Sziasztok ojan jelegu problémám van ktm sx 50 2008 asamedig hideg a motor pörög rendesen ha be melegedik akor fél gáztol meg tortyan és meg álvadiúj gyujtás van új szimering gyertya is új karbi is tiszta elöreis köszi!!
Sziasztok ! Segítséget kérnék , Ktm lc 2 125 1998. Idomjaim eléggé megviseltek cserélni szeretné ,nem szeretném javítgatni festőhöz vinni ... Arra gondoltam a régebbi lc4 ránézésre 1 füllel tér el ami nem úgy áll mint az lc2-é (ránézésre neten) Méretbeli különbségek lehetnek ? Potyára nem szeretném megrendelni az újat . valaki tudna segíteni ? Válaszokat előre is köszönöm! Kellemes ünnepeket !
Ceglédi kpm-nél 2004ben beinditatták az akksi nélküli 2ütemű mocim az index meg a féklámpa vizit idejére. A vizsgáztató meg is jegyezte, hogy szintetikus valvolin szagot érez :) mert alkalmi pályabiró is volt.
Normális helyre (jellemzően nem NKH által üzemeltetett vizsgabázis) kell vinni műszakira és akkor nem lesz gond sem azzal hogy be kell indítani sem a biciklis km-órával. Persze így lehet hogy többe fog kerülni a vizsga mondjuk 5000 forinttal, viszont nem kell elb@sznod egy fél napot sorbanállással meg a f@szkalap vizsgabiztosokkal való veszekedéssel...
Sebességmérő egyébként van rajtuk, némelyiken gyárilag is digitális Sigma 500.
Hirtelen felindulásból lecseréltem a motoromat egy 125 EXC-re. A motor műszakis, de hamarosan lejár. Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hátha tudtok segíteni.
- A motorban ugyebár nincs aksi, így a világítás, és a féklámpa csak járó motornál működik. Ezt műszakin mennyire nézik jó szemmel? Eddig akárhány motort vizsgáztattam, egyszer sem engedték beindítani azt. Vagy mókoljak rá egy akksit a vizsga idejére?
- A másik, hogy nincs a motoron KM óra. Nem tudom, hogy gyárilag nincs rajtuk ('99 évjárat), vagy csak erről hiányzik? Ez gondolom még probléma lehet az eredetvizsgán is, mert ott is fényképezik az óraállást. Ha ráteszek egy gagyi bicós órát, azt elfogadják szerintetek? Előre is köszi a segítségeteket!
Cr8ek-nak mivel C-vel kezdődik, 10es-menete van. DCpr8eix, mivel DC-vel kezdődik annak 12es menete van, de mindkettőt 16os gyertyakulccsal lehet betekerni. Egyik a másikkal nem felcserélhető. .....Nem tudom biztosan, csak tippelem, hogy a nagyobb menetű (DC) az újabb. Mindenesetre a 2002es 400amon cr8ek volt.
Helló ! Nekem egy KTM EXC 450-es motorom van és CR8EK gyertyával vettem de DCPR8EIX típusú gyertyát ír hozzá gyárilag a könyv . Azért írtam neked mert láttam hogy egy hozzászólásodnál pont ez volt a téma és gondoltam hátha tudsz segíteni ,hogy hogy lehet ez ? Előre is Köszi !
hallomásból (ismerős ismerősének a szomszédja mondta) személyes tapasztalatom nincs:
HA sima lc4, akkor az nem üzemórás, üzemórának akkor van jelentősége, ha többet jár egy helyben a motor, mint halad (pl erdőben-egyensúlypróbálgatós pályán, esetleg szupermotó-pályán volt hajtva havonta többször). Általában 70ezer km környékén ki szoktak bukni utcai-túrázgatós használat mellett is, azaz akkor ajánlatos belekukkantani valamiért a blokkba pl dugatyúcsere miatt. Ajánlom figyelmedbe az alábbi olvasmányt. Ettől csak megbizhatóbb lehet a sima (butább) lc4.
légszürő legyen tiszta, a gyertya ne legyen öreg (cr8ek), szelephézag legyen 0,12 ,olaj télen 10w40-50, ezekután nekem ugy indul hidegen bármikor, hogy gázra rácsavarok 2x tökig (a gyorsitopumpa ad egy kis plusz benzint), majd szivató ráad, és a legrrosszabb esetben 3ik tekerésre elindul
Sziasztok! Ktm exc 525 - el kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. Az a helyzet hogy hidegen (kb. 10-15 fokban) nehezen indul sok tekertetés után. Melegen gyönyörűen indul mind berugoval mind öninditoval. Nem hiszem hogy túl szivatás lenne a probléma mert kb. Miután kinyitom a csapot és ráadom a szivatot egyből nyomom az önindítót. Aki tapasztalt már ilyet vagy tudja a problémát az segítsen. Új az akksi szóval nem ilyen probléma van.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Kiköltöztem németországba, és szeretnék itt egy motort venni. Turázgatásokhoz itt a hegyekbe, munkába járáshoz, ami naponta 60 km. Supermotot szeretnék, vagy endurót, sm kerekekkel, de nem tudom milyet vegyek. Ugye jó lenne ha nem lenne nagyon szervízigényes, mint pl. egy Husaberg fe501 mert olyanom már volt, nagyon erős, de nekem egy tartósabb üzembiztosabb motor kellene, de azért nem bánom ha egy kicsit fickósabb, ha egyedül utazok a városban :) Amiket néztem eddig, az: Dr 650 sm 96-os, Drz 400, de az nagyon ritka és drága, de van több ktm lc4 620 sm kerekekkel,94-99-évjáratu, és ezek tetszenek is, és árban is passzol, de nem ismerem ezeket sajna... Vagy még sxc400 enduró. De be is tudnám ide linkelni a hirdetést, ugy lehet egyszerübb lett volna... Válaszotokat előre is köszönöm. Hali
Lenne egy kérdésem. KTM 640 supermotó. A km órában lévő/mode/ gombocska sztájkol. Hogyan lehet orvosolni? Szétszedni, cserélni? Na nem az órát. A 4 csavarig eljutottam, csak utána várt rám egy szépen leragasztott fedlap. És alatta van az a nyáklap amibe be lehet forrasztva. Ha valakicsinált már ilyet. ..... Please help