Keresés

Részletes keresés

kence Creative Commons License 2004.03.20 0 0 2155
Ettöl félek én is. A dokim aztmondta, szerinte nem kell gyökérkezelni. Sajnos szerintem kell majd, mert igy zavar. Ha fehértömést tenne bele, biztos, hogy rosszabb lenne, a próbatömés is ezért van még mindig a fogamban :(
Előzmény: RTH41 (2154)
RTH41 Creative Commons License 2004.03.20 0 0 2154
Nekem is először próba (gyógy?) tömés volt benne 2 hétig, azalatt tompult a fájdalom, elég tűrhető volt. De mikor kicserélte rendes tömésre (fehér-fényrekötő) utána rosszabb lett. Azóta tompult, csökkent az érzékenység. A tömés után 2 héttel visszamentem, hogy fáj ha ráharapok, megröngenezte a doki és nem látott semmi gyulladást. Javasolta, hogy várjunk vele, hátha javul. Azóta meg nem merek visszamenni hozzá, lenne még egy tömés, brrr.
Előzmény: kence (2153)
kence Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2153
Hát ez az! Nekem is tompult, de nem az igazi. Nem tudom eldönteni, hogy legyen gyökérkezelés vagy ne. A próbatömés nem maradhat örökké a fogamban...:(
Előzmény: RTH41 (2152)
RTH41 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2152
Szia!
Nálam kb 10 hónapja történt a "beavatkozás". Jelenleg elmegy kategória, érzékeny, de már nincs az az éles fájdalom, hanem enyhe-tompa nyomás érzékenység. De diót nem próbálnék azon a helyen ropogtatni:-).
Előzmény: kence (2149)
Caitlin Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2151
hello blind! :) megyek mar.... (hetfon).
ez a fogfelepites jo hangzott, de azert remelem nem lesz ra szuksegem....
para van meg igy is ezerrel.
Előzmény: Blindmouse (2150)
Blindmouse Creative Commons License 2004.03.19 0 0 2150
Ja.. szíttuk szíttuk, aztán elment a nyomás :))

Na.. ma végeztem az emberrel.. na jó nem végleg, csak fél évre.. akkor megyek vissza csekkoltatni a pofázmányomat.. ha minden jólmegy addig pihi van.. :)

Kéjtlin.. igen, ez az és már a számát is megadtam a múltkor, úgyhogy menjé' el hozzája, és monnd meg neki hogy százalékot kérek :)

Előzmény: Anus (2148)
kence Creative Commons License 2004.03.18 0 0 2149
mi a helyzet a ráharapásotokkal kedves RTH41 és Vándor21? :)
Anus Creative Commons License 2004.03.18 0 0 2148
Hahó!

Igen, az én fogorvosom a Szabó róbert. :-)
Blinmouse kolléga!
Csak úgy felelőtlenül szivjuk a gázt? SZivjuk a gázt, osztan csodákszunk, hogy elfogyik? :-)))

Jaj!!
Valaki irt nekem mail-t, hogy mennyibe kerül a korona! Erre én megkérdeztettem, és elfeledtem leirni: 20.000 és ebben benne van a csiszolás és a hozzátartozó munkálatok is.
Akkor több, ha valami extrát kell még vele csinálni, pl. gyökérkezelés vagy hasonlók.

Anus anyó ezennel tovasurran.
Puszmák!

Előzmény: Caitlin (2147)
Caitlin Creative Commons License 2004.03.17 0 0 2147
hi!

tudnatok jofajta pempositheto/alapbol pempos kajakat javasolni? a sajat receptjeimet mar unom.... letort a jobbhatso ragofogam (vagy bolcsessegfog? nem emlekszem, h olyanom van-e mar nekem.... ) es nem merek szilard kajakat enni... tulparazom a dolgot az biztos.
anus: a robi akit emlegettel a szabo robert? aki kejgazzal kabit?

Blindmouse Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2146
idén 5500 a nitró :)
múltkor pont kifogyott alattam a tartály.. báááh :)
Előzmény: Anus (2124)
Kata-flan Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2145
Anus!
Nem baj, Te most betöltötted a tyúkanyó szerepét, majd átveszi más. Ez így jó!:-)))
Régebben én is törzsgárda voltam, szerencsére mostanában csak be-benézek.
Előzmény: Anus (2141)
A skót Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2144
Akkor végülis melyik a jobb? Alma után fogat mosni vagy hagyni hogy marja a fogzománcot?:-) Vagy ha mondjuk utána eszek mást? Tényleg, milyen természetes anyagok vannak (gyümölcs vagy zöldség), ami jót tesz a fogaknak és valamennyire helyettesíteni tudják a fogmosást? Pl. a répa, karalábé mennyire jótékony hatásúak? Tudtommal azok nem savasak...

Az ínnyel kapcsolatban leírhatod, mit csinálnak, mert nem nekem kell, szerencsére nincs ilyen bajom.:-)

Köszi!

Skót

karthauzi Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2143
Felmarja a zománc felszinét és ha utána egyből fogat mosol az nem tesz jót.
Van olyan fogszakorvos, hogy paradontológus, na ők azok akik még ilyenkor segíthetnek. Azt nem írom le , hogy mit szoktak csinálni. :-))
Előzmény: A skót (2142)
A skót Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2142
Sziasztok!

Lenne egy kérdés, amiben érdekelne a véleményetek, hallottam már ezt is-azt is.
Szóval, az alma egészséges a fogaknak vagy sem? Tényleg olyan káros az almában levő sav a fogaknak, hogy utána szükségképpen fogat kell mosni?

Más: szerintetek azzal mit lehet csinálni, ha a fogíny túl magasan van és nem fedi eléggé a fogat?

Üdv.:
Skót

Anus Creative Commons License 2004.03.10 0 0 2141
Hahó!
Én nem lehetek itt stabil pont, alig nézek be, bevallom, mióta túl vagyok rajta, azóta ritka vendég vagyok itt.
No de azt elmesélem ha már bejöttem, hogy a párom fogai is készen vannak, legutóbb egy olyan fogat épitett fel neki a Robi, ami rágófogként már nem rendelkezett zománccal, csak egy fekete csonk volt.
Mi azt hittük, tuti húzás...erre tett bele két csapot és felépitett rá egy szép fehér fogat.
Csak lestem. Az emberem pedig úgy döntött, hogy igy az utolsó alkalom örömére nem kér altatást....
Azt mondja, egyáltalán semmit nem érzett,de nagyon jó már lyukak nélkül rohangászni.
Most minden kaja után megszállottan mossa a fogát.
:-)
Előzmény: Kata-flan (2127)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 2140
Talán válts fogorvost! :)
Előzmény: RTH41 (2139)
RTH41 Creative Commons License 2004.03.10 0 0 2139
Ha jól érzéstelenítik...
Ez mitől függ? Nekem a sima fúrás is baromira fájt (és nem pszichés), olyan érzés volt, mikor forró tűt nyomnának bele, sikítani tudtam volna.
Előzmény: Törölt nick (2138)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.10 0 0 2138
Nem kell parázni a gyökérkezléstől - ha jól érézstelenítik, a reszelés hallásán kívül semmit sem érzel; inkább pszichikai az a fájdalom, mintsem valós. :)
Előzmény: RTH41 (2137)
RTH41 Creative Commons License 2004.03.10 0 0 2137
Az én dokim is azt mondta, ha továbbra is ilyen érzékeny, akkor gyökérkezelni kell. Attól meg rettenetesen parázok. Láttam embereket be- és kijönni...
Nálam még az is gond, hogy a fogfelületén levő kicsinyke szuvasodásból ált. kiderül, hogy belül szétterjedt lefut végig és az ínynél már a mellette levő fogba is. Brrr.
Az érzéstelenitőtől a szám széle elzsibbad, úgy hogy akár le is haraphatnám, de a fúrás kínjától meg majd letépem a székkarfát. Ez mitől van? Gyenge az anyag, vagy én vagyok kevésbé érzékeny rá? Rossz helyre adják? Nekem ez a doki soha nem a fog mellé adta, hanem a száj alsó részébe, jóval távolabb a fogtól. Kérdeztem tőle nincs-e valami spéci anyaga, sajnos neki cska ez van.
Előzmény: kence (2136)
kence Creative Commons License 2004.03.09 0 0 2136
Én is félek a fogdokitól illetve a kezelésektöl, ráadásul nekem az altatás vagy a nevetöpor :) sem jön be, mivel ezektöl a hókuszpókuszoktól ugyanúgy félek. Némi bátorsággal és önhipnózissal :) túl lehet élni ezeket a kinzásokat. Engem is fenyeget a gyökérkezelés réme, de a doktorkám aztmondta még várjunk. És én hallgatok rá, mint gyermek anyja szavára :)
Szóval jelentkezz be a dokidhoz és túlleszel rajta...
Előzmény: RTH41 (2132)
kence Creative Commons License 2004.03.09 0 0 2135
Én meg a másik :)
nekem is tompult pár hónap alatt ez az érzékenység, már nem csillagokat látok evés közben csak pár üstököst, de biztos, hogy nem amiatt, mert az idegrendszerem kikapcsolt bármit is. Szerintem idövel valóban enyhül az érzékenység.
Még egy kicsit várok és remélek, valamint kerülöm a panir részecskéit :)
Előzmény: Vándor21 (2133)
eperleveske Creative Commons License 2004.03.08 0 0 2134
Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani jó és megfizethető fogorvost III. vagy XIII. kerületben? Ha néhány árat is mondanátok (esztétikus tömés, fogkőeltávolítás) azt nagyon megköszönném.

Üdv.

Vándor21 Creative Commons License 2004.03.08 0 0 2133
Szia!

Én vagyok az egyik érzékeny tömött foggal küszködő ember, krumplit, banánt könnyen eszek, de pirítós, rántott hús (a panírban lévő apró részecskék) keményen megbosszulja magát. Gyűjtöm a bátorságot a töméscseréhez. Úgy gondolom, amatőr orvosként, hogy nálad arról lehet szó, hogy az idegrendszer egy idő után kikapcsolja ezt a fájdalmat, bizonyos mértékben. Megszokja a szó szoros értelmében a fájdalmat.

Előzmény: RTH41 (2132)
RTH41 Creative Commons License 2004.03.06 0 0 2132
Sziasztok!
Kb. 10 év halaszgatás-parázás után tavaly januárban elmentem fogorvoshoz. Ezt követően még 13x.:-)
Fogkő, egy kazal tömés. A negyediket már szuri nélkül kértem. Na azt utolsó volt a legfájdalmasbb, két szurit is adott. Egy normál, utána meg extra (vagyis így kérte az asszisztenstől), nem tudom mik voltak, de ennek ellenére iszonyúan fájt. Először gyógytömés, majd két hétre rá fehértömés. Az első hónapokban rettenetesen érzékeny volt egy pontban, RTG – semmi, majd elmúlik mondta doki. Most áprilisban lesz 1 éve, már nem olyan érzékeny rágásra (pl. rántott hús, pogácsa OK, de pl. a dió, napraforgómag már nem). Szóval idővel enyhül valamilyen színtig.
Csak azért írtam mert lejjebb többen kérdezték.
Egy gond van. Emiatt az utolsó kemény fájdalom és kellemetlen utóemlék miatt, az utolsó kezelésre már nem mertem elmenni. Hasonló szitu, csak a másik oldalon. Mostanában meg egyre többet begyullad az ínyem a rossz fog környékén. Én Glycosept-el szoktam ecsetelni olyankor és eddig még mindig szépen visszahúzodott a gyulladás.
De csak rászánom magam – Titteket olvasva – az UTOLSÓ KEZELÉSRE (egy darabig). Csak ne fájna, a fene egye meg:-).
Kata-flan Creative Commons License 2004.03.05 0 0 2131
Így igaz, de a fognyűvő mindig talál valamit.:-)))
Előzmény: krimo (2130)
krimo Creative Commons License 2004.03.04 0 0 2130
Az legyen a legnagyobb bajod! :)))
Előzmény: Kata-flan (2129)
Kata-flan Creative Commons License 2004.03.04 0 0 2129
Örülök neki, hogy megbátorodtál!:-)))

Vigyázz a kincsre a szádban!:-)

Nekem azért gyűlik némi fogkavics. A jövő hónapban megint le kellene szedetni.:(

Előzmény: krimo (2128)
krimo Creative Commons License 2004.03.03 0 0 2128
Neeem attól! :)))
Multkor is volt valami fura kis fájás és én már rohantam is fogtündérhez! :) Már nagyon bátor lettem ám! Ja ő meg elküldött, mert azt mondta ilyen szép még sosem volt az ínyem, és még egy kis fogkavicsom sincs! Hát csak paráztam, hogy mi van ha.... de semmi! :))))
Előzmény: Kata-flan (2127)
Kata-flan Creative Commons License 2004.03.02 0 0 2127
Hali Krimo!

Örülök, hogy nem fájsz!:-)))
Nem attól múlt el, hogy fel kellett volna hívni a dokinénit?

Most már Anus a stabil pont itt a topicban és mindenki Fogrobihoz jár.:-)))

Akkor szoktam ide benézni, ha ismerős nevet látok kiírva vagy, ha nagyon ráérek.

Mindenesetre, aki nyitotta a topicot, nagyon kitalálta.:-)))

Előzmény: krimo (2125)
bandrew971 Creative Commons License 2004.03.02 0 0 2126
ja, csak mindig felébreszt mindenféle mondvacsinált indokkal:)
Előzmény: Anus (2124)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!