Én alapvetően úgy vagyok vele, hogy inkább megyek rosszabb úton - kis forgalommal, mint jó úton, de forgalomban.
A klasszikus Mátra-kör (a kilencvenes években még ez volt) a Gyöngyös - Mátraháza - Galyatető - Pásztó - Szurdokpüspöki - Gyöngyös. Ez olyan 75 km és meg lehet tenni a kitérőt Kékestetőre is.
Mi egyébként Salgótarjánból a Bátonyterenye - Nemti - Mátraalmás - Kékestető - Galyatető - Pásztó - Nagykeresztúr útvonalon szoktunk menni. 130 km, 1700 m szint.
Az Észak-Mátrában nagyon kedvelem a Mátraalmás - Mogyorós-orom, a Szuha - Parádsasvár és a Szorospatak - Mátraalmás erdészeti utakat. Elég recegősek, de gyönyörű erdőkben vezetnek és óriási a nyugalom.
A Kelet-Mátrában érdekes a "Hurok-út", amely Parádfürdőről megy ki és egy 8 km-es kört tesz meg a Kékes lábánál. Szint az van benne rendesen. Itt akár lehet körözni is. :-)
Recskről, egészen a Hármashatár erdészház előtti kereszteződésig fel lehet menni aszfalton (gyönyörű kilátás dél felé), onnan köves. A Várbükk erészháznál jobbra át lehet menni a Sándor-rét felé is. Viszont nem ajánlom az átkötést Markaz felé.
Szóval lehet bőven variálni a szitukat.
Ha konkrét látnivaló (épített, természeti) érdekel, akkor szívesen megosztom veled.
Ami a menetet illeti, a Nagy terv az a "KGST" túra. Szlovák, cseh, lengyel és volt NDK-s hegyek.
Igazán a Mátrában nem nagyon szoktunk variálni, Pásztó-Galyatető-Mátraháza-Kékestető..... Hétvégén voltunk három napot, második nap mentünk egy Galya-Parád-Eger-Abasár-Mátraháza-Kékes-Galya kört, ezt szerintem érdemes végignyomni, 140 km 2300m szint, és egy-két szakasztól eltekintve jó az út.
A honlapom itt található : www.fotogyuri62.atw.hu
Idén kb 6000 km-t mentem, össze kell számolni, mert 3 bringán van 3 km óra :)
Megneztem a hozzaszolasaidat, és kiderült, h ugyanarra a túrára készülünk, mint amit te tettél meg 2005-ben, csak mi Amszterdam úticélleal, szóval azthiszem tudnál segíteni egy-két dologban (ez lesz az első nagy túránk)! Van beszámoló a túrádról a neten? Ha nincs:
1. határ - Antwerpen - határ, vagy Bp - A. - Bp volt a 32 nap?
2. 32-ből mennyi volt a pihenőnap?
3. minden nap tudtad, h aznap este hova érkezel meg, vagy ahogy kijött?
4. vadkemping/kemping?
5. lesz nálunk egy 1:70000-s térkép, kellenek mellé részletesek is (EsterB.), vagy egyértelműen eligazítanak a táblák?
Naná hogy létezik 2005-ben meg is tekertem java részét, csak nem így hívják, [németek ... :-)] hanem pl. úgy találhatsz a területről hogy Altmühltal Radweg, stb (ha jól emlékszem vmi Limes Radweg is van arra).
Egyébként pl. a tepkepkiraly.hu-n van kínálat ezekből többek közt a fent említett Altmühltal is az Esterbauer kiadásában.
Én is szeretek vele foglalkozni. Én excelbe írom a meneteket és azon gondolkodom, hogy hyperlinkel bármelyik kockából lehet indítani pl: a túrához tartozó képek mappáját. A Polar szintet pedig akkor ki kell menteni valahova és szintén elérhetővé lehet tenni.
A kedvenc útvonalak tekintetében egy két Mátra tippet megköszönnék, mert úgy néz ki megyünk fel egy 2 napra. Mit nem érdemes kihagyni?
Minden megoldható, nem akartam belekotyogni, csak én pl. szeretek vele elszöszmötölni. Idén tervezem, hogy a kedvenc útvonalaimról csinálok leírást fotókkal, szintrajzal, térképpel..........már gyűlik az anyag, csak lassan kinövöm a honlapom tárhelyét :(
Semmi negatív szándék nem volt bennem. Csak igyekeztem segíteni.
Ennyire félreérthető vagyok?
Az északi határnál lakom, de a például a rokonlátogatások is sokszor össze vannak kapcsolva kerékpározással. Vagy éppen hivatali továbbképzésekre is szívesen megyek drótszamárral. Szóval akkor megyek, amikor meg tudom oldani a szitut.
A Mangart az egy saját magam által szervezett túra volt.
Sajnos ha valami pofonegyszerű, akkor kezdi el az ember bonyolítani a dolgot.
Nekem is ez a fajta van. A gondom azzal volt, hogy a Polarban szövegdobozzal nem lehet tudomásom szerint feliratozni, így kénytelen konvertálni az ember. Úgy meg nagyobb lett. De azt hiszem már nyomon vagyok a segítségeddel.
Jó kis helyeken járkáltok ahogy így elnézegetem az írásaitokat.
Szóval a Polarhoz tartozó szoftver kirajzolja a grafikonokat.
Az én típusomnál (Polar s720i) ez négyet jelent: magasság, pulzus, sebesség és pedálfordulat. Eldöntheted, hogy melyek jelenjenek meg. (A beszúrt ábrámon, csak a magasság látszik.)
A kurzorral, bármelyik pontnál kimutathatod, hogy addig milyen paramétereket teljesítettél. (Az ábrán most ez nullán áll.)
Amit beállítok a képernyőn, azt egy egyszerű Prt Scr gomnyomással kiteszem a vágólapra és a Paint-be beszúrva már kép is lett belőle.
Lehet köridőket (szakaszokat) is megjeleníteni meg egy csomó apróság, amit a kézikönyvből kiolvashatsz.