Pörkőtt, tőtött káposzta, tiramisu, meggyes pite, almás pite, mátrasi bor Imre bácsi tollából romhányi ballagási menüsorként, aztán majd később villányi kaberné savanya cuccválogatás után levezetésszakmailag.
Holnap pedig teljesítményhurcolkodás, az is kemény sport :-)
Srácok nem tudtok valami olcsóbb, tiszta, kultúrált nyári szállást 2 fő részére a Balaton északi parján (akár a hegyen lévő falucskák is érdekelnek) Átutazóban mennénk egy 2-3 napra túrázásból de az ilyen apartmanokat vagy aranyárban adják ki a tóparton vagy 4-6 főnek éri meg kivenni 2-nek nem :(
Még nem, de az imént vettem egy tubus Richtofit sportkrémet, mint a régi szép időkben, az első Kinizsim előtt... :))
Az a szerencse, hogy ez már annyira hosszú, hogy lehetetlenség belegondolni. Egy K100 vagy egy T100 is hosszú, de azokat egy hosszú gondolatmenet során végig lehet tekinteni, és ezáltal elborzadni. A Turulnál erre nincs mód, túllép még az emberi gondolat végtelenségbe szárnyalási képességén is. :)
Na de ez egész jó. Még kicsit finomítom, és jó lesz akár bevezető bekezdésnek a "Halál 30 órája", vagy a "Hogy jártam (meg) a Turul első részén", esetleg "A zombivá válás kézikönyve" elejére.
Most pedig élek az utolsó nyirmogási jogommal a holnapi 192 km előtt.
Nyirm!
Szerencsére ehhez még közeli távot se futottam soha, így fogalmam sincs, milyen lehet, tehát a para-fokozatot egyelőre normál szinten tudom tartani (amit nem ismerek, attól nem tudok rendesen félni se).
A lábam viszont eléggé fáj ahhoz, hogy bárhol lelkifurdalás nélkül kiszálljak, tehát ha nem sikerül (jelenleg 50%-nál semmiképp nem tippelnék többet, de egyes pillanatokban inkább a nullához konvergál a tippem), máris bőven van rá indokom. Ahhoz viszont nem fáj eléggé és főleg nem behatárolható a dolog, hogy alapos indokom legyen nem indulni. Szóval a kocka el van vetve, a majom meg el van szánva. :)
ui: ez legalább annyira elmebeteg vállalkozás, mint egy Spartathlon vagy UTMB, de mivel utóbbiakon akad pár ember, aki elindul (sőt olyan is szokott, aki teljesíti), ezért talán bocsánatos bűn, ha néha magam is elmebeteg célt tűzök ki.
Végezetül: kolbászbanántúró!*
*Utóbbi jól szemlélteti a holnap ilyenkor a gyomromban valószínűleg előforduló állapotokat, az elfogyasztott menü eetleges ismertetése esetén előfordulhat majd némi betűkeveredés. :)
Csak azért írtam ide, hogy HA túlélem, és HA netán még beszámolót is írok a megtett 10-20-30... (vagy akárhány) km-ről, legyen mit beidézni, a futós topikokba meg azért nem írom, mert annyira valószínűtlen az egész, hogy az már szinte vicc. Bár kétlem, hogy holnap ilyentájban lesz kedvem röhögni. :)
Legutóbbi ismereteim szerint a buszok megállnak a szigeti bejárónál is. Játszótér meg nem kell annak a gyereknek, az egész sziget az neki. A halastó talán nincs messze attóla végétől.
berzsoka! Kedden munkaegészségügyi vizsgálatra kell mennem a Teve utcába. Viszem Dzsidzsit, remélem, hamar végzünk, és belefér még valami jutalomprogram a környéken. Először a Margitszigetre gondoltam, de az valószínűleg nem férne bele az időbe (elvillamosozni az Árpád-hídig, a lejáróig, aztán átkommandózni a Szigeten a játszótérig.)
Viszont rémlik, hogy mondtad egyszer, hogy van valami játszótér az Árpád-híd közelében a pesti oldalon. Ez merrefelé keresendő? (És van-e rá valami sansz, hogy ha ott leszünk ebédidő táján, esetleg arrafelé járj?)
ne is mondd... este Gödön a cimbinél a teraszon, a tücsökciripelős nyárestében fröccsözésnek indult a program, meg ropi, mogyi... aztán előkerült a törköly :-)
Az RSD egész más karakter, mint az Élő-Duna. Szinte állóvíz, iszapos fenékkel, másként kell pecálni és másra is lehet számítani. Úszózni érdemes a mély iszap miatt, és lehet számítani a tenyeres kárásztól az átlagpotykán át brutál zsinórtépő, harcedzett amurokra is.
A pesti Dunán is van jobb hely a tegnapinál, amúgy semmi kétséged ne legyen afelől, hogy a Balatonon megtanult horgászat után átnyergelni a váci szakaszon a Dunára bizony nekem is küzdelmes volt, az első pár peca hasonló sikerekkel járt, mint a tegnapi :-)
Idő kitanulni, de ha megvan, akkor szerintem már nem akar mást az ember, max. más folyóvizeket. A Duna Isten! :-)