Te valamit tudsz!:) De ezt a makulátlan nem kell költeni pozitívként vagy ironikusként vegyem?:) Es kintről csak ebayről van? életembe nem rendeltem még ebayről..:S
Ha már így ráhibáztál tudsz mondani valamit az autóról?:) Lehet a Te számod kaptam meg Zsoltitól?(budapesti szerelő srác akihez Ő is vitte)
Amúgy kell rá költeni,ma voltam futómű átvizsgáláson, hátsó rugó törött,jobb első kormányösszekötő gömbfej kotyog, meg kicseréltetem a 4 lengőkar szilentet is,kicsit lóg,remélem ettől megszűnik a kopogás oka,mer igen csak felkoppan néha.
sziasztok.Nem rég vettünk egy smartot 2003 as city coupe 600ccm turbo.A kérdésem az lenne,hogy meg akarom csinálni olaj leeresztő csavarosra,de ahogy vissza olvastam láttam egy olyan írást hogy az öregek nem ajánlják,ezt kifejtené valaki bővebben? Meg nem tudtok esetleg valami olyan magyar oldalt ahonnan tudok rendelni olajteknőt?(olaj leeresztőst),csavarokkal ,tömítéssel együtt.Esetleg Pécs környékén egy olyan szerelőt aki látott is már smartot és megbízható,meg nyugodt szivvel rá merjem bízni az autót.Köszönöm .üdv
Kiolvasták a hibákat, Würtös műszerrel és itt vannak a hibakódok:
P1481
P1925
P2406
P1923
P2408
P2402
P2000
P2001
P2403
P2404
Hát jó sok! A würtös hibamagyarázat jóval eltér a wiwid-estől, de hasonló.
A wiwid próbaverzióját engedték használni 10 napig, akkor hasonlítottam össze.
Sajnos most semmim nincs.
Akku sarok volt lent, de visszajött minden.
A villáskulcsokat hogytudom legalább eltüntetni?
A műszerfalon nyomogatom a kis gombot és mutat 19-et ez lehet a szervízig a napok száma? Meg mutat 182-őt ez lehet a szervízik még megtehető kilóméter?
3 vonalazik a smart ha a féklámpa zárlatos vagy nincs test. probald ki hogy kiveszed a potfeklampat elinditod es megprobalod sebessegbe rakni. hibat ir be es bedobja a 3 vonalat. mivel pitkin hatso lampaja törött és azota jelentkezett a 3 vonalazos hiba es ujra inditas utan egy ideig jo letezik hogy az zavar be a rendszerbe.
This is the symbol that will displayed on the speedo if a shifting problem occurs.
Generally the car will not start and no gears can be selected although there have been cases where the car has driven fine despite the error showing.
If the car drives fine forwards and backwards, simply disconnect the battery for 10 minutes before reconnecting. This should clear the error from the car's memory.
aramtalanitsd az aksinal az autodat, ettol eltunik a harom vonal.
ha ujra visszajon akkor muszaj lesz gepre dugni hogy kiolvassak mi okozza.
a szerviz figyelmeztetes (ket kulcs) nem akadalyozza az inditast es magad is kitorolheted a display-rol
" Switch on the ignition and double tap the display button to select the service interval Switch the ignition off (the interval will remain in the display) Now before the display reverts back to current mileage, press and hold the display button, whilst turning the ignition back on. Keep holding, and the display will flash, and the new service interval will display. You will also note, that the number of spanners will change from 1 to 2, or vice versa, indicating an A or B service."
Lehet, hogy most nagy marhaságot mondok, de egy próbálkozást megér. Vannak itt nálam nagyobb ászok a kérdésben, úgy is kijavítanak, ha rossz irányt mutatnék.
Pénzbe nem kerül, legfeljebb egy-két perc az életedből.
Szóval: gyanítom, hogy a két villás kulcs ikon már régen ott virít előtted a műszerfalon és nagy valószínűséggel a visszaszámlálás is régen lefutott nullára, tehát a szerviznek itt lenne az ideje.
Annyit tegyél meg, hogy nullázd le a szervizintervallumot, hogy eltűnjön a villáskulcs ikon a műszerfalról. Ezután próbáld indítani és használni a gépet.
ez nem a pollenszűrő tartója, ez csak egy levegőbevezető a szellőzőrendszerbe, és azért kivehető hogy hozzáférj a kiegyenlítőtartályhoz és a fényszóróégőkhöz.
Kivetel ha rajta hagyod a gyujtast es ugy tankolsz. Mert akkor 30litertol szamol vissza es folyton villog h figyelmeztessen h mar csak 29-28-27liter maradt. :))
Rajta van a kapcsolasi rajz. Amugy a kicsi csak megszakit es zar. A nagy meg morze rele vagy bistabil aszem, de mondom rajta van a hatan. En csak egyszer szedtem szet az enyemet anno. Ha oxidalodott akkor egy kozepesen ugyetlen villamossagis megoldja.
A valto olajrol megoszlanak a hitvallasok. Amugy milyen smartod van es mennyit szansz ra? Mert a Roadsterek 0.8masodperc alatt cserelnek fokozatot es ha mindent atpakolsz elvileg mukodhet.
Free edition-ra gondoltam:) Megkérdeztem a Pappast is 6000 Ft-ba kerül , csak személyesen lehet és az összes tulajdonogot igazoló papír kell hozzá. Ez kb. fél nap.
Én ma egy 2012-es(!!!) Mercedes Benz E osztály küszöbeit( csak belülről javítsd, ne kelljen fényezni.....vazz) fényszóróit,( 3ból 1et raktam össze ,eladásra jó lesz) első lökhárítóját( a rácsok meg a krómcsík maradnak, nem kell bántani, jó az törötten is) meg egyéb szirszarjait javítottam...na mindegy.
Na ja tenyleg szar a jarmupark, sot lent meg azt is kifejtettem miert. A smart olcso autonak hiszi minden laikus.
Kevesen ertenek a smarthoz , minden reszegysege teljesen mas egy mormal autohoz kepest. Ezert azoknak akik ugy gondoljak h hozzanyulnak fokozott figyelemmel kell lenniuk!
Bontokra mindig szukseg lesz! Foleg h van jopar meregdraga alkatresz. Inkabb a tulajoknak a mentalitasan kellene valtoztatni. Akar a forumokon ha mashol nem megy. Olajcsere stb stb
hogyaszondja brabus: http://www.hasznaltauto.hu/auto/smart/fortwo_brabus/smart_fortwo_brabus_cabrioklimas54le-7637043 ezen a keréken kivül mi brabus? semmi. ez sima sárgaindexes kék belsős pure. tovább olvasva. 598ezer kinti papirral. 630 ezer ft forgalomba helyezve. alatta. Fenti ár nem tartalmazza a műszaki vizsgát/39e/ és az okmányokat/21e/, átírási illeték/12e/! Eredetvizsga nincs! 598 meg 39 meg 21 meg 12 az annyi mint 670 ezer ft. plusz 120 ezer ft a kerek. tehat 790 ezer ft...
nos. ebben a kelet balkáni koszfészekben minden előfordul.
amikor -saját szememmel láttam és hallottam, de még igyse hittem el- a bmw bontós ismerősömhöz megérkezett a 2 éves új bmw 740i pár éve majd kiszállt a tulaj és közölte,hogy bontott tárcsát és betétet keres az autójához mert elkopott akkor dobtam egy hátast.
ha ebben az 'országban' egy kicsit is komolyabban vennék a vizsgáztatást akkor a tömegközlekedés vállalatoknak komoly járműsűritést kéne végrehajtani.
smartozunk ezt látjuk, de ez általános jelenség. 10 autóból 5-6 kapásból nem vehetne részt a forgalomban.
Raadasul jellemzoen nem a gumi szakad le hanem a bak fem haza. Ez nem arrol szol h kinek van penze magyarorszagon, hanem vannak olyan dolgok amiket nem szabad.! Meg nem latod komolyan-felelosseggel a dolgokat ha ezt nem latod be. Itt most nem elmeleti dolgokrol van szo hanem egy valosagos megtortent hibarol. Fektarcsat sem hegesztunk fol ha repedt. Az pedig csak egy dolog h te mar kicserelted es nem tortent baj. Ez ugye nem tekintheto bizonyossagnak.
nos ha idális esetben csak olyan autók kapnának műszaki vizsgát amik teljesitik a műszaki feltételeket akkor a smartok megitélése se ilyen lenne. jelen piacon nem sok olyan smartot tudok amit nem vágnának ki pl egy német vizsgáról zokszó nélkül.
smartnal nem 15 ezer ft-on sporolnak a tulajok hanem a teljes karbantartason.
smartrol nekem az olyan allapotu auto jut eszembe mint a tegnapi amit csináltunk vagy spenci-é. ha az atlag smart allomany ilyen lenne a megitéles se ilyen lenne.
10 smartból 8ra egy kisebb vagyont azonnal ellehet költeni. ez tény.
Motortarto bak temakorben uzenem mindenkinek, h a lanchidon felborult smart nak is a motortarto bakja szakadt le. Sajna ralatok a dologra. Tehat aki 15ezer forintos sporol az nem normalis!!! Ugye nem kell mondanom mennyivel tobb kar keletkezett abban az autoban, arrol nem is beszelve ha kozben elutsz egy gyalogost... eletjaradek peldaul...
Szoval belefaragni egy oldalso motortarto bakot elore az minimum butasag, de inkabb felelotlenseg.!!!
ez a motorkód dolog sajnos sok smartnál van össze-vissza írva
évjárat és kW szerint kellene keresni, bár motoralkatrészekből nagyon keveset találni a netes áruházakban. amit igen azok többnyire azonosak függetlenül a teljesítménytől, pl termosztát, vezérlés alkatrészek...
nem hinném hogy megnyugtatlak de nem babrálnak bele. (sok mindent nem is tehetnek ott) még néhány tulaj sem tudja hogy egyáltalán van ott nyílás...
Elnézést kérek, hogy a csatlakozó helyett sorkapcsot írtam.
Díszrácsok lezárását csak azért mertem megkérdezni, mert az én autómhoz egyes tisztelt személyek ne nyúljanak hozzá.
Viszont most már tudom, a motortartó bak cseréjét meg kell oldanom.
Krisztián9700 keresni foglak.
Félve, de azért megkérdezem, ha a forgalmi engedélybe motorkód helyére 13 van beírva, akkor a motorral kapcsolatos "alkatrészeket" hogyan keresem a neten?
a koppanó hangot nem a kuplung hanem a fáradt, szakadt motortartó okozza.
milyen biztonsági hiányosságot látsz a szerviznyílásoknál? félsz hogy orvul feltölti valaki az ablakmosódat? mind ilyen, még senkinek nem okozott problémát.
nem előszűrő, hanem pollenszűrő ha így keresed találni fogsz. egyébként nincs bennük alapból. ha nem vagy allergiás nem látok értelmét. jobban párásodik az autó ha van benne....
az Euro-DIN csatlakozók (nem sorkapocs, villanyszerelő vagy e?:-D) szabványosak neten megtalálod a leírását
Már régóta nézegettem egy ilyen kis járművet, és a napokban sikerült vásárolnom is egyet.
Kérdéseim a következők lennének, ami az első utam után jöttek létre a kis fejemben.
Minden ilyen típusú autónál a katalizátor csöve az autó alá fordul?
Kicsit szokatlan, hogy álló illetve egy bizonyos sebesség mellet visszahúz a kipufogógáz az utastérbe, és a tolatásról már ne is írjak.
Ha váltáskor koppanó hangot (kuplung kivágást) hallok, akkor a kuplungrendszert teljesen fel kell újítani?
Az első szélvédő alatt található kettő kis díszrács lezárhatóságát, biztonság szempontjából másképp nem lehet megoldani?
Jelenleg amit vásárláskor nem vettem észre a díszrács alatt - hiányzik a előszűrő utastérszellőző rendszerhez, illetve az ablakmosó tartály zárókupakja. Ezeket keresem a neten, de eddig még nem találtam.
A gyári rádió helyett egy elhasznált jó márkájú zajgenerátor (van) beépítve, de ennek a bekötését kicsit összekuszálták. Smart Cd-rádiót szeretnék vásárolni, ezért a gyári bekötést a sorkapocsban visszaállítanám, ha valaki a sorkapocs bekötésben segítene.
Van egy Smart 600cm csodám és most gondom van vele.
Indítás után ha nem indulok azonnal akkor bevillan a kipörgésgátló jele és meg sem mozdul az autó.
Ez a kisebbik gond de ha elindulok és bárhol megállásra kényszerülök legyen akár piros lámpa vagy csak egy zebra abban a pillanatban ahogy nullára csökken a sebességem megint bekapcsol a kipörgésgátló és csak úgy tudom törölni ha leállítom az autót és újraindítok!
Azt megfigyeltem hogy addig csinálja amíg a motor el nem éri az üzemi hőfokot utána már nem!
Kihez forduljak? Milyen szerelőhöz? Esetleg valaki tud valamit arról mi lehet a gond? Mi hibásodott meg?
Na jo, eddig nem akartam belemenni, egy modern common rail diesel motoron nem tudsz hazilag megoldani semmit. Nem tudsz nyomast merni a nyomocsoben, vagy dignosztikazni egy jeladot.
Nincs olyan hazi praktika hogy ussuk kicsit ossze a gyertyahezagot, vagy spanoljuk meg a porlaszto csucs rugojat.
Ugyan arra mint egy normal hetkoznapi autonal. Hisz az is, semmilyen muszaki kulonlegesseg, buktato, vagy taposo akna nincs benne. Egyszeru tucat auto (gepeszetileg) igy a szokasos dolgokat nezd: ne legyen nagyon osszetorve, ne legyen sok km benne. (Ne legyenek illuzioid nagyreszuk kulfoldrol erkezik es ott se hulyek az emberek azt adjak igazan olcson amin ezek. Valamelyike fenn all. Ergo a magyar azt veszi meg es adja el itthon igazan nagy haszonnal)
-sok km: kopott pedal gumi, kormany, valto, ules bal szele, ajtokarpit. Es belso allapot.
-torott: javitott esvagy festett hossztartok, zar hid, tornyok, kuszobok, csomagter padlo. Hianyzo esvagy feltunoen uj: huto burkolatok, muanyag takaro fedelek. Vigyel reteg vastagsag merot es merd meg az oszlopokat, nyulvanyokat, kuszoboket.
Amugy jo kis auto az is de nem hozza a smart filinget.
az igazi Smartosok nem tartják igazi Smartnak a ForFourt,
nem így van egészen.
a dolog nyitja hogy számbelileg tizedrésze sincs a Forfour a ForTwo-knak.
a másik hogy teljesen más, gyakorlatilag egy "álruhás" Mitsubishi Colt, ezért kevesen foglalkoznak vele (nem is nagyon kell) olyanok akik ForTwo-znak....
bár tisztában vagyok vele, hogy az igazi Smartosok nem tartják igazi Smartnak a ForFourt, és erről a fórumhozzászólások olvasásával meg is győződhettem, mégis, ha van valakinek tapasztalata, ötlete, hogy egy ForFour vásárlásakor mire érdemes figyelni, kérem ossza meg velem.
Egyelőre odáig jutottam, hogy az 1.3-as motort és a félautomata váltót kerülni javasolt.
Nem a km óra:)Hogyan tudom én azt onnan leszerelni?A km órában mi az a visszajelző ami narancssárgán világít,és egy egyenes vonal amiből 3 hullámos nyíl megy az ég felé?
Skacok! Ezeken a kisautókón az alapjáratot mi irányítja? Azaz mi tartja a megfelelő szinten, illetve, ha az esetlegesen minimálisan ingadozik, akkor annak mi a felelőse?
Sziasztok. Légyszi segítsetek, okosítanom kellene a kocsimat a kulcshoz. Tudnátok ajánlani valakit aki megcsinálná, Veszprém környékén, vagy akár távolabbról is. iroda.laci@gmail.com ra. Előre is köszönöm :)
Egy db . Izzítógyertya volt a ludas, cserélve berura. Még a beru gyertyára ia rá van nyomva a mercedes logo , valahogy ez megnyugtató nekem ,csak van valami közöm a csillagosokhoz;-) Olajcsere is volt ,hát tisztára megújultunk.. :-)
Dunakeszin lévő autószerelő barátom tartja karban ,most már kezd megbarátkozni a technikával , már 17 hónapja megvan, azóta ő kezeli. Tök jó, ennyi idő alatt egy termosztát + egy izzítógyertya volt a plusz költés a kistraktorra. Már persze a rendszeres olaj + kötelezőkön kívül.
Udv! Arra lettem figyelmes, hogy inditaskor megjelenik az izzitast jelzo lqmpa, majd elalszik. Ez ok, de beindulas utan megint kigyullad, majd 10-15 mp utan elalszik megint. . Velemeny ?
Szep napot
Tedd még hozzá, hogy felszabadulva a pályára mindenki azt is hajlamos elfelejteni, hogy 130-as óra van benne, nem véletlen :)
Többivel is egyet értek.
Már csak azon is érdemes elgondolkodni, miért is kintről van a legtöbb behozva.Mert ott nem fingják le annyira mint a magyar user
Aztán persze 1-2 év. És ugyan az lesz vele, mint ha "születésétől" fogva magyar lett volna. Ha én meg elmondom valakinek hogy 1 millát költöttem rá, én vagyok a hülye :)
és látom a szemükben a szánalmat. Főleg ha még kijelentem, hogy ebből 700-at úgy, hogy nem is volt muszáj :)
Igen, dicseretes. Nekem van egy teoriam. Miszerint a smartrol mindenkinek az olcso, hiperkeveset fogyaszto, übergazdasagos, nagyon mini auto jut eszebe az atlag embernek. De legyunk oszintek. Egy benzines smart siman megeszik 6-7liter kozott varosi uzemben. A smartot nem ismero emberek azt gondoljak 2-3literrel eljar, hisz fele akkora mint egy normal meretu auto. Es ebben a fene nagy gazdasagos-üzemeltetesben bizony nem tartjak karban. Olajcsere nuku, kopogo futomu nem szamit es meg sorolhatnam... Aztan itt van meg a sulyosbito tenyezo: a celkozonseg akiknek szantak, szingli 20on eves csajok, modern ferfiak meg 30on innen. Nem kifejezetten az az autohoz erto, autot szereto celcsoport.
Hat ezert van ilyen rossz hire ennek a jobb sorsra erdemes markanak. Ezert vannak tiszavirag eletu motorok alig 100ezret elfutva. Lyukas intercoolerek. Torott klimacsovek, gazt eresztett csatlakozasok. Lógò futomuvek. Es szeteses ellen osszedrotozott segedberendezesek.
Aki ideteved es valami gondja tamad, szivesen segitek neki mert erdekli az autoja, foglalkozik vele...
Igen, természetesen lehet drasztikusan barmolni és lehet finoman/érzéssel javítani ... úgy gondolom, hogy akik itt a fórumon megfordulnak rendelkeznek némi műszaki érzékkel.
Persze de gondolom ez már nem smartos specialitás gondolom ha oda eljutok akkor akkor már csak nem rontom el ha már cseréltem párszor gyertyát más autóba.
Kedves smartos mindenki. Szuper megoldast talaltunk a kopogo kanyarstabilizator helyett. Az also (huzott) gombfej szokott logni es ad hangot. A konstrukciojabol adodik a problema mert huzason tul kicsi a gomb felfekvo felulete. Na ezt tudjuk kicserelni hagyomanyos gumi szilentblokkra. Igy majdnem az ökkévalosagig jo lesz. :)
Skacok! Ezeken a kisautókón az alapjáratot mi irányítja? Azaz mi tartja a megfelelő szinten, illetve, ha az esetlegesen minimálisan ingadozik, akkor annak mi a felelőse?
Megnézettem.Gömbfejek mindkét oldalon,bal első kerékcsapágy kuka,jobb kormányösszekötő elgörbülve.Apropó,láttam webshopban,hogy első kerékcsapágy csak kerékaggyal együtt vásárolható.Van valami módja esetleg,hogy kiütni a rossz csapágyat,és csak azt cserélni,vagy muszály aggyal együtt?
Klímás igen.A volt tulajdonosa most cseréltette a szíjat+olajat.Megkönnyebbültem,hogy láncos a vezérlése.Viszont a bal elejétől hatalmas koppanás hallatszik minden úthibánál.A kutyacsontok miatt lehet?
Én meg azt mondom, hogy nyugodtan vedd meg a célszerszámot (nem egy nagy kiadás) és csináld meg te magad a gyertya cserét. Rengeteg információ van róla a neten, csak egy kis időbe telik mire utána olvasol. Ha megakadnál .... van itt a fórumon sok segítő ember, aki kisegít jó tanácsokkal. Más érzéssel használod majd, ha önmagad javítgatod - ápolgatod ....mintsem beviszed egy műhelybe, ahol kitudja mit csinálnak meg s mit nem. Egy gyertya csere egyébként sem egy nagy durranás ... te is megtudod csinálni, ha van célszerszámod.
Udv Gianni! Nagyon tetszik az autó! Remelem a corsamat gyorsan el tudom adni es akkor rogton szólok! Remelem nem viszik el addig! Mar visszaolvastam vagy 30 oldalt szoval okositom magam... Orulok hogy pont neked van 1 Udv Marci
Ha megveszed a celszerszamot akar 20-25ev alatt is megterulhet a befektetes es onnan tiszta hasznot hoz :) komlyra forditva a szot vidd el egy szakihoz ott valoszinu a gyertya is olcsobb mintha te venned meg. Es ugye senki nem ellensege a sajat penztarcanak.
jawa mustang kormányból levágsz kb. 20 cm és addig reszeled tűreszelővel mig rá nem passzol a pipára, ha sokallod vele a melót mert nem öt perc, akkor elviszed egy szerelőhöz és megoldja, olcsóbb lesz mint ha rendelnél.
Sziasztok Üdvözlök Mindenkit! Kicsit szeretnélek kifaggatni titeket! Egyszóval tanácsokra lenne szükségem mert nem értek a smartokhoz... Szeretnek venni egy ilyen kisautót mert nagyon tetszik es automata valltos! Csak full automatát szeretnek csak nem tudom hogy melyik évjárat a jo van e valami különleges amit figyelni kell vásárláskor! Én benzinest szeretnek es olyan 700.000Ft om van ra! Most egy Opel Corsa C 1.3 cdti m van. Előtte is koszonom a segitseget... Ha lessz egy ilyen kisautom akkor én is beszámolók a tapasztalatokról UDV Marci...
hogyan kell smart fortwon légteleníteni a hűtőrendszert? kint volt a motor és most forr. a kiegyenlítő tartálynál meg hidegek a csövek és hideg levegőt is fúj.
Egyetértek veled, nekem semmi kifogásom a nyitottság iránt. De ha visszalapozol, volt aki lecsapott, pedig igen ritkán ír. Ezekszerint néha azért olvas.
Nem tudom! Csak latom hogy mindket oldalon picit beljebb van a szovet mint kene. Kb. 1 mm x 2 mm es beakadoja van, ami letort. Pontosabban bele van torve a muanyagba.
Majd ki kell muteni azt is. Bar az a gyanum hogy berakni az ujat sem lesz egyszeru, mivel hosszabb mint a hely..
Vegre egy sorstars!!
;-)
En is kizarolag niket hordok, legjobb.
Az m3 outletben altalaban kaphato 2-3 fajta 13.5-os. Vagy az xxl shopban.Mikor van meret cipo, polo vagy barmi mas, par darabot beruhazunk :-) Hja, van akit inkabb etetnenek mint ruhaznanak.. Bar ram ez sem igaz. :-) Bocs az offert.
Egyebkent a vaszontetoben nem tudom hogyan, de mindket oldalon eltort valami fem merevito, ami a keresztrudak tavolsagat szabalyozza es a vasznat is fesziti. Ilyet hol tudnek venni?
Most a műlt hónapban Nike pegazus-t vettem éppen 100 eur volt németben, de ahogy nézem magyarban is 29 rugó. Nem tudom Nálad milyen árakban mennek ezek
Amikor Londonban voltam, bementem egy sport boltba, a Londsdale olcsóbb volt mint itthon, de nem voltak olcsóbb árak kint se,,,
Cipőből csak Nike amit veszek, egyrészt kihúz egy évet kéthetente mosva is, ami azt jelenti hogy elég 3-4 db cserélgetni, másrészt a nagyobb súlyom miatt más
A processzorhoz nem konyitok. A fektarcsa... az igazan olcso termekeknel az anyagminosegen sporolnak. A puha ontott tarcsa nagyon hamar kopik. Igy tud 8009ft lenni. De nem torik el egy fekezesnel mert puha. A draga tarcsa kemeny. Es azert draga h kemenysege mellett se torjon. Az igazan jo fekhatas akkor erheto el ha a betet es a tarcsa egymashoz kozelit. Puha betetanyag porozni fog es hamar kopik, de nem is lesz jo fekhatas. A non plus ultra ha a ketto kozott kemiai kotes is van. Ilyenek a karbon tarcsak. Ezek kepviselik ma a legnagyobb fekhatast. Hatranya h csak es kizarolag bizonyos homerseklet tartomanyban van merheto fekhatas. Ezert ra vagy eppen el kell vezetni rola a levegot.
Nehezen torhet egy fekezestol egy tarcsa de persze barmi lehet. Igy azt sem mondhatom h nem. Olyat mar lattam h sugar iranyban kb 5centinkent el volt torve a taxis kocka lada tarcsaja, es meg siman jart vele...
Kínában gyártják a Sony cuccait is, meg mindent, sőt, ha megnézel egy telefon akkut, akkor van olyan ( pl a nokia ) ami egy az egyben ugyan az
még a minta és a sorozat szám is rajta, csak nincs rajta a Nokia logó. Szerinted miért? Nyilván azért, mert van egy gyártási előírás, és amin az nem megy át, az nem szemétbe megy
hanem mehet eladásra mint noname. Namost ha beraksz egy ilyen brand akksit, azzal elmegy a teló 3 napot, a logó nélkül ugyanott készült meg fél napot se bír.
Ugyan ez van a számítógépnél, a processzor ami hibás, mehet celelonnak, ami meg jó az pentiumnak. Egy szalagról jön le mind a kettő
Nyilván az a tárcsa, ami 8000 Ft, nem véletlen annyi. Jó, vannak szórások, pár ezres különbözet nyilván nem a minőségről szól, de azért azt kétlem, hogy ugyan azt a minőséget
veszed meg ruhában, vagy műszaki cikkben vagy akármiben 8.ért mint 30-ért.
A 30 ezres cipőt se azért veszi az ember, mert nike logó van rajta, mert a 6 rugós piacira is lehet varrni, csak ha felrakom a 46-os nike cipőmet a mérlegre, a kettő nincs fél kiló, és
ha lesétálok benne aznap 15 km-t, akkor se veszem észre, szemben a 6 rugóssal aminél olyan vízhólyagos lett a lábam fél nap után hogy öröm volt nézni.
Sajnos az is tény, hogy újabban sok brand is lentebb ad a minőségből, de szerintem még ma is érdemesebb minőséget venni mint gagyit, függetlenül attól hol készül.
Repedt tárcsát már láttam, az árát nem kérdeztem meg :)
Akkor is kétlem, hogy ugyan azt a minőséget képviseli a "dangonban" gyártott 8000 FT-ért forgalmazott tárcsa, mint a szintén utángyártott de jobb minőségű 30-ért...
Főleg ha esetlegesen az ember rokona halálozik el egy olyan ember miatt, akinek még a "jó" kategóriába tartozik egy 8-10 éves gumi is
mert nincs rá törvény. Elhiszem hogy nincs mindenki úgy eleresztve, hogy 4 évente cserélje, de el kellene gondolkodni azon, miért is van az, hogy a német eldobja 6 évesen,
amit fog az élelmes magyar, kint össze szed, és hozza be azzal a felkiáltással, hogy 70%-os a profilmélysége...
És igen, pénzbe kerül az autózás, de ne a féken meg a gumi spóroljunk már. Láttam nem egy kocsit, ahol a nagy zenére volt hallhatóan pénze a tulajnak, a gumi meg tükör volt...
A Citroen fórumon is megy a vita azon, hogy valakinek jó egy 8000 Ft-os tárcsafék tárcsa is, minek a 30 ezres? Talán azért, hogy ne törjön el fékezéskor.
Persze, lehet hogy csak 1000-ből egy fog eltörni, de nehogy már én legyek az aki az 1000-ik lesz, csak azért, mert spóroltam
Megválnék 4 smart gumitól 2 kormányzott gumi méret 135/70R15 jó állapotúak keveset futott 2000-es gyártású Hátsó kerék 175/55R15 szintén szép megkímélt állapotban eladó. a gumik Postán küldöm, illetve személyesen átvehető
Köszi a válaszod, kitakarítjuk az üzemanyagrendszert, ill. még egy kérdésem lenne, fordultszámmérőt és analóg órát be tudok-e szereltetni a házi villamossági szerelőmmel, vagy komolyabb szakszervízt igényel? Köszi: Szivacs
Nagyon keves ez az info. Induljunk onnan h 2001es autoban jo esellyel tobb a km. Azutan nezzuk meg h van e benzin nyomas. Mi van a tankban? (Ezek a modern adalekolt benzinek mar rovid allas utan is kicsapjak magukbol es suru kocsonya lesz belole. Esetleg viz is lehet az aljan) Levenni, kipucolni. Ilyenkor akkor is illik ha beindulna! Eltomodott benzinszuro. De az sem kizart h ott a benzin az injektorfejeknel de a motorvezerlo nem nyitja ki a szelepeket. Aminek millio oka lehet. A teljesseg igenye nelkul: pozicio jelado, sam, vagy maga a motorvezerlo.
Javaslom dobd be egy smartra szakosodott szervizbe es addig amig elkeszul igyal meg egy sört. Ömöljön mas nyakaba a benzin...
Ha valakinek lenne ötlete az alábbi esetre, megköszönném! Három év állás után beindítottuk Smartunkat, amely kb. fél óra járás után leállt és nem tudjuk életre kelteni /2001-es 0.6 benzin 50 ezer km 40 kw/. Benzin van, ac működik, önindító teker, viszont az injektorokból nem megy ki üzemanyag, és szikra sincs.
bal elso sarvedo hibatlan uj lampas coupe 20 ezer ft
belső visszapillantó makulátlan 4000 huf
külső tükör (borult az autó a tükör ház kuka) tükörlapok jók. 2000/db
2db hátsó dobbetét 3000Ft 2db
ablaktorlo belso kapcsolo kar szurke makulatlan. 2000 huf.
hatso komplett csomagterajto panel nelkul 3 ezer ft.
gaz pedal 3000 ft
Smart fortwo folytószelepház hibátlan 5 ezer ft
smart-hatso-alu-keresztmerevito 4000 ft
smart fortwo biztonsági öv 2 db hibátlan pirotechnikai ovfeszitos 10 000 Ft
intercooler ventilátor 4000 Ft
2db hátsó dobbetét 3000 Ft
muanyag csomag tartalma. kozepso futesbox amiben a radiobox is van. jobb hatso halos muanyag takaro csomagterbe,kuszobok stb csetreszek amiket fellek meg. 3000 huf.
Van egy 2003-as 450-es 800 CDI-m. 1 működő kulcsom volt hozzá. Ma már nem tudtam kinyitni a távirányítóval, mert 9 -et villogott mintha lemerült volna az elem, de az jó. Kimértem multiméterrel, próbáltam kívülről is táplálni a távirányítót. De a hiba ugyanaz. Valakinek lenne esetleg valami építő ötlete, hogy mi ez és hogy lehetne megcsináltatni, megcsinálni. Az autó sebességben maradt, úgyhogy a vontatás kizárva. Előre is köszi!!!
Az én smartom 10 éves. Az olajteknő a szó legszorosabb értelmében szétrohadt rajta. Olyan volt mint a szivacs, ha bár hol megnyomtad egy újjal... szivárgott az olaj a rozsda pólusai között.
Lecseréltem. Olajleeresztő csavarral ellátott 65 font, anélkül (szivattyús verzió) 35 font. Olcsóbbikat vettem természetesen. Most, mikor olajcserét csináltunk elkövettem azt a hibát, hogy hideg motornál próbáltuk leszivattyúzni az olajat. A munkatársam addig bontott egy sört... majd még egyet...majd még egyet... elég sok időbe telt mire elkezdett szortyogni. Sok söröm bánta. Egy leeresztő csavarral sokkal simább és gyorsabb ez a művelet és nem hallgatok ennyi böfögést sem utána! :-)
Nagyon köszönöm.A csati és a vezeték biztos nincs mert azt már átnéztem,de akkor megpróbálom megbontani a köteget hátha tőbe szakadt.Még egyszer thank's.
Édesanyám járgánya egy 2007-es 451 fortwo , ezres - benzines.
Most valami 6 ezer km körül van benne , és tavasszal tervezek olajcserét nála.
Az automata váltó , vagy egyéb szerkezeti elem vajon igényel valamiféle karbantartás-cserét , stb. 7 évesen ennyi km-el ? ( havat , esőt még nem látott... )
Az enyémben van gyári kiegészítő fűtés, nézz utána! Van 2004-es piros hátsó sárvédőm és csomagtérajtóm eladó. Rakosgatom 2 éve tartaléknak, és senki nem akar hátulról belém jönni!
Pont azt néztem ma, hogy izzítom, indítom, szokásos hiba, majd mondjuk 10 mp alatt beáll jóra, majd leállítom, ismét uez, de akkor már csak 5 mp ez a hiba, majd ismét indítom és semmi hiba :S ez ilyen izzítógyertya vagy ilyesmi nem lehet?
Üsse kö leirom megint. Ha vilagit akkor ott merheto hiba van!! Hisz maga az auto is meri az adatokat. Keress fel egy masik szakit es nezzetek az élö adatokat.
Nah. Egy honapja van smartod es itt az elso hiba. Ezert mondtam anno h orizd meg a lelkesedesed. Ettol szines az elet es nem unalmas munkaezkoz az auto. (Ha sarga lampa vilagit akkor az öndiagnosztika hibat talalt, ezert azt ki is lehet olvasni! )
A sarga haromszog pedig a menetstabilizalo/kiporges gatlot jelzi. Azert nem tudsz gazt adni. Pl:gazpedal poti, TB, ezek osszekottetese, ha 3000fole nem porog akkor lehet kerek fordulat szenzor, abs kocka, stb stb
Van egy smart fortwo 600-som. Menet közben kivillan, és elkezd égni a sárga felkiáltójeles háromszög a műszerfalon, és a motor alapjáraton megy. Leállítom, újra indítom és a jelenség megszűnik. Sajnos egyre gyakoribb. Esetleg nincs ötletetek? Köszönöm előre is.
A kocsit indítom, el is indul a motor, de nem áll rá mindjárt a normális kb 900-as fordulaton ketyegő alapjáratra, hanem kb 600-as fordulaton ketyeg és közbe világít a motorjelző sárga lámpa és a gázadásra nem reagál. Ez változóan 5-30 mp-ig tart, majd kiallszik a lámpa és a motor beáll a megfelelő 900-as alapjáratra.
Ma rákötötte a Szolnoki Szabolcs computerre és semmit sem jelzett ki a gép, minden ok aszerint. AZt mondja ilyennel még nem találkozott :S valakinek ötlet?
Azt hiszem, a smart jobban bírja mint én. Nem mondok mást: gyűlölöm ezt a havas hideget. Én fenn lakok a hegyen budán, mit mondjak olyan volt a műszerfal mint a karácsonyfa:-) Villogott a kipörgésgátló sárgája veszettül, de azért hazaértem! Az objektivitás kedvéért, azért akadnak jobb kocsik télire, de sebaj , nekem ez a kedvencem.
A hozzáértőktől kérdezem ,ma valaki azt mondta, hogy ezekben a dieselekben van valami vízmelegítő áramkör, hogy hamarabb fűtsön. Én csak néztem, én nem tudok róla ,tényleg létezik ilyen? Berakható utólag ha van?
Van, szval valóban. Milyen megoldást tudtok arra, hogy az ülések ne nyikorogjanak benne. Ott nyikorog, ahol az ülés támlájának a forgó része van alul :S
Volna Hozzád egy másik kérdésem.Smart 450 2001 külső hőmérő csatlakozó vezetékét nem találom.Lehet,hogy nem is volt neki? A diag szerint "szakadás az alkatrészben" hibát ír. .Hova megy be a hőmérő vezetéke?
Azt akartam már én is kérdezni, hogy nekem nincs a gépben ülésfűtés, de mégis az ülés alatt van egy vezeték, mind a vezetőülés, mind az utas alatt. Egy csokicsati és megy tovább szerintem az ülésbe :S mi az?
Emil megérkezett rendben. Az ülés nem légzsákos. Fogalmam nincs mi lehet az a + két szál vezeték.
Az igazság az, hogy túlságosan nem kötötte le a figyelmemet, mivel találtam az ülés alatt egy tízfontos bankjegyet! Örültem, mint majom a f... nak, hiszen nem gondoltam volna ilyen kincsre.
Gyorsan kivettem a másik oldalról is az ülést.... de ott a koszon kívül semmi nem volt. :-)
Érdekes, hogy az utas ülés alatt csak a fűtés vezetékei (három szál) voltak. + vezetékek nincsenek az anyós ülés alatt.
Quattroman-nál a pont. Az enyém valóban roadster és 2004. áprilisi kiadású.
Viszont nem olyan régen ráérő időmben kiszereltem mind a két ülést és kitakarítottam a filc borítást rendesen. Az ülésfűtés vezetékén kívül semmi nincs az ülés alatt. A vezető ülés (a jobb oldalon, mert az a vezetőülés ott, ahol jó oldalon vezetnek! :-)) szóval a sofőr ülés alatt, az ülésfűtés vezeték kötege öt szálból áll, melyből három szál valóban az ülésfűtés csatlakozója ( két fokozatban működik normálisan) két szál egy külön foglalattal csak ott van és lóg a levegőben... nem tudom mire való, mert nincs helye ahová csatlakozzon.
Ettől függetlenül köszönöm a tippet, megfogom keresni ezt a váltórelét akár hol legyen is és bevizsgálom a vezetékelését.
Csak érdekesség képpen én is sokáig kínlódtam ezzel a három csík problémával.Minden vezetéket végignézve csak nem találtam a hibát,kidörzsölést. Diagra tettem és az egyből a váltórelére vezetett.Nem a relé volt a ludas,de a probléma ott volt ahol a relé.A vezető üllés alatti relédoboz biztosítékai és csatlakozói tiszta zöld oxidosak voltak.Megtakarítgattam,kontaktsprébe beáztatattam egy napig.Utána a panel minden forrasztási csatlakozását egyenként átforrasztottam mivel az egyiken repedésgyanút találtam.Összepakolva azóta is hibátlanul működik.Nyilván valamikor beázott vagy bepárásodott az utastér és ennek ez lett a következménye.Utólag nagyon is bagatell hiba volt de ahhoz jó volt hogy hetekig szopasson.Akinek hasonló gondjai vannak egy odakukkantást a vezető üllés alá megérdemel.
múlt héten szoptam egy váltóval derekasan, és egy bő félnapom ráment de kicsipogtattam a motorkábelben a váltó összes csatlakozását, rajzoltam térképet melyik szál hová megy a komputercsatiban.
megpróbálom beszkennelni és elküldöm hogy le tudd ellenőrizni nincs e vezetéktörésed...
Köszi a tippet, megfogom nézni a napokban mert olaj és szűrők cseréje esedékes és akkor lesz fent csápos emelőn. Ilyen szutyok hideg és esős időben semmi kedvem aláfeküdni az udvaron.
Köszi még 1x, feltétlen körbenézem a váltó vezetékeit.
Egy különös (számomra legalábbis különös) jelenség mutatkozott meg tegnap és ma a smart-nál. Állandóan automata módban használom a váltót. Nekem így kényelmesebb. Szóval automatában van a váltó és visszaváltásnál (emelkedőre fel például) gondolkozik (amit egyébként is mindig szokott, mert nem egy villám gyorsan váltó szerkezet) szóval fogy a lendület vissza kellene váltani, de a váltó csak gondolkodik...gondolkodik és nem történik semmi. A műszerfal kijelzőjéről eltűnik az "A" betű és a kocsi megáll, mert elfogyott a lendület. A motor alapjáraton jár, gázadásra nem reagál és nem lehet sebességbe tenni. Leállítom a motort majd azonnal indítom újra, a műszerfalon beköszön a három vízszintes és mintha mi sem történt volna minden működik perfekt módon. A váltó le s fel minden zokszó nélkül mint a vaj teszi a dolgát.... csak a három vízszintes villog a műszerfalon. Tegnap is eljátszotta ezt és ma is. Tegnap mikor hazaértem, levettem az aksi sarut pár percre és így eltűnt a három vízszintes és vissza állt az "A" betű, de ma délután alig hogy elindultam ismét előjött ez a "elfelejtem a sebességet" műsor. Leállítottam a motort, majd újraindítás után a három vonal villogása mellett simán mentem majd 200 km minden gond nélkül a nyugati parton, ami elég hegyes völgyes, tehát dolgozott a váltó le-fel váltogatva sűrűn becsülettel. Azt nem értem, ha egyszer szar valami, akkor az ugye szar. Miért javul meg újraindítás után? Mivel jobb neki a villogó három vonal mint a "A" betű?
Kiszereltem a gázpedált, majd a 4 csavart kitekertem, akkor résnyire szét tudtam húzni, majd befújtam kontaktsprayt. Remélem nem baj, h az fújtam és nem szilikont. Most már nincs olyan rugóosszenyomószerű hangja amikor benyomom.
ne fantáziálj mert hipochonderré válsz. :-) gépre téve kiderül.
a pedált ha úgy érzed hogy szoros, szereld ki (4db műanyag anya rögzíti + az elektromos csati) fújkáld ki a port belőle és szilikonnal ezt is leápolhatod.
Egyébként ami nekem picit furi és lehet ennek lesz köze az pedig a gázpedál nyomása. Ahogy nyomom érzem a rugós hangot picit benne, ez mintha új lenne :S ennek ugye elektromos a gázpedálja, így lehet a pedálban lévő potméter szarakszik, lehet ez?
Nah szilikon sprayt vettem, befújtam, úgy néz ki, OKS a dolog, ezek szerint a hideg lehetett, mert most jött elő -7-8 foknál, előtte semmi hang nem volt :) A másik gondnál felhívtam egy helyi ismerőst, aki szintén mondta, hogy computerre kellene kötni, hogy mi lehet, illetve javasolta, hogy csináljak egy kikormolást, csapassak egy erősebbet vele. Ezt megtettem azóta pöcc röff indul a gép :) lehet vmi dugulásdolog volt, igaz már 3 telitankolás óta ezt a maxmotion dieselt tankolok. Lehet, hogy az lepucolta a belsőt és amiatt? Mert ezen gázolaj csak nem rossz :(
Talán ma el viszik, jó messzire, Bremen-be akar el jutni vele a csávó, bár a motor és a váltó eddig kifogástalanul ment, csak ez csökkentet mód ne lett volna a turbó miatt!
A mostani teljesen szétrohadt, max még egy szezont bírna ki biztonságosan.
ezt barokkos túlzásnak tartom, 3mm vatag acéllemezből készülnek, az hogy rozsdás nem azt jelenti hogy szétrohadt. homokszórással megtisztítják és új bevonatot tesznek rá. (festék, szinter..)
Első és hátsó lemez acélfelni érdekelne. Gyárin kívül érdemes venni bármilyen más márkát? Újban gondolkodom, ott kevesebb a lutri, de esetleg használtnál mire érdemes figyelni? A mostani teljesen szétrohadt, max még egy szezont bírna ki biztonságosan.
Most befújtam, meglátjuk :) Abba segíts még nekem légyszíves, hogy az mi lehet, hogy a kocsit indítom, majd el is indul a motor, de olyan gyengébb hangja van, világít a motorjelző sárga lámpa, ketyeg tompán a motor és a gázadásra nem reagál. ?
elso lengokar darabja 20 korul van. akkor csereljuk ha gorbe.mivel kaphato bele szilent ha a szilent oregedett el azt kell cserelni. 5 korul van a szilent darabja.
Nem szokásom a bocsánatkéregetés, vagy a saját fejem savazása, de ha úgy érzem rászolgáltam, akkor zokszó nélkül megteszem.
Ma remélhetőleg pont került a motorfelújításos mizériára, méghozzá megnyugtató formában.
Egyrészt Quattro úriember módjára nem fogadott el költség térítést, másrészt "gyorsan" elhárításra került a dolog.
Itt jön az a rész, hogy én is állhattam volna a dologhoz kulturáltabban, tehát ezért a bocsánat kérés, bár mentségemre legyen mondva, egyrészt amikor az ember
logikusan idegbetegség nélkül tudja meghallgatni az érveket az is más, és az is, amikor benne van a dolgokban, és szenvedő alanyként jön az arcába a sz..r.
Nyilván a fentiekből következően annak is máshogy jön le a dolog, aki ezeket csak olvassa, például itt is.
Az esetből annyit tanultam, hogy máskor próbálok máshogy érvelni, nem feltétlenül úgy le reagálni a dolgot ahogy most, ha nehéz lesz is.
A hibára vissza térve, a kuplung felől jött Quattro szerint a hang, és a lényeg hogy végre talán el lehet részemről is felejteni ezt a horrort, és tudom élvezni a hobby kocsikázást.
Részemről jó lenne minél előbb ezt az egészet elfelejteni, mondjuk úgyse fog sikerülni, de akkor legalább tanulni az esetből.
Ráadásul, ha én kézzel lenyomom a kocsi elejét, akkor semmi, vagyis az nem elég, h a hang előjöjjön, de ennek lehet az az oka is, h nem tudom egyszerre az első kettőt lenyomni :)
Annyira még nem zavaró egyébként, illetve mélyebb úthiba kell hozzá és ha csak a bal vagy jobb első kerékkel mgyek bele semmi, csak ha egyszerre az első kettővel!
Mostmár ugye 2 hónapja van meg a kisautó és a mai napon, most este arra lettem figyelmes, ha úgy megyek bele az úton egy mélyedésbe, hogy mindkét első kereket éri, azaz az első tengelyt, akkor elölről egy ilyen nyekkenést hallok :S tegnap nem volt, megmerem kockáztatni, hogy ma dél körül sem, de most hazafelé igen már. Ami esetleg szerintem lehet, igaz nem értek hozzá, hogy eddig nem volt ilyen hideg, mint ma, most este. Tegnap -2be mentem, ma délbe is -1, -2, viszont most hazafelé -6 volt már. Lehet, hogy elől vmi gumi a futóműnél a hidegtől bekeményedett és amiatt ez a hang? (kihangsúlyozom nem értek hozzá)
A XIII.ban. tegnap este nagy nehezen de sikerült haza jutni vele... Eszembe jutott, h tavaly is elöfordult ilyen a minuszokban, de akkor csak a hátramenetet nem vette, csak kb 5-6 probálkozásra, de az is csak párszor és reggeli nagyobb minuszokban volt...
Az ismerősöm 450 benzinesének immoja nem old. X-ből nem jön ki. Egygombos kulcsa van. Kilencet villan, elemcsere után akksisaru le-fel. Semmi. Az ajtókat nem zárja és X-ből nem jön ki. Feltanítás?
Sziasztok! van egy 2008-as for two-m. MA megviccelt a váltója, semmi nem vesz be. Se előre se hátra nem megy. Történt valamelyikötökkel ilyen: Mit csináljak, vagy hova vigyem? Pesten lakom. Köszi a válaszokat!
en mondjuk xenont tettem,de arra max elsutom,hogy osram xenon blue izzo az pont xenon hatasu.
de ismeros magyar rendszamu folias autoval atment szlovakiaba felrallitottak a penny parkoloba mondtak 200 euro lesz a folia mert eus torvény van rávagy leszedi hát a rendőr megvárta amig leszedi...
Egyébként Nálatok a clubban is megkérdeztem azt akinek volt, Te is olvashattad hogy azt írta, egyszer se állították meg évek óta miatta.
A használt autón is hirdetnek egy ezüst brabust, a fazon szerint vagy 7 éve rajta van ( 1998-as azt hiszem ) és még egyszer se meszelték le miatta...szerintem túl van misztifikálva.
Arról már kifejtettem a véleményemet, hogy IGEN, biztos töri a csontot, de szerintem kevésbé, mint ha egy 2 tonnás SUV csapja el a gyalogost amin nincs, vagy egy smart, amin akkora van mint egy cipőfűző...
Én az utóbbi 3 hónapban legalább 30 különböző autóst kérdeztem meg eddig menet közben parkolókban, ebből 2 volt smart, és volt olyan kocsi amelyiken olyan vastag volt mint a combom.
Egyik nem mondta azt, hogy szívatták volna miatta. Most az más kérdés, hogy akár hazudhattak is volna, de vajon miért tennék?
Nekem is itt van egy a szekrénybe, engem eddig az tántorított el, hogy ha az eleje le, akkor azt is le kell ( pl, ablakmosó tartály csere vagy akár mi miatt )
a másik vizsgán mindenképpen le, a harmadik hogy ahová vittem, kimondottan ilyen gyártásokkal foglalkoznak, a csávó megnézte az elejét, és közölte,
hogy legalább félnapos munka úgy feltenni, hogy az ne lifegjen, fixen álljon a helyén, miután le kell hozzá mindent gyártani. Fel lehet rakatni 15 ezerért is,
de az olyan is lesz. Hogy ebből mi az igaz, szintén nem tudom, de egyrészt ha fel is fogom rakatni, akkor úgy hogy az atom legyen, a másik meg majd vizsga utánra hagyom én is
Balra a saját ( 20 pénzért vettem, jobbra ahogy felrakva kinézne )
What Does It Do? Relays the external temperature to the speedo and the air conditioning. What Happens If It Is Faulty? Air conditioning may not come on, speedo will read incorrect temperatures like -16 degrees. Where Is It? In the front lower nearside air dam in the front bumper.
ezzel szemben ami pulseokat svajcbol hozok: kodlampa,teljes automata valto, 4 legzsak (passionban 2 van altalaban),kis orak,pohar cd tarto, nagy zene,kalaptarto,ezust kodlamparacs (pulse mindig ezust gyarilag es elso kodlampa is van). 451nel ez lehet valtozott, de 450esek svajcbol ennyire extrasak. nagyon sok pulse raadasul borbelsos is.
Az a baj, hogy a pulse-ba alapban nincsen softouch váltó (ami nekem nagyon bejön), a tridion biztonsági cella fekete rajta (passionnak ezüst, ami nekem sokkal jobban bejön, hisz fehér autóhoz jobban áll, a passionnak ráadásul a tükörháza és a hűtőrács pereme is ezüst), alap pulséban nincs klíma :S míg valóban ami nincs az alap passionba az a két kis óra, illetve a ködlámpa, de ha pótolni kéne ezeket tuti olcsóbban jönnék ki (ha csak egy klímát meg egy egy s váltót akarnék az nem is tudom mennyi lenne). Sőt a két óra pótlása már meg is volt, ködlámpán meg gondolkodom, de felesleges lesz szerintem, hisz a sima fényszórója is nagyon fain ennek a kisautónak. Jah illetve a passion 12 küllős aluja is jobban tetszik, mint a pulse 6 küllőse :)
ultem torott futomu es tridion serult de helyreallitott smartban. sose kene. ez ha talpra lesz allitva a budos eletben nem fog egyenesen menni,zabalni fogja a gumikat es kinszenvedes lesz esoben.
A képek alapján merem állítani, hogy esetleg a kesztyűtartó sértetlen benne .... a többi alkotórésze ..... kuka.
Persze, lehet kapni mindent hozzá..... de mire azt mondod, hogy: oké, kész van s egyben van.... NE add össze a ráfordított alkatrészek számláinak végösszegeit, mert infarktust kapsz helyben. :-)
mivel a szín bejegyzés arra van kitalálva ha pl egy cserbenhagyásnál látnak elszáguldan,i akkor egy piros autót keresnek. nem azt amelyiknek ezüst a vázkerete hisz abból alig látszik valami.
a nemet briefben is az szerepel Farbe: blau, gelb, stb
a bármikor átcserélhető pedig nem mérvadó, hisz bármelyik autó egy fél napalatt átfóliázható.
ilyenkor be kellene menned az NKH-hoz és bevezettetni a színváltozást
Nem tudom, én nem vitatkozni akarok. Az bizti, hogy ködlámpát sem látok, a szélvédőn nincsen ott a tükör körül a fekete kör alakú doboz, ami az eső meg fényszenzort rejti, sőt a rádió alatti kapcsolósor is tök üresnek néz ki... karos tükör.... nemtom :-/
Végül is tökmindegy. Meg aztán 6 év alatt 21000km?
Most komoly? Motor kiszed, bak kicserél, motor visszarak?-műszakis azt mondta, hogy szívatós meló, mert ki kell szedni a motort, hogy hozzáférjenek a bakhoz...
sokszor gondolkozom mostanaban,hogy mitol felszereltebb a passion, mint a pulse. svajcbol ami pulse jon tele full (kis oraktol kodlampan elso at a nagy zene kis kutyuk minden) mig passionbol ilyen felszerelteket nagyon ritkan talalok.
Sziasztok! Lenne egy női kérdésem.....smart roadster 100ezer km...gázadásnál koppanó hang (műszakin suttogva megemlítette a szerelő, hogy középső motortartóbak...nagy meló.....), gondolom hamarosan fel kell keresnem egy szerelőt, ha nem akarom, hogy vmit szétverjen ott bent. Mivel a január elég gyér, kérdezném a tapasztaltaktól egy kb. tól-ig mire lehet számítani? (Nem pontos árat akarok csak kb. egy ilyen művelet munkadja mennyi lehet...?)
igen de nem csak a vizsga miatt vagyok bajban hanem mert szét van törve a burkolat és szeretném lecserélni de csak fehérben találtam és azt mondták hogy nem lesz jó hozzá csak a fekete.
Mondjuk azt se vágom hogy az enyém forgalmi szerint fekete, élőben meg a segge fekete, a többi kék, és ha arányaiban nézem akkor kb 20% a fekete felület!...
smart műanyag csomag: hátsó csomagtartó 2 oldali oldaboritás makulátlan. csomagtér ajtó belső szürke műanyag szép állapot, 2 sárga oldalindex. egyben 2000 HUF (külön az index 1000ft)
Azt nem tudom eldönteni, h akarok é vagy sem, hisz nem dohányzom, meg a kocsiban amúgy se dohányoznék, illetve mást se engednék és így nemtudom, h kell é :)
nem meg lehet csinálni emelőn a jobb hátsó kerék felől.
légtelenítéshez kinyitod a kiegyenlítő tetejét és a motortérben középen elöl kicsit kiemeled a hőpatront a termosztátházból. egy villa rugó fogja a helyén és könnyü beejteni a "soha nem találod meg" helyre. ezért kivétel előtt rá szoktam húzni egy gyorskötözőt fogónak...
Zsiiir.
Legteleniteni hogyan tudom? Tudnal egy rovid utmutatot rittyenteni? Ha nem az a baj akkor legalabb tudom hogyan tovabb, gondolom vizpumpacserehez motor kiugrasztasos muvelet szukseges?!
Koszi a gyors valaszt!
En is a vizpumpara, esetleg a termosztatra gondoltam. Letezik az, h zarva marad a termosztat?
A problema azert is erdekes, mert ha alapjaraton ketyeg, akkor nem forr meg, csak ha megyek vele...
Anyagilag kb mit jelenthet egy ilyen hiba megoldasa?
Mitol lehet az, h hirtelen elkezdte forralni a Smartom a vizet?
Egyik nap még ok minden, aztan allt 2 napot, elindultam es kb 1 kilometeren felforrt a viz. Bordasszij a helyen, feszes. Olaj feltoltve. Kiegyenlitoben jo a szint. Regebben csuszott a szij, de meghuztuk par nap utan.
Az auto 2001es dizel.
Legyszi segitsetek mihez nyyuljak, mert nagyon kene a jargany! Esetleg tudtok jo szakit Jaszapati kornyeken?
Ne tedd, míg nem derül ki, hogy mi van a kocsiddal. Csupán azért, mert komoly gyanúsítgatások is elhangzottak, legalább legyen miért kinek-kinek elnézést kérnie. Én is szerelő vagyok, de olyat nem ejtenék ki a számon, hogy nem biztos, hogy a saját motorja. Ha biztos vagyok benne akkor utólag mondom, de feltételezésekre ne alapozzunk már.
En egy adatot se latok! Egy tizedmillimetert se! De meg egy ezkozt se amivel mered! Ez nem tunik korrekt valasznak vagy hozza allasnak.
De nekifutok ujra mivel mered es milyen adatot? Mert a "nem szokott gond lenni" jelen esetben szokik. Es te kiabalsz a leghangossabban egy masik szerelore.
Meroezkozok? Adatok?
Hali! meg drótoztam az ablaktörlő mechanikát de borzasztó hangja van így, hogy a felette lévő rúdhoz kötöttem, van valami jobb ötleted hogy lenne jobb?? Az a baj nem nagyon férni hozzá az elejét meg nem szeretném lebontani! Muszáj még a feleségemnek ezt használni 1 hétig, még a másikra nincs rendszám!
Tisztelt Urak! .... talán, ha a történetben érintett másik felet is meghallgatnánk .... mert ugye az lenne a korrekt.
Ti, mondjátok a magatokét (ki jogosan ... ki kevésbé), és a másik embert azonnal a hóhér kezeibe adnátok. Ejnye...ejnye.
Megértem a tulajt, hogy ha kifizetett egy talicska pénzt elvárja, hogy jó autója legyen ... de nem értem a szakmabeli autószerelőt/bontóst/üzletelőt, mikor azonnal kollégája torkának ugrik.
Pedig ennyi gyakorlattal a háta mögött ő is tudja nagyon jól, hogy a jelentkező rendellenes hang könnyen lehet, hogy nem is a beavatkozás szakszerűtlensége miatt hallható. Bár mi előfordulhat és ezt Ti is jól tudjátok. Persze szidni a másikat sokkal könnyebb.
Egy példa: műszaki vizsgán volt az autóm (nem a smart...egy másik és nem Magyarországonon, tehát kenőpénz eleve kizárt) átvizsgálták tetőtől talpig mert itt így dolgoznak. Nem volt hiba sehol, átment a vizsgán. Két napra rá, a lakástól 250 km távolságban eldurrant a hátsó gi.fékcső. Visszavittem a vizsgaállomásra. Megcsinálták. Nem lőttem le a szerelőt és nem is szidtam az anyukáját, mert mikor ott volt és megvizsgálták jó volt. A fék is bika volt az autón. Nem tehettek róla, hogy két nap múlva bedobta a törülközőt, mivel senki sem jövőbelátó. Még Quattro sem!!!
Probald ki azt h ulesfutes be, a meleget meg nem huzod ra teljesen igy nagyon hamar folmelegszik a motor es a kopas akkor minimalis. Amugy hol dolgozol muanyagoskent?
úgy rémlik nálad is volt már hogy többször kellett nekiállni ugyanannak a motornak.
a váltó ha kézzel visszaállítom hátramenetbe, elkezdi a tesztet de mindig ugyanott 5ből 6ba elakad. ezért marad kinyomva a kuplung mert nem tudja befejezni a műveletet.
én élőben hallottam és nem azt mondtam hogy nem kell vele foglalkozni hanem hogy meg kell mutassa magát mert egyenlőre sokesélyes és nem tudni a forrását.
ha az ember nem folyton és lélegzetvételnyi szünet nélkül szajkózná hogy már mennyit költött az autóra, akkor talán meghallaná azt is amit mondanak.
Szep auto hasznald egeszseggel. Igen, most is ugy gondolom h parasztsag osszedrotozni valamit hogy eladasra meg epp jo legyen. Es ezt nem szeretnem megmagyarazni
Ha megnyugtat, van egy barátom, itt a szomszédban, autóépész. Összehozhatlak vele.Ő javított eddig mindent a smarton,amit eddig kellett (3 motortartó csere, féktárcsák, thermosztát, klímacső, alsó kormánycsukló, meg a fene tudja már. Igaz, ő mindent javít, ezért sokszor jól jönnek a fórumon visszaolvasva Quattro iránymutatásai.
Nem tudom pontosan, Vonaton lehet Bécs-ig vagy 200 euró kb ahogy néztem! Ítt állt ma a szomszédban 1 Magyar kamion, sajna nem találtam meg a sofőrt. utána járok még, aztán írok majd!
Hali! Neked bontásra kellett volna a smart? Eddig a legjobb ajánlat 500 euró rá ha neked ennyiért megéri viheted! A szállítás még így is kérdés. Autó vasúton esetleg de csak Bécs-ig lehet!
Köszi, hogy le parasztoztál a múltkor, engem megtanítottak a szüleim mi helyes mi nem, azt gondolom! egyébként soha nem gondoltam az autózás olcsó mulatság, már 1988-ban kocsival jártam és nem volt szükségem bkv bérletre!! Viszont csak tanácsot kértem mit tehetek vele, te meg erre ki oktatsz!!!
Már egyébként nincs miről beszélni de köszi a bkv ötletet de én inkább ezt választottam!!
En kerek elnezest! En csupan konstruktiv akartam lenni es javasoltam egy szurotipust amit szakmai ismereteimre tamaszkodva javasolok a markatarsaknak. Epito jelleggel! Erre lett egy ertelmetlen fröcsöges, mas fikazasa, anyazas mindenfele indok, logika vagy alap nelkul. Ez netto szuklatokuruseg. Elszomorit. Mindig probaltam itt ezen a forumon a tudasomat megosztani a tobbi smartossal h nekik ne kelljen foloslagesen kijarni azt az utat amit en kijartam. De ez mar nem segitsegnyujtas hanem egyeni, szubjektiv velemeny nyilvanitas, mas besározasa vagy epp dicsoitese mindenfele alap nelkul. Persze velemenye mindenkinek lehet, meg is oszthatja. Lelke rajta. En is azt teszem most. Szabad orszagban elunk. Megis azt mondom ez igy, ebben a formaban nem egeszseges! Nem helyes! Es nem is epito jellegu !
lámpám talán van, kábelcsati nincs, sárvédőket utángyártottban árul az Iharos 21körül, középső elemet csak bontottban lehet, nekem csak javítós van, díszrács nekem is kéne:-(
antennafoglalat simán javítható, tankcentrálom van
Hol tudnék jó áron téligumikat venni? Lenne vlmi jó tipped?
A múltkori beszéltünk, h átalakítanám a smartom teljes elejét a lepkelámpás verzióra, lenne vlmi jó bontós tipped ahol beszerezhetném lámpákat és a sárvédőket? Kellene még egy fordszám mérő órával is!
na ott azzal az olajgombaval mar probalkozott vki. legalabbis a saru nem ravalo volt... es felvolt szigetelő szallagozva es egy utangyartott volt benne.
nem kívánom rágni a gumicsontot de azt még hozzáfűzném, bármi adhatja a rezonáló hangot, nem feltétlenül van köze a motorhoz. addig míg ez nem derült ki felesleges átkozódni. ld. az olajnyomásnélküliség és a butuló gomba esetét.
egy motorfelújítás nem egyenlő egy autórestaurálással
nem egeszen. tobb fele valto es valtosoftware van. nem csere szabatos. kiprobaltuk mar. dieselen pontosan ezzel szivtunk. 6 valto volt fent mire a 7. azonos jo lett.
adaptáció előtt "csak" a 6.at nem kapcsolta és lomha volt a kupplung, ez most odáig fajult hogy egyszer megszorult két fokozat között, azóta viszont csak kiemeli a kupplungot és úgymarad.
jelenleg a kuplung motor (mind a 3 ami van) marad kint check mode után és nem kábelhiba miatt. (megjegyzem az adaptáció kezdete előtt csak "lomha" volt) a 4 napban az is benne foglaltatik hogy csak "lóg" az emelőn mert másfelé jár a szaki....
ha nem stimmel az evjarat, valto cikkszam fog is. nem lesz jó. most megmondom előre. kár vele küzdeni. kell egy belevaló váltó. nem a 6 es 700as valto nem ugyanaz.
szeretnem ha reszletezned. kivancsi vagyok. szakmai szemmel nézve biztosan megtudom cáfolni amit irsz. főleg hogy ami autóban az a váltó volt azon tavaly Zoli bácsi kuplung állitást végzett sikerrel.
részletezd. én 100%ra mondom,hogy a cikkszám beli eltérés miatt nem megy. mi se ok nélkül cseréltük az elektronikát kompletten amikor feltettünk egy másik váltót...
az egy müködő autóból volt. amikor leszedtük kompletten én még előtte beálltam vele. 8 évig működött. ha más cikkszámú helyett teszed fel nem fog működni. már mi is belefutottunk hasonlóba.
váltótanitással mit lehet 4 napot csuszni? 3-4 de lehet több éve tudjuk hogy különböző számú váltók vannak a smartnal neha 1 éven belül is van eltérés. csak az megy fel ami cikkszámra stimmel. más nem fog.
de ha pénteken délután fél négykor odaállítasz valahová, ahol 4 napos csúszások vannak egy feltaníthatatlan váltó miatt, ezért az egész heti vállalás borult, és páran autó nélkül maradnak hétvégére, nyilván mindenki eldobna mindent csak megnézhesse hogy neked valami rezonál (már egy hete)
szegény most elhunyt szovjet fegyverkovács találmányát emlegetni is kedves szokás
Regota smartozol ugyhogy ezt biztos vagod... Minden smartnak ilyen szuroje van legyen az diesel vagy benzin vagy roadster. Az elteres h ezen van pluszban egy eloszuro. Nezd meg alatta ugyanolyan mint a tobbi. Akar le is lehet venni vagy atrakni masikra.
Többen szidták az ASHIKA gyártmányú szüröket, hogy milyen gagyi kinai, kiszőrösödik, stb... Valójában japán gyártmány és igen jó minőség. Ráadásul a van két tömítő filc a két végén ami sok szűrőn nincs. Plusz ez egy roadsterbe való ezért van rajta körben is. Érdemes megnézni, hogy a sárga szűrőbetét milyen tiszta maradt. Ez 10000-et futott kizárólag a tiszta levegőjéről híres Budapesten...
külső tükör (borult az autó a tükör ház kuka) tükörlapok jók. 4000/db
2db hátsó dobbetét 3000Ft 2db
ablaktorlo belso kapcsolo kar szurke makulatlan. 2000 huf.
hatso komplett csomagterajto panel nelkul 10 ezer ft. kp zar motorral.
gaz pedal 3000 ft
smart fortwo 450 szürke utas légzsák 10000 ft
smart fortwo sárvédő bal piros 20000 ft
regi lampas sarvedok 25 ezer ft
Smart fortwo folytószelepház hibátlan 5 ezer ft
smart-hatso-alu-keresztmerevito 4000 ft
smart fortwo biztonsági öv 2 db hibátlan pirotechnikai ovfeszitos 10 000 Ft
csonkálvány bal első 4000 ft
intercooler ventilátor 4000 Ft
2db hátsó dobbetét 3000 Ft
muanyag csomag tartalma. kozepso futesbox amiben a radiobox is van. jobb hatso halos muanyag takaro csomagterbe,kuszobok stb csetreszek amiket fellek meg. 3000 huf.
Egyébként egy ideig a kuplung léptető motorra gondoltam, de most már inkább a turbó felé mennék el, mert ugye amikor vált, akkor a turbó "leáll" és váltás után újra
tolja, azért is kérdeztem hogy nem lehet-e ez valami szabályzó szelep ( waste-gate ) vagy ilyesmi?
A hangot úgy kell elképzelni, mint amikor mondjuk egy 2L-es kólás flaskát összegyűr az ember egy hirtelen mozdulattal, vagy egy sörös dobozt össze lapít ( ha éppen valaki sörözne ) :)
Amit a múltkor írtam "zörej" még mindig fennáll, sőt, ha jól érzem erősödik is.
A motor nagyon szépen ketyeg, alapjáraton ha hosszabb padlót nyomok is, nem jön elő a rezonancia, se úgy ha sebességbe teszem és taposom a féket.
Viszont menet közben, úgy vettem észre, főleg turbó be/ki kapcsoláskor hallatszik, ha definiálni szertném akkor egy "reccsenés" szerű hang.
Pl. fix hármasba teszem és odalépek, akkor mikor a turbó bekapcsol és "kérné" a 4-iket, akkor reccsen meg, nem váltok, hanem hirtelen leveszem a lábam
a pedálról, és megint hallatszik a hang. A kettő között csak a turbó fütyülése hallatszik.
Ha automatában van, akkor elkezdem oda lépni, és minden egyes váltáskor előtt/után kb jön a recccsenő hang, de ugye miután manualban is előjön, én
nem kapcsolnám a váltóhoz a zaj forrását. Nem tudom a turbónál pl. ja jól emlékszem van valami rúd ami a turbó nyomást szabályozza, onnan nem jöhet?
Quattro bácsi: miután mondtad hogy a turbó jó állapotban van, Neked nincs ötleted erre? Írtad hogy nem hallod meg azt amit én, :) de ez eléggé jól hallható reccsenés.
Volt már valakinek ilyesmi? ( 2002-es benzines fortwo ).
Én hülye vagyok hozzá, de kizárnám a kuplung léptető motort, vagy a váltót, miután fixben is csinálja a zajt