Hiv vírust azért művészet lenne elkapni, mert nyállal nem terjed. Talán úgy, hogy miután beadta a szurit, véletlenül magába böki a tűt. Hát ez elég valószínűtlen szerintem! :)
Hepatitist azt úgy is el lehet kapni, hogyha rádköhögnek, ahhoz meg inkább maszk kell, meg kesztyű sem árt! Én még a köpenyt sem bírom elviselni, nem hogy a kesztyűt meg a maszkot! :( Meg ijesztő is! :)
Szóval akkor belevágsz?
Igen valóban!
Engem még az is érdekel, -ha már arról beszéltünk, hogy egyszer talán fogdokik leszünk- hogy a fogorvosok nem félnek a hepatitistől vagy a hiv vírustól. Tehát egy-egy beavatkozás alkalmával nagy a rizikó. Nem? A kesztyű azért mindent nem véd.
neutrova! Lehet benne valami, hogy csikorgatod a fogaidat, különben hogy koptak volna le?! Válaszd a kevésbé véres megoldást vagy
kérdezz meg egy 4.-et! :)
Keyborg!
Bodrogit nem ismerem, de Fürstner dokinál már voltam. Hogy mennyire jó, azt nem tudom, mert nem láttam még egy munkáját sem. Igényes a rendelője, persze nem az olcsó fogorvosokhoz tartozik. A jó munka sokba kerül. Ám én is kíváncsi lennék a többiek véleményére!
A NASA nem akarja megcsinálni a metszőfogaimat? Ott biztos jó fogorvosok vannak!
Egyébként enkem is érdekelne egy jó budapesti fogorvos címe, aki nagyon-nagyon profi. Láttam keyborg is ez után érdeklődött, de nem volt válasz. Megpróbálom én is. Nos, tud valak???
Igazad van, a 15%-os hidrogén-peroxid nem gyenge, de ez a többi fogfehérítéssel ellentétben csak 1 óráig van a fogaidon!
Igen, ezt az eljárást a doki helyben végzi, mivel ennél az eljárásnál a fehérítő anyagot egy speciális kék fényű plazma lámpával világítják meg(ami egyébként NASA fejlesztés)s ez aktiválja.
Ebből a speciális lámpából 2 db van összesen az országban(ha jól tudom)s ezt viszik azokba a referencia rendelőkbe, ahol éppen szükség van rá.
Ezért is borsos egy kicsit az ára.
Darlyn!
3dokit is megkérdeztem. Mindegyik azt mondta, csináltassam meg. Ám az egyik azt mondta, hogy ki kell hozzá húzni négy bölcsességfogamat, mert azok torlaszolják a többit. Szerintem nem, mert jól nőttek ki és a metszőim már kisebb koromban koptak el, amikor még nem volt bölcsesség fogam. A második doki fogszabályzót javasol. Szerinte biztos éjszaka csikorgatom a fogaimat. A harmadik semmit nem tanácsolt. Már megint kire hallgassak? Jövő héten megyek panoráma röntgenre. Talán akkor okosabbak leszünk.
Őszíntén szólva, nem láttam még, mi ilyesmiket nem csinálunk. A suliba persze megemlítették, de még a tankönyvembe sincs róla semmi.
Biztos, jó lesz, ez már a modern technika!!
Megcsináltatni mindenképpen érdemes, ha már ilyen stádiumban vannak a fogaid! Addig amíg még lehet! Esztétikailag sem mindegy!
Ha megcsínáltatod, várom az "élménybeszámolódat"!
Hát akkor oké!!! Lényeg, hogy te bizzál benne, és jó munkát végezzen. Eddigi kezeléseid során kaptál már valamilyen fertőzést? Gondolok pl. herpesz-re. Mert az gyakori a fogászatban, ha nem megfelelően vannak fertőtlenítve ill. sterilezve az eszközök. Ha nem akkor szerintem rendben van minden, csak te nem látod!!!
Üdv!
Kaktuszka!
Széles e földön messze nincs jobb fogdoki nála!!! Egy tündér, és az aszisztens is az, tök barátságos a hely, semmi para! Pedig én nagyon féltem régebben, de már 2 éve odajárok, és mindent tökéletesen csinál meg! Nagyon ügyes, minden ok vele. Ezt a 2 dolgot kivéve..hogy elmondtam neki, hogy felvételizek, semmi reakció, esetleg egy "ühüm", sőt én próbálok beszélgetni, őt meg abszolút hidegen hagyja a beszélgetés. A másik meg ez a kézmosás..de tudom, hogy annyi béna fogdoki van, hogy inkább nem kockáztatok.
neutrova!
Nekem a szemorvosom szokott kezet mosni!!! Pedig ő csak az arcomhoz ér hozzá!! Házidokimat én sem láttam kezet mosni..
A kérdésedre nem tudok válaszolni, körülöttem mindenki hidat csináltatott, vagy implantátumot, akinek ilyen gondja volt, de Kaktuszka biztos ért hozzá!! :)
szerintetek mennyire aggódjak (vagy nem), ha az internetes orvosi adatbázisokban nem találom a fogorvosomat, akihez már egy ideje járok? az adatbázisba külön regisztrálnia kéne, vagy automatikus? eddig azt hiszem Amerikában vagy Angliában - nem emlékszem pontosan - dolgozott, de már majdnem egy éve itt van, nem kéne ennek valahol látszania? köszi a segítséget...
Én ahány dokinál voltam eddig csak a bőrgyógyászt láttam mindig kezet mosni. Sőt, volt úgy, hogy a fogorvos kezén már nyálszagot éreztem. :(
Kerámia/porcelán héjat kell készítetnem az első metszőimre (mert elkoptak v. törtek). Szerintetek a kerámia héj mennyire tartós? Tudni fogok velük kemény almát enni? Megéri megcsináltatnom?
Amúgy voltam tegnap fogdokinál. Akárhogy is figyeltem, nem láttam kezet mosni a dokit..és az asszisztens sem cserélt ki semmit, csak nézte ő is a számat, fura dolgok ezek..azt nem akarom rájuk fogni, hogy nem fertőtlenítenek, mert biztos használat előtt cserélik ki pl. a fúrófejeket, de hogy kezet nem mosnak, az száz..
Fel!! Bioszból kötelező, aztán választhatsz a fizika és kémia között (dejó..). Keresned kell tanárt, és persze meg kell tanulni az összes gimis könyvet, plusz millió felvételis feladatot kell megoldanod! Csak akaraterő kérdése.
Majd ha elvégzem, elmesélem! :) Egyenlőre még csak a bekerülésnél tartok. Én úgy vagyok vele, hogy legyen is nehéz, jó orvosok kellenek!! Nem mint az iskolafogászatos hóhérok..brr..
Mindig orvos végzi. 1órás munka és 2-3évig fehérek a fogaid. Pesten már foglalkozik néhány fogdoki ilyennel. Csak USA-ban tanulható ez az esztétikai fogászati eljárás.
A 15%-os hidrogén-peroxidot nem nevezném gyengének. Minnél gyorsabb egy fogfehérítés annál agresszívabb a beavatkozás.
A te barátnődnek bejött, szerencsés alkat.
Az ára sem semmi, nálunk 30 ezer Ft-ba kerül és tényleg szép fehérek lesznek a fogak.
Amit te írsz,azt az eljárást a doki helyben csinálja? Nem otthoni fogfehérítés, ugye?
Nem tudom, hogy mennyire számítok igazán hozzáértőnek, de az egyik barátnőm megcsináltatta a BriteSmile fogfehérítést s én végig ott voltam vele.Ő is sokat gondolkodott azon, hogy megcsináltassa-e, rengeteg prospektust elolvastunk együtt a különböző fogfehérítő módszerekről s végül ez tűnt a leghatásosabbnak s a legbiztonságosabbnak.
Neki semmi baja nem lett tőle, az ínyét egyáltalán nem marta ki.A fogai viszont gyönyörűek lettek!!!!
Egy pár dolog amit megtudtam a BriteSmile-ról:
-A fehérítés során egy gyenge fogfehérítő zselét(15%-os hidrogén-peroxidos) alkalmaznak, melyet egy speciális kék fénnyel aktiválnak.A fény által aktivált fehérítő anyag reakcióba lép az elszineződést okozó molekulákkal(kávé,tea) melyek elveszítik sötét színüket.
-nem roncsolja a fogakat, mivel az alkalmazott fehérítő zselé pH értéke semleges, így nem okoz szerkezetbeli elváltozást a fogzománcban s nem oldja le azt.
-előnye az egyéb eljárásokkal szemben, hogy 1 óra (3x20perc)alatt kész s akár 8-9 árnyalatot is világosodhat tőle a fogad
-hazánkban ez az eljárás elég új, ezért az ára kicsit borsos: 150.000 Ft s csak a profibb fogászatokon alkalmazzák.
Tud valaki ajánlani egy jó budapesti fogorvost?
Mi a véleményetek: dr Fürstner Józsefről, dr Bodrogi Attiláról, dr Bátorfi Béláról?
Valaki ismeri valamelyiket? Kit ajánlotok?