Keresés

Részletes keresés

keletikorut Creative Commons License 2007.12.16 0 0 410

Ezt a "hogyhogy ki kell adják"-ot nem kérded komolyan, ugye?

 

Néhány lehetőség csak így a fantáziálás végett:

 

1. "Haveri" odaszólás a szakhatóság vezetőjének ("Jóska-Pista uram-bátyám, ugye nem jelent gondot egy ilyen csekélység, mint ez a fránya engedély? Hétvégén megyünk vadászni?").

 

2. Nem annyira "haveri" négyszemközti megbeszélés, egy boríték, esetleg aktatáska átadása közben (persze nem üresen...). Ez is sokat tud lendíteni az dolgon...

 

3. "Burkolt" megfenyegetés ("Jóska-Pista uram-bátyám, ezekben a vészterhes időkben, amikor folyamatosan le kell építenünk a köztisztviselői - közalkalmazotti szférában, hát nem is tudom, mi legyen veled... Persze a jó szövetségeseket megtartjuk. Apropó, itt ez az engedélyezési ügy, ez most hogy is áll?").

 

Nem kívánt rész törlendő. A szakhatósági alkalmazott persze morog a bajsza alatt, elvégre elhivatott környezetvédő, de legalábbis minden porcikája tiltakozik egy négysávos út ellen, melyet egy erdőn keresztül akarnak vinni. De egyben csak azt teszi, amit a főnöke mond neki, többet már nem akar, nem is mer. Az engedély másolatát sem merte kiadni nekem, pedig többször próbálkoztam (egyszer már majdnem ráállt az illető, de aztán meggondolta magát. Igen, az állását félti).

redhut Creative Commons License 2007.12.16 0 0 409
Hogyhogy ki kell adják? Meg nem tudnak mit tenni?

Ki mondja, hogy ki kell adniuk az engedélyt? Jó volna nevesiteni a felelősöket!

Ha nem értenek egyet vele, forduljanak a nyilvánossághoz, az már bejött egy párszor. Vagy itt mindenki ennyire félti a székét???
Előzmény: keletikorut (408)
keletikorut Creative Commons License 2007.12.14 0 0 408

Ez így van. Néhány hete beszéltem a terület illetékesével a PPG-nél. Meglepődve közölte, hogy nem tudott róla, hogy egy 2*2 sávos úttal készülnek kettényesni a Halmi erdőt. Kérésemre megadta az Állami Erdészeti Szolgálat illetékesének (mint engedélyezőnek) az elérhetőségét, aki tudatta velem, hogy nem tudnak mit tenni, ki kell adják a megfelelő engedélyeket, bár nem értenek ezzel az egésszel egyet.

 

Hát röviden ennyi a szomorú történet.

Előzmény: acel (407)
acel Creative Commons License 2007.12.14 0 0 407
Akkor mi is van a PPG-vel? 303-nál a körút halmi erdei szakaszáról még nem hallottak.

Előzmény: cssz74 (404)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 406

lefordítom magyarra:

a PPG illetékese MÉG nem kapott ELEGENDŐ kenőpénzt, a kedvező döntés meghozatalához...

Előzmény: cssz74 (404)
Pepin Creative Commons License 2007.12.14 0 0 405
Ja, én is a héten olvasgattam a válaszokat, gondoltam is, hogy beszkennelem és kirakom a netre. Nyeltem egy nagyot, amikor megláttam, mi történt a Helikopter lakópark mellett. Mi is szívunk, de ti se kicsit. Egyik oldalon 60 méterre megy az út a házaktól, mindenféle süllyesztés nélkül, elvágva a lakóparkot az erdősávtól, a másik oldalon meg jön az új 4-es, és a kettő a lakópark sarkán találkozik...
Előzmény: cssz74 (404)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 404

Most kaptunk egy levelet a mb. főépítésztől, hogy a Pilisi parkerdő gazdaság ellenállása miatt nem lát lehtőséget arra, hogy ne a lakópark mellett vigyék el a nyomvonalat...

 

IDÉZET MACI P leveléből a helikopter lkp. fórumáról:

 

"Sziasztok!

Ma megérkezett a Fővárosi Önkormányzattól a válasz a KKK-val kapcsolatban.
A kerületünkből, és a XVIII.-ból is voltak tiltatkozók. Érdekes módon a kerületünkből jövő tiltakozások hasonló észrevételeket tartalmaztak, mint amit mi írtunk.
A többi tiltakozó levelét az érintettek hozzájárulása nélkül nem hozom nyilvánosságra, de az Önkörmányzat minket érintő válaszait bemásolom ide.
A levélből egyébként nem derül ki azzal kapcsolatban semmi, hogy elvetették/ elnapolták/ módosították volna a terveket. Remélem, Polgármesterünk erről majd nyilatkozik, ti. a megkapott válaszok alapján úgy tűnik, minden megy tovább.
Akkor a válaszok (szöveghűen bemásolva):

A Helikopter lakópark melletti Külső keleti körút nyomvonala a jelenlegi 137682/2 hrsz. úttól kijelölt 50 m-es sávban helyezkedik el. Ebben az 50 m-es sávban nem szimmetrikus elhelyezés esetén az út széle az érintett épület homlokzatától kb. 60 m-re helyezhető el. Ez olyan távolság, hogy amelyben megfelelő védelem mellett (zajvédő fal, erdősáv) közlekedési hatások nem érvényesülnek. A Helikopter lakópark melletti 4-es út fővárosi bevezető szakaszának kijelölése a kerület egyetértésével, annak kívánságára történt, a lakópark építésekor és tervezésekor az út kijelölése köztudott volt.

Más tiltakozók levelére adott válaszok:

A Külső keleti körút XVII. kerületi szakaszának nyomvonala teljes mértékben megegyezik a Kerület által igényelt 4-es úti nyomvonallal. A nyomvonalváltoztatásra jelen állapotban az Erdészeti és Pilisi Parkerdő ellenállása miatt nem látunk lehetőséget.

A Külső keleti körút korábbi Rákoskeresztúri Temető melletti nyomvonalának módosítását az Erdészeti Hatóságokkal történt egyeztetések, illetve az egymással közel haladó (kb. 1,2 km) két elsőrendű főútvonal kiváltása indokolta. A tervezett útvonal korábban meglévő általános tervekben, illetve a kerület igényei alapján megtervezett nyomvonalon halad.

Jogsérelmek: Nem közlekedéstervezési kompetencia.

Megjegyzéseim:
A Helikopter Lakópark rendezési tervében nem szerepelt a KKK, így nem tudom, mi alapján lehetett az út köztudott.

Hogy lehet az, hogy az itt lakókkal nem egyeztettek, a Parkerdővel igen?

A nekünk előnyös nyomvonalat a Parkerdővel való egyeztetés során meg tudták változtatni, de az itt lakó adófizetők ellenállása nem ér semmit?

Tudomásom szerint a XVII. kerületi Önkormányzat nem támogatta a mostani nyomvonalat."

 

Én megjegyzéseim:

 

Úgy látszik, egy erdőgazdaság többet nyom a latba, mint 3-5000 ember, mellesleg az út kialakításához ennél a nyomvonalnál is fákat kell kivágni, legalább olyan mennyiségben mint az eredeti tervben, akkor miért nem lakatlan területen viszik, az ugyanis nem belterület...Nem számolnak kártérítési perekkel?

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.13 0 0 403
épülő kéreglagút Angers, France
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 402

tömeges sosincs. (ez itt nem amerika... :-)

 

eleve úgy tervezik a nyomvonalat, hogy minél kevesebbet kelljen dózerolni.

 

Igaz, az M0 csömöri szakaszánál több tucat lakóingatlant kellett kisajátítani, de azok csak a sufni-hétvégiházikó skálán mozogtak.

 

Aztán az M6 bevezető érdi emelkedői szakaszánál is volt probléma, pár házat meg sufnit ott is le kellett tolni...

 

Vidéken max 1-2 tanya eshet az útba, azzal nem szokott gond lenni...

 

Viszont a Munkáskörútnál biztos lesz cirkusz: ott rögtön az acquincumi híd pesti hídfőjénél a 3ból az egyik 10emeletest le kell tolni...

 

a mezőgazdasági terület mindenképpen jó bót:

akár kisajátítják, akár ingatlanfejlesztés/iparipark céljára veszik meg, vagyonokat fizetnek érte...

(ha viszont csak művelik, akkor nem soxart ér...)

Előzmény: acel (399)
acel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 401
A link
http://www.jogiforum.hu/hirek/9045
Előzmény: acel (400)
acel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 400
Megint offtopic: az egér úti kártérítés:



Az önkörmányzat szerint nem jogos a kártérítés a hátrányba kerülteknek mert másoknak viszont értéknövekedést okozott az út.

Röviden: ha a lopott pénzt másnak adom, akkor jófiú vagyok, a károsult meg úgy járt.

A cikkből lehet láni hogy nem kis pénzről van szó: 300 mostani károsult, 2-2,5 ezer várható károsult, átlag 1 millió Ft értékcsökkenéssel.
Előzmény: Törölt nick (398)
acel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 399
Egyáltatlán volt tömeges lakóépület kisajátítás mostanában? Te jobban figyeled az útépítéseket.
Mezőgazdasági területnél könnyebb helyettesítendő területet keresni, és gondolom ez a ingatlanspekuláció területe is inkább.
Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 398

Az a baj, hogy megy a dezinformálás ezerrel, sehol nem írnak arról, hogy mi a szabály (meg egyáltalán van-e), mennyit számolnak a költözés felmerülő költségeire, mennyi a "fájdalom díj".

 

mindenesetre a kisajátítási eljáráson valamit változtatni kellene, mert az nonstensz, hogy több10mrd-os építkezés ek húzódjanak, néhány tyúkper miatt...

 

az azért elgondolkodtató, hogy több ezer ingatlan esetében gond nélkül meg tudtak egyezni a vételárban, csak néhány esetben köti a tulaj az ebet a karóhoz...

Előzmény: acel (397)
acel Creative Commons License 2007.12.03 0 0 397
Az ingatlan értékét és nem ismerem, a tulajjal készült interjúra csak részben emlékezem, Ott jogosnak tűnt az érvelés. És a kisajátításnál nem csak a ház értékének kellen beszámítani, van ott szépen egyéb költség is , ami kb10-20%-ot kitehet, plusz az érzelmi veszteséget, is illik megfizetni, ahogy azt megfizetik jogtalan letartoztatás és más esetekben.
Egyébként nem hős, mert akadályozza az m0-t és engem dugóba kényszerít. Eme definíció alapján teljesen más kategóriába tartozik.

KKK-nál is az a baj hogy a kártérítéseket nem mérték fel, az ingatlanárak már most csökkennek. akár nullára is, a kártétések köre pedig biztos nem fedik le a teljes környéket. Teljes kármentesítéssel már lehet megérné a mélyvezetésű alagút is, a kéregalagút pedig biztosan. Viszont a jelenlegi tervekből az látszik hogy az építtető igyekszik a saját költségeit a környéken lakókra hárítani. Vagyis az út a költsége a őket terheli, nem az építtettőt.


Előzmény: Törölt nick (396)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 396

Nem feltétel nélkül, hanem feltétlen.

én beszélni nehezen magyar, de szerintem a kettő lenni ugyanaz. szerinted nem lenni?

 

És honnan is tudjuk, hogy mennyit is kér pontosan?

a tvben volt róla szó. én onnan tudom. te meg tőlem... :-)

 

És hogy jön ez az egész ebbe a topikba?

úgy jön a topicba, hogy acel olvtárs betett egy képet a csömöri kulipintyóról, ami kapcsán szóba került, hogy miért akadékoskodik a tulaj, és mennyit kér érte, amit személy szerint sokalltam.

 

erre jöttél te a ptks elvekkel.

 

annyiban meg mégsem teljesen OFF, hogy a KKK kapcsán is szükség lesz kisajátításra, így ez a probléma itt is fel fog merülni...

Előzmény: PriceJ (395)
PriceJ Creative Commons License 2007.12.03 0 0 395

"cseszheted az alapelveket, ha a konkrét összeg a vita trágya..."

Mindig konkrét összeg a vita tárgya.

 

"(megj: a "feltétel nélkül" meg nem azt jelenti, hogy bármennyit kér a tulaj, azt meg kell kapja...)"

Nem feltétel nélkül, hanem feltétlen. Egyébiránt hol is írtam én, hogy a tulajnak meg kell kapnia, ha bármennyit kér? És honnan is tudjuk, hogy mennyit is kér pontosan? És hogy jön ez az egész ebbe a topikba? Unatkozol?

Előzmény: Törölt nick (394)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 394

cseszheted az alapelveket, ha a konkrét összeg a vita trágya...

 

(megj: a "feltétel nélkül" meg nem azt jelenti, hogy bármennyit kér a tulaj, azt meg kell kapja...)

Előzmény: PriceJ (393)
PriceJ Creative Commons License 2007.12.02 0 0 393
Nem is értem, hogy kerül mindez ebbe a topikba...

"azért vagy önző, mert kissé túlértékeled ottlakásod érzelmi értékét..."
Mi van?? Nem tökmindegy neked, hogy én mennyire szeretem a lakóhelyem? Én csak annyit mondtam, hogy nem élvezném úgy mint te, ha kisajátítanák akár 400eFt/nm áron, mert szeretek itt lakni. Hol van itt az önzőség?? Miféle fogalmaid vannak neked? Mondjuk így már érthető, hogy miért keveredsz vitába mindenkivel: te egészen mást értesz az egyes fogalmakon, mint az emberek általában. Folyamatosan más malomban őrölsz, és közben az élőfába is belekötsz.

És úgy jutsz el idáig, hogy az ember a kisajátítás okán idézi neked a PTK idevonatkozó alapelveit.. Hihetetlen..
Előzmény: Törölt nick (392)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.02 0 0 392

nem. azért vagy önző, mert kissé túlértékeled ottlakásod érzelmi értékét...

 

(pontosabban, nem tudom milyen házban laksz, deha csak átlagos családi házról van szó, és nem kacsalábon forgó márványpalotáról, akkor igen erős túlzás a 400e...)

Előzmény: PriceJ (391)
PriceJ Creative Commons License 2007.12.02 0 0 391
Te komolyan beteg vagy: azért vagyok önző, mert szeretek ott lakni, ahol lakom, és nem tapsikolnék, ha 400000 Ft/nm áron kisajátítaná az állam a házam?

Szerintem kezeltesd magad!
Előzmény: Törölt nick (388)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.02 0 0 390
nem kell végigolvasni. lapozz a 63.oldalra... :-)
Előzmény: Rooger Preed (389)
Rooger Preed Creative Commons License 2007.12.02 0 0 389

A XVII. kerület röbidtávú koncepciója:

 

http://www.rakosmente.hu/eloterj/e0409/e385.pdf

 

Még nem olvastam át, biztos lesz benne KKK is...

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.02 0 0 388

világos: önző vagy. (a te érdeked nyilván messze a közösségi érdek felett van)

 

én viszont szeretem, ha önző emberek nem nyerészkednek a többiek befizetett adójának a rovására... :-)

Előzmény: PriceJ (387)
PriceJ Creative Commons License 2007.12.01 0 0 387
Látod, ez például egy nagy különbség köztünk: én nem élvezném, ugyanis és szeretek itt lakni...
Előzmény: Törölt nick (386)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.01 0 0 386

vitán felül én is nagyon bírnám élvezni, ha 400eFt/m2 áron kisajátítanának.

 

sőt! végtelen jókedvemben még hajlandó lennék engedni, és megelégednék 399eFt/m2-rel is... :-)

Előzmény: PriceJ (385)
PriceJ Creative Commons License 2007.12.01 0 0 385
Azonnali, feltétlen és teljes kártalanítás jár az állami kisajátításért! Vita nélkül. PTK.
Előzmény: Törölt nick (384)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.01 0 0 384

állítólag 18misit kér azért az 50m2-es kulipintyóért...

 

(ismerősünk pessttől 20km-re lévő 250m2es 3 szintes családi házát 15misiért hirdette, de nem volt rá vevő...)

Előzmény: cssz74 (383)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 383

Szerintem ezért ez túlzás...

Azért nem kéne minden áron elvből ellenállni az egész városnak és pestmegyének, mert legalább 3 millió ember KOZVETLEN érdeke  0-ás, sok másnak csak közvetett. Korrektűl ki kell fizetni, egyébkén a világon mindenhol van joga az államnak kisajátítani ilyen körülmények közt, legyen az akármekkora demokrácia.( USA, németország, GB, francia, stb.)

Előzmény: acel (376)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.01 0 0 382

oké. (ha továbbolvasol láthatod, hogy már tisztáztuk... :-)

Előzmény: cssz74 (381)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 381
Laci nem tévesztem ösze a nyomvonalat, tervrajzom van, hogy 2000-ig a régivám utcán haladt a nyomvonal, amit keletre elhoztak 1km-el az "akkori" újmajori dűlőre, ami ma már csak részben igaz, mert az eleje már aszfalt és utca besorolású.
Előzmény: Törölt nick (370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!