Keresés

Részletes keresés

mickeySA Creative Commons License 2007.07.13 0 0 2543

udv

ertelek..:)

(amugy lehet,hogy en nem figyeltem..te forditottad a guevara konyvet??)

Amugy valoban,itt illetve nyugaton nagyon magas a katonai szereplok szakmai irasainak a kulturaja.Gyakorlatilag a legkisebb zavargasoktol a haborukig illetve akciokig azok szereploi,minden szinten,rendszeresen publikalnak.

A magyarorszagi hozzaallas meg itt tart?Amugy amikor anno megalakult a magyar terrorelharito egyseg,egy regi balassagyarmati tuszejtes kovetoen akkor az az ember-aki mellesleg magasan kepzett pszhilogus volt-amikor megkapta a feladatot,hogy vegyen reszt a szervezesben,akkor hosszas gondolkodas utan az SS szervezesi rendjerol szolo adatokat talalta a szervezes alapjanak.eloszor meredek volt a gondolat de aztan a felelos rabolintott,egyreszt mert nem volt korabbi tapasztalatuk es a megoldashoz vegulis mindegy volt milyen iranybol indulnak,masreszt tisztaban voltak vele mit ert szervezetileg az SS.Aztan beszereztek ,bekertek tanulmanyozasi szemponttal anyagokat,szu-bol is es megxsinaltak..:))nyilvan volt masik eleme is a szervezesnek de ez egyik alapja volt(in memoriam dr.P.T.)

Előzmény: Zicherman Istvan (2537)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2542
Nem, felreertettel. Az amcsi konyvet nem idiotak irtak )raadasul belso hasznalatuÖ.
Korrekt, jo, nagyszeru, csak Europa es Azsia kimaradt ugy, mintha nem is lettek volna a terkeppen..,.
Előzmény: bimba5672 (2541)
bimba5672 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2541
Jo persze természetesen nem a terjedelem a lényeg hanem a tartalom de azért 120 oldalba bele lehet szükiteni több ezer év tapasztalatait?
Josic Julien Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2540

Köszönöm nevükben is, Te még "bambán" is jó beszélgető társ vagy. Jól gondold meg hol veted ki horgonyodat, kötsz ki, mondtam, mire megszerzed papírjaidat eleged lesz...:(

Remélem utadról küldesz egy kis anyagot, had sóvárogjak én is:))

Üdvözlöm Családod, és vigyázz magadra...

Tisztelettel... Josic...

Előzmény: Zicherman Istvan (2539)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2539
Tiszteletem, Julien.

Nem zsortolodom, mindossze elfaradtam a hazai palyatol.
,,Szarkeveres,, baromsagok, marhasag es esztelenseg minden zsinten... Szoval ,,hazam, hazam, te mindenem...,,
Komolyan gondolkozom azon, hogy maradok Nemetorzsagban, vagy huzok a SAR-ba, vagy, mondjuk, Hollandiaba...
Egyszeruen kezd elegem lenni abbol, hogy egyik hivatal sem csinal semmit...

Lassan huzok vissza a csaladhoz. Lehet, hogy par napon belul utanna utazok Iranba. Egy csecsen haverom hivott meg vendegbarati latogatasra, mert fia szuletett. Asszony parazik utazni, en meg szivesen elugrok oda, mert
1. Iranban meg sohasem voltam.
2. Rendes srac az illeto, pedig anno meg egymasra lottunk.

Tenyleg elfaradtam a sok baromsagtol. Inkabb irok es utazom.

P.S. Tisztelt csaladodat, parodat, fiadat udvozlom es a legoszintebb jokivansagaimat kuldom. Nagyon elvezetes volt ismet talalkozni es beszelgetni. Elnezest, ha kisse ,,nyomott,, hangulatban voltam, egyszeruen utobbi idoben sok problema nehezedett ram, ezert kisse bamba voltam.

Oszinte tisztelettel
Z.I.
Előzmény: Josic Julien (2538)
Josic Julien Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2538

Üdvözöllek "Öreg" cimbora, jó újból halgatni zsörtölődésedet...

Tisztelettel... Josic...

Zicherman Istvan Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2537
Tiszteletem!

Elnézést, de három hét alatt csak most tudtam bekukkantani a netre (a postámat átolvasni már nem volt időm/most sincs).
Nyugodtam rakd be Che fordítását ahová jónak látod.
jelenleg szinte használhatatlan könyv, de alapmű. (Változott a kor, a helyszín és a viszonyok).

Valamikor majd elkészülök Marighella, Mao, Frunze és Trockij fordításaival, illetve várom az 1945-ben, Németországban Wervolf számára kiadott kiképzőkönyvet is.

Egyszerűen tele van már a hócipőm a rengeteg hazai túllihegett parázással a téma terén. Ezeket a könyveket Magyarországon kívül már réges-rég kiadták és hozzáférhetővé tették a világ egyéb országaiban.
Többek között azért, hogy a rendvédelmi és karhatalmi szervek is ismerjék.

Őszintén szólva kezd elegem lenni a sok marhaságból, ami körülvesz. Nekiesek, és írok majd egy szaktanulmányt, aminek az lesz a címe, hogy:
,,Kis háború: partizánháborúk, felkelő mozgalmak, gerilla hadviselés, terrorizmus. Történelem, hagyomány, stratégia."

Gondolom érdekes olvasmány lesz a yardnak is. (Az ókortól napjainkig. Minden, ami ezekbe a kategóriákba sorolható, alapművekkel, oktató anyagokkal, kiképző könyvekkel és történelmi tapasztalatokkal alátámasztva. Iratok, dokumentumok, fotók, stb.)

Úgysem csinált még senki sem ilyen tanulmányt és történelmi összefoglalót. (A 120 oldalas amerikai alaptanulmány kivétel, de nagyon hiányos.)
Előzmény: mickeySA (2533)
swordmanus Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2536
Ejha!
Gratulálok!
Nagyon várom!
Köszönettel: Zoli
Előzmény: Josic Julien (2535)
Josic Julien Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2535

Tiszteletem MickeySA...

Szerinten Z.István nincs odahaza, miest visszatér válaszolni fog leveledre, jobban tisztel atól, minthogy ne vegye figyelembe kérésedet...

Üdv... Josic...

Ps:

Szombaton Szabatkán (Vajdaság) tartok könyvbemutatót, ha túlélem:))) küldök onnan is a megjelenő cikkekből. Sosem gondoltam volna, hogy Szerbiában hamarabb lesz mint Horvátországban.

Előzmény: swordmanus (2534)
swordmanus Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2534
Amint lesz reszeletes, menni fog.
Előzmény: mickeySA (2533)
mickeySA Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2533

Z.I. !

Istvan! sajnos reagalas hianyaban arra gondolok a mailjeimet nem kapod meg.ezert ha nem gaz,itt kerek..Emlekeim szerint Te foglalkoztal Che gerillaharcos konyvevel vagy legalabbis ismered.Ha van idod,par soros velemenyedet szivesen beraknam a W.site konyv rovataba(akar mi is a velemeny:))9..kosz elore is!M.

--o--

Josic Julien,Swordmanus

Toletek pedig a legios topicban olvasott kecskemeti esemenyrol kernek idopontot,programot es utan beszamolot ha lehet..

kosz mki

M.

swordmanus Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2532
ÖÖÖ, tényleg, dehülyevagyok! Bocsi, és köszi
Előzmény: gencsydani (2531)
gencsydani Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2531
A Wildgeese oldal Mickey-hez tartozik, nem mabelle-hez!
Előzmény: swordmanus (2530)
swordmanus Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2530
Üdv!

A wildgeese-en. Azaz a sajat oldaladon. Elenezest, ha nem voltam egyertelmu.
Előzmény: mabelle (2529)
mabelle Creative Commons License 2007.07.10 0 0 2529
haliho

melyik oldalon?? a sajatomon? vagy ezen itt egyel lejjebb?:))
Előzmény: swordmanus (2528)
swordmanus Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2528
Tiszteletem mabelle!
Oldaladon valami gond van a regisztraciommal. Regisztralva vagyok, be tudok lepni, s megis elerhetetetlen a regisztralt tartomany
a nickem ugyanez...
Előzmény: mabelle (2527)
mabelle Creative Commons License 2007.07.09 0 0 2527
egy erdekes oldal

http://www.epluribusmedia.org/features/2007/20070708_contracting_numbers.html

ha nem megy egybol a fooldalrol menjetek ra.... vannak jo kis excel tablak is a buvárabbaknak....:))
gencsydani Creative Commons License 2007.07.08 0 0 2526

OFF

"igy legalabb mindenkit lehet szidni magamon kivul:)))"

Jó dolog is az!:D

ON

Előzmény: mabelle (2523)
gencsydani Creative Commons License 2007.07.08 0 0 2525

Jobbulást!

Előzmény: mickeySA (2521)
mabelle Creative Commons License 2007.07.07 0 0 2524

Off

mielott megszol az aki szemelyesen ismer.. pontositok...  heteroszexualitas egy fundamentum... de partot ezert sem alapitok.....>)))

on

mabelle Creative Commons License 2007.07.06 0 0 2523
OFF

:))

szerencsere en mar ezekkel a hivatalos szervek nagyobbik reszevel törteno elbeszelgetesen (errol- arrol) túl vagyok.., és különösebb harag nélkül valtunk el, sőt...

mellesleg az meg az itteni hozzaszolasaimbol boven kiderul, hogy mindenfajta fundamentalista brigad nalam rossz helyen kopogtat....karpat medencén belül és kivül.. az iszlamista barmoktol kezdve az amerikai ujgyarmatositogengszterekig... eddig sem volt rajuk szuksegem, ezutan sem lesz... jó az ott közepen.... igy legalabb mindenkit lehet szidni magamon kivul:)))

ON
Előzmény: wolfline (2517)
ambasa Creative Commons License 2007.07.06 0 0 2522

Jobbulást!

TG

Előzmény: mickeySA (2521)
mickeySA Creative Commons License 2007.07.06 0 0 2521

udv

kisebb kitero utan ujra emberi korulmenyek kozt gep elott vagyok es az altalad irt hirrol is bovebben szeretnek a jovo hettol mar irni a wg site-on.

raadasul a labam is kicsit megserult igy sok "szorakozasom" mint potyogni a neten mostanaban ugyse lesz:))

amugy elozeteskent annyit...a hir nem eleg pontos..a gepre akkor lottek ra amikor az a leszallas fazisaban volt...ismeros?:))))...rw.

Előzmény: Arcanum (2511)
wolfline Creative Commons License 2007.07.05 0 0 2520
Érdekességképen pár dolog .

Magyarországon a fegyveres testületek iskoláinak tanulóira van szakosodva a nemzetbizt. és inform. hivatal toborzó erői. Cél a frissen képzett jól irányatható fiatalok beszervezése.

Mit is jelenthet ez.
Nagyon jól tudják védelmiseink ,hogy a fegyveres testületekben szolgáló állományban léteznek olyan személyek ,akik politikai nézetei a szélsőségek felé huznak, vagy esetleg extrém militariáns háttérrel ,vagy célokkal rendelkeznek. Ezen személyek kontrolálására vethetik be az általuk beszervezett kollégákat.

De ezen egyéneket ,akiket egyébként is megfigyelnek felhasználhatják saját céljukra oly módon ,hogy nem közvetlenül, hanem " civil szervezet,vagy foglalkoztatott egyének " útján környékezik meg őket. Itt kihasználhatják nemzeti érzelműket, vagy anyagi jutattásban részesitík, vagy ha van rá ok megzsarolják őket.

...........................................................................

Mire is gondolok. Például ha szerződéses vagy hivatásos katonának ,vagy rendőrnek áll olyan személy , akinek a múltjában van "hadtudományi gyakorlat",- már pedig erre van példa- , vagy már szolgálati évei alatt szerzett ilyet ,az a védelmiseknek fontos célpont lehet.

Itt nem csak a haza ,hanem a külföldi védelmi szolgálatokra is gondolok, akik kordinálnak a hazaiakkal. KFOR, ISAF, stb..... szolgáló fegyres testületi tagok ,legyen az katona vagy rendőr ,vagy egyéb számukra elsődleges beszervezendő ügyfél, hiszen a "műveleti területen " munkájának köszönhetőleg szabadon mozoghat.

De nem kell külföldre menni. Hazánkban is müködik. Vannak cégek ,ahova betolják emberüket -itt nem akarok cégeket felsorolni- . Például xy ,aki USA-ban született, de rendelkezik magyar szülőkkel ,hozzátartozókkal kijönn kishazánkba ,ahol tanul vagy dolgozik,előbb utób eljut az USa nagykövetségére. Innen biztonságisok környékezik ,meg akik beszervezik ,és még hazánkban lévő amerikai céghez is betolják. Általában olyan cégekhez ,melynek valamilyen köze van a hadi dolgokhoz, itt arra gondolok ,felszereléseket áruló, kiegészítő eszközöket ,mondjuk pld katonai felszerelés és ruházat, vagy technikai kiegészítők..... .

Munkahelyének köszönhetőleg automatikusan kapocsolatba lép a fegyveres testületek mukatársaival, akikekkel kialakíthat -kedvezményekre jogosító-barátibb kapcsolatokat. Elátja őket földi jóval, olcsóbban juttatja őket felszereléshez stb.. .
Közben ,kihasználva azt ,hogy ezen szervezetek dolgozóit az állambácsi gyengén fizeti , másodállásként ajánlhat fel olyan dolgot,melyet tulajdonképpen a biztoságiak akarnak végrehajtatni.
Nincs is jobb ennél ,például a rendőr ,aki feltünés nélkül mozoghat olyan területen ,ahol esetleg egy civilt kiszurnak ,vagy gyanussá vállik. A rendőr abban a hiszemben ,hogy jól fizető -bár jogellenes- de veszélytelen másodállást végez , végrehajtja a xy kért dolgokat.XY pedig a munkával kapcsolatban csak annyiit mond ,egy külső biztonsági cég kérése ,akik térfigylő kamerákat vagy rendezvényt kivánnak tartani stb stb....

Például térképezze fel Budapest azon pontjait ,ahol terrortámadás végrehajtásának nagyobb az esélye ,vagy olyan középületet ,ahol lazább a védelem és ezálltal célpontá vállhat.

Bár mondhatnánk ,hogy ezt az állam megteszi ,hiszen 2001-óta erre intézkedni kellett. De külföld felé valóban megtörténtek az intézkedések papíron! A valóságban viszont erre nincs emberanyag sem technika és a Eu juttata terrorellenes anyagibiztosítékot feléli az állam. Egyébként is Budapest egy nagyon biztonságos kis város ,ide nemhogy terrorista de még komoly bűnözöi csoport sem téved.....

A rendőrkének hivatásánál fogva ez nem okoz különösebb problémát és a végrehajtásért kapott készpénz jól jöhet. Még feltünővé sem vállik ,mert szolgálati gépkocsival szolgálatban ez nem probléma.
A rendőrnek fogalma sincs hogy ezt a feladatot kik is irányítják valójában.

................................

Bár hivatalosan is megkereshetné mondjuk az USA a hazánkban lévő szervezeteket ,de tisztában vannak annak procedutrjáról ,politikai vonzatairól, és ilyen fajta kapcsolatfelvétel úgyis napvilágot lát,ha máshogy nem a sajtón keresztül.Ezért a foglalkoztaott ügynökök révén ,operativan, pókhálóikat kihuzva végzik el a munkájukat annélkül ,hogy a helyi ország ezzel foglakozó hivatalos szervét lekötnék.

...................................................................................................................................

De ez átvihető a katonaság berkeibe is.

Például. A védelmisek feladata egy olyan egység felállítása ,és kontrolására ,mely egy bizonyos feladat elvégzésére irányulhat. Teszem fel -ez csak egy fikció- Romániával olyan kapcsolatba állnák ,ami kissé feszült -ilyen volt a szerbekkel a NATO bombázás alatt, a vajdasági/délvidéki magyarok végett- ezért olyan erőt kell a kormány megbizásából, felállítani, ami egyfajta önkéntes szabadcsapatként ami a külhoni politikai pártoknak pld RMDSZ ,MPSZ ...haditámogatást adhat.

A védelmisek beszervezett általában híres jól ismert "vezér egyéniségeket " alkalmaz. Azok feladata a nemzeti érzelmű ,erre fogható egyének csoportokba gyűjtése. Mizután ez megtörténik eljutnak a kiképzés fázisáig. No a védelmisek nem hivatalos fegyveres testületeket kérnék meg a kiképzésre , mert így felfednék ,és a kormány belekeveredne , a nemzetközi közvélemyén EU , és Románia -az ország csak példa!- felháborodna.
Ezért szervezet vagy foglalkoztatott révén a fegvyres testületekben dolgozó nemzetibb érzelmű, vagy extrém katonai tapasztalattal /exlégiós ,exvoluntiers /rendelkező egyéneket szerveznek be, anyagi ,juttatás , zsarolás vagy nemzeti érzelem útján.Ezen személyekkel végeztetik el a kiképzést anélkül ,hogy a kiképzők és a kiképzendők egyáltalán tudnák a valós mozgatókat -kormány.

..............................................

A fenti példálózások az úgynevezett " jó oldal" részéről kerültek bemutatásra, de ugyanígy a "rossz" oldal is hasonlóan tevékenykedik.Bár a mai világba mi a jó és mi a rossz ,lassan már fogalmunk sincs.

bimba5672 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 2519
kis kiegészités erröl Josic irt egy jo dolgot, amit én igy értelmeztem : nagyon sokan akarnak hàborut ezeket csak olyanok tudjàk megàlitani akik màr csinàltak egyet ketöt.....
Előzmény: bimba5672 (2518)
bimba5672 Creative Commons License 2007.07.04 0 0 2518
Nemrégen olvastam egy francia ponyva regényt : röviden egy magyarorszàgon végrehajtott tusszedésröl szolt. Egy független szervezet ami Magyarorszàg felszabaditàsàra alakult 56' utàn foglyul ejtette a Szovjetunio külügyminiszterét a 70'-es években. A könyvet a 80'-as években adtàk ki franciaorszàgban csak ezen a nyelven. Ha eszembe jut a cime és az iroja leirom.....
Még egy kis kiegészités a könyvben szereplö magyarok mind hazafiak, akik végrehajtjàk az akciot és akik kergetik öket Magyarorszàgon. Egyettlen dolog miatt : a magyar titkosszolgàlat szinte megbénitja az oroszok müködését ithon mintha azzal az ürügyel hogy ök akarjàk megtalàlni az elkövetöket és kiszabaditani a politikust. Ezzel megajkadàjozva a nemzetközi konfliktust és magyarorszàg lerohanàsàt. Viszont magàban a magyar rendörök imàtkoznak hogy az akcio sikerrel jàrjon. Szoval mintha enyhén valosan mutatnà be a Kàdàr politikàt. Ami persze elég vitathato volt de most mindenképpen itt vagyunk .......
Sajàt hibàjàbol meghal az okoskodo politikus...
A kommando vezére feladja magàt, érdekes modon féllàbu mint itt egyesek és a mülàbàba relytet robbanoanyaggal halàlba viszi az KGB és a magyar titkosszolgàlat vezetöjét.
Ha off nak nézi valaki bocsi.....
Viszont mégegyszer nem àlok be olyan hadseregbe amit politikusok irànyitanak vagy politikai célok, pénz éhes sem vagyok de fizessék meg a munkàmat...
Szerintem vagyünk elegen akik igy gondolkodnak föleg a cégemtöl.....
Előzmény: wolfline (2517)
wolfline Creative Commons License 2007.07.04 0 0 2517
Üdv mindenkinek .

Bocsi ,hogy közbevágok .
Pár szóban csak megerősíteném Bimbát, bár nem tünik a magyar nemzetvédelem komolynak , de nem is magukért teszik azt amit tenniük kell. Izrael, USa , brit nbh/IH EU nyomására . Olyan magán cégeket is alkalmaznak , akik hivatalosan nem állnak kapcsolatba a nemzetbizt. hazai erőivel , de állambácsi fizetségéért cserébe folymatosan szemmel tartják hazánkban azon személyeket ,akik valamilyen formában "veszélyt" jelenthetnek. Ezek lehetnek biztonsági cégek, árnyékcégek stb.

Azon magyarok, akik valamilyen formában elsajátították a professzionális katonaság fortélyait, vagy valamely országban zsoldoskodtak megfigyelés alatt állnak- és ez nem fóbia , vagy üldözési mánia-. manapság a web segítségével könnyebben dolgozhatók fel a beszerzett infok stb, gondolva itt az IWIW-re és egyéb hasonló oldalakra. Az IWIW légiós oldalai például "gyönyörű vadászmezők" a kibereknek.

Itt nem elsősorban arról van szó ,hogy ezen képzett katonák egymagukba tesznek valamit , ami a közrendet ,megzavarná, vagy szervezett bünőző csoportokhoz csatlakoznának , hanem azt figyeli ,hogy nem csapódnak -e bizonyos nemzetibb érzelmű "szélsőséges" csoportokhoz.Ezen "szélső jobbnak " nevezett csoportok egységbe tömörűlve potenciális veszélyt jelentetének az aktuális állambácsinak, vagy az EU-nak. Ne felejtsük Trianon még mindig tabu.Nem véletlen tartják ilyen szinten a magyarságok ,addig is lefoglalják és nem foglakoznak a nemzet lassú elsorvadásával .

Ezen képzett professzinális katonák, harcosok megfigyelése az állami apparátusnak fontos. Vagy saját maguk céljaira keritik ,szervezik be őket, vagy mint említettem figyelik tevékenységüket ,nehogy odacsapódjanak azon "szélsőséges" csoportokhoz ,ahol ezen csoportok az állam ellenes tevékenységük során ki /felhasználják tudásukat.

Saját céljaikra nem általkodnak a zsarolás bármilyen formáját- elsősorban család- felhasználni. nem is elsősorban a hivatalos szervek a probléma ,hanem azok operatív pribékjei,akikalvóügynökként dolgoznak hazánkba. Van aki katona, rendőr, vagy hivatalnok, vagy üzemmérnök .

Mindennemű hadi fórum, iwiw, fotoalbumok a neten ,stb külön apparátos figyeli az un. extré és terrorizmus ellenes csoportok közremüködésével.A balkáni háborúbólhazatérők jelentős részét megkereste már az NBH . .......

Azt azért megjegyzem, hogy Mabelle szive joga mit tesz fel magáról, és akárhogy is nézzük fotoi nagyon jók.Ha ő úgy gondolja ,hogy magánélet és munka vegyes ,akkor mindennemű tiszteletem bátorságáért. Én személyszerint ilyen téren gyáva vagyok és mivel van némi belátásom a hivatalos szervek munkájába , a fent említett esszémet bizosan állítom.

Nem akarok rosszindulatú lenni ,de ha hazatérsz ,biztosra veheted,hogy tarsolyukba már beraktak. Sok sikert és további egészséget és eredményes munkát .
Előzmény: bimba5672 (2505)
Kiriyama Creative Commons License 2007.07.04 0 0 2516
Dolgozik a francia titkosszolgálat:))
Előzmény: Arcanum (2512)
commandeer Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2515
És Mobutu is, ha nem tévedek.
Előzmény: bimba5672 (2513)
commandeer Creative Commons License 2007.07.03 0 0 2514

Szia!

Köszönöm, de ezeket ismertem. Én a youtub-on találtam a talibok álltal feltett filmet. De az mintha a képsorok alapján máshogy zajlott volna, vagy más sztori. Üsd be a youtube keresőjébe az : "operetion kunar" -t és az első és második rész foglalkozik velük. Első a zsákmányolt felszereléssel a második magával a harcal. Érdekes és "jó" is.

Előzmény: Arcanum (2510)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!