Keresés

Részletes keresés

szedlacsek2 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35857
A kormány vissza akarja csempészni a vizitdíjat....A kieső viztitdíj helyett azt ajánlja a háziorvosoknak, hogy piaci alapon kérjenek díjat a betegtől kiegészítő vizsgálatokért....
macmester Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35856
álítólag "rég" el lett küldve Ágicától a maszopnak
Előzmény: kheiron (35855)
kheiron Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35855
Rémültében az apparátus elővett a fiókból egy normális javaslatot?
Előzmény: macmester (35854)
macmester Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35854

"...A magánorvosnál kapott ellátás díjának 70 százalékát kifizetné az egészségbiztosító, a beutaló nélküli ellátás díjából az orvos is részesedne, a háziorvosok a szűrővizsgálatok után kapnának plusz támogatást - javasolja az április 30-án távozó Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A miniszter javaslatait már korábban elküldta a szocialistáknak és reméli, hogy megadják a támogatást a hálapénz visszaszorítását és a gazdaság fehérítését szolgáló intézkedésekhez..."

http://index.hu/politika/belfold/javha2257/

 

 

na ez kemény lenne...

30% vs. hálapénz a állami rendszerben...

 

komisz cúnya szadeszos néni :DDDDDD

 

Előzmény: S_L (35852)
Tecs Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35853

Az MSZP mint párt a Fideszhez áll a legközelebb. Mindkét párt tagsága és támogatói a kádári szocializmus vívmányait szeretnék megtartani vagy feléleszteni -- az ún. közteher-viseléses ingyenes egészségügyben, a támogatott energiaárakban, a támogatott lakáshitelekben, az ingyenes oktatásban, a tizenX havi nyugdíjakban, stb.

 

A pártvezetők között azonban nagy a különbség! Az MSZP főkáderei komolyan hisznek ezekben a baromságokban, míg a fideszes górék magukban röhögnek, miközben sziréndalt énekelnek Kádár népének. Következésképpen az ország érdeke inkább a Fidesz-kormányzás, mint a további MSZP-s töketlenkedés, egyet előre-kettőt vissza  tántorgás. A Fidesz tűzzel-vassal meg fogja valósítani mindazt, amitől a beszari, gyáva MSZP vissszariadt, és amiben az SZDSZ-t is sikeresen blokkolta.

 

Nézzük majd meg, mennyit fog Orbán Viktor egyeztetni az érdekképviseletekkel :o) "mert reformot csakis országos konszenzussal lehet csinálni" :o) (Emlékezzünk a Nemzeti Színház ügyére, mekkora "konszenzus" alakult ki: az építész szakma egyöntetűen elutasította, míg Orbán Viktor megbízta a hölgyet, aki végül pályázat nélkül iderittyentette a mézeskalács-palotát).

 

Nem az a baj, hogy a Fidesz sikeresen privatizálja majd az egészségbiztosítást, az eü. szolgáltatásokat, stb.  A baj az elvesztegetett 5-6 év, amikor ugyanebben megakadályozta a mostani koalíciót. Mostanra békétlen ország lettünk, utcai randalírozásokkal, fasisztoid szélsőjobbal, 300 forintra mozgósítható hárommillió libertinussal. Itt és most ugranak meg a hitelkamatok, itt és most dől be sokezer család egzisztenciája, itt és most ugranak meg az államadósság kamatterhei egy ostoba, világszerte példátlan népszavazás következtében.

 

A Fidesz-vezetők boldogok, képükön a magát tejföllel telezabált kandúr elégedettsége. Koalíciós válságtól lelkesek. Mégcsak nem is palástolják örömüket valamiféle közömbösítő szöveggel, pl. "kár ezért a helyzetért, de hát magukra vessenek," stb. Az országnak, a lakosságnak rossz a kormányválság, a hitelválság, a valutagyengülés. A Fidesznek jó.

 

A Fidesz kiengedte a szellemet a palackból. Neki sem lesz négy nyugodt éve, az már csak nosztalgikus álom marad. 2010-11-ben nagyobbat kell majd szorítani, mint most kellett volna. 

 

Ceteum censeo: ügynökmúlttal zsaroló és zsarolható elittől nem várható célszerű országvezetés. Következő esélyünk ésszerű döntésekre 2030, amikor az ügynökök nagyjából kihalnak.

Előzmény: S_L (35852)
S_L Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35852

"Mindenesetre az MSZP most konkrét programra kéri az SZDSZ áldását, olyanra, ami Lendvai Ildikó frakcióvezető szavaival élve több reformot akar, mint amit a szabad demokraták terveztek. (Többen azt valószínűsítik, hogy a pénztárak helyett a szocialisták a szolgáltatókat szorítanák kemény versenyhelyzetbe.)"

 

http://index.hu/politika/belfold/hajlando3673/

 

Ez nem az orvosi kamara és/vagy a Fidesz 2007-2008-as koncepciója?

sensei47 Creative Commons License 2008.03.31 0 0 35851
Súlyos belpolitikai feszültség – a MOK Gyurcsánnyal tárgyalna
2008. március 31. 08:40

MNO
A gyógyítás ügye és rendszere elsősorban szakmai kérdés, és ekképpen is kell megítélni – írja hétfői közleményében a Magyar Orvosi Kamara, amely úgy látja: az egészségügyben kialakult válsághelyzet a betegellátás biztonságának romlásában testesül meg, ennek lezárásaképpen konzultálnának Gyurcsány Ferenccel.

Az egészségügyben kialakult – „súlyos belpolitikai feszültséget okozó” – válsághelyzet a betegellátás biztonságának romlásában testesül meg – véli a Magyar Orvosi Kamara. Álláspontjuk szerint „a gyógyítás ügye és rendszere elsősorban szakmai kérdés, és ekképpen is kell megítélni”. A kamara ezért lezárná „az egészségügyi reformnak nevezett” folyamatot, és mindent megtenne az „érdemi szakmai párbeszéd kialakításáért”.

Közleményükben tudatják azt is: az Országgyűlés elé terjesztenék a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal szakértői munkacsoportja által jegyzett „egységes társadalmi egészségbiztosítást jegyző” törvényt. Meglátásuk szerint „a válság elkerülése, illetve a működőképesség fenntartása érdekében” szükség az április 1-től eltörölt vizitdíj és kórházi napidíj kompenzálására is. Ezt „a mintegy 20 milliárd forintot mindenképpen az Egészségügyi Alapon kívüli forrásból kell előteremteni” – olvasható a kommünikében.

A szövetség elengedhetetlennek tartja a járó- és fekvőbeteg szakellátásban a teljesítmények, illetve a valós költségeket fedező finanszírozás átgondolását, mivel úgy látják: „így biztosítható, hogy az intézmények sok tízmilliárdos adóssága megszűnhessen, az ott dolgozók pedig elfogadható és az uniós átlaghoz kiszámítható ütemben közelítő bérezéssel idehaza találják meg boldogulásukat, ne távozzanak ezrével külföldre.” A Magyar Orvosi Kamara közleménye azzal zárul, hogy a „fentiek kialakítása és hiteles kommunikálása érdekében” haladéktalanul kezdeményezik a Magyar Köztársaság miniszterelnökével történő személyes konzultációt.
(OS)
breien Creative Commons License 2008.03.30 0 0 35850
"kuriózum"

no comment.
breien Creative Commons License 2008.03.29 0 0 35849
Kedves Uff.

Tudod, amíg az emberek csak olyan fegyverekkel rendelkeztek, ami max. párszáz méteres körzetet tudott lerombolni, talán igazad is lenne.
Sajnos, ma olyan "tömegpusztító " fegyverek vannak forgalomban, amelyek egy egész országot, esetleg egy földrészt is képesek elpusztítani.

Maradjunk azért "békésebb", de nem veszélytelenebb területen.
A globális gazdaság, legalább olyan veszélyeket hordoz magában, ami nem olyan "látványos " pusztíást tud véghez vinni, de legalább annyi áldozatot tud szedni, mint a legmodernebb tömegpusztító fegyverek.
Ugye, emléxel még, a 2000-es "technológiai részvények" bedőlésére? Az, csupán előszele a mostani "hitel válságnak". A mostani kára is hatványozottan nagyobb a 2000-nek. (még mindíg nem látjuk - inkább nem merjük beismerni azt a kárt, amit azzal okoztak- )

Tudod, a "neoliberális gondolkozást", már Ronald Reagen megdöntötte. Bebizonyította annak működésképtelenségét, veszélyeit az emberiség számára.

Nos, talán itt lenne az ideje elgondolkozni főleg az "embereknek" a szavazó polgároknak, hogy eltűrjük é tovább egy "bukott ideológia" ámokfutását, fűszrezve az "emberi gyarlósággal" (amit én inkább tisztességtelen és gátlástalan magatartásnak mondanék, amit a hatályos joxabályaink is elitélnek.) és önként és dalolva hagyjuk magunkat a vágóhídra hajtani ezektől a "gyarló emberektől"?

Ahogy a világ változik, nem köllene nekünk is megváltozni? Az "evolúció" azt is bebizonyította, hogy kihalásra itéltetik az a faj, emlyik nem képes időben váltani, változtatni addigi életfeltételein. (miért is tűrnénkl el egy parazita kissebség élősködéseit a nyakunkon? ) Európa több országában már megszabadították a társadalmat ezektől a parazitáktól, legalábbis, ott büntetik őket.
Nem köllene nekünk is elkezdeni legalább megbüntetni őket? kezdetnek ezt is eltudnám képzelni. Látod, ez már reform lenne.

breien
Előzmény: Uff (35848)
Uff Creative Commons License 2008.03.29 0 0 35848

Nos kérdésedre a válasz: Te.

 

Te egy kedves naiv idealista álmodóvár vagy.

 

Korod ellenére úgy látszik nem láttad meg, hogy egy gyarló emberek által ( az ember definíció szerint az ) működtetett rendszerben teljesen mindegy, hogy milyen jószándékú ember lép be, ő, vagy akár ők nem fogják tudni azt megváltoztatni, a rendszer működése okán őket változtatja meg. Vagy megszokik, vagy megszökik.

Ha bennmarad óhatatlanul gyarlóvá válik.

 

A rendszer pedig csak attól képes megváltozni, ha egy többségi hatalmi erő, vagy  ezirányú közös platform akar és képes is szankciókat törvénybe iktatni és azoknak érvényt is szerezni, hogy a döntéshozók mindig és csak a közjót tekintsék az ultima rációnak. Ilyen helyzet pedig még eddig soha nem állt elő politikai rendszertől függetlenül.  

 

Az ember így működik. És minél nagyobb a tömeg annál inkább így van ez.

Előzmény: breien (35840)
breien Creative Commons License 2008.03.28 0 0 35847
off

" 44,6%" az az 14 725 fő, az mszp taglétszáma?

Lehet, hogy tévedtem, amikor a 80 ezer pártagról írtam 2008-ban Mo.-on?

Akkor, most milyen "pártszimpátiáról" is beszélünk?

Nem gondolod, hogy egy tízmillió lakosú országban ez a "törpe kissebbség" felveti a "legitimitásának" kérdését? Főleg akkor, ha az ország teljes lakosságát érintő kérdésről van szó?

on
Előzmény: Uff (35830)
forr a dal már Creative Commons License 2008.03.27 0 0 35846

Ezek a szerencsétlenek hátulról kezdik.

 

Én előlröl kezdeném, mondjuk onnan, hogy miért betegek az emberek és az okokat ...

 

Többet nem mondok, majd ha én leszek az AtyaIsten megtudjátok.

kheiron Creative Commons License 2008.03.27 0 0 35845
A minisztériumi vagy OEP-es csinovnyik.
Előzmény: twist (35843)
twist Creative Commons License 2008.03.27 0 0 35843

Létezik egy nagyon jó gyógyszer, aminek a segítségével képesek lennénk megelőzni az agyi érkatasztrófák egy részét a kockázatos csoportba tartozó emberekben. Ez egy elég drága szer, a 28 tablettás doboz több, mint 10000 forint. De csak annak lehet támogatással felírni, akinek már volt agyi érkatasztrófája.

 

Látod ezek azok a dolgok, amellyek miatt a kormány szakmailag is hiteltelen!

Mennyibe kerül egy már bekövetkezett agyi érkatasztrófa gyógyítása, ha nem hal bele  a beteg?

Bele lehet rokkanni egy ilyenbe? ( pl. fél oldala lebénul?)

 

Akkor most úgy döntöttek, hogy inkább majd a béna, rokkantságin levő szerencsétlennek fizetik a rokkantsági segélyt, meg fizetik a műtétet, orvosi ellátást stb. mint a megelőzést!

 

És hány ilyen hülye intézkedés van?  

 

1 havi segélyből 5 doboz gyógyszert lehetne beszedetni a beteggel, azaz az ötszörösét fizetik ki, mintha ingyen adnák a szert!

 

Ki dönt arról, hogy felírható-e egy gyógyszer vagy nem?

Előzmény: kheiron (35837)
breien Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35842
A "2008-as költségvetés" amiről beszéltem. (csakhogy a forrás is itt legyen )

Milyen "reformről" is egyeztet most a koala?
Előzmény: breien (35841)
breien Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35841
Kedves Tecs.

Attól tartok, hogy itt vagy tévedésben (sajnos, nemcsak Te, hanem a "politika" is. (legalábbis, Magyarországban )

Tudod, alapvetően az állam szerpével nem sikerült tizennyolc év után sem tisztában lennetek. Az államnak, nem csupán a "behajtás" a szerepe, és azt "tálcán átadja a szakmai alapon működő, állami tulajdonú, természetesen nonprofit biztosítónak"

Az államnak az a szerepe, hogy olyan környezetet teremt, hogy a gazdaság képes legyen kitermelni azt, amit az állam "behajt". Ugyanakkor, kötelessége, hogy a behajtott pénzt "értékállóvá tegye", hogy valami hasonló szinten tudjon a "nonprofit alapon működő biztosító szolgáltatni.

Európában, ha már a munkajövedelem 50%-át elvonja az állam, valami hasonló szintet tud azért biztosítani:

Nyugdíj összege (Ft)

Ausztrália 329 069
Belgium 341 045
Kanada 450 577
Franciaország 418 566
Németország 360 677
Japán 317 156
Új-Zéland 271 435
Szingapúr 216 613
Spanyolország 305 812
Svájc 664 620
Nagy-Britannia 348 123
USA 764 768

Európában, közel azonos arányú a munkajövedelem elvonása. Ezt figyelembe véve, az egészségügyi ellátásra is hasonló mértéket vonnak el. Azért tudnak ott, többet költeni az egészségügyi ellátásra.

Tudod, amit Te vázoltál, az még Hollandiában sem működik, amit az is bizonyít, hogy legutóbb az államnak köllött jelentős "tőkeinjekciót" pumpálni az "üzleti biztosítókba", ezzel is kihangsúlyozva az állam szerepét, felelősségét az adott ország egészségügyi ellátásának biztosításában.

Nem a minisztérium, hanem a "társadalom" gyakorolja a felügyeleti és a munkáltatói jogokat. A pontosítás végett. A társadalom felügyeletét, a "munkáltatók", a munkavállalói és szakmai érdekképviseletek, kiegészítve a "betegjogi szervezetekkel" ( nem a bélyeggyűjtők egyesülete ) és természetesen, a mindenkori kormány delegálja, ahogyan azt a demokráciában szokás. Csakhogy megértsd.
1., akik befizetik a járulékokat ( a munkáltatók és a munkavállalók)
2., akik "felhasználják a befizetéseket ( a szakma és a betegek )
3., a mindenkori kormány, akinek a feladata, hogy biztosítsa a szükséges feltételeket, hogy legyen elég "befizető", elegendő befizetett összeg, és azt a lehető leghatékonyabban használhassák fel a 2. pontban megfogalmazottak . Ez a mindenkori kormány feladata, felelőssége. Ha erre valaki nem képes, az vegye a kalapját és adja át a helyét azoknak, akik alkalmasak erre.

Még mindíg nem válaszoltatok arra a kérdésemre, "hogyan lehetséges, hogy Egerben sem az önkormányzat ( aki ma is anyagilag kötelezve van az eü. ellátás zavartalan üzemeltetésére, sem a szakmai befektető - a DOTE- labdába sem rúghatott egy olyan "pártbefektető"-vel szemben, aki eddig csak negatív referenciákat tudott felmutatni? A másik kérdés, hogyan adhatták 20 évre az üzemeltetési jogot egy ilyen befektetőnek, vagy, egyáltalán bárkinek is? Egy ilyen "modellt", mely minimális kockázatvállalást jelent a "befektetőnek", max. 5 évre szokás meghatározni. 10 év esetén, már jelentős befektetés esetén szokás adni pl. ha felépít saját tőkéből egy kórházat.

A "bónusz kérdés"!

A magyar tudományos keretben, hogyan is értelmezhetjük azt az egészségügyi vonatkozásban támogatott tételt, amely ebben az esetben " a létszáleépítést" támogatja ezen a területen? Kikkel akarja ez a kormány biztosítani az egészségügyi ellátást ebben az országban?
Előzmény: Tecs (35834)
breien Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35840
"Itt az egyéni erkölcsnek igen kevés esélye van. Ha valaki belekerül a rendszerbe, azt előbb a rendszer megrágja, amjd kiköpi"??

Kedves Uff.

Csupán emlékeztetni szeretnélek arra az "apróságra", hogy a cucializmus "fénykorában", ebben az országban is csak max. 800 ezer olyan személy létezett, akit a "rendszer megrágott, majd kiköpte őket". Akkor is több mint tízmillióan éltünk ebben az országban és ötmillió felett volt a felnőtt lakosság száma. Szerinted, mit csináltunk mi ebben az országban több mint négymillióan? (emberek maradtunk, az embertelenségben . - csak halkan súgom meg és csak tenéked- )

Az ember évszázadok óta küzdött a fennmaradásáért, az embertelenségben, így működött az "ember, évszázadok óta". Abban sajnos igazad van, hogy tizennyolc évet elvesztegettünk, de az nem annak a több mint négymillió embernek a hibájából adódott így. Ha jól összeszámolnák, talán, 2008-ban lenne vagy 80 ezer pártag?

Megmondanád nékem, hogy egy tízmilliós országban hogyan is lehetne "pártszimpátia " alapján bármit is meghatározni? Főleg akkor, ha mára a pártok "devalválták" magukat Mo.-on? Már megbocsáss, de azt, amit az elmúlt tizennyolc évben ebben az országban míveltek, azt inkább egy "bűnbandához" tudnám hasonlítani, de nem párhoz. (hogy a petlákban beszélhetünk ebben az országban pártszimpátiáról? ha mindezt megtehették büntetlenül, akkor abban az országban a jog, csupán "írott malaszt", s nem az aminek lennie kéne )


Akkor, tisztelettel kérdem , melyikünk is él ebben az országban tévedésben?

breien
Előzmény: Uff (35830)
kheiron Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35839
Pontosan, elég tisztán kirajzolódó MSZP-s politikai támogatással.
Előzmény: Törölt nick (35833)
kheiron Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35838
A probléma nem a biztosítók létével, netán működésével van. Megdrágítják az ellátást, megdrágítják, de egy jól működő bank-biztosító akár hasznos is lehet, mint pénzintézet.

A problémát az "ellátásszervezők" jelentik. Pontosan annyira hasznosak az egészségügyben, mint egy igazi neonáci párt a politikában.
Előzmény: Tecs (35831)
kheiron Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35837
Ezek a betegséggel összefüggő írhatóságok valami elementáris módon el vannak baszva.

Létezik egy nagyon jó gyógyszer, aminek a segítségével képesek lennénk megelőzni az agyi érkatasztrófák egy részét a kockázatos csoportba tartozó emberekben. Ez egy elég drága szer, a 28 tablettás doboz több, mint 10000 forint. De csak annak lehet támogatással felírni, akinek már volt agyi érkatasztrófája.
Előzmény: Rübezahl (35829)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35836
"Magánkézben van a cseh kórházak kétharmada

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. március 26., szerda 10:28

Csehországban az elmúlt év végén 192 kórház működött, ezek kétharmada már magánkézben van. A prágai Egészségügyi Információk és Statisztika Intézete (ÚZIS) a jövőben a hotelekhez hasonlóan csillagokkal értékeli a kórházak színvonalát.

A cseh állam tulajdonában jelenleg már csak 20 kórház van, köztük vannak azonban a legnagyobbak, a 11 egyetemi kórház is, derült ki abból a hivatalos kimutatásból, amelyet szerdán hozott nyilvánosságra a prágai Egészségügyi Információk és Statisztika Intézete (ÚZIS). Az egészségügyi tárca már elkészítette azt a tervet, amely szerint ezeket az egyetemi kórházakat a jövő évtől kezdve részvénytársaságként működtetnék tovább.

A részvénytársaságok az érintett egyetemek és az állam közös tulajdonában lennének. A témáról éles, nyilvános vita folyik, mert a polgári demokrata tervről a két kisebb koalíciós partnernek - kereszténydemokratáknak és a zöldeknek - valamint az ellenzéknek és maguknak az érintett egyetemeknek is eltérő a véleményük.

Az állami kórházakon kívül egyebek között 25 kórház a regionális, és 20 kórház a városi önkormányzatok tulajdonában van, amelyek az intézményeket egyben működtetik is. A fizikai vagy jogi magánszemélyek kezében lévő, hivatalosan privát egészségügyi intézménynek minősített kórházak száma a kimutatás szerint összesen 122.

Ez utóbbi csoportba tartozik az a mintegy 50 kórház is, amelyeket a régiók kereskedelmi részvénytársaságokká alakítottak át. A részvények 100 százaléka jelenleg a régiók önkormányzatának a kezében van, de a jövőben nem kizárt a magántőke bevonása.

A csehországi kórházak minőségét országos szinten senki sem hasonlítja össze, s átfogó módon nem értékeli. Az egészségügyi minisztériumnak néhány éve ugyan van már egy ilyen kimutatása, de az nyilvánosan nem hozzáférhető, s kimondottan a tárca érdekeit szolgálja.

A kórházak minőségének értékelését központi intézet készíti elő. "Nagyon reális, hogy a jövőben csillagokkal fogjuk mérni a kórházak minőségét. Ez nagyon megkönnyíti majd a páciensek tájékozódását" - mondta újságíróknak Pavel Kozeny, a Nemzeti Referencia Központ igazgatója.

A központ elsőként a csehországi szülészetek listáját állította össze, amely alapján már most tájékozódhatnak a gyermeket váró asszonyok. Az ÚZIS honlapján már hozzáférhető a csehországi kórházak listája is, egyelőre minőségük megjelölése nélkül.

"Minden kórháznál részletesen meg van adva, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt. Miután Csehországban szabad orvosválasztás van, a betegek maguk választhatják ki a saját szempontjaik szerint nekik leginkább megfelelő egészségügyi intézményt" - fejtette ki Pavel Kozeny. "
http://index.hu/politika/kulfold/cseh3526/
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35835
érdekes, hogy a csehek a szolgáltatókat privatizálják - és sikeresen, nem pedig telis-telei korrupcióval

nálunk az állam valamiért azt hiszi, hogy majd a biztosítók megrendszabályozzák a kórházakat és orvosokat, mert
1. erre az állam nem képes - beleértve a havi sok100ezres fizetésért dolgozó minisztériumi vezetőket is
2. mert a kórházak és orvosok alap tulajdonsága, hogy gonosz hókuszpókok, akik csupán rosszat akarnak a betegnek is és az államnak is

na, akkor itt van erre egy kis összehasonlítás:
usa: egy főre vetítve 5000 dollár jut egészségügyre/év
magyaro: egy főre vetítve 600 dollár jut egészségügyre/év
a szolgáltatások színvonala között mégis alig van különbség (a szolgáltatás alatt az ellátás szakmai minőségét értem és nem pedig a kórházi szoba komfortfokozatát)
ezek után úgy kezelni az eü-ben dolgozókat, mintha valami hókuszpókok lennének - szerintem ez merő rosszindulat, csak azt nem értem hogy miért pont az eü miniszter az aki alapból utálja az orvosokat? ártottak neki? vagy csak az a baja, hogy az orvostársadalom nem fogadja el a miniszterasszony szakmailag nonszensz diktátumait és mernek ellent mondani, ahelyett, hogy feudális mentalitással behódolnának őnagysága miniszterasszonyságának

ja, angliában az orvosok többsége állami alkalmazott és mégsincsen hálapénz, igaz ott meg is fizetik őket
addig amíg nálunk egy 20-25 éves szakmai multtal és 2 diplomával rendelkező mezei főorvos (vagyis nem osztályvezető főorvos) bruttó 300ezer alatt keres heti 2-4 ügyeletet bevállalva, viszont egy mezei banki 30as középvezető (aki diplomáját valami 50edik rangú főiskolán szerezte) bruttó 6-800ezret visz haza, addig a hálapénz a rendszerből nem lesz kiirtható
azért egy ország ne legyen annyira olcsójános, hogy az orvosok fizetését az építkezéseken feketén dolgozó 8 általánossal rendelkező munkásokhoz méri
miért keres többet egy államigazgatásin végzett 30valahány éves ficsur a minisztériumban, mint egy 20-25 éve a pályáján dolgozó és legalább 2 diplomával és rendszeres szakmai továbbképzésekkel rendelkező orvos?
ha egy mezei főorvos bruttó bére annyi lenne mint egy államtitkáré, akkor a hálapénzre nem lenne szükség
(ne felejtsük el, hogy az eü alkalmazottaknak csupán 5%-át érinti a hálapénz, a 95%-át pedig nem! - ja és ezt még molnár lajos volt eü miniszter nyilatkozta az orvosok védelmében a figyelő c. újságban - igaz évekkel a miniszterré való kinevezése előtt)
Előzmény: Tecs (35834)
Tecs Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35834

"a politika direkt befolyásolását megszüntetni, biztosítás szakmai alapokon működtetni és társadalmi felügyelet gyakorolja annak működési ellenőrzését. "

 

A "politika" csupán behajtja a pénzeket és tálcán átadja a szakmai alapon működő, állami tulajdonú, természetesen nonprofit biztosítónak. Amelynek a szervezeti formája nem lehet más, mint önállóan gazdálkodó, teljes jogkörrel rendelkező társadalombiztosítási költségvetési szerv, vagy egészségügyi minisztériumi tulajdonlású Kht. A vezető fölött a munkáltatói jogokat ki fogja gyakorolni? A minisztérium vagy a társadalmi felügyeleti szerv? A szervet ki fogja választani és hogyan? A parlament? Vagy belesorsolsz a nyilvántarott sokezer szervezetből néhányat --  pl. macskatenyésztőket, bélyeggyűjtőket?

 

Ha a minisztérium a munkáltató, akkor a vezető mindig politikai kinevezett lesz, aki addig élvezheti szinekúráját, amíg kiszolgálja a kinevezőjét. Ha a társadalmi szervbe  más társadalmi szervekből sorsolsz, akkor a szerencsé kisorsoltak öt perc alatt hagyják megvenni magukat és homokba dugott fejjel élvezik ki a nem várt szerencsés helyzet előnyeit.

 

Jó reggelt, ez itt Magyarország!

Előzmény: breien (35824)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35833
Egészségügyi Birodalmat építenek ??????????
Előzmény: Törölt nick (35832)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35832
hírek: Tökebevonás helyett forráselvonás a halasi Kórházban

Pet Tisztelt Címzettek!

Alulírottak az alábbi tények és azokat alátámasztó bizonyító iratok becsatolása mellett felhívjuk a város polgármesterét és képviselő testületét, hogy súlyos, szándékos szerződésszegés miatt azonnali hatállyal bontsa fel a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Kht működtetési, beruházási és vagyonhasználati valamint közhasznú szerződését a befektető budapesti székhelyű HospInvest Rt-vel.

A bizonyítékok megsemmisítése, illetőleg a további károkozás megakadályozása céljából azonnali hatállyal függessze fel a Kórház Gazdasági Igazgatóját, és intézkedjen felelős személy kijelöléséről. Kötelezze a kórház ügyvezetőjét a bizonyítékok jelentős részét tartalmazó szintén kórházi tulajdonú általa a kórházban és a lakásán használt számítógépek azonnali átadására vagy intézkedjen azok lefoglalásáról.


Indoklás:
Kiskunhalas Város Önkormányzata 2004. évben az egészségügyi feladatok ellátásához illetve a kórházi ingatlanok felújításához és rekonstrukciójához tőkebevonás céljából és ígéretével értékesítette a Semmelweis Kórház Kht-t, mint gazdasági társaságot. Vevők a HospInvest Rt illetve a Halas-Med Kht, előbbit befektetőként, utóbbit szolgáltatóként megjelölve.
A 2004 évi hivatalos cégadatok szerint a befektetőként jelentkező HospInvest Rt-nek összesen 24 millió Ft saját tőkéje, 190 millió Ft kölcsöne illetve hitele, valamint 215 millió Ft-os eszközértéke volt, melyből kapcsolt vállalkozással szembeni követelés 98,8 millió, áruszállításból származó követelés 1,8 millió Ft volt. Halas-Med eszközértéke alig haladta meg a 6 millió Ft-ot. Saját tőkéje a jegyzett tőkét sem érte el, kiegészítő melléklete szerint pedig semmiféle tényleges tevékenysége, apparátusa nem volt a megalakulása óta! E két cég mindössze 57 millió Ft-ért megvásárolta az Önkormányzattól a közel évi 4 milliárdos forgalmú Semmelweis Kórház Kht-ban levő 100 %-os üzletrészét.
A HospInvest Rt a négyoldalú (Önkormányzat, Kórház, HospInvest, Halas-Med) beruházási és vagyonhasználati szerződés I. fejezet 3. pontjában vállalta, hogy 2004-2010 között bruttó 1.792.500.000 Ft-ot fordít épületrekonstrukcióra.

1. A befektető fenti kitételt sajátosan értelmezve a kórházi OEP- bevételekből és a kórház által felvett folyószámla és forgóeszköz hitelekből kívánja a vállalásait finanszírozni.
2. Kiválással (a kórházi vagyont 3 millió Ft készpénzzel és 5 millió Ft értékű kft üzletrészekkel csökkentve) létrehozott egy a beruházásokkal foglakozó újabb Kht-t (HalasInvest), melynek azonban bevétele kizárólag abból van, hogy a kórháznak bérleti díjként számlázza az egyébként hitelből és lízingből beszerzett néhány db műszert. Mivel a cég nem hitelképes, a lízingelt CT berendezésnek készfizető kezese szintén a Semmelweis Kórház 60 millió Ft-ot meghaladó mértékben!
3. A HospInvest Rt nem hogy befektetett és kockáztatott volna, ahogyan azt a HospInvest Rt vezérigazgatója a sajtóban és legutóbbi kórházi tájékoztzatóján személyesen elmondta, hanem még a Kórház vételi árát (57 millió Ft-ot) melyet az Önkormányzat visszaadott a kórháznak a sűrgősségi Betegellátó részleg és ügyeleti helyíségek kialakításához –2004-ben „kölcsön kérte” júliustól decemberig.
4. 2005. júliusban a kórház gazdasági igazgatója a CIB bankkal 500 millió forintos folyószálahitelről és 130 millió Ft forgóeszköz hitelről írt alá szerződést bármiféle ellenjegyzés és a finanszírozó illetve a nyilvánosság tájékoztatása nélkül E hitelek fedezetéül 3,7 milliárd Ft-ot, gyakorlatilag a kórház teljes évi betegellátási bevételét adta árbevétel engedményezés formájában a Banknak, súlyosan sértve ezzel az idevonatkozó törvényt, ill. kormányrendeletet. Ezzel egyidejűleg a TB finanszírozást – szintén ellenjegyzés nélkül – átkérte az OTP-től a CIB bankhoz, ami további veszteséget okoz a kórháznak (sokkal drágább a számlakezelés).
5. Az előző pontban felsorolt hitelekből a HospInvest Rt már kölcsön kért 230 millió Ft-ot minden garancia és célmegjelölés nélkül.
6. A HalasInvest Kht-nak ez ideig 64 millió Ft kölcsönt utalt át a kórház, a megkötött 250 milliós hitel-keretszerződés terhére. (Tőkebevonás helyett forráselvonás!) Ez a 100 %-ban HospInvest tulajdonú Kht ugyanis a bonyolítója – és lesz a tulajdonosa – az épület-beruházásoknak, beleértve a központi ügyeletet és az SBO-t is! Miből és mikor fogja ezt a hitelt visszafizetni? (Nincs a kölcsönszerződésben semmilyen garancia, azt Füze Attila írta alá igénybe vevő és kölcsön nyújtóként is.) A banktól miért nem beruházási hitelt vettek fel? Talán nem is készült megtérülési számítás e profi befektetők által? (jelenleg 256 millió Ft-ra van érvényes beruházási szerződés megkötve a HalasInvest Kht és különböző vállalkozók között.


Fentiek ismeretében leszögezhető, hogy szándékosan és súlyosan megszegte a befektető a hivatkozott szerződésben foglaltakat, megkísérelve kihasználni a beruházási szerződés nem körültekintő alábbi megfogalmazásait:

„II. fejezet 3. pont (4) bekezdése szerint … ezen értéket a beruházó tartja nyilván.
Ugyanezen pont (7) bekezdése úgy fogalmaz, hogy az ellátási szerződés bármely okból történő megszűnése esetén az Önkormányzat a Befektető által végzett értéknövelő beruházások értékét az V. fejezet rendelkezése szerint megtéríti. ( A betegellátástól elvont pénzből megvalósult beruházásokat még meg is kell vásárolnia!)

A megküldött hitel és kölcsönszerződések, HospInvest, HalasInvest részére átutalt pénzek egyértelműen bizonyítják, hogy Befektető nem hozott, hanem vitt el a pénzt a Kórházból, súlyosan eladósítva ezzel a kórházat, és jelentős forrásokat kivonva a betegellátás amúgy is szűkös fedezetéből

A beruházási és vagyonhasználati szerződés V. fejezetében részletezett szerződésszegésnek szinte minden esetét kimerítve a betegek, dolgozók és a város érdekét semmibe véve járt el. Szándékosan megtévesztő nyilatkozatai a befektetése megtérüléséről és decemberi 13. havi fizetésről cinikusak, (valóban leutaltak 70 milliót, melyet 4 nap után visszakértek) csak a dolgozók és némely képviselő gyanujának elaltatását célozzák.

A szerződésszegésen kívül is vagyonvesztés keletkezett az által, hogy olyan intézkedések sora történt a kórházban, amely kimeríti a hűtlen kezelés és a pazarló gazdálkodás fogalmát.

Lásd: havi 9 milliós (havi bevételünk 3 %-a ) „ügyviteli szolgáltatási díj HospInvestnek, bérleti díjak HalasInvestnek, 2 ügyvezető kinevezése 800 e Ft havi bérrel, laborszerződés, amely megkötése óta aránytalanul magas díjat számláz a fekvőbeteg beutaltak és az ún. rendelkezésre állás után (0,98Ft, ill. havi 5.450.000 Ft!). Indokolatlan kórházi gépjármű eladások majd visszabérlések, az – egyébként szerződésben engedélyezett – átalakulások, melynek során a HalasInvest „ajándékba kapta” a Halas-Dent, Kórház Élelmezés, Halas-Mosoda és Halas-Labor üzletrészeit a kórháznak, valamint a Szerződésben Szolgáltatóként említett Halas-Med Kht beolvadása, melynek során a beolvadó helyébe a megszűnő társaság tulajdonosai léptek (Laborigó, Diagron,Diatron) úgy, hogy tőkeleszállítás folytán gyakorlatilag a kórház visszafizette részükre a Halas-Med Kht által a kórházi üzletrészért kifizetett (6millió Ft) vételárat. A beolvadás folytán ingyenesen jutottak kórházi üzletrészhez. A jelenleg bevezetés alatt álló takarítási módszer anyagköltsége 10 szerese az eddigieknek, a központi anyagbeszerzésre pedig a HospInvest 20 % hasznot tesz, nem beszélve a romló minőségről.

Nem különben felelős az Önkormányzat és személy szerint a Polgármester Úr, aki a kórházra pályázókról nem kért referenciát illetőleg nem győződött meg valós vagyoni és gazdasági helyzetükről. Folyamatos jelzéseink figyelmen kívül hagyásával, az érdemi ellenőrzés elmulasztásval tette lehetővé a történteket.

Jelen levelünket nyílt levélként megküldjük a címben feltüntetett, általunk a témában illetékesnek tartott szervezeteknek, valamint a sajtónak.

Mindezek alapján az a véleményünk, hogy a befektető megszegte a pályázati kiírás II/a. pontját, ezzel kimerítette a beruházási és vagyonhasználati szerződés V. fejezet 3.1. pontjait. Azaz nem teljesítette tőkebevonási ígéretét, és súlyosan veszélyezteti a kórház anyagi biztonságát, ezzel ellehetetleníti a betegellátást, és a kórház dolgozóinak megélhetését kockáztatja.

Kérjük a Képviselő Testület tagjait, hogy az Önkormányzat SZMSZ 10. § 1. pontja alapján rendkívüli képviselő testületi összehívást kezdeményezzék.

Kiskunhalas, 2005. október 3.

Mamlecz Benőné
Pénzügyi Osztályvezető

 

 

Kik vannak e mögött a HOSPINVEST  mögött ???

 

 

kik ezek ???????

 

Mit csinálnak ezek ??????



Tecs Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35831

"Már többen elmagyarázták, hogy mi a különbség az egészségügyben szolgáltatást végzők (rendelők, kórházak, patikák, stb...) privatizációja és a "pénztárak" vagy mik bevonása között. "

 

Az első magyarázók egyike, a mostani magyarázók ihletője egy szakállas filozófus volt, aki élesen szembeállította az ún. produktív, értéktermelő munkát (pl. kapálás, fémmegmunkálás, földművelés) az improduktív, értéket nem termelő munkával (pl. pénzügyi szolgáltatások --> karvalytőke, stb.). Az ilyen tíz másodperces gondolkodók, mint te, nem érthetik meg, hogy a biztosítási szolgáltató is értéket termel, hasznos munkát végez. Tíz másodpercbe persze csak annyi fér bele, hogy az orvos dolgozik, a patikus dolgozik, az egészségpénztár pedig élősködik  -- persze, csak ha magántulajdonos működteti.

 

Próbáld meg, hogy ciklikusan végiggondolkozol néhányszor tíz másodpercet, azon töprengve, miért is rossz a gépjárműfelelősség-biztosítási rendzserünk? Ahol a karvalytőke uralkodik, mint tudjuk. Mi is a különbség köztük és a tervezett magán-egészségbiztosítók között? a GFB-sek is az állam által kötelezően behajtott díjakkal gazdálkodnak... Miért nem szervezel népszavazást az egységes, állami tulajdonú ÁB visszaállítására? Nehogymár a karvalytőke hízzon az állam által kötelezően beszedett GFB-pénzünkből :o)

Előzmény: Ezüst Sajó (35823)
Uff Creative Commons License 2008.03.26 0 0 35830

A személyek sokkal fontosabbak ez ezetbern, azok gondolkozás módja.

 

áhááá.  Ez tehát tévedéseid sarokpontja.

 

A lé(t) határozza meg a tudatot.

 

Ha egy kiváló tudással rendelkező szakember pártállástól, pártszimpátiától függetlenül döntési helyzetbe kerül a közpénzek fölött, az jó eséllyel korruptá válik.

 

Itt az egyéni erkölcsnek igen kevés esélye van. Ha valaki belekerül egy rendszerbe, azt előbb a rendszer megrágja aztán kiköpi. Így működik az ember évszázadok óta. 

Előzmény: breien (35798)
Rübezahl Creative Commons License 2008.03.25 0 0 35829
Már korábban is csak szakorvosi javaslatra írhatták támogatással, de végül tavaly a nagy gyógyszerárcsökkentés keretében szűkítették azon kórképek körét, amire járhatott a támogatás, tehát tőlem pl. megvonták.
Előzmény: kheiron (35826)
kheiron Creative Commons License 2008.03.24 0 0 35828
Kösz, nem használok efféle gyógyszereket, és szinte soha nem írok receptet.
Előzmény: Törölt nick (35827)
kheiron Creative Commons License 2008.03.24 0 0 35826
Mikor állítottam, hogy támogatott lenne?

Egyébként az Aspirin Protectet és az Astrixot nyugodtan támogathatná a TB.
Előzmény: lopikula (35825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!