Hrabal úgy halt meg, hogy kimászott a korház ablakából a párkányra galambokat etetni, aztán leesett. a nyolcadikról, ha jól emlékszem.
most nagy dilemmában vagyok, rakjak-e ide egy szmájlit, de rakok, mert Hrabal, úgy hiszem, nem ellenkezne.
:)))
olvasgatom ezt a topikot(király!) és gondoltam elmesélem hogyan járt az egyik haverom.
teljesen hiteles.
szóval a srác elég nagy fegyverbuzi volt. a farzsebében hordott magánál egy kis 1903-as bowningot. állandóan. egy alkalommal otthon vacsizik közben nézi a tévét és valami annyira felbosszantja a híradóban, hogy előkapja a zsebéből a stukkerét, ami a mozdulat közben elsül, és szépen fejbe lövi magát. szemben vele az apja, meg az anyja meg tátott szájjal végignézi.
ismerve a srácot, biztos azt mondaná, meséld el mekkora fasz voltam.
Halálos sérüléseket szenvedett az a férfi, aki bemászott egy darálóba - értesült a HavariaPress. Villányban, a helyi termelőszövetkezet terménydarálója műszaki hiba miatt leállt ma délután. A gép kezelője miután megállapította a hibát, belemászott a daráló tölcsérébe, de egyelőre ismeretlen okokból a gép újra működésbe lépett. A férfi a helyszínen belehalt koponya és mellkasi sérüléseibe. Az esetet nem csak a rendőrség, de a Munkavédelmi Felügyelőség is vizsgálja.
Haaaaat, ez a szerencsetlen klasszisokkal mindenkit lefozottt...
Gratulálok Herr X! Ez a belépő ("baromság") valszeg méltó hozzád.
1.) Nem mondtam, hogy feltétlenül idevaló. De nem is zárható ki a tények ismerete nélkül.
2.) Új korong is szétrobbanhat, persze. Bármikor.
3.) Szerinted miért van ott a gyűrű? Díszítés? Ha azon belül mész, sokkal nagyobb a valószínűsége a balesetnek.
4.) Jó sok korongot elnyűttem már, egy se ment szét. Ugyanakkor sok dolgozót láttam olyan kicsi, leharcolt koronggal melózni, amit a kezembe se mertem volna venni. Hiába, ők bátor szakemberek voltak, én meg egy barom...
Baromság. Apám is látott már új flexkorongot szétrobbanni. Egyszerűen anyaghiba.
Nem véletlen van a védőburkolat, csak hát az sem lehet akármilyen nagy, mert nem férsz hozzá a vágni/köszörülnivalóhoz.
Szóval ez akármelyikünkkel előfordulhatott volna.
Ez abszolút nem ide való. Egyszerűen nem volt szerencséje.
Azért felmerül a kérdés, hogy mitől ment szét a korong? Merthogy a flex-korongokon van egy biztonsági határ, ami alá nem szabad menni, azaz ha odáig elfogy a korong, akkor ki kell dobni. Ha viszont valaki tovább nyüstöli...
Percek alatt elvérzett az a férfi, akinek lábába beleállt egy csiszolókorong letört darabja Hernádnémetiben - tudta meg a HavariaPress. A férfi flex-szel dolgozott a Miskolchoz közeli településen, amikor a flex forgóköve szétpattant, darabjai pedig szanaszét repültek. Az egyik darab így pontosan a férfi ütőerét találta el a combján. A hozzátartozók azonnal orvost hívtak, aki rögtön riasztotta a mentőket is. A szerencsétlenül járt emberen azonban már nem tudtak segíteni, s a férfi a helyszínen belehalt a vérveszteségbe.