Keresés

Részletes keresés

Hanulu Creative Commons License 2021.04.12 -1 1 2035

Ésszerű döntés. Kár lett volna padoztatni Vámos és Szabó Nina mögött. Így a sérülése után építheti magát egy olyan csapatban, ahol több játéklehetőséghez jut.

Előzmény: Karvaly91 (2034)
Karvaly91 Creative Commons License 2021.04.12 -1 0 2034

Nem lesz Borgyos a Lokiban ősszel... Facere felrakták a hivatalos jövő évi keretet, és nincs köztük.

Előzmény: Sanyóca(sanyesz) (2031)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.12 0 0 2033

Christensen.

Előzmény: Tonio 2.0 (2032)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2021.04.12 -1 1 2032

Ez a brazil jó? Én annyit látok, hogy szinte minden évben cserélte a csapatait, az meg, hogy "világbajnok", egy dolog (Emily Christen is "norvég válogatott" volt...), de nekem úgy rémlik, hogy a jobbszélen főként Nascimento játszott.

 

Kíra meg... Hát, nem tudom, sokat volt sérült szerintem a Lokiban is, a barátnőjével (Tóth Niki) együtt az ág is húzza őket, egyelőre.

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2021.04.12 -3 0 2031

Örülök hogy Borgyos vissza kerül.

Nagyon jó kerete lesz jövőre a Lokinak,és ráadásul nagyon sok a fiatal tehetség is.

Előzmény: Törölt nick (2029)
schanc Creative Commons License 2021.04.12 -2 2 2030

A "Costa-igazolást" nem láttam jönni, de elég erős lesz az a poszt is így.

Előzmény: Törölt nick (2029)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.12 -2 1 2029

A jövő évi keret Debrecenben elég jó kis csapatot sejtet:

 

A Gigerich-Csapo Kyra, Mariana Costa-Arany Rebeka, Korsos Dorina-Vamos Mira, Tovizi P-Bordas R, Planeta Sz-Kovacs Anna, Hornyak D-Jezsikava K, Vamos P-Szabo Nina, plusz: Borgyos Panna, Pocetnyik Luca, Vamosi Panna, Szabo Dora

Edzok: Szilagyi Zoltan, Kudor Kitti

 

Montenotte Creative Commons License 2021.04.12 -5 7 2028

Kisvárda—Vác: 30-31 (17-18)       április 7.

 

 

 

Minden NBI-es meccs különböző, de ha lennének műfajok, akkor a Kisvárda elvinné a pálmát a thriller kategóriában. Négy bajnokit is egy góllal veszítettek el, hihetetlen izgalmak után, az utolsó egy-két percben, ráadásul hazai pályán (Móvár 21-22, Fehérvár 21-22, MTK 32-33, Érd 21-22). A csapat a végsőkig küzd, sosem adja fel, elöl látványos egyéni akciókra képesek többen is, de valahogy a végén mégis az ellenfélé lesz a győzelem. És izgalomból ma is jutott bőven…

 

 

ELSŐ FÉLIDŐ

 

 

Az első félidő Kácsor Gréta átlövésével kezdődött, középről, hét méterről felugrásból, ezt Pásztor  Betti gond nélkül védte. Ezután a Vác három gyors gólt lőtt egymás után: Hámori Koni jobboldalt egy-egyezés után Dombi Lucáról a hatosról, Diószegi Niki indulásból és Helembai Fanni rendezetlen védelem ellen, szintén a vonalról. (LR adta neki előre a labdát tizenegy méterről gyorsan és pontosan…) [0-3 3. perc] Nem sokkal később Radosavljevic is betalált balszélről (1-4)

 

A második akció mintaszerűen lett felépítve: Koni a kilences előtt labdát szerzett, közben ellökték, ő már a földön fekve pontosan passzolt nagyjából félpályáig Kácsornak, aki előreadta a labdát jobboldalon Diószeginek Nikinek, ő aztán hétméteren a balról felérő két védő irányába belengetett egy lövőcselt, majd persze nem passzolt, hanem hat méterről a kapuba lőtte a labdát…

 

 

Kisvárdai oldalon Szabó Nina két technikai hibával kezdte, de aztán hamar formába lendült: adott egy szuper asszisztot előre a vonalra Dombi Lucának és lőtt két gólt, az egyiket gyors labdafelhozatal után betörésből Lakatos Ritáról, a másikat talpról hét méterről Helembairól (5-7 11. perc) Rajta kívül még Siska és a balkezes Habánková próbálkozott elöl, utóbbi be is talált egyszer átlövésből, de mivel a távoli átlövéseket Bakó valamiért nem nézi jó szemmel, ezért inkább csak birkóztak elöl a váci védőkkel, eredménytelenül. Siskáról már az első percekben kiderült h gyenge formában van, nemcsak elöl, védekezésben még inkább, itt néha csak nézte ahogy gólokat lőnek mellette, ha nem, akkor meg kiállították és hetes (Koniról például…) De a kisvárdai védekezés felállt fal ellen eleve gyengén működött, a védők meg sem moccantak a vonalon, elővételezésnek vagy megállító faultoknak nyoma sem volt. Ráadásul Pásztor Betti sem védett szinte semmit (ez tőle hihetetlen, de mégis...) Így aztán a Vácnak nem is nagyon kellett forszíroznia a gyors akciókat, anélkül is egyre-másra lőtték a gólokat, elég volt ehhez a tőlük már megszokott kreatív támadójáték középről és szélről.

 

 

Elöl tíz perc után kezdett változni a helyzet, a hazaiaknál pályára került Mihálffy Adrienn, aki színt és dinamikát vitt a várdaiak átlövő játékába. Lőtt egy gólt bal2 betörésből, aztán egy másikat felkanyarodás után jobboldalon átlövésből nyolc méterről, kiharcolt egy hetest, egy kimaradt váci ziccer után meg villámgyorsan megiramodott baloldalon, a kilencesnél jó ütemben kapta a labdát Bouti Fruzsitól és rendezetlen védelem ellen újra betalált (közben Dombi Kata ügyesen elzárta Konit balkettőben hét méteren h szabad legyen az út a váci kapuig….) Ezen kívül a várdai jobbszélről Udvardi Laura is eredményes volt kétszer egymás után  (ezen az oldalon Radosavljevic védekezett, vagyis hát nem védekezett…) Alig több mint hat perc elég volt ehhez a hat gólhoz, a Kisvárda fordítani tudott, a váciak időt kértek (12-11 19. perc).

 

 

Ezután mindjárt az első váci támadásnál Lakatos Rita ment be a vonalig balkettőben, egy-egyeznie sem kellett, minden gond nélkül gólt tudott lőni Bouti Fruzsi mellett, aki különösebb ellenállást nem tanúsított, ennek ellenére kiállították. Majd az újonnan becserélt Szabó Laura is betalált kétszer egymás után. A másik oldalon Dombi Lucától láttunk szépségdíjas akciókat, egyiket a másik után (Luca játéka mindig extra, ha ilyen jó formában van…) Ennek ellenére a vendégek hamar fordítani tudtak, mert a várdaiak védekezése nem javult, és a váciak a szerencsével sem álltak hadilábon (megtörtént h a jobbszélről elrontott ziccert követően a labda az alapvonal előtt húsz centiméterről nem a vonal mögé, hanem a mezőnybe pattant vissza, egyenesen a balszélső Radosavljevic-hez, aki aztán már nem hibázott….) [13-16 24. perc]

 

 

Kisvárdai időkérés következett, utána Dombi Luca beállóból kétszer is betalált, megint nem akármilyen labdalevételekből (Luca általában pontos, de rendkívül gyors asszisztokat kap, olyan helyzetekben amelyek másoknál nem lennének helyzetek…) A túlsó oldalon viszont Szabó Laura közben kihagyta a harmadik ziccerét (illetve Pásztor Betti „mutatott be egy brutális védést”, ahogy ezt a helyszíni bemondótól hallhattuk…) [15-16 26. perc] Diószegi Niki jobbszélről volt eredményes, majd Dombi Luca kapott megint egy nem akármilyen asszisztot: jobboldalon Kácsor Gréta lépett ki Mihálffy-ra és állította meg őt kilenc méteren, de a várdai átlövő észrevette hogy előtte a hatoson középről jobbra mozog Luca is, Szabó Laura mögött. Passzolni nem lehetett, de Kácsor fölött Mihálffy be tudta ejteni a labdát hét méterre, nagyjából kettőjük közé. Ezt Dombi faultból a hatosról előre nyúlva a földről meg tudta szerezni, azonnal felállt, közben lefordult a mögötte álló Szabó Lauráról és ugyanezzel a lendülettel szuper gólt lőtt (16-17 28. perc).

 

 

Két és fél perc maradt a félidőből, Lakatos Rita előbb kilenc méterről talpról kitámasztva célozta meg a várdai kaput Tóth Gabi-style (sikertelenül…), a labda az időközben becserélt Mátéfiról az oldalvonalon túlra pattant. A hazaiak balszélsője, Milosevic kirohant a pályáról és a padlón csúszva próbálta elérni, közben fejjel a korlátnak ütközött. Hosszan ápolták, és már nem is tudott visszajönni, így a Kisvárdának a második félidőre nem maradt balszélsője (ez a végjátékban később sokat számított….) Most egyelőre csak annyi történt h a labda visszakerült a Váchoz és aztán Lakatos Rita a némileg meggondolatlanul hét méterre kilépő Termány Rita mellett betörve, a hatosról gond nélkül betalált (16-18 29. perc).

 

 

A félidő végén Radosavljevic kihagyott egy ziccert még balszélről, a másik oldalon Udvardi Laura viszont nem hibázott: itt Kácsor és Rado is elkésett a leütköző faulttal, utóbbi ráadásul felzárt balkettőbe, ezért a várdai jobbszélen már nem maradt váci védő, amikor Mihálffy kiadta oda a labdát. De így is megmaradt a szünetre a Vác egygólos előnye, ráadásul jóval magabiztosabb előnye mint ami az eredményből kitűnik: a játékot és a meccs tempóját végig ők irányították, elöl jóval tudatosabban szervezték a támadásokat, a Kisvárda inkább egyéni improvizációnak illetve klasszis beállós játékának köszönhette h versenyben maradt.

 

17-18 a félidő.

Előzmény: Montenotte (2027)
Montenotte Creative Commons License 2021.04.12 -5 7 2027

MÁSODIK FÉLIDŐ

 

 

A második harminc perc Lakatos Rita-gólokkal kezdődött: először a várdai hármas védők előtt futott keresztbe, majd jobbkettőben hirtelen balra fordult és hét méterről a kapuba bombázta a labdát, aztán meg balkettőben egy-egyezte le Siska Pálmát de nagyon, és talált be hét méterről (18-20 33. perc)

 

Az első akciónál Termány Rita (j3 védő) nem lépett ki rá, Siska Pálma (b3) megpróbálta, de őt jobbra Helembai hátulról erősen fogta, ezért elkésett a kilépéssel és akkor is majdnem orra bukott, Szabó Nina (b2) meg eleve nyolc méteren állt - Koni miatt persze -  ezért a hatoson szabadon maradt mögötte a hely és amikor visszalépett, Rita már befordult a kapu felé…

 

De hibák voltak váci oldalon is, mindkettőből indulni tudott Dombi Luca és aztán nem is kegyelmezett (20-20 35. perc). Siska Pálma magához tért és két gólt is lőtt egymás után: az egyiket talpról kilenc méterről lendületből, középen Helembai mellett, a másikat betörésből balkettőből a vonalról, itt elsőosztályú előkészítést kapott (+ asszisztot) Szabó Ninától, aki előtte bement bal3 hét méterig és összekapta a védőket Siska mellett, ahogy azt kell… (21-21 36. perc) Ahogy múlt az idő, a váci védekezés egyre jobb lett, most már kilenc méteren vagy azon túl letámadták az ellenfelet, mindezt nagyon dinamikusan, jól elővételezve a kisvárdai játékosok mozgását.

 

Dombi Lucát így sem lehetett megállítani, a hatoson elindult jobboldalról felfelé, balkettőben a legjobb ütemben kapta Szabó Nina tizenkét méterről előre adott passzát, befordult vele és villámgyors gólt lőtt (mindezt úgy h közben végig ott volt mellette Lakatos Rita, aki a labdát kis híján el tudta ütni…) A túlsó oldalon aztán Rita is megmutatta mit tud, amikor középről nyolc méterről, egy lépésből, lendület és mindenféle előkészítés nélkül talált be a két hármas védő között, akik itt nem zártak össze teljesen, mert azt hitték a beállónak passzol majd jobbra. (22-24 41. perc)

 

 

Tíz perc elteltével újra beállt Mihálffy Adrienn, ő most is gólokkal indított, először felkanyarodás után középről betörésből, majd óriási lendületből érkezve balkettőből vonalról (itt három méteren gyorsult fel nem akármilyen sebességre, nem csoda h Lakatos Rita, aki j2-ben védekezett meg sem próbálta leütközni, expresszvonat elé azért mégsem….) Ezzel egyenlített a hazai csapat (24-24 44. perc) és aztán még egyszer, amikor középen a hatoson Dombi Luca hétméterest harcolt ki + Szabó Laurát másodszor is kiállították (25-25 45. perc)

 

 

A Kisvárdának ahhoz h egy-két gólos előnybe kerüljön vagy védekezésben, vagy kapusteljesítményben feltétlenül javulnia kellett. Védekezésben volt erre esély, márcsak azért is mert a váci játékosok negyvenöt perc után kezdtek fáradni. De a gólok továbbra is felváltva estek:

 

–Kácsor Gréta talpról kitámasztásból nyolc méterről Termány Rita mellett (25-26)
–Mihálffy Adrienn jobb2 vonalról átlövésből, az előtte felugró Kácsor mellett elhajlásból (26-26)  
Hámori Koni jobbkettőben betörésből, egy ritkán látott de hatásos lövőcsel után: miután megkapta a labdát, jobb karral kilendítette azt oldalra teljesen, amire aztán a védő el is mozdult balra, vesztére (ilyen széles lövőcseleket ritkán látni) (26-27)
 –Mihálffy jobb2 nyolc méteren Kácsor mellett egy-egyezve, amire hetest fújtak be (27-27 49. perc).

 

 

A következő támadásnál Radosavljevic balszélről kihagyta a ziccert, itt volt a nagy lehetőség….A Kisvárda felállt fal ellen hosszan támadott, egy idő után Bakó Botond időt kért. Újraindult a várdai akció, Kácsor kijött zavaró védőnek, ennek ellenére Siska Pálma be tudott ugrani a kapuelőtér fölé bal2-ben ahonnét a labdát a váci kapusba lőtte. Oldalbedobás…megint Siska törne be baloldalon, Kácsor mellett el tud menni, Koni mellett már nem. Szabaddobás….most Szabó Nina a hatos előtt Dombi Lucát hozná helyzetbe, de Kácsor éppen időben odaér és hét méteren Luca elé lépve le tudja őt védekezni….Újabb szabaddobás, jobbkettőben Mihálffy előtt megnyílik a fal – Dombi Luca baloldalon három védőt is magára vont – de Szabó Ninára most jó ütemben kirohan kilenc méterre Lakatos Rita, ez megzavarja őt és a passzt jobb3 kilenc méterről Mihálffy mögé adja valamelyest……. Így a leghosszabb támadás ezen a meccsen kisvárdai labdavesztéssel zárul. (Majdnem két percig támadhatott a hazai csapat, közte egy időkéréssel.)

 

Sokszor mondjuk h a Vác védekezése pontatlan és túl laza, de egy biztos: most amikor nagyon kellett, két percig kiválóan védekezett mindenki, kapura veszélyes és nagyon jó formában játszó ellenfelekkel szemben (Mihálffy, Dombi Luca, Szabó Nina).

 

 

Ezután a Vác gyorsan betalál – Kácsor fut be középen, hét méteren felugrik a védő előtt, de átlövés helyett jobbra a hatoson Helembainak passzol, akinek ez így már ziccer. Siska itt nem tudta eldönteni h Kácsor átlövését (előre) vagy asszisztját (jobbra) védekezze le, megpróbálta mindkettőt, ebből persze nem lett semmi (27-28  51. perc) Utána viszont mindkét oldalon egymás után maradnak ki helyzetek: Siska Pálma, Diószegi Niki, Lakatos Rita lövései nem sikerülnek, Bouti Fruzsi középről hat méterről ezerszázalékos ziccert lő kapufára, Lakatos Rita baloldalról nagyon elront egy hosszú passzt jobbszélre. Majd ugyancsak LR – aki nyitott védekezésnél a b2 védő – a hét méterre mellette középre felkanyarodó Habánkovát löki el oldalról a levegőben a kapu előtt, abszolút gólhelyzetben…hogy ez miért nem hetes és két perc, azt talán még Rita sem érti. Szabaddobás után Habánková most már felugrás nélkül, jobbkettőből indul el felfelé a vonal előtt, LR közvetlenül előtte kíséri őt, de fél ütem késéssel vette csak fel, ezért a kisvárdai légiós balkeze – a lövőkeze – szabadon marad és középről betalál.

 

 

Ismét egyenlő (28-28 54’26”). Váci időkérés következik. Utána némileg átrendeződik a vendégek támadósora: Koni átkerül baloldalra, Kácsor irányít és Aron jön be jobbkettőbe, aki aztán befut a várdai b1 és b2 védő közé és onnét a vele ütköző Bouti Fruzsi (b1 védő) mellé ejti a labdát. Diószegi Nikinek ezt aztán úgy kell mozgás közben derékmagasságból felvenni jobbszélen, ennek ellenére ügyesen be tud vele ugrani és nem akármilyen gólt lő (28-29 56. perc).

 

 

A túlsó oldalon felállt falnál Bouti Fruzsi lendületben kapja a labdát bal2 11 méteren, be is vihetné rögtön balkettőben - hely lenne rá - de ahelyett h betörne, kiadja azt balszélre, ráadásul túl gyorsan és pontatlanul, így a szélső el sem tudja kapni…Kácsor lő középről felugrásból a kapu fölé, majd a várdai oldalon Bouti Fruzsi évek óta begyakorolt, sokszorosan kipróbált akciója következik: középről kilenc méterről  megindul jobbra  a hatos felé, felgyorsít, jobbkettőben két védő között beugrik a kapuelőtér fölé, majd egyensúlyát vesztve földet ér…

 

 

Ezt az akciót Fruzsi mindig vészhelyzetben veszi elő. Így például 2014-ben az ifibajnokság döntőjének utolsó percében, akkor is a Vác ellen. Ott a fault után hosszabban ápolták, de szabaddobáson kívül mást nem ért el vele. Itt azonban teljes a siker: a jv-k hetest fújnak be és Helembait kiállítják. Minimális lökés kétségtelenül volt, Fruzsi bal karját elérte oldalról Fanni, de az is egyértelmű h a várdai irányító ebből az akcióból nem akart igazából  kapura lőni….de amit akart azt elérte. A hetest Udvardi Laura belövi (29-29 57. perc)

 

 

Itt az újabb esély: a Kisvárda a meccs végére emberelőnybe kerül, bár először 6-a-6 ellen még ki kell védekezni egy támadást, mert a Vác persze lehozza a kapusát. Aron Andrea irányít, a maga összetéveszthetetlen, improvizáló stílusában: középen hirtelen megindul előre és hét méterről, a kilépő Termány Ritáról, lendületből villámgyors gólt lő (29-30 57’18”). De az igazság pillanata még nem ez, hanem a következő fél perc, amikor a Kisvárda 6-az-5 ellen játszhat. Balszélen teljesen egymaga áll Zavaczki, aki junior korú és nem is balszélső igazából [Milosevic ugye megsérült az első félidő végén és a mai meccsre mást nem neveztek erre a posztra]….Bouti Fruzsi bal3 kilenc méterről kiadja neki a labdát egy pattintott passzal - helyette húzás talán jobb lett volna, az oldalvonal mellett balra tíz méteren ott állt Termány Rita, akire Diószegi Niki feltétlenül kilépett volna és akkor szélen már nem maradna váci védő…. De ez így egy lassú labda, és Diószegi vissza is tud lépni jobb2 nyolc méterről jobbszélre. Persze Zavaczki így is elég jó helyzetben vetődhet be, de a mozgásán látszik h nem ez a posztja és nem is jól számítja ki a beugrás helyét (=Diószegihez túl közel) így aztán már a labda felkészítése is ügyetlen, a bevetődés túl rövid és a lövést Bukovszky könnyedén védi….a csalódás a hazai kispadon óriási, a pályán, a játékosok között nem kevésbé.

 

 

Korántsincs azonban veszve minden: a meccsből még van majdnem két perc és a váci kiállításból is negyven másodperc. Egy jó védekezéssel még bármi lehet és a Kisvárda most szuperül védekezik…Aron Andreára mondjuk Termány Rita lép ki, ez azért nem ideális, Aron be is tudja adni a labdát jobb3 hét méterre Szabó Laurának akit azonban szorosan fognak elölről-hátulról, ezért nem tudja elkapni csak arrébb ütni bal3 hét méterre Radosavljevic-nek, aki már korábban bejött szélről és ott várta hátha lesz valami. Tőle középre nincs is más, a hazai védők Laurát veszik körbe, balra tőle ott áll a várdai jobbszélső, Udvardi, de valójában mögötte és ezért a labdával beforduló Radosavljevicet csak hátulról tudja minimálisan megtámasztani. A szerb légiós lövését – ami nem túl jó, mert a labdát a vonalról vette fel és onnét lehajolva indította el a bevetődést is - Pásztor Betti gond nélkül védi, de a jv-k befújnak egy hetest, amiből Szabó Laura gólt lő (29-31 60. perc)

 

 

Egy perc maradt hátra, hazai időkérés, majd a Kisvárda 7-a-6 ellen támad: alig tizenöt másodperc alatt le tudják húzni a labdát jobbszélre és onnét Udvardi Laura most is betalál. (Még az emberfóros várdai támadás végén sem volt jó lövőszöge – a vendégek kiválóan védekeztek 6-a-7 ellen is – de a hazaiak jobbszélsője ma remek formában van…)

 

 

Váci támadás következik, a játékosok érthetően igen lassan hozzák fel a labdát és utána is inkább keresztbe passzolgatnak, csak akkor indul meg Kácsor a kapu felé amikor a jv-k passzív játékot jeleznek. Gréta egyfajta légi balettet mutat be, leforog Termány Ritáról és aztán hét méteren rávetődik Dombi Katára, aki meg sem mozdul: ez inkább belemenés de a jv-k szabaddobást fújnak. Tíz másodperc van hátra, Koni azért megindul előre jobboldalon, őt először akarják faultolni aztán mégsem, a hatosig eljut de ellépi, ezért ott is befújnak egy szabaddobást, ami időntúli lenne, de senkit nem érdekel már, a játékvezetőket sem. Vége a meccsnek, megint egy thriller, megint egygólos hazai vereség…

 

30-31

Előzmény: Montenotte (2026)
Montenotte Creative Commons License 2021.04.12 -3 7 2026

Kevésen múlt. A Vác a mérkőzés elején most is lerohanta ellenfelét, megpróbáltak minél több góllal elmenni. Ez ma csak három góllal sikerült, de azért negyedóra előnyt és relatív nyugalmat így is jelentett mert a másik csapatnak kellett futni az eredmény után, ami eleve nagyobb mentális igénybevétellel jár. Viszont a Kisvárdának több a minőségi cseréje – a Vácnak alig van – és negyedóra után fordítani tudtak. Elöl többen is kiváló formában játszottak: Dombi Luca (8/8) beállóban, Mihálffy Adrienn (6/7) mindkét oldalon lövőben, Udvardi Laura jobbszélen (7/9), ő a meccs végén a heteseket is imponáló magabiztossággal lőtte, hármat egymás után, amikor sok minden múlt ezen… Irányítóban Szabó Nina az első félidőben két góllal és négy assziszttal szintén jól indított, de a szünet után már nem tudott betalálni, tíz perc után le is cserélték és amikor Bakó visszaküldte őt egy támadásra (a „hosszú” kétperces támadás TO utáni részére) akkor kétszer is hibázott és elrontott egy sorsdöntő passzt, amit abban a helyzetben nem feltétlenül kellett volna (mert csak félig volt kikényszerített hiba)…A Kisvárda másik irányítója, Bouti Fruzsi ma több játékidőt kapott, a játék szervezésében és asszisztokban jó is volt, de Ninával ellentétben ő a kapura teljesen veszélytelen (egyszer próbálkozott lövéssel, abból sem lett gól) ezért amikor Bakó több játékidőt ad neki – és az utóbbi időben már Fruzsi az első számú irányító – ezzel csapata támadó potenciálját gyengíti. (Persze ez nem független attól h Szabó Nina szeptembertől már nem lesz itt, Bouti Fruzsi viszont igen…)

 

A Kisvárda kiváló támadójátéka önmagában elég volt ahhoz h végig meccsben maradjanak, minden ennél többhöz védekezésben és/vagy a kapuban is javulni kellett volna. Ez azonban nem történt meg. Hármas védőben Termány Rita és Siska Pálma végig gyengén teljesített, sem fejben sem dinamikában nem tudták lekövetni az ellenfél játékát, és a széleken sem volt jobb a helyzet. Mindehhez jött még h a kapusok sem tudtak sokat hozzátenni a játékhoz: Pásztor Betti bravúrjai – amihez eddig hozzászoktunk -  ezen a meccsen jórészt elmaradtak. Így a hazai csapat nehéz helyzetbe került, csak abban bízhatott h a végjátékban, a hosszabb kispadnak köszönhetően, átveheti majd az irányítást és megszerezheti a győzelmet.

 

És valóban, a váci játékosok negyvenöt perc után fáradni kezdtek, ami nem is csoda, a kezdősor szinte végig pályán volt…Az utolsó tíz percben a Kisvárda háromszor is lehetőséghez jutott h döntetlen helyzetből végre átvegye a vezetést (27-27, 28-28, 29-29). Ez egyszer sem sikerült: egyrészt az irányítók a döntő pillanatban hibáztak, Szabó Nina elrontotta a passzt, Bouti Fruzsi meg balszélre játszotta ki az akciót, a csapat legkevésbé tapasztalt játékosára, akinek mégcsak nem is ez volt a saját posztja. (Az utolsó percben a 7-a-6 elleni játék ezzel szemben bevált, lehet h érdemesebb lett volna már korábban is kipróbálni.) Másrészt Aron Andrea becserélése az utolsó öt percre a fáradó váciaknak megadta azt a lökést amire szükségük volt: ő friss erőnek számított, rögtön adott egy asszisztot, lőtt egy gólt és a végén Szabó Laurának is ő adta a passzt amiből aztán Radosavljevic helyzetbe került. (Ezt a cserét váci részről inkább érzem „meccsdöntőnek” mint az utolsó tíz percben ismét elővett nyitott védekezést, ami nem akadályozta meg a Kisvárdát abban hogy egyre-másra helyzetbe kerüljenek [de annyi előnye kétségtelenül volt hogy Kácsor Gréta átkerült zavaróba, így jobb2-ben Mihálffy több gólt nem lőtt róla…])

 

Valóban kevésen múlt. Ha az egész meccset nézzük, a gyengébb védekezésen és a kevésbé jó kapusteljesítményen, ha csak a végjátékot, akkor egy-két nem jól átgondolt döntésen elöl. És persze azon h a Vác sokkal tapasztaltabb csapat. Itt a kezdősor már tudja hogyan kell győzni. Kisvárdán még csak tanulják ezt, bár egyre közelebb és közelebb jutnak hozzá…

Hanulu Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 2025

Voltak, 1,5 percig, amiből mind jogos volt, egytől eltekintve a Niombláé azonnali piros. Egyszerűen kipukkant a Sió.

Előzmény: hatosfalat (2022)
Hanulu Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 2024

Parancsolsz b+?

Előzmény: Törölt nick (2018)
Nevetségesek Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 2023

Siófok kipottyant a kupából...

hatosfalat Creative Commons License 2021.04.11 -2 1 2022

Debrecen tíz góllal nyerte meg a második félidőt. Igaz voltak hármas emberelőnyben is.

Törölt nick Creative Commons License 2021.04.11 -1 4 2021

Lehet, de akkor a siófók  minusz 1.

Előzmény: Mapé (2020)
Mapé Creative Commons License 2021.04.11 -2 1 2020

Biztos?

Előzmény: Törölt nick (2018)
van_Persil Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 2019

OFF

16:21-röl lett 27:24 a kupameccs, de még nincs vége.

Előzmény: hatosfalat (2017)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.11 -4 1 2018

A Debrecen egy nagy nulla, ahogy eddig is.

hatosfalat Creative Commons License 2021.04.11 -2 0 2017

Debrecen eddig eléggé betli, pedig Kovács Anna kiemelkedően játszott sokáig (végén aztán már azt is elvállalta amit nem kellett volna) és Tóvizi is szerzett két gólt. Despotovic lehet besértődött amiért nem engedték el félévkor Győrbe, de feltűnően gyengén játszik idén.

Kiss Nikit meg a válogatott láthatóan motiválja, bár a félidő végén mintha elfáradt volna.

Két Csapó közül meg a fiatalabb véd jobban eddig.

van_Persil Creative Commons License 2021.04.11 -1 2 2016

Igazad van, kabátlopási ügybe keveredtek, mert pont fordítva volt, a kispestiek vertek meg egy móvári szurkolót, "viszonzásul" egy korábbi, fodbalmeccs utáni balhéért. (Az MKC-nak sincs köze a helyi fodbalklubhoz).

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/mosonmagyarovari-szurkolot-vertek-meg-kispesten-5229031/

Előzmény: Kommentszekció (2015)
Kommentszekció Creative Commons License 2021.04.11 -1 0 2015

Hogyne.:D 

Előzmény: van_Persil (1988)
van_Persil Creative Commons License 2021.04.11 -1 1 2014

Mintha ök (a móváriak) lettek volna azok a "keménylegények", akik a Kispest pár szurkolójának rontottak egy régi vélt sérelmet megtorlandó, csak mert kispestiek, de nem tudták, hogy a "Honvéd"-hoz (a fodbal- és kéziklubhoz) nem sok közük van a kerületnéven kívül.

Előzmény: G-T15 (2013)
G-T15 Creative Commons License 2021.04.11 0 2 2013

  Mindenhol komoly tábor alakul ki, ahol klub vagy valaki/valakik ezt finanszírozzák.  Sokszor igaz a mondás, hogy ,, hozz magaddal még egy embert"! Persze a szülők növelik a tábort valamint az ismerősök, esetleg az otthonról menekülők. Több tapasztalat alapján nekem nem annyira színpatikus a móvári tábor A szabad mérkőzésre járás majd megmutatja miként tovább. 

Előzmény: Tonio 2.0 (1990)
mijmij Creative Commons License 2021.04.10 -1 0 2012

talán a CoVid miatt kisebb apparátus jegyzőkönyvez.

Előzmény: Süni2 (2009)
van_Persil Creative Commons License 2021.04.10 -2 0 2011

Játszani nem játszott, legalábbis, ha a szemem nem csalt, mert az elsö fidö elsö fele borzasztó facebookos diashow-közvetítésben ment.

Előzmény: Süni2 (2009)
szabopalesz Creative Commons License 2021.04.10 0 0 2010

Nem volt pályán egy pillanatot sem.

Előzmény: Süni2 (2009)
Süni2 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 2009

Tudom, h kupameccs volt.

 

A játékidő stat.-okat jó ideje nem találtam, ezért kérdeztem rá.

Előzmény: van_Persil (2008)
van_Persil Creative Commons License 2021.04.10 -1 0 2008

OFF

(ez kupameccs volt, nem bajnoki)

Az utolsó rubrikában kellene lennie (a stilizált zöld óra alatt), de nem szerepel egyetlen játékosnál se.

Előzmény: Süni2 (2007)
Süni2 Creative Commons License 2021.04.10 0 0 2007

Nem játszott?

 

Az MKSZ honlapján a játékidő statisztika idén hol nézhető meg?

Előzmény: hatosfalat (2006)
hatosfalat Creative Commons License 2021.04.10 0 0 2006

Lakatossal mi van?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!