Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

gaz.69 Creative Commons License 2009.03.21 0 0 1769

Hi!

Forgalomba nem helyezhető? A dieseles. Mert, ha igen, talán érdekelhetne is...:-)

Előzmény: ivecosjani (1768)
ivecosjani Creative Commons License 2009.03.16 0 0 1768

Hello,

Eladnám a következőket:

Aro10, gyárilag 1,6-os turbó diesel motorral, fehér színű, tökéletes állapotban, új akksi, olaj, olajszűrő, levehető keménytetővel, hobbi célra eladó. Iár: 250000 ft

Aro10, jó állapotban, rozsdamentes karosszériával, jó gumikkal, jó hajtáslánccal. eladó. Iár: 170000 ft

Érd: 06205830407

Jeladó Creative Commons License 2009.03.11 0 0 1767
Persze, hogy D 127 es, mert a 320 asba azt szerelték, kettő is volt nekem (lásd lejjebb a kép)(pontosabban két változat volt a Brassoi, meg a Cimpulungi, de a különbség minimális volt , illetve ellenkező irányba forgott)
Előzmény: aroadventure (1765)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.10 0 0 1766

Sziasztok!Van egy eladó vadonatúj generátorom ha valakit érdekelne,10000 Ft.-ért!

304604073

aroadventure Creative Commons License 2009.03.10 0 0 1765

D127 es motor :) ( a piross 243-as eredeti gyari motra)

A szervo szerelesnel ki kellet venni, es beletenni egy fogaskereket ami a pompat hajtja .

En a feher tetot tulajdonkeppen csak jobb kinezetert csinalnam meg, de ha valoba erzodik a kulombseg nyaron akkor mindenkepp megeri.

Nyaron el lehet mondani hogy meleg van az autoba.... telen kevesbe.

udv
Előzmény: Jeladó (1763)
rabó Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1764
Sziasztok!

Aro 10-hez keresnék komplett váltót. 4 db utcai gumi és 1 pár tükör eladó.

Köszönöm!
Jeladó Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1763
Akármi legyek, ha ez nem egy 320 D motorja ! A fülke tetejét én ezüstre festettem.nyáron visszaveri a napsugarat, és nem olyan meleg az autó.
Előzmény: aroadventure (1760)
ivecosjani Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1762

Helló mindenki!

Aro 10-be keresek motort, 1,4-es Dacia motor is lehet.

06205830407

aro-oliver Creative Commons License 2009.03.03 0 0 1761

Üdv mindenkinek!

Velem illetve az ARO-val mostanában nem sok minden történt, nem nagyon megyünk vele, elsősorban a sózás miatt. Persze ha kell használom.

A múltkori hidegekben azt hittem nem úszom meg a zárcserét az ajtókon, kinyitás után nem tudtam becsukni, majd később már a kinyitás is alig ment.

Gondoltam kipróbálom az "agyon dícsért" WD 40-et, telefújtam az összes zárat, zsanért, és reteszt ami a kocsin fellelhető.

Nem reklámozni akarom a szert, mert én is a boltban vettem, de azt hittem újak lettek  a zárak, olyan finoman nyílnak és csukódnak azóta. Persze amennyire a finomság jellemző kedvenc márkánkra!

Sajnos az én filmem csúszik még...

István, nem festeném le fehérre a tetőt, de ez csak az én véleményem, amúgy gratula az új kormánygéphez!

Viszont műanyag doblemezvédőket raknék be. Már régebben írtam nekem nagyon bevált, igaz kétévente kiveszem és újra lealvázvédőzöm mögötte a lemezt és úgy vissza.

Az enyémen mióta ki lettek cserélve az alsó trapézok, nagyon könnyen lehet kormányozni. A régiek úgy elrohadtak, hogy már terpesztett a kocsi.

Jelenleg a motorfelújítás/motorcsere  van még mindig napirenden, amit a nyár végére szeretnék megoldani , meg persze a folyamatos fel-fel bukkanó kisebb-nagyobb javítások ami nélkül nem is lenne teljes az élet...

Akinek van ARO-ra fel!

Előzmény: aroadventure (1758)
aroadventure Creative Commons License 2009.03.01 0 0 1760
aroadventure Creative Commons License 2009.03.01 0 0 1759
meg annyi hogy az en kisfilmem is nemsokara kesz van.... :)
aroadventure Creative Commons License 2009.03.01 0 0 1758
Sziasztok

Megint elegge pangas van... :(

Senki nem szerel semmit??? senkinel nem tortenik semmi???

En atalakitottam az autot :) kicsereltem a kormanykazettat szervo kazettara.

Teljesen megszunt a holtjatek es most tenyerrel lehet tekergetni. :)

Eltorott a bal elso rugo amit meg most se csereltem ki...

Elrobbant egy fekvezetek es feknekul maradtam....
A bal hatso kerkehez vezeto rezcso lyukadt ki... Erte a pant ami a tengelyt nem engedi nagyon eltavolodni az alvaztol. 25 evig surolta aztan most szetrobbant.

Ki kell csereljem meg a ket legszelso gombcsuklot a kormanymunel es utana viszem futoszogbeallitasra :) :)

Nyaron kicserelem a ket elso sarvedot es le a akarom festeni az auto tetejet feherre ugy ahogy a Defendereknel van, ugyszinten a felniket is.
Mit szoltok hogy fog kinezni????

udv es ARO-ra fel !!!!! nem halhat ki teljesen a forum !!
satya4 Creative Commons License 2009.02.22 0 0 1757
A 324-es aro eltünt a használtautóról, csak nem valamelyik fórum tag vette meg?
krizsan Creative Commons License 2009.02.18 0 0 1756
http://www.youtube.com/watch?v=qeZWqjdNlpw
toanla Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1755

Sziasztok keresek ilyen vizhőfokmérő müszert, ill ha számlap van az is nagyon jó lenne! számozottat keresek, olyan amin nincs számlap olyan nem kell.
krizsan Creative Commons License 2009.02.09 0 0 1754
Hmm felraktak egy 324-est a használtautóra, és nem is drága!

http://www.hasznaltauto.hu/2706806_aro_324_1996
Jeladó Creative Commons License 2009.02.04 0 0 1753
Azt honnan veszed , hogy én rendszám nélküli autóval fuvaroztam ? A képen látható a rendszám is. Olvass figyelmesebben.
Előzmény: rókagamba (1742)
szabikaaaa Creative Commons License 2009.02.03 0 0 1752
Bocsi, hogy 2x elkuldtem ugyanazt az infot. Hibat adott a gepem es azt hittem nem ment el, ezert elkuldtem megegyszer.
szabikaaaa Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1751
Udv.

Azon a linken van egy klassz 324-es. Nezzetek meg, nekem tetszik.

Mellesleg tudok egy elado 244-es ARO-t egy 1 tonnas utanfutoval. Nagyvaradon elado. Allitolag nagyon jo allapotban van, felujjitott brassoi motor es futomu, plussz futes, gallytoro racs. Ki van szedve a forgalombol, de allitolag akarmikor beirathato. 1000 eurot ker erte a tulaj. Ha erdekel valakit szoljatok. Mar reg keszulok megnezni es feltenni egy par kepet a forumra.

Udv.
szabikaaaa Creative Commons License 2009.02.01 0 0 1750
Hello!

Azon a linken van egy klassz 324-es. Ajanlom figyelmetekbe. Nekem tetszik.

Tudok egy elado 244-es ARO-t Nagyvaradon. Ki van szedve a forgalombol, de allitolag akarmikor beirathato. Van hozza egy 1 tonnas utanfuto. Allitolag jo allapotban van a verda, felujitott brassoi motor, felujitott futomu. 1000 eurot ker erte a tulaj. Lehet egyeseknek soknak tunik, de lehet megeri. Mar reg keszulok megnezni, kesziteni egy par kepet es feltenni a forumra. Ha erdekel valakit szoljatok.

Udv.
krizsan Creative Commons License 2009.01.31 0 0 1749
Üdv!
http://www.arocenter.hu/
Ezen az oldalon találsz eladó Arókat, Kiskundorozsmán (Szeged), ahol az aró bolt van. Ezek használtak, de lehet hogy tudnak segíteni újabb gép beszerzésében is.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.30 0 0 1748
hello. aró kereskedést keresek. de eddig eredménytelenül. valaki tud bármiféle segítséget nyújtani nekem ez ügyben?? új, minnél jobb állaopotban levő "csodát" szeretnék vásárolni! román kapcsolati lehetőségek is érdekelnének. segítségeteket köszönöm. balázs
kiskovács2 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 1747

Sziasztok!Tudtok e papírok nélküli platós 4x4 Aro-t olcsón Siófokhoz minél közelebb?

Előre is köszönöm

csundis Creative Commons License 2009.01.28 0 0 1746
sziasztok.Aro 320D platós 82 évjáratú autóhoz kellene,mert most akarom kicserélni a váltót és akkor egyuttal a kinyomócsapágyat is szeretném kicserélni mert érzésem szerint ráférne.Ha tudtok segíteni legyetek szívesek.előre is köszi.Csundis
Előzmény: szabikaaaa (1745)
szabikaaaa Creative Commons License 2009.01.28 0 0 1745
Szia!

Jo lenne, ha konkretizalnad pontosan milyen autohoz kene a csapagy. Gondolom, hogy ARO-hoz, de megis melyik modellhez. Nem biztos, hogy mindegyiknek ugyanaz a merete. En nem reg ujjitattam fel az egesz kuplungom es koztuk a csapagyat is csereltettem. Ha meg megvan a regi megadom a meretet. Ha nincs, akkor azt javaslom, hogy erdeklodj egy alkatreszuzletben vagy hatha a tobbiek tudjak.

Udv.
Előzmény: csundis (1744)
csundis Creative Commons License 2009.01.27 0 0 1744
sziasztok.segítsetek.kuplung kinyomócsapágy méretét szeretném megtudni.köszi
szabikaaaa Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1743
"Szeressuk egymast gyerekek,
A sziv a legszebb kincs..."
rókagamba Creative Commons License 2009.01.26 0 0 1742

?????

ha te viszonteladó vagy/voltál, nics mit tárgyalni.

egyetlen szakmai hozzászólásod sem volt eddig.

arra meg hadd ne gondoljak, hogy mit fuvaroztál egy rendszám nélküli autóval.

szeretem a sértődős embereket.először észt osztanak, utána megsértődnek.akinek nem inge, ne vegye magára...

téma ejtve.

Előzmény: Jeladó (1741)
Jeladó Creative Commons License 2009.01.25 0 0 1741
Valamit nagyon félreértettél. Én árultam is ezeket az alkatrészeket, és ha gond lett volna velük jelzik a vásárlók.
1/ Magánvállalkozóként nem engedhettem volna meg magamnak ,hogy a vevőim elégedetlenek legyenek.
2/ Én magam javitottam az autómat és talán még értek is hozzá.
3 / Hiába irod , hogy gondod volt velük, ha nekem nem volt nem érthetek veled egyet.
4 / Én nem erdész vagyok csak fuvaroztam vele, bár lehet ,hogy igy kicsit többet mint te.
5/Mivel Pesttől 240 km re lakok nem értem mit irkálsz Pesti aszfaltról.....
6/Mindenki ott veszi az alkatrészt ahol akarja. Na ebben egyetértek veled.
7/ Lejjebb megnézheted az autómat , feltettem róla képet, képzeld nem szégyellem , hogy ilyen állapotban adtam el.
Előzmény: rókagamba (1740)
rókagamba Creative Commons License 2009.01.19 0 0 1740

elég gáz autód lehetett, ha 2 millát költöttél rá.ebből vehettél volna valami komolyabb normális verdát is.nem tévedtél el a nullák tengerében?

attól, hogy dicséred őket, még nem lesz igazad.ha neked nem volt velük gondod, örülj neki. nekem csak gondom volt eddig.ettől függetlenül jelenleg kis hazánkban vállalkozási szabadság van: mindenki abban vállalkozik amiben akar és úgy, ahogy tud.

műszaki: én is tudok ilyen helyet. a gond az, hogy nekem munkaeszköz az autó. mivel erdész vagyok, nem arra kell, hogy az udvarban álljon. nem pesti utcavagánykodásra kell, hanem erdőben menni vel, hegyek közt.

ha aszfaltra kéne, szarnék rá.ha belegondolsz, mire van a külső összekötő / kormánygömbfej / nem írsz ilyet. ezt műszakiztathatod mindenhol, attól még nem fog megjavulni. sőt épp ellenkezőleg: ha bemész egy gödörbe kiszakad.én meg elég sok gödörbe megyek bele, hivatalból és magáncélból egyaránt.

Előzmény: Jeladó (1739)
Jeladó Creative Commons License 2009.01.11 0 0 1739
Mondtam én Nektek, hogy Szegeden Marika, meg Tóth Pista hozzáértő szaki. Nekem nem volt gondom velük.
Előzmény: afitos (1738)
afitos Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1738

Mindenkinek köszönöm a segítő ötleteket.

Az autó ugyan még nincs összerakva, de az alkatrész már megvan.

Mivel az az út nem volt járható, hogy a teljes keresztmetszetben átedzett Dacia nyelestengelyből legyen elkészítve, mert azt nem lehet visszalágyítani; a teljesen egyedi gyártás mág nagyon drága és körülményes lett volna, ezért új, belevaló ARO alkatrészt vásároltam hozzá.

A Szeged-Dorozsmai boltban lehetőséget kaptam, hogy mérőeszközzel felszerelkezve, plusz próbálgatással, lehető legszorosabb illeszkedésű nyelestengelyt vegyem meg készletükből. Remélem pár évig gond nélkül fogja szolgálni a gépet.

Még egyszer köszi.

Előzmény: Jeladó (1729)
szabikaaaa Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1737
Koszi szepen. Lesz motorhang is, csak azon a filmen meg dolgoznom kell.

Udv.
Előzmény: krizsan (1734)
Jeladó Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1736
Vidd olyan helyre ahol kevesebbet szaroznak vele........
Előzmény: rókagamba (1732)
Jeladó Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1735
Elküldtem Csundis-nak az ARO alkatrész könyvet , kérd meg küldje el a gyári cikkszámot belőle.
Előzmény: rókagamba (1732)
krizsan Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1734
Jó kis videó és az autó is tetszik! Bár én a hangjára is kíváncsi lennék:)
Ment rá az 5 csillag:)
Előzmény: szabikaaaa (1733)
szabikaaaa Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1733
Udv mindenkinek!

Eloszor is B.U.E.K.! Masodjara az igeret szep szo, ha betartjak ugy jo, elkeszult a kis videom a verdamrol, igaz egy kicsit kestem. Nezzetek el nekem. Nem kell semmi nagy dologra szamitani. Sajna ido hianyaban gyengebb lett, mint szerettem volna, de majd a legkozelebbi jobb lesz.
Az alabbi linken megtekinthetitek.

Udv es minden jot!

http://www.youtube.com/watch?v=5l_dikCBi4A
rókagamba Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1732

platós arós társaim!

nézzetek föl a hasznaltauto.hu alkatrész fülére, érdemes. ARO típus alatt 1 db hirdetés van, 1 csóka árulja a 243-as dobozolt alkatrészeit.

nem tudja valaki, hogy a  külső összekötő elnevezésú alkatrésznek mi a hivatalos neve?valszeg kormánygömbfej és rudazat lehet, de így sem értik valami nagyon. egyébként Szlovákiából rendelek ( a váradi aró üzlet infója alapján), ezért szükséges a hivatalos elnevezés.

isten mentsen az aro múszakiztatástól. rémálom.már másfél hónapja vívok vele.mindig új problémák merülnek fel, ha egy megoldódik, kettő támad helyette. ha rám hallgattok, el se kezditek.

előre is köszi 

Előzmény: rókagamba (1731)
rókagamba Creative Commons License 2009.01.05 0 0 1731

ránk férne...

a váciról nem hallottam, de keresem bőszen. az üllőit ismerem, beírom a telszámát a közeljövőben. platós aróhoz van cuccuk, dacia-motoroshoz a csapágyakon kívül semmi szinte. a stílusuk érdekes, de legalább egyértelmúen megmondják, hogy milyük van vagy nincs.remélem, még megvan az üzlet, mert az utóbbi 3 hétben csak kicsörög a telójuk.

a váradi aro üzletet fölcsörögtem, 10.4-hez nem sok minden volt náluk.platós aróhoz viszont sok minden.udvariasak, segítőkészek, megmondják, hogy milyük van és mit tudnak szerezni. A MAGYAR VÁLLALKOZÓK TANULHATNAK TŐLÜK!

erdélyi arósok, irigyellek titeket.

Előzmény: satya4 (1697)
satya4 Creative Commons License 2009.01.02 0 0 1730
Régebben volt márkakereskedés is, kár hogy már nem gyártják ezeket az autókat.
Jeladó Creative Commons License 2009.01.01 0 0 1729
Debrecenben tudok profi szerelőt, aki aro szervizben /is/dolgozott.
Előzmény: afitos (1721)
satya4 Creative Commons License 2009.01.01 0 0 1728
Sziasztok BÚÉK mindenkinek, meglett oldva már a dolog.
cuccos34 Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1727

Hello Sanya 4 !

Állítólag a barátodnak 5 címe van aro alkatrészekhez !

Szerintem hívd fel még ma a barátod , hogy megossza veled amit tud .

B.U.É.K.

Előzmény: satya4 (1713)
csundis Creative Commons License 2008.12.31 0 0 1726
Minden kedves Aro és nem Aro tulajdonosnak békés boldog új esztendőt kívánoki!Üdv:Csundis
szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1725
Zsir a verda, gratulalok hozza. Nekem tetszik.

Mellesleg a videoklippemmel meg nem keszultem el, de az ujev elso napjaiban felteszem a youtube-ra.
Addig is minden kedves forumozonak B.Ú.É.K. és A.R.O. :)
Előzmény: krizsan (1724)
krizsan Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1724
Gyártottam Photoshop-al egy "tuning" 324-est a 320-asunkból és gondoltam megosztom veletek:) Aki gyári állapot hívő, annak kicsit sokkoló látvány lehet...:)

szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.29 0 0 1723
En azt ajanlom neked inkabb kerd el PB/CzK-tol a Bela Ba elerhetoseget. O Magyarban is van, beszeli is a nyelvet es rengeteg ARO-t szerelt. Nala jobb szerelo nem kell. Csak azt sajnalom, hogy nem itt lakik Varadon.
afitos Creative Commons License 2008.12.28 0 0 1722

Szervusztok, mivel ma szétszedtem az autót (kivettem a motort), talán érdekes lehet számotokra is, hogy mi is történt valójában vele. Én nem egészen erre számítottam.

A neyelestengely a kupungtárcsa mögötti részen egyszerűen eltörött. Én korábban arra számítottam, hogy az a ricnizett vége amelyik a váltóba belemegy megkopott, lekoptak róla a ricnik, de amint a fotókon látható, hogy nem így történt.

A megoldáson gondolkodom, azon a képen amelyiken három tengely van ez egyik a törött tengely két darabja, a másik egy ARO 10 tengely használt kopott állapotú, a harmadik pedig egy DACIA tengely. Arra gondoltam, hogy ebből készíttetem el nagyon pontosan méretre megmunkálva a váltóba menő véget, mivel mérete alapján kiadná. Ez a jövő hét feladata lesz, nem tudom találok e megfelelő műhelyt akik ezt a munkát elvállalni is hajlandóak lesznek.

Ha van valakinek ötlete, továbbra is szívesen fogadom.

Üdv.

afitos Creative Commons License 2008.12.27 0 0 1721

Köszi, bár sajnos jelenleg valóban nem aktuális. Esetleg valakinek a váltóhibával kapcsolatban hosszútávra szóló ötlete? Vagy olyan romániai magyarul tudó szerelő elérhetősége, aki sokat találkozik Aro váltóval.

Köszönettel.

Előzmény: szabikaaaa (1717)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1720
A Dizel platós ARO-ba tettunk UAZ kuplungtárcsát, igaz reszelővel kicsit a bordát meg kellett igazitani, hogy könnyen csusszon. Jobb mint a román.
Előzmény: szabikaaaa (1717)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1719
A komám Opel fronterájával kimentünk az erdőre. Először elakadtunk aztán kifogyott a benzin, a sok próbálkozástól, meg félrebillent az autó. Na akkor a két asszony a 2 gyerekkel lebandukolt haza, mert mobilt egy se hozott magával, pedig a komáéknak kamionos cégük volt, nem számmitott a 600 ezer ft os számla sem. Eljött a fiam az ARO-val /lásd lejjebb a képen / és lehuzta az aljba mint a dögöt. Ott kerékre állt, benzin befolyt hazamentünk. Koma eldta az opelt.
Előzmény: szabikaaaa (1718)
szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1718
Orom ilyet olvasni. Mar en is alaztam le Hiluxot is meg Land Cruisert is az ARO-mmal.
szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.24 0 0 1717
Hello. Gratulalok az autohoz (nem a mostani allapotara gondolok), csak sajnalom, hogy eloben nem tudtam megcsodalni az idei ARO-talalkozon. Sebaj, majd jovore a marosvasarhelyi talalkozon. A problemadra nem tudok jo megoldast, mert nagy ARO-m van.

Udv.
Előzmény: afitos (1710)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1716
Helyettesiteni nem tudtam, de szeged Aro bolt . a lejjebbi tel számon, utánvéttel. olvass vissza.
Jeladó Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1715
Csak ugy ha készítel hozzá egy átalakitót, vastag lemezből, igazából nem nagyon jó lassubb a ford.
Előzmény: csundis (1714)
csundis Creative Commons License 2008.12.23 0 0 1714
sziasztok.érdeklődnék hogy bár az MTZ önindító kivülről ugy néz ki mint az ARO-é mi a különbség a kettő között.jó-e az MTZ öninditó az ARO-ba.
satya4 Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1713
A barátom kint dolgozik erdőn a 320-sal a toyota hiluxot lealázta, úgy kellet kihúzni a toyotát, úgy néz ki nincs benne termosztát nem tudja valaki hol lehet kapni pest környékén?Vagy esetleg mivel lehet helyetesíteni, előre is köszi.
Jeladó Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1712
Na ugye. Az oka : Alul az alvázon található egy sárgarézből készült kocka /téglalap/ amibe a fékcsövek mennek. Arra megy egy db. kábel. Szerepe : A belül lévő dugattyu fékkör szakadáskor oldalra csuszik-mert a másik szakadt oldalon elfolyik az olaj- és ezért a benne lévő érintkező testel és ezért ég a lámpa. Akkor is ég ha behuzod a kézifékkart, vagy csökken az olajszint a fékolajtartályban.
Javitás : kézifékkart kiengedni, fékolajat feltölteni és ellenőrizni, hogy akkor is ég e a lámpa. Ha ég akkor a következő lépés: Egyik oldalon óvatosan megnyitod a légtelenitő csavart. majd NAGYON LASSAN! nyomni kezdi valaki a fékpedált . Addig nyomja amig a lámpa el nem alszik.Ha elalszik, megállni a pedállal és rögziteni a csavart. Ha nem alszik el, akkor a másik oldalra van elcsuszva, tehát értelemszerüen onnan is meg kell ismételni. Kicsit türelemjáték, én néha meguntam leszedte a kockát , belenyultam , középre toltam a dugattyut és hagytam az olajat magától kifolyni, hogy megteljenek a csövek, ne kelljen légteleniteni. Ennyi.
Előzmény: krizsan (1709)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.22 0 0 1711
Köszönöm , megjött, bocs elfelejtettem, Kellemes Karácsonyt mindenkinek. Használd sok sikerrel a könyvet. Itt ott belejavítottam , mert néhány helyen pontatlan volt, én pedig a gyakorlatban talált helyes adatokkal javítottam ki.
Előzmény: csundis (1708)
afitos Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1710

Szervusztok, a most feltett ARO 10 szerepelt már korábban ezen a fórumon, apám (halasvadas) becses tulajdona.

Sajnos a mai napon megadta magát a váltó azon része, ami szerintem alulméretezett és több ARO 10-nél is hallottam ugyanezen meghibásodásról.

A kuplungtárcsától a hajtást a váltóba átvívő tengely (nyelestengely)vége elforgott a (4. fokozat fogaskerekében) kialakított bordásagyban. Gyakorlatilag nincs hajtás a motor jár, de az autó vontatásra kényszerült.

Olyan kérdésem van, hogy valaki ezt az alkatrészpárt váltotta e ki valamilyen más megoldásra. Gondolok itt egyedileg legyártott, edzett alkatrészekre. Tudom, hogy lehet kapni külön nyelestengelyt amit ráadásul a váltó megbontása nélkül be tudok szerelni a mostani helyére, de az agy amibe belemegy szintén kopott, nem szeretném egy-két hónap múlva ismét kiszedni a motort. Igazából korábban volt már a kezemben újként ilyen alkatrészpár és már eredetileg is pontatlanul rossz illesztéssel van elkészítve, ami minden gyorsításkor és lassításkor kopást okoz így előbb utóbb menthetetlenül tönkremegy. Azért gondolom, hogy ez a rész alulméretezett, mert megegyezik a Dacia bordás agyának méretével, ami azért könnyebb autó, nincs az erőátviteli láncban még egy plusz váltó, összkerékhajtás, illetve a rövidebb áttételek miatt a rántásszerű hirtelen igénybevételek. Apám az elmúlt 4 évben 61000km-et tett meg az ARO10-ével szeretném a továbbiakban is hasonlóan üzembiztosként tudni. Kérem ha valaki tud ötletet adni ne tartsa magában. Köszönettel.

krizsan Creative Commons License 2008.12.21 0 0 1709
Na igen az a lámpa nekünk is ég... mit lehet vele tenni?
Előzmény: Jeladó (1705)
csundis Creative Commons License 2008.12.20 0 0 1708
Sziasztok.Jeladó nem jelezted vissza nekem hogy megkaptad-e a zsét?kellemes ünnepeket mindenkinek:)
satya4 Creative Commons License 2008.12.19 0 0 1707
A 320-asba lehet kapni szervókormányt?
satya4 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 1706
A cseheknél szerelnek még össze aro-t? http://www.aro4x4.cz/english/ erre a az oldalra gondoltam.Ott azt írja, hogy ők szerelik össze, valaki tud erről valamit?
Jeladó Creative Commons License 2008.12.14 0 0 1705
igen én is arra a boltra gondolok, és arra a sofőrre aki izzit, ő nincs 70 éves. nekem nem volt izzitás visszajelzőm, még nem is láttam, számoltam 20 ig és inditottam.

mInden ugy müködik ???
Általában a fékjavitás, légtelenités után a középsö brake feliratu piros lámpa égve szokott maradni. Rálegyintenek. De én tudom a megoldást arra is.
Előzmény: krizsan (1704)
krizsan Creative Commons License 2008.12.13 0 0 1704
Köszi! A sárga lámpa az izzítás visszajelzője. /Igen ő a nagyfater, nemhiszem hogy eggyidős:) mert ő már túl van a 70-en/...és egyébként nagyon vigyáz erre a kocsira, minden úgy működik rajta ahogyan annak kell, még néha én is vezethetem és nagy élmény:)

Egyébként mi 30km-re lakunk a szegedi Arós bolttól, mi meg vagyunk vele elégedve, ott veszünk mindent ami kell. Pontosabban Dorozsmán van a bolt Szeged egyik városrészében.

http://www.arocenter.hu/
http://www.arocenter.hu/inde.htm
Előzmény: Jeladó (1703)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1703
Szép az Aro , jó a hangja / a sárga lámpáról fogalmam nincs hogy micsoda/ , de tudod mi a legfájóbb benne? Hogy én is a sofőrrel lehetek egyidős./Ő a nagyfater ???/
Előzmény: krizsan (1700)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1702
Nem értek egyet veled, én évekig rendeltem tőlük alkatrész,/vagy 2 milkáért/ soha nem volt gond, Dorozsmai ut ????
Előzmény: satya4 (1697)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1701
Ma feladta a két könyvet , sima levélként, 4600 ft összesen. erre küldök e mailban bankszámot.
Előzmény: csundis (1692)
krizsan Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1700
Üdv nektek!

Itt a nagyfater szemefényéről egy pici kis videó...:)

http://www.youtube.com/watch?v=1Ly53macx1M
szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1699
Mellesleg egesz jol felporgott a forumos elet. Eddig hol voltatok. Mindjart kiderul, hogy egy csomo ARO-s van meg Magyarorszagon.
Ha Magyarban nem kaptok alkatreszeket itt Varadon mindig talaltok. Meg eddig minden volt azonnal vagy rendelesre 1-2 napon belul. Igaz, nemelyik alkatresz mintha dragabb lenne, mint nalatok. Ezt nem igazan ertem. Na mindegy. Ha valaki ARO-s boltot nyit, akkor esetleg tudok neki cimeket adni honnan szerezhet be alkatreszeket.

Udv.

U.I.: Ha mar ilyen sokan vagyunk nem szall meg be valaki az ARO-s "videopalyazatba"?
szabikaaaa Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1698
Jo neked, hogy meg az ARO alatt is tudsz forumozni :)
Előzmény: rókagamba (1670)
satya4 Creative Commons License 2008.12.12 0 0 1697
Sziasztok, én is hallottam már hogy szegeden szélhámosak, mondta a barátom, hogy üllőn, meg valahol vácnál is van aro alkatrészbolt.Kéne nyitni egy normális aro boltot, mert ahogy nézem igény lenne rá, szerintetek?
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1696
Ja , mivel nem tudom mennyi a posta majd utólag elrendezzük. Holnap feladom.
Előzmény: Jeladó (1695)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1695
Bocsi közben kimentem egy harapást enni.
Szóval : Küldök email, mert ha utánvéttel küldöm többe kerül, de ha átutalod akkor kevesebb. Nem is egy könyvet küldök hanem kettőt a másik igaz csak alkatrészkatalógus abból rendeltem a cuccot, de fényképes rajzos. Holnap feladom a cuccot nem várok a pénzre , nem akkora összeg , hogy meg legyek ijedve./Van átutalási számlád? BANKSZÁMLA ?
Előzmény: csundis (1694)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1694
Előre is köszönöm.
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1693
ok
Előzmény: csundis (1690)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1692

Bodnár Zsolt

7086 Ozora

Koppány ut 20 erre a címre jó?

Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1691
6000 km enként cseréld benne az olajat, dizel, muszáj, meghálálja.
Előzmény: csundis (1683)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1690
akkor leírom a címemet és küld el nekem légyszives
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1689
holnap teszek fel róla képet, bár az előző képeken az adagoló abból való. Én 2000 ért vettem vagy 10 éve számold ki mennyit ért akkor 200 ft. Csak mivel árultam is az alkatrészeket kellett.
Előzmény: Jeladó (1687)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1688
igen.
Előzmény: csundis (1686)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1687
eladó válasz | megnéz | könyvjelző 2008.10.29 21:18:15 © (1597)
Eladó egy magyar nyelvü ARO 320 D szerelési és javitási kézikönyv, rajzokkal,teljes mindenre kiterjedő alkatrészkatalógussal. 4000 ft +posta, vagy Bodrogkeresztur Vas-müszaki bolt.
Izzitógyertya : A sajátja. /Szegegen kapható / Mivel közvetlen befecskedezésü csak 1 db kell bele a légtorokba, izzitáskor felizzik , maj a hő hatására kinyilik benne a golyósszelep és fentről a kicsi tartályból gázolaj folyik rá. A hőtől meggyullad lángol, ekkor inditol, a lángot a motor beszívja és ettől könnyebben indul.
Előzmény: Jeladó (1685)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1686
Tehát 4000+posta?
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1685
1 db könyvem van a z előbbi feltételek szerinti árban.
nekem volt 210 Ah. benne illetve kivül , mert belül nem fért. kivül jobban hül, külön tartó kell neki, nehéz mozgatni stb.
Előzmény: csundis (1679)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1684
Ja és mégegy kérdés.milyen Izzitógyertya kell bele?
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1683
akkor most már ezt is tudom.Az enyém is D 127-el kezdődik.Hiába kezdő vagyok
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1682
Ja és a motorszám igy kezdődik : D 127.................. a motoron persze !
Előzmény: Jeladó (1680)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1681

akkor tudsz küldeni?

Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1680
Az ARO 320 dizel benne van a forgalmiban általában ez az elterjedt(lásd alább a fényképet) a motrról küldök képet, de az is forgalmiban van beirva.
Előzmény: csundis (1677)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1679
és hogyha én egy 155 Ah veszek bele?
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1678
Nekem van eladó olvass vissza !!
Előzmény: csundis (1673)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1677

mit jelent az hogy 320 D 127. Én honnan tudom meg hogy milyen motor van az enyémbe?

Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1676
Nekem 2 db 66 vagy 72 amperórás volt benne , ez a gyári, érdemes ragaszkodni a gyári előíráshoz mert két különböző nem egyformán tölt, stb. Én soha nem tértem el a gyári dolgoktól, csak jó irányba, pl, a szüröt mindig mindkettőt benne hagytam azzal az indokkal, nem véletlenül van az benne.Persze ehez rendesen müködő AC kell. Viszont az elektromos rendszert átalakitottam reléket szereltem be mert a fényszórók megterhelték a kormánykapcsolót és elégett.
Nálam az inditás igy ment, hidenben.: Izzitás 20 másodpercig hideginditó kart kihuzni és GÁZ NÉLKÜL inditani.A hideginditó kar nem szivató mint sokan mondják , sem dusitó, hanem utótöltésre/értsd:utógyujtásra/ állitja az adagolót. Adagolóról tudok képeket ha valakit érdekel.
Előzmény: csundis (1674)
Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1675
Nekem a 320 D 127 es motorral volt egy érdekesség: Az első AROM 1987 es /1988?/ volt ment mint a rakéta, hihetetlenül gyorsult, tömboltak benne a lóerők.
A második ARO m a képen látható volt egy barátomtól vettem aki ugy vigyázott rá mint a himes tojásra. Soha nem ment, első perctől sem, mikor megvettem mindent elkövettem rajta , uj adagoló stb, motor kompresszió kitünő, de mégis nagyon lusta volt. és ez öregebb volt talán 1984 es, bár ma is müködik. Ennyit a szerencséről.
Előzmény: PBCzK (1669)
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1674
Ja és még 1 kérdés.Akkumulátort milyent és mekkora Ah vegyek bele
csundis Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1673

Üdv néktek Arosok.Jeladó szeretném megkérdezni tőled lehetne-e olyat kérni hogy postai utánvétellel küldenél-e nekem 1 aro szerelési könyvet?várom válaszod.üdv

Jeladó Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1672
Én teljesen más tapasztalatokról tudok beszámolni, nekem soha nem volt gondom velük , pedig rendeltem tőlük alkatrész eleget, minden cimborámat én láttam el, ebből a forrásbólLegalább 2 millió ft ért rendeltem tőlük cuccot..Ez a forrás a Dorozsmai uton van itt az előző hozzászólásom:
"Szegeden bontottat tudsz venni, de nekem valami iskrat adtak el, igen jó volt. 06 62461880, Tóth Pistát, vagy Marikát keresd. Egyébbként meg javitható is ha értesz hozzá."
Előzmény: rókagamba (1671)
rókagamba Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1671

üdv az aro táborban!

annyi általános tanácsom van, hogy amit eladásra kínálnak jól nézd meg, mert azokat amik jól sikerültek, ritkán szokták eladni.meg ha el is adják, nem hirdetik, mert megvan a vevő általában előre.

10.4 arom van, 89-es.ami ennél tapasztalat, az az hogy a rendszerváltás előttiek fele annyira sem rohadnak, mint az utána gyártottak.ezekből kevés maradt mára, de a régebbiek még mindig " futnak".aro jelleggel, akár 70 km/h-val is.az alkatrészár vicces, olcsóbb a ladánál is. alkatrészellátottság érdekes, egy " normális" bolt van szegeden. erről annyit, hogy szvsz bezárás előtt állhat, mert engem kétszer szivattak le zsinórban.

le is írom, mert hihetetlen pofátlan húzásnak tartom: rendeltem fékcsövet, küldtek egy kb 40 cm-vel hosszabbat.telefon, majd az alábbi szöveg: nincs hozzá alkatrész, örüljek, hogy ezt kaptam. a két vége stimmel, tekerjem a tengely köré. 10. 4 -nél kizárt, hogy el lehet rejteni 40 cm plusszt.amikor ezt megmondtam, a faszi levágta a telefont.

második pofátlan húzás: fékmunkahenger.ebből 2 kell, egyforma. ezt szegeden nem tudják. nekem 2 különbözőt küldtek( nem fér be a helyére, mert 5mm-rel hosszabb és a típusszáma is más), amikor telefonáltam, a fószer elküldött a picsába.ennyit erről.

egfyébként fönt vannak a tékozló homáron és a fogyasztóvédelmni hatóság honlapján is, úgyhogy nem csak engem szivatnak.

egy platós arós gyereknek dacia kuplungot küldtek a hozzávaló helyett. amikor reklamált, úgy járt mint én.a " pénzvisszafizetés" náluk úgy múködik, hogy te visszaküldöd a rossz cuccot sima csomagban, ők meg majd küldik a pénzt. hogy mikor, azt ők tudják. van olyan tag, akinek már másfél éve küldik.

vicc, amit művelnek.csak a zsebünkre megy.

Előzmény: alatau (1660)
rókagamba Creative Commons License 2008.12.11 0 0 1670

köszi!

amint lesu egy pöütty időm, fölkarmolom a verset. most épp az aro miatt nem tudom föltenni, mert alatta kotlok.

aróra fel!

köszi még egyszer!

Előzmény: szabikaaaa (1626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!