Keresés

Részletes keresés

sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11422

Na ez a jo hozzaallas:)

Előzmény: Törölt nick (11420)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11421

Rekeszservnel szerintem nem nagyon van olyan, hogy nincs felmarodas. Marmint, hogy nincs periodikusan vmi. Felmarodas-tunet rosszabbodas-elmulik.

A mutetet egyebkent a tunetek, allapot hatarozzak meg. 

Előzmény: Törölt nick (11416)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11420

Na mindegy. Meglátom az epekő műtét után mennyit javul az állapotom. Rekeszsérv műtéthez nem sok hangulatom van...(nem mintha az epekő műtéthez lenne).

 

Csak neten írják sok helyen, hogy ha rekeszsérv nyelőcsőgyulladással párosul (oesophagitis) akkor a kezelés műtét.

Mondjuk utolsó tükrözésen már nem írták a gyulladást a nyelőcsőre csak a gyomorra, nyelőcsőre csak annyit írtak, hogy cardia felett reflux.

 

tényleg az lesz a legokosabb, hogy megműttetem magam, aztán az alaprefluxszabályokat betartva(nem eszek fűszeres kaját, emelt párnák , 2-3 órával fekvés előtt már nem eszek) a gyógyszereket elhagyva sz*rok az egészre...

Max arra fogok figyelni, hogy a nyelésemmel nicns e gáz azt úgyis észreveszem ha szűkül a nyelőcső. Nem fogok én évtizedekig a refluxon csámcsogni az tuti...Lesz ami lesz.

gombóc63 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11419

Ezzel a szóval soha nem találkoztam a leletemben.

Előzmény: Törölt nick (11418)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11418

Köszi a választ, gondolom akkor gyulladás is megvan (hyperemia)?

Előzmény: gombóc63 (11417)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11417

Nem csak az elején.....pont egy éve voltam tükrözésen akkor is volt egy minimális. Szóba se került a műtét.

Előzmény: Törölt nick (11416)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11416

Nem fogok olvasni neten komolyan mondom csak méginkább beparázok.

Több helyen is olvasom, hogy ahol a rekeszsérv felmaródással jön annak a megoldása műtét.

 

Bocsánat, hogy hozzátok intézek megint kérdést sogormail és gombóc de nektek is volt az elején felmaródás?

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11415

Köszönöm a jótanácsaidat. Igen, próbálok küzdeni a betegségtudat ellen de amíg lebeg felettem a műtét miatti bizonytalanság (felébredek e egyáltalán) nem tudok újra a régi lenni.

A hátfájást, gyomorszájtájéki fájásokat már kezdem úgy ahogy megszokni, az "elmúlás" lehetőségét még nem. Nagyon fosok a műtéttől, de hálistennek egyre több időt tudok kikapcsolni napi szinten. Majd lesz valahogy.

Igen a reflux a kisebb dolog, tolom befelé a jófajta mecsek gyomorteát (az összes szar közül amit magambatoltam a több mint fél év alatt ezt tartom legtöbbre komolyan mondom) és így fűszeres és esti kaják elkerülésével szerintem nem fog újra felmaródni a nyelőcsövem(stresszt meg hanyagolom amennyire tudom).

Előzmény: sogormail (11414)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11414

Azt mar akartam irni, hogy a tunetekre ne parazz ra addig, mig az epekoved meg nem mutik. Egy rakas egyeb dolgot okoz. Ha az okes, utana fokuszalj a refluxra, nem mellesleg a reflux a kisebb ugy szerintem.

Előzmény: Törölt nick (11413)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11413

Furcsa. Mármint az, hogy akárkit kérdezek rekeszsérves "sorstársat" senkinek nincs ilyen "állandó" gyomorszájtájéki húzódás (főleg sok ülés után).

Akkor lehet tényleg az epe miatt érzem ott(állítólag az epegörcs is gyomorszájtól indul ki jobbra bordaív alá).

Előzmény: sogormail (11412)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11412

Nincs. Gyomorszaj tajeki eros gorcsok, neha mintha atszurnak egy kototutvel. De szerencsere ritkan. De ha bedurran a refluxom, akkor ezekkel a tunetekkel indul. Eleg reg volt mar.

Nalam a tunetek az elejen foleg a hanyinger volt, ami tartos volt, meg persze az egyebek. De a hanyinger mint allando. Erre jol raparazik az ember es utana bekepzeli, hogy barmikor rajohet a hanyinger es ez okoz egy "panikbetegseg" szeruseget. Eleg komoly gondot okozott, hogy szinte alig akartam elmenni vhova, utaltam zart helyen lenni etc. Raparaztam egy panikra. Na ezt volt nehez megszuntetni:) Treningelni kell az agyat a "betegsegtudat" ellen. :) Az egyeb fizikai tunetek mar birhatoak..:)

Előzmény: Törölt nick (11404)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11411

Kedves ReklamNick,

 

Mit szeretnel kozolni? Fikazodni en is tudok, azt te nem szeretned.

Szerintem fokuszalj arra a tenyre, hogy a kuruzslo baratod megallapitott egy legenyhebb formajaban is korhazi kezelest igenylo betegsegcsoportot, ami raadasul visszamenoleg itt dokumentalt tunetektol meroben eltero tuneteket okoz.

Ha ez megtortent, akkor vajh mennyire megnbizhato ez az ember es vajh mennyire kuruzslas a talpmasszazs?

Előzmény: akimármeggyógyult (11407)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11410

Hasnyalmirigygyulladas, majgyulladas es vastagbelgyulladas volt a "diagnozis":) Nem kell elkenni a dolgokat. Tobbb szervre kiterjedo gyulladast allapitott meg a "gyogyito". Egy olyan "betegsegegyuttest", tobb szervre kiterjedo gyulladas ami legenyhebb mertekben is korhaz, de azonnal. Legfokepp a hasnyalmirigyet erintoen. Abba ugyanis bele lehet halni, nem elhanyagolhato mertekben. Nincs olyan, hogy csak kicsit van begyulladva, 3 szervet erinto gyulladasnal. Ezek a tenyek. Tovabbi tenyek, hogy ezen betegsegegyuttesnek egy kicsit mas tunetei vannak es a gyomorsavadhoz van a leheto legkevesebb koze.

Nem kell agysebesznek lenni, hogy teljesen nyilvanvaloan ez a "diagnozis" egy hasbol jott hulyeseg, hogy vmi "tudosnak" latszodjon a "gyogyito". 

 

A tema masik resze, hogy ettol fuggetlenul "gyogyulas" tortent. Legalabbis tunetmentesseg lett a vegeredmeny. Ebbol eleg sok minden kovetkezik, leginkabb az, hogy talan nem szervi okokat kell a hatterben keresni. Vagy idokozben a szervi okok mar csillapodtak es eleg volt a "placebo" effektus, hogy kibillentse.

 

Ezen felul ez nem vita. Nagyon nem erdekel, ki akar talpmasszazst es ki nem. De tegyuk az anekdotak melle az "arnyoldalt":)

Előzmény: Törölt nick (11406)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11409

Ki is háborodott fel, kedveském? Majd ha visszaolvasol több évet, amennyi ideje itt vagyunk akkor itélkezz felőlem! Az pedig téged minősít, hogy butának titulálod a kommentjeinket.

Előzmény: akimármeggyógyult (11407)
akimármeggyógyult Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11408

"Idejöttél"...hmmmmm...ez aranyos.. :)

Előzmény: gombóc63 (11405)
akimármeggyógyult Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11407

KEDVES FÓRUMOZÓK! Számomra abszolút megdöbbentő,hogy két ekkora észkombájn mint sogormail és gomboc.. még nem nyitott egy reflux-tanácsadói központot! :D  Na ott aztán lehetne osztani az észt és a sok szerencsétlen "kezdő" refluxost (képzelt beteget) pillanatok alatt eltenni láb alól a sok buta tanácsaikkal :D Gombockám,ha ez egy fórum,akkor itt nem háborodunk ám fel csak azért mert a másik nem mérgekkel gyógyul! Rudicska nem véletlenül írt ilyen hangvételű hozzászólást,hiszen ehhez sem sogormaileknek sem gombocoknak nincs joga,hogy megkérdőjelezzék a betegsége valódiságát,valamint a reflexológia hatékonyságát!!! Csak mosolygok a buta kommentjeiteken és arra gondolok,hogy na TI lesztek azok,akik már biztos,hogy végigkínlódjátok az életet ezzel a - valódi ;) - reflux betegségetekkel. 

KEDVES FÓRUMOZÓK! TI, akik esetleg nem produkálnátok olyan tüneteket amit a két fent említett személy be tudna azonosítani a kis kézikönyvében,vegyétek tudomásul,hogy csak KÉPZELT BETEGEK vagytok! :)

Ők az igazi refluxosok,mese nincs!!! :) Amúgy tudjátok mit? Nem is baj, mert ti legalább nem vagytok betegek és van esélyetek egy teljes életre! Csak pozitívan! ;) Puszipacsi! :)

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11406

Én nem akarok belemászni Rudicska és sogormail közötti párbeszédbe, de annyit hozzáfűznék a hasnyálmirigy témához, hogy egyik munkatársamnak a hugának típikus epeköves panaszai voltak(gyomorfájás, émelygés, néha görcsök) aztán amikor elkezdett nagyon fájni a háta elment ultrahangra és kiderült, hogy a hasnyálmirigyén daganat(jóindulatú hálistennek) van.

Ez nem kitalált sztori, így volt. Egyszerre műtötték az epehólyagját és a hasnyálmirigyét azóta jól van.

Szóval szerintem van akinél eltérő tünetek lehetnek bizonyos szervi betegségeknél.

Hangsúlyozom ez nem kitalált sztori, "csak" a hátfájás jött neki pluszba.

Én mondjuk ezért is fosok, hogy hasnyálmirigy is érintett lehet nálam, de azis igaz, hogy 2,5 hónapja volt ultrahang akkor még ép volt a pancreas, bár akkor még a hátam se fájt...

Február 11én kiderül akkor lesz új ultrahang.

gombóc63 Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11405

Rudicska.....kár így és ilyen csúnyán beszélned:-((( idejöttél, a magunk módján próbáltunk segíteni, szívből kívánom, hogy legyen neked hatásos gyógymód a reflexológia, de az az igazság, hogy sogornak igaza van, a lent felsorolt bajokkal az emberek hetekig nyomják a kórházi ágyat. Azért, mert valaki tájékozottabb az orvosi dolgokban nem kell támadni. Egy fórum csak tapasztalat cserére való, nem helyettesíti az orvost. De ha butaságokat nyomnak valaki fejébe miért ne háborodhatnánk fel? Alternatív gyógyász már nekem is mondott ezt-azt, szerencsére helyén kezeltem.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11404

Neked nincs amúgy ilyen érzés gyomorszájtól felfelé napi szinten? Vagy inkább úgy kérdezem elején volt ilyen aztán mostmár jobb?

Előzmény: sogormail (11402)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11403

Az az igazság, hogy nagyon unom amit a nyelőcsövemnél érzek a nap 24 órájában. Gyakorlatilag a gyomorszájamtól felfelé kényelmetlen. Ha rosszul mozdulok húzódik, és kisugárzik a hátamba is. Nagyon remélem, hogy nem esek bele abba a 10% ba a rekeszsérvesek közül akinek műteni kell és valahol inkább összefüggésbe van az epekövemmel ez a fajta fájdalom mint a rekeszsérvvel. Ezt lenne jó kideríteni de nem egyszerű feladat. 1 műtét nekem bőven elég lesz.

Előzmény: sogormail (11398)
sogormail Creative Commons License 2015.01.20 0 0 11402

Teljesen a forumra valo parbeszed. Ervelesre vagdalkozas, egy kis szalmababozas, meg mismasolas a gyogyulok neveben es tenyek velemennye degradalasa. Nem eloszor fordul elo a forum torteneteben, eleg ciklikusan:) Esetleg azert ervelhetnel is szemelyeskedes nelkul, tenyekkel.

Felmerul egy tema, annak vannak pro es con oldalai. Elmentel talpmasszazsra, "meggyogyultal". Tok jo, orulunk, gondolom legfokepp te (mindenfele cinizmus nelkul), nem is lett megkerdojelezve. Meggyogyultal, aki szeretne kiprobalni, hajra. Csakhogy a con oldal ami a nagy lelkesedesben elsikkadni latszik, az a lozung a maj, hasnyalmirigy, belgyulladasrol:) Ugy tunik van kit megkerdezzel, mit jelent ez:)

Teged ez nem nagyon erdekel es cserebe vagdalkozol. Pedig sok "gyogyulni akaronak" ez azt jelenti, a te peldadon keresztul is megerositve, hogy ez bizony max placebo:) Nem kell agysebesznek lenni hozza. Van akit ez is erdekel, pl. engem is, mert mondjuk nem akar placeboert fizetni.

Nem mellesleg a konkluziot te is levonhattad volna, hogy esetleg a te "refluxodnak" a megoldasa valoban vmifele psziches megoldas es mar az elejetol tok felesleges legkozelebb gyogyszert szedjel.

 

(Csak megjegyzem, hogy evek ota nem nagyon szedek gyogyszert, 12 ev reflux, szilvanyi rekeszserv. De en is szivesen vennem ha valaki megmaszirozna a labam:) )

Előzmény: Rudicska (11401)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11401

Ha van ezen a forumon moderator vagy admin, nyugodtan torolheti a hozzaszolasom, da akarmelyik hozza szolasom az okos emberekevel egyutt, amit mi itt a mai nap folyaman valtottunk, merr ez igy egyuttveve nem ide valo! Itt emberek akarnak meg gyogyulni , es keresik a gyogymodokat! Nem hiszem hogy ezeket a parbeszedeket szeretnek olvasni!? Minden jot! Jo gyogyulast! 

Rudicska Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11400

Edes jooooo istenem, h en miert nem irok bazmeg 2 oldalas monologot arra az esetre, ha ilyen okos emeberekkel hoz ossze a sors, h ne tudjanak bele kotni a masikba a nagy tudasukkal! Nem gondoltam, h ilyen helyzetbe kerulok es ki kellett volna fejtenem , h mi hol helyezkedik el es mikor mit erzek!? Kiragadtam egyes pillanatokat a 4 hobapbol es leirtam! Erre a sok agyoniskolazott, ebbol a refluxbol kimuvelt, es gyogyszerre kattant ember, mit csinal, amint nem ert egyet valamiben? Mert ugye a gyogyszer mindenre a megoldas! Rogton elkezdik azt az embert osztani, aki kiprobalt egy dolgot es bevalt neki! Anatomiat fujom, anyam apolono, en 16 eve foglalkozom testepitessel! Nekem te baratom ne kezdj el anatomiazni, h mi hol van es h minek mi a szerepe! Ennyit tudtok, ennyihez ertetek! Eltek a kis magatok begyoposodott vilagaba es osszatok az eszt ugy, h a masikat nem is ismeritek! Taps csak nektek! Sok sikert az eletben! En is csak ajanlani tudtam volna ezt az embert, de ha erre nincs szukseg, akkor majd a gyogyszer segit.....egy darabig! Na csumi emberkek! Nyugodtak lehet osztani, nem fog ragadni! ;)

Előzmény: sogormail (11399)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11399

Az meg lemaradt, hogy maj, hasnyalmirigy fent van a bordaiv alatt es nem lent. Foleg nem a baloldalon.:) Anatomia:)

Előzmény: sogormail (11396)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11398

Hat nem kicsit aggodod tul ezekkel a kepelemzesekkel. Amit te keresel azt ugy hivjak "second opinion". Keres meg egy masik orvost es kerd ki az o velemenyet is. Ebben semmi rossz nincs. Legalabb megnyugszol ha ugyanazt mondja. Itt tul sokat nem fogunk tudni hozzatenni ezekhez a kepekhez szerintem.

Előzmény: Törölt nick (11388)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11397

Hat igen, ha tenyleg nagy volt a psziches faktor akkor biztos jo:) Egyebkent sajna nem sokat er..

Előzmény: sasa58 (11379)
sogormail Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11396

"i tenziven kene mar fekudnom ezzel, mert annyira brutalisan be van gyulladva mi denem, hanem h gyulladtak!"

Kicsit tanulmanyozd mi az a majgyulladas, hasnyalmirigygyulladas es vastagbelgyulladas. Igy egyutt. Korhazi eset. Ennyi. Es nem talpnyomkodassal allapitjak meg, mert egy rossz diagnosztikaba esetleg belehalsz.

 

"Nem emlitettem az elejen, h nekem az alhasam is fájt bal oldalon "

Máj a jobb oldalt van, hasnyálmiriny jobbra, kozepen. Ennyit a bal oldali fajasrol. Vastagbelgyulladas erosen nyakos szeklet, legtobbszor hasmenessel es nem elhanyagolhato mertekben ve'res. 

 

Persze lehet eloszedni szemelyeskedo erveket, negativ meg ize, rosszindulatu.. De ettol nem lesz a fenti tunetegyuttesed es hidd el nem is szeretned:) Nagyon nem szeretned!:)

Előzmény: Rudicska (11395)
Rudicska Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11395

Igen igen! :-D biztos igy volt, ha te mondod!? Bekepzeltem 4 fasza honapon keresztul ugy, h soha nem volt elotte problema a gyomrommal!  Basszus! Meg a vegen hipohonder leszek :-/B-)  De nincs ezzel semmi baj, en nem szállok vitaba nalam tulon tul kepzett emberekkel! Ha tudom, h valaki muveltebb "jelen esetben refluxban" en hagyom ervenyesulni ;-)           hja azt nem tettem ugye hozza, h nem azt mondta a reflexologus, h i tenziven kene mar fekudnom ezzel, mert annyira brutalisan be van gyulladva mi denem, hanem h gyulladtak! Lehet megtevesztett az, h nem fejeztem ki magam kello pontossaggal!? Bocsanat ! Na leptem en is es probalok elore nezni a gyogyulas iranyaba! Ilyen pesszimista emberek kozott nem szeretnek tartozkodni, mert csak visszahuznak mindenkit! TISZTELET A KIVETELNEK!  en ossze teszem a ket kezem, h ratalaltam erre az emberrel! 

Rudicska Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11394

Sok sikert kivanok a mutetehez, remelem siman fog menni, gyorsan felepulsz es megszunnek a problemaid!;)

Előzmény: Törölt nick (11378)
gombóc63 Creative Commons License 2015.01.19 0 0 11393

Nem tudom, ennyire nem vagyok penge:-))))

Előzmény: Törölt nick (11384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!