Keresés

Részletes keresés

tunde21 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 8380

Ja, az Erste bank is k*ra ráér ám, mert nem ő fizeti a kötbért, ha csúsznak az utalásokkal, hanem Ti. A C-D-nél jónéhány embernek a az Erste nem törődömsége miatt 200 ezres késedelmi kamat gyűlt össze...

Előzmény: Aéplakó (8378)
tunde21 Creative Commons License 2008.08.28 0 0 8379
Ficzere Katalin nekem is ezt mondta, és mégis vagy 3 nappal kicsúsztunk a határidőből, pedig én nem hallgattam rá!!! Szerintem intézzétek el, amint van rá lehetőségetek, az a biztos!
Előzmény: Aéplakó (8378)
Aéplakó Creative Commons License 2008.08.28 0 0 8378
Sziasztok!

Köszi a választ mindenkinek,én beszéltem a Cslf-fel és Ficzere katalinnal is és mindketten azt mondták,hogy a jövő héten nem késző ha intézem.Az erstés csaj azt is mondta,hogy még el sem kezdték a folyósításokat!

Remélem nem szívom meg,mert akkor inkább hazamentem volna!

Az A Creative Commons License 2008.08.28 0 0 8377

Szia Lagapado!

Köszi a választ. Ezt teszem...

Előzmény: lagapado (8376)
lagapado Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8376
Szia!

Hívd fel a CSLF-et. Ők pontosan meg tudják mondani. Ugyanis a közös költség alapja a lakás tervezésekor meghatározott netto alapterület + az erkély területének fele.

Ez a mennyiség nekünk szerepel a hitel-szerződésben is valahol.

De a telefonálás gyorsabb....
Előzmény: Az A (8374)
papaapa Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8375
Szia Boqarka5. Mikór májusban voltunk műszakin : az is szerinte csak azért volt mert elötte voltunk a Kondella Péternél,kérvényezni,hogy vegyenek előrre a gyerekek miatt:mivel a város másik végéből visszük őket szeptembertől oviba.:_ na szóval semmi hibát nem találtunk,csak egy kis szegéj repedést az ablak alsó boritásánál. Persze akkor sem volt konyhabútor és csaptelepek sem. sajnos azóta csak annyi változást tapasztaltam,hogy beszerelték az ajtókat. Pár nap és kezdődik az ovi. Már nincs kedvem senkinek telefonálgatni- minek? Valaki az ismerőseim közül régóta azzal viccel,hogy lesz ebből karácsony... Eddig nevettem rajta, mamár ennek is örülnék.
Előzmény: Bogarka5 (8364)
Az A Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8374

Helló Mindenki!

Érdeklődnék,hogy a 72 m2-es lakás közösköltsége 13176Ft-e?(183x72) A banki utaláshoz kéne az összeg, de a Levente nem tudott válaszolni... Azt sem tudom,hogy melyik hónaptól kezdjük el utalni? 2 vagy 3 hónap kell előre?

Előre is köszi!

gargi Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8373
nagyon fura.. ahanyszor hivom az Adriennt vagy a Nikit (eleg gyakran) mindig eppen muszaki atadason vannak. Megis a hozzaszolasokat latva nem ertem milyen muszaki atadason? Ketten heti ot napot ha csak fel nap azaz 4 ora muszaki atadas (1 lakas per ora ha optimistak vagyunk).. akkor is 40 lakas kene legyen hetente. Es ok mar tobb mint 2 hete muszaki atadasra hivatkoznak a telefonos megkeresesekkor. De ha csak egyikojuk is csinalja a muszaki atadast (amit ketlek) akkor is mar tobb mint 40 lakasnak a muszaki atadasa meg kellett volna tortenjen..

Amikor mi vettuk a lakast a C-ben meg tavasszal akkor a muszaki utan amint megkapta a CSLF az atutalasrol az igazolast a banki ugyintezojuktol, mar egy heten belul birtokba vehettuk a lakast.

'Valami nagyon buzlik Daniaban!'

Az A-ban is sok lakasban latni, hogy ki van takaritva es ott vannak a konyhabutorok. (persze csak az egyik oldalon). Ejjelente viszont az osszes lakas bejarati ajtaja tarva nyitva van (vagy leszerltek oket??).. lehet hogy ez jo, de nem ertek hozza es furcsallom..

Monomama Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8372
Lagapado, Emese, köszi a választ. Akkor felhívom a bankot, az a tuti! :) Minden esetre azért az említett pont védekezésnek nem rossz, ha úgy alakulna a dolog...
Előzmény: lagapado (8370)
tunde21 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8371
Sziasztok!

Ha jól emlékszem, a comuniquos nettel volt ásnak is baja... említettétek, hogy írtatok is a com-nak. én szeretnék itthonról dolgozni, azonban mivel a házban van vmi hálózat kiépítve, nem tudok, valami portokat kéne engedélyeztetnem a com-al. Nektek sikerült náluk valamit elérni?
Ha már fizetünk a netre, nme akarok külön mobilnetet is fizetni csak emiatt..

köszi!
lagapado Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8370
Szia Monomama!

Valóban van egy ilyen bekezdés.
A CSLF szerint a bekérőket még nem postázták, ezért nem várják el, hogy a bekérő nélkül fizessünk. (Apró gond, hogy ezt egy kedves hangú hölgy mondta, de leírva sehol sincs, emiatt én ezt kellő óvatossággal kezelem). Persze azt is mondta, hogy mivel a CSLF elsősorban a bankkal van kapcsolatban, a bankkal kell(ene) egyeztetni.

Nekem pl. azt mondta a bank tegnap, hogy nem biztos, hogy várni kellene a bekérőre, mert akinek hitele és önereje is van, annak is a banknak fogja a bekérőt a CSLF küldeni.

Az a biztos, ha a bankkal is beszélsz.
Előzmény: Monomama (8366)
tunde21 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8369
Sziasztok!
Nálunk úgy működött a dolog, hogy megkapta a C-D a használatbavételi engedélyt, onnantól számítva 10 napon (naptári, nem munka!) kellett elutalni az utolsó részletet. ehhez akinél releváns, kell kötni kiegészítő lakásbiztosítást, el kell utalni a 2 havi közösktg-et és kell adni az Erstének megbízást arra, h minden hónapban leszedje a számládról a közösktg-et. Ha ezeket elintézted, szépen beslattyogsz az igazolásokkal az erstéhez, ott leadod stb, és ha mindez megvan, utal az erste. amit a cslf-hez megjön az utolsó utalás, akkor tekinti teljesítettnek az utols részlet befizetését, és onnantól ketyeg a 90 napos határidő az átadásra. nagyon rá kell az erste körmére nézni, mert mi bőven 10 napon belül adtuk le a szükséges iratokat, és az erste cseszte elutalni időben, 2-3 napot csúsztunk... állandóan b-szogatni kell majd őket, mert Ti fizetitek a késedelmi kamatot!!!!
Előzmény: B lako (8365)
Max 8 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8368

Sziasztok!

Én tegnap beszéltem a cslf-el, és azt mondták, hogy akinek még ven önrésze, annak küldenek egy valami vételárrész bekérő levelet, ebben megírják, hogy hova kell utalni, és hogy mennyit, és meddig!!! majd ezután küldenek a banknak egy utolsó részlet díjbekérőt, amit a bank utal el nekik.

Akinek nincs már önrésze, ott csak a bank felé írnak utolsó vételárrész bekérő levelet.

Így kell majd fizetni.

Előzmény: Monomama (8366)
Monomama Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8367
Egyetértek, és reménykedem, hogy így van.
Előzmény: B lako (8365)
Monomama Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8366
Jajj, most jól megijedtem, gyorsan meg is néztem a szerződést, és tényleg 10 nap szerepel benne, DE! Találtam egy ilyet is:
"3.5. .....(az utolsó részlet ERSTE BANK Nyrt. általi folyósításának feltétele a ... használatbavételi engedély bemutatásán túl a műszaki átadás-átvételi eljárásról készült jegyzőkönyv ERSTE BANK Nyrt. számára történő bemutatása.)"
Ha engem még be sem hívtak műszaki átadásra, akkor hogyan mutassak jegyzőkönyvet a Banknak? Vagy valamit félreértek?
Előzmény: lagapado (8361)
B lako Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8365

Szia Lagapado!

Amit utoljára kaptunk értesítést a jogerőre emelkedésről, abban az van, hogy ha Kp-s vagy, akkor téged, ha bankos, akkor a bankot értesítik, az előlegbekérésről. Nem attól ketyeg az óra?

Mert különben jól rám ijesztettél.

Szia: Éva

Előzmény: lagapado (8361)
Bogarka5 Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8364
Szia papaapa!

Miénk a 2/11 lesz. Mivel Csepelen lakok én is szoktam arra járni és leskelődni befelé, de a lakásunkba sajnos nem látok be. Az biztos, hogy én szakemberrel megyek. Tényleg, még annak idején írta valaki a C-D-ből, hogy ők beleírták a jegyzőkönyvbe a fűtés miatti kárigényt. Mit írtatok bele egészen pontosan? Ha itt nem akarod leírni adok e-mail címet.
Előzmény: papaapa (8358)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 8363
Ok, közben rájöttem, hogy nem sokkal előttem már megkérdezték és válaszoltak is rá, úgyhogy a kérdésem tárgytalan :)
Előzmény: Törölt nick (8362)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8362
Sziasztok!

Akinek csomagos internete + kábel tv-je van meg tudja mondani, hogy hogy számlázzák? Külön fel van rajta tüntetve, hogy mennyi a net + a tv, vagy csak a csomagot számlázzák?
lagapado Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8361
Szia Aéplakó!

Egy dologra azért vigyázz!
a szerződésben rögzítve van a fizetés ütemezésénél (is), hogy a használatbavételi jogerőre emelkedését követően 7 vagy 10 (ki mikor kötött szerződést) napon belül az utolsó vételárrészt be kell(ene) fizetni.
A már benntlakók esetleg megerősítik vagy cáfolják, de késedelmes fizetések miatt a C-D esetén voltak kötbérezések.
A legbiztosabb, ha a CSLF-et felhívod, és egyeztetsz.
Előzmény: Aéplakó (8360)
Aéplakó Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8360
Sziasztok!

Régen nem jártam erre,de anyám hívott,hogy jött levél ,megvan a használatbavételi engedély!Én hívtam ma a Ficzere Katalint,hogy nem agyok pesten csak a jövő héten intézem a közös költséget,biztosítást stb.
Azt mondta,hogy ráérek...még el sem kezdték ezt intézni...
Szerintetek váktassag fel vagy tényleg jó ha a jövő hét???!!!Nem szeretnék -emiatt késöbb költözni....

A közös költséget honnan tudom meg pontosan?A közös képviselőt hol lehet elérni?

Köszi előre is

Üdv

lakmon Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8359

Sziasztok lakótársak!

Egy kis információt szeretnék kérni a hasonló nm-es lakások lakóitól ( 38nm).

Szeretném kérdezni,hogy mennyi közösköltséget kell fízetni? Az erkély alapterülete is beleszámít e a nm-be?

Valamit megtudná e valaki mondani, hogy mennyibe kerül a legnagyobb Tv csomag HBO nélkül?Valamint mikyen árban van egy korlátlan internet hozzáférés?Ugyanis én néztem a honlapjukon de elég érthetelenül van leírva.Hátha a lakóparknak van valami kis kedvezmény.

Amúgy hogy zajlik a birtokba adás?A kulcsokat attól számítva mikor kaptátok meg?

tudna valaki ajánlani egy jól dolgozó de nem túl drága riasztószerelőt?

Köszönöm.

Sziasztok

papaapa Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8358
Szia. megtudhatom,hogy melyik lakás lesz a tied, Mert mi a F/6 -ost vettük meg. Hetente járok ránézni,és semmi változást nem látok.
Előzmény: Bogarka5 (8357)
Bogarka5 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8357
Sziasztok!

Most hívott a Barna Niki, jövő héten csütörtökön megyünk műszaki átadásra. Mi az A-ba költözünk majd. Megosztom majd veletek a dolgokat. Annyit már most tudunk, hogy "van egy kis hiányosság": nincs konyhánk nekünk se + a parketta és a járólap közötti valami (bocsi, nő vagyok) is hiányzik.
73panna, köszi a tel.számot. Ezt a villanyszerelőt lehet garanciálisan zaklatni?
hu c/2/3 Creative Commons License 2008.08.26 0 0 8356
sziasztok,
ma kaptunk egy levelet a vízművektől, amelyben arról értesítenek hogy 08.18. hatállyal mellékvizmérőket nyilvántartásba vették és számlázásra átadták a díjbeszedő zrt.-nek. az első számla novemberben várható.
dátum, pecsét, aláírás...

más is kapott ilyet vagy csak mi kaptunk?

ja és ígértem hogy megírom ha küld tájékoztatást a vízművek. semmi újat nem írtak ebben a levélben. ha érdekel vkit. szívesen megmutatom. :-))

zsuzsi, andris
akkdomedee Creative Commons License 2008.08.25 0 0 8355
Sajna le kell hűtenem a kedélyeket... Ugyanis a birtokbaadásnak és a használatbavételinek nincs olyan szoros összefüggése. Nálunk legalábbis (de gondolom másnál is), szerződés 7.1 pont: a vételár maradéktalan megfizetését követő 90 napon belül kell birtokbaadni, ami legoptistább esetben is szerintem 90 nap + banki ügyintézés + cslf adminisztráció + posta +... >=100 nap...:(

még egy dolog: banktól halott infó, a birtokbaadás nem csak a lakás készenlététől függ. ha van két ugyanolyan állapotban lévő lakás, akkor az utolsó részlet megfizetéséről szóló értesítés cslf-hez való beérkezése alapján megy a dolog. kivéve ha nincs még valami extra dolog:kérvény albérleti gondok, kisgyerek, ismerős a cslf-nél, ... stb miatt.
papaapa Creative Commons License 2008.08.25 0 0 8354
Nagyon remélem,hogy sehogyan,de?....Nekem eddig úgy tünik:nem mi osszuk a lapokat. Olyan régóta várjuk azt a pillanatot,hogy átvegyük a kulcsot,és annyiszer hitegettek már. Persze Én is szeretnék hinni benne,de hidd el egyre nehezebb. Fogok és tudok majd örülni ha oda kerül a sór.De addig hiába járok ki hetente,egyszerűen nem látok változást. Vagyis van csak nagyon lassan.
Előzmény: leia22 (8353)
leia22 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 8353
A szerződésben benne van, hogy 90 nap alatt be kell költözzünk a használatbavételit követően...ezt hogy lehetne elodázni?
Előzmény: papaapa (8352)
papaapa Creative Commons License 2008.08.25 0 0 8352
Kedves leendő szomszédok. Én eddig optimistán néztem előrre,de szerintem örüljünk annak ha a fenyőfát az újba tudjuk feldíszíteni. Eddig sem számítot a határidők tullépése, gondolja valaki,hogy ha csúsznak november 13.-a után: nem fognak tudni valamilyen magyarázattal szolgálni nekünk?....
leia22 Creative Commons License 2008.08.25 0 0 8351
Köszönöm szépen,hogy megnézted nekünk.
Előzmény: hu c/2/3 (8350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!