Bocsánat de asszem van itt egy kis félre értés....
Inverteres motor van és direct drive-os. A szíjas gépek motorjait is inverter hajtja, ezért van rajtuk tacho, vagy encoder. Ezért visítanak azok is centrizéskor. A DD motorban pedig ugyanez van csak a kivitelezés más.
Szóval mindegyik inverteres meghajtású.
Hagyományos (több tekercses) pedig a hajdú energomat és társaik.
:))) Na ez az, pörgetjük mi rendesen! Az utóbbi két évben mindig elromlott itthon valami értékesebb műszaki cikk és még itt figyel egy problémás hűtő és egy mikró. De lehet nem is jó már sokat töprengeni hogy melyiket, mert szerintem egy szerencsétlen darabot is ki lehet fogni. Holnap délelőtt rendelek, de még alszok rá egyet.
A DD-nél 10 év garanciát adnak a motorra, de ez csak a motorra vonatkozik! Kb arra, hogy az egyébként álló tekercselés nem fog zárlatos lenni, vagy az állandómágneses rotor nem veszíti el a mágnesességét és semmi többre. Érdekes módon ebben még csapágy sincs, mert az álló tekercsegység az üstre, a rotor meg a dobtengelyre van csavarozva és így sem a dobtengely csapágyazása, sem a szimeringezése nem a motor részének tekintett, tehát ha elönti a motort a víz akkor az külső behatásnak minősül.
Továbbá, a motor részének nem minősül a vezérlése sem még akkor sem ha a tekercsegységre, vagy az abban kialakított helyen van rögzítve.
Ez a klasszikus parasztvakítás!
(a márkabolt.hu-n szoktak időnként ajándék 5 évre kiterjesztett garanciát is adni akciókban, érdemes lehet rákérdezni, hogy mikor várható a következő ilyen, ha lesz ismét)
A mosogatógép a felületről, méghozzá egy elég ellenálló felületről, ami bírja a közvetlen vízsugarat és az extrém hőmérsékletet is, mossa le a szennyeződést. A mosógép pedig az anyag belsőbb rétegeiből mossa ki, ráadásul ezek az anyagok sokkal érzékenyebbek is!
Egyébként ha jól tudom akkor próbálkoztak olyannal, hogy légbefúvás amivel nagy mennyiségű levegőt juttattak a mosólúgba ami állítólag az anyag belsejéből is könnyebben kipiszkálja a koszt. (ez nem teljesen az amit a SAMSUNG gépekben olyan nagyon fényeznek, de hasonló. Csak az arányok mások, kb.: mint egy golfkocsi és egy családi limuzin viszonyai egymáshoz) Állítólag hideg vízzel és mosószer nélkül is értek el eredményeket csak sokáig tart a mosási ciklus.
Következne belőle, hogy kevesebb vízzel beéri, de ez programozás, beállítás kérdése. Biztosan van köztük, amelyik a standardnál kevesebbet használ, de olyan is, amelyik többet.
Értem már. Félreolvastam:) Itt inverteres és hagyományos motoros gépek között kel választanom. Az AEGL 61260 TLE egyre kevésbé szimpatikus - nem tudom megindokolni. Marad a AEGL74270TLE és a AEGL75370TLE közötti hezitálás. Végül is amelyik drágább, az a gőz programmal és az inverteres motorral több - ja és csendes, ami nem utolsó.
Ez nálad nem áll fönn - a DD motorokat hirdetik tíz év gyári garanciával, és azoknál nem vonatkozik az elektronikára.
Amire te akarsz vetemedni, az nem garancia, hanem biztosítás. A gyári garancia az 1 év a hatályos törvényi előírás szerint, te pedig egy kvázi biztosítást - amit kiterjesztett garanciának hív a köznyelv - akarsz vásárolni a géphez, amely bizonyos meghibásodásokra vonatkozik.
Ruhamozgás nélkül elég érdekes lenne a mosás - ilyen nincs. Olyan van, ami a vizet pluszban forgatja, ráfröcsölve a ruhakupacra - sokkal jobban tisztít, és nincs pangó víz a gép alatt.
Ez miért lenne jó? A mosás lényeges része a sulykolás (nem az a fajta, hogy „már hányszor mondtam, hogy mosd ki a ruhákat!), ezt a jelenlegi bordás dobokkal a legegyszerűbb és legtakarékosabb megoldani.
A gőzprogram nélkül lehet élni - többeknek sikerül ez a mai napig. Egyébként nem mosásra, hanem fissítésre használatos.
Az inverteres motor csendesebb, a DirektDrive pedig még csendesebb - utóbbinál nincs szíjzaj. Cserébe sokkal drágábban javíthatók, mint a hagyományos, kefés motorok. Ráadásul nem a motor romlik el, hanem az elektronika, amire nem vonatkozik a sokév garancia.
Egyelőre a középső (AEGL74270TLE) a legszimpatikusabb. Az 1200f/p centrifugáz, de az elég is. Tetszik még, hogy az kicsit több vízzel mos. A legdrágább gép más motorral van. Az inverter motornak értem én a lényegét, de hogy egy ilyen mosógépnél van-e értelme? Napi 1 mosás mindig le fut az igaz. A gőz programokra pedig nem tudom van-e igényem - nem ismerem.
Mindegyik elvégzi a dolgát, műszakilag azonos alapokon, különféle szoftverrel készül. A legjobb centrifugálás egyben a legdrágább is. Várhatóan az bírja a legkevésbé...
Részemről a két olcsóbb közül a szimpatikusabbat (kijelzőre igény, design) választanám ezek közül...
Sziasztok! Sürgősen új mosógépet kell vennünk. Az előző is AEG volt és az új is az lesz, de nehéz dönteni, mivel sok évre tervezünk és... Már odáig leszűkítettem a kört, hogy 3 közül választanék: AEGL 61260 TLE, AEGL74270TLE, AEGL75370TLE. Első sorban szakembertől vagy személyes tapasztalattal rendelkezőtől szeretnék segítséget kérni a döntésben. Előre is köszönöm!
Eddig sem kértelek rá, de mivel a már említett stílusoddal akartál villogni, amiből csak a homokozóba pisilő óvodás szintjéig telt, nem csodálkozom a mostani ismétlésbe fulladó szlogeneden.
Kinézem belőled, hogy stopperrel ülsz, mert megint másról beszélsz, csúsztatni próbálsz.
Megint a fennhéjázó, játssz a marival díjas, szóra sem érdemes stílusoddal próbálsz érvelni, de ez az előzményeket ismerve nem lep meg! További jó erőlködést, kíváncsian várom a következőt!;-}
Mivel hozzám intézte a hozzászólását és a hangneme nem csak nekem bántotta a fülemet úgy gondolom van rá jogom reagálni. Egyébként találkoztam már ilyen a sorok közé rejtett odaszúrással operáló egyedekkel, nem kell bemutatkozniuk. Magasról teszek rájuk, mint, ahogyan rád is mivel te sem vagy más fából faragva!;-}/Ha már a smilenél tartunk/
Off.
Vezettem metrót (É-D) 1 jó darabig. Ismerem nagyjából a "Vonat x perc múlva érkezik"-táblák lelkivilágát. Azt tudja, hogy hol van a vonat, de még a sebességét sem. "Valamiért" mégsem méterben, hanem percben jelez valótlant, pontatlant.
On.
Te végig vmi prospektusról beszélsz, nem a gyári programfüzetről. Az mi?
"Amúgy, hogy ki az ostoba arra megadtad te a hozzászólásoddal a kimerítő választ!"
...hát, barátom... most, hogy így magadra is vetted az egyébként általánosságban elhangzott és még csak nem is pejoratív kijelentést, már tényleg mindenki megtudhatta, hogy ki az "ostoba"... mondjuk vagyunk páran akikben soha nem is merült fel a kérdés... :-P
Ha egzaktul fogalmazol, akkor talán értelmezhető is lenne amit írtál.
"Amúgy, hogy ki az ostoba arra megadtad te a hozzászólásoddal a kimerítő választ!"
Ezt nem értem. Én ülök stopperrel a gép előtt? Eddig a gép működéséről írtam, de szerintem az a júzer is az, aki szentírásnak vesz egy körülbelüli tájékoztató funkciót. Az írásommal pedig megpróbáltam fényt vinni a sötét mosási elképzelések közé.
Végezetül egy idézet:
"Szeretem, ha az okos ember hülyéskedik, de fordítva kevésbé."
Ostoba user: egy törülközőt akar mosni, egy nagyméretű cuccot (lepedő, stb) fél kiló szárazsúlyú ruhát/ fullra tömi a gépet, ilyesmik. Ezeket próbálja kompenzálni a gép, ami mind plusz idő. Nem beszélve a pechről (amikor összeáll egy csomóba a ruha), és még pár dologról.
A többel/ kevesebbel meg bármi lehet. Mihez képest?
Egyébként Bagirának van igaza: menjen, és reklamáljon.
„A lényeg, hogy az ostoba usert próbálja a program kompenzálni - a júzer, és a gép saját biztonsága érdekében - és ez, mint olyan, időbe telik.”
Ezt mi másnak lehet értékelni? ;)
Ne aggódj, én nem vagyok annyira sértődékeny. Én nem írtam, hogy bárkit megtévesztenek. De ezek szerint nem olvastad el vagy nem figyeltél: „Többel, kevesebbel, üresen is ezt produkálja.” Ha csak egyszer fordul elő, akkor igazad van. De különböző terhelések mellett is ezt csinálja.
Csak, hogy értsd: a szoftver figyeli a motor által felvett áramot, másodpercenkét 100 mintát vesz. Ha egy cikluson belül (pl rendezés a centrifuga előtt) öt másodperc alatt háromszor meghaladja/ nem éri el a programozott értéket, akkor az aktuális ciklust újrakezdi. Mindaddig ezt műveli, míg az értékeken belülre nem kerül a minta.
Felőlem ülhet stopperrel a kezében, és méregetheti az időt - ha jobb dolga nincs - de hasznosabb, ha normál méretű töltettel hagyja dolgozni a gépet addig, ameddig be nem fejezi. Vagy írhat egy szoftvert a mosáshoz tágabb tűrési határokkal, esetleg vásárolhat olyan gépet, ami a felépítéséből adódóan pont leszarja a tíz dekagramm kiegyensúlyozatlanságot.
Ha az általam leírt tények oltásnak tűnnek számodra - vagy bárki számára, bátran használd (és használja bárki) az "ignored" gombot a hozzászólásom fejlécében, vagy, ha többeknek nem tetszik, akkor szólj, és kiveszem a kedvencekből a topicot. De hülyeséget ne terjesszetek (megtévesztik a fogyasztót... stb).
Nem a Mieléről beszéltem, hanem arról, hogy ha egy elvileg 90 perces programban az összességében kb. 15 perces centrifugázás időtartama 25 perccel, azaz majdnem háromszorosára nő, az aligha normális, de se az ezt nem értő tulaj semmiképp nem érdemel olyan leoltást, amilyet tőled kapott. Különösen ennek fényében:
Nos kipucoltam a szivattyút,forog a lapát elég sok szutyok volt benne.Elindítottam a mosást de amikor centrizni kellene neki akkor is csak mos.Külön rárakom a centrifuga programot és akkor is csak mos!Mi lehet a probléma?
No, azért 25 perc eltérés a tájékoztatóban leírtaktól akkor is rengeteg. Ez centrifugálásonként 8 perc. A Mielénk a harmadik, végső centrire összesen 7-8 percet használ.
Azért ne légy ilyen kemény minimális működési ismeret nélkül. Először is, a tájékoztatóban közlik, hogy az időkijelzés nem egzakt, az a körülményektől függően változhat. Például a te esetedben, ha nem egy gatyával akarod rábírni a gépet a centrifugálásra, öblítésre - nehezen fog sikerülni - akkor sanszos, hogy a valós idő alatt teljesíti a feladatot. Továbbá van még pár körülmény, amit a gép figyelembe vesz... de nem akarlak ilyesmikkel untatni. A lényeg, hogy az ostoba usert próbálja a program kompenzálni - a júzer, és a gép saját biztonsága érdekében - és ez, mint olyan, időbe telik.
A mosógép mutatja a programban eltelt időt! A mosási fázisig stimmel minden a valós időt mutatja. Öblítéstnél "megáll" az óra és nem a valós eltelt szerint ugrik tovább a LED-es óra! Innestől szedi össze a plusz időt. Ergo nem a külső hőmérsékletre reagál a melegítésre, hanem úgy néz ki már a programban a szoftverben van ez bekódolva, ami viszont a már így a vevő megtévesztése.
Sajnos sok ember úgy gondolja, hogy ha valami -mint amilyen a mosógép- szemmel láthatólag tevékenykedik, azaz forog, kattog, meghúz, melegszik, stb.- akkor ahhoz nem is kell szakértelem. Ezért nekiállnak minden szakismeret nélkül javítgatni.
Félreérthetően írtam? A kapcsoló még itt van az asztalon. A centrif. már egy hete nem megy. A motort vettem ki és csapágy csere. Még az sincs visszarakva. Megforgattam fúrógéppel, a tahogen 2,4V-ot produkált, a fordszámot nem tudom. Eszembe jutott még a nyk. mint a folyamat feltételezett résztvevője és mivel két pár vezeték van rajta, és 2-2 különböző keresztm. gondoltam két független érintkezőre. Most a fülem mellé téve, lehet hallani a második "kattanást". Remélem amit írtál, nem következik be.
Helló!
Az senkinek nem tűnik fel, hogy esetleg -relatíve- hideg van? :-)
Én is furcsálltam, hogy a Foron 30 perc alatt fűti fel 40 fokra...az 5 fokos vizet.
1 ilyet +reklamálni, gyerekek... A Májkrémszaftnál se reklamál senki, hogy a kiírt 10 perc helyett 1,5 óra alatt települ a Windows.
Ha leméred a fogyasztásait, és abban különbség mutatkozik, az még lehet hiba.
üdv
De a „megsaccolják” akkor változtat, ha kevesebbet raktál, mint az elméleti maximum. Ha maximumot, akkor a teljes idejű program fut le. De ennél többet nem saccolhat a gép. :)
Ha az alacsonyszint érintkező működik, - és a műtét előtt működött a centrifuga, - akkor neked sikerült valami műhibát elkövetni. Nézd végig a csatlakozásokat, érintkezéseket, kábeleket...
(Aztán az is benne van a pakliban, hogy soha többé nem lesz gép belőle - a nagygépek jelentős részét a házi öntevékeny szakkör keretében gyilkolják meg.)
Valóban így működik, a közöshöz az egyik alaphelyzetben zár, s a kattanáskor bont, ekkor zár a másik és még nagyobb nyomásnál zár a 3. de az csak egy pillanatig. A dobozt már korábban kitakarítottam,
Így van. Ha kevesebbet teszel bele, akkor rövidebb ideig mossa. A Panasonic meg most a Whirlpool is indításnál előbb megpörgeti szárazon a ruhákat, a dob mozgásából kikövetkezteti hogy kb mennyi lehet benne, és ehhez a programja mennyi mosási időt társított. Ezt ki is írja, aztán elkezdi a mosást. Közben időnként szintén végez hasonló mérést, számolást, mert néha látom hogy ezt jelzi, és ugrik pár percet, így mégrövidebb lett a maradék idő.
Ha neked nem így megy, 2 hét elállási idő van, ha neten vetted.
Vásároltam egy Electrolux mosógépet. Minden nagyon szép és csilli-villi csak azt nem produkálja amit a prospektusban le van írva. Ez a mosási időintervallumot illeti. Egy 20 perces mosási program 30 percig tart a 90 perces 115 perc alatt fut végig.
Ez az A+++ ismérve?
Ezt most mire kell , hogy véljem? Rendjén van? Vagy minden műszaki leírás nem valós értékeket ad meg,ami a vásárló megtévesztésének kategóriájába sorolható és álljak el a vásárlástól?
Megköszönném,ha megosztanátok az ebbéli tapasztalataitokat!
Szerintem elég egyet kattanni: ha emlékeim nem csaknak, akkor négy vezeték megy rá. Egyik a közös, az alacsony, a magasszint, és a negyedik az a túltöltés. Az nem kattan, csak a közöset zárja a negyedikre. Viszont annak a csőnek ami rámegy a kapcsolóra, keresd meg a másik végét. Ott azt a műanyagot tisztítsd ki rendesen - az okozhatja a centrifuga elmaradását...
Az üzletbe meg ne számokat, hanem szabadszemmel jól látható készpénzköteget vigyél... :-))
Kiszedtük a csapágyakat, meg ecettel letakarítottam a dobot, de vasárnap lévén, semmi más nem történt. Hazajöttem s itthon az fogadott, hogy a mi mosógépünk meg nem centrifugázik, azonkívül, hogy már korábban is mintha hangosabbnak hallottam volna valamelyik csapágyát. A motor szíj felőli csapágy kopott volt, kicseréltem. Aztán azt tapasztaltam, hogy a nyomáskapcsoló csak egyszer kattan, a kisebb csatlakozó szakadt. Gondoltam, ez a vízleeresztést érzékelné. Voltam egy üzletben, vigyek kódszámokat,rendelni kell stb. A szétszedésen meditálok, mi a véleményed, javítható? A gép Polár fedőnevű, PWA 650A. A kapcsoló felíratai: type 760, 1/250 AC, 0,1/250AC. képet kicsit később.
Nem kell venni tízezrekért, annál lényegesen olcsóbban beszerezhető. Még panelpatkány koromban nem tudtam, hogy bizonyos időszakokban úgy másfél órára miért lesz hangyaháborús a tvműsor... mígnem kiderült, hogy a hülye szomszédom úgy gondolkozott, ahogy te: kikötötte belőle a kondit. (Mondjuk a gépe is behalt... így derült ki.)
Akkor vagy telitöltené az egész fürdőszobát vagy L se kezdené beengedni a vizet, nem?
A szivattyú az én régi LG-men is örök hibaforrás volt, főleg a zsíros munkásruháim miatt.
Köszönöm!Bár olvasgattam a hiba kódokat és az elvileg megmondja mi baja.Csak ehhez a foshoz nem találok sehol ilyen leírást.Megfogadom a tanácsod és megpróbálom kideríteni mi lehet a gáz.
Van egy Elin WM27AAA mosógépünk és az E-2 hibakódot írja ki.Nem akarja abbahagyni a mosást,nem szivattyúzik.Mi lehet a baja?Nem találok sehol a neten választ a problémára.
Nálunk is AEG van, ráadásul használtan vettem. Szétszedtem, kitakarítottam teljesen, az üstszáj gumit is. Szöszök voltak a redőkbe tapadva, beleszáradva. Ez 2013 augusztusban volt. Azóta is tiszta, pedig mi is csak folyékony mosószert használunk. Mosás után kitörölni onnan a maradék kis habot, vizet, ajtót nyitva hagyni, fiókot kicsit kihúzni, és sose lesz ilyen.
...pedig az inkább penész... én azt vettem észre, hogy a folyékony mosószerek alkalmazása is fokozhatja ezt a jelenséget. Próbáld meg némi fertőtlenítős ronggyal letörölni. Direktben nem fújnék oda semmit, mert okozhat fura baleseteket a pangó tisztítószer.
...de azért ez ha jól látom nem egyetlen gépre hanem "majdnem mindegyik elektromos készülék"-re vonatkozik és évente dönthetek úgy, hogy köszi de nem kérem...
Azért ez nagyon nem mindegy ám és ebben ugyanúgy benne lehet a Miele mosógép is, vagy akár több olyan gép amire a Miele gépenként, egy összegben 80 ezerért ad + 8 évet...
De mindegy is, akinek van rá pénze az vegye meg, biztosan azért adja a Miele, mert van rá igény. Nekem csak az volt a bajom, de nem is bajnak nevezném, hanem csak fura volt, hogy egy bevallottan ennyire túlméretezett gépre az eredeti árához képest ilyen sokért adnak plusz garit, mondjuk 10 év, az 10 év és ha nem a legolcsóbb mosógépet nézzük, vagy elszívót ami ~130 ezer, hanem a 4-500 ezres vagy drágább gépeket, akkor tényleg nem vészes összeg.
Az ajtónyitó az új gépeknél hiányzik. A wda nem új gép, esetleg a marketingosztályon. Nem kilincset raktak helyette, csak meg kell húzni az ajtót. Menj el egy boltba, nyisd ki, csukd be és meséld el, hogy szerinted ez egy csodálatos műszaki megoldás vagy spórolás. De százszor inkább ez, mint a kínai gyártás.
Nem a méretezésről beszéltem, hanem ha két kapcsolódó alkatrész mérete a tűrésmező ellentétes végén helyezkedik el, de ennek itt valószínűleg kisebb a jelentősége. Magyarul: ha leveszel a polcról 2 egyforma mosógépet, ugyanúgy használod, nem ugyanabban a pillanatban fognak tönkremenni.
Lidlben lehet kapni fürdőszobai tisztítót sprickolós kiszerelésben. Kicsit befújod, pár percet hagyod hatni utána alaposan letörlöd. Olyan nem lesz mint új korában, de egy kicsivel jobban fog mutatni.
Ez a 10000 óra vagy 20 év kérdés csak játék a szavakkal. A 20 éves tervezett élettartamot nem is olyan régen is még annyira nyomatták, hogy rendesen beleivódott azokba akik ismerik a márkát. Pár napja még a helyi MM-ben egy eladó is ezzel jött, és biztosan konkrét utalásként most is megtalálható valamelyik bugyrában a weboldaluknak.
Én a modern Miele gépeket nem nagyon ismerem, de többit -legalább is mechanikailag- egészen jól. Persze minden megtörténhet, de alap konfigurációban egy Miele elég megbízhatóan bírja jó sokáig. Szerintem egy kiterjesztett garancia biztosítással 5 évre kitolni a "garancia" idejét még van is értelme, de az a megoldás amit a Miele hivatalosan is kínál, na az legalább is öntökön szúrás!
Nem éppen a nagyon is hirdetett Miele minőség nimbuszába vág, ha a gyártó a tervezett élettartam (ok, tudom: 10000 óra) felét is csak a készülék árával összevethető pénzért garantálják...
Nem tudom, hogy konkrétan mennyibe kerülnek ezek a kiterjesztett garancia biztosítások, de olyan marha drága nem lehet ha bizonyos webshopokban a nem is olyan rossz ár mellé még rendszeresen ajándékba is adják...
Na, ehhez képest a Miele megoldása elég butácska.
...bár nem tudom, hogy mennyit adnak el ebből a szerviz szolgáltatásból, az is lehet, hogy rettentően nagy siker. (de akkor, üzletileg mindenesetre az lehet)
(említetted az ajtónyitó gomb elhagyását, de én úgy látom, hogy azt nem elhagyták, hanem van egy olyan termékvonal amelyiken nincs ilyen, pl a legegyszerűbb és az olcsóbb WDA sorozaton még mindig ott vigyorog a narancs gomb! A jóval drágább WK vagy WM szériákon sem hiszem, hogy visszatértek volna a kilincses megoldásra... Az alkatrészek tűrésmezőjéről meg csak annyit, hogy nagyon meglepődnék, ha a kulcsalkatrészek méretezésében különbség lenne a régi és az új Miele-k között. Az enyémben most van 4847 üzemóra és gyakorlatilag újszerű, a nyáron volt szerencsém egy ősrégi W850-es csillag törött géphez és a csapágya, a szimeringje, a motorja és úgy általában mindene kitűnő állapotban volt, kapott egy másik dobot csillagostól, új szénkeféket a motorba meg ha már szét volt szedve akkor csapágyakat is, meg új lengéscsillapítókat és azóta is ragyogóan teszi a dolgát édesanyámnál)
A mosás után lehetőleg hagyd nyitva az ajtót és kicsit húzd ki a mosószertartót hogy a lehető leggyorsabban kiszáradhasson és ne induljon el a penészedés útján! ...mert ahogy látom ez penész, annak meg a felsoroltak nem sokat ártanak...
Nem 20 éves élettartamra terveznek, hanem 10000 üzemórára tesztelnek. Ami heti 5 mosás átlag 2 óra időtartammal adja ki a 20 évet. De ezt leírják legalább. Én karácsony óta válogatok, de még nem vettem semmit. Azt viszont már látom, hogy a Miele teljesen más, mint az összes többi. De ez is elromlik, elromolhat, és a mai Miele sem az, ami 5-6 éve. Viszont ők kamuznak a legkevesebbet. Elmentem pár áruházba, megnéztem a gépeket, pl. a 400000 Ft-os Siemens is egy paródia egy alap Mieléhez képest. Na persze nem a programok számában, hanem kidolgozottságban, összerakottságban. De már a Mielénél is látszik a régebbi modellekhez képest, hogy spórolnak, pl. az ajtónyitógomb elhagyása. Az pedig, hogy mikor romlik el, javarészt az alkatrészek tűrésmezőjének véletlenszerű találkozásától függ.
Arra jutottam, hogy aki abban a reményben vesz Mielét a nehezen összekuporgatott pénzéből, hogy 20 vagy akár csak 10 évre letudja a mosógép témakört, és egy fillért sem szeretne ezalatt rákölteni, az nagy valószínűséggel csalódni fog.
Vannak szerszámai, de ennek a Miele-nek nem lehet csak úgy a hátulját levenni... és nem is műszaki szakember! Már annak is örültem, ha múltkor levettük a tetejét, megnéztük mi zörög... és végül is a meghúzott csavar bevált...
Most meg annyira rá tudtam venni, hogy hallgassunk bele... erre jutottunk!
Holnap keresek szerelőt, aki helyben megnézi, és nem akar horror összeget, ért a miele-hez, és gyors.... -csak ennyi.... HA találok egyáltalán ilyet...
Kb 1 éve lett kiszedve, és kitakarítva az üstszájgumi AEG mosógépben. Jellemzően 40fokon mosunk napi 1 legalább. Folyékony mosószert használunk, és most már néha calgon folyékony cuccot is teszünk bele. Időnként kap ecetes 95fokos mosást. Ennek ellenére már megint ilyen a gumi, és kitakarithatatlan benne a cucc
Ja, bocsi! ...akkor legyen egy edény és ételmelegítő, vagy egy mikró, vagy egy páraelszívó, általában ezek azért kb.: 130 ezerről indulnak, tehát az a 80 ezer bőven +60%
Még jobban lenyúlás szaga van a történetnek!
Ráadásul a fődarabok és az elektronika kivételével nem is olyan húzós az alkatrész a Miele-be...
Akkor is nagyon sokallom, mondjuk egy alap gép kerül 250 ezerbe, ennek a 80 ezer már 32%-a! ...és akkor még nem is beszéltünk egy olcsóbb készülékről, pl egy porszívóról!
De az egész eljárás tűnik útszélinek, mert akkor miért nem adnak hozzá az árhoz 80 ezret és adják az összes terméküket 10 év garanciával?
...hisz akinek van pénze egy Miele gépre annak úgy is lesz pénze rá és még a tetejében hihetőbb is lenne az a szlogen, hogy 20 évre tervezik, ha az alap jótállás 10 év lenne...
Mindenesetre bennem ez a megoldás olyan lenyúlás szagú az alapon 10 éves jótállás meg (mondjuk "az első tulajdonosnak fenntartva" korlátozással is) inkább a minőségbe vetett hitet erősítené.
Azért az a 80 papír elég sok ezért a kiterjesztett gariért, vagy nem? Pláne egy Miele esetén, amit a honlapjaikon is fennen hangoztatva 20 éves élettartamra terveznek...
Ennyit tesz, hogy nem foglalkozom vele napi szinten... Rákerestem most pár kismegszakítóra, a karakterisztikából rá sem jönnék, hogy miről van szó. (Tracon TDA sorozat) Precízek lettek, mit ne mondjak...
Legjobb az új, vannak használt kereskedők is, de ha van zsé az újra, akkor biztosan nem fogod megbánni, ha azt veszel. Belülről egyébként a lényeg ugyan az! Szóval simán jók az olcsóbbak is.
Sziasztok! Tanácsot kérnék. Gépvásárlás előtt állunk. Úgy döntöttem, áldoznék Miele-re, ismert okok miatt. Viszont kevés infót találok arról, hogy az olcsóbb modelljeik is ajánlottak-e (110/111, 210/211 WPM, W1714, stb). Esetleg merjek gondolkodni használtban? Létezik megbízható, hazai felújító-kereskedő? Köszönöm!
Méretlen fővezeték legkisebb keresztmetszete már 10CU, vagy 16AL. Ha ezzell rendelkezik és van FI relé az elosztóba akkor a regszerelő némi kp-ért igazolja, és kész. Ha nem akkor szabványosítás, kihelyezés hensel szekrény stb....
Ha a párodnak vannak manapság már teljesen átlagos szerszámai és kis hajlandósága is a szerelgetéshez, akkor a Youtube dugig van a szerelést bemutató videókkal...
Győri vagyok... köszi, azért innen nem vinném el! :) ;) Aranyosak vagytok hogy próbáltok segíteni! Azt hiszem holnap leszedjük a tetejét, aztán meghallgatjuk honnan jön a hang pontosan... ha tudjuk. Hátha megtudunk valamit... Jó lenne!
Sziasztok .
Segítséget kérnék :
Kaptam ajándékba egy Hotpoint-Ariston ARSD 109 S mosógépet. Sajnos a csapágyak lógnak benne.
Tudna valaki segíteni a csapágy és szimering típussal mérettel ? Előre is köszönöm :)
Biztosan igazad van, rég szereltem ménkűt. De az biztos, hogy a BS, BK tipusú 16 A-es kismegszakító folyamatos kioldó terhelőárama 22A. Legalábbis ez áll a cimkéjén... és 20 Amperrel órákig megy kioldás nélkül.
HA már lakáson belüli, és nem a főmegszakító( ami plombált, e-on-é), akkor olyanra cseréled amilyenre akarod.
Ha az e-on plombált megszakítója akkor a teljesítmény növelés 1X16A-ig ingyenes és az eon ingyen lecseréli 16A-re.
Ne feledd terhelést nem növelsz, attól hogy 16-os lesz a megszakítód a géped még mindig ugyan azt a 2050W-ot veszi fel, ugyanúgy 10A fog folyni a vezetéken, csak nem old le nyáron, ha meg zárlatod lesz mindkettő egyformán leold, mert zárlatkor akár 300A is folyhat a vezetéken, csak egy pillanatig.
A 10 A- es kismegszakító nemkioldó, folyamatos árama 14,5 A, így nem ettől old le......
Hát te ezt honnan veszed????????????
15A-re 2 percen belül leold...csakhogy tudd. A 10 A azt 10A-re van méretezve, sőt 10A-t is csak talán 1 óráig visz el aztán leold, van egy karakterisztikája azt kell megnézni.
A kismegszakítód akkor 10 A-es. A 2050W az pont 10 A, a 40 fokos nyári melegben teljesen normális ha lekapcsol. Teljesítményt nem kell növelned, de a kismegszakítót le kell cserélni 16A-re, ez a következő lépcső.
A teljesítménye a gépnek ugyan annyi marad, csak nagyobbra veszed a lekapcsolást, egy 16A-es automata 650 Ft,- cseréje 1 perc.
Én azt javaslom, hogy keress egy olyan szerelőt aki apróra szétszedi és rendesen összerakja, szerintem valami kókler szerelhette, már csak a lelazuló csavarok igencsak erre mutatnak és azért a ha nem jól rakják össze az hosszútávon még egy Miele-nek is meg tud ártani. Nem olyan nagy dolog egyébként, én már több Miele-t is szétszedtem ilyen módon és azért van ott pár apróság amire érdemes figyelni.
(ha nagyon nem találsz rá embert és esetleg Szolnok környékén élsz és elhozod a gépet akkor én szívesen megcsinálom)
Ajjaj... :-$ :-D
Az LG-m is olyan volt, ez a mostani NDK pedig szó szerint kivehető ajtós, a tető picit elfáradt a zsanérocknál. :-s
De szétszedés tekintetében az Energomat viszi a pálmát. Hogy 3* kelljen felforgatni 1 mosógépet 1 javításhoz.... :O
Az a dob. :-)
A csapágyhibát -nekem úgy mondták- úgy lehet a legkönnyebben +állapítani, hogy leszeded a hátlapot és +nézed, hogy a nagy szíjtárcsa lóg-e az üsthöz képest.
Ha nem, akkor amit a mester mondott, valahogy kiszabadítani a dob és az üst közül az idegen tárgyat.
Amibe a ruhákat teszem... :) dob, nem? De már nem mozog plusszban.... csak visít folyamatosan, ahogy pörög! Ne haragudjatok, de nem tudom máshogy elmagyarázni!!!
Tudom, hogy elég kevés azért is tűnik ki a beírásomból a teljesítménynövelés szükségessége, de egyelőre az nem megoldható.
Azért gondolkoztam új gépen, mivel ez az 5 éves Whirlpool AWE 6520 naponta 2-3 alkalommal dolgozik szegény, így annyit futott már, mint máshol 10 év alatt.
Egyébként ehhez lehet kapni kevesebb teljesítményű fútőbetétet?
4 évesen, full felújítottan eladott gép, mert nem ment a qtya színéhez... Mi (vagyis anyám) is vettünk ilyet - "csapágycserélt" volt, úgy l5yög a dob, mint az állat, szét is ment a motorja. :-(
Lehet olyan hogy valami nehéz dolgot tettek bele, és amiatt meglazult ez a két csavar....?! De tényleg... miután meghúztuk, nem zörgött tovább!
Amikor levettük a tetejét is a dobot mozgattuk előre hátra, akkor nekiverődött a hátuljának... ez volt... Gondolhatod 1400-as centrifugánál micsoda hangja volt?!
Akitől vettem... persze azt mondta... minden tökéletesen működik, hibátlan a gép.... :) ;) És mikor először elindítottuk meg centrifugázásnál nagyon kopogott valami.... levettük a tetejét, aztán kiderült, hátul a dobnál a csavar lötyög, így a dob forgás közben folyamatosan hozzáverődött a hátsó lemezhez... meghúztuk...
összeraktuk...
még kopogott... szétszedtük... a jobb oldali lengéscsillapító ugyanígy... csavar lelazulva... meghúz... összeszerel...
egy hétig nyugalom volt... kb... most meg nyekereg... pedig imádom a Miele-t, előtte is egy Miele tornyom volt, csak már kőkorszaki... gondoltam váltok! :(
A tetejét hiába veszed le, ott nem látsz semmit. Szét kell szedni, hogy hozzáférj a fűtőbetétekhez, vagy a lefolyócső harmonikához. Azokat kivéve esélyes, hogy megtalálod a beszorult cicifixet.
Van egy tetőhibás(elrozsdásodott) Indesit felültöltős mosógépünk, teljesen működőképes, kb. 7 éves lehet, fórumtársi áron eladó, felújításra, vagy alkatrésznek.
elég egyedi problémám van, olyan keskeny elöltöltős mosógépet keresek, aminek a mosószer adagoló fiókja jobb oldalon van, ha szembe állunk a mosógéppel, hely szűke miatt keresek ilyen gépet, létezhet ilyen?
A röpsúly nem feszít hanem az áttételt változtatja. A CVT váltónál is a feszességért az előfeszített tárcsa felel, mert ha lazulna a szíj, akkor összenyomódik a és nagy lesz az átmérője amivel a szíj feszítődik, ha a vezérelt tárcsát például a röpsúly összenyomja, akkor ezt az erőt győzi le és húzza be az egyre nagyobb átmérőre kényszerített szíjat az előfeszített tárcsába és feszíti szét az előfeszítés ellenére.
Minden fokozatmentes (CVT) váltó így működik! Vannak előre definiált áttételek, úgynevezett "fokozatok" de ilyenkor csak a vezérlés tartja meg a megfelelő szinten a vezérelt tárcsát.
Az elv az, hogy az egyik (variátor) tárcsa egy állandó rugós, vagy olajnyomásos előfeszítésben van, a másik mozgását meg, vagy elektronikusan vagy röpsúlyos rendszer vezérli. Az előbbi az autókban, az utóbbi meg robogókban szokott lenni.
Várjunk csak...lassító áttétel...motor felőli kisebb, hajtott oldal nagyobb; minél nagyobb a különbség, annál lassítóbb; ha csökkent a különbségen -pl növeli a motoroldali átmérőt-, gyorsul a hajtott.
Oké! :-)
Gondoltam, hogy ilyen kúpos kerékkel oldotta +. De hogy feszíti a szíjat?
Valamikori DAF személyautók készültek 1 Variomatic fantázianevű fokozatmentes váltóval, hasonló szerkezet.
De ettől még mindig nem értem, hogy mi okozza azt, hogy kézzel forgatva "lóg" a hajtás, holtjátéka van.
Úgy nézett mint egy három ágú csapágylehúzó, és mindegyik csápján volt egy-egy fémhenger aminek a két végén kiállt egy kis pöcök, amely vezette csúszkálás közben. Ez a csáp nyílt ki egyre jobban és így változott meg az átmérő, miközben az ékszíj rácsúszott.
Veszélyesek. :-)
Én is elbütykölök, bár annak anyagi oka is van.
Van 1 régi JVC lemezjátszóm, azon is ilyen elven lehet a fordulatszámot változtatni, csak manuálisan.
Ez 1 kezdetleges automata váltó. :-D
De ha a motoroldali átmérőn növel, akkor a doboldalon kisebb lesz a fordulat, nem?
Ezt is köszönöm. Ma kaptam a dob hátuljáról képet, nem bizalomgerjesztő, de ha a szélesebb bordák is olyan vastagok, mint a keskenyek, én megpróbálkoznék pl. műanyag hegesztéssel vagy ragasztással az árkot eltüntetni. Mi a véleményetek? De ez esetben azzal a kérdéssel kellett volna kezdenem, tudja valaki az anyagát?
Na ezt nagyon jól írtad :D Régebben volt két nagy Metabo (aztán a falusi szeszkazán kőművesek - amikor csinálták a fürdőszobát pár hétig- "zsebre tettek egyet", természetesen azóta is tagadják).
Holnap kijön egy szerelő (ahonnan vettük a gépet), és megvizsgálja. Ha talál hozzá a raktárban dobot, akkor kicseréli, ha nem, akkor kedvezménnyel vehetünk tőlük egy másikat.. szóval mégsincs tragédia.
Röpsúlyos módszerrel oldja meg a magasabb centrifugálást. A motor tengelyvégén van ez a szerkezet, és amikor elér egy bizonyos fordulatot, a 3 röpsúly elmozdul és ezáltal megváltoztatja a szíjtárcsa átmérőjét.
Nálam egyszer egy szaki 25 éve simán lelopta, mondván, hogy azzal van a baj. Azóta magam javítom a gépeimet.
:-D
Tudod, ez a Foron VA861. A zár szerintem biztonságban van. A reteszben van 1 (hő)elektromos zár centrifugáláskor, mint az Energomatban.
Pedig épnek tűnik a tető tömítése, csak lehet, hogy már öreg?..
Kemény 800-as facsarója van. :-) De állítólag azt is vmi spéci áttétel segítségével oldja +, de nem tudom, hogyan. Picit morog, amikor leáll.
üdv
Nagy(obb) fordulaton szétcsapkodja a vizet, és folyik, amerre a gravitáció és a megszokás viszi. Aztán, ha eljut az ajtózárhoz, kitör belőle az éltető füst, és nem fröcsköl tovább.
Köszi a választ, majd hétvégén lesz az akció, idáig csak telefonos kapcsolatom volt a géppel. A dobon levő bemaródás így látatlanul is a annak cseréjét vizionálja, mivel a dob hátulja veszi fel az összes terhelést. (lehet, hogy a kalapálás sem rizikómentes és nemcsak a menetre nézve?) Lehet egy üres dobot venni és kb. mennyiért? Kösz!
Volt 1 vékohnyka LG gépem. Külön imádkozni kellett, hogy bekapcsoljohn. A bekapcsoló gombja sem tökéletes, és van 1 hibás stecker is rajta. Igaz, ha bekapcsolt, végigment.
Ez, sajnos, az utóbbi kategóriába tartozik lévén kb 2000-es évjárat.
Már digi vezérlésű, csak látszólag órás. De biztos tudod.
Elég macerásnak tűnik levenni azt a beragasztott, torxos csavart a szíjtárcsa végéről. :-(
Üdv! Az előző hsz-hez hasonló témában kérnék segítséget. Daewo DWD F1012 előltöltős mosógép csapágya adhatta meg magát, de annyira, hogy a dob hátulját ki is lyukasztotta. A szijtárcsát levéve nem látni a tengelyen semmi biztosító gyűrűt, kérdezném, kiüthető-e a csapágyból a tengely ennél a tipusnál, vagyis, csapágycsere lehetséges-e. Kösz!
Inkább csináltam egy képet, elvielg az többet mond ezer szónál.
Szóval az a gond, hogy az a fém persely (így hívják?) kotyog. Látszik is, ahogy kijjebb húztam az ujjammal. Annak ott nyilván nagyon passzentosan kéne lennie..
És az a gond, hogy nem tűnik cserélhetőnek, mert a hátoldalán egy műanyag váll tartja.
Mondd meg apádnak, hogy eszébe se jusson kiszedni azt a fémgyűrűt. A gyűrűBŐL vegye ki a régi csapágy maradékát... ha sikerül dobcsillagot venned, mert az kuriózum. Rengeteg törik belőle.
Számítottam rá, hogy ilyen fórum is van az Indexen.
Szóval volt nekünk egy régebbi, Németországból importált mosógépünk (elöltöltős), ami bő egy évtizedig bírta. Aztán végül a motorral lett valami gond, és selejteznünk kellett.
A szomszéd városból vettünk egy újabb (de szintén használt) Bosch-t 54 ezerért olyan fél éve. Ami kb. két héttel ezelőttig bírta. Ledobta az ékszíjat, mert a csapágyat tartó fém persellyel annyira lötyög a műanyag házában, hogy ennyire elmozdult az egész dob működés közben.
Apám darabokra szedte az egészet, és arra jutott, hogy a fém persely nem cserélhető, mert a műanyag házból nem lehet kiütni (valószínűleg a dob műanyag házában vannak körmök/vállak, amik a csapágyházba kapaszkodnak, így kiütni biztosan nem lehet onnan).
Szerintem mondhatjuk úgy, hogy ez ilyen, nem is úgy terveztük, hogy kiszedhető legyen.
Így azt mondhatjuk, hogy ez a gép is kuka.
Nézelődtem a neten, de külön a kutyaházat (hívjuk most így), tehát a műanyag dobot, amiben a fém dob forog, nem lehet venni ehhez a típushoz.
Az érdekelne engem, hogy szerintetek is javíthatatlan? Holnap tudok csinálni képeket, ha az esetleg segít.
Ha ki tudnánk ütni/szedbi belőle, akkor simán tudnánk csináltatni egy olyan perselyt esztergályossal.
Szóval itt most a probléma a kiszedés lenne. Már ha lehet..
Nekünk is volt kb 2 hét amíg a régi elromlott gépet bevizsgálták, és vehettünk a biztosítás árából egy újat. Akkor elég sokat mentek a gépek, jól megpakolva.
Amúgy ágynemű, pléd, lehányt cuccok, függönyök mosása az, amikor igazán teli van.
Valamikor nálunk lakott egy barátom a párjával, na, ők is azt csinálták, hogy egy pólóval képesek voltak elindítani az NDK gépet. Naponta többször mostak, szinte állandóan ment a gép. Eleinte arra gondoltam, hogy sok a szennyesük, de aztán kiderült a valóság.
Sziasztok. Légyszi segítsen valaki... Amikor forog a mosógépem dobja, akkor nyekereg, nyikog... Mintha egyfolytában hozzáérne valamihez... Mi lehet ez?
Valamikor a 2000-es évek elején volt egy Fagor gépem, az mindent megoldott akár egy darab valami, akár teljes töltet volt benne. Azután lett egy másik szintén Fagor, na az már háklis volt a kiegyensúlyozottságra, az is lett a veszte, mert meguntam hogy szarakodik és kidobtam a fenébe! Azután jött a (nem olcsó) Whirlpool AWOD-1200 az sem volt tökéletes, néha az is csak sokadikra centrizett ki. Most a Miele nem vacakol, mindent kicsavar amit beleteszek! Anyukámnak most nyáron vettem szintén egy Miele gépet az is megy szépen, az sem vacakol a centrivel!
Egy 9kilós gép dobja legalább 65 liter. Ha azt megpakolod úgy istenesen, pamut cuccal (pl frottír törülközők) kizárt, hogy megszárítja az 55fokos levegő egy óra alatt, 1000-es centrifuga után. Mondjuk Te látod, nem én, de elég hihetetlenül hangzik.
Csajok és a gépek... Nálunk is elő szokott jönni néha hasonló probléma, mindig az az egy póló/nadrág/pulcsi KELL, ami a szennyesben van, a többi 426, ami a szekrényben pihen, aaaaz nem jó. Egy 20 percesbe! Naná, mossunk ki a 7kilós gépben 20deka ruhát 40 liter vízben, miért is ne! Ha sikerül a hasonló próbálkozásokat meglátnom/hallanom, legalább odavetődök, hogy nanemá, legalább még ezt-meg-ezt tegyük mellé, hogy értelme is legyen a dolognak. Persze néha sikerül neki kicseleznie, és tényleg berak egy egész darab valamit egy 20percesbe... Annyi előnye viszont van ennek a gépnek, hogy ha 3-szori próbálkozásra sem sikerül neki kiegyensúlyoznia az egy egész darab cuccot, akkor figyelmen kívül hagyja a kiegyensúlyozatlanságot és nekiáll centrizni, szóval lemegy a program. Igaz, hogy a 20percből lesz vagy 40, de lemegy... Hiába na..., de így szeretjük őket :)
Igen, ha ráteszel egy órát a tetejére, akkor valóban egy óra alatt szárít. Vagy két kiló 1800-on centrifugált szintetikus ruhát... de normál vegyes töltetet nem, az biztos.
ezzel csak egyetérteni tudok. Egy adott márkánál kiszámoltam, hogy a sima kondenzációs és a hőszivattyús árkülönbsége nagyon optimistán számolva is 10 év alatt jön vissza és kizártnak tartom, hogy elmenjen egy hőszivattyús 10 évet gond nélkül. Arról nem is beszélve, hogy a nagy spórolásban lassabban is szárít. Ebből kifolyólag én is sima kondenzációsat vettem. Aztán majd az élet megmondja, hogy jó volt-e a matek:)
a jó régi klasszikus Hajdú centrifuga bezzeg nem szólt be, hogy kevés ruha van benne, hanem leverte a falat az ugrálástól, vagy kiment a fürdőszobából :)
Segítségre lenne szükségem , ugyanis egy samsung wf0508nxwg típusú mosógép mosás, öblítés után nem centrifugázza ki a ruhákat. Mi lehet ennek az oka?
A vízelvezető cső megfelelő magasságban van, a szűrő, idegentest csapda tiszta, hibakód nincs. Még ma reggel is működött a gép, viszont most egy rövid programnál már nem centrifugázott ki egyáltalán, nem pörgött fel a dob, csak lassan forog. 1db ruha volt benne, tehát túl sincs terhelve, próbáltam még egy mosást, de az eredmény ugyanaz.
Van egy indesit 51051 mosógépünk, kicsit felhangosodott, hátsó fedelet leszedtem, folyik a szimeringnél a víz. Azt olvastam, hogy ezekben az üstöt már ragasztással rakták össze. Ha így van van e mód a csapágy- szimering cserére?
No várj, zavar van a mátrixban. Mosogatógép? Fehérek maradnak a cuccok? Mármint mi? Tányér? És mitől fehér? Ha nem mosogatógép, hanem mosógép - merthogy ez mosógépes topic - akkor megintcsak, mi marad fehér...?
Jaja, utólag láttam én is, hogy az is Lavamat, amit belinkeltem. Lavatherm-ről én se találtam, csak az 50-es hibakódokról leírást. Nekem is AEG gépek vannak (mosogatógép is), régebbi típusok, de hibakódot eddig egyiken se láttam.
A fogyasztás-mizériához leírtam, hogy kb ugyan ott vagyunk, ha veszünk egy sima kondis szárítót, ami mellett viszont egy rendes (értsd 1600-as) centrifugával rendelkező mosógépünk van, mintha vennénk másfélszer annyiért egy hőszivattyúst, ami mellett viszont egy 1000-es centrifugájú mosógépünk van. Az 1600-as maradék nedvesség tartalma kb 45%, az 1000-esé viszont bő 60%, 800-on már akár 65-70% is lehet, géptől függően. A 45%-ost egy kondis gép megszárítja egy óra alatt kb 3,2kW árammal, a hőszivattyús meg megszárítja a 800-1000-es centris mosógép 60-70%-os töltetét két óra alatt, 2x1,7kW, azaz 3,4kW-al. Találós kérdés: Végülis melyik fogyasztott többet? Az árkülönbségről, megbízhatóságról nem is beszélve. Persze ha az embernek van egy rendes mosógépe, ami képes minimum 1400-1600-on centrizni, akkor már jobb a hőszivattyús fogyasztása, de egy meglévő, "butább" 1000-es centris gép mellé csak azért másfélszer annyi pénzért hőszivattyúsat venni, mert az kevesebbet fogyaszt egy Big-Mac árával, cserébe egy túlbonyolított, komplikált, javíthatatlan konstrukció, amit még ki se lehet rendesen takarítani...hát nem tudom. Persze azt se tudom...egyáltalán lehet még újonnan hagyományos kondis gépet kapni...? Én használtan vettem kondist nemrég, egyszerű, átlátható, könnyen szétszedhető, könnyen áttakarítható szerkezet, és az 1600-on kicentrifugázott teljes mosógéptöltetet egy óra alatt ropogósra szárítja. 7kg-os mindkét gép. 50.000 volt a szárító. De tegyük fel, hogy tök laikus lennék, nem mernék használt gépet venni, mert nem értek hozzá, nincs rá garancia stb... és veszek újonnan egy hőszivattyúst. Mibe kerül egy AEG hőszivattyús szárító, ami legalább 7kg töltetű? Közel 200.000Ft. A 150.000Ft-nyi különbségből hány évig szárítok a buta kondis gépben? Nagyon gazdagnak kéne ahhoz lennem, hogy én újonnan ilyen gépeket vegyek...
A hőszivattyús szárítógép ma köszöni nem adott ki túlmelegedés hibakódot. Ja, ez nem lavamat, hanem lavatherm.
A hőszivattyús szárítógép kevesebb mint 30Ft-ból megszárít egy jó adag ruhát. Nálunk ha a heti mosást/szárítást lebontjuk, akkor napi 2 meló jut mind a két gépre.
Köszönöm, kedves vagy! :-)
De Pécsett?...
Még szavadon is fognálak, mert a 2 nagyobbik gyerkőcöm Nagyatádon lakik. De ennek a gépnek nagyon sok baja van, sajnos. :-( A szárító a legkisebb gond. A főcsapágyai hullák, és talán ez ölte + a motort is. Vezérlés, panel stb jó.
Az E80 egy hibakód- "család", azon belül több minden lehet a gond.
F*sok ezek az új AEG-k, az utolsó normális szériák azok voltak, amiken még a kék háttér világítású LCD volt, meg piros LED-ek. Azokat még úgy-ahogy rendes anyagokból rakták össze, rendes minőségben. Az újakra csak a panasz van, hol az elektronika döglik meg, hol a táp, hol ez-hol az...
Az az Indes(h)it, ami miatt a szép hosszú becenevű kollégával sikerült kellőképpen összekapnunk, adott, ugye, szárítókazán-ntc hibát. Mire kicseréltem, kiderült, hogy a mókuskerék leszakadt a motorjáról... Azt is pótoltam, aztán leállt a főmotor. :-( (sok értelme volt összeveszni rajta. :-P)
De még a nyomógombok is beragadoztak rajta, ez a 32 éves Foron pedig teszi a dolgát. Tudom, semmi sem tart örökké...
Na volt itt a szervizes, a mosószertartó fiók házának a fenti szélének a pereméből lepattant egy darab, és az a darab akadályozta meg, hogy a víz visszafele kifolyjon a mosószertartó fiókból. Rendel bele új szekrényt/házat (vagy mit).
A szárítógép E80-as hiba kódja meg valszeg túlmelegedés. Ez nekem is gyanús, mert ma nem csinálta, de nem is maxra tettem.
Az a preciziós jelzés, elvileg ott spriccel a járat középpontjába, de ha jó, akkor ne bántsd. Legfeljebb ne feledd, hogy ott tudsz állítani, ha megmakkan. :-)
Leellenőriztem ma megint, most a cross-check-et csináltam, és jó! Tehát amikor mos, akkor csak a mosószert mossa be, amikor meg öblít, akkor csak az öblítőt. Viszont a piros izé nem mutat a vonalkára.
Az NDK gépben két vagy három vízszelep volt. Mivel az "drága alkatrész", így a Tiedbe már csak EGY darab került, evvel a forduló műanyag tákolmánnyal. Hiába, a profitmaximalizálás mindenekelőtt... :-(
Egyébként a beállítás egyszerű: főmosás beállításakor a piros izé hegyének a beöntött háromszögre kell mutatni. Akkor elvileg minden jó. ;-)
Először úgy állítottam be a húr feszességét az excenter racsnival, hogy a piros mutató a fehér recével szemben legyen. Ugyanis arra gondoltam, hogy az a gyári fehér rece azt jelenti, hogy akkor van Stop-on a programkapcsoló. Csakhogy ha így állítom be, akkor a mosóporral egyszerre mossa be az öblítőt is.
Így a racsnit végül is oda állítottam, ahol eredetileg volt, azaz a fekete pöttyhöz. Ekkor a piros mutató nem mutat a fehér recére, viszont így működik normálisan, azaz csak akkor mossa be az öblítőt, amikor megkezdi az öblítést.
Húhhhh...
Nincs erre valami egyszerűbb megoldás? Az NDK WA861-ben egyszerűbben van megoldva a mosópor ill. az öblítő adagolása. Ez kissé el van bonyolítva szerintem.
A lényeg, hogy most így jól működik. Bár azért vennék olyan piros alkatrészt hozzá, tartaléknak, hátha letörik ennek is a vége, bár ez most már rövidebb 3 mm-el, így az erőkar kisebb.
Először a jobbszélen látható félkörben lévő pöcökre gondoltam rögzíteni a rugót, de akkor valóban túl gyenge lett volna. Végül így oldottam meg, hogy abba a furatba csavaroztam.
Mielőtt ennél a rugóhossznál döntöttem, elég sokat sakkoztam vele. Végül is mindkét végállásban feszesen tartja.
Inkább az bánt, hogy a gyári rugóerőt nem ismerem, mert nem szeretném, ha a műanyag alkatrészeket letörné. De lágyabb rugóm nem volt, ill. van egy pici, de azt meg kellene hosszabbítani.
Szerintem tekerd el a programkapcsolót úgy, hogy a baloldalon végállásig forduljon piroska (öblítés) és vágj le a rugóból valamennyit, mert ott már nem fogja feszesen tartani... Amúgy pöpec. :-))
Amúgy már a múltkori szétszedésnél sem volt rajta rugó, de akkor nem tűnt fel... Szóval nem hinném, hogy megtalálom, bár sikerülne... Milyen az a rugó? Erőre mint egy golyóstollé?
Néztem alatta, de majd este jobban megnézem ismét. Gondolom, egy finomabb féle rugó lehet és a képen az alsó fehér kiálló pöcökre lehetett rögzítve a másik vége.
Amúgy szerinted kapni ilyen piros műanyagot?
Az elejét azért vettem le, mert 2 csavar tartja és legalább rendbe tudom hozni a házat, mert kezd rozsdásodni helyenként.
Háát, akkor én egy csoda vagyok, mert a fészekhez sosem bombázom szét ennyire... :-))
Igen, oda kell egy visszahúzórugó - gyakorlatilag az tartja feszesen a helyén a bowdent. Keresgélj a bontásban bátran, mert anélkül a mosószert sem mossa be - ergo bontás előtt még benne volt...
A torxokhoz csak akkor férek hozzá, ha leveszem az elejét.
Viszont a mosópor adagoló tetején lévő piros színű 'irányváltó"-n nem kéne lenni egy rugónak, ami vissza húzza a húrt? Mert nekem nincs rajta, mi több a piros műanyagnak a vége le is tört, amiről el tudnám képzelni, hogy erre volt ráakasztva a rugó.
Pedig minden olyan rögzítő fül, ami a kapcsoló házát a gép aljához rögzítené, hogy biztonságos távolságot tartson a hungarocell úszótól, el van törve. Nagyon gagyi műanyagból készült ez a kis hídszerű valami. Szinte érintésre is törik le mindene. Azt nem mondom hogy porlik, de közel áll hozzá az állapota.
Az sajnos csak a látszat, hogy nincs semmi baja. :(
Én úgy látom, nincs annak semmi baja. A műanyag abba a kitüremkedő kockába kapaszkodik, a hungarocell meg egy kisellenállású mikrokapcsolót kapcsol. Önts be vizet, és látni fogod...
Jó tudom hogy nincs köze a mostani hibajelenséghez, de holnap a szerelő majd azt is rendbe teszi, mert az nem egészséges, hogy az egész cucc rögzítetlenül kóvályog össze-vissza a gép aljában.
A burkolat levétele után, a hátsó teleszkóp alatt van egy kis hungarocell panel, ami az Electrolux alkatrészbázisa alapján, valami áramláskapcsolót hivatott tartani. Viszont szinte az összes rögzítő füle törött, ezért csak szabadon lötyög a mosógép aljában.
Ebben az esetben nem kell az egész középrészt cserélni, elég csak a csapágyat, és a tömítést. Feltéve, hogy nem a jóminőségű spiáter tengely kopott meg a csapágyban...
Akkor a baloldali burkolat levétele után a középrészbe öntve találsz egy hasonló számot: 1460125, vagy ugyanez D2 jelzéssel. A kettő közül valamelyik kell neked...
Sziasztok! Van egy Electrolux (AEG) L48540-es mosógépünk, ami kb. 4-5 éves. Mosás alatt nagyon csendben és kultúráltan végzi a dolgát, de centrifugáláskor, (1500-as fordulaton tud centrifugálni), nagyon erősen és hangosan rezeg/remeg. Mi lehet a baja? Esetleg a rezgéscsillapítói fáradhattak el, vagy csapágy gondja lehet? Ha a dob bal oldalát függőlegesen megmozgatom, akkor hallani és érezni lehet egy minimális kotyogást. A jobb oldalon, ahol a szíjtárcsa van az fix, az az oldal nem kotyog.
Persze, akaszd ki a húrt abból a piros műanyagból - bátran magad felé fordíthatod, úgy könnyen kiakasztható. Arra vigyázz, hogy ne lazuljon vissza a programkapcsoló felé, mert ott is kiakad, akkor szedheted le a kezelőt...
Viszont ha kivenném a mosószer házat, hogy alaposan ki tudjam tisztítani a vízvezető járatot, akkor le kell bontanom azt a húros lépegető mutatót ami a tetején van. Nem lenne nagy munka, csak rossz emlékeim vannak a húrokkal...
Most kezdek ráhajtani azon problémára, hogy nem mossa be az öblítőt.
Megnéztem, pont az öblítő fölött van egy kis luk, azon jönne elvileg a víz, amikor kell, és így mosódik be az öblítő. Kitisztítottam kívülről a luk elejét, de nem lett jó. Le kell vennem a tetejét, mert szerintem ez a csatorna lehet eldugulva.
Használtan vásárolnék egy LG F 1492TD típusú mosógépet. Mi a tapasztalat ezzel a mosógéppel? Van itt valaki aki rendszeresen javít mosógépeket és tudna segítséget és szakmai tanácsokat adni a vásárlással kapcsolatban? Jellemző típushibái? Mennyit ér meg használtan?
...nekem a használtan vett (2 és fél éve) miele most is ment egész hétvégén, éppen végez az utolsó adaggal, igaz hogy az nem garis és az is igaz, hogy nem 8-9 kg kapacitású. (nem is tennék egyik mosógépbe sem ennyi ruhát egyszerre!)
Lett 1 öreg (de nagyon jó:-) Foron VA 861-es gépünk.
Van valamelyikőtöknek programtáblázata hozzá? Vagy valaki tudja, mit jelent az első pár programnál a 2 hőmérséklet-érték, amit a műanyag táblán jelöl? "II Fehérnemű 40/90"
Sziasztok Keresek Elektra Bregenz Waco 1407 mosógéphez magyar nyelvű kezelési útmutatót! de szerintem akármelyik Elektro Bregenz útmutató jó lenne! Előre is köszönöm.
Vagyis nagyon nehezen fordult de azt izombol kellet és le kellet fogni a mosógépet ne boruljon fel, 1teljes fordulatot megtettünk de utána kijött belőle a csavar. Nemtudom mit csináljunk.
Lehetséges hogy csak disznek van ott, de azért megnyugtat hogy ha valami gubanc lesz, esetleg a feleség jobban bedurrant a fásbojlerbe ,mégse robban fel a cucc. Kösz a segítséget. :)
Kicsavartam a nagy rugónál kettőt most 2,4 barnal kikapcsol pont jó :) Nem értem még hogy ha három báron lefújó szelep van beépítve a rendszerbe akkor az hogy hogy nem fújt le . lehet hogy az is rosz.
Érintkezők ...visszajött a kutamba a víz , mosógép is nem rakoncátlankodik, de hogy ne legyen olyan egyszerű az életem hát a vízszívattyú néha bekapcsolva felejti magát . felmegy 3.5 barra s nem kapcsol ki csak ha hozzákoppantok egy villáskulcsot az oldalához . Kicserélném de nem mindig csinálja s mivel unom már őrizgetni ezért megkérdem hátha tudnál hasznos tanáccsal kisegíteni hogy mit is tudnék állítani rajta a belinkelt képhez hasonlóan két rugót lehet anya csavarral szorítani engedni de nem mertem még hozzányúlni nehogy elállítgassam s még ilyen se legyen .
Köszönöm a gyors tipeket. A mosóvíz űrítésével és a kifolyással nincs probléma, mert a mosóvíz távozik cntrifugálás előtt a gépből. Ha programkapcsoló rossz, akkor érdemesebb újat venni..
Van egy Ignis AWL 643 típusó mosó-szárító gépünk, 1996-s évjárat. Sajnos nem centrifugál. A programkapcsoló végig megy, de amikor centrifugálás fázisába kerül, a motor érdemben nem pörög fel. A mosóvízszívattyú működik. Mértük a motor indító kondenzátorát, a tahometert és a motor elektronika alkatrészeit, nem hibásak. Van valami ötletetek, hogy mi okozza a hibát? Köszönöm gyors válaszaitokat.
A venézek nem lázadoznak. Tényleg számomra is érthetetlen, hogy meddig lehet ezt türni.
Amit megfigyeltem, hogy a sorbanállás közben -ami sokszor 3-4 óra - viccelnek és elmesélik egymásnak életük történetét, betegségeket stb. A venézekhez képest egy lajhár kapkodó idegbeteg. Amikor végre a pénztárhoz érnek akkor még "bájcsevegnek" a pénztárossal is megkérdezik, hogy van, ilyesmi.
Én meg mindig úgy látom ezt, mint a moziban egy lassított felvételt.
Talán mert sokan nem úgy gondolják, ahogy te? TE miért nem lázadsz fel, ha bajod van? Birka vagy? 2006-ban fellázadtak. Őket azóta a most lázadásra uszítók futballhuligánnak hívják, meg minden másnak. De szerintem ennyi elég a politikából.
És a nép miért nem lázadt fel? Számomra ez az érthetetlen. Mert az elején még jó-jó, elvették az imperialisták cégeit, blablabla. De 16 évig voltak hatalmon, és semmi nem lett jobb.
Reméljük, tényleg pozitívan változnak a dolgok, és nem ugyanilyen hozzá nem értő, korrupt, csak más színű idióták kerültek hatalomra. Bár nehéz a nyomuló USA-val.
Köszi, de ha ne értenék ahhoz, amit csinálok, inkább elmennék szövőnőnek... :-D
Csatlakozva hozzád, én is csak csodálni tudom Etus ténykedését az érkező hírek tükrében. Infláció a köbön, áruhiány, miegymás. Nem tudom, hogy utána tudná e bármelyikőnk csinálni. Szóval le a kalappal Etus előtt!
Most az oblito szakaszban tart a mosas. Kivancsi leszek, hogy amikor lejar az oblito program es kiszivattyuzza a vizet akkor is beindul-e a centrifuga. Meg nem tettem vissza a lemezt, latom, ahogy dolgozik az ekszij stb.
Viszont most megis ruhaval csinaltam az utcso kiserletet, mert ha veletlenul meg is sikerulne akkor legalabb legyen hasznos. :)
Most valamiert centrifugazni kezdett. Szoval olyan mindta "meggyogyult" volna. Nem ertem, mert semmit se csinaltam, csak ki vettem es visszahelyeztem a szivattyut.
A dugoban nincs semmi ilyen. Szokott biztositek lenni? Ha kikapcsol akkor, hogy lehet az, hogy ha ujra mosasra allitom akkor kezdi engedni a vizet es mos is?
Kivettem a vizszivattyut kivancsisagbol, de nem latok rajta semmi kulonoset.
Fujjkaljam meg a sziterzekelot?
Legutoljara az ajtonal a szerelo direktre kototte a kabeleket, mert elromlott a kapcsolo. Ott ereztem kicsike egett szagot. Megneztem, de ott se latok semmi rendelleneset.
Ketszer probaltam ki (mielott kiszedtem a vizszivattzut) es csak odaig jut el, hogy kiszivja a vizet, de nem kezd centrizni, hanem kikapcsol, ugy mintha en kapcsoltam volna ki. Nincs rajta kikapcsolo gomb kulon.
Mi az, hogy kikapcsolt? Megállt, és nem centrifugált, csak nézett a fejéből, vagy Power Off?
Szerintem húzd le a kattogó szintérzékelőről a gumicsövet, és fújkáld át... ha nem P.Offal állt meg. Azt egyébként hogyan tudja? Nem külön gombbal kapcsolod be?
Kár volt "elkiabálnom", hogy mennek jól a gépeim. Ma reggelre a mosógépem elromlott. :(
(sajnos a szijúcsávót nem tudom elérni, valószinűleg Ecuadorban van.)
Amikor beinditottam a gépet, telieresztette vízzel a tankot és el kezdett mosni. Odáig jutott, hogy ki is engedte a mosóvizet, de amikor centrifugálnia kellett volna akkor egyszerűen kikapcsolt.
A vizes ruha ott figyel a gépben.
Még nem szedtem szét, gondoltam jobb lenne a szerelőm, de sajnos nem elérhető se mobilon de vezetékes telón ezért gondolom, hogy nincs az országban.
Teljesen elszomorodtam és jó lenne, ha működésre tudnám birni a gépet, mert azóta se kapni mosógépet nálunk. :(
Tudom, hülye kérdés, de mi lehet a baja? Honnan lehetne megtudni, hogy a vizszivattyú a rossz, vagy merre kezdjem el keresni a bajt?
Bocsánat mondtam senkit nem szeretnék megbántani, de én 10.500, 22.000, és 131.000 V-on dolgozom, energia átvitellel foglalkozom illetve üzem irányítással. Itt ha valaki hibázik akkor valaki meghal , bele ivódótt a vérünkbe hogy minden hiba halállal végződik. Bocsánat ha komolyan veszem ezt az írást, de láttam pár szörnyű balesetet. Senki se haljon meg egy fasz villanyász miatt.
szabvány szerint 10,5 Kv, 20Kv, 120 Kv-os hálózatról beszélünk, de jogosítványom van a csillagos égig, dolgozhatnék amerikában a 2,5 Mv-os hálózaton is, nekem nincs felső határ.
A kpe csövet át kellett volna kötni egy földelő huzallal, azaz a cső előtt egy földelő csőszorító és a cső után még egy hogy a földelés folyamatos legyen, ugyanis a műanyag cső szigetel a földelés folytonosságát megszakítja.
Nekem sem a szabványtól tisztul a ruhám, csak a mosógépek hatékonyságát -mint mindent manapság- mérik, mely méréseket szabványosak kell végrehajtani az összehasonlíthatóság miatt.
Tudod ez azért van, hogy ne tudjanak olyan ordenáré módon átvágni a parasztvakítással.
Persze ez néha mégis sikerül, lásd autók fogyasztásának szabványos mérése.
...és ha egy ruhán van együtt a két színű anyag, akkor vágja szét? (legalább is nekem az jött le, hogy a ruha saját színei keveredtek meg kissé... Persze nem ez lenne az eső amit félreértelmezek...) ;-)
Jópár éve vendéglátóztam, és a mosogatóvíz rázott. A tálca, és a vízsugár között mértem 170 V körüli feszt : szétfagyott a vízcső, és egy darab kpe csővel pótolták - persze földkengyel nélkül. (Az akkor kötelező szonda semmit sem ért)
Szerintem, ha leköti a földet, akkor mindaddig nem ráz, míg önmaga szigetelve van - vagy egy kalap sz@r a földelés úgy am block.
Az egészet nem nagyon értem... ha a földeléssel csípett a csap, akkor ott max a földelőhálózat volt kiépítve, de a szonda vagy le sem volt téve, vagy már egyáltalán nincs kapcsolat vele... Ha csak egy 100-as szög is benne van a földben akkor már nem a csap csíp, hanem elmegy a föld felé az a feszültség...
Az megvan, amikor villanyszerelők állnak az állványon és sétál arra egy nénike: Nénike adja föl nekünk azt a drótot. Feladja, mondja a szerelő: ugye mondtam, hogy nem az a fázis? :-)
Felhívnám a figyelmedet arra, hogy nem az én elméletem hanem a gyakorlati tapasztalatom! A hajón ahol 220V-os aljzat volt (ott még nem volt 230V csak 110 meg 220! meg voltak 3 fázisú cuccok is, de nem tudom, hogy azok mekkora feszültségűek voltak) ott nem volt nulla hanem két 110V-os fázis és földelés.
Élmény volt szerelni! A kabinok hármasával voltak betáplálva és sokszor kellet olyan kabinban dolgozni aminek a közvetlen szomszédságában lakott kabin volt azonos betáplálással. Ilyen esetben feszültség alatt kellett dolgozni és ilyenkor szó szerint minden rázott! Nagyon oda kellett figyelni és akkor nem volt nagyon nehéz, de volt olyan, hogy a frissen tapétázott és még nedves fal rázott meg szerelvényezés közben...
Ott nagyon igaz volt az az örök igazság, miszerint: az a vezeték ami nincs áramtalanítva, pontosan úgy néz ki mint az amelyik igen, csak más a fogása!
...konkrétan láttam is ennek a bizonyítását, mert volt egy kolléga, aki annyira érzékeny volt, hogy a legvastagabb gumitalpú cipőben is megmondta egy érintés után, hogy melyik vezeték nincs még áramtalanítva!
Szerintem két eltérő fázisod van nulla nélkül és egy föld. A két eltérő 110-es fázis között meg 220V a potenciálkülönbség. Dolgoztam a Karib-tengeren egy hajón és ott is 110V volt az általános, és ahol 220-as cuccok voltak ott is 2x110V-tal oldották meg a dolgot...
De nem nagyon értem azt, hogy neked a számítógéphez kell a 220, mert általában a számítókép tápegységeket egy kapcsoló segítségével egy pillanat alatt át lehet állítani 115V-ra.
Érdekelne, hogy miért táncol, és miért üt irtó nagyot (nagyokat) a centri indulásakor, miért gyűrődik, hullámosodik az üstszájgumi egyre jobban? Tartok tőle, hogy csapágyas is. Kb. ennyi egyenlőre.
Nekem van 220 es 330 is. A 330-at nem hasznalom mar. Nagybacsinak karpitos muhelye volt es az egyik gep 330 V-tal mukodott, habszivacsot daralt a geppel es annak kellett ilyen sok erossegu aram.
Vedd le a tetejét és csinálj egy képet ahol látszik az üst és megmondjuk, hogy érdemes-e tovább bontani, mert ha hegesztett az üst akkor felejtős! Legalább is csapágyilag...
Holnap körbetapogatom hátha valamelyik tartócsavar van meglazulva vagy valami . előredöntöttem amikor cseréltem ki a szívattyút na addig nem csemerkedett müködött szépen .
amikor két napig áll a mosógép , utána az első pár csavarásnál rettentően zörög csattog aztán helyrejön. Gondoltam lehet az alsó teleszkópok beragadhatnak . szerinted lehet e érdemes e olajat cseppenteni a teleszkopokba ?
Én néha kicserélem a konnektort, ha rossz, de elötte lekapcsolom a biztit, az a biztos. Itt 110 V a hálózati feszültség, de lehet kérni 220-at is. Nekem a szárítógépem megy 220-al.
Ha szerelsz, akkor ne áram alatt, húzd ki a "dugót".
Itt mindenki segíteni fog tanácsokkal, söt drukkolni is szoktak. :)
Ha nem is szőke, de nő vagyok és kereskedő. Mindennel megpróbálkozom, kivéve a 220, bár egy konnektor, vagy egy villanykapcsoló szerelése még nem riaszt vissza :-)
Mosógépet még nem javítottam, de a Samsung kombihűtőt netes leírás alapján kibeleztem és sikeresen megjavítottam két éve. - Egyébként már terveztem, hogy belenézek, csak találnom kell egy torziós csavarhúzót, vagy bitfejet.
"...egy 10 éves gépre nem hiszem, hogy érdemes költeni..."
Ez mondjuk erősen gépfüggő!
Ha van helyed és némi affinitásod, akkor szedd szét, fotózd le a gyanús dolgokat és itt kérdezz rá. Táv-javítottunk itt már Venezuelába is egy Etus nevű fantasztikus csajnak! (A "csaj" természetesen a legnagyobb tisztelettel értendő!)
Igen, nekem is az a gyanúm, hogy túl sokba lenne. Mivel nálunk nincs szerelő, így vagy be kellene vinnem a városba, vagy kiszállási díj plusz a bevizsgálás már tízezres tétel, a javításról nem is beszélve, mindenképp mélyen zsebbe kell nyúlni, és egy 10 éves gépre nem hiszem, hogy érdemes költeni...
Hát elég véresnek tűnik a torka... de ha van rá pénz és van hozzá alkatrész akkor mindent lehet javítani!
A táncolást okozhatják a csillapítótagok, nem drágák általában!
A többi hiba viszont lehet csapágytól a csillagtörésig minden ezek viszont akár lehetnek költséges mókák is, nem is beszélve, hogy az első hibát is kiválthatják...
Tanácsot szeretnék kérni: Elektra Bregenz Fuzzytronic AA+ mosógépem kb. 8-10 éves, én 6 éve használom.
Nem tudtam soha kiegyensúlyozni, mindig táncolt, egyébként általában jól működik.
Egyre nehezebben forog a dob (biztosan akad benne néhány melltartó merevítő), egy ideje nagyot üt centrifugáláskor, eléggé lötyög a dob, alig megnyomva üti a hátsó falat, és az üstszájgumi meghullámosodott.
Az ~10 m^3. 250 mosás/év esetén 40 liter/mosás. A mi gépünk telitöltet pamutnál 45 literrel intéz el mindent. Miele 2241. Biztos vagy ebben? Ha csak a vízdíj a 2000 Ft.
Csak érdekesség miatt, két vízóra leolvasás között az új mosógéppel hozzávetőleg 2000 Ft vízdíj megtakarítás sikeredett úgy, hogy az előző nem hajdú volt, hanem egy 10 év környéki AEG.
Összevontam az autót a lakóval, és mikrobusz lett belőle... :-))
Nem jellemző, hogy egyik pillanatról a másikra csapágyas lenne egy Miele, pláne nem 12 évesen. Én inkább arra tippelek, hogy anya melltartójából hirtelen eltűnt az egyik acélszál, ami a lyukakon átbújva kazángyár tipusú hangokat képes hallatni.
Nyisd ki az ajtót, és egy erős zseblámpával világíts le a lyukakon keresztül, ha szerencséd van, meglátod a bűnöst, és ki tudod piszkálni. Ha mégsem, akkor alul a gumiharangot levéve tudsz hozzáférni az üst aljához, ahol a fűtőbetétbe szokott beakadni. Vagy ki kell venni a fűtőbetétet, és ott matatni...
De kár, hogy messze tevékenykedsz, de talán tudsz tanácsot adni, hogy kit keressek meg Pesten (IV. ker) MIELE Novotronic W 527 mosógépem javításának ügyében.
Tegnap hallottam meg, hogy rettenetes hangja lett cenrtifugáláskor, bár a feleségem szerint ilyen volt ez (de nem igaz).
Laikus tippem szerint csapágyas, vagy szimeringes vagy már mindkettő. 10-12 éves a gép, eddig még nem kellett hozzányúlni.
6. éves, inverteres, csendes, nagyon csendes. Csak a szivattyú hangját hallani. Akkor ez szállítással együtt 133 e. Ft-ba fájt. Ennek csavarozható az üstje, megnéztem, mikor Lala is rákérdezett. Az övé még öregebb, nem jelezte hogy baj lenne vala, pedig ott naponta megy.
De maradok az elveimnél, legközelebb ennyi pénzért csak és kizárólag használt Miele.
Nekem f1043 van 8 éve megy 30-55 (40-60 fok) perces a gyors program, szépen mos.
8 év alatt egy szivattyút (gyári hibás volt), és egy szíjat cseréltem benne.
Az ára pedig kimondottan olcsó a tudásához mérve, jó választás lenne.
Nekem biztos samsung lesz a következő, mert van benne pár dolog ami nekem kimondottan tetszik.
Elektronika nincs kiöntve vagyis javítható, kereskedelemben kapható egyszerű alkatrészekből áll, és az új elektronika is 18.000,- körül van tehát tényleg nem drága az alkatrész.
Nagyjából azért, mert svájc a legközelebbi szerviz. Ha alkatrész kell, szintén onnét, és nem olcsón, de rohadt drágán.
Beko-t vegyél bátran, ahhoz sincs szinte semmi. Ezeknek a párraklapos török csodáknak is gyorsabban változik a felépítése, mint az alkatrészgyártás/ forgalmazás.
Ma megnéztem párat. Az üzletben a Samsungot nem ajánlották.
Inverterest megéri venni? Ha jól láttam 10-20 ezerrel drágábbak. Nem gond, csak tényleg legyen jó! És óriás dob sem kell, mivel én mindent külön mosok, szín, anyag, használat(konyhait zoknival, bugyival nem pl.) így hatalmas mennyiség nem gyűlik össze, eddig picike Candyvel is megoldottam, takarót, pokrócot meg a Bubblesban. azért a Candynél lehet nagyobb! :)
Valami ötlet? vagy ezek: elektrolux, siemens, aeg mind többé kevésbé uaz?