Ez egyrészt róla egy bizonyítvány (magától) , egy érdeklődőt nem idiótázunk le, semmilyen körülmények között, ő (a potenciális vevő) van érted (az eladóért) és nem fordítva...
És valamiért mégsem vette meg, biztos volt oka, ha már ennyi időt és átnézendő listát rászánt.
Nézd csak mit írt az utolsó jóemberről, aki megnézte:
volt egy idióta öreg nézőm... 3 órát nézte, közben végig- ez túl szép... ez túl szép... csúnyábbnak kéne lennie ennyi idősen... - majd egy 80 pontból álló listát néztünk végig, minden stimmelt. Majd ez után ... megbeszéli a feleségével...
Nekem ilyen van, de makulátlan. Ami elromolhat, az ki van rajta cserélve, meg az is, ami elromlott. Minden csak gyárira. Km kb. ugyanennyi van benne. 10 éve van meg. Szerintem sokkal többet ér, mint ez, pedig képről jól néz ki.
Bizonyára legendásan megbízhatóak, de a kényelem meg a komfort nem egy kategória. :) Aztán hogy ez kinek mennyit ér meg, már egy teljesen más kérdés. :)
Nem értem mit szeretnek a japán autókba,beültem nagybátyám ő általa istenitett Toyota aurisába,és alig vártam hogy kiszálljak belőle. Kinek mi jön be......
A faceliftes E65 nagyobb fékeket kapott, de szerencsére felmegy rá ez a fajta gyári dísztárcsás garnitúra, amit az ETK csak a facelift előtti 7-esekre hoz. Nem mondaná meg róla senki, hogy dísztárcsa takarja a mögötte lévő - elég egyszerű - alufelniket:
Írni akartam,hogy a kipurepedésnek aztán nem az injektor a kiváltója. Ha nincs meg a nyomás nem jár. Ezek a rohadt 30d-k 500.000Km-nél is tudják a nyomást. Viszont az öntvény meg a lemezcsonk között nem igazán van átmérőkülönbség. Mivel a lemezbe belenézel és 2mm-el beljebb az is szűkített. Viszont az egy másik tény,hogy maga a hengerfejen lévő kipu átmérő még 4mm-el kisebb mint a csonkokon lévő átmérő. Direkt megmértem. Tegnap cseréltem épp egy ilyen csonkot egy X5-ön,amiben 125.000Km van. Nekem már többször felvetődött az a dolog,hogy számtalan hiba nem Km függő,hanem az eltelt évek alatt előjönnek. Ez több esetben így volt.
Az a rail nyomás azért is csökken, mert az injektorok nem zárnak rendesen, kopnak, ezért nagyobb keresztmetszeten távozik a gázolaj az injektorból, mint újkorában, vagyis rendszerben nézve emiatt is csökken a nyomás a railcsőben az újkori állapothoz képest.
Saját - off autó - tapasztalat, hogy common rail diesel motoros furgon, 1/4 üzemanyag a tank alján, kánikula, egész napos dugóban állás és menés Budapesten, és a kopott injektor és nagynyomású szivattyú miatt a forró délután végén nem indul be az autó. Felmelegszik a tankban a gázolaj, lecsökken a viszkozitása, és nem bírja felnyomni a szivattyú indítási nyomásra a gázolajat.
Mire leszervezem a mentést - kb 1 óra, pont lehűl a motor és a gázolaj a tankban. Sofőr hív, hogy az autó pöcc-röff beindult. Jön haza autópályán. Hazaér, de este van, menetszél van, az autó soha többé nem produkálja a hibát, motorban hibakód nincs.
Olvastam egy német service doksiban, hogy az e60 530d-k (nem tudom, melyik modellekbe szerelték még ezt a motort) folyton elrepedő, hegesztett kipufogó leömlői is azért repednek el újra és újra, mert a nagynyomású szivattyú + injektorok kezdődő fokozatos leromlása miatt keményebben jár a motor, és ez a vibráció okozza, hogy az újonnan megvett, BMW eredeti hegesztett lemez leömlő is eltörik. Aztán felrakják az E39 öntvény leömlőjét, (aminek amúgy 0,5 mm-rel kisebb a belső átmérője), és az meg bírja a rázkódást. De ez is okozat, és nem az ok megszüntetése.
2008- tól meg aztán főleg, 150ezertől lehet félve autózni mikor szakad el a lánc. e87- e90- f10é s társaiban sorban szakadnak el a láncok, akár benzines, akár diesel.
nagynyomású szivattyújáról is azt a tanácsot kaptam 4-5 éve, hogy 200-anként illik felújjítatni/cserélni, ha nem szeretnék egyéb "kellemetlenséget".
Egyébként meg amit leírtál, abból (is) világosan kiderül, hogy a szóbanforgó autókat nem ( sem) arra gyártották, hogy kelet-európai negyedik kézbe kerülve hibamentesen lehessen velük autózni, hanem arra, hogy a német vezérigazgató úr üljön benne 120-150e kényelmes, hibamentes - bár drágán fenntartható - km-t, utána meg kit érdekel már a gariidőn kívüli második tulaj ?
Volt itt régen több V8 diesel tulaj is, és az derült ki róluk, hogy túlkomplikált, nagyon drágán javítható motorok.
Ez a DPF eltömődés okozat, és nem ok, az alapfelállás, hogy hivatalosan 200e km után a DPF-et cserélni kötelező. Ezt írja is a board, ha megnézed. Pont úgy, mint az olajszűrőt is az előírt km megtétele után.
Tudom, drága a DPF, ezért senki se cseréli. Jobb esetben kisavazzák, és visszateszik, rosszabb esetben egy csővel helyettesítik és kiírják az autó agyából.
De vissza a DPF-hez! Magától nem menne tönkre, hanem az egyre kopottabb a nagynyomású szivattyú egyre kisebb befecskendezési nyomást képes már előállítani, az injektorok is inkább pisálnak már, mint porlasztanak, ez tökéletlen égéssel és fokozott koromképződéssel jár, amitől eldugul a DPF és amit már nem képes regenerálni.
Szóval ez a DPF hiba bármelyik motorral megtörténhet, és a teljes hibalánc felszámolása egy nem 1-essel kezdődő hétszámjegyű forintban állna meg, de ki költene rá ennyit?
1500-2000 fordulat között rángatózott a motor.(E65,745d).
Nem légtömegmérő,porlasztó,kardán vagy felfüggesztő,és nem váltó tartó. Fix sebességen fel-le mozog a fordulatszámmérő,sajna wandler(konverter)lett a hiba oka,még a lamellákat is cserélni kellett+szelepvezérlőtömb.
(Csak segíteni szeretnék,ha valakinek ilyen jelenség adódik)
Akinek E65, 745d-je van,a dpf kb 330-380 km körül,eldugul(1-4 hengersor),és a kipufogógáz nyomás felnyomja a szelepeket,megakassza és eltöri a vezérműtengelyt.Szerencsés esetben egyben marad a vezérlés!
Sajna a hengerfej vez.tengely üléket is szétveri.Már harmadik autó járt így.....
Ezek a 35i/45i motorok állítólag több olajat esznek, mint benzint. Csak a motorcsere segít, de rég elfogytak már a motorok. Ezért adják őket szaré-húgyé.
Üdv Mindenkinek! Futóművel kapcsolatban kutattam a NET-en ( Mercedes ) és ebbe az anyagba akadtam bele, szerintem számotokra is érdekes olvasmány, főleg az utolsó bekezdés!
Ha nem működik akkor elég furán viselkedik. Nagyjából 99%,hogy a vezérlőtömb van megállva. Ami a jobb első sárvédő mögött van. Lehet állt valamikor sokat,és megragadt. Csere bontottra kb 35pénz. Én az egyik E65-ön kipróbáltam,de az valóban állt sokáig. Könnyen,gyorsan végezhető a csere E65-ös léptékben mérve. :D Meg a szép zöld olaj bele és már működik is. Le se teszteltem inpával,egyből tette a dolgát.
Sz'al tavaly májusban eladtam az E39 530DA-t, mert tökre megváltoztak a körülményeim : nem kellett személyautó.
Októberre módosult a dolog: mégis kellett egy autó, havi 7-800 km-re.
Kerestem tehát egy min. 100-120 LE-s, benzines, automata szedánt, a lehető legjobb állapotban, hitel nélkül, max 1-1,3 misi környékén., úgy, hogy már itt legyen az országban.
Kidobta a hahu ezt is.
Odamentem október 16.-án, 105k km, vezetett holland szervizkönyv, hibátlan belső, júliusi olajcsere, vezérléscsere, négy vattaúj Semperit nyári gumi, új féktárcsák + betétek, és sosme látott csúf orr ...
:-)
Beleültem, mentem vele azóta 9.000 km-t ( nem tervezett 2.500 km van benne Anya Sharanjának a nyűgjei miatt), és nem költöttem rá egy fillért sem. Csend, kényelem és nulla dinamika jellemzi, de elég rég kinőttem az utcai harcból, így az utóbbi nem hiányzik.
Mindig elborzadok, ha előlről látom, de ha benne ülök, nem látom előlről.
Csak halkan jegyzem meg a lényeg a "Hidraulika" folyadékban keresendő ,avagy leledzik . :)
A pontosság kedvéért van sima szervószivattyús azaz normál , illetve a tandempumpás a szintezős h.futkosóműveshez ,egyébként nem egy ördögtől való megoldás már az e23 -ban is alkalmazták .A szervó , hidraulikacsövekben az anyagminőségben nincs különbség . / egy gumialkatrész olaj,vegyszer álló avagy áldozatul esik ezen folyadékoknak /
Atf ,lhm ,pentosin ,stb. mind alkalmazható ....... deeeeee csakis önmagukkal ! Nem keverhetőek ,ugyanis nem diszpergálnak egymással !! Egyszerű "házi" módszerrel is ellenőrizhető .
Na, kicsit hosszúra nyúlt az írásom ,de szeretném eloszlatni a "tömeghisztézist" ezen kemikáliák bűvös létéről . :)
Nyilván, különben nem lenne belőle 100 vagy 130 fokig használható. Forró nyáron, 5 személlyel, teli csomagtartóval, EDC-vel, sport módban, szar úton, nagy sebességgel, el tudom képzelni, hogy a hátsó lengéscsillapítók ennyire felmelegedjenek, ott 150 bar is lehet a nyomás. Ide a CHF11S a gyári előírás, vajon miért...
Túlragoztuk már ezt. Nézd meg a makulátlan 8-as BMW-k vagy E34M5 árakat, és megérted, miért a belevalót öntik bele. :)
Ott az is le van írva, hogy automata váltós autót max. 100 km-re el lehet vontatni lábon motorhiba esetén. Ilyenkor ugye nincs kenése az automata váltónak, mert áll a motor. Akkor ha elvontatod ilyenkor 99 km-re az autót, és beszarik a váltó, akkor kinél reklamálsz, kitől kapsz új váltót, a BMW-től? Ugyan...
Ezeknek a leírásoknak nagy része olyan esetekre vonatkozik, amikor lerobbansz a világ végén, és pl. nincs kéznél Pentosin, mert igen ritkán fordul elő az autósboltok polcain.
Ilyenkor - szerintem - valamit öntsünk bele és menjünk tovább címszóval - megengedett lehet az LHM is. De ahogy írták Sanyi, ezek relatíve filléres tételek ezeknek az autóknak az üzemeltetésében.
Bala ! Szia. Ha erre jársz légyszi segíts. A B4 1994 1,9 TDI nem ABS ezik. Az ABS elektronika lábkiosztását szeretném tudni,hogy mérhessek. A sebességszenzorok induktív jeladók ugye?.
Te azon keve
sek közé tartozol aki nem lekezelőén állt a problémámhoz. Ezt itt most megköszönöm.
Kerek 3 hónaposan a Volvo úgy döntött, hogy nem működik az index és az ablaktörlő. Hétfőn bevitték a szervizbe, kb. egy hónap mire megjön az alkatrész, most harcolok valami normális csereautóért... :) 3 hónaposan 9.648 km-el... :) Mellesleg a Volvo jelenlegi csúcsmodellje...
Én is így vagyok ezzel, csak a belevaló. Mintha azt hallottam volna, hogy a CHF 7.1 megszűnt, és a CHF 11S jó helyette. De nem biztos, mert az enyémbe 11S való.
Én akkor leszek nyugodt, ha a gyári olaj megy bele, nem akarok ezen spórolni. Már semmit nem változtat hogy egy szalmaszállal többet égetek e el a kazalban.
Dehogy! Majd ha nyugdíjas leszek. Nem értek én ehhez amugysem, én csak egy gyógyszerész vagyok. Semmilyen ilyen irányú képzettségem nincs. Mondjuk ezt el tudtam volna olvasni:
E31 850i EDC milyen szervo olajat ker? En ugy emlekszem, ebbe nem kell a zöld CHF11S, hanem piros ATF. De sehol nem talalok ertelmes adatot. Tud valaki segiteni forrasmegjelölessel?
Ha jol emlekszem, az Airbag feliratot kell kipattintani, azalatt van csavar. A többi csak fül. A burkolat nincs összeköttetesben a legzsakkal. De azert nezz utana, biztos van a youtubeon video.
Vettem egy DVR-t az autóba. Sajnos a szivargyujtóról akkor is kap tápot, ha nincs rajta gyújtás,így folyamatosan műkődik (és nem mellesleg szívja az akksit). Hová kössem, hogy csak gyújtásra kapjon tápot?
a navis kocsiknál a 16:9-es műszerfali kijelző csak egy egyszerű kezelőegység illetve egy képernyő, minden más (azaz CD tár, navi rechner, radio tuner) ugye hátul van a csomagtartóban?
5 év /100ekm garancia van rajta, ami ekkora fajlagos teljesítmény és ennyi elektromos kütyü mellett szerintem igen merész vállalás. Mindenesetre nem nálam fog lejárni a gari :-)
Aki sokat jár egy bizonyos szakaszon, az tudja hol a fix. Néhányan két fix között gyorsabban mennek, de szerintem ez nem kifizetődő, mert azért gyakran beállnak pluszban mobil egységek mérni, és van jónéhány civil autós elfogó is. Én max ha nagy ritkán sietek, ráakaszkodom ilyenekre és rendszám takarásnak használom őket, már ha tudnak vezetni is, nem csak a gázt nyomják, mint süket a csengőt.
Izgalmas autó lehet. A bmw n kívül is van élet. Gondolom 10 évesen, ahol elfáradna már nem lesz Nálad. Ha jól értem gps szerinti 143 al mész akkor? Én azt figyeltem meg, hogy óra szerinti 150 nél (kb gps 140) nél semmi 160 nál már csekkek jönnek. De akkor is még meglepően sokan húznak el a belsőben.
Leánykori neve kissé kacifántos Leon ST Cupra 300 4Drive DSG.
Röviden egy összkerekes kombi, 2 literes 4 hengeres benzines, 300 lovas. Remek gyári sleeper, én sem tudom megkülönböztetni egy sima 150lovas FRtől. Jó, piros féknyereg meg két kipufogó, de ehhez azért nagyon oda kell nézni. Szóval a lényeg, hogy egy teljesen észrevehetetlen családi kombi, aminek a 280lovas első kerekes változata eddig a leggyorsabb kombi a Nürburgringen 8 másodperccel az RS6 előtt. Ennek a verziónak nincs még hivatalos ideje, remélem csinálnak hamarosan. A nullaszaz mindenesetre 4.9, és elvileg le kellene szabályoznia 250nél, de az enyém ezt spec nem tartja fontosnak. A legjobb, hogy tud csendes lenni és egész kényelmesen rugózni, gombnyomásra meg ha akarom, akkor morcos kis palyaauto lesz.
Ausztria telis tele van fix trafival, emiatt mindenhol gps szerinti +10%kal járok kivéve egy két kedvenc szerpentines szakaszomat, ahol kieresztem a lovakat, mert tudom, hol a trafi. Azért ilyen jó a fogyi, mert 95%ban a sebességkorlátozást fenti módon betartva járok. A nagy tempós utazókat az A8on szoktam németországban, mert viszonylag gyakran járok Münchenbe.
Most akkor végülis mit vettél? Seat leon st? Benzin diesel? Lóerő? Már hogy ilyen jó a fogyasztása. Mit csinálsz a gyorshajtással, minket folyton büntetnek au ba, már 160 felett úgy, hogy traffis rendőrt sem látok. Mondjuk legalább nem sokra. Van fix traffijuk mint a magyaroknak?
Az zsír. Nekem eddig min 7.8 max 10.3 egy egy tank. Az átlagom 7ezer km en 8.6. Én is elégedett vagyok. Mondjuk tegnap hazafelé rámijesztett. Poroszkálok haza éjjel az A8on, 240-260 között egyszercsak bimbamm, piros figyelmeztetés, ellenőrizze a hűtőközeget. Nézem a tükröt, füst, gőz semmi, szag nincs, olajhőfok, vízhőfok rendben. Biztonság kedvéért visszavettem 180ra a következő kútig. Megálltam, belenéztem, persze semmi, szag sincs. Újraindítás után figyelmeztetés eltűnt...
4.600 km-en az átlagom 10,4. Ennek több mint a fele pályán. Szerintem nagyon baráti. :)
Hogy nagyon ne térjek el, megmarad a GT, nincs szívem eladni, meg aztán mindegy mit vennék helyette, arra is egészen biztosan rá lehet azonnal borítani 500-1m forintot, akkor meg minek...
Sziasztok. Adott egy Bmw e38 740i 5hp24-es váltóval felszerelve. Elindulás után az 1-es és 2-es fokozatot kidobja, nem érzékeli majd vészüzembe kapcsol. Egy sebességem marad a 4-es. Kiolvasva a hibát azt írja hogy nincs sebességjel. Esetleg találkozott már valaki hasonlóval, vagy lenne ötlete hogy mi lehet a probléma? Köszönöm a segítségeteket.
Szinterezésen a bölcső, lengőkarok és a stabrúd :-) Az egyebek meg horganyozáson, bilincsek kampók. És már az új gömbök is megjöttek Polcon az összes új szilent a padlólemez lekezelve ahol megindult, úgyhogy várok a porfestésre és utána megy össze :-)
Jut eszembe. LCM tudhat ilyen tüneteket produkálni? Mert kb. egyszerre jelentkezett a tavalyi LCM hibával. Azóta van benne másik, most már nem kapcsolgatja a lámpákat magától, de ez a hiba még maradt.
Nálam az egyik támla szerkezete el van törve, lehet kézzel állítgatták. Amikor kinyitom a kocsit, talán alaphelyzetbe állna, egy ideig pörög szabadon, aztán kb. 5 mp múlva leáll, gondolom van valami időkorlát.
És most hallottam hogy minden beavatkozás nélkül működik, valamit érzékel a kocsi, ami beindítja. És gyanítom az a téves riasztás jele is. Persze lehet nem.
350-ért ment el a zöld, teljesen jó contour ülésekkel... :-)
A váltó nem jó, illetve nem vált szépen. Szerintem a wandler az oka, pontosan nem tudom melyiket rakták vissza, azt mondják hogy a régit. Várom a motoros időszakot, le kell szedni megint.
És kell majd a felújító műhely kontaktja is, amit a múltkor említettél.
Megvannak és továbbra sincsenek csendben. Van új függesztőcsapágyam, de még nem lett beletéve. Sok dolgot kell ott lebontani... aztán meghalljuk mi a helyzet.
Urak, egyszer Alibilacinál találkoztam valamelyikőtökkel akinek olyan belsője volt aminek az első ülések háttámláján volt lehajtható tálca. Tudtok segíteni ki volt az? Aki segít nekem stabos bölcsőt szerezni, neki lenne valami kérdése ezzel kapcsolatosan. Köszönöm
Nem szoktam feladni :-) Köszi előre is. Felépítményeket is gyártunk, úgyh max minta alapján fel lesznek építve azok a pontok az én bölcsőmre amiknek meg kell lenni. Minősített hegesztő adott, rosszabb nem lesz mint a gyári :-)
Köszönöm, ez a kép sokat segített :-) Úgy is kell hegesztenem a bal lengő karra felfogató lemezt a kutyacsontnak, ugyh hegesztek anyát is a konzolba, legyen gyárias :-)
Szuper köszi, akkor elvileg bölcső nem kell másik, mert gondolom az összesen ki van alakítva a felfogatás, csak rúd meg bilincsek. A többi úgy is új lesz.
Igaz, E34, de nálam a hidraulikus szintezőszelep karja a hátsó stabilizátor rúdra van ráfogatva, szóval szintezésnél a stabirúd megléte megkerülhetetlen.
Sok örömet vele! En is beletekertem mar 5ezer Kmt, egyelöre imadom. A hifi tovabbra is szolhatna szebben, es az ablakmoso spricnijevel sem sikerült megbekelnem, de amugy... Talaltam a menüben egy bepipalhato opciot, aminek hala gyönyörüen közepen tartja a savban az autot, nem pattog a ket szele között. Azota teljes a boldogsag, nyugodtan lehet vele 8-10 orakat uton lenni, teljesen stresszmentesen. Az autopalyas fogyasztasa mondjuk ennek is lehetne kevesebb, de eleg rövid az attetel (260-nal mar 6000), 150nel bizony 10et eszik ez is. Viszont varosban igen szereny, hidegen, Bp, dugo 11,8, itt falun 8,5tel elvan. Viszont eleg kicsi a tank, mostanaban nem tudom, miert ezen sporol sok gyarto. 600km a hatotavom, ami azert keves.
Odáig már eljutottam, hogy volt ilyen is meg olyan is, általában a nagymotorosok voltak stab rúddal szerelve. Kérdés, hogy a stab rúd felfogatása a karosszérián, vagy a bölcsőn található-e? :-)
Urak, a hidraulikus szintező projekt-el, most jutottam, oda, hogy nekiálltam a hátuljának. Szépen kivettem a dobbetéteket, bal és jobb oldalt, beszereltem a gátlókat, és pozícióba felhegesztettem a hidro-akku tartóit. Utána lementem az aknába, hogy a bölcsőre is felrakjam a vezérlő szelep konzolját, meg alul is van 1-2 tartó a csöveknek. És csak nézek de nem látok :-) Konkrétan nincs stabilizátor hátul. A jobb lengőkarban a lámpamagasság állító kar bekötési pontja mellett megvan a helye a kis gömbfejes karnak, a balon az sincs, és nem látom a stabrúd szilentjeinek se a felfogatási pontjait. Létezik, hogy csak arra tettek amire szintező került?? Túrom a netet nézegetem a képeket, de egyenlőre nem vagyok okosabb. Ha valakinek van infója és megosztja velem előre is köszönöm :-)
Nem akarom nagyon szét offolni a topikot, előre is bocsánat. :D
Szóval elképesztően jó autó. Érdekes, hogy hiába több mint 400 LE, egyáltalán nem akar vele az ember száguldozni. Persze, ha kell tud nagyon menni, de inkább beállítom az adaptív tempomatot (az önvezető funkció állandó alkalmazásához kell még egy kis bizalom :D)+10 km/h-val a sebességhatár felé, és gondtalanul gurulok. A dupla üveget kértem bele, így eléggé csendes az utastér, szinte csak a téli gumik hangját hallani. Pályán nyilván elkér 12-13 litert (2200 kg az önsúlya), de a mindennapos közlekedés simán 7-8 liter között tartható hosszú távon. A mai kb. 60 km-es etap 2,9 literre jött ki, igaz volt napközbeni töltés is.
Ami még érdekes, hogy a benzinmotor hajtja az első kerekeket a hátsó pedig az akksiról megy. Felmerült bennem, hogy mi lesz az összkerék hajtással, ha lemerül az akksi, de ez nem fordulhat elő, mert 16-17%-nál lejjebb nem engedi merülni a rendszer, ezen a szinten pedig megtartja a benzinmotor és az akksi közötti generátor. Szóval tipikusan arra van kitalálva, mint amire mi használjuk. :)
Sok óvoda-iskola-bolt, néha hosszabb távok.
A minőség első osztályú, a kezelése is nagyon hamar megtanulható. Ami még nagyon bejön, hogy szinte csak internet rádiót hallgatunk, mivel megrendeltük hozzá a Volvo On Call szolgáltatást, aminél lehet egy sim kártyát tenni a kocsiba, ami fedélzeti hotspotként is működhet.
Nagyon nem bántam meg, a négyhengeres benzines hangja is szokható ezzel a körítéssel. :)
Köszi! Első körben azért meglátszik az a majd 8 év, ami elválasztja őket. :) Vezetési segédek nagyon jók, a hangtalan gurulás szintén, igaz ebben a hidegben nem tart sokáig. :)
Neeem, Leon. Nem akartam SUVot. Szivem szerint eleg lett volna egy 3ajtos, de csak kombival adtak összkereket. Sebaj, igy legalabb svajci bicskam van. Nagyon szeretem, igazi gyari sleeper. Kutya eszre nem veszi.
Gondolom, nagy mar a varakozas. Kivancsi vagyok, mik lesznek a tapasztalataid vele. Milyen belsövel rendelted?
En mar több mint 2ezer kmt beletettem az en uj igaslovamba, egyelöre nagyon szeretem. A hifi szolhatna szebben, jobban szeretnem, ha az ablakmoso sprayszerüen fujna, nem csikban, es bosszanto, hogy ennel veletlenül nem sikerült megoldani, hogy a tolatokamera ne koszolodjon, de kb ennyi amin nyavajogni tudok. Illetve, hogy a savtarto nem a legfejlettebb, de ez ugye nyilvanvalo konszern pozicionalas (mint ahogy az ablakmoso spricni meg a tolatokamera is). Minden massal varakozason felül elegedett vagyok. Jol megy, jol fogyaszt, jol kanyarodik, havon izlesesen driftel. Ha kell kenyelmes csapatszallito, ha ramjön a hülyeseg versenyauto.
Sőt, most hazafelé üresben gurulva is nyikorog. Hardy tárcsa tudhat ilyet? Majd beültetek valaki vezetni én meg körbehallgatom közben, hogy nagyjából honnan jön a hang...
Konkrétan nem szervizt, hanem szerelőt keresek aki otthon van E38-ban... Helyileg hol vagy? Én is nyugatra lakom a nagyfalutól egy huszassal, így az 50 már nem is 50 lenne...
Kedves Fórumlakók, először szólok hozzá (illetve kérdezek) ebben a fórumban... Boldog tulajdonosa lettem egy 2000-es évjáratú, 750iL BMW- nek. Jellemzően fiatalabb BMW-ket használok, így bár nem vagyok teljesen járatlan BMW téren, de az E38-ban nem vagyok jártas. Nem napi használatra van, hanem kimondottan öröm autónak vettem és hosszú távra...
Az autóm esztétikailag nagyon rendben van, nem volt sérülve, minimális fényezés javítás volt rajta. Műszakilag vannak vele gondjaim, amiről részben tudtam a megvásárlás előtt is. Jellemzően elektromos bajok. Motordiagnosztika lámpa kigyulladt, PDC nem megy, rádió hol megy, inkább nem (CD és kazetta működik), valamint sokszor nem tudom nyitni a centrált, mintha teljesen lemerült volna az aksi, de ha ráteszem a gyújtást, akkor patentra indul. Szóval a T. Fórumtársaktól azt szeretném kérdezni, hogy tudnátok-e ajánlani Budapesten, vagy Budapest környékén olyan szervizt, akik otthon vannak a típusban, lelkiismeretesen diagnosztizálnak. (Elnézést, hogy nem olvastam vissza a korábbi bejegyzéseket, biztosan van ilyesmiről sok szó, amit kérdezek, de friss infót szeretnék...) Előre is köszönettel a visszajelzésekért!
mert - igaz, Te küldtél oda - én csak egy mezei ügyfél voltam ott ( igaz, nemcsak az 530D-vel, hanem már Anya Sharanjával is), de tökéletesen meggyőző az ember... pl. telefonon már kétszer is elővezette, hogy az, amit én gondolok ( vagyis a Sharan + a gyerek 528i váltója), az nem úgy van. És mindkétszer neki lett igaza, és úgy lett igaza, ahogyan elmondásom alapján, látatlanban mondta...
Biztos sok jó váltós van az országban, de én azért legközelebb is Dunakilitibe viszek bármilyen automata autómat.
a kocsi néha indítózáskor se kép, se hang állapotba kerül (E39 523i) Mintha áramtalanításra került volna. Ahogy a gyújtáskulcsot elfordítom eggyel, a műszerfalon kigyullad aminek ki kell, de ahogy indítanék, vége.
Nekem úgy tűnt elsőre, hogy ahogy fordítom el a régi típusú kulcsot, pont megnyomom a nyitás vagy a csomagtér nyitás gombját, és ezzel talán letilt az immo, de egy ideje figyelek rá, és nem, nem nyomok meg semmit...
Ekkor akku saru le, az áram visszajön, és aztán vagy indul, vagy nem. Aztán ezt ismételgetem, ha kell sokszor, és eddig kb negyedórán belül mindig elindultam, de miután a probléma kb 5x előjött, sajnos bekerült a garázs hátuljára a kocsi, úgymond további intézkedésig.
Nyilván az első egy diag lesz, de ha esetleg van valakinek valami ötlete, hogy mi ez, akkor megköszönöm...
A Schlüsselnummer a nemet forgalmiban van, ez hatarozza meg egy auto tipusat, ez alapjan fizetsz adot es biztositast. Ez azert jo, mert pl ha egy 316i-be hivatalosan belefaragod az M760Li csiliard loerös motorjat (vagy egy 325i-t, vagy M3at, tökmindegy), es hivatalosan engedelyezteted, te tovabbra is egy 316i-re fogsz nemetorszagban adot es biztositast fizetni, mert a Schlüselnummer nem valtozik.
Alibiman csinaltatta ott a Tepsi valtojat. Meg vagy haromszor jött erte Pestre a csavo trelerrel. Szoval a hozzaallasaval biztos nincs gond, es mindenkinek lehet pechje.
Az enyém most javítódik Papp Tamás kezei által [XVIII. Ker.], kb. egy hét múlva kész, majd beszámolók róla. A mindszentiről hallottam jót is, rosszat is..
ja igen úgy indult az első jelenségnél a probléma, hogy reggel gyerek ovi felé, autó indul, majd a rövid út alatt többször újra bootolt, kialudt minden majd újra vissza, váltó is hol ment hol nem, tehát mintha menet közben leállítottam volna és vissza.
szóval innen nézve lehet egy testhiba valahol.
önindítónál csak legfeljebb behúz kattan egyet és nem teker. vagy ha nem húz be hát akkor meg se kép se hang, és nálam minden elhalványodik, vibrál amikor rossz, mintha akku merülés lenne.
na megyek tovább nézem a csatikat, testpont csiszolás pl. stb
főkábelek csatik relék ki be, befújás hogy érintkezzen minden.
erre ma megyek furikázni, tankolás után meg kattog nem indít...
bikakábel elő, szerencsére jött egy rendes dízeles nagy akkuval, akivel úgy negyedikre elkapta az autóm és beindult.
hazamenés, majd leállítás. persze utána kattogás csak. akkuban ugyanannyi a feszültség mint az eddig mértek, mint amikor jó.
töltés bika.
nna mondom megint akkusaru le, most rendesen csiszolóvászon elő és fémtisztára csiszoltam akkun is meg sarut is.
láss csodát, saruk vissza, és pöccre indít.
most akkor??
- 1. tényleg gányos volt a saru érintkezés? bár látszólag tiszta volt. tehát nem az a régi vacak, itt már szó sincs ilyenről, hogy vacak akku kieszi a sav stb...
- 2. talán a saruk le és visszatevésekor keletkezik egy szikra, egy lökés az akkuban és egy darabig helyreáll?
na következő kör egy akkus lesz aki megnézi milyen indítóáram van az akkuban, ugye az nem egyenlő a 12 V feszültséggel, hiába van benne fesz ha nincs benne Amper :-)
egyébként néztem most 53 ezerért van 95Ah-s Exide AGM legolcsóbban.
Hasonló kategóriájú nagy motoros OFF autóm akkuját most vettem ki 12,18 V-tal kb. 30 óra szabad ég alatt való állás után.
Nincs még 3 éves, de a 3. telét már nem bírta ki, pedig gyári Varta... Pár hete tartalék akkut hordtam a csomagtartóban, és többször kellett azzal "önbikázva" indulnom, főleg városi rövidtávozások közepette.
Ez van, nagy motor, millió elektromos extra, ülésfűtések és egyebek azonnal bekapcs, stb. stb. De biztos jókat röhögtek a járókelők :)
Kicsit nagyobb, 100 Ah / 900 A Exide Premium került bele (32e) , azt' meglátjuk.
na azt derítettem ki, hogy most levéve az akkusarut, töltő felnyomja majdnem 15 voltig az AGM-et.
eddig rendben mert az autó is 14,8-cal tölt csúcson kb.
ami normális.
aztán leveszem a töltőt és leesik 14 majd 13-ra, végül 12,3 v-on áll a dolog kb. e-körül.
viszont most visszatéve a sarukat, simán indít az autó és működik. inpa barátunk szerint mindenhol megvan a töltőáram, minden oké és amikor leállítom az autót ő is mutatja a feszültség esést egészen 12,3 ig.
sztem nem szabadna ilyen alacsonynak lennie, de így is akármit csinálok vele, gyorsan pikkpakk beindul az autó.
tehát sztem az amúgy haldokló akku a 4 éve benn lévő - nedves csomagtartó alja környezetben - sarukkal már nem bírta átvinni a kevesebb feszt így most a tisztítás után így is indít.
lényeg hogy sztem kevés a 12,3 V
sima akkunak is 13,2 állítólag, ha jó.
szóval keresgélek, és tényleg ha Jokernek igaza lesz akkor talán
beinvesztálok majd egy bárdis kedvezményes exide-ra. ha már csere...
Joker egyébként arra jöttem rá hogy kérdezted miért ez a felhajtás, válasz:
mert érdekel.
autószerelő vagyok, nem egyből az a megoldás ha egyik reggel nem indít hogy akkucsere. mert lehet sokminden tényező, lehet hogy előtte többször rövid távon mentél, vagy egyébként is ki kell deríteni miért nem indít.
ezért mérem mikor mit csinál az autó, és mivel minden rendben van ezért lassan kizárom a dolgokat, de ehhez kell a tapasztalat is, hogy pl. másoknál mennyi a nyugalmi akku fesz. ezért kérdeztem. ha annyira vacak lenne most sem indítana. de meglátjuk :-) legalább én beírom mik vannak és tanul belőle más.
mondjuk garihoz kell egy papír egy villamosságistól, és ennyi már cserélik is. legalábbis sima osanos akkunál ez volt. vittem a pecsétes szakértői "véleményt" és kész kaptam vissza az árát.
nekem tartósság is lényeg ezért gondolkodom inkább gyáriban, mert ott a hülye gáztartály és ki kell emelni ahhoz hogy akkut cserélhessem :-)
Minek ez a nagy felhajtás, vegyél bele újat. Nekem is 1 hónapja adta fel. FIAMM volt benne. Ezzel vettem. Ideje volt már. Bele 1 új exide és ennyi. Mindjárt kettőt vettem, x5-be is legyen új. Innen rendelek akkukat:
Az, bemutato auto. Csak ket ünnep között zarva vannak, ugyhogy csak kedden vagy szerdan szallitjak ide. A teli kerek remelem szinten megjön addig, aztan mar csak az kell, hogy nekem legyen idöm erte menni.
Akkor keress egy bontot ismerten működő váltót, az a leggyorsabb megoldás, ha azonnalra van ilyen...
Sajnos azonosat kell találnod, ha komplett akarod cserélni, a V8-hoz pl. kicsit mások tudnak lenni a sallangok, tehát akkor jön a szívás meg a szeleptömb, csatlakozó, mi hol más legózás ott is.
Aztán, ha már megy az autó, át lehet nézni ezt a váltót, mi lett vele, számtalan lehetőség van.
Nem tisztem belepofázni, de érdemes az E38 mellé egy olcsó gyatra szükségautót tartani, nincsenek már ott a koruk és az előéletük miatt megbízhatóságban, hogy rá lehessen a mindenséget alapozni.
Az biztos, hogyha nincs autó, úgy tudják az embert legjobban levenni, a szerelő, mert gyorsan nincs olcsó ki-be szerelés, a váltós, mert ez nem versenyfeladat, plusz minden hibát ráfog később a kapkodásra, a bontós, mert ha gyorsan kell, nincs varia meg alku, csilliókért adhat valami gyanus szemetet,stb.
Hat igen, a kicsik ara a hasznalt piacon irgalmatlanul leesett azzal, hogy a nagy gyakorlatilag ugyanannyiert jött ki. En is ezzel szivok most. Amikor a lizinget megkötöttem, olyat valasztottam, aminek gerentalt a maradvanyerteke, mert szamitottam ra, hogy ilyen fog törtenni, hiszen ehhez nem kellett josnak lenni. Most azonban hogy valtoztak az eletkörülmenyeim es nem eleg a hatotav, egyszerüen nem eri meg idö elött visszaadnom az autot. Ha most eldobom a lizinget, akkor a jelenlegi valos ertek es a lizing aktualis maradvanya közötti különbseg megegyezik azzal az összeggel, amit a hatralevö ket es egynegyed evben összesen meg ki kell fizetnem az autora. Inkabb megtartottam, es melle vettem egy hosszutavfutot.
Kis akkuval 2014-est lehet már 5,5 körül kintről hozni. De nagy akkust 10 felett, igaz az csak 2016-tól van. Közel 80e km volt ebben a példányban és elég jó állapotban volt, eredeti gumik fékek belseje nem volt szétkopva.
Nem az a probléma ha teljesen felújítják x százezer forintért, hanem hogy utána nem lesz jó és vissza kell vinni.
És akkor sem az a legnagyobb baj, hogy újra le- és visszaszerelés meg hogy áll a kocsi, hanem hogy megint nem biztos hogy sikerül. Ettől a hideg kiráz.
Ezért gondolkodom bontottban, már ha jó, persze. De ilyen se sok.
Pont tél van, suli a gyerekeknek, nincs erre idő. Nyáron beleférne egy hosszabb kihagyás, akkor motorozom amúgy is.
Itt van az udvaron egy 5hp18, azon még gyakorolni is tudnék szeleptömb szerelést.
Mint tudod nekem elég magasak az igényeim egy autóval kapcsolatban, így eddig minden használtan vett autót felhoztam arra a szintre, ahogyan nekem megfelel, ami nyilván elég sokba került. Ezt megunva elkezdtem nézelődni, hogy van-e olyan új autó, ami megfelelne a családnak rövid és hosszú távra is, és élhető módon finanszírozható. Az elején az új 530d xdrive Touringot konfigurálgattam, de hamar rájöttem, hogy a mi használatunkhoz, az nagyon nem passzol (eddig benzines ML volt városra, GT meg azon kívülre, de a második autó használatát szorítanám minimálisra). Ugye minden nap óvoda, iskola, bolt, és mindez vissza, havi 2-3x autópálya, de ott menjen is, illetve téli kirándulásokon nem lenne rossz az összekerékhajtás. El kell, hogy férjek benne én (200 cm), mögöttem a gyerekek, és a nagy csomagtartó is szükséges, ha meg esetleg 7 személyes, az már csak plusz extra. Az XC90-et nem is akartam megnézni az ára miatt, de a szalonban, amikor néztem egy V90-et (első fejtér miatt ki is esett gyorsan), az értékesítő arra terelt, ha meg már ott voltam megnéztem. Beültem, mondom de fasza, elfér a fejem, biztosan nincsen benne tetőablak, erre felnézek és volt benne. Első jó pont, elférek elöl tetőablakkal is, kiszálltam, megnéztem hátul, talán 1-2 cm-el kisebb a hely mögöttem, mint a GT-ben (ott már-már túlzó), az meg még bőven belefér. A csomagtartója hatalmas, normál méretű felnőttek is el tudnak ülni a harmadik üléssorban, és a minősége is roppant meggyőző volt (azért elég sok autóban ültem már, hogy legyen viszonyítási alapom). Céges vásárlás, valamint a sok rövid táv miatt pont kapóra jött a T8 kivitel, aminek az ára valóban combos, de miután beleültél nincsen rá cégautó adó, teljesítményadó, Pesten parkolási díj, és egy roppant kedvező finanszírozási ajánlatot is kaptam egy régi jó barátom révén. 5 év gari (km korlátot nem fogom vele elérni), valamint 5 év full service (olajcserék, szűrők, betétek, tárcsák, minden apróság), megmosolyogtató havidíjért. Szóval egy nagyon kellemes összeget kifizetek havonta, és 5 évig rohadtul nem érdekel, hogy mi kopik, vagy romlik el éppen az autón, mert az nekem semmilyen plusz kiadást nem fog generálni.
Valóban azt mondtam, hogy soha többet nem lesz 6 hengeresnél kevesebb autóm, de ennek gyakorlatilag az az egyetlen hibája, hogy 4 hengeres, ezt meg el tudom neki nézni, cserébe hogy havi kb. 20-25 napon keresztül nem fog benzint fogyasztani (és tudom, hogy nem nyírom ki a motorját a sok rövid távval), ha meg hosszú távra mennék, akkor sem kell meggondolnom egy-egy előzést (nem zavar ha pályán mondjuk 15-öt eszik), és elfér benne minden és mindenki, és nem ránt ki váratlanul százezreket a zsebemből és nem fizetek utána feleslegesen adót (A Q7-re havi 33 ezer volt a cégautó adó...).
És nem mellesleg minden létező vezetőtámogató és biztonsági rendszer benne van, és legvégül kurva jól néz ki. :)
Két igazi alternatíva lehetett volna, a Mercedes GLE 500e, és a Q7 e-tron, de az árakat elnézve ugyanolyan felszereltség mellett azok még minimum egy tízessel többe kerülnek, és már ez is átcsúszott a képzeletbeli plafonon.
Röviden ennyi. De a GT-ért sírni fogok, soha nem volt ennyire hálás használt autóm.
Nem kell. Én 8 hengeresből már csak elektromosba fogok átülni.
Nem kell downsizing motor, főleg nem 4 hengeres.
Volt nálam egy i3, 3 napra. Tök jó kis szaladgálós lenne, ha a hatótáv több lenne.
Nekem 80-100km között ment el hidegtől függően. Nem tötymörögtem vele, nyomtam neki ahol lehet, de legalábbis mindenkit megelőztem, határozottan jól megy.
A 80-100km is elég de ha mégis elmennék valahova mondjuk 50km-re már nem biztos hogy vissza tudok jönni. 9-10 óra alatt tölött fel itthon 220-as kábellel teljesen a lemerült állapotból.
Persze tudom a nagy akkus jobb , de az meg 2x annyiba kerül.
Meglepett hogy a virsli kerék ellenére egészen használható, a fékhatás is rendben volt, meg a gyorsítás közbeni tapadás, pedig nyári gumi volt rajta mínusz pár fokban.
150-et könnyen eléri, jól megy minden tartományban.
Egy model 3-al simán ellennék városi használatban ha lehetne kapni.
Ezért jó a T8, azzal el lehet járni városban csak elektromosan, de pályán sem esik kétségbe, megfelelő mennyiségű benzinért cserébe. 407 LE meg nehogy már ne legyen elég bárhol bármikor bármire. Az akksit nem engedi 0-ra lemerülni, így bármikor rendelkezésre áll ennyi. Akkor is, ha csak 4 henger plusz elektromos motor. Ezt leszámítva egy álom nekem ez az autó.
Az én váltósom mindig azt mondja, hogy ha valami nem jó a váltón, más hogyan vált, vagy bármi apróság el térés van, azonnal vinni kell, akkor olcsó a javítás.
Az emberek akkor viszik amikor már nagy a baj. jó hogy 5-600 e ft a javítás.
Nekünk (90%- ban egy szerelő barátomnak )a Kadnár 15 éve javít váltót, sosem volt baj, mindig elmentek 100-150ekm-t.
De mindig hozzá teszi, ha tutit akarunk, akkor az összes solenoid szelepet is cserélni kell, az + 2-300e ft.
De idehaza bármi van, szinte mindenhol kizárólag egyben leszedik a váltót, bármi megbontás vagy hibafeltárás nélkül, és elviszik váltóshoz, aki 99.9%ban azt mondja, jó akkor teljes felújítás kell, ha már kint van a váltó.
Az eredmény szinte sosem lesz gyári új állapotú váltó, több okból sem:
Nehezen indul meg, mivel húzni kellene kifelé valamit, amin semmibe nem lehet igazán "kapaszkodni"..
Ami ennyire kopott, mint a videón, az még vidáman működik, eleve nem szorosabb tűrésre gyártják ezt, az olajnak a viszkozitása miatt még egészen "nagy" hézagnál is kicsi a belső fogveszteség.
Van a váltóban mágnes, kettő is, a spént ot lehet megtalálni, a természetes kopással csak némi "acéliszap" lehet ott.
Valójában ami tényleg teli van szétdarált spénnel, az ahogy van mehet a méhbe, értelmetlen megjavítani.
Ha egyszercsak megáll a váltó (vele az autó) és nincs semmiféle váltóolajnyomás, az nem szivattyú, hanem nyomásszabályzó szokott lenni, felakad a bele vagy eltört a rugója.
Került hozzánk is pár hete kissé gagyi villanyos (i-ON), és hát... városban tényleg jó, hogy az ember csendben araszol, virgoncan megugrik, mindenhol megállhat, kis helyre befér, stb., de pont az autózás két lényege veszik el benne: a szabadság és a kényelem.
Bármilyen öreg autótól minimális elvárás, ne hogy fázzak benne hidegben, mint ahogy az is, hogy ne kelljen azon aggódni, hogy ha teszek még egy kört erre-arra, akkor már nem érek haza.
Szóval remélem ritkán kell mennem segélyezni :), én meg maradok legalább addig a benzintemetőknél, amíg az akkusok nem tudnak fűtve/hűtve 200 km-t megtenni... (és nem Tesla árban)
SUVot nem akartam most. Igazából a CLA SB pont az a méret, amit most szeretnék. De szerintem Seat lesz. Gyakorlatilag észrevehetetlen autó, senkiből semmit nem vált ki.
Erdekes tapasztalatokkal gazdagodtam mostanaban. Ugy alakultak az eletkörülmenyeim, hogy heti viszonylatban meg kell tennem 100km-es tavot is, esetenkent többször. Ezt az i3-mal telen csak ugy lehet, hogy kurvara felöltözöm, es nem fütök, mert fütessel max 90 km-t megy el. Vissza pedig csak a 8,5oras töltesi idö vegeztevel tudok jönni, szinten sarkkutatonak öltözve. Ez igy belathato, hogy minimum kellemetlen, kell tehat egy auto a hosszu utakra is. Mivel hat-nyak-vall problemaim vannak, a szoba jöhetö autokbol kertem egyet egyet kiprobalni.
40ezer euros arsavban neztem uj autot, lehetöleg összkerekes, tetöablakos, ülesfüteses, es ha lehet tavtarto tempomatos az autopalyan vonatozashoz. Alapvetöen 3 tipus maradt fenn a rostan; Mercedes CLA, Skoda Octavia, Seat Leon.
A Mercedest egy hosszu hetvegere kaptam meg (a Pappas auto nagyon igyekszik, le a kalappal), a Skodat egy napra, a Leont csak egy 2oras tesztutra. Ami igazan megdöbbentett, az az, hogy a premium autok elönye szamomra megszünt.
Korabban en azert szerettem a premium autot, mert olyan dolgokat tudott, amit a "mezitlabas" autok vagy egyaltalan nem, vagy rosszul. Pl az esöszenzor a 98as 7esemben tökeletes volt, az akkor vadiuj 2008as ceges Mondeomban pedig hasznavehetetlen. Az akkor 10 eves 7es rengeteg dolgot tudott, amit az akkori uj also-közepkategoria meg felarert sem, vagy ha igen, akkor ugye csak elvben, de gyakorlatilag nem.
Ezzel szemben ma mind a Seat mind a Skoda (nyilvan ugyanaz a konszern, ugyanaz az eszköz) rendelkezik az összes elerhetö hasznos kütyüvel (radaros tempomat, savtarto asszisztens, veszfek, fenyszenzor, esöszenzor, ledes fenyszoro, tavfenyasszisztens, hangvezerlös navi, stb), söt mitöbb, az RS-ben es a Cupraban ezek java resze a szeriafelszereltseg reszet kepezik. Es nem eleg, hogy rendelkeznek velük, de kifogastalanul müködnek is!!!
Innentöl a Mercedes ugyanugy felszerelve masfelszer dragabb, mint a Skoda, es annyi elönye van vele szemben, hogy szebb (izles kerdese), es hogy csillagot tol indianfej helyett (hogy ez kinek es mennyire elöny, azt megint döntse el maga). Ez kerül 50%kal többe. Cserebe sokkal kisebb.
Hát még én! Február végére ígérik, szeptemberben rendeltük... Ez volt az egyetlen opció, ami papíron mindenhova jó, és nincs agyon adóztatva. Meg ugye én is elférek. Egyetlen hátránya a magasabb autópályás fogyasztás lehet, de meglátjuk. A villany hatótáv elvileg elég a mindennapos óvoda, iskola körökre.
Marad a 2 autó, Anya kapott egy kisebbet. :) Olyan, amibe ha kell elfér az egész család (velem az élen :D)mindenestül, és az iskola-óvoda mindennapi járat sem teszi tönkre, és ha kell megy is. :)
Urak, kicseréltem a termosztátokat, mert a nyáron elpukkantak a fő termosztát házban a rögzítő fülek és onnantól nem zárt. Most azt tapasztalom, hogy nagyon (relatív) sokára melegszik fel a tavaly téli üzemhez képest. Lehet hogy az új termosztátok közül valamelyik szar... :-( FEBI-t vettem mindkettőből.
én anno 4 éve vettem egy agm-et a megfelelő helyről (2002 E65 745i) és azóta semmi baja. előtte mikor megvettem az autót minden baja volt, többször lehalt az autó, állandóan jelezte hogy rossz az akku a simával. szerencsére a hülyegyerek aki beletette (plusz gáz üzem tartály alá mondani sem kell mekkora meló akkut cserélni....) tehát eltette a garijegyet így a 30.000-et be tudtam váltani az említett jó akkuba..
Igazából bármilyet rakhatsz bele,de tudatni kell vele,hogy mi került bele. Ha ugyan olyan típust teszel bele újként,ezt is regisztrálni kell. Nekem egyikben normál van,a másikban AGM,mindegyikben ugyan olyan újra cseréltem,regisztráltam. Házon belül tesztelem melyik éri meg jobban. Csodával határos módon a normál 100Ah-s akksi bírja már két éve,pedig évenkénti cserére számítottam. A másikban az AGM még egész friss,erről mostanában még nem lesz tapasztalat.
Sokat olvasni erről a neten, a motortető kapcsolójától az EWS cseréig mindent. Nem tűnik egyedülálló hibának, de egyértelmű megoldást nem találtam még.
Ezt is ki lehet nyerni a kocsiból, mármint hogy mi adja a hibás jelet?
Sziasztok. Kellene egy kis segítség. BMW F01 ben a könyöklő alatt lévő cigaretta aljzatban nincs feszültség. A rendes szivargyújtóban viszont van. Hol lehet a biztosítéka? A kesztyütartóban a biztosíték kiosztást valaki nem tette vissza sajnos. Tudnátok segíteni?
Meg kérdésem is van. Valahogy rosszul áll a cserélt jobb oldali kábel, lóg, de mintha más lenne a bal oldali rész, ahol jobban meg van vezetve. Lehet hiányzik onnan valami? Ha valaki nemsokára kereket cserél vagy szerel, lefotózná nekem hasonlóképp?
Ácsorognak is ezek már* a Bp-i lakótelepek parkolóiban.
*Azaz még. Mert aztán rájönnek, hogy a fenntartás nem megy, és továbbállnak. Vélhetően Borsodba, Szabolcsba, stb.
E65 pl. már nem ácsorog, azoknak a korai példányai már kihaltak a lakótelepekről (is), ezeket lehetetlen okosba' fenntartani.
A minap egy régi CLK merci tankolt mellettem. A 4 db krómozott 20-as felni többet ért, mint maga a kocsi, a tulaj meg szépen számolgatta a pénztárcájában, hogy mennyiért tud tankolni :)
BTW nem ítélem el őket, a fiatalság csak a saját hibájából tanul (ha bármiből is tanul.)
Öreg fejjel ma azt mondom, hogy talán többet kellett volna "hibázni" fiatalon, és nem vacak 90-100 lóerős autókkal járni :))
Srácok! Rég írtam már ide, most mégis. Igazán jó automataváltó javítóműhelyt keresek, akit ismertek, és nyugodt szívvel ajánlanátok. E38 740d 2000 5hp30. Köszönöm! Ákos