Nemtom. Igy alapból azt mondom, hogy nem, mert ezek férfias dolgok valahogy. És itt nem a pacsirtára gondoltam, aki énekel, hanem mondjuk a gitárosra, vagy dobosra. Vagy a bőgősre. Persze vannak kivételek.
nem, én nem szeretek nőkkel zenélni. petra kivétel, férfiasítva van, főként, miután a múltkor is az öltözőben sminkelt, én meg nem vettem észre hogy ott van, és jól lefingottam
Összképileg kissé szokatlan volt, hogy három férfi hátul ülve kísér három elöl álló hölgyet, de annyi baj legyen. :-)
ezt már én is szóvá tettem, egészségtelen ez a nagy egyenjogúság. bár lehet, hogy a lányok cipelik a cuccot, vezetnek, elmennek sörért. ez esetben megbocsájtható a színpadi papucsizmus
Egyébként csak annyit tennék hozzá, hogy Csaba (a perkás) iszonyat tempót tart, de ez a fajta ütőzés, amit ő csinál, az a pörgetésről, a tesztoszteronról szól (látnál két ilyen arab ütőst, amikor párbajoznak: csak és kizárólag egymás virgás lenyomása a cél). Még van egy ütős, aki a "lábdob", ma viszont igazoltan hiányzott. Mindenesetre a fő tempó, a time az Boros és Csaba, iszonyat lüktetnek együtt, persze ez nem dobszerkó azért ...
Hangszerelésben pedig most van először olyan hegedűs, aki el is tudja játszani, amit leírok :-), eddig az összes nem uniszónó ötletem megbukott a "technikai akadályok" síkos talaján. Mónilány meg atom, főleg ha jól is érzi magát, akkorákat ráz, hogy beszarunk rajta. Azt tudja, amit elég kevés szólista (többek között én sem, mondjuk nem is vagyok szólista ...), hogy olyanokat improvizál, amit utána lehet dúdolni. Mások is jönnek ki a jazztanszakról, és fújnak összevissza, szóval ez inkább azért van, mert rend van a fejében.
Sajnos nem lehetett a színpalettáról választani, ezért egyelőre meglepetés, hogy mit küld Fortuna asszony, de igyekszem a közt tájékoztatni a fejleményekről.
És egy még nagyobb on, tegnap megvásároltam egy jegyet a belfasti Tommy Emmanuel koncertre, felutazok egy kis városnézéssel egybekötött koncertélményre, szóval én már most megtudom, amire nektek januárig kell várni.
Igazság szerint nem akarok gitárt venni, mert lenyúltam Birta úr gitárját, aminél én nem is szeretnék jobbat (mert nincsenis). Csak erősítőt, azt viszont tegnap jól megrendeltem, egy Roland Cube 30X-et, meglássuk milyen. Viszont elkapott a hév, és mindent összevásároltam, még rázogatós tojást is.
Őszintén szólva ezzel a kicsi fullcsöves kombóval leragasztva vagy anélkül, nagyon minimális különbséget hallottam soundban, de lehet, hogy semmit. Igen, azt amúgy észrevettem, hogy mozgással sokat lehet segíteni.
Visszatérve az elektroakusztikus hangzásra, marad a piezos dobozgitár, ahogy elnézem.
A gerjedés akkor jön létre ha az alapból, a monitorból,stb érkező gitárhangod azonos fázisban van a te gitárod rezgésével. Ha ezeket el tudod téríteni akkor már nem gerjed, azaz ha odébb teszed az erősítődet egy kicsit akkor elmúlik ui. kb. 1- 1,5 m távolságnyi a hullámhossza az általában felgerjedő hangnak, tehát ha 1-2 m-nyit tudsz mozgni az erősítődtől, akkor Bingó!:) Amúgy az is segít ha a hátad mögött van az erősítő, vagy a földön és nem a gitárodra van irányítva, illetve magad elé is kirakhatod, ha nincs PA és akkor ami hátra szól az a kontrollmonitorod!:)
Vastag teljesen átlátszó celluxszal ragasztottam le, nem látszik :) amúgy most semmilyen körülmények között nem búg be, annyit meg nem tudom fogdozni a húrokat, pöngetni is kell.... :)))) Ja, és Benzin Gyuri is leragasztja óne zsanér.....
Én is attól félek. A jazzgitárom f lyukait be is ragasztottam, mert ahogy te is írtad, ha épp nincs használatban egy húr, akkor szép lassan el kezd búgni (persze minél vastagabb a húr, annál inkább).
Inkább felteszek egy hangmintát, és akkor látjátok, hogy milyen hangzásra vadászom (első körben drága AER kombók és drága Takamine gitárok megvásárlását küszöbölném ki...).
Persze ez a gerjedés-dolog nem akkora para. Nekem a legtöbb, ami szokott lenni az az, hogy amikor kussba vagyok, és nem tompítom a húrokat, elkezd szép lassan búgni. De ez is csak a tömörfedlapos jamahánál van, a régi rétegelt ibanezem meg se nyekkent, pedig fél méterre ülök a kombótól.
Annyira azért nem. De inkább az, mint egy akusztikus gitár hangja. Legjobban az üreges testű jazzgitárok hangjához fog hasonlítani (bár vannak spec akugitárhangszedők, amik megközelítik az alap hangot - pl. Sunrise -, de azok nem így néznek ki - és irgalmatlan drágák).