Kérdezz, van itt pár okos segítőkész ember. Három dolgot nem szeretnek: ha valaki illegális dolgot kér, illetve ha valaki egy kérdést sok topicba tesz bele.
És kodekpakkot soha, sehova sem teszünk fel.
Próbáltam megérteni, nagyjából sikerült is, de a smartot én nem megoldásnak mondtam, hanem ha már ott kavarsz, akkor állítsd be. Ezek szerint még elszáll a móka. Ezt csak egy ideje csinálja, vagy most kezdte el? Hátha a CMOS reset jumper rajt van, nézd meg a leírásban hol van, aztán az alapi állapotát.
No igen, törölhettem volna a profilmappát is, ebben látszólag igazad is lenne, és most már van is. Csakhogy akkor én még nem tudtam, hogy melyik a profilmappája, mert ezen a téren mindent titőletek tanulok meg, és nem pedig a különféle programok súgóitól. Csak hát ha előbb tudtam volna (mondjuk a súgóból), hogy a profilmappája melyik almappából nyílik....; de nem tudtam, csak most tanultam meg tőled, itt, ebben a percben... . De legközelebb már tudni fogom, és úgy fogom majd kijavítani..... ha előadódna a hiba.
A csökkentett módot meg nem is tudtam, hogy benne van a Firefoxban... . Mikre jó, és hol lehet elérni???
Az az ábra, hogy a ti itteni csapatotok (te, Misland, meg Jahno, Okoska, meg a többiek...) jóval többet tud a szoftverekről a saját helpjeiknél, súgóiknál. Mert már réges rég nem úgy írják meg a súgókat, ahogyan azt például az Excel 97 vagy a CorelDRAW! súgóival tették azok készítői, hogy mindennek szájbarágós alapossággal meg volt adva még a maga munkamappája vagy beállításmappája is a patch-al (= elérési úttal) együtt, és azonkívül ott voltak még a "Lépésről lépésre" típusú súgók is, a maguk képernyőfotóival (ikonokról, gombokról, munkaablakokról, párbeszédpanelekről, meg az egyéb stb.k-ről... ..), amiből mindent pontosan meg lehetett tanulni, ha időt szánt rá az ember. De hát hol van már ma az a súgókészítési alaposság??> :)) , vagy inkább :(( , nem tudom... !
Így amit az internetes támogatási lapoldalakról, meg titőletek magamra ragasztok, azt mind bemásolom RTF-ekbe, DOC-okba, miegyébbe, szóval elmentem, és amolyan hevenyészett szükségsúgót készítek belőle. Ez van. Köszi a tippeket; szia!
Nos, belevágtam abba amit leírtam, végigcsináltam, és feltelepült rendesen, és most már minden okés. Akkor ez volt a baja... ! 5 percnél alig volt több idő, mert normális a Windowsom is, azazhogy nem túl lassú.
"[...]Nálam például a Firefox alapértelmezett, testre szabott, reklámszűrt, ezzel együtt "elállítgatottnak" is nevezhetem."
Akkor legfeljebb ideiglenesen uninstallálom a Firefoxot, aztán kitörlöm a C:/Program Files/ mappából a "Mozilla" mappát szőröstül-bőröstül, aztán egy Windows-újraindítás, hogy teljesen telepítetlen állapotot érzékeljen a Setup (úgy tudom, ez a feltétele az összes beállítás törlésének; >> mert ha megmarad közülük egy is, akkor azt a Setup nem fogja majd a beállításokat felülírni; >> márpedig nekem az alapbeállítások visszaállítása a célom), és teljesen alapértelmezett beállításokkal újratelepítem a böngészőmet. Akkor biztos hogy jónak kell lennie majd.
"[...]Egyébként, ahogy elnézem ezt a reklámokkal telehányt részt, én semmiképp sem engedélyezném, nekem nem ér annyit az előnézet sem[...]"
Ezen én nem aggódom annyit... . Tudod, valamikor pont ti tanítottatok meg engem arra, hogy a sok hülye reklámot mind egy szálig ki lehet lőni az AdBlock Plus-szal, attól meszeltek mindegyiknek.
Vagyis akkor:
1.) Uninstall, újraindítás, és újratelepítés szigorúan csak alapbeállításokkal;
2.) Felugró ablakok engedélyezése csak az "Index.hu"-ról;
3.) AdBlock Plus telepítése a vadiúj Firefoxom alá;.
Azt gondolom, ez lesz a helyes végleges megoldás. Jól gondolom, igaz... ?
Ezért kell ilyenkor megnézni egy másik böngészőben is. Nálam például a Firefox alapértelmezett, testre szabott, reklámszűrt, ezzel együtt "elállítgatottnak" is nevezhetem.
Míg van egy Chome is, amin viszont semmit nem piszkáltam egyelőre, épp csak telepítettem.
Az általad jelzett hiba mindkét böngészőnél fennáll. Egyébként, ahogy elnézem ezt a reklámokkal telehányt részt, én semmiképp sem engedélyezném, nekem nem ér annyit az előnézet sem (ha a szűrés okozta volna a hibát).
Mozilla Firefox 34.0.5, ez a mostani legfrissebb Firefox verzió.
De vajon mit kell vele csinálni a beállításoknál, és pontosan hol, hogy amikor a felugró ablakok tiltása után az Index Fórum felugrón ablakait miután visszaengedtem a kivételek hozzáadása funkcióval és az engedélyezés gombbal, akkor a hozzászólás-szerkesztő előnőzete ne csak egy pillanatra jelenjen meg, de valóban külön kisablakban is fusson??....
....Mert most az a helyzet, hogy engedélyezve van a kivételek között, de ennek dacára mégsem külön ablakocskában fut, hanem a hsz.-szerkesztőn jelenik meg az előnézete, de csak egy-két pillanatra; így aztán hosszabban <<(= pár percig) már nem lehet vele előnézetet nézetni, csak pár tizedmásodpercig... ...és az ember nem tud tizedmásodpercek alatt átnyálazni egy még ellenőrzendő hsz.-t!
Mit tegyek vele? Tiltsam le, lépjek ki a böngészőmből, aztán irány vissza a fórumra, és engedélyezzem újra, hátha akkor helyreáll??? ((Merthogy biztos nem fórum-hibabejelentős hiba... !))
Próbáltad már kompatibilitási módban telepíteni őket win7 alatt...?
Setup/Install/stb..exe-n jobbklatty, Tulajdonságok, Kompatibilitás, Az összes felhasználó beállításának módosítása, Futtatás a köv.komp. módban->XP SP3 kijelöl, Jogosultsági szint -> A prog. futtatása rendszergazdaként becsekk, leokéz, és utána duplaklattyal indítani a telepítést.
2 giga RAMot lősz bele és lehet Win7esíteni. Ennél gyengébb gépeken is működőképes, bár érdekes, mert nem tudom megfejteni, de csomó helyen simán megy 2 gigával (mármint alaphangon és nem 20 füllel a böngészőben) van ahol 2 gigával alapban is pofátlan nyöszörgős, +2től meg táltos lesz.