Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.10 0 0 99152

Afonya (fekete) eltartasara van valakinek bevalt modszere?

Hutoben legfeljebb par napig tudom tarolni, jo lenne par hetig biztonsagban tudni oket.

 

Tudom, a megoldas a lekvarfozes lenne, de akkor kimegy belole az a kis vitamintartalom is, csak az ize marad, plane sok cukor kell a lekvarfozeshez.:-(

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.10 0 0 99151

Akkor nem tudod lehuzni, mert annyira ratapad a husra, hogy cafatokra teped a paprikat.

 

Jo lenne megoldast talalni, mert odavagyok az ecetes paprikaert, de bekotott kezzel eleg nehez enni.

Előzmény: nagypapi51 (99148)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 99150

Nem létkérdés tűzforrón lehúzni a sült paprika héját, meg kell várni, míg lehűl.

Persze, ha valaki mazochista... :)

Előzmény: Törölt nick (99149)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.09 0 0 99149

Csipesz? Szilikonos kesztyű?

Előzmény: Törölt nick (99146)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.09 0 0 99148

Beteszed őket egy edénybe, letakarod, és megvárod míg lehűl annyira, hogy meg tudd fogni.

 

Előzmény: Törölt nick (99146)
Oldskin Creative Commons License 2021.02.08 0 2 99147

OMG! 😂😂😂

 

Vedd úgy hogy nem válaszoltam neked. 

Egy font és a drágaság... 😎

Előzmény: Törölt nick (99136)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.08 0 0 99146

Koszonom, a recept lementve.

 

Viszont van egy kerdesem, a sult (fustolt?) paprika hejat hogyan lehet lehuzni, hogy kozben ne egesse el az ujjaimat?

 

Előzmény: nagypapi51 (99133)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.08 0 0 99145

Oh, igen, a lencse, arrol megfeledkeztem.

 

Jovore a vendegem lehetsz az unnepekre, remelem, addigra mar lehet szabadon utazni.

 

Előzmény: Boszorka (99144)
Boszorka Creative Commons License 2021.02.08 0 0 99144

Én is. De kis körben, egy vendég van csak, minden évben megcsinálom a malacsültet lencsefőzelékkel. Mert ez a tradició.

Előzmény: Törölt nick (99143)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.08 0 0 99143

Azert hianyzik, mert az tradicionalisan az ujevi ebed volt:

Csirkehusleves, paprikas csirke nokedlivel legalabb otfele savanyusaggal (kovaszos uborka, csalamade, ceklasalata, ecetes uborka-karfiol-paprika salata es fokhagymas paradicsomszeletek), majd sult kacsa petrezselymes krumplival, rizzsel, parolt kaposztaval es almakompottal.

Valamint nekunk, gyerekeknek volt rantott csirkecomb es szarny is.

Minden ujevkor delelott tiz korul jottunk ossze, tizenketten, ebed utan ultunk a teve elott nezve a becsi ujevi koncertet, majd megbeszeltuk az evet es a jovo evi terveket es keso delutan lassan mindenki hazament.

Mara egyedul maradtam.

Előzmény: Boszorka (99140)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.08 -6 0 99142

Én - egy kevésbé értelmes

 

Ez csak reszben jo meghatarozas, nem az ertelmi kepessegen, hanem a viselkedesen van a hangsuly.

 

Senkinek sincs joga masokrol se itelkezni, se velemenyt mondani, plane nem nyilvanosan.

 

Azt az egyik alapveto illemszabalyt felejtitek el, vagy a szuleitek nem tanitottak meg ra, hogy a szemelyes velemeny az maganugy, tartsatok meg magatoknak.

 

 

yüz karasi Creative Commons License 2021.02.08 0 0 99141

,,," senki nem sutott meg almat zsirban, ha jol erzekelem a valaszokat."

Számtalanszor sütöttem tepsiben, többnyire szabadtűzön. Oldalas vagy császárszalonna, mellé hasábburgonya, hagyma, alma , meggy, szilva,,, na, annak a zsírja  az az igazi,,,,Ha nem csináltad akkor nem is tudod mi a jó!:-)

Előzmény: homerx (99125)
Boszorka Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99140

Miért is hiányzik? Van kacsa, van alma és narancs vagy mandarin is. Csak meg kell sütni.:-)

Előzmény: Törölt nick (99138)
dulci_nea Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99139

Egész fahéjakat bóléba, gyümölcslevesbe, karácsonyi füzérbe és hangyajáratokba szoktam tenni. Egy csomag őrölt fahéj elég vagy egy évig. Kár lenne hazavágni valami őrlőt, amikor a spórolás lesz a drágább. Időd mint a tenger? A többi egész fahéjjal vagy kereskedj, vagy majd örökül hagyod az unokáknak. Tényleg, ennek nincs valami lejárati ideje, hogy elveszíti az illatát, aromáját?

 

Almát és hagymát sülthús mellé tettem már, és nagyon ízlett. Magában a zsírt sütni nagy pazarlás. A sütési idő nem ingyen van. Javasolnám indításnak, ahogy nagymamád csinálta, mert oldalas nélkül nem lesz olyan ízű a zsír sem, akármilyen jól fűszerezed. Aztán lehet rájárni a zsírra, biztos nagyon finom. Ki kell sütni a nedvességet, ahogy Nagypapi már mondta. 

 

Szerintem ezekkel csak vicceskedsz, szórakozni jársz ide.

Én - egy kevésbé értelmes, innen a topikról.

Előzmény: Törölt nick (99138)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99138

Probal ki az oldalas sutest, amikor hagymadarabokat, karikara vagott paprikat es egy-ket gerezd fokhagymat teszel melle, valamint egy kis almat, egy vagy ket kis paradicsomot, es esetleg par gerezd mandarint vagy narancsot (utobbiakat a vegen is hozzaadhatod, amikor egy ora utan megforditod az oldalast es visszateszed meg 20-30 perc sutesre).

 

Legalabbis erre emlekszem gyerekkorombol, arras viszont hatarozottan, hogy amikor nagy ritkan egesz kacsat sutott, akkor felbevagott alma es egy narancs 3-4 gerezdenkenti darabok voltak mellette a tepsiben. Isteni illata es ize volt.. most nagyon hianyzik valamiert..

Előzmény: nagypapi51 (99127)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 -1 0 99137

Igen, a fahejbol nem szabad sokat hasznalni egyszerre.

A csillaganizsrol meg nem hallottam, az mire jo, a tapasztalatod szerint?

 

Nekem a fahej es a szerecsendio jon be, neha egyutt is erdemes oket hasznalni, eleg par hintes beloluk.

Mellette a ginger az, amit itt nagyon kedvelek, talan otthon nem ismerik, csak az udito valtozatat, a gyombersort, ami, ha jol emlekszem, a tonic utan lett nepszeru.

Előzmény: nagypapi51 (99131)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 -1 2 99136

Kosszepen, hogy emlekeztettel ra, hogy a hozzad hasonlok stilusaert (is) hagytam el a szulohazamat.

 

Eloszor tanulj meg olvasni es szamolni.

Irtam, hogy fel kilot kaptam - szerinted az hanyszor 20g ?

 

Masodszor pedig, igen, kepes vagyok sporolni, mert nem az osszeg a fontos, hanem az ertek.

Kisgyerekkoromban, amikor 3 ft volt egy buszjegy ara, inkabb gyalogoltam fel orat, de a 3 ft-bol tudtam venni egy veknyi kenyeret, eleg volt a teljes csaladnak egesz hetre.

Előzmény: Oldskin (99130)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99135

Nem, Angliaban, es itt egysegesen minden orolt fuszer kb. 1 gbp, kb. 400ft.

Előzmény: nagypapi51 (99128)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 -1 0 99134

Igy van, koszonom, legalabb egy ertelmes ember van ezen a forumon.

Előzmény: nagypapi51 (99127)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99133

A római kömény detto, asszony nem szereti, nekem bejön, Shakshukában, meg Cs&V "levantei paprikás krumplijába" - érdemes kipróbálnod!

Előzmény: homerx (99132)
homerx Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99132

nekem ilyen volt a romai komeny. sosem hasznaltam, aztan kb egy eve sikerult osszeutni azt a csilis babot. nem kerult bele sok, de nekem akkor nagyon odafigyelt. fogom neha hasznalni, de nagyon modjaval.

Előzmény: nagypapi51 (99131)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99131

Brutál fűszer, csínján kell vele bánni, kb. mint a csillagánizs.

Előzmény: homerx (99129)
Oldskin Creative Commons License 2021.02.07 -1 0 99130
Előzmény: Törölt nick (99123)
homerx Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99129

sosem rajongtam a fahejert. eletem elso sos, fahejas kajajat, csirkeszarnyakat meg a 80-as evekben, az akkor meg letezo fayi utcai vietnami piacon ettem. furcsa volt, nem is izlett. azota sem jartam ilyen helyen, hozzateszem, sajnos.

Előzmény: nagypapi51 (99127)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99128

...plane, hogy az orolt eleg draga...

Hol élsz, Magyarországon? 20g őrölt fahéj <100 HUF, ebből nem nagykanálnyit használunk.

Előzmény: Törölt nick (99123)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99127

Almát hagymával és fahéjjal már sütöttem, a véreshurka remek körete.

(olvtárs a gyerekkor ízeit keresi...)

Előzmény: homerx (99125)
nagypapi51 Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99126

Inkább sütőben, fóliával takarva, a végén vedd le és süsd el a levét

nagyanyád gondolom, házi disznózsírt használt, amivel helyettesítheted, az az Auchan Régimódi zsír, vagy az Aldi tégelyes (nem mangalica!) házi zsírja. Mindkettő hasonlít a gyerekkori házi zsír ízére.

 

Előzmény: Törölt nick (99124)
homerx Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99125

tulagyalod magad. nalam ket hete itt figyel a hutoben a sulthurka, kolbasz zsirja egy dobozban. mar ketszer is foztem 2-2 darab krumplit hejaban. felszeleteltem, majd egy kis labasban felforrositottam egy kis kolbaszzsirt. ment bele a krumpli, amit kenyerrel, savanyusaggal ettem meg. mit kell ezen bonyolitani? senki nem sutott meg almat zsirban, ha jol erzekelem a valaszokat.

Előzmény: Törölt nick (99124)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99124

Koszonom, de tovabbra is a 99110 masodik mondata a kerdes.

Előzmény: nagypapi51 (99121)
Törölt nick Creative Commons License 2021.02.07 0 0 99123

Fel evre valo adag, igy inkabb megorlom, plane, hogy az orolt eleg draga.

Koszonom a tippeket.

 

Előzmény: nagypapi51 (99117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!