Keresés

Részletes keresés

Érdekes.. Creative Commons License 2018.12.10 -1 0 3600

Kedves Schurken Feind!

Attól tartok a személyemnek nagyobb jelentőséget gondolsz, mint ami. Én csak, mint egyszerű érdeklődő polgár fordultam a FÓRUM tagjaihoz, mert szerettem volna választ kapni a kérdéseimre. Amit leírtál a sportcsarnokkal kapcsolatban, az valóban felháborító. Mi folyik itt Tápiószelén?! Viszont most tőled szeretném megtudni, hogy ki volt az az egy igen és kivolt az az egy nem szavazat?

Előzmény: Törölt nick (3598)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 3599

Csak halkan jegyzem meg, az éttermeknek nyitvatartási idejük van! A temetők non - stop nyitva vannak ( általában )! Na de éjjel ki jár temetőbe? Azért ahhoz kell egy lelkület!! Tehát egy éttermet temetővel összehasonlítani, ahhoz is kell egy fajta gondolkodásmód! Arról nem is beszélve, hogy egy temetőbe akár több száz kilóméterről is érkezhetnek, nem feltétlenül temetésre, akár csak év közben egy sírgondozás miatt vagy egyéb okból.

Előzmény: Érdekes.. (3594)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 0 3598

Kedves Érdekes...

talán fiatalabb és okosabb vagy biztos mint én, de magyarázd már meg légyszíves, hogy

a testületi ülések kényesebb alkalmairól miért nem készülnek/készülhetnek videofelvételek?

Ha lettek volna - számunkra kényelmes - felvételek, akkor nemcsak a jegyzőkónyvi leiratokból és sokkal később tudhatnánk arról, hogy bármilyen furcsa, de:

- lett volna lehetőség csekély saját hozzájárulással a város tulajdonában lévő sportcsarnok TELJES felújítására, ami majd száz millió, de ott lehetett a gond, hogy van a KLIk, de a mi tulajdonunkról van szó.  

Ez téma volt valamikor augusztus végén, amikor szavazni kellett a képviselőknek arról, hogy a saját tulajdonú sportcsarnok felújítására adjanak-e más pályázónak a város pénzéből 3 millával bővebben, mint Kovács cége ajánlott, de nem kellett, mert a falu képviselői 1 igen és 1 nem szavazattal így szavaztak, persze mások tartózkodtak.

Kérdezzétek már meg a helyi sport legfőbb illetékesétől, ő vajon hogyan szavazott?

Miért nem akarta a város javát szolgálni szavazatával?

mert nem akart kilógni a Társask. falkájából?

Ez SZÉGYENe a helyi sportnak és a városnak.

Hát ezért nem lesz felújítva a Sportcsarnok, e kényes téma ezért is nem lett felvéve és e téma persze nem illő a faluujságba sem, hiszen itt csak minden szép és jó jelenhet meg amit a szerkesztőség - nyalásánál fogva? - arra érdemesnek tart.

Ettől már csak szebbet és jobbat remélhetünk.

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 0 3597

A Farmosi úti temetőben csak volt wc, (eltakarították) már nincs más lehetőség, csak temetések idején a ravatalozóban, ezért volt említve a kérdésem.

Előzmény: Begit (3595)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.07 0 0 3596

Azt hiszem Érdekes nem értette a kérdést, én nem a ravatalozót kérdeztem, hanem a temetőt.

Jó lenne, ha ismét elolvasná a 3591. hozzászólást.

Begit Creative Commons License 2018.12.07 0 0 3595

Érdekes.. No ezt nem értem, Te nem a temetőben voltál, és ott akartad használni a Wc-ét, mert az ugye mindig nyitva van..Nem a bezárt halottas házat akartad meglátogatni, remélem.Tehát nem lehet összehasonlítani mással.

Érdekes.. Creative Commons License 2018.12.06 -2 0 3594

Ajánlásodnak megfelelően telefonon megkerestem a pm urat. A felvetésedre következő a válasza. Minden közfeladatot ellátó egységnek van nyitvatartási ideje. A ravatalozó a gyászszertartás lebonyolítása idején tart nyitva, tehát ez időben a részvevők számára rendelkezésre áll a „mellékhelyiség”. Ugyan így senkinek nem jut eszébe egy vendéglő toalettjét nyitás előtt, vagy zárás után igénybe venni és főleg panaszt tenni a zárva tartás miatt.

Ez így igaz! Persze vannak kivételek, mint például Te és az a néhány nagyon bölcs és okos társaid.

Előzmény: Törölt nick (3591)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.06 0 0 3593

Ez tényleg érdekes...

Érdekes engem kihagyott a felsorolásból, pedig én is csak egy fórumozó vagyok.

Előzmény: Törölt nick (3592)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.06 0 0 3592

Már megint mindenkit leolt. "Érdekes".. Szerinte itt senki nem lehet tájékozottabb, mint ő. Ezt már ismerjük. Csak ő rendelkezik hiteles informacióval. Ő nem csak egy témát boncolgat, ő sokoldalú, rendkívüli adottságokkal rendelkezik. Nahát! Mért is van itt egyaltalan az ilyen szerény képességű fórumozók között?

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.05 0 0 3591

Tényleg nagy siker lehet az, ha már az egyik kérdésedre az újságból megkaptad a választ, de 

reméljük a pm-től a másik kettőre is megkapod, hiszen az utolsó mondataidban utalsz is erre.

Azt azért még kérdezd már meg tőle,

ha valaki hétvégén ér rá és messziről érkezik szerettei sírjához, és a temetőbe szeretne wc-re menni, hol végezheti el a dolgát? mert az új ravatalozóban ugyan van wc, de csak akkor van nyitva amikor egy héten egy vagy két temetés van és csak arra a pár órára? - /az újságban még meg is van említve a wc./

Jó lenne, ha a polgármesteri választ itt megosztanád velünk,

üdv: S F

Előzmény: Érdekes.. (3590)
Érdekes.. Creative Commons License 2018.12.04 0 0 3590

Ez valóban meglepetés számomra. Úgy látszik valóban a látszat csal. Látszólag rendkívül tájékozott, sőt bölcs gondolatokat megfogalmazó nick nevek sem tudnak többet, mint én. Lapos L. M. úgy tűnik csak a hivatalos szólamokban jártas, rendíthetetlenül hirdeti az Igét. Hapcijenő is inkább csak mások kritikus véleményezésében jártas. Természetellenes és szazso001 is inkább csak egy témában sziporkázik. A többi nick nevet már meg sem említem.

Mindenesetre az egyik kérdésemre az Önkormányzati Híradó legfrissebb számában megkaptam a választ. Az üveghulladékot a Hóvirág úti volt napközi épületénél lehet elhelyezni. Ezek után felmerülő kérdéseimet közvetlenül a polgármester úrhoz fogom intézni. Az előre történő megköszönésemet visszavonom!

örökmozgó3 Creative Commons License 2018.11.27 0 0 3589

Ezt a szerényt már tavaly télen kirakták a buszmegálló piaci bejáratánál.

Nagyon szép látvány, híven tükrözi a városvezetés stílusát. Tavaly ha jól emlékszem az Önkormányzati Hiradóban közzé tették ennek jelentőségét és használat rendjét.

Előzmény: Törölt nick (3588)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.27 0 0 3588

Érdekes hely ez a település - vagy falu.

Állítólag van a belterületen egy olyan hely vagy szekrény? -

- ahova az adakozók ingyen tehetnek be alkalmas dolgokat az arra rászoruló személyeknek.

- első kérdésem, erről ki, hol és mikor tájékoztatta a falu lakosságát?

- miért nincs ez frissítve, hogy tényleg hatásos legyen az adakozás?

- ami még érdekel, aki amit ott talál bármilyen mennyiséget, azt szabadon elviheti?

Kedves jó barátom jelezte, hogy abba a piszokba ő ugyan semmi olyan dolgot nem tesz, ami nem hámozható vagy pucolható.

Vinne oda egy zsák krumplit, de mi lesz a sorsa?

Ki ossza szét és milyen adagokra?

Azt hiszem ez a szekrény is azt bizonyítja, hogy nem ott a helye, ahova azt az illetékesek ezt szánták úgy, hogy még csak nem is jelezték, miért tették oda és mi a rendeltetése?

Ez kinek a bűne?

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.24 0 0 3587

Egy kedves ismerős a 311-es út kapcsán tett kérdést a területileg illetékes országgyűlési képviselőinkhez, a válasz is olvasható volt, de....

- volt az egyik hozzászólásban érdekes megjegyzés is...

ez bizony a nem fideszes városvezetésnek is betudható, hogy ma ez van ... a településen is.

Aki nem vak is láthatja, ma szinte csak azok a településeknek vannak kilátásaik a gyarapodásra,

ahol nem Fidesz kormány idején hirdettek ellenzéki szenzációt a Kolteszet Napjan Tápiószelén: 

Kende Péter: Viktor c. műve csak épp akkor lehetett itt műsoron mikor a Fidesz volt kormányon?  

Aki idehívta már a távolban lakik, a település pedig...

de ez így jó nekünk?

Érdekes.. Creative Commons License 2018.11.24 0 0 3586

Tisztelt Fórumozók!

Olvasva bejegyzéseket úgy látom, hogy többen jól tájékozottak.

Tudnátok nekem az alábbi kérdésekre választ adni?

1. A gazdálkodók részére fizetendő úgynevezett zöldítés című támogatást mikor fogják kiutalni? ( Egy éve már októberben kifizették)

2. Tápiószelén hová lehet az üveghulladékot elhelyezni? ( Ugyanis úgy látom Tápiószelén minden hulladéksziget felszámolásra került.)

3. Tegnap ( pénteken) milyen buli volt a Polgármesteri Hivatalban? (Közel húsz autó állt a hivatal mellett és a házasságkötő teremben égett a világítás)

Előre köszönöm a válaszokat.

Lapos L. M. Creative Commons License 2018.11.22 0 0 3585

Uniós források » ÜzletfejlesztésItt a nagy döntés: minden pályázó kap ingyenpénzt hűtőre, mosógépre, fagyasztóra! 2018. november 22. 11:12    
 A tavalyinál kétszer többen, 119 ezren pályáztak az Otthon Melege program tegnap lezárult háztartási nagygép csere pályázati fordulójában, és mivel elérte a támogatási igény az 5 milliárd forintot, ezért az illetékes tárca úgy döntött, hogy 2-ről 5 milliárd forintra emeli a pályázati keretet. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki jogosult a támogatásra a benyújtott anyagai alapján, megkapja a támogatást, azaz a 20-45 ezer forintot az igényelt géptípustól függően.

(Szerintem azért csinálják,hogy a régi gépeket ellopják...."mert lopnak"....)

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.13 0 0 3584

Lapos LM felvetésére reagálva szeretném elmondani, hogy én úgy hallottam, Tápiószele is adott be pályázatot, azonban nem merítette ki a lehetőséget. Ez azt jelenti, hogy a lehetséges 150 millió helyett csak a fele összegre, 75 millióra pályázott. Hiába javasolták az ellenzéki képviselők 2016 -ban a költségvetés tárgyalásakor, hogy a Jászberényi és Rákóczi utat vegyük önkormányzati tulajdonba, Kovácsék meg sem hallották! Ha megteszik, akkor most a Jászberényi útra lehetett volna pályázni, s az önmagában kimerítette volna a 75 millió forintot, s e mellett még más utak is belefértek volna. Röhej, hogy Szele, ahol nincs egy normális út, nem tudja kitölteni a pályázati keretet! Állítólag más baj is volt. Úgy hírlik, hogy a pályázat nem volt eléggé megalapozva. Olyan utakra lett benyújtva, amelyek nem feleltek meg az államtitkár úr által idézett feltételeknek.

Hát ez a mi nagyszerű településvezetésünk! Vezetgetik, de ebből előbb - utóbb fal lesz a vége! Neki fognak vezetni a falnak mindannyiunkat! Sőt, hát ugye a csőd szélére terelgették Szelét! Már rég kellett volna, de most már igen csak égető a változás, ezt mindenkinek megkell értenie, mert ez az út, amin most haladunk, sehová nem vezet! Azt is beszélik, hogy Szele semmilyen anyagi segítséget nem fog kapni a csőd leküzdésére... Azért lássuk be, most igazán nagy a baj!!!!

ÉBRESZTŐ TÁPIÓSZELE!!!

Előzmény: Lapos L. M. (3582)
Lapos L. M. Creative Commons License 2018.11.13 0 0 3583

Szóval és bötűvel!

TÁPIÓSZELE és Tápiógyörgye egy forintot sem NYERT!!!!!!!!

Vajon   M I É R T ???????

Gondolkozz   T Á P I O S Z E L E   !!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Lapos L. M. (3582)
Lapos L. M. Creative Commons License 2018.11.13 0 0 3582

Uniós források » Üzletfejlesztés74 Pest megyei település nyert sokmilliárdot belterületi útfelújításokra MTI2018. november 9. 10:09    
 Összesen több mint 7,5 milliárd forintot nyert el 74 Pest megyei önkormányzat belterületi utak felújítására - közölte Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken az MTI-vel.

hirdetés

PreviousNext
Az államtitkár elmondta, hogy a kormány Pest megye fejlesztését szolgáló programjának nyolcadik felhívására jelentős volt a túligénylés, így a tárca az eredeti támogatási keretösszeget további fél milliárd forinttal emelte meg. Ezt azért tette, hogy a szakmailag jól előkészített települési pályázatok mindegyikét tudja támogatni azok várható pozitív gazdaságfejlesztési hatására tekintettel.

A belterületi utak fejlesztésének támogatására irányuló pályázat 2018 elején jelent meg, azzal a céllal, hogy támogassa az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését. Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 150 millió forint volt településenként.

A támogatás eredményeként 74 Pest megyei település területén javul a belterületi utak, közterületek állapota: "összesen 250 közterület fejlesztése valósulhat meg", köztük összesen 13,3 kilométer szilárd burkolattal újonnan ellátott önkormányzati tulajdonban lévő belterületi út megépítésére, valamint 100,4 kilométer önkormányzati tulajdonban lévő belterületi út felújítására nyílik lehetőség. "Ezzel is javítva a munkába járás körülményeit és a helyi gazdálkodó szervezetek működési feltételeit, a munkahelyek és közszolgáltatások jobb elérését" - fejtette ki Rákossy Balázs.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 2021-ig összesen 80 milliárd forint célzott pénzügyi támogatást nyújt Pest megyei vállalkozások és önkormányzatok fejlesztéseire. A hazai forrásból finanszírozott támogatási program ellensúlyozza, hogy a Közép-magyarországi régió részeként Pest megye a hozzá hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb európai uniós fejlesztési forráshoz juthat a 2014-2020 közötti időszakban. A 80 milliárd forintos keretösszeget a Pénzügyminisztérium pályázati rendszerben, Pest Megye Önkormányzatával együttműködve használja fel, oly módon, hogy a támogatás hatékonyan és átlátható módon biztosítja a Pest megyei értékteremtő fejlesztések eredményes megvalósítását, hozzájárulva ezzel a helyi gazdaság fejlesztéséhez és a Pest megyei polgárok jólétének növeléséhez.

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.09 0 0 3581

Videofelvétel úgy tudom a szeptemberi testületi ülésről nem készült - nem ok nélkül,

- hiszen nem sokkal korábban kelt híre a csődhelyzetnek a Szelei Hírlap nyomán 

- kapott is érte vastagon az ellenzéki képviselő asszonyunk, de állta a próbát

- és ez nem vált volna dicsőségére a jelenlegi hatalomnak, ha ezt mások is látják.

Ahogy említettem, itt arra van pénz, amire a pm. rábólint és amit megakar valósítani, szavazói biztosak.

Ki gondolta volna, hogy egyházi területre, ravatalozót építsen a helyi aparátus de úgy, még annak haszna is az egyházé lesz?

Nem beszélve arról, hogy ez a beruházás a tervezettnek háromszorosa lett - persze ezt valakik megszavazták, hiába volt másfél ezer aláírás, akkor is odaépült ahova nem szerettük volna.

Az tény, hogy szinte kész, és 17.-én szombaton du 3-kor ünnepélyesen átadják - megszentelik - a civilszervezetek pedig a polgárőrséggel ki van vezényelve - talán még tüntetés is lesz?

Az adókat korábban említettem, hiszen a kiskapu nyitott - a biztos szavazó adótartozóktól SOHA nem lesz adómódjára behajtás és végrehajtás... pedig kb. 30 - 40 milla kintlévőség van?

Pmesterünk itt, de a helyi újságban sem fog válaszolni kínos kérdésekre - /még saját fészbukos oldalán sem/.

Ellenben - takarékosság okán? - kimaradt egy hónap a helyi Híradó megjelenését illetően, de megígérem Neked, hogy a november végén megjelenő számban színes képes beszámoló lesz a ravatalozó ünnepélyes átadásáról, de a tervezett tüntetés meg sem lesz említve.

Ettől már csak tényleg szebbet és jobbat kívánhatunk településünknek.

Előzmény: Lapos L. M. (3580)
Lapos L. M. Creative Commons License 2018.11.09 0 1 3580

Tisztelt Tápiószeleiek!

Tudja-e valaki,hogy hol keressem hol találom az utolsó 1-2 testületi ülés videó anyagát?

Azt hallani mindenhol a faluban hogy sok-sok számlánk (Tápiószele !  ) van kifizetetlen ...

Ha megoldható a T.polg.mesterünk vagy helyettese mert az is van ám kérem szépen tájékoztassa a lakosságot a

VALÓS pénzügyi helyzetről!!!!!!!!!!!

Tudom,hogy olvassák az oldalt kérem legyenek egyszer aranyosak és nyilvánosan válaszoljanak!

Hiszen most ÖSSZEFOGÁS-ra van szükség,mert nagy a baj....(írta Vona..)

Várjuk nagy szeretettel a hírt.:    -Az alpolg.mest. ha nem dolgozik kap-e fizetést ????

- Mennyibe került összköltségen a híres RAVATALOZÓ??????

- Ha nagy a baj akkor lemondtak-e tiszteletdíjukról a képviselők???????

-Hogyan lehet nagy a baj szelén,ha a polg.mest állítása szerint nincs kifizetetlen számlánk?

2018-ban mennyi  adótartozást hajtottak be,hiszen fenyegetni az ujságban nagyon ment???

-mennyi pénz van jelenleg az Önkorm. számláján????

Holnapig sorolhatnám de legalább valamire válaszoljanak!!!!!!

Tudom meg kell említenem,hogy M.T. mindent tud (hiszen írta,hogy hiteles információ csak nála!!)de én a választ a

Polg.mesterünktől vagy helyettesétől várom!

Nagyon nagy tisztelettel kívánok minden szeleinek,szebb jövőt és élhetőbb,tisztább,tudatosabb TÁPIÓSZELÉT!

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.02 0 1 3579

Nem hiszem, hogy egyedi e vélemény, de ha a KRESZ szabályaira gondolunk, a Vásártérről átkelés kockázata - zebra hiányában - mindenki saját felelőssége. /- mert a parkoló helyére épült a ravatalozó./

L.Emőke Creative Commons License 2018.11.02 0 2 3578

Fel vagyok háborodva. Mint lehetett sejteni a Farmosi úti temetőnél lebénul a közlekedés. Idős emberek száz métereket kénytelenek gyalogolni, mert autóval megállni a közelben reménytelen vállalkozás. Tegnap 86 éves nagymamámat kísértem, aki csak két bottal tud menni. Jobbhíján a volt vásártéren tudtam parkolni. Onnét felkaptatni a temetőben kész rémálom volt. Szegény nagymamám tíz méterenként kénytelen volt pihenőt tartani és csak azt hajtogatta, „ennek az embernek elment az esze”.

Dicső polgármesterünknek nincsenek szerettei a szelei temetőben, így kajánul vigyoroghat magában. Jól kiszúrtam veletek!

Köszönjük polgármester úr! Igyekezni fogunk meghálálni!

Törölt nick Creative Commons License 2018.11.01 0 0 3577

Adjon Isten szebbet és jobbat ennek a lepusztult kovacsisztalíderes településnek.

Már nincs aki utánanézhetne - miért is tenné? - hogy a leaderes milliók hova tűntek és a www.hajtacsapat.hu elszámolása évekkel korábban miért nem ismerhető? 

Ki is volt az, aki évekkel korábban havonta - név említése nélkül - majd félmilliót forintot kapott illetményként ?

Csak úgy, hogy a dolgozók listáján nem szerepelt, de mégis volt egy személy, aki feletébb lógott a sorban.

Talán tudott erről minden Társulati tag?

Ha nem, akkor ezúton jelentem tudni fog /még a csókos Pogácsás úr is, a dékás iskolaavatóval együtt/

Ha másként nem, akár az Ügyészség által.

Szebbet és jobbat kívánok Mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (3576)
Törölt nick Creative Commons License 2018.11.01 0 0 3576

Figyelem, figyelem, mit találtam vidéken? 

Ami érdekes és figyelemre méltó lehet, a Pályázati feltételek szép, hosszú tekervényes mondata, a legelső szó pedig: helyi...

Igen, nehéz nem észrevenni az irányított pályázatot, de ami érdekes; településünk egyetlen ilyen személyt alkalmazott, a korábbi intézményvezetőt, akit utoljára nem fogadtak el, mert ... /nem tolta a szekeret?/ voltak vidékiek, de senki se volt jó.

A mai napig nincs a településen ennek a pályázatnak megfelelő személy, de semmi gond, meg van hirdetve.

Meglátjuk mi lesz, de szégyene az már az országnak is, hogy megtűr ilyen városvezetést, ahol annyira nem becsülik elődeinket évek óta, hogy még egy ünnepi műsorral és egy kenyérszenteléssel sem megemlékeznek Szent István királyunk ünnepére. Magyarország egyetlen városa Tápiószele, ahol ilyen mégis lehetséges?

A pályázat eredményét hamarosan olvashatjuk a helyi Híradóban, - bár ez a Hirdetmény a város honlapján nem olvasható?

www.tapiokultura.hu/images/plakatok/2018/Álláshirdetés_Intvez_Szele1.jpg 

Tűzmadár2 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3575

Nagyon köszönöm az infókat!!

örökmozgó3 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3574

Minden hónap első vasárnapján van országos kirakodó és állat vásár Jászapátin illetve Lajosmizsén.

Legközelebb mához egy hétre azaz November 04.-én lesz.

Előzmény: Tűzmadár2 (3572)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3573

Ma van Nagykőrösön a Dömötör napi vásár, legközelebb ott december 2-án lesz az András napi vásár.

Előzmény: Tűzmadár2 (3572)
Tűzmadár2 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 3572

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.  Újdonsült tápiószelei vagyok, gyerekeimnek meg ígértem, hogy elviszem őket egy nagy kirakodóvásárra. Megtudnátok mondani, hogy közelben hol lesz nagyobb vásár? Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.22 0 0 3571

Siker! Köszönöm.

Előzmény: Törölt nick (3570)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!