Tegnap délután az egyik 20E-vel bementünk a ligetbe, és úgy kerültük ki a dugót. Ez gyakran előfordul, vagy csak a sofőr egyéni akciója volt? A 30-asról csak úgy néztek minket, ahogy a múzeum felől eléjük kanyarodunk. De amúgy tetszett! Nem kis időt spóroltunk. :)
Igazad van... a mai napig nem értem, hogy mi a francnak kellettek cinkotára ezek az ezüstök... Az odáig tiszta, hogy 20- on minek voltak, mivel átszerelős vonalra kellenének, de az mindig is volt és most van még több is Óbudán.:S
Óóóódis hülyegyerek (Sukártesóka) az 1 napos autójával, a seggrészeg utastársával csinált egy kis személyi sérülést az előtte haladó autó vezetőjének, 2 óra túlórát a balesetben még érintett mentősöknek, izomlázat a jobb karomba, a 3 órán keresztüli forgalomirányításból adódóan, és vagy egész Budapestnek egy nem kis szívást, a Budaörsi úton.
Örs észak, és a 92-esek segítségével kiderítettük, hogy a Dayka Gábor utcától (!) a sor vége a Csömöri Madarasteszkónál volt (!!!!!) Budaörsi út - BAH - Hegyalja út - Erzsébet híd - Szabadsajtó út - Kossuth Lajos utca - Rákóczi út - Baross tér - Kerepesi út - Örs - Veress Péter - Tökömtudjahogyhivjákkifelé... Ilyen jó még sosem volt...
Valamint a Baross téren kisebb-nagyobb sérüléseket szenvedett el az FLK-297 egy Fiattól.
Egyébként mi bajuk volt a 280asoknak hogy le lettek állítva és utána már nem bírták feltámasztani őket?Különösen a két ráncos érdekelne.(17-44 nagyon jó,D10-es gép volt)
Ma reggel 7:17-re kimentem az Árpád üzletházhoz a 20E megállójához.El is ment elöttem a 7:17 -es busz időben káp felé. Na de a 7:23-as busz 7:34-kor jött dugig möggötte pedig a 7:30-as(1 lámpán jöttek át.)kb. 3 utassal. Ez sajnos mindennapos dolog..
Csak a tisztánlátás kedvéért: a forduló magánterületen volt, ami a rendszerváltásig mindennapi esetnek számított és nem okozott problémát (pl. Szarvas csárda tér). A BKV ezért sem adhatta el, sőt ha nem türelmes az új tulajdonos, már egy éve fizethetné a havi sokszáz-ezres bérleti díjat.
Ne délpesttől vedd el, mert ők adtak táblás ezüstöt. cinkotától kell visszavenni, ők nem adtak ezüstöt. mondjuk 12-35, 06-34, 06-37, 06-44, 06-45, 06-49
1) a mádi-kada sarok az átépítés után is ugyanolyan lesz, mint volt (bár sok mindent a korábban taglalt okok miatt úgyse lehetne tenni).
2) úgy látom - különösen a cinkotás vonalakkal összehasonlítva, ahol szinte mindenütt van -, hogy a dél-pesti területen azért elég sok vonalra így se került alacsonypadlós kocsi (szóló, csuklós egyaránt). kár.
1 buszon utaztunk:D Én is a 14:38- assal mentem:D Középen ültem, 1- es ülésen fekete fölsőben táskával a kezemben... láttad a fószert, aki végig fotózta az utat?:) Mármint a hidat, ahogy mentünk átXD
Tényleg kihasznált volt,én is a 03-17el mentem amúgy,14:38kor indult Békásról :)
Láttam rajta JLA-159et is,03-49 mentem haza(16:24 kor volt a Városkapunál,16:50re értem Békásra).Minden 204es tömött volt,amit láttam,és mindenki dicsérte is! :))
Az útvonal meghosszabbodott, de nem a Lajta végén van a végállomás, hanem a volt 19-es végállomásán. Oda pedig, a Topánka-Török Flóris-Gubacsi út (Lidlt megkerülve) útvonalon megy, azaz nem a 119-es vonalán. Új megállók (papir szerint, mert nem mentem még vele) :
- Ady Endre utca Török Flóris utca - János tér János tér - Gubacsi út vá. Ady Endre utca
A lényegen nem változtat persze, hogy a vezéreknek van végre lehetőségük kiszállni is.
A selejtezés a társaság számára feleslegessé vált eszközök (tárgyi eszközök, készletek) állományból való kivezetését (törlését) jelenti.
Szerintem te erre gondolsz:
A selejtezési eljárás lefolytatása nem jelenti a felesleges vagyontárgy fizikai megsemmisítését, vagy használatra alkalmatlanná tételét, kivéve, ha azt hatósági előírás kötelezően elrendeli (például az élelmiszerek, a gyógyszerek, stb. esetében).
Csak azt nem értem, hogy azt a nem is nagy területet eladták gondolom 3-4 millióért, de a többlet kilométer miatt forintosítva pár év múlva ott vagyunk, hogy ráfizetéses a dolog.
Jajj, a 444-et nagyon sajnálom, de sejtettem, hogy ez lesz. Bezzeg a 17-23 meg ilyenek, azok nagy túlélők. De sokat utaztam anno vele a 20gy-n. :( Olyan roncs, mint a 04-70 meg vígan szaladgálnak. (tak) Mostanában nem látom, mi van vele?
Azt én is néztem, hogy a 25-ös ottani kinyírása után talán már másnap elvolt kerítve. Gyorsan ment. :( Amúgy a kérdésedre a választ én sem tudom, de most már engem is érdekel a dolog.
Mátol meghosszabodott a 166-os Pesterzsébeten. A 119-es vonalán kivitték a Lajtha László utcába. Így legalább Pesterzsébeten sem kell a vezetőknek fél órát ücsörögni a buszban.
Amikor elhozták őket, akkor télleg jogos volt az indok. Jelenleg munkanapokon nagyon csekély az átszerelések száma, és ami átszerelés van az (tudtommal) csak a reggeli órákban van, illetve napközben a 293i > 293 > 266 átszerelés van. Munkanapokon nem is nagyon kellenek a FOK-GYEM-ek. (Csak az a bajom, h. elvették az ezüstöket innen, de nem régi kocsikat kaptuk vissza helyettük :-(((( ) Hétvégén nagyon szar számok vannak. 6 megállóra átszereteti a buszt, majd vissza. Azt megoldhatnák normális számokkal.
Gyerekek, ez az új 204- es járat eszméletlen jó ötlet volt a BKV- tól... elismerésem:P(és ilyet nem ritkán mondok)XD Most mentem vele egy kört, suliból hazajövet, egy kis kitérővel:P, ki volt tömve Újpest-központtól végig és visszafelé ugyan ez volt a helyzet. 30 perc alatt átér Békásmegyerre, egy kellemes 70-80 km/h- ás tempóval a Megyeri hídon:) (03-17- el mentem... még mindig eszméletlen az a kocsi:P) Békáson a 34/134- ről érkező utasok tömték meg, de rajtam kívül még a tömegbe beleszámoltam azt az 5-10 nyugdíjast is, akik, mint én, terepszemlét tartottak, majd jöttek vissza velemXD Úgyhogy ez a járat hamar be fog indulni, és remélem, hogy akkor a menetrend is sűrűbb lesz és kap csuklós kocsikat is a vonal:P De persze tévedhetek is...
Jöhetnének vissza Óbudára, mondjuk a 104-es családra. Ott is lehet táblákat cserélni rendesen, úgyis azzal az indokkal vitték el őket, hogy a sok átszerelés megkönnyítéséhez kellenek.
A 03-as ezüstöket elvették a 166/266-osról. Már legalább két hete a Kökis vonalakon szoktak felbukkanni, illetve egy-egy a 166-oson. (tegnap 03-02). Ma: 166: 03-39, 06-15, 15-55 266: 16-32, 16-45
na ne... Te a 844 -ről beszélsz? nem lehet, hogy dugó volt? :-D amúgy a rángatás a b híd nak köszönhető. Csodálatos hangja van, én imádom. És olyan mély erős hangja van a motorjának. És tegnap vezér meghajtotta kicsit ahogy lehetett menni, és ment mint a golyó.
kivéve ha a 04-16 -os busz jön egy vékony pasassal reggel. Na akkor fel ne szállj, mert 20-30 -al megy. De van délután is városnéző, aki hétfőn este 7 elött napszemüvegben vezetett és a 173E -vel nem volt képes megelőzni a fekete 7 -est a kórház-ferenciek távon. Sőt még nem is láttuk a fekete 7-est.
En speciel barmely idoszakban az Astorianal, ill. egyszer-ketszer a Morzsi fele, eddig meg mindig volt rajta ulohely boven. (de lehet, hogy ez szeptembertol valtozott)
Nem is az a gáz, hogy beleugatnak, hanem az, hogy a BKV le is fekszik nekik. Érdekes módon a Népszínház utcás nénit mindig leszerelik rövid időn belül.
a 7A felváltó = es kb ugyanolyan szar járat mint a 7A volt én csak tudom 2x évig avval közlekedtem érdekes a 7E vagy piros 7 essel negyedannyi idő alattt érek bárhova
És hol kardoskodjak? Alacsonyodjak le "busztáblát nem engedem lerakni erre ne járjon busz" szintre?
Annak idején lakossági kérés volt a 7 -es lehozatala miatt a forgalmi utcáig. Amikor megépült a Sáfrány utca mondták ideiglenesen csak a 7a jön le. Lett belőle 25év... Bár végre lejön a 7 -es, de hajnalban este hasonlóan ritkán jár mint a 7a. Ugyanúgy ott a bornemisszán a busz, igaz most a 173 -as. És hiába járnak hangoltan felváltva érdekes módon nagyon gyakori hogy két 173 -as után jön egy 7 -es.
Én nem elvenni akarom a buszt, csak módosítani az útvonalát! Olvasd el mit írtam. Akárki akármit mond a budafokin ami megy az luxus.
jelentem, a 47-49V-n knóroznak (tegnap nem jártam arra, gondolom már tegnap is), egy kiváló jármű mindenképp szolgál, a 08-13 :) láttam még 00-02-t is. 08-13-nak némiképp el van állítva a váltója, már nem hullámzik annyira induláskor... sajnos... ja és elölről is gányabb lett, ködlámpa nuku, és valami hányadék lökhárító...
Kérdés: a 04-73-ban milyen moci van? Mert olyan D2156HM6UT jellegű kipuja van, de kicsit mégis olyan D10-es.
Bár ott várta volna az összes. Amit a 20 perces lukban kaptunk abban a megállóban (megjegyzem igazuk volt), azt senki nem tudja megfizetni! Remélem minden kedves Batthyány utcai lakó fog szaporodni a kedves mamájával...
Jelentem, tegnap én is indítottam Őket a Batyiról. Jelentem, 15:00-ig arra jártak, míg a fél Batthyány utca be nem telefonált a BKV-nak, hogy azonnal tüntessék el a buszokat innen. Így sajnos mehettek vissza a balettbe ugrálni a Csalogány utcába, sorbaállni. Ennek köszönhetően lett is hirtelenjében egy 20 perces luk. Éljen a Demokrácia!
Nem lehet kiadni olyan utasítást, hogy menjenek arra, annak meg, hogy a fele itt, a fele ott járjon, nincs értelme.
233E-n csodálom inkább hogy még élnek a buszok van ott egy olyna buszsofőr akivel már 2-3xor mentem/jöttem de az valami nagyon durva amit művel nem tudom vki utazott-e már vele:D
"Amúgy ez is érdekes, hogy a peremkerület kap közvetlen belvárosi kapcsolatot a fehérvári nem. Tudom itt nem lakik fontos ember..."
Szerintem ennek az ég világon semmi köze a fontos emberhez. Egyszerűen a peremKERÜLETben valószínűleg többen laknak, mint a híres-neves Fehérvári ÚTON, így az érdek ezt kívánja. Arról nem beszélve, hogy ha nem lenne a közvetlen kapcsolat, akkor azok az emberek is rajtatok keresztül utaznának, még tetézve ezzel a zsúfoltságot.
Az meg nekem is fura, hogy ha nálatok szar a közlekedés, akkor miért máshonnan kell elsajnálni, ahol jó. Tessék azért kardoskodni, hogy nektek is jó legyen! De ne más rovására...
Ez ellen pont Te emelted fel a hangodat tegnap, hogy a 204-esre operatívan vittek kocsikat...
Tök jó lenne ha a 11-es buszokat lefele menetben nem a Csalogány utcai dugókban dekkoltatná a tisztelt Diszpécser, hanem elterelné a Batthyány utcába, ahol tök üres az egész utca. Fő hogy a Batyin van vagy 60 ember aki tömörög, a buszok meg a Csalogányon sorakoznak.
7 -es nincs túl közel a fehérvárihoz, csak a végállomásnál. 10 -es is nagyon hiányzik, egyik nagy párttag képviselő beetette a nyugdíjasokat aláírásgyűjtéssel, hogy csak akkor engedi megszüntetni ha a 3 -as bejárja az útvonalát(nagytétény felé: épitész-fehérvári, körtér felé: fehérvári vegyész). Ami simán járható út lenne, egyedül a fehérvári-vegyész sarkot kéne lekerekíteni. Nem mellesleg így járt a 3 -as amikor savoya napokon le volt zárva budafok.
14 -eket nem akarják sűríteni, a villamost meg "állítólag" nem lehet. Ezek után adja magát hogy valamelyik E -t kell felvinni a fehérvárira, tőlem jöhet a 33E is.
És majd a szabadság híd nyitásakor jön a fekete leves a szóló ICS -vel. Na ott majd esélyem se lesz felszállni. 3-as UV szerelvénynél az ajtóba tudtam beállni a fonyód utcánál. Amúgy hol láttad a villamosokat? Mert ott is a hengermalom körtér a mérvadó. De pl a 18 -asra igen sokan szállnak fel, az visszatelítődik savoya felé, és az 56 -os is valamennyire. diákok sulivégzéskor meg a 41 -est tömik meg.
"a peremkerület kap közvetlen belvárosi kapcsolatot a fehérvári nem" "villamosokat ne említsd" LOL Kérdés, hogy a Fehérvárinak melyik részét képviseled, mert a külső részénél eléggé közel van a Tétényi út(7).. Vissza a 10-est a Fehérvári útiaknak 10E formájában! :D
A 33E is egész tele volt, kényelmes tömeg volt, amikor tele van a busz, de nincs senki a másik szájában. 33A/33-t nem láttam, mert jött a 103..
Fehérvárin ritkán járok mostanság, hülyeségnek tartom, hogy egyszerre elmegy 4 villamos, aztán semmi 5 percig. Persze nincs mind a 4 tele, sőt..
Alapvetően nem értem, miért ágálsz folyamatosan a 233E ellen ahelyett, hogy a 18/41/56/114/213/214 erősítése mellett állnál ki. Budafokon szerintem a legtöbb járat csúcsban elég erősen kihasznált, további kapacitásnövelésre lenne szükség csúcsban, ha autósokat szeretnének átültetni..
Leírom megint. Gellért budafok távon utazok, azaz a legtelítettebb. én még félháznál több utassal nem utaztam. Amúgy ez is érdekes, hogy a peremkerület kap közvetlen belvárosi kapcsolatot a fehérvári nem. Tudom itt nem lakik fontos ember... A villamost ne is említsd, mert az elcseszett menetidő miatt cammognak, szándékosan elengednek lámpákat csak nehogy túl hamar a körtérre érjenek. pl hengermalom/bocskai, ami +4/5 perc menetidő
Akkor valszeg a tömeggel ellenfázisban utazol.. :S A vonalnak nyilván nem a Rózsakerti szakasz a legkihasználtabb része. És nem is az Uránia-Gellért (vagy Okt.23-Uránia) Ahogy reggelente látom, nincs már olyan nagy sor 8 körül a Budafokin, mint ami miatt kerülőt tesz a Móricz felé. 56-os villamossal kb. ugyanannyi a Móricz, mint a 233e-vel, ha nem gyorsabb.
És gondolom mögötte meg kísérte a 33/33E félházzal se... Mondom még egyszer az utasok 90% -ának mindegy amelyik hamarabb jön azzal megy. Délután nem egyszer utaztam, és ezáltal osztottam meg a tapasztalatom. Mellette több buszvezető ismerősöm is ezt tapasztalta.
De én meg ajánlom mind2 -nek hogy gyertek a fehérvárira. A 3 percenként jövő villamosról van utaslemaradás, és nem egyik irányba hanem mind2 irányba. 14-esekkel gyakran meg se próbálkozok, mert ott nem 1-2 induláson, hanem csúcsban alsó lépcsőzni lehet.
Hát én ha megyek vele, akkor általában gellért - budafok távon csúcsban. És idáig mindig volt ülőhelyem, sőt válogathattam is.
Érdekes, mert az utasszám adatok nem azt tükrözik amit írsz. Még anno Dávid is írta városiba, hogy jókora kapacitástöbblet van a budafokin. Az meg a másik fele, hogy a budafokira felesleges a 3-4 csuklós, nem igényli utasszám szempontjából. Szintén nem igényli a 2 zónázó járatot se. 233E igen kevés utassal jár fel a 114 -es huirkába, és ráadásul a 114 -en is kb félházzal. Kellenének máshova ezek a buszok... Akárcsak a 176E buszai.
+ egy kis jellemzés a ma általam megutazott gépekről:
16-34(152):A szokásos reggeli.Király gép:)
17-73(36):Rally!Ez úgy megy mint akinek a seggébe erős pistát kentek.Csepeli felüljárót úgy mászta,hogy közben 4esbe is váltott.Nem értem mi a probléma a gyorsulással:)
11-90(23):Csak jót lehet mondani.Elég rendesen ki volt tömve.
08-63(20E):Alig bírták elindítani.Vezér akármit nyomkodott a váltógombsoron,nem volt hajlandó sebességbe váltani.Csak pörgött a motor.Aztán nagy nehezen elindult.Hangja király,fékezéskor mint egy kéziváltós távolsági 280:)
08-13(30):Jó kis nyíl,csak hangos.Fékezéskor erősen morog. 18-16(196A):átlagos 18-32(196A):A hang kárpótolja a gyengeséget:) 01-11(273E):Eléggé lelakott.Jól megy,ajtók csendesek.(Vegyes kiadás volt ma?) 04-22(173E):átlag gyros 18-38(23):fos... 11-87(36):Egyszerűen:ZSÍR!:) 15-62(35):Jó kis gép.Régi nagy törzskocsi(23-50).3. ajtóban piros fémkeretes lámpa:) 17-93(23E):Eddig se szerettem ezután se fogom.Zajos,ajtók nagyon hangosak. 19-56,11-40(173E):szokásos 435 feeling. 05-57(148):Csörög-zörög,a léghenger takarófedelek + néhány reklám panel kezd lenyílni.
Kedves Marci! Gondolom olyan 10 11 körül láttad őket vazz. Ma reggel sztem 100% felett volt a kihasználtság a Savoyai és az Okt.23 utca között a 7.27 (Savoyai)-es buszon. Amikor kanyarodott a Kitérő útról a Hunyadira, meg a Hunyadin/Budafokin a 2 nagyobb kanyarban, valami kerregő hang hallatszott a C tengely kerekei felől.. A 4. ajtónál a legalsó lépcsőfokon volt csak hely.. Az egyel feljebbin 4-en álltak, nem hobbiból.. Jó lenne, ha reggel szemrevételeznéd 6-9 között a városba befelé, és délután 13 és 19 között Budafok felé a buszokat, és ezután osztanád meg velünk tapasztalataidat..
Szerintem csúcsidőn kívül (nap közben, este) lehetne egy 233, amit a 33-ból lehetne lecsípni, minden bokorban megállna és elérné a Blahát. Mondjuk a Baross térig mehetne. Akár szólóval elsőre..
amúgy utaztam vele többször is és félháznál többen sose voltak és a 233E fontossága megkérdőjelezhető, csak hát nyomatják ugye... ha esetleg sokan vannak rajta akkor jön mögötte az üres 33/33E. na erre felesleges a oda a csuklós
utazzál a fehérvárin csúcsban 1 hónapot asszem máshogy látnád a dolgokat egészen azóta van ez az állaot amióta elvitték a 3 -ast a budafokira
"Ja és az még jobban dühít, hogy a köcsög 233E miatt ahol gyakran nincs is álló utas!"
Én nem tudom, hogy te és a többi fikázó mikor szoktátok látni/utazni a 233E-vel, de én konkrétan még nem utaztam vele úgy, világosban, hogy legalább két csaj segge ne lógott volna az ölembe, este befelé meg (utolsó járatok) ülőhely nemigen volt.
szerintem nincs nagyon kiszúrva kelenfölddel megszabadult nemkevés nyügős kocsitól, és kapott pár nem túl jó trolis kocsit, de kapott jókat is. bár mostanában igen rosszul alakul a 260 -as flotta
Ja és az még jobban dühít, hogy a köcsög 233E miatt ahol gyakran nincs is álló utas! Ma is amiket láttam félházzal se menetek. És a budafokin láttam őket.
Így van, Hagyó M. kérésére nem holnap üzemkezdettől, hanem már ma az ünnepélyes átadás utántól közlekedik. Óbudának ez +3 260-as kiadás lesz, ma operatívan van megoldva. 12-71, 03-40, ezeket láttam. A hangolt közlekedés igaz, a megállókban már kint van az új 104-104A menetrend is. Az időoszlop a 204-esnek természetesen a megállóban is szarul van fent, mint ahogy azt délelőtt is jeleztem... :-)
Ja, én még utaztam is vele, nekem tetszett (kivéve, hogy szakadt az utastere), úgyhogy :(((. Kf-el nem kicsit lett kiszúrva úgy általában az új pk bevezetése óta (na jó, azért pár 412-estől sikerült megszabadulni :)) )...
Amúgy reggel olyat láttam,amit eddigi 8 éves óbudai "pályafutásom" alatt nem,és nem gondoltam h lesz ilyen,de reggel utaslmaradás volt a 118ason,már a Szentlélek téren!! :D :S
Oka:
06-91es dodszem lerohadt,nem pótólták,06-90es dodszem pedig 8-kor indult,így 17-18 percig nem volt semmi(előtte persze 260as volt,03-65),és bizony az alatt összegyűlt 50 ember...
06-91 azóta már megy(döntse el mindenki,ez mennyire jó),meg 06-90es is,aminek amúgy lyukas a padlója,és majdnem annyira zörög,mint 14-05,érdekes lehetett azzal menni heringfeeling módban!
19-95 tegnap 173E csiga vezetővel... hagyján hogy a feketét nem bírta megelőzni kórház ferenciek távon(!!!) de hogy még a mögöttünk jövő 7E megelőzte a 173E meg tolta. És nem voltunk sokan a buszon. Hangja nagyon tetszik a busznak szépen vált, és fékez. Ezt a részét nagyon élveztem az utazásnak, de az Expressel városnézést nem szeretem. 18-17 förmedvény jött 17-81 -el hozzánk 08-81 is visszajött ezüstök meg átkerültek troliba remélem nem végleg...
Érdekes lesz az az indulás, de ha nem lesz hangolva, akkor előfordulhat, hogy egyszerre fog indulni két busz. Ezzel az erővel elég lett volna járatni Rákospalota-Újpestig is.
Csak ez valami érdekes járat lesz, mert míg a 104-es 13 perc alatt ér el Újpest Központig Palotáról, addig ez 11 alatt, viszont az utolsó közös megállójukat (Bagaria utca) a 104-es 28, ez meg 40!!!! perc alatt éri el. Azonos útvonalon, azonos megállásokkal. Most akkor hogy is van ez? És azt is kétlem, hogy a pesti oldalról Budára ér 3 perc alatt, vagy mennyi van hagyva.
Mellesleg meg sok szeretettel várnám a 104-es holnaptól érvényes új menetrendjét is, mert olyat pl nem hiszek el, hogy 19:15-kor egyszerre fog indulni 104-es és 204-es is Kossuth utcától...
Ühümm :o) Úgy érzem, nem csináltunk jó bizniszt. Esetleg Nolan keze van a 08-20-ban :o)
Ami tegnap még Kelenföldön volt:
17-22, 17-64, 18-44, 04-56, 04-60, 08-81. Másra nem emléxem, és lehet, hogy még volt kint/csarnokban busz, nem akarok messzemenő következtetést levonni.
Troliban működik a mosó? 1-2 hetes megfigyelésem alapján a legtöbb buszuk koszos, több hete nem láttak vizet. És hát azért elég frekventált helyen is járnak a buszaik. Ezt nem veszi észre senki, aki esetleg rájuk szólhatna?
sztem csak megjöttek az alkatrészek a volvokhoz :D valószínű már nem 30 marad a garban :-P 160/260: 6:41 -es indulás is extra volvo, 6:53 -as indulás 916 86 -ról. Így jött meg batyira beállt ajtót nyitott, majd leszállt a vezér. semmi próba hogy átírja...
Sztem inkább szóló volt. olyan 224, 70, 277-es vonal környékére gondolok. De lehet 5-ös is. Mondjuk ha Localo lenne, annyira nem hiányozna, kivéve ha KLN-xxx, de akkor 130-ason volt.
Mert azért a csuklóst nehéz megbillenteni.
De ha villanyoszloppal ütközött, van egy olyan érzésem, hogy még egy S betűt ki fognak osztani.
Az autó sofőrje és a busz egy utasa súlyosan megsérült Súlyosan megsérült annak a személygépkocsinak a vezetője, aki megállás nélkül hajtott egy védett útvonalon közlekedő autóbusz elé hétfő este a főváros XIV. kerületében, jelentette az MTI tudósítója a helyszínről. A buszon négyen utaztak, s közülük egy utas súlyosan, kettő pedig könnyebben megsérült, a személyautó vezetője beszorult az autóba, őt eszméletlen állapotban szállították kórházba, mondta az MTI-nek Pap Judit, a BRFK sajtóügyeletese. Szemtanúk elmondása szerint az ütközéskor a busz megbillent, kidöntött egy lámpaoszlopot, és felszaladt a járdára. A személyautó a felismerhetetlenségig összetört. MTI
De miért megy ki forgalomba a vezető, ha nincs táblája? Kicsit megmakacsolhatnák magukat, hogy tábla nélkül nem hajlandóak forgalomba állni, és akkor talán pótolnak. De mondjuk a 222-es problémát az is megoldaná, ha a Fok-gyemes kocsikat adnák ki rá.
Ma vártam a 22-es buszra, és jött egy busz tábla nélkül. Természetesen 222-es volt. Ennyire nincs tábla, vagy mi a rák van? Meg azt se értem, hogy a FOK-GYEM-es kocsikat miért azokba a forgalmikba adják, ami nem szerel át 222-be?
Üdv. Szerintem a Legjobb buszok a 25-ös buszokon voltak: JLA-158 JLA-159 BPO-331 Csak a szemetek elvették........:(((((( Piros 25 volt a legkirályabb járat.
12-92 honnan került reggel 25-re? Az egy dolog, hogy egy darab tábla sem volt a buszon, de hogy egy papírt sem tudnak kirakni az elejére, azért ez már elég szomorú...
Életkép a Moszkva térről: Kijelzős 22-es (rendszámot inkább nem írnák) érkezik Budakeszi felől, "22 Moszkva tér M" feliratú kijelzővel. A jvez. kb. egy percet küzd a fosgyemmel. Eredménytelenül. Majd beáll a treffre. Indulás után bemondja, hogy a kocsi 222-es viszonylaton közlekedik. Hát kösz... legalább egy 22-es táblát benyomhatott volna alulra :S
A jvez. becsületére legyen mondva, hogy 2 megállónként bemondta, hogy ez nem 22-es.
Megnéztem ma azt a 137est.:)) 03-72vel kóvályogtunk egy darabig (közben kaptuk telefonon a segítséget), aztán megjött az a "busz". Senki nem volt rajta, a zene meg üvöltött belőle.:)))
na jó de azért ebből is látszik, hogy milyen jól van megkötve a szerződés... egyszerűen le kell venni a listáról azon buszok rendszámát legalább amely komplett fényezést kapott. én úgy tudom le van adva melyik vonalon melyik buszok járnak és a megrendelő rábök annyi rendszámra amennyi kell neki.
A buszok oldala el van adva. Ahoz a BKV-nak szinte semmi köze. És de, pontosan a matricát felhelyező cég dönti el, hogy melyik buszra rakja a matricáit. És nekik teljesen mindegy, hogy az frissen fényezett, vagy senem. A lényeg, hogy a reklám célközönsége felé járjon.
A targoncaszámnak becézett felső számtípus (01-50) az iparban sok helyen alkalmazottnak nagyobbik fajtája a buszokon, ezért a készülő osztályozásomban Ipn névvel illetem, míg kisebb változata Ipk, Cinkota 91-es évjáratának eredeti azonosítója.
Az alsó (00-90) egy vasutasszám, a vasúti kocsik pályaszámának jelenlegi számtípusa, de az ottaninál nagyobb méretben, jelölésem: Vasn. (Vasúti kocsikon kb. 100 mm magas és 58 széles, buszon kb. 140×80, vonalvastagság a szélesség negyede, pontosításokat elfogadok.)
Jelenleg mindkét járat azonos követéssel megy, azonos időben. Akkor nem értem, miért nem lehet azt is összekötni/összevonni!? Spórolhatnánk néhány busz üzemeltetését. Nem beszélve arról, hogy más vonalakon is ez tapasztalható, ezzel számos busz üzemeltetés költségét lehetne sprólolni...
OFF"Utolsó vacsora az Arabs szürkénél " c. filmben van egy beszélgetés Kapa és Pepe között:"-Mit is ünneplünk augusztus 20.-án?A téli palota ostromát? -Az édes anyád picsáját azt...." Na ezt gondolom a segédreléről... :DD ON
Be is bachna,tessék rendszámos topicot olvasni! :)
Amúgy a 137es az Erdőalja útig meg,hurokban jön le,és a kimaradó részen(Máramaros út-Viharhegyi út között) van ez(a jobb átszállás miatt lejön),na ott nem lesz 260/415 novemberig :))
Megy, nem arról van szó:) De a fék nyikorog, majd úgy 5 km/h-nál mint a Hancsin befog, utasok a fülkében c. műsor, a balelső keréktől pedig ilyen tadadadada.... jellegű hang jön ki, mintha nyolcas lenne benne. És néha rájön a veszítsük el a levegőt 3 perc alatt c. színdarab is, 100-on 40-et kajál:) Egyébként egész korrekt a többi Kőbányás 260-ashoz képest.
hát ki? a reklámoszó cég, nem fogja azt mondani, hogy én a 01-10, 02-08, 12-56, meg a 13-02-re akarom hogy rakjátok a matricát...
a cég viszont általában úgy gondolkodik (mint pl anno az európa lakóparkosnál(19-82, 84, 86) hogy olyan kocsikra rakja a reklámot amik mindig azon a vonalon járnak)
annyira sötét a fejem, hogy nincs is. :)) a mailt köszönöm.
egyébként hogy itt is mondjam: a 68-as hétvégi 10 percenkénti követésének (pláne csuklóssal) ugyanúgy semmi értelme, mint a 23-as esetében. jó, volt egy-két járat, amin, mondjuk úgy, sokan voltak pár megállón át. egyébként viszont üresen furikáztam egész nap (nekem éppen jó volt...).
Hát a Bécsi út - Máramaros út között 3-an voltunk (Dél-pesti, FLR-723 Weenie és én), de amúgy üres lett volna (üresen is érkezett le a hegyről). A 137-es vonalával egyező útvonalán azért akadt pár utas. Am. max. 8 utast tud (f)elvinni. Ja, és nagyon kényelmes :D
Sajnos pár ilyen f@sz minden Újpest drukkerre(köztük pl. rám is :D) szégyent hoz!Nem kellett volna a fradisták szintjére süllyedniük,de ez itt már nagyon OFF!
Szeptember 27-étől minden szombaton üzemkezdettől 14.00 óráig az Apor Vilmos tér felé közlekedő 212-es autóbuszok útvonala a XII. kerületi Csörsz utcában lévő biopiac ideje alatti szabálytalan parkolások miatt a Budaörsi út Jagelló út Apor Vilmos tér vonalra módosul. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a járat ideiglenesen a 8-as, 40-es és 112-es autóbuszok BAH csomóponti, valamint a 112-es buszok Sirály utcai megállóiban áll meg. Az esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük."
Nem ám kiraknának 2-3 betonelemet a kérdéses sarkokra, megoldódna a probléma. Inkább hülyítsük az utasokat... ilyen sem volt még (vagy talán a 17-esen reggelente?), hogy beparkolás miatt másfelé járjanak a buszok menetrend szerint.
Keresek egy hírt, valahol láttam róla képes beszámolót is.
A busz rendszáma ELR-266, Csömör-busz. Személygépkocsival ütközött a Füredi úton vagy a Rákosi úton, kb 2005. 03. 01 és 2006. 05. 01. között volt valamikor. A személygépkocsi sofőrje (vagy utasa) meghalt, a balesetet a szgk okozta. Valaki tudna segíteni egy linkkel? Kezdem feladni.
A két különböző stílusú azonosítóból tudomásom szerint a 260-asok közül: a fenti képen látható vastag a 01-00, 01-50, 02-08 a lenti képen látható vékony a 00-74, 00-90, 06-03, 06-24, 12-31, 12-35, 16-06 autóbuszokon található. 12-35-re csak a jobb oldalra került ilyen azonosító. Illetve még korábban volt egy harmadik fajta is, mely a 00-60-ra, 12-71-re és a 16-36 bal oldalára került.
Nem tudom, mi volt a 923-asokkal, de egy kimaradt (01:54-re kellett volna a Blahára érnie), a következő meg a 13-33 volt, időben ért be a garázshoz, éppen csak felkeltette a vezér a mélyen alvó utasokat, aztán húzott is Kelenföldre :)
délutánra már eltűntek, vagy csak nagyon nem figyeltem de az biztos hogy egyel kevesebb volt kinn mert az uccsó előtti kocsi, csak papír szerint volt AP
haladunk... 31.re ma nem jutott okádék, úghogy megint elő a filctoll, és "ráírni" a busz oldalára, hogy ALACSONYPALÓS :S
175-ös szintén zenész, bár nem értem a lényegét annak, hogy mérés miatt nincs kinn fostalicska, mert a héten többször is láttam, tehát van mérős 412 (nomeg hétvége) na mind1, én nem stresszelem magam ezen, csak akkor ne hirdessék meg az ilyen-olyan indulásokat, ha nme tudják tartani az "ígéretüket"
én nem emléxek, hogy 12-35-nek, is ilyenje lenne (meg 00-90-et nem fényezték nem olyan régen át? vagy akkor kapott ilyen azonosítót? kicsit ő zavaros nekem)
Az Ik-415-ös prototípusa (BU-86-07) a Récsei üe. 16-os vonalán, az Ik-284-es kísérleti jármű (BX-55-11) a 7A, 7gyors vonalakon (szintén a Récsei üe.-ből) teljesítette néhány éves próbaüzemét.
Afene... ma reggel bekapcsoltam a gépet és a fórumon be voltam jelentkezve:P Hát ezt is megéltem 3 hét után:S Egész nap többször visszaléptem a netre bent maradt a nicknevem, erre mondom kipróbálom, hogy mi van, ha kilépek, aztán vissza, majd ki a netről és vissza... hát bár ne tettem volna, kezdődik előről:S:(
Szeptember 27-étől minden szombaton üzemkezdettől 14.00 óráig az Apor Vilmos tér felé közlekedő 212-es autóbuszok útvonala a XII. kerületi Csörsz utcában lévő biopiac ideje alatti szabálytalan parkolások miatt a Budaörsi út Jagelló út Apor Vilmos tér vonalra módosul. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a járat ideiglenesen a 8-as, 40-es és 112-es autóbuszok BAH csomóponti, valamint a 112-es buszok Sirály utcai megállóiban áll meg. Az esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.
Egyetértek. Nem ezt a jövőt néztem volna ki belőle, amikor "20 éve szállítom az utasokat"-plakáttal járt. (Megjegyzés: a járműpark negyedére ragaszthattak volna már ilyet az elmúlt 2-3 évben:)) Egyébként mi is volt ennek a pontos szövege?
mai ráncajtós, zöldkapaszkodós járművemmel új nemmenési világrekordot állítottam föl. annyira nem megy, hogy az már vicces:)
egybként: a szent imre téri végállomás mért "szent imre tér H"? a hév-megállónak külön buszmegállója van a túloldalon.... meg nem ártott volna a táblára (=buszban lévő táblára) ugyanúgy írni, ahogy a megállókban van, de ezt már más vonalnál említettem.
Azok nem az ablakok voltak, hanem a 3. ajtónál a rámpa. Rááltam, h. ne zörögjön annyira, de egyáltalán nem lett jobb. :S Az ablakok asszem nem zörögtek.
Közben visszavonom, ugyanis a megálló mellett persze hogy felbontották a járdát...
Így már busz/Shörling/Teherautó/Billencs/Kukásautó/utcaseprő nem tud kerülni. Aki nem sajnálja a plusz kilómétert este, fordul egy csonkát a Halász utcában :o)
Nemes Gábornak, és az összes szakszervezeti tagnak annyit üzennék, ha valamit el akarnak érni, akkor a Városháza elé kell menni sztrájkolni, mert a Városházi emberkék pont lesz...ják, hogy a buszgarázsban sztrájkolnak.
Azért a 12-22 éves kocsiknál szerintem már természetes, hogy nincsen hírértéke. De a 3-4 éves buszoknál azért még igen.
Ez olyan mint a személyautónál, az első 1-3 évben kötelező szervíz, plusz fékbetétek. 3-5 évtől kicsit több dologhoz kell hozzányúlni, 8 évesnél idősebben már eleve fel vagy készülve rá, ha nem cserélted már le addig.
Nyugi, az ikarusok is hasonlóan teljesítenek, csak annak nincs hírértéke a mai világban. No meg azok nem 3-4 éves kocsik, így elsiklik felettük a dolog... és talán egy picit megbocsátható, ha olyanok amilyenek.
Más: Örsön szép nagy fekete zsákkal letakarták a vadonatúj kijelzőt a déli oldalon. Minden csoda 3 napig tart... persze ez Hungarisztán, ezt ne feledjük:/
Igen, az van rajta, így valóban nem az "egyedi", hanem a talán a "viszonylag ritka és messziről jól felismerhető" megfogalmazás lett volna a helyes. Mondjuk 260-asból ugye még 2 db ilyen van amiről tudok (01-50, 02-08), meg néhány 280-as, amikkel valószínűleg nem tévesztettem volna össze.
Valaki hallgatta 5után a kossuth rádiót? buszokról, a műszaki háttérről volt szó. elhangzott, hogy volt olyan nap amikor 35db volvo maradt a garázsba különböző hibákkal!