Lehet az enyém vót az anno :-))))) Szépen körbefóliázva :-)))
Szerettem no.... és akárki akármit is mond, valahogy abban az 1,6 moci harapott rendesen, csak tudni kellett bánni vele.... az is igaz, h sosem láttam városon belül 9 alatti fogyit rajta, octin gyakran látom :-)
kis orrtúrás, popsi csiszolás oszt' jó napot! ennél olcsóbb "új" autó alkotás nem létezik.. talán kivéve az India pözsó kalapácsos designeres :D
sztem belül kicsi lesz Nekem ezelőtt az új Toledom volt és az IGEN , belül és fejtér és és.. szóval nagyon szerettem és vessetek :) meg érte még tetszett is ! Kár érte, de mennie kelett :(
Nekem a második generációs toldóm volt, az még mai napig is tetszetős külsőre és belül is, najó, ammeg az akkori A4 belsejét kapta :-))))) Én a puttonya miatt cseréltem le, hatalmas volt, de a kulcslyukon át kellett belepakolni szinte.....
Nem gondolom, hogy sokkal olcsóbb lesz, mint volt az A4, hiszen a technika azonos, az új lámpák és pár Seat logo nem teszi jelentősen olcsóbbá, igaz eltelt pár év az alapítpus kifejlesztése óta és ez lefelé viszi az árakat.
Mivel méretben nem az OII ellenfele (hiszen kisebb a beltere, csomagtartója) és a kasztniforma is eltér, nem hiszem, hogy ezek egymás ellen versenyeznének.
Mellesleg nekem az A4 tetszett, de ez nem tetszik.
A Seat ellenben jól tette, hogy átvette, végre lesz egy rendes belterű autójuk, amiben nem egy fröccsöntő gép robbant fel.
Ölég régóta kínlódnak vele, h alkossanak megint egy sedant, mivel belátták, h a toledo utódja nem kellett senkinek sem.... 3 azonos model volt szinte a palettán. Az előző toldeot szerettem, nagyon kis kultúrált, minőségi darab volt, jól felszerelt és ment is rendesen....
Ha az octi fölé lövik az árát, márpedig valszeg igen, akkor nem konkurens bármennyire jól fel is szerelik itthon!!! A magyar piac szerintem elég árérzékeny, és ha meg extra kell vagy nagyobb vas, ott lesz a superb... :-)
Még barátkozom a látványával, bár már láttam korábban is képen, de nekem a mai napig is nagyon audis..... !!! :-(
Ha belenyúlsz, egy VW-t is hordhatsz hetente szervízbe, de egy Koreaival is mehetsz 10 évig javítás nélkül!
A koreai autokrol sok rosszat el lehet mondani, de speciel a megbizhatosaguk a japanokkal egyenerteku eleg regota. Szofiaban pedlaul szinte kizarolag Hyundai-ok es Daewoo-Chevrolet-k a taxik, es 500-600e km utan is teljesen egyben vannak. (Szofiai taxiuzemben ez legalabb masfelszeres szorzo...)
"A spanyol gyár a Párizsi Autószalonon bemutatott SEAT Exeo-ját 2009 első felében várható az európai piacokon. Az ára 22.000 font, azaz 7,5 millió forint körülire várható. A bemutatón az autó egy 2 literes 200 lóerős és 280 Nm-es TFSI motorral szerelték föl. Alapfelszereltségek közé tartozik az ABS, TCS és az ESP +, EBA és a guminyomást jelző berendezés.
A kezdetekben a SEAT Exeot a hárombenzines motorral szerelik fel, 102-200 lóerő között, továbbá három diesel erőforrással, 120 és 170 lóerő között. A hat motor közül ötturbós erőforrás, így az EURO 5-s káros anyag kibocsájtás szintben marad.
Az angol verziójú SEAT Exeo-ba alapfelszereltség az USB csatlakozás (MP3 lejátszók használatához), kormányzás elmulasztását jelző audiórendszer, tempómat, kétzónás klíma és alufelni."
Ennyi pénzért nem lesz olyan slágerautó mint az octi.
Segítséget kérnék a következő programhoz: Etka v.7.0.597 Elméletileg ez 4 autótipust tud VW, AUDI, SKODA, SEAT. Sajna nekem csak az első kettő indul el, pedig meg van mind a 4-re. Tudna vki segítni, hogyan tudom a skodát elővarázsolni?
Köszönöm, a sok jó tanácsot, és azt, hogy foglalkoztok a "problémámmal"!
Tegnap este fogalmazódott meg bennem a gondolat, miután vagy 3 hete teszteket és fórumokat olvasgatok. Mégpedig az, hogy igazából semmi jelentősége - na jó, így nagyon leegyszerűsítettem, de akkor is valahogy így van - hogy milyen autót veszünk, hisz igazából egy márkára sem mondhatjuk rá, hogy sz@r. Valóban inkább lutri kicsit. Ha belenyúlsz, egy VW-t is hordhatsz hetente szervízbe, de egy Koreaival is mehetsz 10 évig javítás nélkül! A meghatározó leginkább a pénztárcád lehet, no meg a felszereltség, és, hogy mire akarod használni.
És az is igaz, hogy ki kell próbálni mindet ami tetszik, és utána dönteni!
Szia. Nekem volt 2db 1,6sal tapasztalatom. Az első generációs O1 1.6 nagyon gyengén muzsikált a fogyasztáshoz mérve. Városban 10-12liter körül fogyasztott állandóan. Az erősebbik a 100 lovas már elég volt a kasznihoz és 7-8 literrel el lehetett járni városban is.
Mind a 2 kocsi új volt.
Ami az előnyük,hogy nagyon mebízhatóak.
Az egyik haverom csak akkor használja az octiját,mikor a passátja épp nem megy, és bizony szegényt nem kíméli. Kap annyit,hogy nekem fáj. De az a kocsi mindíg megy!
Az 1.4sel nincs tapasztalatom,de szerintem gyenge a motorja akkora kasznihoz.
Viszont pl. városi kocsikázáshoz melóba járni, bepattanni elugorni ide meg oda arra nem kell nagyobb motor. Ha viszont egy kicsit nyomni akarod neki (gyorsulgatni) akkor nagyon fog kelleni pörgetni,hogy menjen és zabálni fog ez végett.
Persze hogy lehet menni nagyobb túrára. Az 1.4 octival többször megjártuk Olaszo-t. Többek között Firenzét, Sienat. Ráadásul nem is kíméltem (140-160 között tartósan).
Hát ja, anno 2-ütemű Wartburggal mentünk 4-en családdal felpakolva a 80-as években Svájcba. Asszem az volt 900 köbcenti. Ez persze csak egy kiegészítő válasz arra, hogy lehet-e nagyobb túrára is menni gyenge autóval.
Daty-nak az igazi válasz szerintem is az, amit Varshi javasolt, hogy menjen el a kereskedésbe, üljön bele, próbálgassa és csak a saját tapasztalatára alapozva döntsön.
Nem értettél. :) Teljesen mindegy, hogy nekünk milyen az autó, ha neki nem felel meg. :o) Erre próbáltam célozni. És ha ebbe "zárja be magát" több évre egy újautó vételével...
Szóval nehogy minket kérdezzen erről :), meg hogy mennyi a vége. :D
(3 millióért azért nagyon komoly dolgokat lehet már venni - igaz, nem feltétlenül új autóban, de így válság idején...? talán még újban is. meg kéne nézni alaposabban a raktárkészleteket mindenhol)