Keresés

Részletes keresés

JFEry Creative Commons License 2003.10.28 0 0 91
Röviden, a DC vízbvontához képest is rosszabb a hatásfoka és a teljesítménye is, hasonló, kb azonos csúcs fesz esetén.

A hatásfoka az impulzus sorral történt bontásnak, a kitöltési tényezőtől egy százalékan belül azonos. 500 Hz-en kb 83-85% 50kHz-en kb 75-76%.
A teljesítménye a pulzasor/ szünet aránytól fűggően lineárisan változik, de nem több 40-42% nál. Ez a vezérlő áramkörök fogyasztása illetve a pulza 50% kitöltési tényezőjének logikusan is számítható következmánye.

Ennyi.
Páran még az elektrolistán reménykednek...

Tegyék!

Előzmény: vpe (90)
vpe Creative Commons License 2003.10.28 0 0 90
mi van a kisérletzgetéssel?
Előzmény: JFEry (85)
vpe Creative Commons License 2003.10.21 0 0 89
A magyar nacionalizmusát megértem , azt elismerem hogy az nem ide való.
Előzmény: Törölt nick (82)
vpe Creative Commons License 2003.10.07 0 0 88
de még mennyire jót :-)
Előzmény: JFEry (85)
zsebes Creative Commons License 2003.10.02 0 0 87
>Ezt a free-energy.cc ről ollózom be ,, érdekes

Vegigolvastam kivancsisagbol ezt a topic-ot.Az erdekes az, hogy mindaz amit tudni kell(ene) ahhoz, hogy ne doljetek be minden marhasagnak gimnaziumi tananyag. Sot egyes reszei altalanos iskolaban elokerulnek. Persze ugyanugy elcsodalkozom azon is, hogy a pilotajatekok miert ennyire sikeresek, miert dolnek be az emberek a "kuldj 100 Ft-ot 5 embernek es 3 het mulva milliomos leszel" cimu felszolitasoknak, mikor a kombinatorika szinten gimnaziumi tananyag. Na mindegy.

Szoval a rezonancia: A rezonanciaval nem lehet energiat megsporolni. Sot! Az ugyanis nem arrol szol, hogy kis energiaval lehet valamit szetverni, hanem arrol, hogy kis erovel. Szemleletesen ahhoz hasonlitanam, hogy a hegytetore vodorben is felcipelheted a lajtoskocsinyi vizet, meg feltolhatod a lajtoskocsi(nyi vizet) egyben is. Az eredmeny ugyanaz lesz, de a lajtoskocsi(nyi viz) feltolasaba belegebedsz, mert nem tudsz akkora erot kifejteni, a vodrot meg elbirod. Igaz valoszinuleg joval tovabb fog tartani, mintha valaki megis erovel feltolna a hegytetore. A rezonancianal ugyanaz a helyzet. Ha apro lokesekkel rezonaltatod a hidat, akkor minden egyes utes energiaja a hid rezgesebe fog atmenni (ha tenyleg rezonanciaban utogeted), aztan a legvegen egy picinyke lengetesbe a hid beletorik. De az egesz energiat azert oda kell adni a hidnak ami a toresehez kell, csak kisebb adagokban. Tehat ugyanannyi munkat fogsz vegezni (elvileg) mintha egybol eltorned azt a hidat.

Viszont a vesztesegek sokkal nagyobbak, rossz lesz a hatasfok. Egyreszt masok is lokogetik a hidat, s akkor hove alakul a munkad, masreszt maga a hid sem az idealis oszcillator.

Namost mar ami a vizet illeti, ott persze a helyzet ugyanaz, s megis egeszen mas. Valoban az is egy oszcillator. Csak senki nem tudja itt elmondani, hogy milyen rezonanciara gondolnak a szabadalmasok. A viz tud rezegni tobbfelekeppen. A hdrogenek es az oxigenek egymashoz kepest rezegnek, ez infravoros rezges, infravoros sugarzassal lehet gerjeszteni.Viszont egy molekula csak egy ilyen infravoros sugarzast (fotont) tud felvenni, ga azt felvette akkor rezeg, ha nem vette fel nem rezeg. nincs olyan, hogy ha meg egyet felvett akkor jobban rezeg. Itt igen-nem valaszok vannak, vagy rezeg vagy nem. Lehet persze a gerjesztett allapotabol (mikor rezeg) egy ujabb gerjesztett allapotba vinni, ezt hivjuk ketfotonos gerjesztesnek (vagy harom- negy- stb.). Ezek olyan kicsiny valoszinusegu esemenyek, hogy nagyon nagy foton suruseg kell ahhoz, hogy vegbemenjen. Vagyis iszonyu nagy erossegu feny. Frekvenci negyszerezest mar csinalnak, nagy teljesitmenyu infra lezerekkel lehet UV fenyt eloallitani (UV feny akkor kleletkezik, mikor a negy infra foton altal gerjesztett allapotbol egyszeri foton kibocsatassal megy vissza a rendszer alapallapotba).

Ahhoz, hogy a vizet elbontsad becsleseim szerint tobb 10 infra foton energiaja kellene (ki is szamolhatnam, de most lusta vagyok hozza). Ennek a valoszinusege igen-igen csekely, tehat a hatasfoka is igen-igen csekely lenne a szerkezetnek.

Osszefoglalva: egyelore a mukodokepes szerkentyu a vagyalmok birodalmaba tartozik, de ha megvalosulna is igen csekely lenne a hatasfoka.

Zs.

Előzmény: vpe (79)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 86
A tilinikó érzékeny hangszer.. :)
Előzmény: JFEry (85)
JFEry Creative Commons License 2003.10.01 0 0 85
Vele egy pesti "szeánszon" taliztam, (volt tilinkó, meg ének is!) utána meg jót dumáltunk!
Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 84
De ezt VPE is tudja!

ezt viszont én em tudtam. :))

Előzmény: JFEry (83)
JFEry Creative Commons License 2003.10.01 0 0 83
Megerősítem. Bár erről már volt sok vita.
De ezt VPE is tudja!
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.01 0 0 82
JFeryvel volt "szerencsénk" meghallgati a "gróf urat". Feri volt szíves elautókáztatni bennünket Egerbe.
Emberileg: sötét. idióta. De ez legyen a legnagyobb baj.
Szakmailag: Még Egely is azt mondta róla: "hülyeség hogy a német szabadalmi hivatal megépítette volna a berendezését(grófúrét). Semmilyen berendezést nem építenek meg."
Tehát még vagy hazudik is (hogy pénzhez jusson), vagy még még hülyébb(a magyar nacinoalizmusa miatt) mint gondoltuk.
Előzmény: vpe (81)
vpe Creative Commons License 2003.10.01 0 0 81

ugyanarról beszél Grófúr: "projektem alapja a víz nukleáris energiájának hasznosítása"--

és a free-energy.cc : "..When water is hit with its own molecular resonant frequency..."

a rezonanciafrekvenciát grófúr nukleáris energiának nevezi mert az hatásosabban hangzik

tökmindegy minek nevezed , tökmindegy ki találta/fedezte fel, ugyanarról a dologról van szó

Előzmény: NevemTeve (80)
NevemTeve Creative Commons License 2003.10.01 0 0 80
Ellopták gróf Spanyol ötletét! (vagy fordítva?)
Előzmény: vpe (79)
vpe Creative Commons License 2003.10.01 0 0 79
Ezt a free-energy.cc ről ollózom be ,, érdekes

SUPER-EFFICIENT ELECTROLYSIS

Water can be broken into Hydrogen and Oxygen using electricity. Standard chemistry books claim that this process requires more energy than can be recovered when the gases are recombined. This is true only under the worst case scenario. When water is hit with its own molecular resonant frequency, using a system developed by Stan Meyers (USA) and again recently by Xogen Power, Inc., it collapses into Hydrogen and Oxygen gas with very little electrical input. Also, using different electrolytes (additives that make the water conduct electricity better) changes the efficiency of the process dramatically. It is also known that certain geometric structures and surface textures work better than others do. The implication is that unlimited amounts of Hydrogen fuel can be made to drive engines (like in your car) for the cost of water. Even more amazing is the fact that a special metal alloy was patented by Freedman (USA) in 1957 that spontaneously breaks water into Hydrogen and Oxygen with no outside electrical input and without causing any chemical changes in the metal itself. This means that this special metal alloy can make Hydrogen from water for free, forever.

LINKS
Xogen Power Inc. - http://www.xogen.com/ This is the website of a Canadian company who is trying to bring Super-Efficient Electrolysis hydrogen to market.

Genesis World Energy -

http://www.genesisworldenergy.org/genesis_world_energy.htm

This is the website of a new group that has developed a new method of Super-Efficient Electrolysis and a hydrogen fuel-cell technology combination. If you are interested in Super Electrolysis definately check out this website.

PATENTS - Following are three patents that relate to this technology that you might want to look up.

Chambers -USP #6126794
Freedman - USP #2,927,856
Meyers - USP #4936961

Ha valaki akarja, én - szabadidőtől függően - tudnék fordítani cikkeket

Előzmény: advocate (-)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 78
Thx!
A JNL-en megkeresem a humort! :)
Előzmény: JFEry (76)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 77
A kütyüről még annyit, hogy alacsony alkatrész igényén kívül csak a zavarsugárzásának nagysága a jellemzője.(hallhattad)
Szerintem nem lesz belőle semmi, bár legyen!
Előzmény: JFEry (76)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 76
Sajnos nem. De Silan több cikket is felsorolt a megfelelő nevű topicban a dologról.

Ja, és JNL labs honlapján talász humormellékletet a dologról!

Előzmény: NEXUS7 (75)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 75
Hát igen papíron tényleg annyit tudnak, meg kb egyszer kell csak hogy bekapcsoljon egy ilyen kütyü, az aksi már mehet is a szemétbe. Sajnos nálunk elég gyakran előfordul áramszünet.
Remélem azért valami extrát csak tud ez a kis cuccos a már piacon levőhöz képest, különben sok értelme nincs hogy kijöjjenek vele.

Még egy kérdés aztán nem izélgetlek tovább, annál is inkább mert már én is mennék kajolni, meg megkéne nézni mit adnak a tv-ben. :)

Szal' ismersz valakit aki hidegfúzióban utazik?

Előzmény: JFEry (74)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 74
Az a 80-95% nem nagy kunszt. De megy még lejjebb is.
Szerintem, (a kezemben volt)75-80%-nál fognak kikötni a kissebb, és 90-95%-nál a nagyobb kütyűjeik. Ezt tudja a jobb minőségű kapcsoló tápok többsége.

Nem vagyok ellendrukker, csak nekei sem jönne be, ha pofára esnének, mikor a vásárlók (akár hadi) reklamálnának.
Pali szimpatikus srác, csak vannak hülye dolgai.

Én is építettem már olyan egypolusút amin többet mértem, mint kellett volna.
Aztán megtaláltam a mérési hibát, hibákat.

Egelynél bedolgozgat egy Gál Feri nevű tag. Maga a fószer szimpatikus, de több mint elfogult. Mutatott nekem pár dolgot a gencsivel kapcsolatban, de mikor felhívtam a figyelmét a hibáira már nem is válaszolt. ...
Ez van.

Előzmény: NEXUS7 (73)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 73
A lifteresben abszolút egyetértek veled, ha már megszavaztatta a közönséget, max fifti-fifti alapon oszthatta volna el (szerintem). A tévé szerelő fazoné szerintem is jobb volt - az én villany vasutamhoz is olyan trafó volt aminek a potiját használta. :)))

Egyébként 80-95% hatásfok állati jó egy ilyen kütyü esetében (nem saját vélemény)!!!
Ha előbb találkoznak a barátommal talán még a napelem gyártó céget sem adják el a feje fölül és viszik ki Tájföldre. Persze csak ha tényleg tudja is azt amit mondtak.

Előzmény: JFEry (72)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 72
Én is, de hát nem is hazudtam, és nem is mondtam el mindent.:-)

Az igazi kapcsoló üzemű specialista itt Spafi!
Én csak kicsit, érintőlegesen ismerem a témát.

Nem hatásfokot mértünk, hanem frekit és felfutást. És a naygpofám vélemányét kérték a szerkezetről. Megkapták. Ugye tudvalévő, hogy a "feltalálóék " szereint a ketyere vissaz tölti az aksit, ah szabadon megy. Ennek demonstrálására is tettem pár lehetséges javaslatot. Illetve a teljesítmény mérésre is , mivel nyilvánvaló volt, a trapéz-négyszög jelek torz geometriája miatti, a hagyományos mérést nagyon elbonyolító mérési módok használhatalansága. Szerintem a mai napig sem tették meg ezeket a méréseket. Ha igen rájöhettek a hibáikra. Mikor legutóbb (pár hónapja) beszéltem velük, már a kezdeti lelkesedés nagyon megcsappant, és már nem is töltötte fel az akkut a cuc, és már nem is volt szó a 100% feletti hatásfokról. Egy egyszerű kivitelű transzverterről beszélgettünk, ami 80-95% között tud működni. Talán volt alakalmuk mérni! (ha lett volna benne bóni, lecsaptam volna rá. (én sem vagyok teljesen önzetlen))

Igen, az a bozonos duma az kifektető volt.
Volt velem két másik olvtárs is. Jót kajoltunk. Az egyikőjük Fizikus. Ő értette igazán miről is van szó. Én inkább csak ráéreztem az elmélet zavarosságára.

Amúgy az a lifter-verseny dolog számomra tovább utáltatta Eeglyt. Attila a csóka aki a több pénzt kapta az embere volt. A TV szerelő srác pedig egy lekes amatőr, aki sokkal többet dolgozott a cuccon, és az övé feltétlenűl jobb is volt....

Előzmény: NEXUS7 (71)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 71
JFEry!

Úgy tűnik egy cégről beszélünk. Csak én Cs. Pálnak ismerem a feltalálót.

Nem tudom mondjuk, mennyire vagy otthon te is az inverterekben, én ugyan csak annyira amennyire az egyik mérnök haverom -aki szintén ott volt a konfon- egy két szót elmond. Na szóval ő pl. a "napelemiparban" érdekelt, így meglehetősen felizgatta a dolog és meggyőzőnek is találta.

Azt írtad egy két alapdolgot mértetek.
Arra lenné kíváncsi, ha mértetek hatásfokot, akkor azt nem színuszos áram esetében hogy határoztátok meg. (Tényleg nem kötözködés, csak mint írtam roppant érdekel a dolog.)

Mondjuk az az ilyen bozon olyan bozonos duma, ott az előadáson, annak ellenére, hogy roppant komolyan hangzott egy kicsit mellbevágott.

Előzmény: JFEry (70)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 70
Én is ott voltam a konferencián. (én szoktam belekiabálni)
A "feltaláló" srácot is ismerem. Maradjunk annyiban, hogy nem tud mérni, és C. Palinak hívják. Járt nálam, és mértem is a szerkezetének egy alapmodelljét. Mivel titoktartási marhaságot irtam neki alá, ezért a ketyeréről(annak ellenére, hogy a Neten is fent van )nem beszélhetek.

Tény: nem tudnak mérni, és ettől hiszik azt, hogy a szerkezet 100% feletti hatásfokú. 109%...

A Bajuszos emberkét is, aki(KFKI-s?) ismerem. A céget pedig Energotech alapítványnak hívják. A tagdíjból élnek... halnak...
Szokott lenni összeröffenésük is Erzsébeten.
A "tégy a hülyeség ellen" topicban valami hevenyészett beszámolót is talál egyik másik összejövetetelükről. (önszédítőkör)

A különböző motorok mind unuiverzális motorok voltak.

Mivel Pali, aki Tamás is, Egelynek nem akarta kiadni a kapcsolástechnikáját a cuccának, ezért természetesen egy light bajusakasztásnak lehetsz a szemtanúja. egely felkínálta a laborját egy méréssorozatra, cserében a kért információkért. Az önzetlen.
Végül nálam is mértünk egy két alapdolgot. Aztán, hogy látták nem lekesít a dolog, és nem tapsolok a butaságaiknak el is laposodott a kapcsolat. Bennem megbíztak. E-ben nem.

Előzmény: NEXUS7 (69)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 69
Oks JFEry!

Akkor te vagy az én emberem!!!!

Lenne itt egy cég, Energetik rt. bt. vagy mi az isten. Van köztük elméleti fizikus, KFKI-s szakemberek, megy egy igen okos (szerintük) elektromérnök.

Egy tavasszal rendezett konferencián bemutattak egy szerkezetet. Nem tudott mást csak némi egyen áram segítségével, viszonylag nagy teljesítményű gépeket üzemeltettek. Szal mondjuk úgy egy sima kis inverterről lenne szó, csak éppen úgy tűnik 100%-nál azért nagyobb hatásfokkal működik. A kijövő váltóáram, meg nem színuszos. Ennek ellenére vígan meghajt különböző motorokat. A teljesítményéről pl azt monták, egy autó aksira rákötve simán eldolgoztak egy 3.5 kW-os betonkeverővel.

Szal én magam nem értek az inverterekhez. (csak olyan szinten, hogy mindíg jókat rugok a szünetmentes tápokba a munkahelyemen, mert útban vannak. ;))) A téma viszont izgatja a fantáziámat. Valamikor összel (októbert mondtak) akarnak kijönni a kereskedelmi forgalomba ezzel a cuccossal.

(Habár a konferencián Egely is ott volt, de úgy vettem észre nem felhőtlen a viszony köztük. Ha ez esetleg vígasztal)

Előzmény: JFEry (68)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 68
Teljesen félreviszed a dolgot azzal amit rólam irogatsz. Többször is, több helyen is utána néztem enenk a dolognak.Levetettem a politikai undort amit ennek az emebrnek a megnyilvánulásai keltettek bennek(Gr Sp.) és az előadásait is megnéztem.Hajlandó lettem voln amint befektető jelentősebb összeggel beleszálni a dologba. de megfontolt voltam. Szerencsére. Ez a vizes dolog semmi másról nem szól mint Vízenergia alapítvány fentartásáról. Tizenhét-nyolc év alatt semmi más nem született az ügyben mint egy nem elfogadható elméleti reakció folyamat, és a magyarkodó szófosás.
Te mire vagy ennyire lelkes?
Láttál valamit, tudsz valamit? Vagy csak bizakodsz ok, és indok nélkül?

Az eredeti leírás nem tartalmazza a ZPE kifejezést, sem annak bármely szinonímáját.
Nem tudom minek kevered ide.

"Energia tenger ami hatással van az anyagra..." Milyen hatással? Ha csak nem arra gondolsz, hogy ez nélkül nem lenne anyag. Akkor meg mi? Mert akkor csak állítsuk elő azt a valamit, és már meg is lesz az utunk az energia tenger vilaágunkba történő becsatolására.

Nem kizáró elv vagyok, hanem szkeptikus. Olyan aki a lehetőségek szerint utána jár annak amiről mer nyilatkozni. Te mi alaján nyilatkozol?

Előzmény: NEXUS7 (65)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 67
teljesenmindegy75

A válaszom a felvetésedre: C-720 ;)))

Amúgy nem tudom mi a probléma az egésszel, van 3-4 olyan effektus is, amit elismert tudósok publikáltak, és a ZPE különböző makroszkópikus testekre gyakorolt hatását írja le (a részecskékről nem is beszéve). Mond ez a név neked valamit, hogy Paul Davies? (esetleg Feynman)

A helyzet sokkal bonyolultabb annál, mintsem hogy azt mondhassuk ezek az emberek (pl Egely) az ujjukból szopták ki ezeket a dolgokat.
Az átlagnál kicsit nagyobb a fantáziájuk?
Lehet.

De kérdezem én kinek volt még akkora fantáziája a tudományos világban Szilárd León és Einsteinen kívül a VHII elején, hogy petícióval merjen fordulmi az amerikai elnök felé az A-bomba miatt?

Ez nem azt jelenti, hogy Egelyt Einsteinhez akarnám hasonlítani, ez ellen valószínűleg azért ő is tiltakozna. (talán nem is akkora az arca, mint egy IFA ponyva, mint ahogy azt egyesek hírdetik- oks. azért ő is csak ember, szal vagyik valami elismerésre :)).)

Na most ugye továbbgondolva az egészet, Einstein, Szilárd, Fermi voltak azok akik A BOMBÁT megalkották?

Egy l.f.szt!

Az a több ezer technikus, mérnök, szakember akik Los Alamosban dolgoztak, az USA nemzeti jövedelmének nem kis részét elköltve.

Költ bármelyik kormány is annyi pénzt mostanában a ZPE kutatásra mint a Manhattan projektre annakidején?
Legjobb tudomásom szerint NEM!

Kérdezem én hol lenne most az atom ipar, hol lenne Paks, ha a nagyhatalmak nem akartak volna Bombát?
Sehol! (Az atomerőművek építése olyan horribilis összegbe kerül, hogy simán megéri fosszilis energiát felhasználó erőművekbe fektetni. kik is akarnak manapság atomerőművet? Irán É-Korea. Vajon miért?)

Amit leírtam az NEM egy összeesküvés elmélet! Nem áll mögötte tudatosság a tudomány, ill a kormányok részéről (és pontosan ez a baj).

Előzmény: teljesenmindegy75 (66)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 66
Nezd, ha ez valoban muködne analog modon a höszivattyukkal, akkor mar reges regen elismert tudosok is jovahagytak volna, mitöbb tovabb kutattak es publikaltak volna az eredmenyeket.

A tema jelenlegi követöi - mondjuk ki - sarlatanok. Amig nem irjak le nekem es a tudomanyos közeletnek feketen-feheren, hogy mi a tetel es annak mi a bizonyitasa, addig nem erdemes a levegöbe beszelni es azt hajtogatni, hogy ezeket a "tudosokat" mennyire uldözi mindenki. Szomoru, hogy ezek az emberek Galileihez hasonlitjak magukat.

Hangsulyozom, ez a cirkusz a vizes auto körul egyelöre semmi mas, mint szenzaciohajhaszas, mellebeszeles, es a közvelemeny felretajekoztatasa, amely nagyon sulyos karokat kepes okozni, es amely ellen egy joerzesu embernek fel kell lepni.

Előzmény: NEXUS7 (65)
NEXUS7 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 65
teljesenmindegy75

;))))
Látom kapisgálod a dolgot.

Nos egyesek szerint van kizáró elv, mások szerint nincs. Egyesek szerint az egyetlen kizáró elvet az olyan emberek jelentik, mint amilyen attól tartok JFEry barátunk is, aki maga kizárja ezt, és ezért kizártnak tekínti, hogy egy ilyen "főtt ételeket" kizáró kütyükkel töltse az idejét.

Ahhoz viszont, hogy kizárjuk a lehetetlent, nyitottnak kell lenni és elvégezni bizonyos kísérleteket, ha már ez a tudomány alapelve ugyi.

A termodinamikáról meg annyit, hogy újfent megismétlem azon kijelentésem, mely szerint a termodinamikai törvényszerűségek egyetlen dologra vezethetők vissza és ez az abszolút fekete test sugárzása, meg az ő spektruma.

A ZPE hívők csak azt merészelik mondani, hogy létezik az anyagnak egy másik sugárzása a termikuson kívül, vagy létezik egy másik energia tenger is, ami hatással van az anyagra, kinek melyik megfogalmazás tetszik!

Továbbá ez a kijelentés nem zárja ki, hogy használjuk ebben az esetben is a körfolyamatokat leeíró matematikai formuláinkat, sőt kell is használnunk őket ha egyszer valamilyen berendezést akarunk építeni!

Előzmény: teljesenmindegy75 (64)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 64
Ha azonban megsem akarsz elszkadni a ZPE-tol olyan ertelemben, hogy azt majd megcsapolod es pont a vizet akarod hasznalni az energia atvivö közegnek, akkor sem szabad serulnie az energia megmaradasnak.

Ha jol ertem, akkor az az elkepzelesed, hogy az energia vivö anyag (ami innentöl kezdve lehet szinte barmi) fogja felcsipni az energiat a zero ponti energiabol es atadni a környezetnek, aztan majd valahogyan elöbb utobb az egesz relaxalodik, azaz a zero ponti energia visszakapja amit adott es a környezet meg elveszti amit kapott.

Maskepp: egy olyan höszivattyurol van szo, amely nem egy közegböl, hanem a vakuumbol nyeri a höt es adja tovabb a hutö/futö közegen keresztul a környezetnek. Ez igy elegge logikusnak is tunhet elsö nekifutasra.

Ugyan nem vagyok otthon a ZPE definiciojaban, de bizonyara van vmi kizaro elv es ezert tiltakoznak a termodinamikahoz jol ertö igazi tudosok.

Előzmény: NEXUS7 (60)
JFEry Creative Commons License 2003.08.17 0 0 63
Ennyit tud.
És még a nevekkel is szemétkedik.
Előzmény: teljesenmindegy75 (62)
teljesenmindegy75 Creative Commons License 2003.08.17 0 0 62
Szia Nexus,

Nos, ha a viz csak egy vivö közeg, akkor Te nem beszelsz masrol, mint a gözgep, amelyet tök jol leirja a Carnot-ciklus :-))) Ha megforditod, akkor meg kapsz egy höszivattyut. A lenyeg, mind a kettönel megmarad az energia.

Mielött elöveszel ilyen fogalmakat, hogy ZPE, talan elöször a klasszikus termodinamikat kellene atböngeszned. Hidd el, hogy ha jol fölirod a 3 axiomat (mer' ugye van egy 0. is), akkor tök jol kijön minden evilagi termodinamikai rendszer muködesenek az esszeru magyarazata. Kar ezeket megeröszakolni es csipöböl elörangatni a ZPE-t.

Előzmény: NEXUS7 (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!