Uraim! Köszönöm a segítséget,de nem hallgatok rátok ,hogy ne b.......am az asszony ,mert fogom,és azért mert csak nyugodtan dobálja kedvére a ruhákat amerre áll !:) :D:DD: Amúgy megbízható/nem túl drága pécsi szerelő tel. száma van valakinek?
Azt még nem árultad el, hogy hogyan kell normálisan bepakolni a gépbe? Élére hajtogatva, illesztve, és egymással elvágólag? (B..szhatod, az első kanyarban összekuszálja a gép... egy a lényege: amit mosni akar, az az ajtón BELÜL legyen. Akárhogy.)
Nem vészes a költség, két vagy három teló kell, darabonként két- három pénz körül, a többi a szerelőé.
Ha a kommutátor nincs megégve szemmel láthatóan és nem amperszagú, akkor valószínű megússza. Az hogy fekete nem jelenti a megégést....ha szemmel láthatóan meg van olvadva, fröcskölődve a réz, és büdös is akkor halott.
Szerintem nem lesz vészes a költség, de konkrétumot majd a szerelő mond. Az asszonyt meg ne piszkáld, mert hiába pakol gondosan, a gép akkor is összekuszálja! ...végül is ez is a dolga...
Akkor, magyarán hívjak szerelőt ?Kb mibe fájhat ha ezt teszem?Jó az asszonyt csak Én B.....tam,hogy elfelejtett normálisan bepakolni abba a gépbe !:) Köszönöm mindenkinek a gyors választ,és várom maradék kérdéseimre esetleges válaszaitokat.
Már vagy 3-5 éves(nem emlékszem),vízmérték szerint tökéletes,nincs billegés,van hogy nagyon, vagy hogy alig mozdul el centrifugálás során!Szerintem anno ki lett véve a rögzítő,és az ugrálás kb 1 éve zavaró ,mert most már sűrűbben mozdul el és zörög.Lehet asszony bepakolási probléma is?Kössz a reagálást!:)
Egy modern mosógép alá nem kell ilyesmi! Csak rendesen vízszintbe kell állítani és meg kell győződni, hogy mind a négy lába rendesen lent legyen a földön. Amennyiben továbbra is táncol, akkor vagy ki kell venni a bent felejtett szállítási rögzítőket, vagy szerelőt kell hívni, mert baja van a gépnek!
A DD motorok alapvetően más rendszerűek, sokkal alacsonyabb fordulatszámokon üzemelnek mint a szíjas gépek motorjai, hisz egy DD motornál nincs áttétel, egy szíjasnál meg úgy saccra van vagy 10:1-hez áttétel. Ez azért alapvetően képes befolyásolni a motor által kiadott hang frekvenciáit...
Ha már szóba kerültek a motorvezérlések, akkor beírnám, hogy hogy viselkedik az Indeshitem motorja.
Ha bent van a helyén (a gépben), nem indul L magától, csak vibrál, kézzel rásegítve elkezd forogni, de villog (a szénkeféknél, mert ez még(?) olyan). Ha direktbe k5öm a 230-as hálózatra (állórészt a forgóval sorban), forog, de csak ritmiqsan, pár másodpercenként hajtva, akkor is erősen húzza az íveket.