Tiszteletem Dutrancs Mester Úrnak!Tudom ,hogy most Mezőkövesd-re figyel a világ szeme.Ha lenne pár perc még a kétütemű diesel-re.Ennél a tz-4k nál mi van pl:a motor olajjal?Nem nyomja fel a nyomás az átömlésnél?Hogy van megoldva a kenése?Ezek a kérdések a ,rajzból nem kivehetők.Köszi.
Kedvenc motorosbátyám, én sajnos nullakettő ötvenöttől tizennégy óráig Kanizsa és Bp Keleti között zakatolok föl-le... De Lévay uramnál Freddy borát lehet megkóstolni... én vittem belőle. Bár nem édes, hanem inkább félszáraz minőség, azért nagyon kellemes... Egészségükre...!
A legtávolabbllévövel dolgoztam.Előszö úgy próbáltam, hogy a legtávolabbikkal beállítottam meddig emelje az ekét.Maj a hozzám legközelebbesővel próbáltam emelni-sűlyeszteni az ekét.Mindjárt rájöttem hogy nemengedi lejjebb eggy bizonyos szintnél amit a tőlem legtávolabbeső kar beállítása enged.Úgy sikerült dolgonom, hogy hozzám legközelebb teljesen előre a legtávolabbal emelgettem az ekét.
Üdv. Akkor a leírtakból, meg DUTRANCS Mester által beadott kapcsolási helyzetekből levonhatóan Te rosszul kezeled ezt a hidraulikát. Feléd legközelebbi legyen középső állásba, szintezőkar (harmadik pont) legalsó csapszeghelybe. Ezek után a Tőled legtávolabbival emelgesd, meg sűlyeszd az ekédet. Szerintem így szépen fog működni. Negyedik kar? Azt az ülés alatt keresd ott talán meglesz, vagy maximum a helye.
Még viszatérek a Zetormatic szabályzóra annyiba,hogy Feri barátunknak leírom,hogy a 3-as jelű karnak mikor milyen állásai vannak.Rendszerválasztókar a neve.Amikor a "P" jellel van egybeeseve akkor helyzetszabályozás van bekapcsolva.Amikoraz "M" betűre mutat akkor vegyes szabályzás van.Mikor az" S" betűre mutat akkor erőszabályzás van beállítva.Itt is van -megtalálható- külső kőr és belső kőr.Két külön tolattyúra van bízva a mutatvány ,egy vezértömbbe.Igen a 4 számú kart jól írod fojtó és a reakció időt lehet vele beállítani.Tkp-en az érzékenységet.
A " lóg az orrára" annyit,hogy nagy magasított olajszűrő van benne és hamar kiér az olajszintből és levegőt kap.A többit akkor tudnám,ha aktív géptulaj lennék és kipróbálhatnám ,meg ugye nem tellett volna el egy csomó év azóta mióta foglalkoztam vele.Benne kell lenni,szinte napi szinten,hogy az ember rögtön vágja az okokra az okozatot.Ma pl: egy újabb házifeledatom volt! A tulaj felakarta tenni az adagolót a targira.Persze,hogy beleejtette az anyát a mellsőfedélen keresztül az olajteknőbe!!Aztán neki kellett gyűrkőzni:Bent a helyén a motor- volt egy kis tornaóra!
Köszönjük a képet. Annyi helyesbítést talán, hogy én a 3-as számú karra gondoltam, ami úgy felfelé áll. A 4-es a hidraulika emelési sebességért felelős, fokozat mentesen. Talán valami folytó lehet.
Azok akik mélyebben belenyúltak a témába azok készítenek is sok képet.Rólunk is készítettek mikor bevittük az udvarba.Biztos nagyon jó fog sikerülni hisz Wöller Pistabátyánk mint fő-fő szaktanácsadó is részese a munkálatoknak.( Nem tudom most ,hogy "V" vagy "W")!!