a minap mi is emlitettuk bekesi rokonlatogatason, h ismert a hentes orszagszerte. ok is mondtak, h jo portekaik vannak. sajnos mar szombaton del utan ertunk oda, zarva voltak. de hazit azt hoztunk :)
A vágási felület kb. kétnapos (már nagyon a keskenyedő vége volt, nem akartam frissíteni).
Ez nekem egyébként bőven megfelel a - magyar fűszerezésű - kolbász nevű termék etalonjának. Házi gyártásúból se ettem olyat, ami összességében jobb lenne, a paprikát mellőző verziók pedig kevéssé vonzanak.
ideteszem a tegnapi,békési beszerzésű kolbászt,szalámit. a harmadik pedig jellegében a magyar téliszalámihoz hasonló olasz szalámi. szerintem mindegyik méltó társasága a másiknak! a kis piros üvegben egy olasz alkoholmentes aperitivo van. mi azt is szeretjük.
ez nem mangalica feszt, itt belepo van...komolyan kivancsi vagyok kik azok akik felvallaljak, hogy felmennek a varba kiallitani, hatha van kozte ertekelheto...
horasz! pesten kolbaszfesztre? jot meg nem hallotgtam az ilyenekrol, lasd a legutobbi NP fele mangalicas beszamolot. vagy nem o volt? kolbaszokat, szendvicseket taskakba gyomoszolo tolongo tomeg?
Nagyon szépen köszönöm! Így már tudom, a piac melletti hentesbolt, anyum (aki alapanyagokra rém háklis) is ott szokott vásárolni magának. Füstölt kolbászért én sem ugranék be (inkább hazamegyünk minden télen és saját magunknak megcsináljuk a szülőknél, szigorúan külön készül apósom kolbásza, férjem kolbásza, cakkra ugyanaz a recept, csak a kóstolás utáni "mégegykicsi"-ben térnek el, de mindegyik esküszik, hogy az övé a finomabb :)), de sütnivaló már régen nincs a fagyóban sem, és a képen az a hurka úgy szíven ütött! Errefelé (Pest-Fejér) nem így csinálják a hurkát, ezért mindig telepakolom a fagyót, de leghamarabb az, meg a cigánka tűnik el belőle. Éjjel kiolvasztottam a jégről egy kis abáltszalonnát, megyek, a reformétkezés jegyében elpusztítok belőle egy csíkot, had legyen a zsírban oldódó vitaminoknak miben pacsálni :)