szerintem hasznalhato mert gazdasagosabb mint a full bitubo kit
nyilvan nem racing palyara valo, mert lasd SV-seket akinek 1 idenyben csak rugo+olaj volt az masodikra mar ilyen full atszelepelős kitekben gondolkozik
ez van mindennek van hatara
de utcan azert egy rugo, jo olaj meg vki hozzaerto osszerakja joaz
Akár a rugónak az átmérője is változhat, viszont ezt nehezebb kivitelezni, és drágább is. Amint nézem a képet arányaiban jóval hoszabb ez a rugó, mint a gyári. :-)))))))
Ez egyszerű, ha állandó a rugó "menetemelkedése", lineáris, ha változó, progresszív. Megnéztem az Öhlins oldalt, az lineárisnak látszik, amit az ER6-hoz ajánlanak. Itt egy progresszív: hyperpro
Bevallom, hogy nem tudom milyen a rugó karakterisztikája ami nekem van, viszont szerintem nagyon kafa lett. :-)))) Mondjuk azért szokni kell még, mert az új kormány, és a kemény rugó furcsa elegyed képez a csuklómra. :-)))))
Nekem valami Öhlins van, és 40.000.- volt mindennel együtt, ha jól tudom. Legalább is én annyit fizettem érte. :-)))) Pécsen a szokásos szervízben.
Az igaz, hogy az elég tuti, de kb 300k lenne (munkadíj nélkül), míg egy progresszív rugó olajjal 150EUR körül van, különben is ez játék, hobby, szórakozás, ha egyből megvan a vége, mihez kezdek utána?:-) Amúgy meg egy ilyen rugó lehet valahol a reálisan meglépendő dolog.
"Ne adjatok senkinek ötletet rossz dolgokra" Csutka araszol a rakparton és egyszer csak azon veszi majd észre magát hogy áll, motor meg sehol, mert az effektíve kilopódott alóla!
Nem jelentgetjük fel a kedves márka / fórum társakat! Érti? :))))))))))))))))))
:-)))) Látom nem bírsz elszakadni a témától! :-))))) Tudod mit? Vedd meg azt a futómű tunningot amit anno nézegettél, mert addig úgyse fogsz nyugodni, míg nem veszed meg, és akkor nem szórsz ki egy csomó pénzt az ablakon, hanem egyből megveszed azt amit akarsz, és amire vágysz titkon! :-)))))
Hmmm, ezt birom hogy olajszüröre is előirnak ilyen szabályokat, de szerintem teljessen felesleges mert egy olajszürőben nehéz jobbat vagy rosszabbat alkotni.
Valószinű ezt azért írták bele, mert ezeket a szürőket csak az importörtől lehet beszerezni, és tuti hogy legalább 2x annyiba kerűl mint egy x nevű termék.
A szervíz meg valószinű azért nem az előirtat rakja fel mert azon tuti kevesebbet fogott volna.
hm... még egy érdekesség amit észre vettem! Nézzétek csak meg a képet, és nézzétek, hogy a Motorolaj előtt, és az Olajszűrő előtt nincsen "K" betű!!!!!! Egy oldallal később viszont az írja, hogy csak a "K" betűset Csak hivatalos szervízben végezhető! khm...khm...
Akkor hogyan is van a szervíz? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ui. anno kérdeztem, mi van akkor ha otthon megcsinálom az olajcserét; válasz az volt, akkor elveszíted a garanciát.... Ezek után kérdezem, milyen jogon??????? :-))))))))))))))))))))))))
Egyébként meg jöjjön a globalizáció, csak nekem jusson Aston Martin.:-) Na én be is fejeztem, mindegy milyen, honnan van, csak jó legyen vagy olcsó.:-)
Ez tulképpen igaz, bár az 1.6 és a 2.0 inkább közös fejlesztésként került megvalósításra, ugyanúgy mint a 2.7 V6. Az 1.9 dieselek korábbi s40, V50 voltak a Renaulttól. Bár mindegy, mert én úgyse ebben a kategóriában mozgok, ott már volvo motorok vannak. :-)
Nem tudom, szerintem nekem nem belevaló az olajom, majd még utűna járok majd pontosan, mert most a 3000 kili alatt megevett egy nivónyit... Most meg megy az aggódás, mert ha a maradék idő alatt megeszi azt amit beleöntöttem, akkor vennem kell olajat, azt meg nem akarok, mert másik olajat szeretnék kipróbálni, és most az összes elfogyott... :-(((