Én Göran Kroppot tartom a legnehezebben überelhetőnek. Stockholmból tekert el az Everestig - már ameddig tekerhető :-) -, majd egyedül oxigénpalack nélkül megmászta.
Magyarországon is keresztültekert. A könyve sajnos magyarul nem jelent meg, a német kiadás címe: "Allein auf dem Everest" (Angolul talán "8000 plus")
A könyv végén részletesen felsorolja, hogy miket vitt magával. Ha nagyon érdekel valakit előkeresem :-)
itt talan annyira nem latszik pl a hatizsak a csomagtarton, de ez a cseh srac a cseho-szlovakia-ukrajna-oroszo-gruzia-toroko-gorogo-albania-scg-bosznia-horvato-szlovenia-ausztria-cseho utvanalat jarta, mikor feluton talalkoztunk vele: volt nala turabakancs, hagovas, jegcsakany, es akkorra mar megmaszta az Elbruszt, egyedul. nem tudjuk, hogy hazaert-e, nem valaszolt az e-mailjeinkre
de talalkoztunk egyszer egy lengyel zarandok sráccal, akit azért nehét lesz überelni, nala a "kotelezo" bakancson es a bicajostaskan feluli 80 literes hatizsakon kivul volt egy komplett felni(!) es egy meteres rudon egy negyzetmeternyi lengyel zaszlo, valamint durva zsakruhaban tekert a forro italiaban, majd beszkennelem
Új bejegyzésemet (a tegnapi folytatását) ajánlom mindazoknak, akik ültek már életükben biciklin, sőt, bicikliutat vagy főutat is láttak már. Netán rájuk is merészkedtek.
Pár hónapja itt is kértem Tőletek infókat egy Alpok kerékpártúrához. Nos, megtörtént a dolog, igaz az Edelweissspitze tetején köd volt, és havazott, de amúgy majdnem végig gyönyörű időnk volt. Még mindig nem láttam gleccsert, a Pasterze-ig nem mentünk el. Most még csak képek vannak, de lesz szöveges beszámoló is, csak legyen időm begépelni. Fantasztikus élmény volt a túra, na azért röviden:
8 nap, 810km, isten tudja hány ezer szint, Szombathelyről indultunk, át Burgenlandon, Leoben, Liezen, Putterer see (hússütés a SPAR parkolóban :D ), Hallstatter see, Hallein, Rossfeld panoráma út (állllat jó volt, nem emlékszem már, ki javasolta itt, de köszönöm!!! Csodaszép volt!), Königssee, Hintersee, vissza Ausztriába Hirschbichl-nél (ezt az utat mindenkinek ajánlom, nem járhatnak rajta autók, és gyönyörű - igaz kicsit drága a sör a hágóban :P ), Zell am See, Edelweisspitze, túránk csúcspontja 2571m, kétezer felett havazott, és eszméletlen figurákkal találkoztunk az úton, de ezt majd a rendes beszámolóban. Érdekes, hogy mindkettőnk szerint ez volt a túra legkönnyebb napja - az indok: a cuccokat lent hagytuk kempingben :) Nem úgy, mint ez az orosz úr, az állatja, nem gyengén sok cuccal ment neki az útnak! Életében ötödjére! Mikor lefelé jövet megint találkoztunk, még mindig csak 2000m körül járt, és hát képzelhetitek, mennyire meg volt makkanva az arc! Hazafelé legrövidebb úton Liezen-ig, ott este átvonatoztunk Graz-ig, hogy másnap már csak egy laza 80-ast kelljen lecsorogni a Rába völgyében. Ahol láttunk egy tájfutóversenyt! Illetve sajnos csak az előkészületeit, mert következő nap 9-kor volt a rajt. Ez azért nagy szám, mert az útitársam, és én is tájfutók vagyunk, és nem látni minden bokorban bóját. Szentgotthárdtól ismét vonat Budapestig. A túra felejthetetlen volt, az út teljesen beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt... Ausztria gyönyörű, a kerékpározásnál nincs sok jobb dolog a világon, csak a szabadidő kevés, én pedig puhány vagyok, de hát ez van, munka mellett nehéz gépállatkodni... :)
Ja, és a legfontosabb, amiért elkezdtem írni: Köszönöm mindenkinek a segítséget a tervezéshez!!! :)
Én folytattam a Via Margaritarium zarándokutamat, a Nagymaros - Oroszlány szakasszal. Ez közel sem akkora táv, mint amikről az előbbiekben beszéltetek, de én már csak ilyen "lájtos" vagyok.
Elég vegyesek voltak az időjárási körülmények: csepergő eső, esőszünet, zuhé, esőszünet, napsütés, kánikula.
Letkés és Esztergom között mentem Szlovákiában.
A Gerecse igazán tetszett. Eddig csak néhányszor bringáztam arra. Héreg előtt, a hosszú emelkedőn jól estek a versenyre buzdító feliratok is.
Majkpuszta volt az egyik gyöngyszem. Aki arra jár, az ne hagyja ki!
Egyszer túráztam picit egy hozzád hasonló komoly, nagy túrázó harminc fölötti esztergomi sráccal. Mesélte, hogy régebben volt, hogy télen is 100km fölötti túrákat ment, de akár 200km - nem emlékszem.
Ő ment mindig ilyen párnaposokat és 200km alatt ritkán.
Természetesen országútival, csomag nélkül. nettó. A Brutto 12 h körül volt. Ebben sajnos 1 óra szerelés. Az igazsághoz tartozik, hogy tovább mentegessem a menthetetlent, hogy körpofaszelem :-) volt. Azaz reggel északnyugati, délután pedig inkább délkeleti.
Azért lehetett volna menni erre egy 25-26 körül. AZtán meg a végére mi tagadás kifingtam.
Elég gyík lett, mert sajnos itt az utak az átlag alatti minőségűek egyes hegyi részeken, így nem lehetett küldeni lefelé. ( Felfelé meg nem hagyta:) 10h.10 perc