Szerintem engedd el az ügyet. Aki Röszke közelében lakik mindig tudja ki mennyit várakozik. Még annyi érdekesség, hogy a Border watcher kamerája Röszke autópálya határnál nem a magyar kilépő forgalmat mutatja, hanem a horgosi belépőt! Kerestem magunkat az élőképen és nyomokban sem találtam. Szerb belépéskor meg látom ott feketéllik a kocsim. A police.hu ugyanekkor 2 óra kilépési időt írt. Mondom a rendőrnek, "ja, elfelejtettem frissíteni". Ennyit a police.hu aktualitásáról! A BW. úgy gondolom használható. A szerb-makedón, makedón-görög határ előtt is érdemes volt megnézni. Segített elkerülni a szívást.
Érdekes(en alakul) a holtankoljak.hu tartalma. A főoldalon most véleményt olvashatunk arról, hogy "Újra forrong a levegő ... a benzinkutasok körül"... Szerintem az oldal feladata inkább az objektív tájékoztatás lehetne. A véleményt meg majd formájuk mi, itt a fórumon ;-)
Utoljára annyit még, hogy a crd. motorral szerelt autók tulajdonosainak sincs mit aggódni. A Makedón gázolaj(a bio is) kénmentes. bc.=bez sulfur. Rá van írva a kútfejre. Kiváló a minősége.
Mi is Pécsről nem mentünk el Röszkéig,mert útba esett Tompa és ott pár perc alatt átjutottunk.
Pécsi ismerősöm az mondja,hogy inkább átmegy Drávaszabolcsnál a horvátokhoz - ott már nincs határ -és Eszék után megy át Szerbiába szinte várakozás nélkül!
Régebben voltak a topik címének megfelelő cselekmények a két tranzitországban, de utoljára kb. 5 éve próbálkoztak nálam, hogy nem tudok kártyával fizetni, fizessek €-val, természetesen az ő árfolyamuk szerint! Előfordult olyan is, hogy tankol az ember mondjuk 2270 makedón dénárért, de mire a shopba ért fizetni 2770 lett belőle! Ha nem vette észre, sikerült a trükk. Tegnap velem a második makedón fizetőkapunál próbálkozott a kezelő. 3× húzta le a kártyát. A Revolut ott helyben küldte az üzenetet és tiltotta a tranzakciót. Volt egy kis dudálás a hátam mögött mert szóvá tettem. A többinél nem volt gond. Azért legyen résen aki nem rutinos a Balkánon! Egy fénykép a kútoszlopról tankolás után és csírájában van elfojtva az okoskodás! És legyen 50 centes, 1€-s, ha szarakodni próbálnak a kártyával. Szerbiában kinn van a terminál ott nem lehet gond. Makedónék elveszik és ők húzzák le. Ennyit gondoltam még ha valaki autóval utazik Görögországba.
Amennyire a lottó ötös is előre megmondható. Vetíteni bárki tud, talán akad aki el is hiszi, én viszont pont a röszkei átkelő mellett lakom pár száz méterre... Nyáron bármikor, még éjjel is ki tud alakulni kilométeres sor.
Ha azt érted a tervezés alatt, h nyáron ne próbálj a szerb határon átkelni, akkor igen. Ilyenkor nem csak hétvégén vagy ünnepekkor, de hétköznap is bármikor kialakul sok órás torlódás.