Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Következő kérdés ... Viadrus u22 D .. A huzatszabályzó ha zárja a lenti ajtót , akkor teljesen le kell , hogy zárja , vagy a lenti ajtón lévő menetes csavat be kell állítani egy minimális méretre ?
Ha gázkazánhoz használod akkor valami ilyesmi kellene, ha vegyeshez akkor lehet 2 külön rádiós termosztát 2 körre osztva ( Még egy szivattyú ) Ez lenne a leggazdaságosabb megoldás fűtési szempontból .
Lehet az is , amire céloztam , hogy a leghidegebb helységbe rakod a szobatermosztátot (a két lakás leghidegebb helységébe) , a többibe pedig termofejet a radiátorokra.
a túlfűtés (05 fok) elhanyagolható lenne.Egy ikerház van egy közös fűtésrendszeren jelenleg rádió frekis hőmérővel nézem a másik lakást és ha szükséges be kell avatkoznom a beállított termosztát hőmérsékletbe.
Nem jól működik a kazán hőmérője.Megnéztem,nem víztérbe lógó van benne,hanem spirálos.Azon gondolkodom,hogy a csőtermosztát mellé teszek egy érzékelős digitálisat.
Milyen eltérés lehet a kazánban levő víz és a kilépő víz között,hogyan kéne kalkulálnom a különbséget?
Más:: Megcsináltam a Viadrusba a terelőlapokat....a hátától 12 cm helyet hagytam el,de ez sok....Így is kimegy 390 fokig kemence mérővel....Pedig csak 2 sor fát raktam az elejébe,arra meg gyujtóst..
16 05 kor már 40 fokot engedett a lakásfelé,17 00 tól már csak izzik,akkor volt 60 fok,most 17 35 kor még 50 fok előre és még mindig izzik...15 : 55 kor gyujtottam el... 8 db kb 8 cm átmérőjü,37 cm hosszu nyárfa adja ezt az energiát.......szűkiteni akarom majd még hátrafel vagy 5-6 cm el...(félek ha 3 vagy neadj Isten 4 sor fa megy bele,500 fok is lesz..kemence mérő,13 cm-t lóg a 16 cm es füstcsőbe bele...Ja a lángok fehéresek a hőcserélőnél,vagyis égnek a gázok....Fixen ki van az alsó ajtó primerje,kb 3 cm re engedve..Sec tökig nyitva.....Ha 2 óra hosszát melegit ennyi fa,Én már megelégedtem vele.....
Egyébként a két helység hő-háztartása nem egyforma , egy idő után kiderülne , hogy melyik amelyik hamarabb kihűl , és az lesz a szabályzó helyiség , a másik viszont állandóan túl lenne fűtve. Még ha csak 0,5 fokkal is )
vegyél rendes gépet, az összeszed akár több litert is:) ha meg összegyűlt az ablaknál, akkor törlés, és utána pár perc szellőztetés. aznap már nem szokott újra lecsapódni
szellőztetést úgy szoktam, hogy kereszthuzat, és rányitok egy-két ablakot. mikor a nyitott ablakok felső részéről eltűnik az akkor kicsapódó pára, kész is van
A házba felszökik a pára 50-60 % közé..Néztem 10-18E ft ért párátalanító készülékeket napi 2.3dl vízet szed ki...vegyünk ilyet,vagy jobb helyette sürvebben szellőztetni?? Reggelre az ablakokon összesen kb 0,5 dl víz van amit letörlök...Ezen segítene egy ilyen olcsó készülék??
Ha programozható a termosztát, akkor be kell lőni, hogy abban a tájékban mindenképp fűtsön, tehát 0,5 - 1 fokkal feljebb kell állítani, hogy mindenképp bekapcsoljon az időpont körül, mikor hazaértek. Mondjuk nálam az volt a nyerő, hogy nem érdekelt a termosztát, és egy kapcsoló órával két vagy 3 óránként bekapcsoltam a kazánt egy fél órára. Csodás, egyenletes hőmérséklet volt egész nap, csak ezt időjáráskövetőre kellett volna továbbfejlesztenem (melegebb időben ritkítani a bekapcsolásokat).
Nálunk másképp van...Beállítom mondjuk 21 re! 21,2 nél kapcsol ki,de ekkor már kb 52 fokos a víz a radiátorok tetején...Nos ez még nekünk a levegőt feltornázza 22 egészig,aztán mire visszahül 20,8 ra az kb 5 óra hossza...Szval Én azt akarnám,hogy mire beérkezünk a házba este 11 kor,azt érezzem,hogy valahonnan vmi hő sugározza a meleget....Emiatt lenne az jó,ha mondjuk 22 40 kor van 20,9 fok,akkor 22 45 kor a termosztát 21 re váltana,és mire megérkezünk,frissen felmelegített levegő várna a házban.....
Ha a fakazánt mikor elmegyünk 12 40 kor,akkor még begyujtanám,este 11 re mindenképp kihül,max ha szén menne bele vmi barna szén,az kibirná visitva....de ilyen enyhe időben az meg pazarlás lenne
Nekem mától BRH W7. Alkalmi vétel volt, új darab 4k-ért. Gyakorlatilag a Q7-tel egyezik meg. Ugyanúgy 0,5 fokos állíthatóság, 0,2 fokos hiszterézis (+/-0,1, +/-0,2 és +/-0,3 állítható)