Egy ráncfelvarrott C5 tulaja lettem és ma az autó a belső térben furcsa csipogó vagy sípoló hangot hallatott. Nem tudom kideríteni mi lehet az, mert a műszerfalon semmit nem jelez. Valakinek volt hasonló problémája? Segítséget előre is köszönöm.
a műanyagot levettem amennyire tudtam.Van egy kifolyó ami közvetlen a tepsibe folyik.Nincs eldugulva.Viszont furcsa hogy a tepsibe áll a viz,ami meg tud oldalt folyik ki
Hello! Köszi a tanácsot, ma kaptam kütyüt, nem forgott a venti egyik fokozatatban sem, kiderült, hogy a nagy áramú vezetékből elfogyott 4cm hosszan a réz :) megette az elektrokémiai reakció összeforrasztottam, kimértem 32A áram folyik rajta amikor legnagyobb fokozatban megy a ventilátor. JA és persze a vízhőfokjeladó is rossz, szobahőmérsékleten 22 kohm így azt cserélni kell. viszont ami érdekes, hogy a leírás szerint (DocBackup) 5V-os NTC-nek kellene lennie,de erre a hőgombára 12V van írva. No mindegy, hétfőn benézek a Bardi-ba, és meglátom milyet adnak hoozá.Mindenesetre köszönöm a tanácsot!
köszönom megpóbálom megkeresni, és első körben kimérni, elvileg az ellenállása 20 °C-on = 6250 ohm 80 °C-on = 600 ohm, ha ez stimmel, akkor keresek valakit, akinek van diagja, és megnézzük a ventit is. bár be keell vallanom, hogy ezen esetek előtt soha nem láttam/hallottam működni a ventit 6 év alatt.
Nem ártana egy diag neki, azzal megnézhető, hogy mit "lát" a jeladó és letesztelhető a hűtőventilátor is, hogy minden fokozatban megy-e, mert ha nem, akkor is csinálhatja ezt.
A hőgomba meg a motor jobb oldalán van - szemből nézve.
C5 2001 2.2HDI hideg motornál (is) azt írja ki, hogy "engine coolant too high" és a vízhőfok mutató maxon van, majd 1-2 perc múlva leesik minimumra, majd kis idő mulva megint felugrik. Aztán már nem csinálja. ilyenkor persze forog a hűtőventi is. Hol keressem a hibát? Esetleg vízhőfok jeladó? Ha igen, akkor azt hol keressem? Köszönöm.
jónapot citroen c5 2.7 exluziv 4 ajtó 210 le 2008 segítséget szeretnék kérni a gond, nem müködik a 4db elektromos ablak és a tükröket sem lehet állítani azt irja a müszerfalon economy mod aktiv uj aksi lett betéve a kulcsba is uj elemet tettem nyitja zárja az ajtókat de valami rossz lehet mert a hátsó ajtókat a kulcsot használtam eltekertem a müanyag pecket gyerekzárra tettem azóta azok sem nyilnak se belülröl se kívülröl sem sehogyan van erre valami megoldás esetleg tapasztalat
Nem akarom elvenni a kedved,de erről a Hpi motorrol olyan sok jót nem hallottam.Főleg a nagynyomású szivattyúja volt a rákja.Mondjuk nem fiatal az autó itt azért már bele lehet nyúlni a sz***ba rendesen.Én amúgy is diesel buzi vagyok nem akarlak félre vezetni.Hidróval nincsenek különösebb probémák bár azért a kor itt is bejátszik.Megnézed a munkahengereket nem e folyik az olaj valahol,megjáratod a kasztnit le-fel.Az eladót meg kérdezheted pláne ha nepper úgyis azt mondja,hogy minden fain.
Még mindig nem tiszta,hogy melyik csőről beszélsz.A képen amit bekereteztél ott két vákuum cső van.A képen jobbra a vákuum szivatyúra menő cső van balra pedig a szívócső pillangó szelepet vezérlő cső.Az utóbbi a kissebbik gond.Ha a vákuumszivattyúról esne le a cső már észre vetted volna mert semmilyen vákuumvezérlésed nem müködne.
Az elmondásod alapján úgy értelmezem, hogy a gyorscsatlakozó jön le a vákuumpumpa csövéről. Ez esetben sajnos valószínűleg a csőcsere a megoldás, mert a csatlakozó körmével lehet gond, aminek be kellene akadnia.
Mindezt látatlanban mondom, úgyhogy a tévedés jogát fenntartom, így messziről. :-)
Ez egy vákuum-vezérlő szolenoid. Azt, hogy mit vezérel konkrétan ami oda van felfogatva fejből nem tudom, de turbót, egr-t, Swir-t szoktak vele vezérelni. A csatlakozó színéből kiderülhet, hogy mihez való.
(Egyelőre) boldog tulajdonosa lettem egy C5-nek (2001-2004), melyhez keresnék használati útmutatót magyar vagy angol nyelven. Sajnos neten nem találtam se letölthetőt (ehhez), se megvásárolhatót. Előre is köszi
Ja nem kellett csábítani senkit,folyamatosan nyomtátok,jöjjön mindenki a faszbukra.Mondjuk van aki igen jól járt a fórummal éveken át mostmár le van szarva minden.
Nem kellett senkit sem átcsábítani a Face oldalra. Egyszerűen százszor gyorsabban, jobban működik minden, mint itt. Aki használja, tudja miről beszélek.
Ha visszaolvasod betg topiktársat, sok mindent megtudsz.
Nekem egy régebbi 2.0 benzines van. Az Pesten 9-10 L, de télen lehet 11 L is, sok rövid menettel. Autópályán 110-120 körül, előzéskor szükség szerint megnyomva a traffipax-határ fölé is 9 L. Országúton volt már 7 L is, ahol csak 70-80-nal lehetett menni, de az is inkább 9 L.
sziasztok vennek egy c5 citromot. Szeretnem ha valaki segit miket nezzek meg rajta ha meg nem vettem ilyet soha előtte. Svedben vagyok. Annyit hallottam hogy a hidrpneumatikak mar nem igazan hibasodnak meg mostansag. A kettős Lendkerekről hallottam..valamiket..es hogy a legjobb motor a hd 2.2 vagy a 2.0 diesel. benzinesnek jobban orülnék azert de nem tudom...a benzines tenyleg eszik egy atlag 10 lityot? es a diesel igaz hogy csak 6 ot kajal? Segitsetek hogy erdemes megvenni. Itt az hogy elotte allapotfelmeresre vigyem felejtos mert nagyon draga.
Elég baj az,hogy arra retek facebook-ra lett mindenki átcsábítva kinyírva ezzel a fórumot.Ennek ellenére csak ezért csináltam annó egy facebook profilt amivel 2x is jelentkeztem a csoportba,de le se szartak.
Nagyon régen jártam itt. Nem értem miért nem mentek fel a Facebook oldalra. Ott perceken belül jön válasz, megoldás mindenre, itt meg lehet várni hogy egyáltalán reagál valaki a feltett kérdésre. Százszor jobban működik, mint ez a fórum..
Sziasztok, olyan kérdésem lenne, hogy az autónkon (2011. Citroen c5 3.0 hdi) az egyik bal oldali alumínium szervócső ki lett cserélve mert folyt a hidraulika olaj és a csere után kis sebességnél ill. parkolásnál olyan mintha nem működne a szervó elég nehéz a kormányzás a szervószivattyú működik illetve a hidraulika olaj is teljesen fel van töltve a szervízbe azt mondták, hogy a rendszernek megint fel kell rendesen töltődni olajjal, az elhozatal óta kb 150 kmet mentem az autóval de semmit nem változott. Ezt a jelenséget mi okozhatja szerintetek?
Hosszabb idejű, legalább fél órás gyorsabb autópályás haladás (~150 km/h) után "antipollution system fault" és elgyengül az autó, mintha visszavenné a befecskendezést vagy háromhengerezne (kicsit darálósan jár). Újraindításra megszűnik, csak a sárga hibaüzenet lámpa marad, de a fedélzeti számítógép nem ír semmilyen hibát. Harmadik újraindításra a sárga lámpa is kialszik.
?.
Van tippetek?
Másik:
Kétszer is megesett, hogy nagy fékezéskor egy pillanatra elment az áram, motor leállt (volna, de sebességben volt, forgott tovább és újraindult), központi zár a műszerfali gombra nem oldott ki, csak kilincsre. Akkumulátor és a sarui nem lötyögnek, mélyebben (generátor, biztosítékok stb.) nem másztam bele.
2006-os C5 2.2 HDI 170LE autóm van, és a következő furcsaságra lettem figyelmes, a fordulatszámmerő kb felét mutatja a valós fordulatnak. Ha üresen fullgázt nyomok kb 3500-4000-ig megy fel a mutató, menet közben 140-nél 6-ik ban 1800-at forog a motor az óra szerint :)
Rádugtam a laptopot, futtattam műszerfal tesztet, minden óra, műszer jól működik.
2005 év, 2,0 HDi, RHR motor. Nem indul, behúzótekercs nem kap áramot indításkor. Ha rövidre zárom, pöccre indul. Hibakódok közül az első kettő nem törölhető. Mit kellene megnézni rajta? C 5 - ök eddig elkerültek :-)
vettem egy citroen c4 et tudom ez a c5 oldal de a motor ugyan az 1,6hdi 109 lóerő és az lenne a gondom hogy befecskendező hibával vettem aztán jött minden mint egy lavina.
tehát nem indult be a motor de olcson vettem így jó bulinak tünt tehát elkezdte a szerelő szét szedni de a befecskendezök nem akartak kijönni 2 bele is tört oké hengerfej csere és bosch befecskendező csere + minden tömités + új hengerfej csavarok ez után az autó pöcre indul csak nem nagyon huz mint egy szivó diesel lehet vele meni és 3000km ment bele.nincs hibakód igy nem tudják hol is kezdjék a munkát valakinek esetleg valami tipp előre is köszönöm .
Köszönöm a válaszod. Csápos emelővel nem rendelkezek, csak a garázsomban levő aknával, ezért majd ott próbálkozok. Akkor, ha jól értem az írásodat nem a legfelső, hanem a legalsó magasságot kell beállítani az autón?
Csápos emelőn a legegyszerűbb szerelni, de aknán is lehet azért. Szervizállásban (már ha a felsőre gondoltál) elég nehezen tudnád kiszedni ;-). Természetesen nyomástalanítani kell a rendszert és úgy lehet kiszerelni.
Köszönöm a válaszod. Nem láttam a porvédőn sérülést így valószínű szét kell szedni, ahogy írtad is, mert hátul a bilincs után láttam amint előbukkant egy csepp olaj miután le és fel megjárattam a hidraulikát. Lehet jobb ha ezt szerelőre bízom? Vagy nem túl bonyolult a szétszedése? Szerviz állásban aknából emelővel megemelve kell nekilátni a műveletnek?
Ha biztosan nem repedt sehol a porvédő és a munkahenger ereszt át, akkor túl sok folyadék kerülhet a porvédőbe ami kifolyik onnan.
Ki kell szedni a munkahengert és megnézni, hogy megkopott-e és amiatt nem jó már a tömítés vagy csak a tömítés sz@r. Ez utóbbi esetben elég a tömítés csere, de a C5-nél gyakran egyben kell cserélni a munkahengert, mert megkopik.
Tehát szét kell szedni és megnézni mi a helyzet nálad.
Pár napja figyeltem fel arra, hogy néhány csepp folyadék van az autó alatt: Aknára álltam és láttam, hogy ez a bal oldali hidraulika gömb gumiharmonikája alól cseppen. Nem látok sehol törést, vagy szakadást, sem a csöveken sem a gumiharmonikán. A hidraulika hibátlanul működik, még eddig nem jelentős, a hidraulikaolaj veszteség. Kérdésem, hogy honnan szivároghat és hogyan lehet orvosolni ezt a problémát. Aknám, szerszámaim és némi szerelési készségem van. Az autó 2003-as 2.0 HDI.
Amikor én ilyenben gondolkoztam, akkor nekem egyértelműen a 160 LE-s változatot ajánlották. Kedvezőbb is a fogyasztása, és némileg megbízhatóbb (bár nekem a 140 LE-s változatot sem szidták túlzottan). A többletteljesítmény pedig kifejezetten hasznos szerintem.
A véleményetekre ill. tapasztalataitokra lennék kiváncsi!
Jelenleg egy citroen c4 1.6hdi 109le tulajdonosa vagyok!
Második tulaja vagyok és nagyon elégedett vele csak az a baj hogy kicsi már nekünk így nagyobbra váltanánk és nagyon tetszik a 3.generációs C5-ös!
2.0 hdi-be gondolkodom ezen belül a 140le-s változatban!
Most hogy olvasgatok utána, olvastam hogy amig pl. az enyémbe még Bosch befecskendező rendszer van, addig ezeket már Delphivel szerelik!
Ezzel kapcsolatban kérnék tőletek tanácsot, mert azt olvastam ezzel kapcsolatban, hogy ezekkel több gond van mint a Boschal, kényesebbek és drágább is az alkatrész!
Több helyen írták hogy pont a 140 le-nek (Rhr) a hibája, hogy az üzemanyag szivattyú lapátjaiból kerülhetnek darabok a befecskendező rendszerbe(ami ugye nagyon nem jó) és hogy az ü.anyag szivattyút érdemes pár tizezer km után cserélni hogy megelőzzük ezt!
Azt is írták, hogy pl. a 163le-nél nincs ilyen!
Szóval a véleményetekre lennék kiváncsi hogy mennyire megbizhatóak ezek a 2.0hdi motorok és a Delphi rendszere, esetleg valakinek vannak ilyen tapasztalatai!
Nagyon tetszik ez a széria, megszerettem a Citroeneket, az 1.6hdi Bosch rendszerrel sztem nagyon jók és megbizhatók, de így kicsit elbizonytalanít hogy nem túl jókat írnak a Delphiről!
Ki kellett cserélni a fékeket, mert elkoptak, meg elkezdett a nyered kifordulni hátul.
Össze is lett rakva, légtelenítés, negyedik nyomás után a pedál nagyon könnyű lett, volt benne kevés levegő az kijött, de a pedál ugyan olyan puha maradt, nem keményedik fel.
Olaj van benne.
Mi lehet a baja? Mikor megvettem anno jó sok éve, akkor ki lett cserélve az összes fék, de ilyen nem volt.
Ha valaki tud 16-os eladó alufelnit 4*108 osztással, az jelezze emailben legyen szíves. Első szériás C5-re kellene, az sem baj, ha van hozzá normális 205/50-es nyárigumi. Tekintve a kocsi korát értelmes árat várnék. Hàtha Gábornak van elfekvőben...
Sziasztok.Most lettem,C5 tulaj,régebben volt Xantiám.Szeretném megtudni,hogy a kombim hátsó üvegét,miért nem tudom kinyitni?A hátsó ablaktörlőm sem,működik.Tudtok,segíteni tanácsokkal?Előre is,köszönöm.
2002, 2.0hdi braking fault üzenet jelenik meg menet közben és nem is tűnik el míg le nem állítom de mikor elindulok utána hamarosan megjelenik újra. Rendesen megy az autó a fék nem fog és a betétek is jók. A jelenség idönként jön elő. Mi lehet az szerintetek?
C5 2002 es évjáratnál néha kikapcsol a fűtőventillátor.
Most kifejezetten nem esik jól a hidegben. Bizonyára valami kontakt hiba, mert néha elindul. Tudnátok segiteni, hol keressem a bajt? A középkonzolt kéne kiszednem legelőször gondolom, de nem akarom eltörni. Esetleg ha van egy rajz, hogy hol kell benyúlni ahhoz h kijöjjön, szívesen venném.
Véleményedet szeretném kérni, mert te érted a hidrós felfüggesztés felépítését.
Télen a garázsban áll kb 4 hónapot a 12-es kiadású hidroós c5. Véleményed szerint melyik állásban jobb neki? Simán vagy esetleg szerviz állásban? Válaszodat előre is köszi. Üdv Tibor
Üdv mindenkinek, érdeklődnék, hogy folytószelepház(alapjárati motorral, stb együtt) csere után mi a menete az új alapjárati motor tanításának? C5 I 2001 2.0 benzin
Jelenleg kb 1500-1600 -as fordulat az alapjárat az autó szerint, illetve amikor beindítom, akkor 3000-3500 -ra pörög a motor, onnan ejti le pár másodperc alatt, majd amikor elindulok vele, elég sokszor berángat menet közben. Így nem is nagyon merek menni vele(mentem cc 20 km-et amig elhoztam az autóm).
És kb így rinyál negyedikben,pont ahogy ez az újabb modell. A német azt mondja,hogy a Citroennél ezt normálisnak tartják,mert belefér a gyár által megadott zajszintbe. :)
Szóval normális ez vagy sem,vagy csak pont annyira szahr ,mint a Peugeot 307 váltója.Érdemes végiolvasni ezt a sunyi,ravasz választ ,amit az autodoktor egy elégedetlen vásárlónak adott.
Köszönöm a válaszod!Időközben megoldódott !Elvileg a kis fordulatszámon való lassú kocsikázás miatt koszolódást érzékelt a részecskeszűrőnél! Egy kis sportos testedzés elvileg megoldotta! :)
Egy hónapja lettem c 5 tulajdonos ,túl vagyok az összes fogyó ,kopó,vezérlőmű és olajcserén(1.6 hdi ,2005 ,237000 km ) minden kielégitő ,kivéve a sebváltó vinnyogását , mivel az ezelőtti kocsimban( Fiat Stilo ,Dacia Logan ) nem létezett a II. illetve a III. sebességi fokozatban , 20 -40 km/h sebességintervallumban ,motorféknél és enyhe gázadásnál jelentkező rinyáló Ikarusz szerű difihang,és IV- ben 60- 75 km/h nál,bár itt jóval enyhébben, teljesen elviselhető.Volt váltóolaj csere ,ToTal 75w80 ,de semmi sem változott ,reszeléket pedig a régi olajban sem találtunk.Máskülömben jól mükodik,tökéletesen váltható.
Találkozott már valaki ilyesmivel ?
Találtam egy filmet, ezt a hangot produkálja az enyém is.
Ez a hibaüzenetet elég sok minden okozhatja, például az öregebb akkumulátor is. Főtengely jeladó hiba is lehet, vagy bármi más. Azt javaslom, hogy sürgősen keresd fel betg topiktársat a javítás miatt.
Sziasztok Márkatársak!Segítségeteket szeretném kérni!A közelmúltban sikerült szert tennem egy igazi gyönyörűségre,egy 2008-as 2.0 hdi c5 exclusive.re.Szerelem első látásra a miénk,de ma szegényke kicsit betegeskedett!Történt,hogy egy durva havazás miatt kb 15 km-t 3.-ban kellet mennem!És egyszer csak felvillant a motorjelzőlámpa és kiírta a "engine managment system faulity" üzenetet!Motort leállítottam majd újraindítottam de újból jelzi a hibát!Tudja esetleg valaki mi lehet a gond? Köszönöm a segítségeteket!
A betöltő cső környékén szokott lenni egy szellőző szelep, egy kis hengeres műanyag alkatész amibe egy vékony cső megy. Valószínű ez van megakadva, vagy eltömődve.
Kedves Fórumozók. 2012-es 2 literes C5 X7 -nél tapasztalt már valaki olyat, hogy a tanksapka levételkor erős vákuum van, és levétel után iszonyatos gurgulázásba kezd a gázolaj, kb. fél-egy perc múlva hagyja abba. Mi lehet az oka, eldugult valami a tanksapkában vagy mi? Egyáltalán miért gurgulázik? A legutóbbi tankoláskor vettem észre azóta kb. 100 km-enként ellenőrzöm és mindig ezt csinálja.
Szeretném megkérdezni, C5 X7-ben (C5 III) cserélt már valaki ajtózsebvilágítást? Nem nagyon látom, hogyan kellene hozzáférni, a vezetőoldalon égett ki.
Köszönöm az infót. Úgy gondoltam a márkaszervizben drágább. Az autósboltban 15000Ft lett volna, de annyiért nem kértem. Itt az M5 citroennél most gyorsan meg is rendeltem bruttó 8300Ft lesz.
C5 2.0 HDI 2003 évjáratú autómba keresek első lökhárítóba középső légrácsot. Sajnos eddig nem sikerült találnom! Ha valaki tudja, hogy hol tudom ezt az alkatrészt beszerezni, az kérem ossza meg velem ezt az információt. Előre is köszönöm.
2006-os, 136 lovas HDI az alany, 6 sebességes váltóval. Nagyjából 45-50000 kilóméterrel ezelőtt lett kuplung és kettőstömegű cserélve a kocsin és a minap "rakodtan" lepadlóztam 100-nál hatodikban és felpörgött a motor, de a kocsi nem nagyon gyorsult egy darabig. Nyálkás, vizes volt az, de azárt annyira nem, hogy eltekerje a kerék, szóval inkább a kuplungra gyanakszom. :-)
Nem tudom milyen márka lett belerakva cserekor, de korainak érzem, hogy kb. 50000, főként auópályás futás után csússzon. Ha jól tudom ezen nem lehet állítani.
Mennyire tipikus gond ez, van rá valami varázskör vagy csak csere? Ha csere, akkor elég a tárcsát vagy megint kell a kettőstömegű csere is? Ha csere, mi a javallott márka?
tudja valaki, hogy hogyan lehet leellenőrzni a féltengely állapotát, ill. mit produkál egy hibás darab a hydros C5 -ön? (2009 -es tourer, RHR)
az a problémám, hogy néha vibrációt érzek elölről ha állandó sebességgel megyek ill ha fent áll a vibráció akkor ha kiteszem üresbe is érzem, de a kormányt pl. nem rázza.
Fékezéskor nem ráz és gyorsításnál se érzem erőteljesebben. A gond, hogy néha nagyon érezhető de van hogy teljesen eltűnik, ezért elég tanácstalan vagyok. Esetleg ötlet valakinél?
Féltengelyre gyanakszom, de kitekert kormánynál nem kopog, ropog.
A turbó és az intercooler csövein található egy levegőelosztónak (bár nagyon nem jó név rá) hívott egység, száma 0345E5.
Ennek típushibája, hogy az egységet a motorral összekötő konzol, nem bírja a motor rázkódását illetve azt , hogy viszonylag fixen össze van kötve az intercoolerrel, (flexi cső elég merev) és eltörik.
Többnyire (és nem is teljesen értem, hogy miért) úgy törik el, hogy a levegő is kifúj.
Tekintve, hogy bontottan ezt a konzolt nem igazán lehet venni, mert mindegyik el van törve, - gyári alkatrész csak a levegőelosztóval együtt van 130ezer forintért -> léteznie kell valamilyen "okos" megoldásnak.
Kérdezem tisztelettel az itteni autószerelőket, hogy mi lenne ez a megoldás?
Én az ebayen találtam 1db ilyen konzolt bagóért, (remélem tényleg az lesz...) illetve találtam litván és német webshopokban, de kötve hiszem, hogy tömegesen rendelnének onnan a tulajok/szerelők.
sziasztok tetszik a forum!A segitségeteket szeretném kérni! 2001 C5 2.0hdi-van és olyan problémám van hogy nem kapcsol a turbo. erg szelep jo 0.8-0.9nyomás megvan aMAP szelep jó és nem tudom mi lehet a baj? szervizbe nem szívessen megyek,kérlek segítsetek. elöre is köszönöm. balu
Baloldalt a boritását vedd le.Az elsö tartály közös,szervo és az emeléshez van.Az olajszint akkor jo ha a beöntö rácsának a felénél van az olaj.Ha 2003 körüli az autod akkor szintetikus olajjal töltsd fel kb 2L olyan 6000ft körül van.Ha kevés az olaj akkor ledobhatja az auto magát.Leereszti alapra aztán fentakad minden vacakba.én a kapu also vasán akadtam fel.
Tisztelt c5 tulajdonosok.Egy kis segitség kellene .Van egy c5-ösöm 2003évjáratu diesel.Keresgéltem a neten de nem találtam a motortarto bakokrol sematikus képet.Ha tudna valaki ilyen képet vagy rajzot nagyon megköszönném.Dönci
A P0xxx hibakód és a definíciója mindig ugyanaz és a hibakód nem egyenlő a hibaokkal. Azt nem vitatom, hogy kellő számú minta, vagy tapasztalat után fel lehet állítani egy valószínűleg ez az ok kapcsolatot, ami más és más gyártónál más és más is lehet. A hibakód megjelenését a hátsó lambda szonda jele indítja. Aztán, hogy ezt a katalizátor, vagy a szonda, vagy egyéb okozza, ahogy írod is, az már további munkálatokat igényel.
2005-ös 2.0 benzines gép a P0420 hibakódot küldte, katalizátor hatásfok gyenge üzenettel. Szerviz katalizátor cserét javasolt. Egy katalizátor tisztítás után (Cataclean) a katalizátor értéke jó lett (hátsó szonda jel nem ugrál), viszont autópálya meneteben ismét a P0420 kódot dobta a gép.
Nálam a megoldás a vezérműtengely jeladó és csatlakozói tisztítása. Azóta 700km autópálya és nincs hibaüzenet. A P0420 hibakód a Citroennél a vezérműtengely hibára utal.
Mondjuk a márkaszerviztől többet vártam az álltalános hibakód kiolvasásánál.
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Autó vásárlást tervezem. Nézzten c5-öt. 2007-2010 1.6hdi és 2.0hdit. Mik a tapasztalatok, mire kell figyelni. Melyiket érdemes megvenni?
Segítséget szeretnék kérni ha lehetne!...Nekem egy 2005-ös 1.6HDI C5 van és megjelent a korom a részecskeszűrő és a turbó között,sajnos nem találtam róla robbantott ábrát se,a kettőt összeköti egy bilincs ami eléggé elvan nyúlva,és állítólag van közte egy karika vagy lemez tömítés,ebben kellene segítségetek,esetleg robbantott ábra,vagy javítási és csere alkatrész ajánlás.
Nagyon szépen megköszönöm a segítséget fontos lenne!
Helló ha valakinek kel van 5db gyári 1es c5 15"os alufelni 4db 2013 as szinte új Michelin gumival hozzávaló csavarokkal 1 gyári pótkerék hibátlan állapotú mind az 5 ez a típus mint a képen
Ki kellene cserélnem a hátsó rendszámtábla világíásban egy izzót, de nem tudom hogyan kell kivenni törés nélkül a lámpabúrát arendszám felett. Csak egy pici lyuk van rajta az egyik végénél.
(Nick nevem ne tévesszen senkit meg, már nagyon régi)
Nekem pár napja olyan hibajelenséget produkál a 2003 C5 2.0 MPi motoros kicsikém, hogy a fordulatszám még lepadlózva se megy 2000 fölé.Ugyanakkor megvan a szokásos hidegen rángatás is mellé.
Autocom-mal kiolvasva
P0302 Második hengernél gyújtás hibát érzékel,
P0313 Gyújtáskimaradás felismerve. Valószinű ok: kevés üzemanyag
P1336 Gújtás kihagyás
Már mondogattak nekem mindenfélét erre. Hátha volt már vkinek hasonló problémája.
Én is bemutatkoznék. Sokat olvastam már innen, de közel sem annyit, mint V8raktáros kolléga. :)
Az autóm egy 2001-es évjáratú; 2.0 16V 100kW-os; kézi váltós; SX felszereltségű ferdehátú. Korábban egy 1996-os 1.8i (indítókódos, multikormányos, plüss-belsős, manuális váltós) Xantiám volt, amit megboldogult jóatyámtól örököltem (2002 óta volt a családom tulajdonában). Előtte BX-es volt az öregem. :) Innen ered a kényelmes autózás iránti rajongásom és elvárásom.
Eredetileg Xsarát szerettem volna venni, de végül győzött a varázsszőnyeg iránti rajongásom és zöldvérűségem. :)
Természetesen az autó nem hibátlan, de a hála az égnek ezek a apróságok csak a kényelmi funkciókat érintik, motorikusan teljesen rendben van az autó. A kisebb nyűgjeire meg keresek itt megoldást, hátha valaki találkozott már hasonlóval.
Nagykőrösről van itt valaki? Igaz, az enyémen kívül eddig csak 2 db első generációs C5-öt láttam csak a környéken (30 km-es sugarú körben).
Előre is köszönöm, ha befogadtok magatok közé.
Még egy dolog, amit nem említettem, az autó Rouge Lucifer színű! :)
Sajnos nem tudom megnézni a saját autómban, mert nem csak bordánként szakadt szét, hanem kb. 20-25 cm-es darabokra, szerencsére a vezérlés nem rántotta magával, így a motor megmenekült.
Van-e esetleg tippetek arra, hogy mi okozhatta az elöregedésen kívül (mielőtt hozzám került sokat állt és nincs információm arról, hogy előtte mikor cseréltek) ezt a fokú sérülést, illetve van-e esetleg egy rajzotok, hogy hol, merre kell elfűzni, hogy mindent meghajtson (generátor, klímakompresszor, szervoszivattyú)?
Sziasztok!Szeretnék választ kapni a problémámra. 2009es c5 display csak azt írja ˛(insert upgrade cd 2.13´) a rádió a cd a navi nem működik. Egy telepítő cd megoldja -e a gondot ?
Biztos hogy van csak ezt a fórumot kevesen látogatják. A nagy élet a facebook csapatban van, de az eléggé követhetetlen ha kihagysz pár napot az olvasásával.
Köszönöm a gyors, és kimerítő választ, sejtettem én, hogy az én fejemben van a hiba :)
Viszont nem egy honlapon olvastam ezt a (ezek szerint) téves infót.
Egyébként az amerikai kocsiknál valóban a tizedik karakter jelöli az évjáratot, igaz, hogy nem szám, hanem betű - 1980-tól kezdve, miután 17 karakteres VIN számokra váltottak.
Ha esetleg ez így is lenne (a PSA alvázszámainál ilyenről nem tudok), az a szám max. egy kódszám lehetne, sosem az év. Amiért nem nagyon hiszem, hogy itt így lenne, az
1. semmilyen gyári könyvben, ahol az alvázszámot tárgyalták, nem olvastam ilyet
2. az alvázszám utolsó 8 karakteréből be lehet azonosítani teljesen pontosan a járművet a gyár oldalán. Ott az autó adatai tartalmazzák az orga(nizációs)-számot (is), amit pedig egy kalkulátorral vissza lehet fejteni és az autó gyártási napját adja meg.
Az egész elég körülményes számomra, ha amúgy meg az alvázszám egy karaktere megadná a gyártási évet, de persze ez magánvélemény. :-)
Hubakkker, ott még nem is jártam... :) na, majd hétvégén.
Nadeakkor, hamár VIN: úgy olvastam (nem itt), hogy a tizedik karakter jelöli az évjáratot. Ami nekem 7-es, viszont az autó 2004-es. Most akkor én értelmezek félre valamit, és az adott karakter mást jelent, mint amit elsőre gondolna az ember?
Jól mondja Ezüst C5 kolléga, kettő tuti van, én legalábbis ennyit találtam a minap, mikor tüzetesebben átnéztem ezt-azt a vásárlás után ismerkedési célzattal.
Valóban a bal hátsó ülés alatt van az egyik, a másik meg a motortérben, ha szemben állsz a kocsival, a bal oldalon találod a sárvédő felső felén.
mivel illik bemutatkozni egy újoncnak ezen a játszótéren, így ezzel kezdem én is - elnézést előre is, ha kissé hosszúra sikerül.
Böcsülettel elkezdtem az elejétől végigolvasni a teljes C5-ös Fórum anyagát, mind az 565 oldalt, már az 505-nél tartok :), próbálván elkerülni azon kérdéseket, amikre esetleg már többször is volt-van válasz leírva, illetve a nálam jóval tapasztaltabb C5 társak hozzászólásaiból leszűrni a számomra hasznos infók tömkelegét.
A fura nicknév azért van, mert a minden máshol használt felhasználónevem (raktáros) itt már foglalt, ezért megtoldottam egy V8-as adaggal - igen, ez az amerikai autóktól jön :), ugyanis én amerikai autózom már huszonéve. Ennek ellenére most egy C5 kombi tulaja (is) lettem tök véletlenül, eszem ágában sem volt a meglévő Citroen mellé mégegyet vennem (3-4 éve használok egy 97-es Xantia kombit, 1,9 TD motorral, amit imádok!), de eladtuk a feleségem autóját, neki meg nagyon megtetszett ez a kocsi - így hát megvettük ezt.
Szóval 2004-es, két liter benzin, kézi váltós, talán SX felszereltség...? Nem vagyok benne biztos... utolsó kiadású első széria, Svájcból származik, nincs egy éve, hogy behozták az országba, én vagyok a harmadik gazdája. 243e km van benne, grafitmetál világos plüssbelsővel kombinálva. Fóliázott üvegek.
Még az ismerkedési fázisban vagyunk, de napról-napra egyre jobban belopja magát a szívembe - igaz, hogy én kevese(bbe)t vezetem, mint a nejem, mivel többet vagyok külföldön, mint otthon, és igaz, hogy nem olyan lágyan hajókázós, mint a Xantia, amivel járok, de összehasonlíthatatlanul kényelmesebb a többi autónál mint kényelem, mint utazási komfort terén, de hát ezzel Ti is tisztában vagytok :)
Nem volt olcsó, az tény, viszont ennek megvan az oka, ugyanis csomó minden új benne (téli-nyári gumik, akksi, kuplung, stab. pálcák, kutyacsont a jobb oldalon a motortérben, klímavezérlő ellenállás,első-hátsó fékek kompletten, tárcsástól-betétestől, motorháztető teleszkópok, összes olaj, első lámpatestek, hátsó harmadik féklámpa, bal első belső kilincs - merthát ebben is eltört természetesen - a hátsó fékprobléma már orvosolva, illetve a kézifék is. Rugózása hibátlan, rendesen működik, a csomagtérben lévő szintezőgomb is természetesen. Szóval, bízom benne, hogy egy időre ezek a megszokott C5 problémák nem fognak előtérbe kerülni nálunk.
Annak ellenére, hogy nem mai autó, rozsda nincs rajta, legalábbis eddig nem sikerült felfedeznem, szerencsére. Természetesen nem hibátlan a külseje, vannak rajta apróbb parkolási karcok, sérülések, de semmi vészes, vagy látványos.
Viszont, mint minden rendes C5-ösnek, ennek is vannak (és biztos vagyok benne az olvasottak, illetve a Xantiás tapasztalatok alapján, hogy lesznek is :) ) nyűgjei, amiket előbb-utóbb orvosolni szeretnék:
- csomagtérajtó kitámasztói a hideg időkben már nem minden esetben tartják meg az ajtót - csereérettek lesznek hamarosan;
- a szokásos hátsóablak nyitása - ezen sem működik, állítólag ki van már vezetékelve, csak össze kell bizgerálni a mikrókapcsolóval. Elvileg.
- gyári felniket szeretnék, mert csak ezeket a számunkra roppant nemszép felniket kaptuk hozzá - legfeljebb ez marad a télikerék, ha sikerül gyári 15-öseket vennem majd
A motor... Nos, a motor teljesítményével, rugalmasságával semmi bajom, sőt, inkább azt kell, hogy mondjam, hogy kellemes csalódás volt, gyengébbre számítottam összehasonlítva más ekkora teljesítményű/hengerűrtartalmú autókkal.
Viszont engem is megviccelt az olvasottak alapján már-már kötelező jelleggel előbukkanó Antipollution Fault hibakód, illetve rögtön utána a katalizátor-hiba. És ez rögtön az első reggelen, amikor beindítottam a kocsit (kb. 0 fok volt), nem kicsit lepődtem ám meg... és ez mellé társult még egy olyan szintű motor-remegés, hogy a telefont a kezemben tartva nem bírtam az eladó számát előkeresni infókérés végett.
Indulni minden esetben hibátlanul indul a motor, viszont reggelente (és csakis reggel, napközben már egyszer sem, még akkor sem, hogyha lehűlt a motor teljesen) 10-20 másodperc szép, egyenletes járás után elkezd először gyengébben, majd egyre erősebben remegni, és ez tart kb. 2 percig, míg be nem melegszik egy kissé, és akkor szépen kisimul az alapjárat, ahogy kell. Ha megvárom ezt, akkor utána menet közben semmi nem utal az előző hülyénjárásra, viszont ha így indulok egyből el, akkor sincs teljesítményvesztés, tudok vele rendesen menni, annyi, hogy kicsit erősebben kell kezelnem a gázpedált. És mire az első lámpához érek (kb. 1 km), és pirosat kapok, addigra már rendbe is jön.
Erre nekem hidrotőke problémát mondtak, és ebben erősített meg XMBéla kolléga is (akit még az amerikai fórumról ismerek személyesen is, illetve kisegített már nem egyszer Xantia témában). Lehet, hogy találok majd a visszaolvasás során erre vonatkozó hibamegfejtést - eddig még nem találkoztam,de folyamatosan haladok! - másnak esetleg volt hidrotőke gondja, ami ilyen jelenséget produkált, és a cserével megoldódott...?
Hát, tényleg hosszúra nyúlt, elnézést, remélem, hasznos tagja leszek ennek a remek társaságnak, és fórumnak!
Tud valaki segíteni eletromos első ülés bekötési rajzzal. Manuális ülést szeretnék kicserélni eletromos ülésre, de mivel a kábelköteg nem tartalmaz bekötési lehetőséget, így imprózni kéne. Ha van valakinek az üléshez bekötési rajza, akkor azt megköszönném, vagy akár többet is.
Ha jól tudom 2 helyen van, legalább is nekem annyi van! Ami nagyon megragadt a hátsó ülés alatt van a bal oldalon (ezt sokáig keresték eredetvizsga alkalmával) a másik pedig gondolom a motortérben van feltüntetve, de abban nem vagyok biztos.
Ma menet közbenegy pittyegés és világítani kezdett egyszerre mind a négy szintet jelző ikon .de egyszerre.Volt már valakinek hasonló problémája?Esetleg valami ötlet?Ja és az autó szintje a normál állapottól magasabb szinten van.
Igen x7, remélem nem a szokásos delphi kör.. pár ezer km- vel ezelőtt cseréltem üa.szűrőt és nem volt benne reszelék.. ezzel meg is nyugtattam magam.. illetve, hogy többnyire német üzemanyaggal járt(180ekm)
Amit még nem értek, hogy van olyan amikor semmi baja.. tehát nem állandó a hiba.
Ma pl. reggel hideg motor indít és mentem kb 60km -t (főút-pálya) és semmi gond nem volt.. leállítottam és 1 óra múlva már indítástól szar volt.. de van amikor menet közben jön elő... majd eltűnik.. vagy megmarad mint ma..
Amúgy a rail nyomást is néztem és szépen követi a várt értéket, nem vettem észre rendellenességet. A szenzor a rail-ben amúgy új.
Erre az egr és levegő dologra van tipped? Összefügghet ? Biztos vagyok benne, hogy korábban működött (lexiában nézve is emlékszem, hogy változtatta a nyitási százalékot) és nincs kiiktatva sem.
De valahogy furcsa ha itt az EGR -nél gebasz van és nincs hibakód nem ? légtömegmérő?
(egyébként tavaly cseréltem a két pneumatikus-szelepet a turbón meg egr vákuumkörön)
Gondolom ünnepek alatt azért nem nagyon dolgozol.. pedig 31-én és 1-én Bp -n leszek..
egy kis segítséget kérnék, c5-ömet (2008, 2.0 rhr) természetesen az ünnepek alatt utolérte valami:
A motor fordulaton mintha nem járna egyenletesen.
Leginkább 2000-es fordulat alatt érezhető részterhelésen, hogy plusz rezonancia van.
(Pl 90 -nél hatosban kb 1700 rpm nél)
Erővel nincs gond, szépen meg is indul, nem füstöl, alapjárat stabil, nem ingadozik, nem fullad.
Ami feltűnt lexiában nézelődve, hogy az EGR -t sohasem kapcsolja be, mindig 0 -án áll és a mért levegőhozam, töltőnyomás mindig magasabb mint a várt érték.
DPF nél terhelésen ~60mbar a nyomáskülönbség és kb 500km után regenerál ami szerintem Ok
Hibakód egyébként nincs, se sárga lámpa semmi.
Valakinek van ötlete, hogy merre lehet elindulni?
Ismert valakinek ez a hibajelenség?
Tudja esetleg valaki, hogy ennél a motornál mikor kéne az EGR aktiv legyen? (hideg-meleg motor, terhelés, fordulat)
Sajnos az ünnepek alatt nem igazán tudom elvinni sehova, bár hibakód nélkül ez amúgy is nehéz ügy lenne.
Sziasztok!Most vettem 2012 -es C5-öst.2.2 hdi.Egy pár kérdés rögtön felmerült.Rutinosabbaknak hátha könnyen megvan a válasz.Akármennyit megyek az autóval leállítás után hiába kapcsolom be a rádiót pár másodperc múlva már ki is írja"energy save mode" vagy valami ilyesmi,és egyből el is megy az áram.Peugeot 607-em volt ez előtt,abban is volt ez az okosság,de azért kb fél órát azért még volt áram.Tippek? Van c5 facebook oldal?köszi:Karesz
Pár napja boldog tulaja lettem egy 2006-os 1,6 HDI-nek - egyenlőre nagyon tetszik az autó, de két dologban kérném a segítségeteket - ami lehet, hogy csak egy :-D
1. az ülésemben a magasságállítás nem működik (mechanikus a szék) és valami vas(?) nagyon nyom odalent. Olvastam, hogy valakinek ugyanígy eltört az ülése. Tudnátok ajánlani valakit aki orvosolja a hibát?
2. megbízható a típust jól ismerő szerelőt/műhelyt budapesten (vagy BP közelében) tudtok ajánlani? Át kéne azért nézni rendesen a vasat ;-)
Mint írtam, lehet, hogy a két dolog egy helyen orvosolható.
Meg fog halni az egyik ABS jeladód. Nekem is így kezdte.
Ekkor nincs ESP és ABS sem. Ha jól alászedtem a kormányt akkor jött nekem elő (először csak pár havonta, aztán hetente), autópályán mehettem volna hetekig, parkolásnál pedig egyből kiírta. Ahogy a diagnosztika is mutatta, hogy a jobb első kerekem szerintem nem forog... Nem volt drága, talán 10000 Ft körül volt, de be volt rohadva, meg persze a kiegyenlítő tartályt is ki kellett lazítani. Kb 1 óra kicserélni.
Sziasztok. A következő történt velem pár órája. Ki akartam állni a garázsból hogy kicseréljem a kerekeket, a téli gumisokra / kb 3 hete nem ment az autó/, hát elsőre nem jött össze. elindult , hibajelzés " Stop: Power Steering faulty" . a motor járt rendesen. gondoltam a kormánnyal lehet valami, vagy csak újra kell indítani. Hát én próbáltam újra indítani. már nem ment, csak kattogott. Kitoltam a garázsból, telefon szerelő havernak. Nem citroen spec, de azért van fogalma a dolgokról. "Lehet hogy kevés az olaj a szervóban, vagy biztosíték /kormány/, meghalt az akumlátor /motor nemindulás/". Akumlátor kimérve /10 éves, gyári/ tűrhető. Olaj, kérdéses mert nem láttuk hol kell nézni a szintet, ha a kupakot lecsavarjuk akkor mondjuk nem látszik benne olaj.
Azért próbágatjuk indítani, kb 20-szor /aksi kiméréshez is/, semmi. Hát éppen be akarjuk tolni a garázsba, utolsó próba, beindul. Szervó nem megy, melegítjük a motort. Leállítjuk, újra inditjuk. az ok lett. Szervó nem jó még mindig. Természetesen az utolsó indítás után, hibajelzás nmincs, szervó mint a mesében.
2010-es 2.0 Dízel automata időnként olyan hibát jelez, hogy kézifék hiba (gondolom ez a parking break fault), néha hozzá jön Esp is. Kb 3 havonta jön elő, aztán pár újraindítás után megszűnik. Mi lehet az oka?
Volna egy egyszerű kérdésem. A belső visszapillantómon ott világít egy zöld led, alul pedig egy ki-be kapcsoló. Ha jól sejtem akkor ennek a belső tükörnek be kellene sötétednie ha hátulról rávilágítanak. Mennyire kell ennek besötétednie? Én próbáltam egy elemlámpával rávilágítani, kikapcsolni, bekapcsolni, semmi sem változik, azaz nem látom hogy sötétedne. Mi lehet a baja?
ez lesz a te olajad mivel EURO 5-ös a 2013-as 1.6 HDI: Total quartz INEO ECS 5W-30.
Ez a gyári olaja és erősen ajánlott ezt is rakni bele és 10 000km-enként olajat cserélni valami jó minőségű olajszűrővel pl. MANN-FILTER (HU712/2X)vagy hasonló.
4L-es kiszerelés elég és szerintem itt a legolcsóbb:
Hirtelen felindulásból, egyik napról a másikra beesett a garázsomba egy 2007-es 1.6 hdi fap C5.
Nagyon jó áron, ismert előélettel, nagyon szép állapotban, 175000 valós kilométerrel. Nem szerettem volna, ha egy kereskedő csap le egy ilyen alkalmi vételre. Jelenleg egy Xantia HDI-t hajtok. Remek autó, ezért mindenképp hidros utódot kerestem neki. 3 év alatt 160000 km-t ment bele, nem hagyott soha cserben.
A nyűgöm annyi, hogy rengeteget megyek. Havi 5-7000 km a minimum. 2.0 vagy 2.2 volt a cél, de ez lett.
Általános infókra lenne szükségem. milyen az ajánlott olaj, menyi fap folyadék kell bele, mi az amit mindenekelőtt ellenőriznem kell, mert élesbe van fogva az autó, és inkább a megelőzésnek vagyok híve, mint a tűzoltásnak.
Sziasztok!Most vásároltam egy 2002-es c5 kombit a csomagtér ajtó teleszkópja meghalt.Tudna segíteni valaki,hogy hogyan lehet kicserélni.Kárpitot kell bontani?Előre is köszönöm.
2002-es C5-ösöm van, elöl a lengéscsillapítónál folyik az olaj. Van itt valaki, aki tud olyat, aki esetleg foglalkozik ezeknek az autóknak a lengéscsillapító felújításával vagy csak cserével oldható meg a probléma?
2006 C5, 6 gömbös. A jobb első toronyhoz-tartályhoz menő fém-gumi csőhármasból alul a bölcsőnél csöpög az LDS. Új ára horror, van erre valami más megoldás? Úgy tudom tipikus hiba, Gáborék hátha kitaláltak rá olcsóbb megoldást:)
Nekem a légtömegmérő koszolódott el. Ki kellett venni és féktisztítóval befújni. Rettentő fekete lé folyt ki belőle. Száradás után vissza szerelés, és azóta ismét gond nélkül gyorsul. Kb 15 perces mutatvány az egész.
Sziasztok, segítséget kérnék, Citroën c5 2.0 hdi 2002 évjárat az autóm, jelenség vagy hiba a következő : nem gyorsul, mintha nem lenne benne erő, 1es 2 es még csak csak, de 90 nél 5.be padlógázra szinte semmi, motor szépen jár, fordulatot veszi, ki lehet huzatni is minden seb. fokozatban szabályozásig is de nehezen éri el még úgy is a kívánt sebességet.
Segítségeteket szeretném kérni! 2002-es C5-ösöm van ( nem olyan régen vettem ) benne 2 zónás klímával. Bár mit csinálok, a bal oldalon csak meleget fúj a ventilátor. Mit, és hogyan kéne kicserélnem? Köszi, Tomas
Ne várd el senkitől, hogy úgy segítsen, hogy fejből emlékezzen, hogy milyen c5-öd van. Illik leírni az évjáratot, hengerürtaltamot, üzemanyag típust, esetleg motorkódot.
Gergő vagyok ma vettem egy Citroen C5öt(halogén izzós) 2011 évjáratú autót mitől lehet az a probléma hogy a tompított világitást nem kapcsolja minden mást kapcsol létezhet az hogy mind két izzó egyszerre mennyen ki? vagy egy biztosíték gondja lehet? még nem néztem meg az izzókat holnap fogom megnézni:) belül vissza jelzés van
Kértem már segítséget digit klímás c5-ömmel kapcsolatban,de úgy néz ki,más gond van.Tehát nem megy a fűtőventillátor.Előtétellenállást írtátok,de az oké!Direktbe kötve megy a ventillátor is,úgyhogy az is oké.Viszont azt vettem észre,hogy amikor gyújtásra teszem az autót,akkor a kijelzőn a számok mellett kis pont villog néhány másodpercig.Ez valami meghibásodást jelezhet,vagy mindig is villogott,de én nem vettem észre.Segítséget előre is köszönöm!!!!!
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tölletek! Van egy c5 2001 1,8 benzines autóm! Tegnap emelőn volt az eleje kerékcsere miatt rádatam a gyujtást és mivel meg volt emelve az eleje a hátulját felszintezte teljesen! Lengedtem kerékre az elejét engedte kézzel szintezni a hátulját nem! Aztán megnézte a hátsó szintérzékelőt megpiszkáltam leengedte a hátulját is teljesen! Az eleje is teljesen lent van! Nem enged szintezni! A müszerfalon mind a 4 szintlámpa egyszeree világít! És az a baj hogy olyan alacsonyan van hogy a kertböl sem tudok kiálni! A szivatyún van két vezeték a főáramnak és egy kicsi vezeték a relének! Ha a kis vezetéknek áramot adok a szivattyú dolgozik de nem szintez akkor sem! Valaki tudna erre megoldást! Előre is köszönöm!
Nagyon furcsa, hogy mostanában megint terítékre került ez a vízpumpalapát-törés jelenség. Utoljára kb. 20 éve találkoztam ilyennel és aztán nagy kihagyás után napjainkban megint előjött. :-((
Múltkor találkoztam egy 20 HDi-vel, kicsit hasonló, de nem teljesen ilyen tünetekkel. Abban végül a vízpumpa volt a ludas, eltűntek a lapátjai, pedig cserélve volt 80e-el korábban.
A jelenség a következő: A víz ténylegesen felforr, ha terhelve van a motor. Alapjáraton megáll nyolcvan egynéhány fokon. Ahogy melegszik terhelésre, a víz nem fordul meg a hűtőben, bár érezni, hogy megy bele. A teteje forró lesz, de az alja tök hideg. A fűtés nem megy. Nyitott kiegyenlítőnél nincs bubi, még erős gázadásra sem.
Volt nekem hengerfejes BX-em, annál az összes tünet jelentkezett, egyértelmű volt. Itt semmi:((
Ha lesz időm, az XM-en az ajtókon lévő repedt műanyagok helyreállítása ügyében még kereslek. Ne izgulj, soká lesz még:)
Szia! 2.2 HDI hajlamos a vízhőfok jeladó meghibásodásra, ha minden hideg vagy üzemhőfokú csak a jelzőműszer szerint van melege a motornak akkor ezt is érdemes ellenőrizni.
A hűtő kiegyenlítő tartályban a szintet ellenőrizd majd indítsd be a motort és a kupak levétele után ellenőrizd, hogy bugyborékol e a hűtővíz. Ha csak áramlik az nem baj, csak ne bugyborékoljon, mert akkor biza kezdődő hengerfejes.
A hűtő ventinek az aksiról adj közvetlenül tápot és ellenőrizd, hogy nem e a venti motorja purcant ki. Ellenőrizd az elektronikát is, hogy ha felmelegedett a víz akkor bekapcsol e a venti magától.
Hirtelen ennyi, ezeket házi körülmények között is tesztelni tudod.
Ide is felteszem a kérdést, itt valószínű, hogy többen használnak ilyen motort.
2.2-es hdi , fapos motor minden előjel nélkül felforralta a vizet.A hűtője jés az utastér hideg maradt. A víz nem olajos, nem füst szagú, az olaj nem vizes, a kipufogóból nem jön gőz. Könnyen indul jól megy, míg le nem kell vele állni. A termosztátot kiszedtem, felraktam a gázra megfőzni, szépen nyitott. Mi a frász lehet vele?
2002-es 2.0 hdi c5-öm van.Nagyon elégedett vagyok vele,de kettő napja nem megy a fűtőventilátor.Megnéztem a biztiket,mind jó. Auto módban amikor beindítom,akkor azt jelzi,hogy félgázon menni kellene a ventilátornak,de az meg sem nyikkan majd átvált üresre.Sem kézzel,sem auto módban nem működik.Nem akarok egyből fűtőmotort venni,hacsak nem muszály ezért érdeklődöm,hogy lehet-e valami más rafinéria.Előre is köszi a segítséget!!!!
Keresek automata c5 kombit, 2.0 benzin vagy 2.0 dízel motorral, lehetőleg kevés km-rel (a napfénytető csak ráadás). Esetleg nincs valakinek itt egy eladó példány? :)
Remekül hangzik. Ez mit jelent? Előbb-utóbb végleg be fogja adni a kulcsot? Ha igen, mit lehet majd vele tenni? Kuka az egész, vagy csak a szoftvert omlik össze rajta, amit újra lehet húzni valahogy?
Lelkük van, ez már biztos. Ugyanis pont ez történt velem is. Már el is felejtettem a dolgot a reggeli rohanásban, beültem, indítottam, és úgy rám ordított a Jazzy rádió, hogy majdnem infarktust kaptam. :)
Megy minden, kérdés egyelőre sztornó, remélem nem tér vissza a dolog...
Nekem az automata világítás játszott olyat (szerencsére csak egyszer) hogy éjszaka menet közben magától lekapcsolta a világítást a sötét országúton. Gyorsan bekapcsoltam kézzel majd megálltam de akkor meg nem akart sehogyan sem elaludni a reflektor. Levettem az aksi sarut, vártam 1 percet majd vissza. A kocsi nem akart beindulni utána. A világítás megjavult. A rádió nem szólalt meg, sem a cd lejátszó. A kormány kapcsolói közül csak az index és a világítás működött. Kb 10 perces kínlódás után végre beindult. Hazamentem vele, otthon az udvaron próbálgattam életet lehelni a nem működő részekbe de semmire sem reagált. Hagytam a fenébe, mentem aludni. Reggel ülök be az autóba és hibátlanul működik minden. Kipihente magát :)
Közben túrom netet is, és látom, hogy az RNEG SD kártyás, ezek szerint az enyém mégsem az lesz, vagy csak akkora láma vagyok, hogy még a kártyaolvasó nyílással sem találkoztam... USB gyárilag van a könyöklő alatt, ha ez segít a beazonosításban.
A telefonom egyébként azt írja a csatlakoztatott bluetooth eszközre, hogy RT_RNEG. Igaz, másik telefonon simán csak Citroennek nevezi magát, úgyhogy ez valszeg pont semmit sem jelent. :)
Ma megnémult belülről az autóm... Reggel amikor kiszálltam, vígan ment rádió, kihangosító, bluetoothról is minden, délután beültem és egy nyekk sem jön belőle. De még a tolatóradar pittyegése sem. Újraindítottam, ki-be kapcs, némítás, mindent próbáltam.
Képes lehet ez szoftveresen így összecsinálni magát, vagy valami fizikai baja lehet? Utóbbit nehezen tudnám elképzelni...
Elvileg RT6 vagy RNEG (?, bocs, ezeket az R-es kódokat nem sikerült még megtanulnom) + eMyWay kombináció, egy 2014-es autóban.
Hello! Debrecenben szerelőt az Alma utcán tudok, Bodnár István, tel.: 0630/3408168. Barátomék több, mint tíz éve hozzájuk hordják, nekem azt mondta, hogy nem a legolcsóbb de lelkiismeretesen megcsinálják! A másik ahová talán hamarabb be lehet kerülni a Birsalma utcán Sápi Sándor, tel.: 0620/2391283. Hozzá pedig én hordom, eddig meg vagyok vele elégedve! Remélem tudtam segíteni!
betg vagy FeZ csoporttársat keresd meg privátban a hiba kiderítéséért nekik elég nagy gyakorlatuk van ilyesmiben. Az elérhetőségüket megtalálod az adatlapjukon, ehhez kattins a nevükre.
Szia,nagyon köszönöm a válaszodat.Van egy barátom,ő szokott szerelgetni,de még nem csinált ő sem c5 ön lengőkar csapágy cserét.Először is tudni kéne pontosan mi okozza ezt a koppanást,ezt kell valahogyan kideríteni.
sziasztok, keresek olyan embert aki jelenleg jól működő c5 -jét elcserélné esetlegesen egy honda civic 1996 os típusra. angol, eletromos napfénytetős, tükrös. fűthető hátsó ablak két légzsák abs 4 tárcsafék. ezüst színű jelenleg rohadásmentes uj taposólemez küszöb cserés volt és első sárvédőkből uj hátsó ívek cseréje és motorháztető cserés. két uj lámpa is elől, kormánymű csere, uj fékek tárcsák, féltengelyek lengőkarok, friss műszaki. motorban kevés kilométer 209 ezer van. szép motortér egyben az elemek egyszínűek belül megkímélt esztétikus. a duda nem szól. idősebb lettem és szeretném a családomat kényelmesebb autóban utaztatni egyszerűen most akarom elcserélni még fizikailag nagyon láthatóan rendben van és még van értéke is. ha érdekelne valakit akkor 0620 2 566 577 számon ér el. amit én szeretnék 2.0 hdi kézi váltós lehetőleg bőr belső és sötétkék szín vagy elegáns ne babakék vagy sárga piros legyen.
Szerintem ne kezdj bele a lengőkar csapágy cserébe. Nagyon nem egyszerű munka. Főleg ha már bemart a lengőkar tengelyébe. Még nagy rutinnal és teljes felszerszámozottsággal is igen szopós munka tud lenni. Vidd el olyanhoz, akik ezt nap mint nap csinálják citroenen. Nekem nemrég cserélték a lengőkar csapágyakat, kb 1 egy egész napos munka volt profi citroen szerelőnek aki hetente több ilyet is cserél.
A kopogást okozhatja az is, hogy a lengőkarnál van egy-egy gumibak amire felütődik nagy kátyúnál, és ez a gumibak hiányzik vagy már el van öregedve és kemény. Ha jól emlékszem akkor olyan 3000 Ft darabja.
A hidraulikában nincs szimering. Ha ereszti az olajat, akkor a gumiharmonikát kell ellenőrizni rajta, mert valószínűleg kirepedt. Ez gumiharmonika vezeti el a résolajat vissza a hidraulika tartályhoz.
Sziasztok,van egy C5-1 2001 es kiadású,2000 hdi motoros kocsim,azt produkálja ,hogy ha egy kicsit rázós úton megyek,fémes koppanás hallatszik a bal hátulja felől ,alá néztem,meg emeltem,de nem kottyan a lengőkar, egyáltalán,így lehet e ellenőrizni a szilentet,vagy ahogy mondják a csapágyat ? Ráadásul láttam,hogy a hidraulika olajos,gondolom ki ment a szimering,vagy nem tudom mi van benne,sosem láttam még.Cserélt e már valaki szilentet,vagy csapágyat hátul,és hogyan,és még a hidraulikánál simeringet,és azt is hogyan kell?Köszönöm előre is.
Igen tud fustolni, foleg inteziv gyorsitaskor, de nem szabad nagyon. Van a FAP szuronek egy regeneracios/ tisztito proceduraja es akkor fustol, de csak egy kicsit. Az enyemben van kb 240000km es kb 5.9-6.3 l/100km a fogyasztasa.
Erdemes lenne magnezni az autot computerrel hatha mond valamit. Nem babraltak a FAP szurot?
Autó lecserelés előtt állok és nézegettem, próbálgattam a III-as C5-öket. Megfogott a kényelmi szintjük amit nyújtanak. Nekem elsősorban a megbízhatóság játszik fontos szerepet. Mennyire megbízhatóak ezek az autók? Vannak e típushibák, milyen erőforásokkal ajánlanátok, jó e a hidros felfüggesztés, automata váltó vagy inkább minnél kevesebb elektronika legyen e benne? Hirtelenjében ezek a kérdések foglalkoztatnak és remélem sikerül választ kapnom rájuk. 😉
Válaszaitokat, segítségeteket a témában előre is köszönöm!
2011es Citroen C5, 2L dizel, 164 LE. A kocsi elkezdett nem menni, 50-60 fölé nem lehetett menni vele. A hiba olvasás motor levegő ellátási hibát írt ki, mást nem.
A levegőelosztóba bemenő két vastag csőből az egyik, ami a motor felé viszi a levegőt össze volt szívódva teljesen mintha vakum keletkezett volna benne. Kiderült, ha nagyobb gázfröccsöt adunk, akkor ez a cső összeszívja magát, tehát a motor szívná a levegőt, de levegő nem jön, ezért lesz vakum a csőben. A szerelő szerint a levegő elosztó a gond, a levegő elosztó másik szelepe romlott el, nagyobb gáznál a turbó beszívja azt a szelepet és az nem nyit vissza mert a szelep nyitása tönkrement. De ez csak igen nagy valószínűség, és nem biztos. De ez a cucc nem olcsó, bontottban nem is találtunk.
Esetleg hozzáértő ötlet, mi irányában lehetne még gondolkodni?
Pacsi! Tudna valaki segiteni esetleg(c5 1.6hdi 2005)kicsit elszivárgot az motorolajam a müszer ezt jelezte ,de utántöltést követöen is jelez.Segitséget megköszönöm!
A C5-nél nem tudom ki volt a gyári beszállító, de a korábbi modelleknél az FTE. Azt nyugodtan beteheted szerintem. (amibe mi szereltünk FTE gyártmányt, azzal nem volt gond eddig)
kuplung munkahengert kellene cserélnem kézi 5-ös váltón (1.6HDI,8V, 2012 C5), milyen márkát ajánlotok ?, esetleg valaki már cserélt akkor lehet van tapasztalata már valamelyik márkával? -LUK, Sachs, TRW, FTE-Textar vagy esetleg gyárit csak? A nem gyárival mellé lehet lőni?
Citroen C5 2.0 hdi 2004 üzemanyag szivattyú nem kap áramot. Tudna valaki segíteni. A biztsitekot megnéztem az jó. Van valahol relé, vagy csak a bsi ben lehet a hiba?
Sziasztok. Most a nagy melegben levettem 16 fok/automata-ra a klimát, hallom a venti fullon megy, az utastérbe mégis alig jön be a levegő a rácsokon. Ha leveszem az automat-ot akkor a venti fullon kicsit jobb, de ez még sem a hajszáritó-fokozat. Mi lehet a baj? A klima sem hüt szerintem rendesen, hidegnek hideg, de nem az igazi.Mégis jobban aggaszt, hogy nem jön be a levegő rendesen az utastérbe. Pollenszürő cserélve. Ha valaki tud valamit ossza meg velem, előre is köszönöm.Üdv
Idő közben Horvátországból hazafelé kigyulladt a "service" kontrollámpa, valamint kiírta a FAP szűrő hibáját. A jelenség kb 5 másodpercig tartott, el is tűnt menet közben, azóta se híre se hamva. 600km egyhuzamban, 39fok+2ember+cuccok+klíma+40 perces araszolás a dugóban, 150-160-as tempó, általam mért fogyasztás : 7.24L / 100km. Fizetőkapu utáni elindulásnál 2-esben kövérebb gáz és / nyomja a fekete pamacsot. Kíváncsi vagyok mit fog mondani a szakember.
Valami ott nagyon nem jól működik ha füstöl. Az én c5-m 2.2 HDI 2002-es 270.000 km van az órában, külföldről behozott autó volt. 7.1 a fogyasztás és semmi füst. Lehetséges, hogy neked az előző tulaj kiherélte a katalizátort. Ha jó a katalizátor akkor azon nem jöhet ki füst még lepadlózáskor sem.
Citroen C5 2007-es évjárat, 2.0 HDI FAP szűrős 100KW (138Le), 6 sebességes kézi váltós autómról kérdeznék. A kocsi 2hónapja van nálam, kb 171000 km van benne (1tulajától rokontól került hozzám nem küldöldről behozott igazított órás 😁), ebbkől 10 ezret nálam futott. Hosszú távon használom inkább, pályán 150-160-nal, orszàgúton 120-130-cal gurulok. A fogyasztása nagyjából 7.5L-100km saját mérés alapján. Normális ez? A múltkor 8,2 L-t evett, ez nekem kicsit sok. Motorja szépen jár, húz , viszont nagyobb gázadásnál megesik hogy igen erős fekete füst távozik a kipufogóból. Szerelő megnézte, turbó nyomásszabályozó szelep csere, de sokat nem változott. Értem én hogy nagy autó meg 1600kg, de C5 tulajdonosok 5.5 literes fogyasztasokkal büszkélkednek. Vagy lehet nem mondanak igazat😁? Lehet, hogy velem van a baj. de eddig audijaim A4 1,9 PDTDI) volkswagenjeim 1.9 pdtdi voltak, ugyanilyen sebességgel jártam azokkal is, mégsem ettek többet 6,2-6.3 nál.
Kb egy hete jelentkezett olyan probléma hogy inditásnál nagyon kopog a motor 900-1100 fordulat között ,2 esben már semmi probléma nem hallatszik , viszont alapjáraton nagyon durván kopog és olyan 1100 fordulatig .valaki tud valamit mondani ?
Egy 2009-es 2.0 benzines kombi C5-tel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy úgy érzem kicsit üt az első kerekek felől. Nemrég volt műszakin, ahol alá is mentek és megrángatták a gépes ellenőrzés mellett is, de nem érzékeltek hibát. Valahogy olyan, mintha valami nem lenne pontosan a helyén. Okozhatja ezt a gömbfejek hibája? Illetve a kocsi alján kicsit ereszt a hidraulika folyadék, de nem csöpög, csak abból látszik, hogy a cső körül összekente a kocsit. Tudom valahogy ellenőrizni a hidraulikus folyadék szintjét?
Nemrég észrevettem hogy a jobb első kerék elpattog az uthibákon benéztem a kerékjáratba és a várt kép fogadott tiszta olaj minden, gondoltam puff neki lengéscsillapító ko.
Elmentem a közeli szervízbe ahol azt mondták nem biztos a lengéscsillapító lehet a hidraktív rugózásnak valami visszafolyó csöve ereszti az olajat (!?).
1 hét várakozás után telefonon jelezték mégiscsak a lengéscsillapító lessz az mert ebben nincs visszafolyócső.
Van egy jó meg egy rossz hír, a jó hogy nem kellpárban cserélni a lengéscsillapítót, a rossz hogy 120 000ft a lengéscsillapító +12 000ft az olaj hozzá(?).
Ez mennyire reális mert hirtelen ránéztem az alkatrészes webáruházakra és van ahol ennyiből kijönne mindkét oldal lengéscsillapítóstól toronycsapágystól porvédőstől.
Köszönöm ha valaki felvilágosít hogy én kerestem rosszul vagy égtelenül le akarnak húzni vagy tényleg ennyi az ára.
Hát nem tudom mennyire különös de egy hete ezt dobja vissza állandóan.Eddig se nagyon csíptem , de asszem már úgy fogok meghalni hogy nem részesülök a faszbúk élményből............valahogy túlélem.
Azt sem igazán értem hogy már ezer helyen jelentettem, kérdezősködtem, de még egy a szolgáltatókra jellemző semmitmondó válasz sem jött.
Semmi különös nem történ, csak nem jelölted be hogy belépve maradsz. Ezért amikor újraindítottad a számítógépet újra be kell jelentkezned azzal a névvel és jelszóval amit a regisztrációnál megadtál.
hál isten eddig sikerült kimaradnom a "Fa...búk-élmény"-ből, kizárólag a C5 csoport miatt regisztráltam.Pár napig ment, olvasgattam, kérdeztem, de pár napja nem enged be, a Faszbúk meg cseszik válaszolni.Ha valaki járatosabb a témában kérem fejtse meg az alábbiakat:
Örülök, hogy egy új taggal bővült a csapat. Sajna ez a fórum nem pörög eléggé. Javaslom hogy iratkozz be a facebook-on lévő c5 csoportba, ott kb 2000 vagyunk c5 tulajok, van pár c5 mágus is. Minden kérdésedre pontos választ fogsz kapni. Ja és igen jó a csevegés ott, jó a hangulata a csoportnak, főleg ha szereted a vicces embereket. :)
A héten lettem eddig boldog tulajdonosa egy C5 2.2 HDI fap(2005) kombinak.Renault lagunáról váltottam át amit nagyon szerettem (szintén kombi) nagyon kényelmes mivolta miatt is.Hasonlóan nagy ,kényelmes autót akartam ezért választottam a c5-öt.Soha még citroenem nem volt és autószerelőként is elkerült a márka eddig.Utazóautónak vásároltam hosszabb távokra és nagyon tetszik.Sok jó dolgot olvasgattam itt nálatok a rengeteg hozzászólásból de lenne egy két kérdésem.
Milyen motorolajat ajánlatok ebbe a motorba?Az autómata váltóban (zf 4hp20) mennyi,milyen olaj kell és lehet e szűrőt cserélni a váltó szétszedése nélkül?A fap folyadék kiürülését jelzi -e valami kontrolllámpa a müszerfalon ?A hidraolika rendszerben milyen olaj kell érdemes-e cserélni milyen olajjal tölthető utána?
Egyenlőre ennyi, még nagyon új a verda,de már most a család kedvence.
Tanácsot kérnék tőletek. Épp olaszországban vagyok, és velence alatt tegnap elszakadt az ékszíjam a C5 II 1.6 hdi autómban. Behúztak egy szervízhez, de csak hétfőn fog nyitni. Mielőtt elszakadt, pár másodpercre megkeményedett menetben a kormány, mintha nem lenne szervó, de pár msodperc alatt ez a tünet elmúlt. Kb. 10 km-el később megint, és füstőlni kezdett a szíj. Azonnal megálltam, és akkor szakadt el, az álló motoron. A klíma ment ezerel előtte, de a szakadás után minden tárcsa és feszítő tökéletesen forgatható..... Várom a hétfőt és a szerelőt a kocsiban, de van valami tipp, hogy mitől szakadt el? Én a klíma szivattyúra gondolok, de lehet hogy tévedek. Van valami tanácsotok? Köszi előre is! Kis Árpi
Segítsen valaki citroen c5 benzines autóm van és nagynyomású szivatyú hiba van a membrán megadta magát felújító készlet kellene simens az eredeti,de nem tudom merre keressem. Köszi ha tud valaki valamit!
Ez megvan, de sajna a biztosítéktábla teljesen más. Kiszedegettem egyesével az egészet, ellenőriztem, hogy ép-e benne a vezeték. Baj egyikkel se volt.
Érdekes, hogy másfeles C5-nek (a ráncfelvarrottnak) van külön első és hátsó ablaktörlőnek biztosítéka, az C5 I-nek viszont mintha egyben lenne a kettő..
Valaki kérem segítsen! Egy pár hónapja vásároltam egy 2003-as C5 kombi Exclusive járgányt 2.2 HDI, de nincsen hozzá semmilyen dokumentáció. Nem tud valaki kisegíteni szervizkönyvvel, vagy használati útmutatóval? A neten sem találni semmit :(
Azt sem tudom, ha kiég egy biztosíték, akkor azt pont hol találom..
Amúgy nem megy a hátsó ablaktörlő egy hete kb, és a hátsó ablak sem nyitható. Szerintem szál szakadás.. vagy nem?
Ki tudna nekem ebben segíteni, ki ért hozzá?
Amúgy a kormánykapcsoló elkezdett vacakolni, de találtam egy pasast Kispesten, aki flottul 1 óra alatt rendbe tette, nem is volt drága és azóta semmi baja. Ha kell a telefonszáma valakinek, megadhatom.
A csomagtér rolóját megjavítottam. Abban tudok segíteni bárkinek - amennyiben annyi a baja, hogy nem húzza vissza.
Fogyasztás szerintetek hosszúban - BP - Marosvásárhely / BP - Kézdivásárhely - 6,1l az jó, ugye?
Nem tudtok olyan helyet Pesten, ahol francia felnit centrálnak olcsón? Bevittem egy helyre, de elhajtottak, hogy ők biztos nem szerelik át a gépet - hagytam is egy kommentet a facebook oldalon..
Nekem nem ingadozik az alapjárat de az elindulási hajlama nagyon vérszegény, korábban hidegen járatni kellett fél percet alapjáraton mert gázadásra lefulladt, nem bírt elindulni. Volt egy computer reset és utána javult a helyzet valamennyit. 1.8-as, 2007-es.
Nekem volt rossz tapasztalatom a gumisnál a csáposról durván leengedett C6-nak elrepedt a hidraulika tartálya /állítólag csak a fekete színű ilyen/. Javaslom bakolásnál, csápolásnál, a kupakját meglazítani! Aztán leeresztés után visszahúzni...!
Segítséget szeretnék kérni, vettem egy 2011-es C5 III. 3.0 V6-os kis szörnyet. Mivel még nem volt hidro felfüggesztéses autóm így érdekelne hogy minden szerelést a szerelési magasságban kell elvégezni? Mármint kerékcserénél (vagy pl most megyek majd vonóhorgot teteni) fel kell emelnem szerviz állásba és onnan emeli tovább a krokodil? vagy normál állásban kell hagyni és úgy emelni? nem szeretném tönkre baszni már most.
A másik kérdésem hogy tudnátok ajánlani budapesten korrekt és hozzáértő szerelőt aki képben van a citroenekkel?
Meg kellene nézetnem/csináltatnom pár dolgot: nem megy a hátsó szivargyújtó, az első szivargyújtó helyén egy kapcsoló van ami (visszajelzés nincs semmi) sztem semmit nem kapcsol ezt kivetetném és normál szivargyújtót tetetnék, illetve a bal oldali fényszórómosó nem működik... Illetve ha valaki be linkelné ezt a C5 facebook csoportot amiről sokat olvastam itt azért hálás lennék.
A hidroolajra asszem nincs gyári ajánlás, de ez is olyan mint az "életfogytig váltóolaj" . Jobbérzésű júzer azért mindkettőt 50-60 ezrenként cserélteti. Néhány bajtól megkímél.
lehet nem véletlenül nem találtál különösebb drámát a III-asokról hidroügyben. 60 évnyi reszelgetés nem múlt el nyomtalanul, nem szokása már elpukkanni normál karbantartás mellett. Ha talál az ember normális (valóban hozzáértő ) szerelőt minden 2-3. olajcserénél átnézeti, ha nagyon aggódós akkor ráméret pár gömbre azt jónapot.........Ha csöpög, folyik, nem emel stb azt úgyis észreveszed, de mondom nem véletlenül nincs komolyabb dráma vele. Szerintem a motor meg az elektronyika előbb durran el.
A mostani (2009.01. 2.7V6 hidrolimo) előtt egy 25 éves Xantiát kergettem, azon sem volt különösebb baj a hidroval.
Visszanéztem kb 1500 hozzászólást, de nem igazán találtam meg a választ.
A 2010 utáni c5-ösökel milyen tapasztalat van a Hydractive III+ felfüggesztés megbízhatóságával karbantartás igényével kapcsolatban? Ha javítani kell mik a jellemző hibák? Mi a rendszeres karbantartás igénye? Azt láttam többször írtátok, hogy van bontott alkatrész nem gyári áron.
Ha van akinek van első kézből tapasztalata azt szívesen venném ha megosztaná. Mi történt vele és mennyibe került.
Üdv mindenkinek!Olyan kérdésem lenne hogy 140km/h környékén (tempomattal)mennyi a fogyasztása egy 2.0hdi c5 kombinak régebbi típusra lennék kíváncsi 2002-2006 évjárat közöttiekre ,illetve mennyit forog a motor ilyen tempónál?
C5 III-ba (2009. 01.) be lehet buherálni utólag LED menetfényt, anélkül hogy komplett lámpaszettet cserél az ember?
Most kellett cserélnem a xenon izzókat, mondjuk 8 év után, kicsit fájt mert én még H1-H7-en szocializálódtam......:-) Meg rohadtul tetszik is a menetfény de az enyémben pont nincs....:-)
2005-ös, magyarországi forgalomba helyezésű. Először egy kiskunlacházi cégé volt, ők beszámíttatták 2009-ben egy újabba. A dunaújvárosi citroen kereskedésből vettem én meg 2009-ben. Akkor kb. 190 ezer km volt benne. Azóta én max. 15000 km után cseréltem benne az olajat, a gyárilag előírt Total Qartz 7000-t használtam. Most 290 ezer van benne. Nem kevés, de legalább IGAZ ! Télen a legnagyobb hidegben is rendesen indul. Jelenleg semmi ismert baja nincs ! A hátsó függesztés csapágyait a csoportból ismert Gábor, Pesten, tavaly cserélte. Az első féktárcsák ( betéttel ) kb. 10 000 km-rel ezelőtt újultak. Klíma jó. Ami ismert: a vezetői üléspárna bal szélén a "támasz" kissé megroggyant, az nem az igazi. Az EGR szelep le van vakítva, de ahogy itt olvasom a többségé szintén. Ez semmi problémát nem okoz. FAP nincs benne ( gyárilag ), el sem tud romlani, utántölteni sem kell ! Amióta nálunk van a pincében lévő garázsban "lakik".
Hívni akartalak, de a szám nem jó, túl sok a számjegy :)
Mit lehet tudni a gépről?
Évjárat, km, mennyi időnként és milyen olajat kapott?
Nekem van egy Xantiám 417 ezer km-el, én 15 helyett 10 ezrenként cserélem Total Q9000-el és nincs is gond vele. Csak öregszik nagyon, apró-cseprő bajok vannak vele, fiatalítanék. C5 III-tól picit félek, ezért érdekelne egy jó II-es esetleg.
Újabb vásárlása miatt eladó az egyébként kifogástalan autónk. Magyarországi forgalomba helyezésű. Nem kevés a kilométer, de legalább igaz! Télen kifogástalanul indul a legnagyobb hidegben is! Az olajat nem fogyasztja, 15000 kilométerenként volt cserélve. Ez nem FAP-os ! Eggyel kevesebb hibalehetőség!
Le akartam fényképezni amikor nézegettem, de elfelejtettem, úgyhogy most bénán, szóban próbálom beazonosítani az "ajtógumi" nevű alkatrészt:
Felnyitott csomagtér ajtónál a be felső sarokban jönnek ki a kábalek, amik magából a karosszériából egy gumiharang jellegű cuccon át távoznak, majd egy vastagabb és vékonyabb köteg formájában mennek tovább lefele (vastag, nyilván a lámpabúrákhoz), és a vékonyabb be a légterelő és a csomagtérajtó külső fele közé, gondolom a pótfélkámpához.
Ha jól emlékszem az első pár centin amikor kijönnek a harangból, műanyag gégecső szerű cuccban futnak.
Ez az általam barbár módon harangnak hívott dolog lenne az ajtógumi? Vagy az, ami már kijön ebből? Előbbit egyébként próbáltam lehúzni/kiszedni valahogy, de nem adta magát, és roncsolódásig nem akartam feszegetni. Van ennek valami trükkje? Még a gumit sem sikerült lagalább lehajtanom valamennyire, hogy lássam alatta mivel van az egész rögzítve a kasztnihoz.
Nem kell a kábelköteg hozzá, az ajtógumiban szokott eltörni a kábel, könnyen hozzáférhető helyen. Mondjuk a (szerintem) tisztességes javításhoz nem elég összetoldani, de ezt mindenki intézze belátása szerint. :-)
Rutinnal fél óra alatt meg lehet csinálni. (persze feltételezve, hogy valóban ott és az a hiba)
Szerencsére tényleg nem tört el semmi, de meg sem próbálták bekamuzni. Azt mondták egy-két fül kicsit meg van gyötörve, de nem vészes.
Tákolni nem fogok semmit, inkább legyen az, hogy van valaminek 6 füle, amiből akuálisan csak 5 tart rendesen... De nem lesz ilyen sem.
A kábelnek még utána kell néznem. Mivel kizárólag a pótféklámpa nem működik, a hiba valahol ott lehet, ahol az leágazik a nagyobb kötegről, ami jön hátra a csomagtér ajtóba a bal felső sarokban. Azon azért csodálkoznék, ha ez komoly beavatkozást jelentene az elektromos rendszerbe, még egy nyomorult hibaüzenetet sem ad róla, pedig a komolyabb dolgokért szólni szokott. Mindenesetre munkadíjjal együtt 68e volt az ajánlat azt hiszem, azért a 20e+jatt és e között vannak fokozatok... :)
Meglátjuk, de szervíz sztereotípiák most erősődőben vannak.
Viszont ha tényleg letört néhány rögzítőfül, akkor jön a tákolás......Vagy kerítessz egy lökösökre specializálódott mestert, aki tud (és akar) műanyagot hegedálni.Vagy vadászol bontottat, ami azért felejtős mert egy bontóba került újabb C5 ritkán kerül oda a hátulja miatt........
A kábelkötegről egy nálam villanyászabb tud nyilatkozni, de azt kizártnak tartom hogy a kertben kicseréld egy 3 éves autón........Ha viszont találsz egy villanymágust, aki belemászik, kiméri, megjavítja és jó is lesz 20 alatt, azonnal fizesd ki és adj jattot is.Ezeknek a delejes részében azért már akad néhány ördöglakat.........
Sajnálom mert pl. én, bár nem a lelki társam, de néha percekig elnézegetem a verdám, annyira tetszik, és a helyszínen ásnám el aki beletolat vagy csak megkarcolja........:-))) Erre mit olvasok tegnap a totalcaron.............legördült az utolsó hidrós C5 a gyártósorról........Mindjárt ittam hirtelen egy felest.Tegnap óta egy már nem gyártott típus gazdái vagyunk. :-)
Ha már ennyit írtunk róla, megosztom a tapasztalatokat: 1 óra munkadíjat számoltak fel a márkaszervízben, de csesztek normálisan megcsinálni.
Amit pozitívumként betudok, hogy legalább ezt ők is őszintén bevallották, és nem is próbáltak nekem több százezerért új lökhárítót eladni, letört rögzítő fülekre hivatkozva.
Úgyhogy eddig bejött az, amiért úgy éreztem akkor lesz rendesen összerakva, ha én állok neki. :(
Viszont a hátsa pótféklámpámát is megnézettem velük ha már ott voltam. Azt mondják el van szakadva a kábelköteg a hátsó ajtóban, szívesen megrendelik 50-ért. Ezt ennyiért kihagyom, remélem azért ilyesmit lehet mondjuk bontóban, esetleg utángyártottan szerezni.
Azt mondjuk el nem tudom képzelni, hogy egy 3 éves autóban a lemezek/borítás mögött futó kábel hogy a retekbe tud elszakadni magától...
2001-es kombi dieselhez keresek jobboldali csonkállványt illetve belső féltengely csuklóhoz görgőt vagy komplett féltengelyt. Tudtok Pest környékén bontott autót vagy bontót?Köszönöm.
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég vettem egy 2006os 2 literes benzines automata C5-öst, és észrevettem, hogy ingadozik az alapjárat (leesik kb 500 ra, aztán vissza 700 ra), illetve hidegen hajlamos induláskor lefulladni nagyobb gázra. Ezt a lefulladást amúgy egyszer már produkálta melegen is, illetve nekem úgy tűnik, hogy a váltó is elég lomhán rak 1-est, mintha sokáig tartana amíg felpörög a motor, vagy érzékelné, hogy induláskor lefulladana, ezért "oldaná a kuplungot" és újra kuplungozna. Van valami tippetek hogy ezt mi okozhatja?
Tavaly vettem németországi első tulajtól, végig vezetett szervizkönyves és kizárólag márkaszervizben volt. Friss két év műszaki van rajta (két hete csináltattam). Én kint dolgozom, az autó is jelenleg Münchenben van. Szívesen adnám jó kezekbe magánszemélyhez, emiatt írok ide, hátha valakit érdekel.
Telefonon szívesen elmondok mindent: 30 kettonullaöt 14 huszonöt
Van egy 2007-es évjáratú 2.0HDi 136LE-s C5-ösöm. Az autó nem rég került hozzám, nagyjából két évig egy helyben állt. Gondolom a hosszú állás miatt az első beindítást követően kisebb elektronikai hibák jelentkeztek. Először nem működött a szervó, de ezt egy kärcheres mosás megoldotta :D. Nem működtek a belső világítások, a féklámpa és helyzetjelző sem. Ezeket a problémákat is sikerült izzó és biztosíték cserékkel megoldani, három másikat viszont nem. A tolatóradar nem működik, pedig az elején még tökéletes volt, valamint a tempomat is felmondta a szolgálatot. A szerelőm hozatott egy másik gázpedált (bontottan 30E FT), mert állítólag a gázpedál nyomógombja tönkrement és emiatt nem működik a tempomat. Új alkatrész kimér, beépít, tempomat nem működik pedig a bontós esküdözött hogy Belgiumból jött haza a kocsival, a tempomat működött. Egy ismerősöm állítása szerint ezek a c5-ösök már távolságtartó rendszerrel is el vannak látva, ami az első radarral van összefüggésben, s ha valamelyik radarszenzor tönkremegy (lehet az első vagy hátsó), az autó indítást követően csinál egy ellenőrzést, s mivel az elektronika érzékeli hogy valamelyik szenzor nem működik a tempomatot is letiltja biztonsági okokból. Hallott már valaki ilyenről? Lehetséges hogy a szenzor miatt nem működik a tempomat? Valamint a kilométeróra mutatója 20-30-cal kevesebbet mutat mint a valós érték, a szerelő szerint annyival alacsonyabbról is indul a mutató. Eltörhetett valami? Lehet ezt költséghatékonyan orvosolni? Válaszokat, segítségeteket előre is köszönöm :)
Nem ciki, de a helyzet az, hogy vidéken lakom, a munkaidőm miatt (minden nap fél 5 után érek haza) nem jutok el nyitási időben márkaképviselethez.
A környéken lévő autó-alkatrész boltok lepattintottak ezzel.
Dunaújvárosban voltam utoljára márkaszervíznél, de ott még jobban elb@szták a verdát mint amilyen volt.
Hátsó lengőkar csapágy cserére mentem de tök kukák hozzá (szerintem mindenhez.....), erről tudnék hosszan mesélni. Azt sem tudták hogyan szedjék szét, és még az abs jeladómat is eltörték.
Szerintük ez a szereléssel járt, nem lehetett volna roncsolás nélkül kiszedni.....csak nekem sikerült előtte mikor a kerékcsapágyat cseréltem. Ki sem fizetik, nem hajlandóak az emberrel szóba állni.
Megpróbálom majd Kecskemétet, elmotorozok oda szabadság alatt, csak egyszerűbb lett volna ha meg tudom rendelni valahol.
A szakszervízt nem jó érzés megfizetni, még ha tudja is ember, pont amiatt, amit írsz. Ránéznek, és sápadtan mondanak fél milliót új lökössel, fényezéssel. :)
De ettől függetlenül egy kört meg fogok futni velük, ha már pár hétvégét kibírt a dolog, még egyet ki fog. Beszéltem most eggyel, elmondtam mi lenne a feladat, kedden reggel begurulok, hogy szemrevételezzék. Kb. 2 órát mondanak rá, amit egyébként gond nélkül el tudok hinni és fogadni, sőt ha megcsinálják amit kérek, akkor ki is fizetem.
Egyébként azt gondolom tényleg nem lesz cserés benne semmi, mert minden szétugrott, de nem törött. Látom az ép füleket mindehol, nincsenek a rácsok sem megtörve, csak darabjaira hullott szinte minden. Aztán belül lehet lesznek meglepetések, de remélem az ellenkezőjét.
Ha ez mégsem megy, akkor jövő hétre felkészülök a szükséges védőitalokkal és dokumentáló eszközökkel...
viszont a másik oldala az az hogy a szakszervizt szerintem nem akarod kifizetni (bár a zsebed nem ismerem...:-))) ráadásul kb a 80 %-ára azonnal cserét emlegetnek a szélvédőtől kezdve........A maszeknál, hacsak nem bízol benne, és nem "vérszitoenes", meg esélyes a "műanyagpatent helyére a hatos csavar..." című történet.
Ha van időd, energiád csináld de előtte mielőtt bármihez is hozzányúlsz alaposan nézd meg mi van ott, sőt néhány fotó sem árt.És csak akkor nyúlj a szerszámhoz ha össze tudod rakni úgy hogy az esetleges menthetetlen cuccokat újra cserélve bontás nélkül tudod feltenni.Mert mégegyszer sem akarod leszedni.......Ahogy olvasom néhány kis rács, króm azért cserés lesz. Szombat reggel egy kávé és egy feles után vedd le a motor felőli, zárhídon lévő, burkolatokat és alaposan szemrevételezd.Ha megszületik a döntés csináld, bár némi szopás kódolva van a történetben.És a delejdrótokra kurvára vigyázz....
Ügyesek ezek a francia csávók, de nem ördöglakat amit összehoztak, utánuk lehet csinálni.
Köszi. Magam is hasonló gondolatmeneteket futtattam le, ezért tettem fel a kérdést. :)
Akna, emelő, sok marék szerszám, illetve két plusz kéz lenne, ez nem gond. Ellenben a gányolástól én is nagyon-nagyon tartózkodnék, meg attól is, hogy valamit tönkrevágjak. Jól gondolod, minden van benne, amitől macerásabbá válik ez az egész...
A f.szkalap szinte merőlegesre hajlította a rendszámtáblámat, a lenti fekete rács a két ködlámpa között az egyik oldalon teljesen be van nyomódva, körülötte a króm dísz dettó, de még a fenti, pár centis kesekeny kis szellőző rés is kipattant. Ahogy felülről be tudtam nézni a motortér felől, még a hűtő előtt futó csövek közül is kiugrott egy a tartó műanyag bilincséből. Én nem tudom hogyan lehet parkolás közben ennyire megtolni valakit hátrafele. :(
Igazából azért gondolkodom rajta, hogy nekiesek, mert ez a tipikus szöszmötölős meló, tökre megértek minden szerelőt, aki nem szívesen áll neki ilyesminek, ha értelmes dolgot is lehet csinálni helyette. Illetve ehhez leginkább egy jó karosszériás kellene szerintem, nekik meg végképp nem szakmai kihívás műanyag szarokat a helyükre pattintgatni.
Szerintem ha nem is "nettó hülyeség", de legalább a bátorság értékelendő, hogy egyáltalán megfordult a fejedben.
Mivel C5 III, gondolom a Tied is tele van ilyen apró hülyeségekkel mint parkolóradar, ködlámpa, ilyen olyan krómok, bogárhullák.......Ha valamelyik elektronyikát kicsit is elnyírod képes egészen tök más dolgokat is letiltani.Bár nem ismerem a szakmai felkészültséged, de ha nem legalább ketten vagytok, néhány marék komolyabb szerszámmal, bár asszem spéci cucc nem kell hozzá, és mivel mjdnem földig ér nem árt egy akna, csápos emelő vagy valami ilyen "apróság". Bár ha hidrós felső állásban alábakolható, de durván, hogy ne szexualizáljon meg a verda.(ne feküdjón még véletlenül se rád)
Én egész biztos nem állnék neki. Nem tudom mennyire néz ki szarul, de ha eltört, pattant bármi is belül, ott fogsz állni egy leszedett lökössel talpig anyázásban, mert egy 2014-esen talán még nem kéne tákolni. Műanyagpatent helyére hatos csavar stb.......
Egy parkolózseni teljesen széttúrta az első lökhárítómat vonóhoroggal, minden össze-vissza van, szétpattant, kiugrott, stb... Egybehangzó vélemények szerint csak úgy lehet rendesen összerakni, ha leszedem. Gondoltam nekiállok a hétvégén. Mennyire minősül ez nettó hülyeségnek? Kellenek spéci szerszámok hozzá? Mekkora meló lebontani? Csak annyira akarom, amennyire muszáj ahhoz, hogy vissza tudjam pattintani a helyére a dolgokat...
Ha tudtak szerezni (rendelni) gyári porvédőt, csak sikerül bilincset is rendelni hozzá.
(mert kapható)
De különben bármelyik márkakereskedésben és/vagy márkaszervizben rendelhető, de talán még polcon is lehet nekik. Sőt, még a Peugeot-ban is tudnak rendelni hozzá az esetek nagy százalékában.
...és még mindíg. Ma lebontottam a kábelt, kicsipogtattam, minden rendben, se szakadás, se érintkezési hiba. Másik doboz kellene próbára...már csak arra tudok gondolni.
Mint márkatárs megosztok egy lehetőséget. C-Elysee-hez kerestem és találtam szerviz könyvet.
De ez a cég hihetetlen sok autóhoz árul letölthető szervizkönyveket. Sok teljesen gyári szervizeknek szóló leírás. Tökéletes minőség, nem szkennel nyomtatvány. Nem a Haynes gagyi fotói. A PDF-ben kulcsszóra keresni lehet. 15-25 Font (Euró) egy 2-3000 (!!!) oldalas könyv. PayPal müxik.
Próbáljátok ki! A keresőjébe beírva a típust hatalmas kínálat van minden évjárathoz, változathoz.
Ford németországi képviseletétől alvázszám szerint kellett lekérdezni,más nem tudott vele mit kezdeni. Mint említettem más volt a hozzáállás, na meg az akkori fizetésem :-) Ja, és megoldoldott a problémám. Most annyit sikerült megállapítani, hogy valószínűleg szakadt a vezeték. Köszi. De már elmúlt a hirtelen mérgem, annyi baj legyen "majd holnap még többet dolgozunk"!
Akkor valamit nem értek! Beütötte egy kódgenerátorba és meg volt a kód, 10 másodperc sem volt. 6 000 Ft, 5 éve. És ezt nem sokalltad, mikor a fórumokon ingyen megmondják?
Valószínű nem volt szükségük rád ügyfélként. Keresni kell más helyet míg meg nem jön a saját diagnosztikád.
Eszemben sincs szétszedni, mindenkinek tisztelem a véleményét. Egy perc volt, nem több. Ezalatt nincs fékjavítás, több idő egy cigi elszívása. A LED Canbus, csak ugye 7,5V is inditja, csak próba volt.
Lexiát már megrendeltem, nem is erről van szó. A hozzáállásról. Én pl. szereztem volna egy ügyfelet úgy, hogy egy ezrest kérek, és adok egy következő időpontot. De persze minden ember más, és jól is van ez így. Én a saját véleményemet nem bírtam magamban tartani. (pár éve egy Ford rádiókódért én is szó nélkül kifizettem a hatezret, de ott más is volt a hozzáállás)
1: LED et csak akkor rakunk be ha minden ok és minima CAN bus rendszerhez valót 2: Diag nélkül ténylegesen csak sötétben tapogatás 3: A diag pénzbe kerül...ÉS a márkaszervíznek igen is sokba kerül. tudom van rálátásom 4: amíg diagol - akár mennyi idő - az alatt az idő alatt pl kicserélhet egy féket és ugye az idő pénz Te sem dolgozol ingyen....
Elhatároztam pedig, hogy csendben maradok, de egyszerűen nem bírom ki
C5/1-en a hiba, hátramenet kapcsolásakor hosszan sípol, tolatóradar nem működik. Kezdtem először a radar dobozába csatlakozók átnézésével, tisztításával, hiba nem szűnt meg. Aztán az érzékelők csatlakozásánál a vezetékek, csatlakozók átnéz-tisztít művelet, hiba nem szűnt meg. Közben kicseréltem a többi izzóval együtt a tolatólámpa izzót is LED-re. Erre azt produkálta, hogy már a gyújtás ráadásakor sípolt, és a BAL (csak a bal) lámpába halványan világított a tolatólámpa. Na mondom, még rosszabb lett.
Mivel nincs Lexiám, hibakódot kéne olvasni. Van itt helyben egy kifejezetten ilyen autókra szakosodott szerviz, gondoltam felhívom, érdeklődőm, mellesleg az sem lenne rossz, ha esetleg jó viszonyt kialakítva komolyabb gondoknál is vihetném oda a gépet. Megbeszéltünk (nagy nehezen) egy időpontot, na nem a vizsgálatra, hanem hogy akkor majd érdeklődjek, hogy mikor vihetem. Közben jártam-keltem a városban, pont a telefonálási időpontban nem messze voltam, gondoltam elgurulok arra.
Két szerelőt találtam nagy nehezen előjőve a műhelyből, biztos a főnökkel beszéltél, ott jön, tőle kérdezz. Legtisztelettudóbb mosolyommal érdeklődtem többször elnézést kérve, és sietve a főnök után, hogy mikor is lenne alkalmas esetleg egy hibakódot olvasni a kocsimon. Nem, nem kell javítani, vesződni vele, csak hátha ír valamit a gép, aztán majd én megpróbálom, látom sok a javítandó kocsi
A foga között elmormogott délután kettőt sikerült kiszűrnöm, rá is pontosítottam, de láttam, hogy elfoglalt, így gyorsan köszöntem.
Otthon még azért annyit rámértem, hogy a gyújtás ráadásakor a bal hátsó lámpa tolatólámpa csatlakozóján 7,5 V-ot mértem. Ezért világított halványan a LED. Visszacseréltem az izzókat, így a gyújtás/sípolás és a halványan világító lámpa megszűnt, de a hátramenetkor hosszú síp nem.
Na mondom mindjárt 2 óra, indulás. Szervízben ismét az egyik szerelő meg tudott volna szemmel ölni, amiért is zavarom őt szerelés közben, át is küldött a hátrább dohányzó társához, miközben elmondta, hogy a főnök nincs, beugrott a városba. A másik dolgozó hozta is a Lexiát, csati, majd az összes hátsó érzékelőre hibát írt. Annyit mondott, hogy valószínűleg a vezeték szakadt, ki kell mérni. Oké, mondom ennyi? Úgy tűnt, igen. Csak a rend kedvéért, na meg mert jól nevelt vagyok megkérdeztem, hogy mennyivel tartozok? Azt mondja a srác, hogy azt mondta neki a főnök, hogy négyezret kérjél el, ha nem kell számla. Kicsit meglepődtem ezért a szűk egy perces műveletért az összegen, mondom hívom a főnököt. Telefonban megköszöntem a segítséget, érdeklődők, mennyi az annyi mert, hogy a szerelő négyezret mondott. Hisztiroham a túlvégén a telefonnak, hogy a gép kétésfélmillióba kerül, nem az idő a lényeg, hanem hogy mennyi a ráfordítás stb-stb. Én ismét tisztelettel megjegyeztem, hogy ne kérjen már el tőlem egy perces ujjmozdulatért négyezret, amire ismét csak az előbbi kirohanás a válasz, hozzátéve annyit, hogy még csak nem is vagyok régi ügyfél, nem is ide hordom a kocsimat, akkor adjak háromezret. Hát láttam, hogy ebből nem lesz semmi, megígértem, hogy nem is leszek régi ügyfél, de még új sem, háromezret elfogadtam a becsület kedvéért, de úgy érzem még most is, mintha megloptak és becsaptak volna.
Két dolog miatt írtam ezt le: egyik, hogy ha valakinek ötlete van a hibáról az ne tartsa magában, a másik, hogy hátha valaki okul belőle és körültekintőbb lesz.
Citroen C5 2004 12 havi II. generációs, 2.0 Hdi 136 Le. Erősebb gázadáskor főleg 4. fokozatban (de 2-3-masban is előhozható) kigyullad a motorhiba lámpa, átkapcsol vészüzemmódba és letiltja a tempomatot. Ha óvatosan megyek vele, akkor néhány ciklus után törlődik a hiba és gond nélkül megy a motor az első erősebb gázadásig. Akkor ismét letilt.
Ha viszont kigyullad az üzemanyag szint jelző lámpa, akkor taposhatom, ahogy akarom, megy mint a puskagolyó és nem jön elő a fent leírt hiba.
A diagnosztikai műszer már egy csomó alkatrészt kiírt hibának. Ki is cseréltük öket tisztességesen, de a hiba maradt. Kicserélt alkatrészek: EGR szelep, magas nyomású szabályzó szelep, üzemanyag mennyiség szabályzó szelep, common rail nyomásérzékelő, üzemanyag szűrő, turbó vákuum szabályzó szelep, izzító gyertyák.
Tiszteletem a nagyérdeműnek! Szeretnék segítséget kérni. Keresek 2001-2004 közötti 2.0 vagy 2.2-es diesel C5-öst. Külföldi papíros vagy papír nélküli is megfelel. Jobb kormányost inkább hanyagolnám. Kék színben,ha lehetséges. Előre is köszi!
Sziasztok! A sebesség mérőm ment tönkre, kezdetben még valamit mutatott de nem a valósat, most már csak a nullán pihen. az autóm egy 2002-es 2000 hdi 80kw-os. nem tudom hol keressem a hiba okát. Szerelőhöz meg így nem vinném, mert szinte az összes csak német autóhoz akar érteni. A segítséget előre is köszönöm!
Kérdés elsősorban szerelőkhöz, vagy bárkihez akinek már volt dolga vele: 2014-es kombiban a hátsó ablak tetején levő féklámpa nem-működésének az okát hol kezdjem el keresni? Első olvasatra nem találtam neki külön biztosítékot (de gyorsan lapoztam át, lehet felületes voltam). Komolyabb berhelésnek nem állnék neki, de ha csak egy csatlakozó van szétcsúszva aránylag könnyen hozzáférhető helyen, akkor azért nem vinném szerelőhöz.
A kézifék jobboldali betéte belógott, hátrahúzták, szervízben mindent cserélni akartak sokért, van más megoldás. 2007.07 C5 1.6 Tendenance. Nem fog jól a kézifék.
Olyan kérdésem lenne hogy bajuszkapcsoló 2002. -es C5-ben mindegyik tudja "fogadni" "kezelni" a tempomat és rádió vezérlőt? Vagy olyat kell keresnem amiben benne vannak? Illetve ha valakinek lenne pluszban eladó az legyenszíves szoljon!
"Valaki irja már le legyenszives, hogy hogyan lehet egy adott számu hozzászoláshoz odaugrani, ill.rákeresni.Őrület!" irtam, de senki.Tujadonképpen arra akartam visszaolvasni, hogy hogyan lehet a középső kijelző háttér-izzóját kicserélni. Valaki irta, de nem tudok odakeresni, megköszönném, ha valaki felhomályositana...
Az enyém 150 000 km-nél kezdte ezt. Nem is volt rossz a kuplung. Az utánállító akadt ki (ha jól tudom vissza lehet tenni alapállapotba) de kicseréltettem mindent sajnos, de mivel az új LUK lendkerékkel remegett visszatetettem a régit és még 100 000 km-re jó volt. Persze bevizsgálták és a LUK szerint jó a lendkerék. Ha kell valakinek 2000 km-t futott és eladom.
Tehát szerintem ne cseréltess mást, ha nem muszáj. És abszolút nem biztos, hogy a kuplungod is rossz!
Sziasztok, 2010-es 100e-t futott (ebből a fele alattam, autópályán 120-130-al) CITROEN C5 2.0 HDI 16V 140 LE FAP -nál hatodikban gyorsításnál kuplung csúszást észleltem. Márkaszervízben diagnózis: kuplungszett csere (nyilván ok) + szerintük a kettős tömegű lendkerék is cserélendő. Utóbbira utaló jeleket soha nem észleltem, és a futásteljesítmény + a használat módja miatt furcsállom. Szerintetek? Ha igen, akkor mit nézessek meg, mert nem akarom max. 200e-nél újra... Előre is köszönöm Üdv FaGax
Arra keresem a választ hogy a xenon lámpámat kicserélhetem-e hagyományos izzós lámpára? Azért mert rossz is meg erősen fakult is. Attól tartok, hogy a villamosság nehogy megbolonduljon és valamiért folyamatosan hibát jelezzen vagy sípoljon. 2001 évj. 2000 benzies.
Ha biztonsági öves gyereküléseket teszel bele akkor elfér valamelyik oldalon egy felnőtt. Az anyósülés mögött több lehet a hely hiszen a jobb egyen nem kell annyi hely mint a sofőrnek.
Üdv! Ha csak ennyit mész vele akkor jó lesz a benzines is. A dízeleket azért vették hogy sokat menjenek vele. Ha valóban 150000 van benne akkor sok baja nem lehet. HA sok a rövid út akkor szerelj bele motormelegítőt hogy reggel ne menjen szívatóval. mindjárt jobb lesz a fogyasztás.
Javaslom a facebookon a c5 csoport megtekinteset, ott nagyobb az elet. :) a sracok arrafele azt mondjak, hogy erdemesebb dizelt venni, az 1,8 keves a kasznihoz es sokat is fogyaszt. A Citroen igazabol sokkal jobb dizelben, mint benzinben. :)
Autó vásárlás előtt állunk, és többek között egy Citroen C5 1.8 Tendance is a képbe került. Az autó 10 éves és 150e km van benne, 1,5m forint. Mindennapi használatra lenne az autó, évi kb. 15e km mennénk vele.
A kérdéseim: Mennyire megbízható autó? Hátul a 2 gyerek ülés mellett mennyi hely van benne? Mennyire szerviz igényes és milyen áron vannak hozzá alkatrészek?
Üdv mindenkinek ! C5 vásárlás elött állok , első sorban az első szériásokat nézem , mert erre van pénzem , többnyire autpályázom , mindenféleképpen diesel re gondoltam , 2.2 hdi kell ? vagy bőven elég a 2.0 , Illetve mi a különbség a hydractiv és a sima között ? Milyen föbb dolgokra figyeljek oda vásárláskor ? Jelen pillanatban egy xantiát hajtok 1.9 td ét , sima 6 gömböset .