Keresés

Részletes keresés

jauie Creative Commons License 2004.02.08 0 0 29
Mikor az Úr megkérdezte a megszálottban lévő démonoktol, hogy mi a nevük. Azt mondták "légió"
azok anyian voltak, nem a személy nevét mondták.

jauie

Előzmény: Domestos (24)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.08 0 0 28
Kedves Cserfa!

"A démonokkal nincs harcunk.
A szellemekkel van."

Kérlek, ezt fejtsd ki bővebben. A démon kiűzése nem harc? A démon nem egy fajta szellemi lény? Kérlek, ne vedd kötözködésnek, tényleg nem látom az általad írt különbséget.
Köszi:b

Előzmény: CSerfa (25)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.08 0 0 27
Valóban, nem minden szellem démon.
Előzmény: Domestos (23)
Domestos Creative Commons License 2004.02.08 0 0 26
'viszont' -> 'és'
Mondjuk elég elterjedt divat is lett a romlottságunkért démonokat okolni.
Előzmény: Domestos (24)
CSerfa Creative Commons License 2004.02.08 0 0 25
jauie!

Te valahogy nagyon furcsa dolgokat írsz.
Kevered a gonoszság szellemi lényeit (fennhatóságát) a démonokkal. Kevered, hogy pl. haragnak lenne démona, és így írásodból az a fura dolog következik, szerinted pl. a harag démonát űzhetnék azok, akik hisznek. Áááá!
Démont űznek, és nem szellemet. A haragnak nincs démona (vagy, ha van, legfeljebb egy emberre hat, hiszen a démonok kevesen vannak). A rosszaság szellemi lényeit meg nem lehet űzni, mivel meg sem szállják az embert, ugyanis a mennyeiekben (magasságban) vannak. Az általad említett harag, meg a gyűlölet nem démonikus, nem démon okozza. Ilyennek nyoma sincs a Bibliában.
Az ember dolga, hogy haragján úrrá legyen, meg ne vétkezzen. Ehhez apostli rendelés, hogy, felvegye a gonoszság szellemi lényei ellen a fegyvereket.
A démonokkal nincs harcunk.
A szellemekkel van.
Aki nem bír a haragjával, gondolom, nem igazságos, nincs reménysége (nem gondol vele), nincs hite, stb. Ne fogja démonra. Aki általában is gonosz, az gonosz, ne fogja démonra, nem démon okozza az emberek gonoszságát.

A démonok meg sokkal-sokkal kevesebben vannak, mint az emberek, így a legtöbb haragvő, meg gyűlölő embernek sem volt soha dolga démonnal. Miért is okozná démon az emberek gonoszságát?

Jobb lenne inkább a Bibliában levőket tekinteni, és nem ilyen ködös-homályos furcsa meséken ábrándozni szerintem. Derek P. is jobban tette volna, ha nem akar mindenről tanítani, sőt, ... ehh, amúgy sincs valami jó véleményem róla.

CSerfa

Előzmény: jauie (21)
Domestos Creative Commons License 2004.02.08 0 0 24
gyülölet, harag...
A démonok ilyen elnevezése is némi bibliai igazolást kívánna meg. Jézus szerint ezek ugyanis az emberi szívből származnak, viszont hirtelen nem emlékszem egy esetre sem, hogy démonnak ilyen elnevezése lett volna.
Előzmény: jauie (21)
Domestos Creative Commons License 2004.02.08 0 0 23
Jézabelt aligha démonként emlegeti a Biblia. Valamivel nagyobb hatalmú lényről lehet szó.
Előzmény: Báthory Ödönke (22)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.08 0 0 22
Azér legalább egy példát tudok a Bibliából, ahol emberről neveznek szellemet. Jézabelt, mint élő személyt említi a Jelenések, a hölgy halála után sok száz évvel. Már, ha jól értelmezem. Sőt János is Illés szellemével jött. Itt inkább az a kérdés, hogy az ilyen szellemek elhagyják-e a gazdatestet, hogy szabadon működjenek. Ugyanis Tallér még él. Ahogy erre az imára emlékszem, nem is a T-szelleméről volt szó, hanem a tőle jövő ilyen-olyan szellemekről. Mintha a felsorolt személyek "szellemgenerátorok" lettek volna, akik gonosz szellemeket bocsátanak ki. Leginkább ennek a dolognak az összevissza vagdalkozás jellege zavart. Mintha nem volna konkrét ellenfél, csak az ember összevissza hadonászna ököllel, hátha eltalál valakit. Szerintem a szellemi harcnak nem vagdalkozásnak kéne lennie, sem mantrázós imamalomnak, hanem kijelentésen alapuló, hatalommal megtámogatott cselekedetnek. Ha nem így történik, az jobb esetben humbug, rosszabb esetben... nem írom le.
b
Előzmény: Don Vittorio (18)
jauie Creative Commons License 2004.02.08 0 0 21
Igen mert a szellemek a megnyilvánulási formályukban nem változnak, pl: gyülölet, harag. stb. A Tallér szellem NS ujitássa lehetett.

jauie

Előzmény: Don Vittorio (18)
jauie Creative Commons License 2004.02.08 0 0 20
A démonokat megnevezhetjük a megnyilvánulási formájuk szerint is, de a Tallér szituácioban ez nem alt fent. A probléma NS nél lehetett.

jauie

Előzmény: Domestos (17)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.08 0 0 19
Egyébként én láttam: lapos volt, köralakú, két oldala volt: fej és írás. Olyan volt, mint a katolikus templomban a plafonon a képen az a rés, ahol a felhőn átsüt a napsugár - népieschen: fény-lik. Dehát nem mind Tallér, ami fénylik...
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Don Vittorio Creative Commons License 2004.02.08 0 0 18
Szerintem nyilvánvalóan hülyeség egy (vagy több) szellemet egy (vagy több) emberről elnevezni. Ha és úgy vannak szellemek, ahogy a DP-i teológia foglalkozik velük, akkor ezek a szellemek lényegesen öregebbek, mint akár Ádám vagy Éva. Apám sem hasonlít rám, hanem én hasonlítok apámra. Ergo: emberről elnevezni szellemet baromság.
Előzmény: Domestos (17)
Domestos Creative Commons License 2004.02.08 0 0 17
A Tallér J. al és feleségével történtekért nem hiszem, hogy lehetne D.P et okolni
Csúsztatás itt a Márk. 16:17-et idézni, mert nem arról van szó, hogy vannak-e démonok, amiket ki kell űzni, hanem, hogy lehetnek-e embertől jövő, tehát jogosan róluk elnevezett démonok, ld. Tallér-szellem. :s ennek egy "lite" verzióját Derek is tanította.
Előzmény: jauie (15)
jauie Creative Commons License 2004.02.08 0 0 16
Derek P. csak akkor tudhatott volna rolla, ha NS. kért volna tanácsot tőle különböző szituációkban. És megosztotta volna vele a neki problémát okozó kérdéseket. Abban az időben lehet a tanácskérés nem ment olyan simán mint most.
De Derek P. et is hívta NS öreg rigolyásnak, amikor nem volt kedvező D.P. tanácsa, vagy tanítása számára.
Azért a B.A.GY. adta ki D.P. könyvét ami az úgy nevezet „új hullámmal” foglalkozik .

jauie

Előzmény: vfo (14)
jauie Creative Commons License 2004.02.07 0 0 15
Ez egy nagyon érdekes téma. És ha visszanézünk és le tudjuk szűrni a tanulságot belőle, akkor javunkat szolgálhatja.

Cillit azt irtad:
“ Az egész felveti a Derek Prince-féle démonológia és szellemi harc létjogosultságát is”

A Tallér J. al és feleségével történtekért nem hiszem, hogy lehetne D.P et okolni. Mert a Biblia beszél rolla
A Márk. 16:17,
15. És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az evangyéliomot minden teremtésnek. 16. A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik. 17. Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak. 18. Kígyókat vesznek föl; és ha valami halálost isznak, meg nem árt nékik: betegekre vetik kezeiket, és meggyógyulnak. 19. Az Úr azért, minekutána szólott vala nékik, felvitették a mennybe, és üle az Istennek jobbjára.

Ahogy elolvastam a cikket a szabadulási témában a NS diktált. És a hibás látása okozta ezt az eltorzult állapotot. Annak az időszaknak a hibái abban is megnyilvánultak, hogy a tagoknak nem engedték meg, hogy tartsák a kapcsolatot a rokonokkal akik nem voltak keresztények, vagy ha keresztények is voltak, de nem hozzájuk jártak, DP a szabadulással kapcsolatos tanításaiban ilyet nem lehet találni. Ezt NS látása volt kontrolálással párosítva. Így a tagoknál kialakult az egyoldalú látás, ami le szűkítette a látókört. Már akkor érezhető volt a felsőbbrendűség látszata, amit a szabadulási szolgálat ismerete okozhatott.
Az Ige mondja, hogy az ismeret felfuvalkodottá tesz, és erre nagyon kellet volna ügyelni, hogy ne történjen meg. Mivel sokakban meg van az a gyengeség hogy felkapnak személyeket így NS is felkapták, mert töbre tartották magukat másoknál az alázat hiánya miatt, de gondolom a tanításaival elhintette a magot a személyi kultuszra. És ennek felismerése okozta a szakadást és a BAGY alakulását.
Isten mindig tiszteletben tartja a szabad akaratunkat és nem kényszerit semmire. Ha akarjuk szeretjük Őt, de Ő mindig a javunkat akarja, de azt nem erőlteti ránk.
És így kellene a vezetőknek „Pásztoroknak” viszonyulni a nyájhoz.
Gondolom Tallér J. nem is gyanította akkor, mi lehet NS indítéka, amit később ismert fel, jobban mondva az Úr meg mutatta neki.
Vfo amit írsz annak nagy a valószínűsége.

„A Tallér-jelenség mögött is a folyamatos ellenségkép generálása áll, ami valószínűleg abból ered, hogy a hgy indulásakor NS Tallér J-ban olyan konkurenciát vélt felfedezni, ami az ő szolgálatát fenyegette - legalábbis szerinte. Ha megfigyeled, a hgy-ben a mai napig gyakorlat az állandó fenyegetettség-érzés fenntartása még akkor is, ha a kutya nem veszélyezteti őket.”

És a 13. hozzászólásodat szerintem megáll

jauie

Előzmény: Cillit (8)
vfo Creative Commons License 2004.02.07 0 0 14
Derek nem tudta, hogy a szellemi gyermekei hogyan működnek.
A szellemi harc elmélete hgy-változatban súrolja a fekete mágia határát, ugyanis a démonűzést nem lehet előregyártott listák, hanem kizárólag kijelentés alapján gyakorolni.
Jézus ugyanazt a szellemet kétszer ugyanúgy soha nem űzte ki, ő ugyanis kijelentés alapján cselekedett. Ma az Egyház jó részében (hgy-ben is) a hagyománnyá merevedett, lehetőleg mindig ugyanúgy ismétlendő cselekvéssorozatokat kell végezni, a friss kijelentés általi cselekedetek helyett. Ez hozza létre a "szent karizmatikus hagyományt" és a karizmatikus farizeusságot.
Előzmény: Báthory Ödönke (11)
Domestos Creative Commons License 2004.02.07 0 0 13
Pedig tőle származik a dolog elmélete. Persze ebben a formájában valszeg már ő is kiakadna rajta.
Előzmény: Báthory Ödönke (11)
Cillit Creative Commons License 2004.02.07 0 0 12
Várjál, Ödönke, már nagyban gépelek egy szöveget, ami hites szelleműző gyakorlatról szól, és majd belinkelem ide.
Előzmény: Báthory Ödönke (10)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 11
Derek vajjon tudta, hogy a szellemi gyermekei hogyan harcolnak? Ha igen, mi volt a véleménye? Ha nem, hogyan lehet rá hivatkozni?
b
Előzmény: vfo (9)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 10
Esetleg valaki látott, hallott vagy mondott ilyen imát? Vajon mennyire elterjedtek, léteznek-e még és ki szüli ezeket a listákat? És milyen algoritmus alapján? A lista többi szereplőit miért kell(?) gyűlölni?
b
vfo Creative Commons License 2004.02.07 0 0 9
Derek szerintem ebben nem bűnös. Nagyon kevés olyan tanítása van, ami a szellemi harccal foglalkozik és az ilyen, hgy-ban gyakorolt szellemirtásról pedig egyáltalán nem írt vagy tanított sehol.

Ha rosszul érezzük magunkat, lehet hogy egy jó nagy séta, egy kis biciklizés vagy úszás segít szellemi harc helyett.

Előzmény: Cillit (8)
Cillit Creative Commons License 2004.02.07 0 0 8
Szerintem az egész Tallér-szellem onnan ered, hogy NS kényelmetlenül érezte magát, amikor Tallér és felesége behúzódtak a szobájukba, és elképzelte, hogy miket művelhetnek. Azonosította is magában ezt a kényelmetlen érzést, mint a "bujaság szellemét", ami természetesen nem benne van, hanem Tallérékból ered

Az egész felveti a Derek Prince-féle démonológia és szellemi harc létjogosultságát is. Biztos, hogy ha így-úgy rosszul érezzük magunkat, az démontól van?

Az egész felveti az Isten mindenhatóságának kérdését is. Nem csak az jöhet-e ránk, amit Ő megenged?
Szerintem hiba úgy elképzelni a Sátánt, hogy Isten háta mögött munkálkodik. Csak azt teheti velünk, amit Isten megenged.

Ilyesféle gondolatok járnak a fejemben.

vfo Creative Commons License 2004.02.07 0 0 7
Minden diktatúra hosszú távú fennmaradásának titka az, hogy mennyire tartósan tudja az uralma alá tartozókat mozgósítani egy vélt vagy valós külső ellenség ellen.
Ez azért kell, hogy a belső problémák, igazságtalanságok, bűnök, hozzá nem értés, inkompetencia, stb. ne tűnjön fel a tagoknak, hanem azzal legyenek elfoglalva, hogy leküzdjék az ellenséget és eközben ne a belső dolgokkal foglalkozzanak.

A középkori katolicizmus fennmaradásának titka is ez volt: először keresztesháborúk (szentföld visszafoglalása, iszlám terjeszkedés vélt veszélye), később az inkvizíció ("eretnekek" szerepének eltúlzása) mozgósította az embereket.
Ha ugyanis az emberek a Bibliát tanulmányozták volna, amit halálbüntetés terhe mellett tilos volt, rájönnek, hogy a rendszer homlokegyenest ellenkezik a bibliai igazságokkal.
Luther semmi mást nem csinált, csak lefordította a Bibliát, majd egyre többen kezdték el olvasni és rájöttek az Írás és a (katolikus) gyakorlat közötti különbségre.

A későbbi diktatúráknak is ez volt a titka, csak nem vallási érvrendszereket használtak, de a lényeg ugyanaz volt.
A Tallér-jelenség mögött is a folyamatos ellenségkép generálása áll, ami valószínűleg abból ered, hogy a hgy indulásakor NS Tallér J-ban olyan konkurenciát vélt felfedezni, ami az ő szolgálatát fenyegette - legalábbis szerinte. Ha megfigyeled, a hgy-ben a mai napig gyakorlat az állandó fenyegetettség-érzés fenntartása még akkor is, ha a kutya nem veszélyezteti őket.

Előzmény: Báthory Ödönke (5)
csihuhu Creative Commons License 2004.02.07 0 0 6
Sajnos nem láttam a Tallér-szellemet, mert takarásban volt (Tallér János által). De megnyilvánulásai alapján sem t?nt sem HGY-ellenesnek, sem NS-ellenesnek. Keresztényellenesnek meg nagyon nem.
Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 5
Megvan, a megoldás, íme a helyes link.
Ha egy modera erre jár, kitörölhetné a sok bénázásomat.
Hurrá:b
Előzmény: Báthory Ödönke (4)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 4
Utsó próbálkozás, talán így jobb sikerül.
Köszi a tanácsot.
b
Előzmény: Siphersh (2)
aranyviktor Creative Commons License 2004.02.07 0 0 3

Nagyon sok közösség, szervezet, ország alkalmazza a közös ellenséget, mint a közösséget összetartó erőt. A közös cél egybefogja, összekovácsolja a közösség tagjait, célt ad, lelkesít, jó ügy érdekében harcolnak, csak arról feledkeznek el, hogy a pokolba vezető út, is jószándékkal van kikövezve.


Avi



Előzmény: Báthory Ödönke (-)
Siphersh Creative Commons License 2004.02.07 0 0 2
A pontosvessző egyáltalán nem kell.

A kérdéseidre válaszolni nem tudok, mert nem vagyok az illető egyház tagja.

De nagyon szomorú történet, ijesztő és félelmetes. Én úgy érzem, hogy ha ilyen nagy és átfogó erejű lelki garázdaság és vandalizmus lehetséges, akkor lassan már egy kisebb bolygónyi kősziklára lesz szükségünk ajándékba, ami elég szilárd ahhoz, hogy ellenálljon ennek az egyre dagadó lelki orkánnak, ami a világban tombol.

Előzmény: Báthory Ödönke (1)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 1
Na mindegy, itt a cím:

http://vakszemtanu.freeweb.hu/

Mit rontottam el?
b

Előzmény: Báthory Ödönke (0)
Báthory Ödönke Creative Commons License 2004.02.07 0 0 0
Hát ez nem jött össze. Akkor talán így jobb lesz.
b
Előzmény: Báthory Ödönke (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!