Miskolcról érkezik: 13:28, és már 13:43-kor indul vissza Záhonyba!!! 15 PERC fordulóidő!!!!
Ellenkező irányban Záhonyból érkezik: 13:20, Miskolcra indul: 14:07.
Ezek a fordulóidők irreálisak, főleg úgy, hogy az Ezüstpartnak Fradiban NULLA, Kelenföldön 1 perces tartózkodása van, ahogy lentebb írtam. Az elmúlt évekből tanulva ilyen menetrendet bevállalni, öngyilkosság!!!!
Ez elővárosban nagyon szűkös menetidő lesz, szerintem borítékolható késésekkel. Kelenföldön kellett volna legalább egy negyed óra "puffer", az 1 perces tartózkodás (Fradiban nulla!) irreális.
A jövő heti, Bőcs-Taktaharkány vágányzári menetrendet sikerült olyan ügyesen megszerkeszteni, hogy a páros újhelyiek eljönnek óra 25-kor Miskolcról (papíron 8 perces gépcsere után), aztán Szerencsen várják be a menetrend-szerinti indulást. A nyíriek óra 18-kor eljönnek, Szerencsen állnak félre a kör IC elől. EPáratlan irányban nagyjából marad az eredeti menetrend.
Ahogy hallottam, végül P.GY. nem hagyta jóvá. Létszámhiányra hivatkozva kalkuláltak előzetesen így, állítólag a vezénylés is ez alapján készült. Most jelentős túlórák lesznek. (Gyorsjárat a szerencs esetleg miskolciaké, a lassú az újhelyieké).
A nem sokára induló átszállásos vágányzár (újhelyi vonal), mely december közepéig tart a tervek szerint, a szokásos lassú és gyorsjáratú vonatpótló buszok lesznek Sátoraljaújhely - Szerencs viszonylatban, a hírek szerint. Ez így volt eddig is.
Viszont most olyan újításról jár a hír, hogy a gyorsjáratú buszokon egyáltalán, és még néhány lassú járatú vonatpótló buszon sem lesz jegyvágó, jegyellenőrzés.
Ez lehetséges? És ha igen, hogyan, miért? Ez azért számomra megdöbbentő hír...
Mivel se a 2 es pótlék, se a vágányzári oldal https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar nem tartalmazza se a budapesti se a balatoni, székesfehérvári stb megállásokat, ezért az elvirából kérdeztem le a miskolci balatoni fürdős vonat menetrendjét:
A 14 napos határidő gyakorlatilag nem tud teljesülni.....
A 2 es pótlék régen a balatoni nyári közlekedést is tartalmazta, most csak a Gödöllő-Miskolc indulási adatok érhetők el, a budapesti , meg a 30 as vonali még nem!
Látszik Ferencvárosban korlátozás nélkül, Kelenföldön pedig kalapjellel korlátozva (csak le vagy csak felszállás) lehet használni az utazásra.
2016.06.18-tól az utolsó miskolci 5108 as gyors megáll Pécelen, Isaszegen és Turán.
A menetidő tartalékokat is felhasználva 2 perccel később érkezik Miskolc-Tiszaira, a hatvani tartózkodás 2 ről 1 percre változik, a füzesabonyi 3 perces 1 percre módosul.
A Tulipán IC élén Füzesbokor után juhnyájat gázolt a 214-es Szili, 511 és 5123 teljes útvonalon lemondva (jobb esetben busszal pótolva), este 8-tól 28-án reggel 8-ig vágányzár van Nyírtelek-Nyíregy között, úgyhogy a lehető legrosszabbkor jött a gázolás. A szerelvényfordák felborulása miatt a mai 5128 BDt 319 + 431 334 TOLVA! :D Járt már tolt inga egyáltalán a köfin?
WOW, a 156-os Szili indul most az 517-el. Lehet rosszul mondom, de régen nem láttam IC-k élén. Utoljára a Miskolc - Nyíregy személyeken láttam szaladgálni, de lehet volt IC-n csak elkerülte a figyelmemet.
Volt olyan mondás, hogy a jobb jó lesz az IC-knek (azon úgyis csak az üres bányavonatok járnak), a balt pedig tovább rongálhatják a tehervonatok :)
Csak kár, hogy a két IC Füzesabony és Mezőkövesd között a nyíltvonalon "keresztez", tehát az egyiknek így is úgy is a rosszabbon kell menni, ami végig 100-as, de gondolom majd lesz rosszabb is.
Visontára a kilencvenes évek elejéig járt fel Bz Füzesabonyból - a teherpályaudvar vasutas dolgozóinak szállítása miatt - de "mezei" munkások tudtommal nem vehették igénybe.
Az éj leple alatt egy Bhv/By/Bx/Bzx-ekből, valamint a BDt 308-ból és a Btx 011-ből álló S-menet Szolnokról felért Szerencsre, valószínűleg hamarosan már Újhelyen lesznek.
azt tudakolom tisztelettel, hogy az 1940-es évek végén voltak munkásvonatok a diósgyőri vasgyárba, ezek meddig közlekedtek? Na még vajon meg voltak hirdetve a menetrendben is, vagy csak a diósgyőri munkásokat értesítették róla? Volt máshol is Borsodban ilyen munkásvonat egyébként? Ózd, Kazincbarcika, Borsodnádasd, szuhakállói bánya, stb?