hurrá hurrá! megvan a rutin vizsgám ha minden jól megy jövő szerdán forgalom vizsga azt cső, legálissá válok mint motoros!!!!!! de k hideg volr reggel 7kor a motoron :)))))))))
Most elég jól néz ki, nem látszik rajta, hogy tekergetve volt, holnap kipróbálom, hogy mit csinál így visszahajlítva. Ha műkszik, akkor egyelőre hanyagolom a csere-programot, amíg nem görbül el jobban... :-))))))))))))))))) Én igazából olyan kormányt szeretnék, ami nem görbül el, és kész... Olyan nincs? :-))))))))))))))) Mert ez egy lendületesebb esésnél tuti benyomja tankot... Bár végtére is azért fizetem a cascot... A tankot meg úgyis fényezni kéne... ;-)))))))
Ha joltudom a kasztni ugyanaz, de a motor a Toyota esetében Toyota, legalábbis a benzines.
Egyébként az autoiparban már szinte minden összefügg mindennel.
Pl: A VW Phanteon alvázát többek között a Bentlly hez is használják.
pedig az árakban van egy kis különbség.
Most olvastam egy magyar fejlesztésü autóról, amire lehet be is neveznék, ha egyszer gyártásig jut. bár ahogy magyarországon a dolgok müködnek, ez nem mostanában lesz.
A lényeg: a kocsi 7 személyes, teljessen elektromos, amit vagy napelem tölt, ez állitólag városban elég lesz, hosszabb uton meg egy kis benzinmotor hajt egy generátort ami az áramot termeli. igy 100km en 1 litert fogyaszt.
goyrsulása. 9mp (ez egy jó középkategoriás autonak felel meg)
De a legédesebb a Citroen C1, a Toyota Aygo meg a Peugeot 107. Mind a hármat ugyanabban a cseh gyárban csinálják... :)))))))))) Egyedül a lámpák formája tér el egy kicsit, de egyébként tök ugyanaz mind a 3.
Láttad az új Suzuki SX4-et? No, az félig olasz autó. Nem szabadott bemutatni itthon addig, míg kint nem volt meg a hivatalos bemutató. nézd meg jobban majd azokat az autókat, és nézd meg az SX4-et is. :-)))))
Mióta az esztergomi Suzu gyárból gyönyörű Fiatokat láttam vonattal kigurítani, azóta mindent elhiszek... És most már kezdem érteni, mit keresnek a Fiatokkal megrakott tehervonatok Esztergomban... Ennyit az olasz autókról... :)))))) Made in Hungary by Japan...
Már én sem értem a szervízeket...összevissza szervizelgetnek. Erősen golnolkoztam, hogy hagyni kéne a szakszervízelést és maszekba megolgani. De mivel új típusról és konstrukcióról van szó, nem árt az óvatosság. Na meg úgysem ez lesz örökké, és az eladást talán segíti a szervízkönyv...
Ha biztosítós, akkor nincsen meg az idom, mert a biztosító bekéri, és összetöri, kalapálja, és egyebek. :-)))) Nekem is egy csomó ideig össze vissza kalapált dobbal volt szerelve a motorom. :-)))))
Ha cserélték a dolgokat, akkor olyat kell keresni, hogy irányjelző, karcos-e, aztán a műanyag elemeket kell nagyon tüzetesen átnézni, mindent ami műanyag, mert azokat nem biztos, hogy cserére írta a biztosító. Ha tulaj javítatta, akkor van esély a cserélt darabokra.
Hát szerintem az hogy mit hol gyártanak, ma már egyáltalán nem oszt nem szoroz.
ha belegondolsz akkor ma már szinte minden jónevű gyárnak van 1-2 gyártelepe Kinában, Thaiföldön, Afrikában.....stb...
ma már szinte mindent robotok csinálnak, az embereknek annyi a dolguk, hogy a gépbe helyezzék az anyagot. + kell egy személy aki felügyeli az egészet.
De ma már alig kell igazi szakértelem magához a gyártáshoz.
Már 15 évvel ezelött is amikor fémipariba jártam, és a THYSEN nél voltam gyakorlaton akik autó alakatrészeket gyártanak, nah szóval 3 éven keresztül mást sem láttam, hapika állt a gép mellett, ajtot kinyit, berak egy nagy darab aluminiumot, ajtó becsuk, gombot megnyom, vár kb 5 percet, ajtó kinyit, kész pneomatikus computert kivesz majd ládába rak, müveletet kezdi előről.
ha bármi gond volt rögtön hívták a CNC programozot vagy a gépbeálitót.
És ez a cég a legnagyobb Busz, és kamion gyártó cégeknek szálit be.
De azt a munkát amit ezek az emberek végeztek, hát kis tulzással egy értelmifogyatékos ember is meg tudta volna csinálni.
ha ezt nézem akkor szerintem mindegy, hogy Alaszkában, vagy Németországban gyártanak. Az össz szakmunkát amihez tudás is kellett max 10 ember végezte.
Hát szerencsére nem igy történt azért teljesen, hanem kinyomtam a kuplungot aztán gurultunk egy jó ideig. Szóval mire lelasultam 120 ra, addig legalább gurultam még 2 km-t, szóval másik autóból ugy nézhetett ki, mintha direkt lasitanék.
utánna, hogy gurultam ennyit, szépen visszaengedtem a gázt és ment tovább a gép, de már nem mertem neki jobban nyomni.
Ha csak kicsi borulás volt, akkor annak a nyilvánvaló nyomait lehet látni. Ha érdekel szívesen megmutatom az enyémet, ami felborult, de nem csúszott. Tiszta karc az oldalán minden, az oldalidomon van egy pici repedés is. (képeket is tudok küldeni, ha érdekel) Szóval amit láttál borultat, az valószínű tényleg nem balesetes, csak az udvaron borulhatott fel... :))))) Ha balesetes, akkor nem csak az oldalidomot kellett cserélni. (esetleg kérdezz rá, hogy megvan-e a lecserélt oldalidom!!!) Szóval szerintem kellő körültekintéssel borult járgányt is lehet venni, csak tényleg meg kell róla győződni, hogy pontosan milyen sérülések keletkeztek, és hogyan történt az eset.
Ja, persze, álmos vagyok, és marhaságokat írok... Olajszűrő csere, légszűrő puceva. A gyertyához nem nyúltak, de nem is szeretném. Szerintem bármit szétszednek, az csak rosszabb lesz... :))))) A kormányt visszahajlították, most kb. szimmetrikus. Mondjuk attól nem vagyok elájulva, hogy a gyári kormányt egy erősebb ember kézzel tudja hajlítgatni...
Mikor tavaly kint bandáztunk Ausztriában a fórum pár tagjával, megállítottam a hegyen a csapatot, mert 7e körül berezonált valami. Akkor mindannyian a kipufogóra gyanakodtunk, mert a hangja is hasonló volt, de nem találtunk semmit. Másnapra lett meg, hogy ugyanígy elrepedt a bukógombám, és az okozta a zajt. A probléma szerintem a tervezésből adódik, egy kéthengeres gépre nem előnyös ez az idom.
Nem ír gyertya cserét!!! Én kicseréltettem, mert én is azt hittem, de csak átvizsgálást, szemlét ír! 24E- ig tuti nem kell benne cserélni! Amúgy frankó iridiumos kell bele. Nem baj most van tartalékom. Szervízes nézett rám hülyén miért akarok 12E-nél gyertyát cserélni. Mondom, ha már megrendeltettem nem cseszek ki vele.
Az a fránya EGO, meg bizonyítási vágy!!!!! :-)))))))))))))) Az a szép, most képzeld el mikor a fazon belenézett a tükörbe, jön az autó, mint az állat, aztán egyszer csak megáll, és villog jobbra az irányjelző, hogy ki áll a külső sávba. :-))))) Nem irigyellek!
Majd valamikor kicserélem a gyertyákat, de még nincsen itt az ideje. :-)))) Legalább is én így vagyok vele most. :-))))))
Audis (két pólusú) gyertya a LADA2107-ben jól szolgál! :-))))))))