3. nekifutás. "A pince egy olyan helyiség, ami a föld alá épült. A pince gyakran (az alagsorhoz hasonlóan) közvetlenül az épület alatt húzódik, bejárata is innen érhető el, de előfordul, hogy önmagában áll (pl. borospincék)." Tehát a pince szinte bárhol lehet(ház alatt,udvar,kert alatt stb..) "bányászati technológia" Tömedékel:a szükségtelenné vált bányatérség - főként a kifejtett üreg meddőanyaggal való megtöltése. De ugye nem szívatsz? Üdv
Mifelénk a régi hosszú pince nem használatos részét válaszfallal leválasztják és az elhagyni kívánt részt föntről töltik fel pl. homokkal(omlás megelőzés, kinti épület, udvar miatt). A homok vízsugaras bemosására használták a szivattyút. Üdv
Egyrészt örülök,hogy itt vagy,másrészt két különböző esetet írtam amiről van tudomásom. A képen látható fényes csavar alakot forgatja a motor abban a kicsit elasztikus(de nagy menetemelkedésű) gumiszerű anyagban ami a képen látható(bár nem igazán mert oldalról van fotózva). Remélem érthetővé váltam. -) Üdv
Én köszönöm a lehetőséget és azt a sok hasznos dolgot amit kaphattam! Sajnálom hogy nem sok idő maradt a beszélgetésre talán majd legközelebb. Igen valóban unikum hiszen csak néhány üvegnyi terem és az sem minden évben. 2012-es évjárat sincs csak körtéből viszont 2013 ban volt barack és cseresznye is, de körte nem. No majd egyszer megkóstoljuk :)
1. 5 fős család 5.éve használ ilyen csavarszivattyút hidroforral. 2. pince tömedékelésre 8-10 m3 víz naponta nem tudni hány ciklusban és,hogy olaj volt e 2 nap élettartam. Ami a vizet szállítja:
Ezt hogy nem volt benne olaj nem csodálom, szerintem senki sem tudja, eddig én sem tudtam hogy kell bele. Láttam már én is vastelepre kivíttet lilára sülve a víz alatt, az a csoda hogy elmegy 2 hetet belső hűtés nélkül, a tekercs belülről melegszik, gondolom jó kínai szokás szerint vékonyabb huzalból tekerve mint kéne. Ráadásul szokták a kínai trafókat is lakkozott alumínium huzalból, amit a népi kohóban kotyvasztottak kilincsből, kanálból.
Gépekbe ( kínai ) pedig szándékosan nem töltenek olajat fűnyíró rotakapa de legalább nagy szines cimkét tesznek rá hogy első használat előtt feltölteni.
A kínai Hyundai feliratú esztergámba sem töltöttek a főorsóházba, mellé volt téve egy felirat nélküli flakon barna lötty fekete szemcsékkel az alján. De legalább az orsóház öntvény belsejéből nem mosták ki az öntőforma homokját, és a csapágyfuratok megmunkálásakor keletező forgács is benne volt. Erre akarták hogy töltsem a barna kávézaccot. Ha így használtam volna tuti 2 hétig ment volna csak.
Én csak bekötöttem, nem ismertem a szivattyú típusát, aztán 2 hét múlva felhívott, hogy ajánljak neki valami normális szivattyút az olcsóbbak közül. Így esett a választásom az Alfa Centaurira.
Mert sokan egveszik a piacon a bajúszos árustól, aki nem mond semmit, kollégám meg aki állati precíz letöltötte a használatiját is a szivattyúnak, ahol le van írva hogy olajjal feltölteni.
Tavaly egész nyáron ment neki , volt hogy 3-4 órát naponta egyszerre. 0W-40-es motorolaj pár deci.
Neki nem sült lilára. A gumi csavarlapát meg bő 2000-ért van hozzá a kalaposoknál, ha elkopna.
Tavaly az egyik melómnál bekötöttem egy ilyet, a tulaj 15 ezerért vette a neten valahol, 2 hét alatt három ment tönkre neki. :) Előre megjósoltam neki a folyamatot, de van aki betartja és van aki nem :) Én 30 ezer alatt nem láttam normálisat, az Alfa Centauri ennyibe kerül a 2000 l/órás, bekötöttem és jól működött.
Úgy tudtam, hogy a búvárszivattyú ára 50 ezernél kezdődik. Tavaly láttam 30 ezerért egy vebárusnál.
Most ezt adja a Tesco tizenegy ezerért. A végén már ingyen fogják adni? Ha van köztetek valaki, aki már "kóstolt" ilyet, ne rejtse véka alá véleményét.
A Hegyalja út 3.... alatt is van kettő db kút 147mBf szinten és ott is 104mBf szinten van a nyvsz. "Az, hogy ez alatt hány méterrel kapunk el egy eret, gondolom már a szerencse kérdése...? " Igen, oltári szerencse lenne, mert a fő vízadó a repedezett dolomit. A fenti kutaknál pl. -58 m-től kezdődik a vízadó. A fórumot sok kútfúró olvassa,"működteti" ,ha publikus lennél remélhetőleg volna jelentkező. Én Tolna megyéből írok, tehát közelebbi infóm nincs. Várj légyszi pár napot (légy publikus) és,ha megismerik a történeted reméljük lesz jelentkező. Üdv
Kapocska köszönöm szépen az értékes információt. Az említett helytől kb. 3-400 m-re vagyok, kb. 139 m magasságban. Ha jól értelmezem a vázlatot, akkor nálam kb. 35 m mélyen (104 m) várható a nyugalmi vízszint. Az, hogy ez alatt hány méterrel kapunk el egy eret, gondolom már a szerencse kérdése...? Nem tudsz egy megbízható kivitelezőt is ajánlani erre?
Pár toldásra még szükség lehet,még ha térszinttől függően változik is a helyzet. Schweidel utca elején és a Villányi u. Mentha u.sarok részen van két kút: -86m talp,