Aro10, gyárilag 1,6-os turbó diesel motorral, fehér színű, tökéletes állapotban, új akksi, olaj, olajszűrő, levehető keménytetővel, hobbi célra eladó. Iár: 250000 ft
Aro10, jó állapotban, rozsdamentes karosszériával, jó gumikkal, jó hajtáslánccal. eladó. Iár: 170000 ft
Persze, hogy D 127 es, mert a 320 asba azt szerelték, kettő is volt nekem (lásd lejjebb a kép)(pontosabban két változat volt a Brassoi, meg a Cimpulungi, de a különbség minimális volt , illetve ellenkező irányba forgott)
Velem illetve az ARO-val mostanában nem sok minden történt, nem nagyon megyünk vele, elsősorban a sózás miatt. Persze ha kell használom.
A múltkori hidegekben azt hittem nem úszom meg a zárcserét az ajtókon, kinyitás után nem tudtam becsukni, majd később már a kinyitás is alig ment.
Gondoltam kipróbálom az "agyon dícsért" WD 40-et, telefújtam az összes zárat, zsanért, és reteszt ami a kocsin fellelhető.
Nem reklámozni akarom a szert, mert én is a boltban vettem, de azt hittem újak lettek a zárak, olyan finoman nyílnak és csukódnak azóta. Persze amennyire a finomság jellemző kedvenc márkánkra!
Sajnos az én filmem csúszik még...
István, nem festeném le fehérre a tetőt, de ez csak az én véleményem, amúgy gratula az új kormánygéphez!
Viszont műanyag doblemezvédőket raknék be. Már régebben írtam nekem nagyon bevált, igaz kétévente kiveszem és újra lealvázvédőzöm mögötte a lemezt és úgy vissza.
Az enyémen mióta ki lettek cserélve az alsó trapézok, nagyon könnyen lehet kormányozni. A régiek úgy elrohadtak, hogy már terpesztett a kocsi.
Jelenleg a motorfelújítás/motorcsere van még mindig napirenden, amit a nyár végére szeretnék megoldani , meg persze a folyamatos fel-fel bukkanó kisebb-nagyobb javítások ami nélkül nem is lenne teljes az élet...
Senki nem szerel semmit??? senkinel nem tortenik semmi???
En atalakitottam az autot :) kicsereltem a kormanykazettat szervo kazettara.
Teljesen megszunt a holtjatek es most tenyerrel lehet tekergetni. :)
Eltorott a bal elso rugo amit meg most se csereltem ki...
Elrobbant egy fekvezetek es feknekul maradtam.... A bal hatso kerkehez vezeto rezcso lyukadt ki... Erte a pant ami a tengelyt nem engedi nagyon eltavolodni az alvaztol. 25 evig surolta aztan most szetrobbant.
Ki kell csereljem meg a ket legszelso gombcsuklot a kormanymunel es utana viszem futoszogbeallitasra :) :)
Nyaron kicserelem a ket elso sarvedot es le a akarom festeni az auto tetejet feherre ugy ahogy a Defendereknel van, ugyszinten a felniket is. Mit szoltok hogy fog kinezni????
udv es ARO-ra fel !!!!! nem halhat ki teljesen a forum !!
Azon a linken van egy klassz 324-es. Nezzetek meg, nekem tetszik.
Mellesleg tudok egy elado 244-es ARO-t egy 1 tonnas utanfutoval. Nagyvaradon elado. Allitolag nagyon jo allapotban van, felujjitott brassoi motor es futomu, plussz futes, gallytoro racs. Ki van szedve a forgalombol, de allitolag akarmikor beirathato. 1000 eurot ker erte a tulaj. Ha erdekel valakit szoljatok. Mar reg keszulok megnezni es feltenni egy par kepet a forumra.
Azon a linken van egy klassz 324-es. Ajanlom figyelmetekbe. Nekem tetszik.
Tudok egy elado 244-es ARO-t Nagyvaradon. Ki van szedve a forgalombol, de allitolag akarmikor beirathato. Van hozza egy 1 tonnas utanfuto. Allitolag jo allapotban van a verda, felujitott brassoi motor, felujitott futomu. 1000 eurot ker erte a tulaj. Lehet egyeseknek soknak tunik, de lehet megeri. Mar reg keszulok megnezni, kesziteni egy par kepet es feltenni a forumra. Ha erdekel valakit szoljatok.
Üdv! http://www.arocenter.hu/ Ezen az oldalon találsz eladó Arókat, Kiskundorozsmán (Szeged), ahol az aró bolt van. Ezek használtak, de lehet hogy tudnak segíteni újabb gép beszerzésében is.
hello. aró kereskedést keresek. de eddig eredménytelenül. valaki tud bármiféle segítséget nyújtani nekem ez ügyben?? új, minnél jobb állaopotban levő "csodát" szeretnék vásárolni! román kapcsolati lehetőségek is érdekelnének. segítségeteket köszönöm. balázs
sziasztok.Aro 320D platós 82 évjáratú autóhoz kellene,mert most akarom kicserélni a váltót és akkor egyuttal a kinyomócsapágyat is szeretném kicserélni mert érzésem szerint ráférne.Ha tudtok segíteni legyetek szívesek.előre is köszi.Csundis
Jo lenne, ha konkretizalnad pontosan milyen autohoz kene a csapagy. Gondolom, hogy ARO-hoz, de megis melyik modellhez. Nem biztos, hogy mindegyiknek ugyanaz a merete. En nem reg ujjitattam fel az egesz kuplungom es koztuk a csapagyat is csereltettem. Ha meg megvan a regi megadom a meretet. Ha nincs, akkor azt javaslom, hogy erdeklodj egy alkatreszuzletben vagy hatha a tobbiek tudjak.
Valamit nagyon félreértettél. Én árultam is ezeket az alkatrészeket, és ha gond lett volna velük jelzik a vásárlók. 1/ Magánvállalkozóként nem engedhettem volna meg magamnak ,hogy a vevőim elégedetlenek legyenek. 2/ Én magam javitottam az autómat és talán még értek is hozzá. 3 / Hiába irod , hogy gondod volt velük, ha nekem nem volt nem érthetek veled egyet. 4 / Én nem erdész vagyok csak fuvaroztam vele, bár lehet ,hogy igy kicsit többet mint te. 5/Mivel Pesttől 240 km re lakok nem értem mit irkálsz Pesti aszfaltról..... 6/Mindenki ott veszi az alkatrészt ahol akarja. Na ebben egyetértek veled. 7/ Lejjebb megnézheted az autómat , feltettem róla képet, képzeld nem szégyellem , hogy ilyen állapotban adtam el.
elég gáz autód lehetett, ha 2 millát költöttél rá.ebből vehettél volna valami komolyabb normális verdát is.nem tévedtél el a nullák tengerében?
attól, hogy dicséred őket, még nem lesz igazad.ha neked nem volt velük gondod, örülj neki. nekem csak gondom volt eddig.ettől függetlenül jelenleg kis hazánkban vállalkozási szabadság van: mindenki abban vállalkozik amiben akar és úgy, ahogy tud.
műszaki: én is tudok ilyen helyet. a gond az, hogy nekem munkaeszköz az autó. mivel erdész vagyok, nem arra kell, hogy az udvarban álljon. nem pesti utcavagánykodásra kell, hanem erdőben menni vel, hegyek közt.
ha aszfaltra kéne, szarnék rá.ha belegondolsz, mire van a külső összekötő / kormánygömbfej / nem írsz ilyet. ezt műszakiztathatod mindenhol, attól még nem fog megjavulni. sőt épp ellenkezőleg: ha bemész egy gödörbe kiszakad.én meg elég sok gödörbe megyek bele, hivatalból és magáncélból egyaránt.
Az autó ugyan még nincs összerakva, de az alkatrész már megvan.
Mivel az az út nem volt járható, hogy a teljes keresztmetszetben átedzett Dacia nyelestengelyből legyen elkészítve, mert azt nem lehet visszalágyítani; a teljesen egyedi gyártás mág nagyon drága és körülményes lett volna, ezért új, belevaló ARO alkatrészt vásároltam hozzá.
A Szeged-Dorozsmai boltban lehetőséget kaptam, hogy mérőeszközzel felszerelkezve, plusz próbálgatással, lehető legszorosabb illeszkedésű nyelestengelyt vegyem meg készletükből. Remélem pár évig gond nélkül fogja szolgálni a gépet.
Eloszor is B.U.E.K.! Masodjara az igeret szep szo, ha betartjak ugy jo, elkeszult a kis videom a verdamrol, igaz egy kicsit kestem. Nezzetek el nekem. Nem kell semmi nagy dologra szamitani. Sajna ido hianyaban gyengebb lett, mint szerettem volna, de majd a legkozelebbi jobb lesz. Az alabbi linken megtekinthetitek.
nézzetek föl a hasznaltauto.hu alkatrész fülére, érdemes. ARO típus alatt 1 db hirdetés van, 1 csóka árulja a 243-as dobozolt alkatrészeit.
nem tudja valaki, hogy a külső összekötő elnevezésú alkatrésznek mi a hivatalos neve?valszeg kormánygömbfej és rudazat lehet, de így sem értik valami nagyon. egyébként Szlovákiából rendelek ( a váradi aró üzlet infója alapján), ezért szükséges a hivatalos elnevezés.
isten mentsen az aro múszakiztatástól. rémálom.már másfél hónapja vívok vele.mindig új problémák merülnek fel, ha egy megoldódik, kettő támad helyette. ha rám hallgattok, el se kezditek.
a váciról nem hallottam, de keresem bőszen. az üllőit ismerem, beírom a telszámát a közeljövőben. platós aróhoz van cuccuk, dacia-motoroshoz a csapágyakon kívül semmi szinte. a stílusuk érdekes, de legalább egyértelmúen megmondják, hogy milyük van vagy nincs.remélem, még megvan az üzlet, mert az utóbbi 3 hétben csak kicsörög a telójuk.
a váradi aro üzletet fölcsörögtem, 10.4-hez nem sok minden volt náluk.platós aróhoz viszont sok minden.udvariasak, segítőkészek, megmondják, hogy milyük van és mit tudnak szerezni. A MAGYAR VÁLLALKOZÓK TANULHATNAK TŐLÜK!
Mellesleg a videoklippemmel meg nem keszultem el, de az ujev elso napjaiban felteszem a youtube-ra. Addig is minden kedves forumozonak B.Ú.É.K. és A.R.O. :)
Gyártottam Photoshop-al egy "tuning" 324-est a 320-asunkból és gondoltam megosztom veletek:) Aki gyári állapot hívő, annak kicsit sokkoló látvány lehet...:)
En azt ajanlom neked inkabb kerd el PB/CzK-tol a Bela Ba elerhetoseget. O Magyarban is van, beszeli is a nyelvet es rengeteg ARO-t szerelt. Nala jobb szerelo nem kell. Csak azt sajnalom, hogy nem itt lakik Varadon.
Szervusztok, mivel ma szétszedtem az autót (kivettem a motort), talán érdekes lehet számotokra is, hogy mi is történt valójában vele. Én nem egészen erre számítottam.
A neyelestengely a kupungtárcsa mögötti részen egyszerűen eltörött. Én korábban arra számítottam, hogy az a ricnizett vége amelyik a váltóba belemegy megkopott, lekoptak róla a ricnik, de amint a fotókon látható, hogy nem így történt.
A megoldáson gondolkodom, azon a képen amelyiken három tengely van ez egyik a törött tengely két darabja, a másik egy ARO 10 tengely használt kopott állapotú, a harmadik pedig egy DACIA tengely. Arra gondoltam, hogy ebből készíttetem el nagyon pontosan méretre megmunkálva a váltóba menő véget, mivel mérete alapján kiadná. Ez a jövő hét feladata lesz, nem tudom találok e megfelelő műhelyt akik ezt a munkát elvállalni is hajlandóak lesznek.
Ha van valakinek ötlete, továbbra is szívesen fogadom.
Köszi, bár sajnos jelenleg valóban nem aktuális. Esetleg valakinek a váltóhibával kapcsolatban hosszútávra szóló ötlete? Vagy olyan romániai magyarul tudó szerelő elérhetősége, aki sokat találkozik Aro váltóval.
A komám Opel fronterájával kimentünk az erdőre. Először elakadtunk aztán kifogyott a benzin, a sok próbálkozástól, meg félrebillent az autó. Na akkor a két asszony a 2 gyerekkel lebandukolt haza, mert mobilt egy se hozott magával, pedig a komáéknak kamionos cégük volt, nem számmitott a 600 ezer ft os számla sem. Eljött a fiam az ARO-val /lásd lejjebb a képen / és lehuzta az aljba mint a dögöt. Ott kerékre állt, benzin befolyt hazamentünk. Koma eldta az opelt.
Hello. Gratulalok az autohoz (nem a mostani allapotara gondolok), csak sajnalom, hogy eloben nem tudtam megcsodalni az idei ARO-talalkozon. Sebaj, majd jovore a marosvasarhelyi talalkozon. A problemadra nem tudok jo megoldast, mert nagy ARO-m van.
A barátom kint dolgozik erdőn a 320-sal a toyota hiluxot lealázta, úgy kellet kihúzni a toyotát, úgy néz ki nincs benne termosztát nem tudja valaki hol lehet kapni pest környékén?Vagy esetleg mivel lehet helyetesíteni, előre is köszi.
Na ugye. Az oka : Alul az alvázon található egy sárgarézből készült kocka /téglalap/ amibe a fékcsövek mennek. Arra megy egy db. kábel. Szerepe : A belül lévő dugattyu fékkör szakadáskor oldalra csuszik-mert a másik szakadt oldalon elfolyik az olaj- és ezért a benne lévő érintkező testel és ezért ég a lámpa. Akkor is ég ha behuzod a kézifékkart, vagy csökken az olajszint a fékolajtartályban. Javitás : kézifékkart kiengedni, fékolajat feltölteni és ellenőrizni, hogy akkor is ég e a lámpa. Ha ég akkor a következő lépés: Egyik oldalon óvatosan megnyitod a légtelenitő csavart. majd NAGYON LASSAN! nyomni kezdi valaki a fékpedált . Addig nyomja amig a lámpa el nem alszik.Ha elalszik, megállni a pedállal és rögziteni a csavart. Ha nem alszik el, akkor a másik oldalra van elcsuszva, tehát értelemszerüen onnan is meg kell ismételni. Kicsit türelemjáték, én néha meguntam leszedte a kockát , belenyultam , középre toltam a dugattyut és hagytam az olajat magától kifolyni, hogy megteljenek a csövek, ne kelljen légteleniteni. Ennyi.
Köszönöm , megjött, bocs elfelejtettem, Kellemes Karácsonyt mindenkinek. Használd sok sikerrel a könyvet. Itt ott belejavítottam , mert néhány helyen pontatlan volt, én pedig a gyakorlatban talált helyes adatokkal javítottam ki.
Szervusztok, a most feltett ARO 10 szerepelt már korábban ezen a fórumon, apám (halasvadas) becses tulajdona.
Sajnos a mai napon megadta magát a váltó azon része, ami szerintem alulméretezett és több ARO 10-nél is hallottam ugyanezen meghibásodásról.
A kuplungtárcsától a hajtást a váltóba átvívő tengely (nyelestengely)vége elforgott a (4. fokozat fogaskerekében) kialakított bordásagyban. Gyakorlatilag nincs hajtás a motor jár, de az autó vontatásra kényszerült.
Olyan kérdésem van, hogy valaki ezt az alkatrészpárt váltotta e ki valamilyen más megoldásra. Gondolok itt egyedileg legyártott, edzett alkatrészekre. Tudom, hogy lehet kapni külön nyelestengelyt amit ráadásul a váltó megbontása nélkül be tudok szerelni a mostani helyére, de az agy amibe belemegy szintén kopott, nem szeretném egy-két hónap múlva ismét kiszedni a motort. Igazából korábban volt már a kezemben újként ilyen alkatrészpár és már eredetileg is pontatlanul rossz illesztéssel van elkészítve, ami minden gyorsításkor és lassításkor kopást okoz így előbb utóbb menthetetlenül tönkremegy. Azért gondolom, hogy ez a rész alulméretezett, mert megegyezik a Dacia bordás agyának méretével, ami azért könnyebb autó, nincs az erőátviteli láncban még egy plusz váltó, összkerékhajtás, illetve a rövidebb áttételek miatt a rántásszerű hirtelen igénybevételek. Apám az elmúlt 4 évben 61000km-et tett meg az ARO10-ével szeretném a továbbiakban is hasonlóan üzembiztosként tudni. Kérem ha valaki tud ötletet adni ne tartsa magában. Köszönettel.
A cseheknél szerelnek még össze aro-t? http://www.aro4x4.cz/english/ erre a az oldalra gondoltam.Ott azt írja, hogy ők szerelik össze, valaki tud erről valamit?
igen én is arra a boltra gondolok, és arra a sofőrre aki izzit, ő nincs 70 éves. nekem nem volt izzitás visszajelzőm, még nem is láttam, számoltam 20 ig és inditottam.
mInden ugy müködik ??? Általában a fékjavitás, légtelenités után a középsö brake feliratu piros lámpa égve szokott maradni. Rálegyintenek. De én tudom a megoldást arra is.
Köszi! A sárga lámpa az izzítás visszajelzője. /Igen ő a nagyfater, nemhiszem hogy eggyidős:) mert ő már túl van a 70-en/...és egyébként nagyon vigyáz erre a kocsira, minden úgy működik rajta ahogyan annak kell, még néha én is vezethetem és nagy élmény:)
Egyébként mi 30km-re lakunk a szegedi Arós bolttól, mi meg vagyunk vele elégedve, ott veszünk mindent ami kell. Pontosabban Dorozsmán van a bolt Szeged egyik városrészében.
Szép az Aro , jó a hangja / a sárga lámpáról fogalmam nincs hogy micsoda/ , de tudod mi a legfájóbb benne? Hogy én is a sofőrrel lehetek egyidős./Ő a nagyfater ???/
Mellesleg egesz jol felporgott a forumos elet. Eddig hol voltatok. Mindjart kiderul, hogy egy csomo ARO-s van meg Magyarorszagon. Ha Magyarban nem kaptok alkatreszeket itt Varadon mindig talaltok. Meg eddig minden volt azonnal vagy rendelesre 1-2 napon belul. Igaz, nemelyik alkatresz mintha dragabb lenne, mint nalatok. Ezt nem igazan ertem. Na mindegy. Ha valaki ARO-s boltot nyit, akkor esetleg tudok neki cimeket adni honnan szerezhet be alkatreszeket.
Udv.
U.I.: Ha mar ilyen sokan vagyunk nem szall meg be valaki az ARO-s "videopalyazatba"?
Sziasztok, én is hallottam már hogy szegeden szélhámosak, mondta a barátom, hogy üllőn, meg valahol vácnál is van aro alkatrészbolt.Kéne nyitni egy normális aro boltot, mert ahogy nézem igény lenne rá, szerintetek?
Bocsi közben kimentem egy harapást enni. Szóval : Küldök email, mert ha utánvéttel küldöm többe kerül, de ha átutalod akkor kevesebb. Nem is egy könyvet küldök hanem kettőt a másik igaz csak alkatrészkatalógus abból rendeltem a cuccot, de fényképes rajzos. Holnap feladom a cuccot nem várok a pénzre , nem akkora összeg , hogy meg legyek ijedve./Van átutalási számlád? BANKSZÁMLA ?
holnap teszek fel róla képet, bár az előző képeken az adagoló abból való. Én 2000 ért vettem vagy 10 éve számold ki mennyit ért akkor 200 ft. Csak mivel árultam is az alkatrészeket kellett.
1 db könyvem van a z előbbi feltételek szerinti árban. nekem volt 210 Ah. benne illetve kivül , mert belül nem fért. kivül jobban hül, külön tartó kell neki, nehéz mozgatni stb.
Nekem 2 db 66 vagy 72 amperórás volt benne , ez a gyári, érdemes ragaszkodni a gyári előíráshoz mert két különböző nem egyformán tölt, stb. Én soha nem tértem el a gyári dolgoktól, csak jó irányba, pl, a szüröt mindig mindkettőt benne hagytam azzal az indokkal, nem véletlenül van az benne.Persze ehez rendesen müködő AC kell. Viszont az elektromos rendszert átalakitottam reléket szereltem be mert a fényszórók megterhelték a kormánykapcsolót és elégett. Nálam az inditás igy ment, hidenben.: Izzitás 20 másodpercig hideginditó kart kihuzni és GÁZ NÉLKÜL inditani.A hideginditó kar nem szivató mint sokan mondják , sem dusitó, hanem utótöltésre/értsd:utógyujtásra/ állitja az adagolót. Adagolóról tudok képeket ha valakit érdekel.
Nekem a 320 D 127 es motorral volt egy érdekesség: Az első AROM 1987 es /1988?/ volt ment mint a rakéta, hihetetlenül gyorsult, tömboltak benne a lóerők. A második ARO m a képen látható volt egy barátomtól vettem aki ugy vigyázott rá mint a himes tojásra. Soha nem ment, első perctől sem, mikor megvettem mindent elkövettem rajta , uj adagoló stb, motor kompresszió kitünő, de mégis nagyon lusta volt. és ez öregebb volt talán 1984 es, bár ma is müködik. Ennyit a szerencséről.
Én teljesen más tapasztalatokról tudok beszámolni, nekem soha nem volt gondom velük , pedig rendeltem tőlük alkatrész eleget, minden cimborámat én láttam el, ebből a forrásbólLegalább 2 millió ft ért rendeltem tőlük cuccot..Ez a forrás a Dorozsmai uton van itt az előző hozzászólásom: "Szegeden bontottat tudsz venni, de nekem valami iskrat adtak el, igen jó volt. 06 62461880, Tóth Pistát, vagy Marikát keresd. Egyébbként meg javitható is ha értesz hozzá."
annyi általános tanácsom van, hogy amit eladásra kínálnak jól nézd meg, mert azokat amik jól sikerültek, ritkán szokták eladni.meg ha el is adják, nem hirdetik, mert megvan a vevő általában előre.
10.4 arom van, 89-es.ami ennél tapasztalat, az az hogy a rendszerváltás előttiek fele annyira sem rohadnak, mint az utána gyártottak.ezekből kevés maradt mára, de a régebbiek még mindig " futnak".aro jelleggel, akár 70 km/h-val is.az alkatrészár vicces, olcsóbb a ladánál is. alkatrészellátottság érdekes, egy " normális" bolt van szegeden. erről annyit, hogy szvsz bezárás előtt állhat, mert engem kétszer szivattak le zsinórban.
le is írom, mert hihetetlen pofátlan húzásnak tartom: rendeltem fékcsövet, küldtek egy kb 40 cm-vel hosszabbat.telefon, majd az alábbi szöveg: nincs hozzá alkatrész, örüljek, hogy ezt kaptam. a két vége stimmel, tekerjem a tengely köré. 10. 4 -nél kizárt, hogy el lehet rejteni 40 cm plusszt.amikor ezt megmondtam, a faszi levágta a telefont.
második pofátlan húzás: fékmunkahenger.ebből 2 kell, egyforma. ezt szegeden nem tudják. nekem 2 különbözőt küldtek( nem fér be a helyére, mert 5mm-rel hosszabb és a típusszáma is más), amikor telefonáltam, a fószer elküldött a picsába.ennyit erről.
egfyébként fönt vannak a tékozló homáron és a fogyasztóvédelmni hatóság honlapján is, úgyhogy nem csak engem szivatnak.
egy platós arós gyereknek dacia kuplungot küldtek a hozzávaló helyett. amikor reklamált, úgy járt mint én.a " pénzvisszafizetés" náluk úgy múködik, hogy te visszaküldöd a rossz cuccot sima csomagban, ők meg majd küldik a pénzt. hogy mikor, azt ők tudják. van olyan tag, akinek már másfél éve küldik.