Keresés

Részletes keresés

rali Creative Commons License 2005.06.13 0 0 5463
De ez nem zavarja a szomszédokat.
Előzmény: Törölt nick (5462)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5461

Tök mindegy, hogy az épitőipari bácsik mit csináltak 30 éve. Minden embernek joga van a lakását felújítani még a szomszédok ellenére is! Sajnos ez a hátránya a társas és bérházaknak.  Én "csendes zöldövezetben" lakom, mégis be kell csukni az ablakokat, mert nem hallom különben a tévét. A szomszédban építkeznek ugyanis. Méghozzá egy egylakásos családi ház helyett amit eladtak, (mivel sajna nagy a telek) egy 10 lakásos monnstrumot csinálnak.

Mégis mit tehetnék megmondanád? tiltakozzak az önkorm.-nál, hogy ne? És mire hivatkozzak? Hogy nekem sokkal jobb volt előtte? Azt a választ kapnám, hogy a tulajdonosnak jogában állt eladni a portáját, és a ház megfelel az engedélyezi tervnek meg az épitési övezetbe besoroltnak. Pedig épen eleget szenvedünk miata.

Szóval szvsz. éppen elég bunkó állat van amúgyis, éppen elég őket kicikizni az együttlakás szempontjából, mintsem amiatt rinyálni, hogy valaki (naplopók - bár nem tudom mennyiben lopja a napot az aki jól hallhatóan dolgozik) nappal felújítja a lakását.... 

Előzmény: Törölt nick (5454)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5460
frenetikus. en csak rohogni tudok amikor ra van irva a hasznalati utasitasra hogy lehetoleg hosszabbitot nem hasznaljunk. a szobaban 2 konektor van,es 7 olyan dolog van ami allandoan be van dugva, es akkor pl a vasalorol, ventillatorrol nem beszelek. a konyhaban is 2 van, abbol az egyik az ajto es a konvektor kozott, oda max az elektromos szunyogirtot tudom bedugni:))
Előzmény: rali (5459)
rali Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5459
Talán így még jobban látszik:

Ez meg az asztalban van:

És sokszor nem elég....
Előzmény: Fülöpmami (5458)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5458
ez egy gyongyszem:)))
Előzmény: rali (5457)
rali Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5457
Be sincs minden dugva:

Előzmény: Fülöpmami (5456)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.12 0 0 5456
a konnektor tenyleg keves a panelokban, de gondoljunk bele, a 70-es, nyolcvanas evekben tv, radio, maximum mosogep volt egy haztartasban. ma meg ossze se tudom szamolni...igaz mi nem panelban lakunk , de itt is hosszabbito hosszabbito hatan van
Előzmény: Törölt nick (5455)
Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.07 0 0 5451
a felujitas szukseges rossz, ha uj lakasba koltozol akkor is aktualis, de neha azert koltozes nelkul is karban kell tartani. ha napkozben csinaljak akkor szavunk sem lehet.
igaz dolgoztam en is ejszaka es delelott pihentem volna, de a nagy atlag nappal van ebren, annyit kibirtam. de azt nem amikor hajnali fel hatkor kezdtek szetverni felettem a furdoszobat!
Előzmény: sezi (5448)
nahiszen Creative Commons License 2005.06.06 0 0 5450

Visszaolvastam egy kicsit, rég jártam erre. Mi is felújítunk, eddig egész jól tűrik a lakók. A szomszéd bácsival már beszélgettünk a dologról, azt mondta megértik, ezzel jár a felújítás. Kiírtam a lakóknak hogy megértésüket kérjük!

Sajnos nálunk bontani kellett, vakolni, meg betonozni, szóval csináljuk a port rendesen. Minden nap mikor végzünk felmossuk az előttünk lévő folyosórészt, ügyelünk arra hogy ne hangoskodjunk, betartjuk a kifüggesztett házirendet. Mi is fúrunk délelőtt, de mikor máskor fúrnánk... akkor lehet... Hétvégén a halkabban is elvégezhető dolgokat csináljuk, azt is csak 2-3-ig.

Remélem nem leszek zavaró szomszéd! :)) Itt hálistennek nem rám panaszkodott egyik topiklakó sem! :))

bárány Creative Commons License 2005.06.06 0 0 5449

A pincében lakna?! :)))

Délelőtti fúrásra szerintem nem nagyon lehet mit mondani.

Kéne egy közös kalendáriom, az összes lakó bejelölhetné, hogy éjszakán kívül mikor akar még aludni, mikor rossz a kedve, amikor embargós a fúrás. Szerintem évente 3-4 óra jönne ki, amikor senkit nem zavar.

Vagy fordítva: ki kéne jelölni, hogy minden hónap 3 keddjén 14.00-16.28 között valid a fúrás, mindenki akkor fúrjon :)))

Előzmény: sezi (5448)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5447

"Csak kérdem én, miért kellett erre hat évet várnom, és ráküldenem a hatóságot, ill. megfenyegetnem egy perrel?"

Mert amíg nem érezte, hogy úgy még többet veszítene, nem akaródzott neki rákölteni a sok pénzt. Elég nagy összeg a betonkerítés, tolókapu, letakarni a kupacokat, s mindezt a szomszéd kisgyerek miatt...

Előzmény: viktorya (5446)
viktorya Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5446

Sziasztok!

Egy tüzéptelep működik a szomszédomban. Markológép, targonca, teherautók,

homok- cement- és sóderkupacok, amik eddig nem voltak letakarva, és hordta a környéken a szél mindenfelé a homokot, cementet. Vasárnap kivételével reggel 7-kor nyit. Hat éve született a nagyobbik fiam, akkor szóltam neki először, hogy kéne tenni valamit, mert nem igazán tudom miatta használni a kertünket. De semmi nem történt. Rendszeresen járt szombaton reggel 7-re a markoló. Olyan iszonyú hangos fajta, jó magasan sípoló tolatóhanggal. Hétközben meg általában úgy dél, és fél egy között jött, amikor fektettem volna le a gyerekeket ebéd után. Többször kértem a tagot, hogy csináljon már valamit, mert ez nem igazán lesz így jó.Aztán már nem bírtam tovább, panaszt tettem az önkormányzatnál. Kaptam is választ ( törvény szerint 30 nap a határidő ) úgy négy hónap múlva, miután többször rájuktelefonáltam, hogy mi a helyzet. Csupán annyi lett az eredménye, hogy letakartatták a taggal a kupacokat.

Begőzöltem, elmentem egy ügyvédhez, aki javasolta, vegyem videóra az itteni állapotokat. Ezt észrevette a szomszéd mire ( egy mellékutca választ el bennünket )

csináltatott az oldalunkon betonkerítést. Gondolta, hogy ennyi elég is lesz. Figyelmeztettem, hogy ez így még nem elég, a teherautók még mindig jönnek, a targonca még mindig idenyomatja a füstjét a kertbe. Végülis mikor rájött, hogy ebből nem jöhet ki jól, ha pert indítok, a felénk eső oldalról szinte mindent elpakolt. Csináltatott a betonkerítés folytatásaként egy tolókaput, amit most nem nyitnak ki, tehát innen teherautó nem járhat be. A forgalom jelentősen lecsökkent.

Csak kérdem én, miért kellett erre hat évet várnom, és ráküldenem a hatóságot, ill. megfenyegetnem egy perrel?

Na azért még nem tökéletes a helyezet, mert akad itt a környéken még elég nemnormális egyén, de szerencsére ritkán bontják a rendet.

Eavit Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5445

üdvözletem,

jaaaj órákat tudnék mesélni a melletünk élő "szerencsétlen sorsú" családról!(vagyis nincs pénzük, meg link alakok...)

de legrosszabb a kislány. nemtudom hány éves de állandóan kizavarják az udvarra játszani.gondolom őket is idegesíti.ahol ha mondani akar valamit azt is ordítva teszi.amúgy meg folyamatosan énekel.britney halandzsát,valami magyar gagyit,és közben egy műanyag palckkal üti a környezeében lévő tárgykat de teljes erőből!!persze véletlenül sem ritmusban.tavaly a ví viill ráááákk yúúúúú!!! volt a sláger, hatalmas katarzissal a végén.nekem meg viszketett a tenyerem.ha már "elfáradtak" a hangszálai.előveszi a furulyáját,és fújja.de csak a magas cét,és azt is folyamatosan.felüdülésképp sikongat,és hecceli a kutyájukat,ami ugatni kezd.mindezt kb az ablakom alatt,miközben a vizsgáimra próbálok készülni.minden nyáron....tavaly már ordibáltam neki,hogy kussss legyen!(mint kultúrált,felnőtt nő....)ekkor mondjuk abbahagyta fél órára.

ilyenkor jó:)

Fülöpmami Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5444
en is voltam alberlo regen olyan hazban ahol takaritani kellett, magunk elott. nos hiaba tulaj kotelessege, magam elott kotelezo felhang nelkul is megtettem volna, elvegre szeretem a tisztasagot. ambator egy egesz tombot takaritson a hoher ha a tulaj a koteles ra.
Előzmény: chromax (5442)
chromax Creative Commons License 2005.06.05 0 0 5443
"Kivittem egy zsákot is tele palackokkal, amik nem fértek le a szemétledobón és ezért az erkélyen gyűjtöttem, hiába mondtam, hogy nincs benne semmi, egyből feltépték a nemzetiségiek és szétszorták. Ebből lett sajna a nagy kupi a környéken..."

Lomtalanítás ahh..én egyszerűen 50.000 helyszínivel büntetném aki nekiáll széttúrni.
Előzmény: Biovadász (5279)
chromax Creative Commons License 2005.06.04 0 0 5442
Anno én is laktam évekig (albérlőként) egy olyan házban, ahol szintén ilyen takarítós rendszer volt. Egyetlen alkalommal sem voltam hajlandó ezt a tevékenységet elvégezni, főleg, hogy pénteken kellett volna, amikor nem tartózkodtam ott.

Így küldöttség érkezett, becsöngettek, hogy hát akkor mi van ezzel a takarítással. A legudvariasabb hangnememet felvéve közöltem, hogy sajnos nem vagyok takarítónő, pláne nem áll módomban +1 napot itt lenni azért, hogy ezt elvégezzem, így érjék be takarítás nélkül.

Hát ez így nem lesz jó, ebből baj lesz. Legyen mondom, mire számíthatok? Megszűnik a vízszolgáltatás, vagy bírósági határozattal köteleznek a takarításra?

Nem, rendkívüli közgyűlést hívnak össze, ahova KÖTELEZŐ elmennem, és majd akkor ott határoznak. Továbbra is nagyon udvariasan felhívtam a figyelmet, hogy a közgyűlési határozat nagyon jól fog mutatni bekeretezve a lépcsőházban, de azzal sajnos engem nem fognak kötelezni semmire, végrehajtani pedig még kevésbé tudják, legkevésbé arra tudnak rávenni hogy elmenjek (nem is mehetnék, hiszen nem vagyok tulajdonos...), de ha az lennék sem igen fáradnék el.

Mivel a tudomány itt elfogyott, innentől kezdve vad szombat esti dorbézolásokról, feljáró lányokról és egyebekről számoltak be a tulajdonosoknak. Itt egy rövid tippet kellett adnom a lakóközösségnek, a lépcsőházban találkozva velük jeleztem, hogy a nem létező szombati bulik helyett másik napot találjanak ki, mert csütrötöktől vasárnapig a várostól 200km-re tartózkodom.

Rosszindulat, pletyka, hisztéria: a régi társasházak velejárója. Tenni kell rá magasról. Mint a falu szájára.
Előzmény: bárány (5413)
bűvös vadász Creative Commons License 2005.06.03 0 0 5438

Mondjuk a mi családunkban is volt zavaró szomszédság. Méghozzá nem is akármilyen. Több generációs!

A balhé onnan indult, hogy az öskorban, amikor az utcában még nem voltak házak, csak telkek, a szomszéd beépítette a házát a mi telkünkre. Nem is keveset, vagy egy jó métert vett így el a telekből. Ami miatt nagyapámék némileg morózussá váltak.:)

Ami a külön 'zavaró' volt, hogy a ráépítéshez a mi odahordott téglánkat használták fel (akkor még nem volt kerités). Tehát gyakorlatilag nekk a kis telek tégla nélkül felállásból lett nagy telek házzal:)

Ez megadta az alaphangot. Nem volt mit tenni családunk ideges tagjai, új téglával, kisebb telken építették a házunkat.

Persze a szomszéd a nagy sietségben nem épített magának pincét, így az ostrom alatt persze nagyapámék pincéjében laktak ők is:)

A háború után aztán beindult a nagyüzem. Egymásnak átszólogatással indult, aztán jött, hogy az okos szomszéd leverte a saját házának a tűzfalát (!?), miután, hogy ne kelljen már nézni a düledező téglákat,  nagyapámék saját költségen bevakoltatták azt.  Száp lassan barrikádok (!) épültek ( a keritésen belül mégegy tömör fal, szögesdrót stb.), és jöttek a "savval leöntelek te szemét.." jellegű fenyegetések, és amit még el lehet képzelni.

A családi legendárium tele van hatvan éves küzdelem történeteivel.

Kedvenceim közé tartozik, hogy apám szilvát dugdosott a szomszéd kapujának zárjába, aki folyamatosan cserélgethette azt, mert nem tudta kipiszkálni a magot:)

Végül már a XXI. században a szomszédék kihalásával fejeződött be történet.

Legalábbis az ő részükről:)  

Előzmény: Spanci (-)
aTavasz Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5437
Segítség!
A szomszéd kocsmában (saját telkükön) kerthelyiséget betonoznak.
Tud-e valaki segíteni, hogy lehet ezt megakadályozni?
Kell-e az engedélyem hozzá? (asszem nem:(
MightyRASF Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5436
Asszem kakas kukorékolás lesz :)
Előzmény: csúnyabácsi a szomszédból (5433)
bárány Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5435

20. ezt fordítsa le más, nem értem

Kukurikúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!

Spanci Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5434
:oDDDD Köszönöm szépen.
csúnyabácsi a szomszédból Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5433

1. fúrás

2. buli minimum 200 résztvevővel

3. hatalmas orgazmus

4. vonat

5. kisgyerek dobszerkón

6. brutális sikoly

7. tipegés tűsarkokon

8. háztartási veszekedés

9. ajtócsapkodás

10. bowling (nehéz golyók gurigatása)

11. boldogtalan kutya

12. kezdő hegedős gyakorlása

13. forgalmi dugó

14. kukásautó

15. újszülött nyivákolása

16. telefoncsengés

17. labdázás

18. galambok

19. tavaszi nagytakarítás

20. ezt fordítsa le más, nem értem

Előzmény: Spanci (5432)
Spanci Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5432
Valaki lefordítná nekem saccperkábé a "dal"címeket. Sajna nem tudok englisül:o)))
Előzmény: Törölt nick (5430)
Detonátor Creative Commons License 2005.06.02 0 0 5431
Nincs meg mp3-ban valahol? :)
Előzmény: Törölt nick (5430)
Ati-pati Creative Commons License 2005.05.31 0 0 5429

A boldog új lakástulajdonost meglátogatja barátja. Hosszasan
beszélgetnek meg éjfél után is, mikor a barát észrevesz a falon egy
réztányért ráakasztva egy rézkalapaccsal. Meg is kérdezi:
- Az micsoda a falon?
- Beszelő óra.
- ???
Erre a tulaj odamegy a tányérhoz, hatalmasat ráüt a kalapaccsal, mire
a falon keresztűl üvöltés hallatszik:
- Hajnali fél kettő van, a k**va anyád, mi a p**at csinálsz!?

Ati-pati

murray Creative Commons License 2005.05.27 0 0 5428

ez jó volt!:-)

bár inkább Te vállaltál áldozatot nem hogy az erkélyedre rakták a cuccot??

Előzmény: Gilbert (5423)
HangaDóra Creative Commons License 2005.05.26 0 0 5427

Örülj neki, hogy csak az alattad lakó jogész szólalt meg.  :)  Ma lehet, hogy  önkormányzati jogész szólítana fel, hogy a közterületre 20 cm-nél jobban belógó tárgyad után fizess területhasználati díjat.  :)))

Az utóbbi időkben néha elgondolkodom: a zavaró szomszédoknak vajon hány százaléka lehetett anno 4-8 vagy akár 10 éven át is pedánsan viselkedő kollágista?

kheiron Creative Commons License 2005.05.26 0 0 5426
Basszus, mint a régi vicc, egy az egyben! :-DDDDDD
rali Creative Commons License 2005.05.26 0 0 5425
Mit vártál?Jogész...
Spanci Creative Commons License 2005.05.26 0 0 5424
Ez jóóóóó:oDDDD

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!