Épp azért valószínű, hogy életben marad, mert kitálalt magáról, ezek után tuti fogják csavargatni, hogy Nóra megbocsát-nem bocsát meg, illetve úgy általában az ismerősök, családtagok és persze mesterkedni fog a részesedésének visszaszerzésén is.
Kezdek meginogni, eddig bármbe fogadtam volna hogy csak műbalhé Miklós rákja, hogy minél többen nézzék, de úgysem hal meg. Lehet hogy mégis ki akart lépni SZZ? Kezdek kételkedni abban hogy nem hal meg. Most elvág szépen minden szálat, nem igazán van mire életben maradnia, nem?
Ptk. 5. § (1) A törvény tiltja a joggal való visszaélést.
(2) Joggal való visszaélésnek minősül a jog gyakorlása, ha az a jog társadalmi rendeltetésével össze nem férő célra irányul, különösen ha a nemzetgazdaság megkárosítására, a személyek zaklatására, jogaik és törvényes érdekeik csorbítására vagy illetéktelen előnyök szerzésére vezetne.14
(3) Ha a joggal való visszaélés jogszabály által megkívánt nyilatkozat megtagadásában áll, és ez a magatartás nyomós közérdeket vagy különös méltánylást érdemlő magánérdeket sért, a bíróság a fél jognyilatkozatát ítéletével pótolhatja, feltéve, hogy az érdeksérelem másképpen nem hárítható el. A jognyilatkozat pótlására különösen akkor kerülhet sor, ha a jognyilatkozat megtételét illetéktelen előny juttatásától tették függővé.
Most akkor Erik és Tilda mégsem mennek Szegedre, mert ellopták a kocsit? Gondolom, egy picit bosszankodnak, aztán már semmi gond nem lesz, végülis a srácnak mindene az autóban volt.
Nóra beadja a válókeresetet, a bíróság meg megállapítja, hogy ennyiszer összeházasodni-elválni a joggal való visszaélés lenne, és nem hajlandó felbontani a házasságot. Ásó, kapa.
(Annyiszor elhangzott itt, hogy legépfegyverezni az egész Mátyás király teret, hogy a Jóban rosszban ellopta az ötletet, és ott így fognak kinyírni egy csomó szereplőt.)
Na ja. Claudia eltekint a feljeletéstől, ha megkapja az üzletészt. Miki meg odaadja, mert különben Nóra újra elválik tőle. Majd Claudia lesz a főnök. András 20%+Claudia 40% esetleg Laci 10%. Ő kidobja Alexet, aki elköltözik Emmával. (ez kb. a nyárig el fog húzódni)
Elmondta a gyógyszeres trükköt, még a lopott receptre is kitért, a visszacserélésre, tetőről való leugrásra, szóval lényegében kitálalt. Klaudia és Nóra volt jelen.
A BK-hagyományok szerint ez a várható gyógyulás biztos jele. Aztán jöhetnek a büntetőjogi gubancok. Tyuhajj!
Ilyen apró részleteken kiakadni... Ugyan, honnan tudnák Kalamárék, hogyan kell ezeket csináln? TV-stúdiók fényáradatában homályosabb a látás. Biztos csak annyi volt a rendezés, hogy "piszmogjatok valamit".
Hamvazószerda bűnbánati nap? Jól időzítettek, mint a múltkor a mozgássérült igazolványok esetén. Vagy amikor Emma kérdezte egy neves nap kapcsán, hogy nemzeti ünnep lesz? (igaz, két napot tévedett az IRL és az URL dátum között)
Elmondta a gyógyszeres trükköt, még a lopott receptre is kitért, a visszacserélésre, tetőről való leugrásra, szóval lényegében kitálalt. Klaudia és Nóra volt jelen.
Nem kéne ennyire hanyagolni a céget! Ott is lehet pár konfliktus (régeben több is volt), meg esemény. Persze nem lenne fő hangsúlyos, de azért jobban is szerepelhetne. Miki régebben többet járt építkezésre. Na meg a művezető is külsős, mióta Hoffer Józsi elment.
Érdekes cég ez. Sosem akar beszélni egyetlen főnökkel sem az építésvezető, a főmérnök, a brigádvezető vagy egy munkás, még telefonon se nagyon. A tulajdonos hetek óta leszarja a céget, előbb diétázgatott, most éppen ideiglenesen haldoklik, testvére is csak Claudia után rohangál, mint egy pulikutya. Az ügyeket egy hozzá nem értő, külsős "családtag" viszi, a munkája sokszor abból áll, hogy az asztalra feltett lábakkal játszik a számítógépen. Hát, az építőipar biztos nem így működik, dolgoztam egynél valaha. A tulaj állandóan ott nyüzsög, ahol építenek, egyfolytában intézkedik, homokot, cementet hozat, terveket egyeztet, bosszantja a dolgozókat. Ja, és legalábbis évente nyaralni megy Thaiföldre, Kubába, de minimum Horvátországba. Na, itt ilyesmi nincsen.
Régen komoly cég volt ez. Itt dolgozott Berényi Zoltán, Berényi Miklós, Berényi András, Berényi Claudia, Berényi Zsuzsa, Hoffer József, Csurgó Pista és külsőskén Balogh Nóra. Most meg? Van Miki és egy titkár(nő). Zsuzsa, Palika, Juli, Alex, akire éppen rákerült a sor. Mi lett a régi nagy cégből?
A Magyar Dráma napja volt. :) Dráma a kórházban, esküvő rosszulléttel, majd egy félig bevallott mérgezési kisérlet. Dráma a Kertész családban Magdi néni-Kinga-Géza, Magdi néni-Botond, Tilda-Erik.
Értem. Tehát egy családi cég úgy működik jól, ha az ügyvezető a kórházban tesped, az ügyintézője az egyik tulaj lányát dugja, aki ezért megveri, a többi tulaj meg vagy egymást fúrja, vagy a Rózsában teszteli a kávé minőségét. Dolgozni meg én fogok. :)
Van ott ügyintéző: Alex. Mérnök és művezető is van, csak nem mutogatják őket. Egy jól menő cégen nincs is mit mutogatni. Laci cégét is akkor mutogatták, amikor beütött a krach.
Klaudiát csak ki akarta vonni a forgalomból, míg megszerzi a céget. (Vagyis azt a virtuális valamit, ami ügyvezető, ügyintéző, mérnők, művezető nélkül is építkezik, tendereken indul és hozza a profitot, ahogy az a valóságban szokás.)
Új szereplő van a Barátok Köztben. Kárpáti Levente egy jóképű rosszfiút alakít a népszerű tv-sorozatban, és hamarosan látható lesz a képernyőn is.
Új szereplővel bővült a Barátok Közt tv-sorozat. Kárpáti Levente egy sármos bűnözőt alakít majd, aki Berényi Miklóssal és Bartha Zsolttal fog együtt "dolgozni".
A készítők persze nem feledkeztek meg a lírai oldalának bemutatásáról, ezért várhatóan szerelmi kalandja is lesz a férfiúnak. Egy furcsa szerelmi jelenet is lesz.
Nem egy röpke beugrásról van szó, hiszen jópár hónapig lesz látható a sorozatban.
Hogy máshol is találkozhatnak, az azért hihetetlen, mert Géza taxis. De mint ilyen, ki nem teszi a lábát a házból. Pedig egy ilyen megbeszélést még a taxiban is simán le lehetne bonyolítani minimális feltűnés nélkül. De akkor miből lenne sztori?
És csodák csodája, Géza és bűnöző haverja egy másik helyszínen is tudnak találkozni a hatalmas Budapesten, nem csak Géza lakásában. Vajon miért nem tették ezt eddig is? Ja, a forgatókönyv szerint Magdi anyusnak és Kingának le kellett leplezni a készülő csínytevést. Így már értem!
tyuhú, n hónap után láttam egy bk epizódot, és megnyugtat a tény h bőven meg tudok élni a múltból itten, minden egyes jelenet vót má. etnó zokogott má májkl kórházi ágya felett párszor, manyus számtalanszor mondott le bűnöző sarjáról, a sarj kb. 23adszor mosakszik ki a nője elött h ő nem úgy bűnöz mint a többiek hanem becsületesen, serik és isaura kb. 3 éve tépik így egymást, stb stb stb.
de tavasszal majd megin megnézek egy részt biztos ami biztos:)
És most jön majd a sorozatba Kárpáti Levente, aki egy nagyon érdekes szerelmi ügybe is bonyolódik. (lehet, hogy Miklóssal fog összejönni, miután Nóra szakított vele)
Gyerekek, mi ez a meleg-vonal itt? Akkor már inkább az lesz érdekes, hogy Miklós, vesztét érezve bevallja a Claudia elleni csínytevését, ami felépülése után a Nórával való végleges szakítást vonja maga után. A másik változat szerint Miklós távozik az élők sorából, így tárgytalan az előző eshetőség. Senki nem olvasott Szőke Zoltán távozási szándékáról?
Claunak már nincsenek ilyen igényei. Ha lennének már rég összejött volna például a Lajossal, akivel operába szokott járni. Ma este is tuti, hogy ott csücsül a nélkülözhetetlen "celebek" kiváló társaságában, mert IRL ma van az operabál.
Az a poén, hogy Wanda rinyálását pont egy olyan színművésznő bábszínházi kellék szájába adják, aki IRL hasonló kapcsolatban él.
Ez pont olyan, hogy Imre végiqrta a fél házat, de pont Andit nem.
Berényi Claudia meg egyszerűen féltékeny, a macsó Alex képes egy friss hússal hetyegni, ahelyett, hogy őt töcskölné meg. Pedig pont neki köszönhető a bukta, mert ha felhívja Alexet, akkor nem bukik le Emma és Alex Vanda előtt.
Biztos gyakori, hogy középkorúnál valamivel kevésbé fiatal anyósok arra vágynak, hogy exrocker vejúk gerincre vágja őket egy furgon hátuljában egy betépve végigtombolt Akela koncert után...
Manyus udvar közepén előadott logikai fejtegetéséről ("Csak rá ne jöjjön, hogy rájöttünk...") eszébe jutott valakinek a Macskafogó? Reméltem, hogy Kinga beszól, hogy "ne ragozd tovább, mert meghülyülök!"
De Kinga nem mondott ilyet.
Hogyan is hülyülhetne meg, aki eleve olyan hülye, hogy Manyussal leáll Sherlock Holmest játszani?
Pláne, ha azzal a nagy büdös igazsággal csönget, hogy "a szomszédjuk szegény fiamat bűncselekményre akarja csábítani, segítsenek ezt megakadályozni, mondjanak el mindent róla"
Hú, david, te aztán nem veszutegeted az időt. Még egy-két apróság, amire még senki nem hívta fel a figyelmet. Alex és Emma nem kulcsra zárt ajtó mögött kezdenek szeretkezni, mert hát ez biztos nem szokás, jöjjenek csak be a szomszédok, tökmindegy. Emlékszem, annak idején Vanda mit összezokogott, hogy Zsolt lánya rózsaszín csíkokat rakott a hajába. Most meg szinte teljesen rózsaszín a csaj, blúz, táska, fülbevaló stb. Magdi anyusnak napok óta semmi dolga a házban, kizárólag a Géza utáni nyomozás köti le az idejét és a figyelmét. És végül: gondolom, a hazautazott Csabát hónapokig meg sem említi senki, amikor majd egyszer újra felbukkan. Miklós elhalálozik? Nem olvasott erről valaki? Szőke Zoltán unja a szerepét, ki akar lépni a skatulyából?
Ó hogyne! Régen volt ilyen, de majdnem az elején felpattantam, és hagytam volna ott ezt az egész fosparádét a francba, de a megszokás nagy úr... Emma és Alex kettősét csodálhattuk meg, amint könnyek között bevallják egymásnak, még mindig szeretik egymást. Közeli kép a lány kezéről, ahogy a gitárhúrokon edzett férfiujjakra fonódik... Látom magam előtt a Romana magazin szerkesztőit, amint kirohantak lakásukból és az első hókotró alá vetették magukat, mert ekkora nyáltengert még ők sem tudnak produkálni. András eközben Orsolyánál pufogott, az meg nyugtatgatta, nem köll mindjárt a falnak menni, ha az ember lánya aktív szexuális életet él. Persze a jó mérnök úrra ez nem sok hatással volt, még Noémit is letámadta (akin a nemzetközi fodrászmaffia szemmel láthatólag kipróbálta a legújabb produktumát az „elől zsíros, hátul kócos” stílust), hogy ő vajon mit tudott erről az egészről és különben is miért nem jelentette be a legutóbbi lakógyűlésen, ahogy az a kötelessége lett volna. Noémi habogott, meg a hülye zöld fülbevalóit rázta, meg hogy már rég vége a kapcsolatnak, ne tessék izgulni. Na, annyira nem kellett izgulni, hogy turbékoló galambpár az ágy felé vette az irányt, és már vetkőztették egymást, mikor hazatért Vanda, elújságolni a hírt apájának, megszületett a legújabb csimotája, még friss, meleg. Hát nem rájuk nyitott akció közben ? De. Volt nagy sikongatás, meg hogy ez milyen undorító, Alex félig letolt gatyával rohant utána, hogy várjál, megmagyarázom, mondjuk nem tudom mit, hisz minden egyértelmű volt. Klaudia mikor hét méteres vigyorral az arcán hazatért a kórházból, a síró unokáját találta a nappaliban, aki elmesélte neki az egészet, amit látott, szörnyülködött ő is, de azért egy-két ránc rángatózott az arcán, szerintem érezte, ha utánajárnak ennek a nem-telefonálásnak, felállítják még neki a szopóbódét.
Mikit ugye bevitték a kórházba, doktorbácsi mért egy pulzust, megpöckölte az infúziós 'acskót, aztán közölte a kisírt szemű Nórával, készüljön fel mindenre, komoly fertőzése van az urának. Fantasztikus hol tart ma már a tudomány. Ja, és közben többször megsimogatta a vállát az ügyvédnőnek, hát én szituációtól függetlenül biztos torkon csaptam volna a sztetoszkópjával, nem vagyok hozzászokva, hogy vadidegenek fogdossanak.
Gézuéknál ideális családi este volt, Kinga vasalt (sminkben, magassarkúban, farmerban, ahogy az elő van írva), a taxisofőr meg leült sörözni a TV elé, de azért feltűnt neki, hogy a feleségének valami baja van, szóval elkezdte faggatni, mi a hézag. És ez így ment egész este, a végén már a falat kapartam. Kinga terelt, meg hallgatott, végül beesett Botond, aki a fényképeket hozta a bankrabláshoz, de Gézu elhajtotta. Mindegy, nem ragozom, ez úgy faszság ahogy van, Manyus közben kiderítette, hogy Gézu haverja nem is nős, tehát nem vigasztalódni jár ide, szóval ezek hazudnak, de majd ő beveti magát és nem hagyja, hogy a kisfia börtönbe' kerüljön.
Szerintem kiderült volna rövid időn belül. Ugye, ebben a házban nem maradhat semmi sem titokban. És ugyebár a múltkor is majdnem bukta lett, amikor Vanda ott volt.
A zanzásítás átka. De már úgyis elhangzott a bemutató miatt, hogy kit is vágtak hasba.
De poénosabb lett volna, ha mint a Made in Hungária c. filmben (Miki a becsületét védve behúzna egyet Rönének, de a szerelmét találja el) félreáll gyorsan, és Emmát találja el.
Az a baj, hogy Emma nem olvas Rejtőt! Amikor "az Alex már bevallott mindent" csőbehúzó mondat elhangzott, eszébe juthatak volna Csülök szavai a; A három testőr Afrikában-ból. Neki is azt mondták a Tuskó Hopkins már bevallott mindent, erre ő flegma gúnnyal csak annyit mondott: a Tuskó vallott, pláne mindent, ha-ha.
És persze a bűnöző csávó mobilszáma még véletlenül se volt titkosítva, pedig már egyszerű emberek sem teszik publikussá, akiknek semmilyen okuk sincs -- de a betörésekből élő hapsinak megvan a tudakozónál a száma, biztos azért, hogy Magdi néni hozzájuthasson.
András meglepően ügyesen kiszedte Emmácskából, hogy tényleg viszonya van Alex-szel, hasbavágta, majd Emmácska rájött, hogy hülye volt, de nem baj, mert legalább már nem kell titkolni, erre Alex megkérdezte, hogy mit, a semmit? Átment Mikihez, de csak üzenetet tudott hagyni, hogy kösz, haver!, és kérte Nórát, hogy gúnyos hangsúllyal adja át.
Kinga megszerezte Géza barátjának telefonszámát, a tudakozótól a lakcímet, és Magdi anyus már terveket sző.
... és persze kiközösítette, elmondta mindennek, kibeszélte, leugatta és félig agyonverte. Meg persze zsarolt, hazudott, lopott, betört, megfélemlített, átvert, meggyilkolt, hamisított, rejtegetett ésatöbbiésatöbbi.
Szép estét mindenkinek! Segítsetek, különben megüt a guta!! TV-kártyán nézzük, és lefagyott ez a @>< gép épp akkor, amikor megérkeztek a mentők. Csak a vége főcímre értem vissza. ÉLETBEN TALÁLTÁK MÉG MIKLÓST??? Köszönjük!
Ő a Berényi Attila lesz? Vagy annak az ellensége, aki rálőtt?
Nehogy már megint egy szélhámos legyen, mint az ál-Berényi Ágnes! Jöhetne már egy igazi Berényi is, aki odaköltözik és új családtagokkal bővül a Berényi klán.
Biztos azt mondja majd, hogy egy olyan fotópályázatra készültek a képek, ahol pénzintázeteket kell fotózni... Ha-ha. A leleményes sorozatkészítők még egy banknevet is kitaláltak nekünk, ez ám a szellemi teljesítmény. Különben egész jók az észrevételeid. Szerintem a dolog visszafelé működik: a történet írói azt akarták, hogy Magdi néni mindenképpen "fedezze fel" a készülő turpisságot, ezért "zseniális" módon tényleges papírképeket kellett készíteni, hogy megtalálhassa és "beigazolódjon" a koncepciója. Mert hát nálunk a bankrabló-jelöltek már csak ilyenek: minden lépésüket megbeszélik a soktagú családdal, előbb-utóbb. Az esemény egyébként újból /bugyuta módon/ bizonyítja a sorozat legnagyobb tévedését, hibáját: minden egyes esemény azért történik, hogy a benne részt vevők beszámolhassanak róla másoknak és mindenki tudjon mindent, ahogy "barátok közt" illik. Elvégre egy nagy családban nincsenek titkok...
ugyanmar, kutatni akart, csak kell hazugsag, amivel fedezi magat. ez a korral jar. mint a nagymamam, aki gyakorlatilag agyhozkotott. a nagynenem hetente egyszer a furdoszobaban nagy furdest csinal neki hajmosassal, amit a nagymamam utal, mert elfarasztja. ket hete a nagynenem influenzas lett, es mondtam, hogy megyek en furdetni. erre nagymamam felhivott elotte egy oraval, hogy ne menjek, mert a nagyapam (aki szinten ket bottal csoszog) mar megfurdette:))))) es halal komolyan kitalaltak, hogy ez egy jo hazugsag lesz.
Mai baki: Botond annyira hülye, hogy nem digitális fényképezővel fényképez, és titokban Gézánál nyomtatja ki a képeket fotópapírra, hanem elviszi az "OFOTÉRT"-be, hogy minél többen lássák. Természetesen Magdi néni megtalálta. Na és ráadásul Magdi néni is annyira hülye, hogy bőrdzsekit (?) akar kimosni, holott a kabátokat maximum ha egyszer tisztítják egy évben, és akkor is inkább patyolatban.
Bár egy egész üveg vodka után sem tévesztett el egy szót sem és az egyensúlyával se volt gond. Érdekes, a múltkor Emma csak eljátszotta a részeget, az oké volt. Ja, a nők kevésbé bírják az italt?!
Zsolt lányát gondolom úgy választották ki, hogy mindenkinek mondania kellett egy mondatot, és akinek a legnagyobb beszédhibája volt, az nyert. Az új Noéminek meg mindig meg kéne ismételnie a mondandóját, vagy pedig ki kellene írni aszövegét.
Nekem fekete labbancsom volt, több, mint 15 éves koráig tette boldoggá az életünket. Együttérzek mindenkivel, aki Bercit gyászolja. Fontos része bír lenni egy ilyen kedves eb akár egy család, akár egy stáb életének. R.E.P, Berci, élvezd az égi vadászmezőket!
Itt, gondolom, az alényeg, hogy a sorozatban pár évvel idősebbet vagy fiatalabbat alakítanak a valóságosnál. Ez esetben Emma 18, amúgy 20, Laci 43-44, amúgy 41, stb.
A stábot és a rajongókat is megrázta a hír, hogy tegnap este elhunyt a Barátok közt egyik legközkedveltebb szereplője, Berci kutya. Hirtelen halálát súlyos, áttétes, belső szervi daganat okozta.
Zsuzsa is fiatalabb élőben, mint a BK-Univerzumban volt. IRL az idén 43 éves. Nem tudom, nekem többnek tűnt a filmben, mint 3x. Igaz, furcsa lett volna huszonéves gyerek szülőjeként 3x évesen. Még nem sikerült kiderítenem, hogy Danika hány éves IRL.
Más: Érdekes dolgok következnek abból, ha az IRL szereplőket hasonlítjuk össze az URL-ekkel. Kiderül, hogy Tilda meg sem születhetett volna. Ugyanis Janza Kata (1972) még csak 11 éves volt, amikor /régi/ Tilda (1983) született.
Azért néha szerepelhetne Terence Hill magyar hangja, Újréti László is, ha már Zsófi nagyapja. Vagy legalább utalnának rá néha, ha személyesen nem is jelenik meg.
Én meg azt várom, hogy véget érjen Imi új barátnőjének, Nikinek a küldetése és odaköltözzön a házba Imi legújabb csaja. Fel tudná valaki sorolni, ki mindenkivel jött össze az egész nap otthon üldögélő és ingyenélő Imi a sorozatban? Volt-e valaki, aki nem a házban lakott? Én nem emlékszem. Mint egy sárkány, akinek odaviszik a szüzeket. Bocs a szüzektől.
Akkor jó. Túl sok lenne, ha Emma, Noémi, Magdi néni után Géza is távozna. Na de már jöhetnének az újak (Miért kellett Gézának elhegedülnie a vevőt?), hogy megszerethessük őket, mire a régiek távoznak? És miért van még mindig ott Tilda és Erik, holott már elég régen beszéltek arról, hogy kiírják őket, és a 3 hónap is biztosan lejárt már?
Nem ártana, ha összejönne. Régen volt már "külső" helyszín. Bézs butik, motorbolt. A külső természetesen azért van idézőjelben, mert jól tudom, hogy az is BK a stúdióban van, és nem a Kristály-Camponában.
Botond kizuhant a negyedik emeleti ablakon. Magdi néni pedig felrepült a felső légkörbe, a kis laptopján kiszámította a további röppályáját, és kiderült, hogy ötven évbe is beletelik, amíg visszatérhet a földre, de előbb még kikerül a világűrbe, ahol olyan forróság van, hogy a kövek is megolvadnak.
Na de mi is az elképzelése? Bérel egy bemutatóteremszerűséget valami belvárosi helyen, ahol berendez egy galériát kortárs művészek alkotásaiból, amit majd vásárolnak, és ebből fog megélni?
Niki, de tökmindegy. Zsófi meg abból a pénzből akar galériát nyitni, amit az eladott ékszereiért kap. Na, ez az igazi röhej. Nem vagyok szakértő, de galériát nyitni biztos kell egy-két milliócska és rengeteg összeköttetés, nem elég csak a szándék. De hát a sorozatot nyilván okos emberek készítik...
konkrétan arra emlékszek a maiból, hogy hangosan felröhögtünk a zemberrel, mikor a temetőben PONT a Clauék jelenlétében lelőtték a fickót, aki amúgy teljesen tipikus temetőlátogatóként viselkedett, ahogy folyamatosan idegesen nézegetett körbe.
Látom, jelentősen felizgatták a közönséget az izgalmas fejlemények:)
Engem azért érdekelne, hogy Zsófi vajon kap-e legalább 3200 Ft-ot az ultragagyi nyakékért, meg a használt ruháiért, pláne, ha a bőröndöt is otthagyja bónuszba.
Nameg Viki, vagy hogy hívják, már legalább 3 napja lakik a házban, éppen ideje volt, hogy véletlenül elszólja magát.
Gondolom, az új beköltözőkön Manyus gyors lobotómiát hajt végre a pincében...
Nekem a kitalált sörmárkák a kitalált címkékkel is tetszenek. Botond is megéri a pénzét a forgatókönyvírók szerint: lehet, hogy magukról veszik a mintát? Annyira nem szólt senkinek a készülő "bankrablásról", hogy kb. 1 percig nem mondta el senkinek, de aztán találkozott Zsolttal. A Vanda fogamzásgátlója fölötti Alex-Magdi néni konzílium is érdekes volt. Ne már...
Alex valszeg nem akarja ezt a kapcsolatot elmélyíteni. Megdugta ok, mert Emma szinte rámászott. Ha meg már rámászott miért ne. De hogy közös lakás, meg megismerés...stb.. ez már nem fér a képbe. Csak nem akarja Emmucinak ennyire durván megmondani.
pedig a zaleksz helyében én inkább béreltetnék 1 lakást, minthogy a gangon ugorjon a nyakamba a csaj naponta 3×. nem is értem amúgy, megdugja, aztán meg lassítsunk, meg ismerjük meg egymást. ha egyfolytában vakarja lefelé magáról, azt nem nevezném megismerésnek...
Nyakatlant totál be van csavarodva. Alex már visszavonolút fújna, de ő nyomul. Hát igen nagyon rácuppant Alexapu szerszámára, legszívesebben egész nap rajta nyargalna, még egy lakást is képes venni/bérelni. :-))))
...és mivel az adott 15 percben nem jött haza senki, lehet, hogy nem is lakik ott senki. Ámde mégis, mert a postás /aki nyilván úgy tett, mintha nem is látta volna a ház előtt álló verdát/ bedobott egy levelet, amit a fiúk elkoboztak. A levélben olyan szöveg volt, amit manapság 10-ből 15-en sms-ben küldenek el. Sebaj.
... és ácsorognak ott 1 negyedórácskát, hogy biztos ami biztos, minden arra járó jól eszébe véshesse őket. közben ugyanennyi idő alatt próbálják kitalálni, lakik-e valaki a házban. mintha 8 óra munkaidő alatt logikusan naponta többször hazasétálna a tulaj csak úgy....
Ebben a sorozatban minden lehetséges. A két bűnöző-jelölt pl. a kiszemelt ház előtt áll meg, hogy lehetőleg az egész utca lássa, nem pedig 2-3 házzal odébb. Hm....
Ez a Barátok közt történetének egyik legostobább és legsötétebb megoldása: a két bűnöző az egyik fél lakásán beszéli meg, ráadásul több menetben a készülő bűncselekményt. Erre egyszerűen nincs mentség, ilyesmi nem történhet, ilyen bugyutaság nincs. Pláne egy olyan házban, ami lényegében átjáróház: bármelyik pillanatban betoppanhat valamelyik szomszéd, a bajkeverő és mindenbe beleavatkozó aggodalmas anya stb. És még tudják is ezt, ez a legnagyobb poén, és mégis ott találkoznak, nem pedig Budapest több tízezer eldugott pontjából valahol, ahogy az bűnözőéknél szokás. Ja, és még a Rózsába is beülnek, ahol Zsolt a tulajdonos. Brrrr....
Az is milyen röhejes volt mikor ez a rosszbácsi meg Géza azon sirt, hogy jajj, jajj hol találkozzanak Manyus kezd sűríteni nekik. Mintha lenne a földön más hely azon a k..a Mátyás király téren kívül is. Kiket néznek ezek hülyének?
én is azt hittem, hogy foltot talál a lepedőn, szerintem az gázabb mint az ágy alatti kotondcsomagolás:) megnéztem volna Klaudia sznob, operabarát képét!
A két hülyegyerek miután Klaudia ágyán kufircolt, éppenhogycsak letakarták az összegyűrt lepedőt, paplant, összevissza rádobálták Klaudia féltve őrzött díszpárnáit, hogy jól lebukjanak.
Én meg azt nem értem, hogy Gézáék napok óta azon konspirálnak, hogy hogyan fognak konspirálni, amire egyáltalán semmi szükség sem lenne, ha nem konspirálnának, hanem ellopnák végre a királynő nyakékét, aztán jól van.
Bármit komolyan lehet venni, Géza ötletét meleghirdetéssel máris komolyan vette valaki, legalábbis a Híradóban csak egy esetről lehetett hallani. Azt nem tudni, hány hülye utánozta le, aki annyira hülye, hogy magától eszébe sem jutna.
Tehát itt egy család telefonos zaklatása lett a szexhirdetés eredménye, amit a valóságban rendőrségi feljelentés is követett.
De voltak már a BK-ban régebben is hülye ötletek, pontosan már nem is emlékszem, valami autórongálásról volt szó, vagy karcolásról. Akkor is belegondoltam, vajon hány hülye fogja ezt kipróbálni, másoknak anyagi kárt okozni?
Itt jön a képbe a forgatókönyvírók erkölcsi felelőssége, ami nyilván nincs nekik, hiszen folyamatosan hazudozásra, képmutatásra (aminek általában semmi következménye, büntetése) nevelik az éretlen, fogékony személyiségeket, nem úgy, mint minket annak idején a TV Maci.
mert amúgy bármit komolyan lehet venni a BK-ban? ha nem a nevelőotthon, akkor az szúrna szemet durván, hogy a figura egész karakterének, életvitelének ellentmondana, ha egyszercsak vidékre költözne távol a családjától (akik az élete értelme), ahol senkit nem ismer. max. még azt tudom elképzelni, hogy Tildáékhoz megy (ha egyáltalán együtt maradnak) és jön a gyerek. és akkor akár Terike is jöhet megint a helyére. csak ahhoz előre tudni kéne, hogy végleg megy el, vagy ideiglenesen.
Látszik, hogy a cikk írója nem nézi a BK-t, különben nem hozta volna össze Magdi anyust a saját unokájával (akit ráadásul már vagy 1 éve kiírtak). Plusz kicsit morbid, hogy a főképen az évszámokat a Fodor Zsóka név mellé írták, és nem a Kertész Vilmosnéhoz (ráadásul így nincs is értelme). Nem vagyok megelégedve az újságírói munkával, na.
Vagy lehet a Noémi meg a Tilda példáját követni, és behozni egy másik idős hölgyet. Még a Dallasban is kicserélték egyszer a nagymamát egy teljesen más karakterű színésznőre.
Igazából már csak alibi az, hogy valaha ők voltak a nevelőotthon dadusai. Ötévente egyszer, ha említés esik róla. Aminek az az oka, hogy az eredeti sztori alapja rég eltűnt már - emiatt egyre gázabb, ha komolyan akarjuk venni. Hamar kiderülne, hogy semmi nem stimmel semmivel. Úgyhogy utazzon csak bátran vidélre ez a vénboszorkány! :) Juteszembe Tilda pestimádata sem túl eredeti konflikt, főleg, hogy a gyerekkorát az anyjánál Pécsen - vagy hol - töltötte.
ezzel együtt nem lehet most könnyű dolga a sztoriíróknak. Vilitől az elválás még csak-csak menne, ha valami nagyon durvát csinál (persze ezt is eljátszották már vagy tizenötször), de Manyus alapvetően a családjának él, meg a háznak, ami a múltja, régen a gyerekotthon működött ott ugye. el nem tudom képzelni, milyen indokkal lépne le... a testvére helyére vidékre opció sztem gyenge, semmi nem indokolná.
Remélem, nem forgatták még le a zárójelenetet vele. Mert ha maghalasztják, az baromi primitív dramaturgiai "poén" volna a szerzőktől. Tök jó, ha kilép a sorozatból Magdianyus, de menjen sima válással. Vagy egyszerűen kökltözzön le vidékre a testvére helyére. ÉS jöjjön vérfrissítésnek Oszvald Marika állandóra. (Mióta mondom már...)
Azt hiszem Erik-Tilda volt a végén, Erik megint tévézett, kijött Tilda, emlékeztette, hogy azt mondta vele fog aludni, nem ér semmit a szava, Erik erre hogy nincs kedve, meg különben is tele a szoba a ruháival, olyan mint egy bálás bolt, Tilda meg, hogy a szerszámaival van tele, és nem kell megvárnia Szegedet, elköltözhet azonnal is, felpattant Erik, hogy jó, viszi a szerszámait, Tilda meg nézett csak a barna kutyaszemeivel.
Emma és Newémi összefutottak Alexszel a Rózsában, Nyominak feltűnt, hogyan beszélgetnek egymással, ezután Emma elújságolta neki. Alexszel terveztek újabb légyottot, de közbe jött Vanda, aki a Kotond miatt kisírta magát Apucinál és kérte, hogy ott alhasson. Így Emmácska kénytelen volt hülye indokot találni, miért kukkantott be.
Kinga a pult mögött elcsípett pár infót Miki állapotáról, amiket továbbadott Manyusnak.
Erik és Tilda már majdnem kibékültek, de amikor Tilda már kezdett örülni, hogy Erik mégsem megy Szegedre, kiderült, hogy erről szó nincs, újabb veszekedés.
Nem volt még (szerencsére) tüdődaganat eltávolításom, de hogy az ember nem beszél ilyen szépen utána és nem kapkodja ilyen serényen a levegőt mindenféle fájdalom nélkül az tuti.
Jaja, a kájeftéjé volt, és Gülügabi, aztán Hisztikriszti vezette. Aztán a kájefté szarul ált, és Klejó kivásárolta a lebujt. Töle vette meg a fekete-fehér mackó, akit kigolyózott aztán a Balta.
Ezt se tudom már követni. A cégé volt, csak Gülügabi vezette. Aztán azt hiszem Májki eladta valamiért Klaunak, Klau meg eladta Pandának, Pandától meg elszedte Barta....homályosan ennyi rémlik.
Kinek tűnt fel a Vandát alakító kislány két kiló sminkje az arcán? Kb. mintha egy napot készítették volna ki az arcát kozmetikusnál. Hiába, kezd elszaladni a ló: a sorozat fiatal csajai egyre inkább nagyasszonyt játszanak, ahogy növekszik a bevételük. Érdemes lenne egyszer összehasonlítani a 6-7 évvel ezelőtti szereplőgárdát a maival, hány egyezés van. Miklós, Nóra, András, Laci, Kertészék-- van még valaki?
Emlékszik valaki, kivel lépett le az András neje, Zsuzsa? Kinek van ilyen pocsék ízlése? Kábító, csábító szerepbe tenni ezt a pasit?! Miért mondom? Nézi valaki a királyi tévén a Stohl sorozatot? Ott az egyik újabb zsaru, aki hősszerelmeskedik is, ez az illető. Színész egyébként? Már a BK-ban is borzasztóan játszott, itt sem hazudtolja meg önmagát.
Öhh. Hát annak is csak akkor, ha becsukja a száját. Kérem a hímnemű topictársak közül tegye fel a kezét az, aki bármit be merne csúsztatni azok közé a fogak közé.
Két külön karakter. Az egyik az empatikus, szemüveges, értelmiségi doktornő típus, a másik a kicsit buja, irányító, csábító egy "igazi" nő. Nem említhető egy lapon a két nő.
Ha csúnyán akarnék fogalmazni akkor valahogy azt írnám, hogy Orsi feleségnek és anyának, a másik nő meg csak b@szni. :))))
szerintem csak randa reagálta most túl a helyzetet. amúgy milyen elégedett volt és milyen büszke volt magára, hogy nőgyogyónál esemény utánit kellett feliratnia. nyilván ez is a BK egyik népművelő-népnevelő irányelve.
itt egy ötlet: ha dugunk, lehet már direkt lyukas gumival fogjuk csinálni, mert a barátok köztben is ez a menő.
a kotonkiszakadás nem volt tervezve, legalábbis nem mondta. a klau ágya meg azért kellett neki, mert kalamár nem tudott jobbat kitalálni. amúgy értelme semmi, kotondnál ez egy perverzió, reméljük egyszer kinövi.
az előző részeket fél-alvásban néztem, talán ezért nem értettem (vagy nem volt előzmény?) hogy mi a francot akar Botond a Klaudia ágyában ennyire. Ez valami terv volt? Mi a lényege, ha igen? Gondolom, a kotondkiszakadás is ennek része, csak mondta, nem?
Valaki homályositson fel:)
Én azt hittem, arra gyúr hogy a jó nagymama rajtakapja őket és megbotránkozzon, mintegy újabb lépcsőfok a Trabantos égetés után:)
kotond a kan benéz a paplan alá, megállapítja, hogy ez bizony lyukas. nagy ügy, legalább lesz még egy kis kertész. manyus hogy örülne egy dédunokának. azt nem tudom, hogy az action után miért nem húzta le egyből magáról.
aztán még alexéknél is beeshet egy gyerek.
vagy ha náluk nem, akkor lacinál meg az új nyanyánál.
Nem tudom, hogy miért aggódunk, hogy elfogynak a szereplők. Éppen ezekben a napokban-hetekben alapozzák meg a BK elkövetkező 15-20 évét :)
De, ennyire rémes. Egyenesen borzalmas, elviselhetetlen a két kiló sminkjével és a felakadt, ijesztő tekintetével és azzal, ahogyan a rendezőnek pózol. Brrrrr.... És akkor a melleiről még nem is beszéltünk. Soha nem lesz színésznő, vagy ha mégis, akkor a színházi vezetők elmehetnek a sunyiba.
Má' nem a hámhúszé', de vargaiza két szülését meg tudták oldani. FR, JV, meg a Júliát alakító hölgy szülését meg tudták oldani, ha akarnák, FZS szabadságát is meg tudnák oldani. Sima "médiaviharnak" vagyunk tanúi, tesztelni akarják a reakciókat.
Szvsz vesszen a szipirtyó (karakter), Fodor Zsóka meg pihenjen nyugodtan, és költözzön új lakásba, éljen igazi színésznöként, Magdianyus meg menjen a lecsóba.
Egyszerüen azt mondják, hogy a (sosem látott) Szabóék a másodikról elköltöznek, és jön helyükre egy új család. Meg aztán a Tilda-Erik lakás is megürül rövidesen.
Sztori ellenben eddig sem volt.
Most itt a lehetöség, hogy csináljanak. Mondjuk eladják az egyik lakást az önkormányzatnak, aki szükséglakásként használja. És onnan akár 2-3 havonta új lakók jöhetnek: hajléktalanok, kilakoltatottak, lakáshitelt fizetni nem tudók, romák, nagycsaládosok, külföldi menekültek stb.
Aztán a Kalamárt benevezik a Hégetö Honorka díjra... :)
De sajnos ezek olyan témák, amit a retekklub elmaszatolni szeret, és nem érdemben foglalkozni vele. Az okai közismertek.
Szerintem a külvilág felé nem mernek nyitni, új szereplőt csak nagyon hülye ötletekkel lehet behozni, a történetben sem tudnak újat kitalálni, csak a "Jenő meghallotta, hogy Lujza elmesélte Sanyinak azt, amit Mátétól hallott, aki viszont nem mondhatta volna el Elvírának".
Azért Manyus nélkül "baj" lesz szerintem. Ha nem marad meg egy hozzá hasonló karakter, vagy nem sikerül áthidalni azt az időszakot amíg Fodor Zsóka pihenni szeretne, akkor gond lesz.
Jött Vanda, Juli, Alex és Linda tavaly. Jött Niki is. Idén bár csak ideiglenesen, de jött Csaba. Nemsokára várható az új család, gondolom gyerekekkel. (pár hónapja kerestek gyerekszereplőket) Az újság szerint Gézáék elriasztási kísérlete kudarcba fullad. Gondolom, az új lakók Alextől megtudják majd, hogy nem lakik Kingáék szomszédjában hegedűkedvelő lány. De szerintem Gézáéknak sem kell sírnia, mert majd leköltöznek Erik és Tilda lakásába.
Volt egy cikk régebben, hogy nem hord melltartót, csak ha nagyon szükséges, mert utálja. És legszívesebben úgy napozna is, de nem akar úgy járni mint az elődje....talán akkor olvastam amikor levetkőzött valamelyik újságnak... nem tudom, régen volt.
Az igen dekoltált felsőkkel nem volna gond, ha találnának számára olyan kebeltartót, ami optikailag kicsinyít ill. megemel.. elég lenne a stylistnak (van ilyen a BK-ban?!) bemenni egy fehérnemű szaküzletbe és akkor Tildus sem nézne ki szemüveg nélküli Csokszondákónak :)
en a telefonban attol fuggoen hasznalom a leanykori es ferjezett nevemet, hogy milyen elonyom szarmazik belole. anyam ismeroseinek csak a leanykori nevem mond valamit:) amugy nekem kivetel nelkul az osszes baratnom Ferjvezetekneve Sajatkeresztneve verziot vette fel. ja, nem, egyvalaki Teljesferjnev plusz ne lett.
Nekem a frissen házasodott ismerőseim 90%a az elmúlt 5-10 évben az asszony felvette a férj vezeték nevét vagy lett a Kiss Annából pl. Kovács Lajos feleségeként Kiss-Kovács Anna, vagy Kovács.K.Anna, vagy ilyesmi.
Ebben nagyon is egyetértek, hogy nem azt kellene neki mutogatnia, hogy mennyire jó nő, de itt most nem ez volt a téma, hanem a lógó melle. Na mindegy. Egyébként nem tudom, hogy mennyire van abba beleszólása, hogy milyen ruhákba öltöztetik, de az elmúlt pár hónapban a felsőinek a 90%-a ilyen mélyen dekoltált volt. Vagy ő jött rá, vagy valaki biztatta, hogy kirakja a kirakatba a cumót, vagy az öltöztetője egy mellmániás ffi, vagy egy magamutogató nagy mellű nő lett, nem tudom :D
OM.-el kapcsolatban is egyetértek. Átlehetne hidalni azt a pár hónapot, ha akarnák.
De itt elsősorban nem azt kellene eladnia, hogy jó nő vagy nem , hanem icipicit játszani kellene tudnia. Bár ez is ízlés dolga. S az sem válik előnyére, hogy annyi vakolatot raknak az arcára, pedig hát ő elég fiatal. De ő, azzal az agonizáló tekintetével agyon vág mindent.
Oszvald Marikát pedig annyi időre- 8 hónap- simán behozhatnák a sorozatba. Magdi Anyus otthagyja az Vili bát megcsalatás miatt, s az OM beköltözik a Vili bához, de sokkal kevesebb szerepe lenne, mint Anyusnak. Így össze lehetne valamelyest a színházi szereplésével is egyeztetni. Amilyen jó forgatókönyvírók vannak itt, simán meg tudják oldani, ki tudnak találni olyan szerepet neki, hogy kibekkeljék, amíg a Magdi Anyus visszatér.
Felfigyeltem már egy ideje egy dologra, amit az juttatott most eszembe, amikor Kinga bemutatkozott a lakás iránt érdeklődőknek Nádor Kingaként.
A BK-ben házasodáskor és váláskor nem változik a nők neve!
Ugyanakkor azok, akik férjes asszonyok voltak a sorozat elején, azok mind a férjük vezetéknevét viselik, és ha el is váltak, akkor is megtartották a régit.
Zsubálna Berényi volt az elején és az is maradt, Éva Novák volt, de például Tilda nem lett Szilágyi, amikor Palikához ment, Kinga sem lett Kertész, Orsi sem lett Novák...
Talán egyedül Nórából lett Berényiné Balogh Nóra, bár nála is inkább csak a lánykorit emlegetik. Ami még szintén érdekes, hogy az utóbbi esetet kivéve nincsenek -né végű asszonynevek, mindenki csak a férje vezetéknevét vette fel a lánykori helyett, pedig ez azért (még?) ritkább változat Magyarországon. Amikor Miklóssal vitáztak, hogy Nóra maradjon Balogh vagy legyen Berényi, a Berényiné Balogh Nórát úgy vetette fel, mintha feltalálta volna a spanyolviaszt.
Azért szerintem ennyire nem rémes a Szabó Erika... szerintem sokan örülnének, ha egy ilyen nő akadna az útjukba mint Erika és csak az irigység beszél belőle...
Nem tudom, de én nem vágyok O.M.-re. Elég volt annyi amennyit láttam belőle. Nem mint színésszel van bajom vele, hanem mint karakterrel, a hátam közepére sem kívánom.
azt mondja K., kiírhatják. nagyszerű, írják, és visszajöhetne O. Marika. persze nem Magdianyusként, hanem Terikeként, Vilibá új feleségeként vagy vmi hasonló... bár nem hinném, hogy O. M. hosszú távon lecserélné a színházat a BK-ra....
Most ment a háttérben az RTl, ahol azt mondták, hogy Fodor Zsóka szteretne szabadságra menni, 8 hónapra. Kalamár Tamás ezt soknak gondolja, ezért még tárgyalnak róla, de ha Zsóka köti az ebet a karóhoz akkor lehet, hogy megválnak a személyétől, mert Magdi anyus szerepét nem lehet ennyi ideig szüneteltetni.
Ebből arra következtetek, hogy színészváltás lesz belőle.
Szerintem nem lesz vége még sokáig. Magdi anyussal kapcsolatban akkor lehetne a sorozat befejezésére következtetni, ha Kalamárék rúgták volna ki. Szerintem Fodor Zsóka csak megunta a banánt és pár hónapra pihenni szeretett volna...
Arról nem volt szó, hogy Vili bácsi elmegy. De akkor ha Fodor Zsóka önként kilép, akkor maradjon helyette ott Noémi, hogy a létszám passzoljon! Terike meg majd odajárhat Vili bácsihoz. Csak akkor kell valamilyen konfliktus, hogy legyen indok elköltöznie. Terikét viszont nem féltem, át tudja venni majd Magdi néni szerepét a pletykálásban.
De jó lenne ha Oszvaldmarika költözne be helyette. Vad szexcsaták Vilibával,aki ennek következtében megfiatalodna húsz évet és teljes személyiségváltozáson esne át. (Mondjuk nem akarok újvilibát!)
A színésznő, aki Kertész Magdit alakítja az RTL Klub sorozatában, úgy döntött, pihenni szeretne, ezért nyolc hónapig nem kíván a kamerák elé állni. Kalamár Tamás producer a Borsnak elmondta, megérti Fodor Zsóka döntését, de a nyolc hónapot kicsit soknak tartja. Hozzátette, ha rövidebb időre menne szabadságra, akkor meg tudnák oldani, de így valószínűleg ki kell írni a sorozatból. A színésznő bevallása szerint szereti a sorozatot, de édesanyja halála után már elgondolkozott azon, hogy végleg búcsút int a Mátyás térnek. Fodor Zsókának állítása szerint rengeteg terve van, amit a forgatások miatt nem tudna megvalósítani. „Szeretnék színházban játszani, illetve angolul tanulni, ezért külföldre utaznék egy kis időre. Lakáscsere is szerepel a terveimben” – nyilatkozta a színésznő.
"A melle térdig ért, a szoknyája alól kilátszott Kínjukban játszottak a ráncok Nem volt neki feje, de végül mégis csak fejes lett Bár erkölcsileg kicsit feslett"
színésznő? ez még viccnek is rossz. amúgy tényleg nem tudom miért nem lehet a mellével valamit csinálni: például eltakarni és jelentősen megemelni. vagy eltüntetni :p
A Tildát alakító színésznő újabban inkább jelentősen megnövekedett melleit helyezi előtérbe. Borzalmas alakítás. A közönségnek, a rendezőnek beszél, nem annak, akivel a sorozatban vitatkozik. Az előző Tilda egy alulról felfelé pislogó, nyuszi szendeszűz volt. Aztán jött Szabó Erika, és ellenkezőjére változott a karakter: egy nyílt, mindenkinek keményen a szemébe néző, tolakodó típusú, idegesítő csajjá változott.
A tüdőrák 80%-a nem műthető. Tehát ez a többség kap kemoterápiát, ami esetleg javíthat az állapotán, de nem gyógyítja meg. A 20% műthető, s a műtét után (néhány esetben előtte) kap sugarat és kemót. Ez a szerencsésebb 20 % egy része gyógyul csak meg. Miklós ebbe a 20%-ba tartozik s annak is abba a részébe, amelyik meggyógyul.
Volt már pl. Debrecen is. Itt lakott Emma az igazi szüleivel. Egyszer meg Nyíregyházára kellett elutaznia valamiért Andrásnak. Talán még a Miki-Géza-Krüger Feri triumvirátus idején.
Említette Szombathelyt is, mint lehetőséget. És ide is jött egyszer Berényi András, de nem találkoztam vele. :) Viszont Zsófi IRL előfordul itt, mert a pasija itt focizik. De még nem sajnos láttam élőben. Amúgy van még egy város, Pécs. Tilda ott lakott, meg egyszer Laci is lement oda. Amikor Tilda szerelmes volt belé.
Szeged a B.K. Bermuda-háromszöge, ott vesztek el a Szilágyiak, Hoffer Misi boyfriend-jével, és most az Erik-Tilda páros is robog odafelé ahonnan még nem tért vissza senki. :-))
Mert nincs semmi célja az életben, nincs elképzelése. És eddig nem gondoskodott a gyerekeiről, egyedül Juli gondja volt, de azonnal eszébe jutott a volt felesége, amint nem ment már a szekér a zenekarával, akkor persze odakéretszkedett ingyen lakni, enni, az esti sörét is Juli vette. Hát ezért lúzer.
Akkor szerintem amikor összejött Tildával akkor még nem volt napirenden az, hogy kiírják őket a sorozatból. Így oldják meg, Szegedre fognak költözni... miért Szeged... talán az egyik forgatókönyvíró kedvenc városa, vagy szülőhelye, lakhelye...
Utána meg lent beszélgetnek a Rózsában... ahol ugye viszonylagosan alacsony a Barta felbukkanási esély. Aki már egyszer be akart szállni egy Géza féle bizniszbe... de persze most eszébe sem jutna, hogy ezek együtt akarnak valamit...
Nem értem ezt az Erik gyereket! Türelemmel várta Tildát, míg Palikával volt. Ismerhette Kertészéket, ismerhette Tilda helyzetét! Kivárta és megkapta! Erre el akar tünni Kertészék elől és még össze is veszik szerelmével!
Ez még hagyján, de miért Szegedre akar menni? Nem ott van a Szilágyi klán?
mit jelent a lúzer? hogy nincs millós kocsija meg úszómedencés háza? vagy ha ezek megvanak, cak akkor lehet szerelmes vagy belé szerelmes valaki?? és miért ne akarhatna gyereket? jó, a konkrét esetben nincs erről szó (eddig), de elvileg nem kizárt. hogy védekeztek-e, arról sem volt szó a filmben. úgyhogy simán előfordulhat, hogy igen.
Laci félrelépését már ketten tudják, Csabi és Imi. Adásonként bővül majd a szám, mivel mindig csak egyvalakinek mondják tovább "tartsd titoknan"" jelszóval. "Csak neked, bizalmasan mondom el". Az új infót az új infóulajdonos is bizalmasan csak egy további embernek mondja el, és így tovább. A mostanában elsötétedett Géza pedig hozzájuk, a lakásba hívja el a bűnöző csávót beszélgetni, nem pedig Budapest tetszőleges pontjára, ahol nem botlanak 24 szomszédba. /Ráadásul Magdi néninek sem kell beszámolni minden egyes elhangzott szóról./ A forgatókönyvírók zseniálisak. Mint a való életben: a bűncselekményeket a saját lakásunkon beszéljük meg, csak azért, mert így olcsóbb a forgatás.
Az jó régen volt, nem is emlékszem. Ott egy kicsikét azért nagyobb volt a különbség, de azért nem olyan hatalmas, mint az Alex-Emma páros esetén. Igaz, itt a nő volt az idősebb. Na meg Orsi is tetszett Csabának egy darabig.
- Az még talán elmegy, hogy te 40 vagy, a csaj meg 18, na de mi lesz, amikor a csaj 38 éves lesz, te meg 60? - Hát lecserélem a vén banyát! (vagy erősebb változatban vén kurvát)
És itt Alexnek se pénze, se lakása, viszont rögtön lesz a harmadik gyereke, állása is csak azért van, mert Miklós felvette valami egyéb okból, de nem a szaktudása miatt.
Na, kiváncsi lennék rá, hogy viszonyulnál hozzá, ha (lenne) 18 éves lányod és összejönne pl egy Megasztár 4-ben volt kb 40 év körüli rocksztár (?) zsűritaggal?
Fordított sziutáció miért nem volt még? (A Zsóti/Radnics-Claudia annyira nem számít, mert nincs akkora korkülönbség.) De lehetne pl. egy Imre-Claudia. Imre úgyis az éretebb nőket kedveli. IRL Andi is idősebb nála, igaz, nem sokkal.
Gondolom az amatőr Ricsi gyerek, meg a házibulis puhapecs nyújtotta élmének után Alex azért tudott neki újat mutatni: valószínüleg elmagyarázta neki, hogy nem csak egy lyuk van, és hogy a szájjal sem csak beszélni lehet.
Nos, igen, az ilyen jeleneteket úgy készitik, hogy a néző hagyományos, romantikus szeretkezésre gondoljon, de nekem mindig egy átlagos kovi film ugrik be ilyenkor, az összes elképzelhető megoldással...
Ki volt az a pedofil, aki ilyen történetet írt? 40 éves vén strici egy 18 éves lánnyal. Gusztustalan! Remélem, az író a saját családi történetét írta le.
biztos van ilyen is, készséggel elhiszem. de az én tapasztalatom az volt, hogy kb. 25 beteg az osztályon 3-4 nővérre, alig láttam őket napközben (igaz, 2 ágyasban voltam), de azt sosem felejtették el megkérdezni, jön-e be anyám. :-) a markukat meg tartották (tisztelet a kivételnek).
Az én nejem ápolónő és amikor egyedül van napi 12 órában az osztályon és van 40-45 betege, akkor ha nem is várja el, de nagyon örül neki ha pl. a hozzátartozó kiönti az ágytálat, kacsát, teát visz a betegnek és a többi... ilyen szempontból nekem ezzel nincs is semmi bajom.
Nekem az első magán klinikás napom után volt nagy döbb., hogy nem azt kapom a pénzemért, amit vártam... de még mindig jobb, mintha ugyanennyit a doki zsebébe nyomok az állami kórházban hogy megkapjam azt amit ott, és még másik 3-4-5-x beteghez is alkalmazkodnom kell a kórteremben, a kaja is szar.... stb, stb.
persze, én is kb. így gondoltam. ilyen kiszolgálás csak a mesében van. vagy esetleg hotelban. a hozzátartozótól elvárják, hogy ha már ott van, dolgozzon a nővér helyett, nem pedig kiszolgálják. :-)
A pénzes klinikán vagy az állami kórházak fizetős szobáiban sem nyalják ki ennyire a segged sehol, saját tapasztalat. Egyedül fekszel, van tv, a kaja egy kicsit színvonalasabb és a nővérek/orvosok úgy állnak hozzád mint beteghez mint az államiban ha megtoldod egy vastag borítékkal.
Családi-baráti körben egy ember csinálta tegnap este, mégis majdnem megfulladtam egy idő után. (nyáron tárva az ablak, de ilyenkor ez nemigazán működhet) Ha valaki pipázik a tornácon, az oké, szertartás, feszültséglevezető. De csak bukóra nyitott ablaknál a szűk szobában mi élvezet van egy bűzrúd elszivásában, ezt soha sem fogom tudni megérteni.
De hogy ON is legyen valamennyire: Stúdióban amúgy sem célszerű, mert ott a tűzjelző berendezés, így külön kellene erre figyelni, nehogy bekapcsoljon.
Ívás: a tévé újságban van egy cikk Nyemmáról és Nyoémiről. A Nyemmáról készült fotó alapján elmondható, hogy jó eséllyel várhatjuk a Nyemma pucsitást valamelyik színes magazinban.
bennem tegnap tort el valami, amikor leszallok a 3 honapossal a villamosrol, es a 17 eves hanyagul ragyujtott, majd a gyerek magassagaban kezdte el lengetni a cigit. no de ez a beszelgetes messze visz a sorozattol.
azt alkoholizmusnak hivjak, es egy betegseg. az, hogy megiszol este egy sort, az nem. ellenben ha napi 1 szal cigit szivsz el, es annak a fustjebol en is reszesulok, azzal kettonk egeszseget rombolod. a cigarettaban szinte kizarolag mergezo anyag van.
az alkohol kismertekben fogyasztva jot tesz az emesztesednek, a vernyomasodnak, a frissessegednek. ez a dohanyzasrol nem mondhato el. az egyertelmuen es kismertekben is fogyasztva karos.
Változatlanul nem értem, hogy a dohányzás miért nem és az alkohol miért igen. Nagy mennyiségben miért volna károsabb az egyik a másiknál? Ja, és még egy: hová tűnt Imi küzdelme a mozgássérült-igazolványok ügyében? Vagy már lement az országos kampány?
nemvolt semmi betiltás, még azt sem tiltották, csak önként vállalták a tévék, hogy kivételesen nem mutatják premier plánben a testrészeket, hullákat. + volt némi érzékenység, pl a Gyűrűk Ura két torony miatt is nyafizott pár ember, a Jóbarátokban is átírták ahogy Chandler épp a reptéren bohóckodik és persze azt hiszik terrorista...
de ez nem egyedi, pl. a Bones (nem érdekel, hogy hívják magyarul...) és a Gyilkos elmék 1-1 epizódját is kivették az évadból egy egyetemi lövöldözés után, mert azok egyetemen játszódtak (bár egyikben sem lőttek), és csak következő évadban mehettek le. a Terminátor sorozat nyitójelenete (helyettesítő gimis tanárnak álcázott terminátor lövöldözik a suliban, áldozatok nélkül) is sokáig veszélyben volt
És íme egy "utána" eset: apró kicsi WTF pillanat a 2008 októberben indult Life on Mars egyik nyitójelenetéből:
(az angol forrásból lopott történet szerint sorozatgyilkos-vadász profilalkotó zsaru balesetet szenved és visszaugrik az időben a 70-es évekbe/vagy csak képzeli)
A Tom és Jerryből is utólag kivágták a dohányzós jeleneteket, holott nincs benne túl sok, és kizárt, hogy valaki azért gyújtana rá, és nem azért, mert látja az apját vagy a szomszédját cigizni.
hát mivel a tornyokba beleállt 1-1 repülő és összeomlottak ezért az utána készült művekben má nem láccanak:)
9/11 után pár film bemutatóját elhalasztották, meg pl az akkor kijövő pókember plakátját visszavonták (a két torony közt lengett), stb, de ilyen betiltás soha nem volt, sőt még filmeket is forgattak az esetről, és nem hagyták ki a cgi wtc-t.
Mondjuk azt nem tudom, hogy bevezették-e, de szó volt róla. Lehet ezért nem látni a mi filmünkben dohányzás.
Ami a Colombo-t illeti:
Az egy régi film. Azt nem tilthatják be, mert az az egyik jellegzetessége. :)
Más:
Az a bizonyos 9/11-es esemény után betiltották, hogy WTC-t nem lehet leadni a tv-ben! Igaz, azóta többször láttam a tv-ben (pl.: King-Kong, vagy bármelyik más film). Viszont az azután bemutatásra került filmekben valóban nem láttam. Vagy nekem nem volt szerencsém látni?