Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37322

"A futás a leg időhatékonyabb mozgás, ha van ilyen szó..."

BULLSHIT!!!

Előzmény: Spenót (37320)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37321

Ja és szigorúan pulzuskontrollal futok, ahogy a spinninget is teszem...

Előzmény: Spenót (37320)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37320

Na, ez is igaz :-) Azért teljesen csak nem leszek normális...

Javítottam a futóstílusomon, így a térdem jobban bírja. Ha leadok még egy 10est még jobb lesz. 

Van már itthon is spinning bringám vész esetére, de amíg a lábam kéznél van, futok :-) 

A futás a leg időhatékonyabb mozgás, ha van ilyen szó...

Amúgy csak félmaratonokra készülök most már. Ha túlságosan jól megy, akkor lesz egy maraton is, mert az elég bénára sikerült 2003ban...

Előzmény: szomi_szomi (37319)
szomi_szomi Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37319

És a futásmánia. Ha kéne mutatni valakit, akinek nem való a futás, akkor Spenót ideális lenne. Sóhaj! :(

Előzmény: H_G (37316)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37318

Igen, igyexem tudományosabban csinálni.

Fontosak a gének ebben a játékban is... A mi családunkban mindenki szív és érrendszeri betegségekben igyekezett elhalálozni. Ezzel lehet igazán megelőzni a rákot...

Egyetlen kivétel a dédnagyanyám, aki 96 éves korában halt meg, de ez természetes abban a korban. A szüleim még élnek, de mindegyiknek van valami kisebb/nagyobb szívproblémája. Egyik nagyanyám agyvérzésben bénult le. Egyik nagybátyám 40 éves kora körül halt meg szívrohamban.

Valahogy nekem nem tetszik ez. Szerencsém, hogy nem is szeretem a zsíros ételeket és imádok sportolni. Ezt ki kell használnom. Valahogy máshogy állok a dolgokhoz mióta gyerekeim vannak...

Annyira jó lenne még hosszú évekig zaklatni őket a hülyeségeimmel :)

Előzmény: H_G (37316)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37317

Még valami:

A 90 napossal foglalkozó topicban valaki beírta az egész családjára vonatkozó zsír/izom/víz adatokat.

Úgy gondolta, hogy ők nem fogytak izomból, mert az izom%-uk nőtt. Marhanagy tévedés. Mivel a diétától jelentősen fogyott, ezért  a testének többi eleméhez képest tényleg nőtt az izmok aránya, de összességében ők is fogytak 1-2 kiló izmot. Na, ez a nem mindegy.

Kevesebb lett így is sokkal az energiaigényük egyrészt az energiát használó izmok elvesztése, másrészt azáltal, hogy a könnyebb testük mozgatásához is kevesebb energiát használnak föl.

Na, ezzel lehet egy jojót megalapozni, ahogy nekem is sikerült néhányszor.

Ráadásul én szinte egész életemben sportoltam, amitől általában büntetlenül zabálhattam. Zabáltam is. Az utóbbi években viszont eltunyultam, de a kaja mennyiségére nem figyeltem oda.

Ennek vége. Szeretnék találkozni az unokáimmal is...

Előzmény: Spenót (37315)
H_G Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37316

Szóval a tudománytalanból elmozdultál az elavult tudomány irányába... A kalória- (különösen zsír-)korlátozás és koleszterinhisztéria is csak egyre kövérebbé és betegesebbé tette az emberiséget.

Előzmény: Spenót (37315)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37315

A jojó kezdete is lehetne, de most nem hagyom.

Régebben 2x is lefogytam 10-17 kilókat a 90 napos diétával és utána jött a nagy jojó.

Utólag belegondolva logikus, mert azzal a diétával sok izmot veszít az ember a fehérjemegvonás miatt. Mivel a kúra után kevesebb az izom, kevesebb a test energiaigénye is és emiatt hamar visszajönnek a leadott kilók, sőt még több is.

Ráadásul a 90 napos diéta nálam úgy is működött, hogy tök sokat ettem abból, ami éppen megengedett volt. Ettől csak még jobban rászoktam a nagy zabálásokra.

Korábban ezzel sok bajom nem volt, mert sporttal bármikor gyorsan le tudtam fogyni, de most már lassult az anyagcserém. Ráadásul magas lett a vérnyomásom és a koleszterinszintem is.

Szerencsére összetalálkoztam egy tök normális dokival, aki rávilágított, hogy marhára rossz irányba megyek.

Beírtam a tapasztalatomat a 90 napos diétával foglalkozó topicba is. Húúúú mit kaptam. :) Én tényleg mérges vagyok a 90 napos diétára meg arra, hogy nem emelik ki, hogy melyen sok izmot veszít azalatt az ember.

Azt is megértem, hogy ha valaki a 75. napon kapja ezt az arcába, akkor vagy nem érdekli az izomból fogyás, vagy egyszerűen csak felbőszíti egy olyan, aki felhívja a figyelmét arra, hogy k. gyorsan dagadtabb lesz majd, mint valaha.... Szóval, megkaptam a magamét, de remélem sikerül 1-2 embert lebeszélni erről a baromságról.

A dokim ajánlott egy könyvet is (ezt is hülyeségnek tartják a 90 naposban...)

Ide is beírom. Sok újdonság nincs amúgy benne a normális táplálkozással kapcsolatban, de iszonyú jól össze van szedve és nagyon hasznos tanácsok is vannak benne.

Tudatos fogyás – Testsúlycsökkentés az orvos tanácsaival 
Szerzők:
Dr. Audikovszky Mária 
Dr. Pados Gyula

A doki azt mondta, hogy ő sokszor átolvassa, mert mindig talál benne hasznos dolgokat.

Nekem pl. az meglepő volt, hogy a statisztikák szerint a fogyókúrák 70%-a visszahízással végződik.

Ez tényleg gáz.

A kiadótól rendeltem meg, mert ott olcsóbb és nem is sok helyen kapni most. Nem egy best seller, mert túlságosan értelmes dolgok vannak benne... :)

A dokim szerint amúgy valahol 85 körül van számomra az egészséges testsúly. Azt tervezem, hogy alá megyek 1-2 kilóval, hogy pl. a karácsonyi zabálások és a nyári fagyizások se ártsanak meg különösebben, de a doki és a könyv segítségével szerintem egészen jól haladok.

Állati nagy öröm amúgy, hogy ismét tudok sportolni. A futás már nagyon hiányzott. Spinningeltem hetente 3x, de az önmagában nem sokat ért és valahogy már futni jobban szeretek...

Bocs a litániáért! :)

Előzmény: szomi_szomi (37314)
szomi_szomi Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37314

Szia Spenót! :)

Ez az utóbbi 2 hónap nem néz ki rosszul. Vagy attól félsz, hogy ez is csak a jojó kezdete?

Előzmény: Spenót (37313)
Spenót Creative Commons License 2014.04.08 0 0 37313

Régen jártam erre , de most újra OnTopic vagyok :)

A mérlegem kb 6-8%ponttal több zsírt és majdnem 10%ponttal kevesebb izmot mutat a dokim mérlegéhez képest, de a tendencia mindenképpen igaz.

Én nagy jojós vagyok, 15-20 kilókat jojóztam eddig több alkalommal, de most egészségi okokból is fel akarok hagyni ezzel.

Alapvetően életmódváltással próbálkozom, de a vérnyomásom minél előbbi normalizálása érdekében belevágtam egy fehérjeturmixos diétába. (Ez éppen a Premium Diet nevű, de nem ezt akarom reklámozni)

A fogyás következtében csökkent a vérnyomásom és most már kb. 1 órás futásokra is képes vagyok.

A szőröm is selymesebb lett :)

T Gabe Creative Commons License 2014.02.10 0 0 37312

Sziasztok!
Van itt olyan aki vegzett ill. rendelkezik tapasztalattal az IWI fitness iskolarol ??? Minden velemenyt szivesen fogadok!

Szeretnek ebben az iparagban dolgozin es ehhez infot gyujteni, hogy erdmes-e ezzel az iskolaval foglalkozni.
Elore is koszonom azoknak akik idot szannak es segitenek nekem a velemenyukkel.

manitounickfree Creative Commons License 2014.01.24 0 0 37311

sziasztok!

érdeklődöm valaki használta e már hammer tx-1 gépet, tapasztalatok? legfőképpen a forgó részeken elhelyezett csapágyak érdekelnének, mennyire bírják a strapát?

válaszokat előre köszönöm!

sz332 Creative Commons License 2014.01.24 0 0 37310
f_zsolt_01 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 37309

:D először nem hittem benne de van ilyen, íme -->  http://www.youtube.com/watch?v=GUb3jMcvl_U

Elm Creative Commons License 2013.11.20 0 0 37308

Mit? Aki elhiszi a marketingdumát, abból már tuti nem.

Előzmény: H_G (37307)
H_G Creative Commons License 2013.11.20 0 0 37307

Kiszippantja az agyvelőt? :)

Előzmény: szomi_szomi (37306)
szomi_szomi Creative Commons License 2013.11.20 0 0 37306

Ha esetleg mégis megeröltetőnek éreznéd, akkor nyugodtan állj meg néha közben. A vákuum önmagában is hat.

Előzmény: kamilla74 (37305)
kamilla74 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 37305

Sziasztok

Ígértem, hogy ha lesz tapasztalatom, megosztom veletek.

Nos nagyon jó, abszolút nem megerőltető sétálni a gépben, ma megyek 8. szor, és már most érzem, hogy a ruháim "nagyobbak" lettek, szóval én még egy 10 es bérletet megveszek, mert tuti használ :)

A Vacushapet csak javasolni tudom mindenkinek, én már pár dolgot kipróbáltam, eddig ez a leghatékonyabb...

f_zsolt_01 Creative Commons License 2013.11.08 0 0 37304

Ha belegondolunk a fórum címe az Alakformálás :D és nem az, hogy hogyan veszítsük el az első 10 kilót. Mindig az az érdekesebb, amikor az utólsó 5-7 kilót próbálod meg leadni :D 

Előzmény: Elm (37303)
Elm Creative Commons License 2013.11.03 0 0 37303

Ez a beszéd, ne hagyd magad lebeszélni a sok tudatlan által. Egyre figyelj nagyon, nehogy megerőltesd magad. Megy az anélküis, mint a karikacsapás.

Előzmény: kamilla74 (37302)
kamilla74 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 37302

Szia

Döntöttem, holnap megyek és kipróbálom, ha tetszik és úgy érzem, hasznos lehet, akkor pedig veszek 1 bérletet és hetente 3 x félórát adok magamnak :)

Előzmény: emelimj (37301)
emelimj Creative Commons License 2013.10.30 0 0 37301

Amikor azt irtam, hogy nem terheli meg a szervezetetet, akkor arra gondoltam, hogy nem esik ki a tüdőm a helyéről. Kellemesen elfáradok a fél óra alatt, annyira amennyire pont szeretnék. Ugyanis nem badybildernek készülök. A 13 kilós fogyásom valós, hiszen a mozgás mellett a helyes étrendemre is probálok odafigyelni. Úgy gondolom, hogy sikert nem csak azzal lehet ellérni, hogy belepusztulok a napi több órás edzésbe.

Szóval Kamilla, ha rám hallgatsz kipróbálod! Én csak jót tudok mondani a Vacushape- ről. Jah és én nem honlapokon kutakodva mondok véleményt, hanem tapasztalat útján.:)

Előzmény: f_zsolt_01 (37300)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2013.10.25 0 0 37300

Elm,

ez a legjobb rész: "heti 3 alkalommal történő félórás edzés és egyáltalán nem terheli meg a szervezet"
...itt ugye az az előfeltételezés hogy lusta, tuskó vagyok aki a fotelből akarok lefogyni :D, vagy csak elképzelni, hogy lefogyok, pedig én szeretek mozogni :D + mi vaaan? ...nem terheli meg a szervezetet? Ha nem terhel, akkor mitől lesz fejlődés?  ááágrrhhhrrr....

Természetesen gyanutlanul megnéztem a honlapot is :DDDD és elolvastam azt az áltudományos bullshitet amit oda írtak.

Annyit tudok rá mondani, hogy jajj jajajajjj. 

Előzmény: Elm (37299)
Elm Creative Commons License 2013.10.25 0 0 37299

jajj zsolt, ne etesd mar, ket egyhozzaszolasos reklamnick. Nem mintha nem ferne el itt a porgesben... :o)

Előzmény: f_zsolt_01 (37297)
emelimj Creative Commons License 2013.10.24 0 0 37298

Kedves Hozzászóló! Állításodat teljeséggel megkérdőjelezi elért eredményem. Fél éve használom a Vacushapet. Eddig 13 kilót fogytam. Az étkezésre is próbálok odafigyelni, így sikerült ezt elérnem. A hasam és a derekam 10 centivel lett kisebb. Nekem segített a fogyásban. Ajánlom mindenki számára, mert kivitelezhető a heti 3 alkalommal történő félórás edzés és egyáltalán nem terheli meg a szervezet.

Előzmény: f_zsolt_01 (37297)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 37297

A youtube-on ránéztem a gépre :D legjobb esetben is -így elsőre- a pénztárcádat fogja inkább lefogysztani és nem a zsírpárnákat.

A fogyásnak egyszerű a receptje, okos táplálkozás, valamilyen izomfejlesztő módszer (saját testsúlyos, vagy súlyzós) és valamilyen kardióedzés (ez is lehet bringa, kocogás, futás, kettlebell swing komoly dózisban).  Ezt a  vacushape-et maximum a kardioba tudnám elképzelni.

Előzmény: kamilla74 (37296)
kamilla74 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 37296

Sziasztok

Én most láttam egy hirdetést, Győrben, vacushape váákumos gép van 1 flabi szalonban. Valakinek tapasztalat?

f_zsolt_01 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 37295

Szia Elm, 

rendes erőemelő is beleül jó mélyen a guggolásba (igaz manapság rengeteg a segédeszköze is), ez 90 fokos síelő póz azért szerintem kevés :D.  Itt: http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/olympic_vs_powerlifting_squats 

a közepe táján épp van egy babafotó guggolásról. 

Előzmény: Elm (37294)
Elm Creative Commons License 2013.09.15 0 0 37294

Nekem is azt ajanlotta anno a gyogytornasz, hogy 90 foknal melyebbre hajolni feleslegesen terheli meg a terdet, es ne csinaljam, ha gond van a terdemmel (mostanaban nincs, kopkop). De nemreg en is olvastam a tesztoszteronon, meg mashol is (foleg a kettlebell, crossfit vonalon, ok ugye egy labbal is csinaljak a pistolokat baromi sulyokkal), hogy pont 90 fok korul a leginstabilabb a terdizulet, ebben a pozicioban tudja a negy szalag legkevesbe kifejteni a tamasztasat.

Nekem is az ugrast javasolta inkabb, pont olyasmi gyakorlatot, mint peldaul itt a harmadik feladat.

Előzmény: sz332 (37293)
sz332 Creative Commons License 2013.09.15 0 0 37293

Bocsánat, lehet, hogy félreértés vagyon. Guggolás súly nélkülről beszélünk, a guggolás súllyal gyakorlatot igencsak nehéz lenne kiváltani :)

Előzmény: Mirrmurr (37292)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!