Keresés

Részletes keresés

KissMe Creative Commons License 2000.08.14 0 0 topiknyitó
Kedves Törzsasztaltársak, barátaim!

Biztosan ismertek már jónéhányan korábbi hozzászólásaim alapján. Aki még nem, annak röviden annyi, hogy Pécs mellett élek és dolgozom, külgazdasági szakos közgazdász a végzettségem, 1976-ban születtem.
Most a segítségeteket kérném egy nagy problémám megoldásában. Azért fordulok az Internet nyilvánosságához, mert a közvetlen barátaim, ismerőseim, szüleim elfogultak a dologban, így nem sokat segít, ha az ő véleményüket kérem ki. Vágjunk bele!
Adott egy helyzet, amiben most vagyok. A jelenlegi munkahelyemet bizonyos okok miatt (részleteztem már néhány más topicban) itt szeretném hagyni. Március óta keresek másikat, jelenleg két helyen van függőben pályázatom, az egyik Budapesten (elég bíztatóak az előjelek), a másik Pécsett. Közben volt csoporttársaim felhívták a figyelmemet egy Pécsett, az egyetemen induló továbbképzésre, amire jelentkeztem is (2000.09.21-én kell beiratkozni), és már a kezemben az első féléves tandíj csekkje 60.000 Ft-ról. A továbbképzésen való részvétel a mostani főnököm en bloc, egyáltalán nem támogatja, attól tartok, hogy az eddig lemondások árán gyűjtögetett, fel nem használt 9 nap szabimat sem vehetném ki erre a célra. Kínálkozik néhány megoldás, de nem tudom, melyiket válasszam? Az a poén, hogy a fő gond a továbbképzéssel van, azért, mert az sokba kerül, és nem mindegy, hogy honnan hova megyek/járok stb.

1. Legrosszabb. Maradok a mostani helyemen, mert nem jön össze más állás. Ebben az esetben a továbbképzést elfelejthetem, mert ha el is kezdeném, ablakon kidobott pénz lenne a 60 rugó, ha mégsem tudom befejezni. További szenvedés.

2. Összejön egy pesti állás. A továbbképzés költségei megnőnek, merthogy visszafelé vonatozhatok Pécsre, plusz a tandíj, és a pesti megélhetés; szóval pont azt a célomat nem érném el, amit akartam, nem tudnék lakásra, autóra gyűjteni.

3. Pécsi állást kapok. Ez lenne a legjobb. Nem kellene költöznöm, ha sikerülne elintézni az új helyen, elengednének az egyetemre.

4. Kapok ugyan pesti állást, de nem megyek a továbbképzés miatt, inkább maradok a mostani helyemen (lsd. 1. pont), vagy tovább keresgélek Pécsett, miközben felmondanék a jelenlegi cégemnek.

Érdekelne az is, hogy szerintetek érdemes-e felmondani a jelenlegi munkahelyemen anélkül, hogy biztos helyem van máshol? Attól tartok ugyanis, hogy a felmondási idő, meg egyéb elintézendők hosszúsága miatt nem fognak megvárni (volt már egy nagyon jó lehetőség Pesten, amit emiatt hagytam ki).

Több infot az állásokról erre a hétre, legkésőbb jövő hétre várok. Folyamatosan beírom ide őket.

Akkor most fizessek 60K-t, vagy ne? Menjek el a beiratkozásra, vagy felesleges?

Előre is köszönöm segítségeteket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!