Keresés

Részletes keresés

mister mr Creative Commons License 2013.05.15 0 0 4440

Kedves csindlispenge és Babe,

Vegyük fel a kapcsolatot ebben az MPK Átverés Megkárosítás Csalás stb ügyben.

(írjatok nekem, mert én nem láttam az e-mail címeteket)

Előzmény: csinidilispenge (4438)
csilkat Creative Commons License 2013.05.08 0 0 4439

Nagyon régi a hozzászólás, de hátha valaki idetéved, és annak segíteni tudok. A Generalinál a befektetésünk 8 év alatt harmadára olvadt. Szóval ha Generalis befektetéssel keresnek meg MENEKÜLJ! 

csinidilispenge Creative Commons License 2013.04.05 0 0 4438

Én 3éve már, hogy ott dolgoztam, ma is a pályán vagyok. Tavaly mielőtt a két év lejárt, jeleztem az új címem, és elérhetőségem, hogy küldjék az elszámolást.

A mailre egy figura válszolt, hogy ők ráérnek bármikor kiküldeni az elszámolást, és különben is visszaírásom volt. Ez 2012 augusztusában volt. Erre ma fel hív egy behajtó, hogy rendezzem. Na de mit mikor nem kaptam számlát? Hová lett a nem kevés sztornó tartalékom? És miért is fizessek én behajtási költséget is, ha nem voltak hajlandóak velem egyeztetni se? Ráadásul én jeleztem az elszámolási szándékom, nem is ők. Szerencsémre a kollégájuk írásban reagált, hogy nekik nem sürgős elszámolni, én mindent ajánlva adtam fel, tehát kwa drága az ügyvédem, de jó, úgyhogy nekik megyek.

Előzmény: Blabe (4437)
Blabe Creative Commons License 2013.03.16 0 0 4437

Én is ebben a helyzetben vagyok,de miért is ne harcolnék hiszen amíg nem akartam megkapni a járulékomat senki nem mondta,hogy tartoznék.Mire is fizettünk 20 ezer forintot?Az ingyenes oktatásra nem?Aki kilépett és nem tartozott nem volt jutaléka az miért is nem tartozik?Több millió forintot nyeltek így be.Senkinek sem fizetik ki a járulékát aki kilépett.Ez így roppant érdekes nem?

Előzmény: bkercho (4432)
ovarLaci90 Creative Commons License 2013.03.10 0 0 4436

Igen, be kell fizetni akkor is. "Sajnos minden évben be kell fizetni független, hogy volt e bevételed vagy sem.

molandi Creative Commons License 2013.03.06 0 0 4435

Szeretném megkérdezni, hogy a kamarai tagsági díjat akkor is be kell fizetni, ha nem volt bevétele az illetőnek?

Köszönöm.

bkercho Creative Commons License 2013.01.13 0 0 4434

hát talán egy próbát megérhet, ezért jobban utánanéztem most a történetnek. megírom inkább privátban neked, ha nem gond.

Előzmény: Prof (4433)
Prof Creative Commons License 2013.01.13 0 0 4433

Hm...

Javaslatom, ami nem kerül semmibe. Először vedd fel a kapcsolatot a korábbi vezetőddel, vagy az ő vezetőjével. Írj neki egy levelet, hogy..., kérj segítséget tőle a végelszámolás elkészíttetésében. Ki tudja, akár járhatsz jól is. Egy viszont biztos, mert ilyen tudomásom szerint még nem fordult elő: nem fogják tőled kérni az oktatási költségeket.

Egy biztos: kizárólag számlára fogják kifizetni. Az, hogy ki számláz, már egy más kérdés, de a vezetőd ebben is -- elvileg -- a segíségedre tud lenni.

Üdv,

Prof

Előzmény: bkercho (4432)
bkercho Creative Commons License 2013.01.13 0 0 4432

nálam pont ugyanez a helyzet az MPK-val. 3 éve hagytam ott a céget, van bent kb 100eFt-om mint sztornótartalék, a visszaírási időszak már rég lejárt, szóval az a pénz megilletne, de hiába várom az értesítést az MPK-tól, hogy milyen formában fogom megkapni (ki kell azt is számláznom? de hát már rég nem vagyok vállalkozó..), de nem kapok semmi értesítést. én meg nem fogom őket keresni, pont azért, ami a szerződésben is van: oktatási költségek címén ennek az összegnek a dupláját követelHETi a cég.

szerződéskötésnél a központban ezt a részt külön kiemelte nekem az úriember, nem tudom már a nevét, hogy ezt nem szokták alkalmazni, csak ritka esetekben, ha átmegy az üzletkötő egy másik hasonló céghez.

de attól félek, ha harcolnék a pénzemért, még nekem kéne fizetnem, mert érvényesíteni tudják a szerződésben foglaltakat; megtehetik, hogy kifizettetik velem az oktatások költségét. úgyhogy magam részéről úgy döntöttem, hogy hagyom a fenébe az egészet... :(

Előzmény: mister mr (4423)
zocso Creative Commons License 2013.01.12 0 0 4431

Ahogy a szerződés megkötése, úgy a felmondása is írásban történik.

Ez a felnmondó megállapodás tartalmazHAT, olyan kluzát, ami szerint te vállalod, hogy a következő x hónapban nem lépsz szerződéses, .... viszonyba egyetlen konkurens céggel sem, cserébe a másik fél vállaja, hogy x hónap múlva kifizeti számodra a visszatartott összeget. 

Amennyiben nem tudsz megegyezni az "illetékessel", akkor fordulj a cég vezetőjéhez és tulajdonosához, mert végső soron övé a döntő szó.

PS: Proffal meg érdemes lenne személyesen találkoznod és beszélned, talán az segítene a legtöbbet.

Előzmény: mister mr (4428)
Prof Creative Commons License 2013.01.12 0 0 4430

Nem tartanám korrektnek innen kihátrálni, ugyanakkor a lojalitás pár dolgot nem enged meg, ezeket maximum személyesen beszélhetjük meg, és ott sem mindent. Már ha fontos.

A munkatársi szerződés (oktatási) költségekre vonatkozó része valóban nem tökéletes, és ahogy írtad is, nem mindig egységes ezzel kapcsolatban a vezetői kommunikáció (még ha ezt te nem is tapasztaltad). Az említett emberek, gyakorlatilag névtől függetlenül olyan döntési helyzetben vannak, amely egy rád vonatkozó pozitív egyedi döntés meghozatalára feljogosítja őket. Gyakorlatilag a feltételes módot kijelentővé tudják tenni. Erre én a visszaírási határidő lejárta környékén mindenképp visszatérnék.

mister mr Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4429

Van egy olyan érzésem, hogy ez megint oda vezetne, hogy valahol minden szervezetben kikerülhetetlenül van egy olyan kifogásolhatú mentalitású egyén, aki gátlástalanul profitra törekszik és ezért nem akadály számára semmi. A cég azonban hibátlan, csak az ilyet nem tudja kiszűrni.

És mi van akkor, ha a közvetlen vezetőm egy az országos igazgatók közül?!

(Mert az.)

Mi van akkor, ha tőle függetlenül is ugyanazokat a szóbeli tájékoztatásokat kaptam a központ (igazgatóság) vezető munkatársától?! (R.É.)

Úgy néz ki a fejétől bűzlik a hal!

Ez az MPK :(

Prof te milyen beosztásban vagy?

Küldd el privátban akár.

Előzmény: Prof (4426)
mister mr Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4428

Az előbb leírtakból szerintem az következik, hogy nem véletlenül van úgy megfogalmazva az a szerződés ahogy.

(Különben miért nem úgy írták, hogy a tartalékot nem fogják kifizetni, az oktatás ellenértékeként kezelik, kijelentő módban. Akkor ugye nem lenne  az ügy. De nem is tudnák állítani, hogy ingyenes az oktatás.)

A távozás oka az volt, hogy lediplomáztam, és azzal akartam elhelyezkedni.

És, hogy mi a biztosíték? Nagyon egyszerű.

A közvetítők szerepelnek a PSZÁF regiszterében!!!!

Le lehet kérni az adatokat a közvetítő teljes "pályájáról".

És ezt az MPK is nagyon jól tudja, hiszen ő is bejelenti oda a saját munkatársait!

Előzmény: zocso (4427)
zocso Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4427

Eszem ágában sincs az MPK-t védeni, már csak azért sem, mert nem ismerem a másik oldal véleményét, és az eset összes körülményét sem. 

De azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az aláírt szerződést illik komolyan venni.

Az a mérvadó, ami le van írva, és nem az, ami állítólag szóban elhangzott.

Azt megkérdezhetem, mi volt az oka, hogy felmondtál?

És mi a biztosíték arra, hogy a következő x hónapban nem fogsz valamelyik konkurens céggel szerződéses kapcsolatba lépni?

Előzmény: mister mr (4425)
Prof Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4426

Szia!

Megtennéd, hogy a segítségemre leszel és megírsz -- inkább privátban -- egy irodát és a közvetlen vezetőd nevét? Köszönöm előre is!

Előzmény: mister mr (4425)
mister mr Creative Commons License 2013.01.11 0 0 4425

Ez a "legszebb" az egészben.

A szerződésben az van, hogy megtehetik, hogy nem fizetik ki.

Így feltételes módban.

Ebből az következik, hogy elhitetik szóban a munkatárssal, hogy ez rá nem fogják érvényesíteni, csak arra, aki pl átszerződik egy konkurens céghez.

Viszont amikor eljön az ideje a kilépésnek, akkor ezt szépen "elfelejtik" (letagadják).

És a szerződés alapján mégis megteszik, hogy benyelik a pénzt.

Sajnos ez csak utólag derül ki.

Ennyi:(

Ez az MPK:(

(Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt.)

Előzmény: zocso (4424)
zocso Creative Commons License 2013.01.10 0 0 4424

És mi van a szerződésben, amit aláírtál?

Előzmény: mister mr (4423)
mister mr Creative Commons License 2013.01.08 0 0 4423

Hogy veri át az MPK Zrt a munkatársait

Ezzel a címmel osztanám meg a legfrissebb tapasztalataimat a Magyar Pénzügyi Közvetítőről.

Úgy, hogy náluk "nincs tandíj" legalábbis addig, amíg az ember jutalékából el nem vonják, mindezt úgy , hogy azt mondják "ingyenes az oktatás".

Mindez úgy történik, hogy az ember jutalékából visszatartanak X százalékot, a felmondott szerződések jutalékának visszafizetésének biztosítása céljából. (Nem tandíj céljából)

Viszont amikor a munkatárs kilép közlik vele, hogy nem kaphatja meg azt az összeget (százezres nagyságrend) mert oktatások címén megtartják maguknak. 

Ez minősíthetetlen!

És még úgy  fényezik magukat, hogy náluk ingyen képezheti magát az ember, míg másoknál ezért fizetni kell.

Ez az MPK :(

gyooota Creative Commons License 2012.12.28 0 0 4422

tényleg felháborító rendszer lehet az, ahol egy üzletkötő a munkája ellenértékeként pénzt is kap.

Előzmény: jope1 (4412)
zocso Creative Commons License 2012.12.23 0 0 4421

A "hír" közel egy hetes. 

A PSZAF egyik szakértőjének tényleg ez a rögesztméje, de a törvényeket - szerencsére - nem ő hozza. Mit is ír erről a portfolio.hu?

"Az MLM-rendszerben történő biztosítási értékesítés betiltása (legalább átmenetileg) érzékenyen érintheti a tőzsdei befektetői szempontból érdekes CIG Pannónia életbiztosításainak értékesítését. A PSZÁF már korábban is aggodalmának adott hangot a unit-linked termékekhez kapcsolódó ügyféltájékoztatás és közvetítői érdekeltség hiányosságai, hibái miatt a teljes biztosítási szektorra vonatkozóan, a mostani javaslat ezek továbbvitelét jelenti. 

Minden, a fogyasztóvédelem irányába tett (józan határig menő) lépés üdvözölhető e területen (csakúgy, mint a strukturált betétek esetében), mivel azonban komoly üzleti érdekeket sértene az egyébként éveken keresztül rendkívül látványos eredményeket hozó (és az életbiztosítási piac motorját jelentő) biztosítási MLM-értékesítés betiltása, e radikális javaslat megvalósulása nem valószínű."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/betiltana_a_pszaf_az_mlm-rendszeru_biztositasi_ertekesitest.177261.html

Az whole life UL konstrukciók elszámolhatóságának a változása is jelzi, mekkora esély van ezen "javaslat" megvalósulására.

Előzmény: Törölt nick (4419)
Prof Creative Commons License 2012.12.20 0 0 4420

13 év masszív piaci rombolás után ennek PONT most van itt az ideje egyébként.

Furcsa, hogy a nálunk minden szempontból sokkal feljetlenebb németeknek ezzel semmi bajuk.

Előzmény: Törölt nick (4419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.20 0 0 4419

Betiltanák az MLM-et

Egy másik, befektetési jellemzőket is hordozó konstrukciónál, a unit-linked életbiztosításoknál a PSZÁF kezdeményezte a jogalkotónál, hogy a biztosítási törvényben is jelenjen meg - a nyugdíjpénztári törvénybe már beépített - speciális értékesítési tilalom a multi level marketing termékterjesztésre vonatkozóan.

Ez a tiltás a legnagyobb biztosításközvetítő céget, a Brokernetet is érintené, de a legfiatalabb piaci szereplőt, a Brokernetből kivált Kósa Erika új cégét, a Consequitet is. Kósa Erika néhány hete az [origo]-nak adott interjújában elmondta, továbbra is hisz az MLM-struktúrában és a unit-linked termékben, mert szerinte a multiplikátor-hatással lehet - a Brokernettel is így lehetett - a legtöbb családot ügyfélként és munkatársként is megnyerni

http://www.origo.hu/gazdasag/20121218-betiltatna-az-mlm-biztositas-ertekesitest-a-pszaf.html

Prof Creative Commons License 2012.11.25 0 0 4415

Tegyen bejelentést a PSZÁF-nél, ha kára származott és ez bizonyítható és/vagy másnak ebből kára származott, indítsanak polgári peres vagy büntetőeljárást!

Előzmény: jope1 (4414)
Prof Creative Commons License 2012.11.25 0 0 4413

Kedves József!

Alaposan nem néztem még át a dolgokat, amelyekre a honlapodon hivatkozol. Az alapfelállás azonban elég egyértelművé teszi, hogy sem az alapvető tőkepiaci fogalmakkal, sem a termékek működési és "használati" sajátosságaival, sem a biztosítási értékesítési piac sajátosságaival nem vagy tisztában és/vagy csak feltételezéseken, hiedelmeken alapuló véleményed van róla. Ezeket praktikusnak látnám tisztázni.

Mindezt csupán azért írom, mert lehet bármilyen megalapozott és igaz a meglátásod valamely pénzintézet valamely termékének, illetve a hozzá kötődő értékesítési know-how valóságtartalmáról (vagy épp az eget verő hazugságokról), a tálalás egésze, illetve a "köretként" tállalt információk zéróhoz konvergáló valóságtartalma negálja a megalapozott meglátásaid erejét is. Egyszerűbben fogalmazva: ha nyilvánvaló baromságokat írsz, akkor a baromságok között megbúvó érdemi, esetleg mások számára fontos információk is értéktelenek lesznek.

Prof

_Zoltan Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4411

Jó magyar szokás? mindenért a más(ik) a felelős, én egy ma született patyolat fehér bárány vagyok, aki nem tehet semmiről.

Előzmény: Törölt nick (4409)
_Zoltan Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4410

"Kíméljenek meg hozzászólásukkal a biztosítók ügynökei" - Nyilvános, mindenki által "szerkeszthető" fórumon, ilyet nem kérhetsz. A saját honlapodat úgy moderálod, ahogy akarod.

"a kb. 40%-os prémiumot felveszik minden póruljárt és átvert ügyfél után" - ezt meg nem tudom értelmezni.

Az általánosítás meg egyébként sem célszerű. Hány "ügynökkel" álltál eddig kapcsolatban?

Előzmény: jope1 (4407)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4409

Vezérigazgatóság ide, vezérigazgatóság oda, hol éltél az elmúlt 10-15 évben? Volt egy pár tőkepiaci turbulencia ezalatt. A passzív alapok már csak olyanok, hogy esnek a bencsmarkkal együtt. Neked kellett volna odafigyelned. Neked is.

Előzmény: jope1 (4406)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4408

Én is ügyfél vagyok, nem ügynök.

Előzmény: jope1 (4407)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4405

Szerintem nálad hiányoznak az alapvető tőkepiaci ismeretek.

Előzmény: jope1 (4404)
_Zoltan Creative Commons License 2012.11.23 0 0 4403

Kedves József!

Természetesen feltünt, hogy a "hőzöngőktöl" eltérően névvel és telefonszámmal együtt vállalod a meglehetősen sarkosnak tűnő véleményedet. Mivel nem ismerem a hátteret, így nem tudom megítélni, mennyire megalapozott vagy eltúlzott. 

Tudom, hogy nem egyszerű felvenni a harcot a magukat hatalmasoknak érzőkkel szemben (nekem a UPC-vel volt már pár csörtém, de eddig én vagyok a nyerő :-) ), és azzal is egyetértek, hogy lehetőség szerint mindenkinek saját magának kell kiállni az igaza mellett.

Előzmény: jope1 (4402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!