Elég jó kis virtuális túrát raktál össze!!! Én is a krpanoval szenvedek, ha van rá időm, de látom te elég jól elmélyedtél benne... Majd lehet hogy zaklatlak pár kérdéssel :)))
Elég rég fórumoztam már, és itt a Panorámában pedig egyébként is igen ritka vendég voltam. Most van vége a lakásfelújításomnak és szeretnék egy gömbpanót készíteni az új konyhámról. Canon 350D-m és Sigma 17-70-em van. Eddig kizárólag egysoros, kézből lőtt panorámákat készítettem. Azt hiszem, hogy komoly feladat lesz ez kezdésnek, de valahol mégiscsak el szeretném kezdeni. Elméleti leírást már többet olvastam. Lassan szeretnék belekostólni a gyakorlatba. Valószínűleg magamnak készítenék fejet a panókhoz, de úgy hiszem előtte érdemes lenne egy két kész példányt megtekintenem.
Van itt a társaságban olyan odaadó személy, aki Budapesten egy személyes találkozó keretében a saját cuccán bemutatná, hogy hogy is megy ez a dolog?
Múltkor kerestél olyan állványt ami a középpontból kinyúlik, ha gondolod nekem van egy Manfrotto 055 XProB egy szintén Manfrottó Joystic fejjel, amit minden irányba tudok könnyedén mozgatni, megtudom neked mutatni. Úgy látom te is Debreceni vagy, egyeztessünk egy időt helyszint és én odaviszem.
Én is beszereztem egy Panosaurust és elég jók lettek az első kísérletek. A következő lépés az állvány lecserélése lenne. Nekem egy egyszerű Hama állványom van eddig, gyorszáras fix fejjel, ami bizony bemozdul exponáláskor.
A Manfrottót drágállom (amit néztem 40 eft-nál kezdődik, plussz a gömbfej)
Korábban itt valaki említette, hogy Benrot használ. Megpróbáltam keresni ilyet, de a honlapjukon javasolt boltokban vagy csak néztek bambán, vagy mérgesek lettek, mert ők soha nem árulták és nem tudják miért vannak rajta a Benro listáján.
Tudnátok javasolni állványt és boltot is hozzá? Használt is megfelelne.
Nagyon profi munka a fej. Csak a forgózsámoly része mennyibe kerülne, ha egyáltalán vállalnád annak a legyártását külön (csak a racsnis részről lenne szó, az alján és a tetején egy-egy szabvány állványmenet csatlakozási lehetőséggel, hogy egy meglevő fej alá be lehessen szerelni)? Ha nem vállalod a gyártást, esetleg nincsen a szerkezetről kép, hogy miként lett megvalósítva?