Keresés

Részletes keresés

Darlyn Creative Commons License 2004.05.31 0 0 2275
Hiv vírust azért művészet lenne elkapni, mert nyállal nem terjed. Talán úgy, hogy miután beadta a szurit, véletlenül magába böki a tűt. Hát ez elég valószínűtlen szerintem! :)
Hepatitist azt úgy is el lehet kapni, hogyha rádköhögnek, ahhoz meg inkább maszk kell, meg kesztyű sem árt! Én még a köpenyt sem bírom elviselni, nem hogy a kesztyűt meg a maszkot! :( Meg ijesztő is! :)
Szóval akkor belevágsz?
Előzmény: neutrova (2274)
neutrova Creative Commons License 2004.05.31 0 0 2274
Igen valóban!
Engem még az is érdekel, -ha már arról beszéltünk, hogy egyszer talán fogdokik leszünk- hogy a fogorvosok nem félnek a hepatitistől vagy a hiv vírustól. Tehát egy-egy beavatkozás alkalmával nagy a rizikó. Nem? A kesztyű azért mindent nem véd.
Előzmény: Darlyn (2273)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2273
neutrova! Lehet benne valami, hogy csikorgatod a fogaidat, különben hogy koptak volna le?! Válaszd a kevésbé véres megoldást vagy
kérdezz meg egy 4.-et! :)
Előzmény: neutrova (2269)
neutrova Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2272
Keyborg!
Bodrogit nem ismerem, de Fürstner dokinál már voltam. Hogy mennyire jó, azt nem tudom, mert nem láttam még egy munkáját sem. Igényes a rendelője, persze nem az olcsó fogorvosokhoz tartozik. A jó munka sokba kerül. Ám én is kíváncsi lennék a többiek véleményére!
Előzmény: keyborg (2246)
neutrova Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2271
A NASA nem akarja megcsinálni a metszőfogaimat? Ott biztos jó fogorvosok vannak!
Egyébként enkem is érdekelne egy jó budapesti fogorvos címe, aki nagyon-nagyon profi. Láttam keyborg is ez után érdeklődött, de nem volt válasz. Megpróbálom én is. Nos, tud valak???
Előzmény: MACSKA13 (2270)
MACSKA13 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2270
Igazad van, a 15%-os hidrogén-peroxid nem gyenge, de ez a többi fogfehérítéssel ellentétben csak 1 óráig van a fogaidon!
Igen, ezt az eljárást a doki helyben végzi, mivel ennél az eljárásnál a fehérítő anyagot egy speciális kék fényű plazma lámpával világítják meg(ami egyébként NASA fejlesztés)s ez aktiválja.
Ebből a speciális lámpából 2 db van összesen az országban(ha jól tudom)s ezt viszik azokba a referencia rendelőkbe, ahol éppen szükség van rá.
Ezért is borsos egy kicsit az ára.
Előzmény: Kaktuszka34 (2248)
neutrova Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2269
Darlyn!
3dokit is megkérdeztem. Mindegyik azt mondta, csináltassam meg. Ám az egyik azt mondta, hogy ki kell hozzá húzni négy bölcsességfogamat, mert azok torlaszolják a többit. Szerintem nem, mert jól nőttek ki és a metszőim már kisebb koromban koptak el, amikor még nem volt bölcsesség fogam. A második doki fogszabályzót javasol. Szerinte biztos éjszaka csikorgatom a fogaimat. A harmadik semmit nem tanácsolt. Már megint kire hallgassak? Jövő héten megyek panoráma röntgenre. Talán akkor okosabbak leszünk.
Előzmény: Darlyn (2268)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2268
neutrova! A dokidat megkérdezted ezekről? Ő mit mondott?
Előzmény: neutrova (2265)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2267
Őszíntén szólva, nem láttam még, mi ilyesmiket nem csinálunk. A suliba persze megemlítették, de még a tankönyvembe sincs róla semmi.

Biztos, jó lesz, ez már a modern technika!!
Megcsináltatni mindenképpen érdemes, ha már ilyen stádiumban vannak a fogaid! Addig amíg még lehet! Esztétikailag sem mindegy!
Ha megcsínáltatod, várom az "élménybeszámolódat"!

Előzmény: neutrova (2260)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2266
Hát akkor oké!!! Lényeg, hogy te bizzál benne, és jó munkát végezzen. Eddigi kezeléseid során kaptál már valamilyen fertőzést? Gondolok pl. herpesz-re. Mert az gyakori a fogászatban, ha nem megfelelően vannak fertőtlenítve ill. sterilezve az eszközök. Ha nem akkor szerintem rendben van minden, csak te nem látod!!!
Üdv!
Előzmény: Darlyn (2263)
neutrova Creative Commons License 2004.05.30 0 0 2265
Nos, Kaktuszt értesz hozzá?
Darlyn Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2264
Jaj, nem hídat, hanem koronát..késő van! :)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2263
Kaktuszka!
Széles e földön messze nincs jobb fogdoki nála!!! Egy tündér, és az aszisztens is az, tök barátságos a hely, semmi para! Pedig én nagyon féltem régebben, de már 2 éve odajárok, és mindent tökéletesen csinál meg! Nagyon ügyes, minden ok vele. Ezt a 2 dolgot kivéve..hogy elmondtam neki, hogy felvételizek, semmi reakció, esetleg egy "ühüm", sőt én próbálok beszélgetni, őt meg abszolút hidegen hagyja a beszélgetés. A másik meg ez a kézmosás..de tudom, hogy annyi béna fogdoki van, hogy inkább nem kockáztatok.

neutrova!
Nekem a szemorvosom szokott kezet mosni!!! Pedig ő csak az arcomhoz ér hozzá!! Házidokimat én sem láttam kezet mosni..
A kérdésedre nem tudok válaszolni, körülöttem mindenki hidat csináltatott, vagy implantátumot, akinek ilyen gondja volt, de Kaktuszka biztos ért hozzá!! :)

Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2262
A regisztráció nem kötelező, csak aki akarja és fizetni kell érte a dokiknak.
Előzmény: uaithne (2261)
uaithne Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2261
Sziasztok!

szerintetek mennyire aggódjak (vagy nem), ha az internetes orvosi adatbázisokban nem találom a fogorvosomat, akihez már egy ideje járok? az adatbázisba külön regisztrálnia kéne, vagy automatikus? eddig azt hiszem Amerikában vagy Angliában - nem emlékszem pontosan - dolgozott, de már majdnem egy éve itt van, nem kéne ennek valahol látszania? köszi a segítséget...

neutrova Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2260
Én ahány dokinál voltam eddig csak a bőrgyógyászt láttam mindig kezet mosni. Sőt, volt úgy, hogy a fogorvos kezén már nyálszagot éreztem. :(

Kerámia/porcelán héjat kell készítetnem az első metszőimre (mert elkoptak v. törtek). Szerintetek a kerámia héj mennyire tartós? Tudni fogok velük kemény almát enni? Megéri megcsináltatnom?

Előzmény: Kaktuszka34 (2259)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2259
Említsd meg a dokinál, hogy te is annak készülsz!!
De szerintem keress tisztább rendelőt...
Előzmény: Darlyn (2258)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2258
Amúgy voltam tegnap fogdokinál. Akárhogy is figyeltem, nem láttam kezet mosni a dokit..és az asszisztens sem cserélt ki semmit, csak nézte ő is a számat, fura dolgok ezek..azt nem akarom rájuk fogni, hogy nem fertőtlenítenek, mert biztos használat előtt cserélik ki pl. a fúrófejeket, de hogy kezet nem mosnak, az száz..
Darlyn Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2257
Fel!! Bioszból kötelező, aztán választhatsz a fizika és kémia között (dejó..). Keresned kell tanárt, és persze meg kell tanulni az összes gimis könyvet, plusz millió felvételis feladatot kell megoldanod! Csak akaraterő kérdése.
Előzmény: neutrova (2256)
neutrova Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2256
Engem is érdekelne, de mindig béna voltam a kémiából és a fizikából, de ha rászánom magam, 1év alatt fel lehet rá készülni. Nem?
Előzmény: Darlyn (2254)
Anginga Creative Commons License 2004.05.29 0 0 2255
:-)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2254
Majd ha elvégzem, elmesélem! :) Egyenlőre még csak a bekerülésnél tartok. Én úgy vagyok vele, hogy legyen is nehéz, jó orvosok kellenek!! Nem mint az iskolafogászatos hóhérok..brr..
Előzmény: neutrova (2253)
neutrova Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2253
Elvégezni már nem is?
Előzmény: Darlyn (2252)
Darlyn Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2252
Bekerülni nehéz!!
Előzmény: neutrova (2251)
neutrova Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2251
Nagyon nehéz az orvosi? Milyen nehéz az egyetem?
Előzmény: Kaktuszka34 (2250)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2250
Az jó, de nálunk ezt senki nem tudná kifizetni!
Előzmény: neutrova (2249)
neutrova Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2249
Mindig orvos végzi. 1órás munka és 2-3évig fehérek a fogaid. Pesten már foglalkozik néhány fogdoki ilyennel. Csak USA-ban tanulható ez az esztétikai fogászati eljárás.
Előzmény: Kaktuszka34 (2248)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2248
A 15%-os hidrogén-peroxidot nem nevezném gyengének. Minnél gyorsabb egy fogfehérítés annál agresszívabb a beavatkozás.
A te barátnődnek bejött, szerencsés alkat.
Az ára sem semmi, nálunk 30 ezer Ft-ba kerül és tényleg szép fehérek lesznek a fogak.
Amit te írsz,azt az eljárást a doki helyben csinálja? Nem otthoni fogfehérítés, ugye?
Előzmény: MACSKA13 (2247)
MACSKA13 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2247
Szia!

Nem tudom, hogy mennyire számítok igazán hozzáértőnek, de az egyik barátnőm megcsináltatta a BriteSmile fogfehérítést s én végig ott voltam vele.Ő is sokat gondolkodott azon, hogy megcsináltassa-e, rengeteg prospektust elolvastunk együtt a különböző fogfehérítő módszerekről s végül ez tűnt a leghatásosabbnak s a legbiztonságosabbnak.
Neki semmi baja nem lett tőle, az ínyét egyáltalán nem marta ki.A fogai viszont gyönyörűek lettek!!!!
Egy pár dolog amit megtudtam a BriteSmile-ról:
-A fehérítés során egy gyenge fogfehérítő zselét(15%-os hidrogén-peroxidos) alkalmaznak, melyet egy speciális kék fénnyel aktiválnak.A fény által aktivált fehérítő anyag reakcióba lép az elszineződést okozó molekulákkal(kávé,tea) melyek elveszítik sötét színüket.
-nem roncsolja a fogakat, mivel az alkalmazott fehérítő zselé pH értéke semleges, így nem okoz szerkezetbeli elváltozást a fogzománcban s nem oldja le azt.
-előnye az egyéb eljárásokkal szemben, hogy 1 óra (3x20perc)alatt kész s akár 8-9 árnyalatot is világosodhat tőle a fogad
-hazánkban ez az eljárás elég új, ezért az ára kicsit borsos: 150.000 Ft s csak a profibb fogászatokon alkalmazzák.

Üdv. Macska13

Előzmény: neutrova (2235)
keyborg Creative Commons License 2004.05.28 0 0 2246
Tud valaki ajánlani egy jó budapesti fogorvost?
Mi a véleményetek: dr Fürstner Józsefről, dr Bodrogi Attiláról, dr Bátorfi Béláról?
Valaki ismeri valamelyiket? Kit ajánlotok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!