Keresés

Részletes keresés

Kotit Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2362

2 utitársunk a Bp-Velence busz, Velence-Milánó vonat, Milánó-Genova vonat megoldást választotta oda-vissza. Én nem ajánlanám.

Mi számolgattuk előre: 2 főre kb. ugyanannyiba kerül kocsival, mint repülő Milánóba, onnan vonattal Genovába. Értelemszerüen 2-nél többnek már olcsóbb a kocsi. Meg lehet azt is nézni, hogy a Velencéből induló utak közt nincs-e szimpatikus.

A Bp-Velence-Milánó-Genova busz+vonat szvsz a legkényelmetlenebb megoldás.

Előzmény: Peta601 (2343)
mpetya1976 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2361
Sziasztok. Mi 21-én szállunk be Barcelonába. Mi hárman megyünk.
Előzmény: OXYIFITT (2349)
Kotit Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2360

Úgy tudom, hogy a Bp-Velence vonat megszünt, csak busz van...

Előzmény: hajósutas (2352)
Kotit Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2359

Az MSC transzfere Milánóból Genovába oda-vissza 60 EUR. A vonat+a busz 51EUR és 2x átszállsz, a vonatok pedig szinte mindig késnek.

Előzmény: Peta601 (2345)
Peta601 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2358

Köszi!

Előzmény: Index-Neti (2347)
racznora77 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2357

Sziasztok!

Mi a Mariner of the Seas-zel indulunk Civitaveccia-ból október 20.-án (Egyiptom, Szentföld, Töröko., Görögo.). Nincs valaki, aki szintén rajta lesz a hajón?

Üdv,

Nóri

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2356

Nem sok az a 90 euró? Nálunk ennyi pénzért 6 órára kibérelsz egy taxit, és ott fele annyi a tarifa, de 1 euro a villamosra a zseton, de a tunnelre, és a nosztalgiavillamosra is. A villamos a kikötő mellett áll meg, és bemegy a Kék mecsethez, a szultán palotájához és a bazárhoz is.

Előzmény: norik (2354)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2355

Mivel Ti utánunk voltatok, lehet, hogy annyian panaszkodtak, hogy ezért megtisztították az ablakokat. Amikor mi kiszálltunk 5 óra 45 perc volt a kiszállás, mivel fesztivál volt Velencében és Margherában kötötték ki a Favolosát, de ez akkor is olyan sok volt, hogy nem láttam olyan embert, aki elégedett volt. A hajón hiába reklamáltunk, senkit nem érdekelt. Az utat pedig a Mahartnál fizettük be, pedig Ők MSC-ek, és Ők is a Tensin keresztül intézték az utat, de a Maharttal mi nagyon meg vagyunk elégedve. Viszont felhívtuk a Tensit megkérdezni, hogy mennyi depositot kell lerakni, mert a papíron amit kaptunk nem volt egyértelmű. Azt a választ kaptuk, hogy a Mahartnál foglaltunk, minden kérdéssel hozzájuk forduljunk! Ahhoz képest, hogy minden papíron Ők szerepeltek, és ők a nagy costások, nem ezt vártuk tőlük. Sőt foglaltunk náluk többször is, addig, amíg pár éve volt velük problémánk, egy kicsit hasonló ügyben. Szóval szegény MAhart nem tehet arról, hogy Mi ajánlásuk ellenére Costával utaztunk.

Előzmény: norik (2334)
norik Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2354

Mi június 24-én voltunk a Costával ugyanezen az útvonalon. Mi sem fizettünk be a társaság által kínált kirándulásokra, hanem magunk intéztük a napi programunkat mert úgy gondoltuk két kis gyerkőccel (8 és 5 évesek)  nehéz lenne végigvinni egy egésznapos  vagy akár egész délelőttös kötött programot. Anyagilag biztos hogy jobban jártunk, mert pl. Isztambulban 90 euróért hozott, vitt be bennünket a taxis a városba, idegenvezetéssel együtt míg a társaság által kínált program egy főre került ennyibe. Próbáltuk ugyanazokat a helyeket végigjárni, amiket a hajós kirándulások is szerepeltettek, mindig "puskáztunk" a kirándulás ajánlásokból. Én németül beszélek valamelyest, illetve angolul annyit, hogy nem tudnának eladni, de az a meglepetés erejével hatott, hogy itthon a Tensinél direkt rá is kérdeztek, hogy milyen nyelvet választunk, ennek ellenére szinte alig volt aki beszélt németül. A végére már angol-német kevert nyelven beszéltünk... Kérdezz nyugodtan bármit, szívesen segítek!

Előzmény: hajósutas (2351)
Arentiro Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2353

Én nem ajánlom a fapados járatokat a hajóhoz. Rengeteg módosítás és járattörlés van ezeknél, én nem kockáztatnám meg az egész hajóút elvesztését emiatt. Genovába lehet menni autóval, nem olyan sok az az 1100km, akár lehet egy szállást is venni útközben. Mondjuk Velencével összekötni az utazást. Persze költséghatékonyabb ha többen mentek. Vagy repülő Milánóba, onnan szokott lenni a hajóknak transzfere a kikötőbe. Illetve a Lufthansának van járata Genovába is müncheni átszállással, de elég drága.

Itt lehet nézni: http://www.skyscanner.hu/

Érdemes lehet egy éjszakát a hajóút előtt/után a kikötőben szállodában tölteni, főként akkor, ha a repülős-hajós indulási/érkezési időpontok elég közel vannak, mert késésre mindig számítani kell. Amúgy pedig maga Genova is megér 1-2 napot.

hajósutas Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2352

Én pont az utazás miatt választottam Velencei indulással az utat, mert oda Budapestről vonattal lehet menni. Legalább is remélem.

hajósutas Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2351

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, megnyugtatott. A városok ahol kikötünk: Velence, Bari (Olasz o), Olümpia (Görög o), Izmír (Török o), Istambul, Dubrovnik.

Előzmény: Arentiro (2341)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2350

Mi most megyünk szeptemberbe a Fantasiára.

Tudsz esetkleg használható infólkat küldeni?

Andrea

Előzmény: walter75 (2177)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2349

Sziasztok!

Szeptember 16-án indulunk Genovából a MSC FANTÁZIA nevű hajóval 8 napra.

Érdeklődnék ,hogy esetleg van e olyan Magyar aki szintén erre a hajóra és útra jelentkezett.Társaság sose árt :-)

Előtte Velencébe töltünk 2 éjszakát.

Tehát szeptember 14-én reggel indulás.

Ha valaki,valakik  (max 2 személy) csatlakozni szeretne szeretettel várjuk akár együtt utazás céljából is.A kocsi kényelmes ,nagy.

Vagy ha van valakinek a Fantázia hajóról használható infója az is érdekelne.

Köszönjük:

Andrea és Feri.

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2348

még egy javaslat: az utazási irodában kérdezz rá, mert van transzfer az indulási napon a reptérről a kikötőbe!

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2347

http://www.trenitalia.comitt meg tudod nézni az olaszországi vonatmenetrendet (Milano Centrale - Genova Piazza Principe), a Genovai vasútállomástól 5 perc séta a hajó!

sokan írták itt a fórumon, hogy Barcelonában szállnak be pont a kedvezőbb közlekedés miatt, van aki pedig Civitavecchia állomáson kezd, kinek, hogy kedvezőbb és éppen olcsóbb a repülő.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2346

Mit jelent ez konkrétan : 

"BBL - Bingó balkonos kabin részben korlátozott kilátással"

Peta601 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2345

Köszönöm a választ!

Aham,szóval Milánóban van a reptér.

Nem tűnik túl egyszerűnek,de tényleg ez lehet a legésszerűbb megoldás.

Milánóból Genovába vajon milyen gyakran járnak vonatok?

Összességében mondjuk talán valamivel olcsóbb így kettőnknek,mintha autóval mennénk és talán gyorsabb is. Ha valakik 4-5-en mennének azoknak már érdemesebb autóval.

Igazából csak ez a macerás eljutás a kikötőig tart vissza  a hajóúttól.

Vagy esetleg keresek olyan utat,ami Barcelonából indul,oda van közvetlen repülőjárat. Sokkal egyszerűbb lenne.

Előzmény: Index-Neti (2344)
Index-Neti Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2344

én repülővel oldottam meg. előző nap kiutaztam Milanó-Malpensa reptérre, onnan shuttle busszal (16 euró oda/vissza) be a Milanó Central pályaudvarra, vettem egy vonatjegyet (17,5 euró) és elmentem Genovába (1,5 óra vonattal kb.).

a hajó út végén ugyanez, vettem jegyem Milánóba, ott megszálltam és másnap vissza. a repülő 30.000 ft volt.

amennyiben ismételten mennék, biztos, hogy hajnali géppel mennék és késő estivel jönnék haza, így nem kellene szállást foglalni, de a vonatozást valószínűleg ugyanígy bevállalnám, még ha egy kicsit macerásnak is tűnik.

Peta601 Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2343

Én is még csak nézelődök hajóutak-ügyben.

Kérdésem az lenne,hogy a kikötőbe jutást hogyan oldjátok meg Magyarországról?

A legtöbb Földközi-tengeri út Genovából indul,ha jól láttam (valahol már láttam Barcelonából indulót is).

Lehet ugye autóval menni. Megnéztem térképen: Genova kb 1100km innen. Az kb 100ezer Ft üzemanyag oda-vissza,plussz az autópályadíjak,kicsit sok,meg fárasztó is azért ennyit levezetni.

Vonattal,busszal van esetleg lehetőség lejutni? Ha igen,hol tudok utánnanézni,mennyibe kerül kb? Mondjuk ez is elég fárasztó,lassú és unalmas lehet...

Aztán gondoltam még fapados repülőjáratra,csak nem tudom melyik reptérre nézzem,mi a legegyszerűbb. Mennyivel az utazás előtt érdemes repülőjegyet foglalni,és milyen áron lehet találni kb? Ha megfelelő áron sikerülne,akkor gondolom ez lenne a nyerő megoldás,és onnan a reptérről busszal a kikötőig.Mondjuk ez is kicsit bonyolultan hangzik.

Köszönöm előre is a segítséget!

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2342

Miért van az , hogy ha pl.: a hajosutak.com-on nézek valamit (mondjuk az MSC Splendidát) és kiválasztanék egy kabint , akkor mindíg csak a lift melletti bal oladlit illetve csak jobb oldali kabinokat engedne megjelölni ?

A jobb fekvésű balkonos kabinokat ki sem engedi jelölni.

Nyilván a lejjebb lévő kabinok olcsóbbak , de a legdrágábbakból sem válogathat az ember kedvére még októberi indulással sem....

Arentiro Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2341

Kellene tudni, hogy mely városokról van szó. A legtöbb helyen nem csónakokkal visznek partra, hanem odaáll a hajó a mólóhoz és lépcsőn ki lehet szállni. Ha nem fizettek be szervezett útra, természetesen akkor is ki lehet szállni. A hajós szervezett csoportok kiszállás előtt egy-egy megadott helyen gyülekeznek a hajón (színházteremben, bárokban stb), és a csoportvezetővel együtt mennek a kijárathoz (vagy a csónakokhoz), akik pedig egyénileg kirándulnak, azok egyszerűen odamennek a kijárathoz és kiszállnak. A kikötés után bármikor ki lehet szállni és vissza lehet menni a hajóba.

Sok esetben a városközpontban van a kikötő, egyszerűen gyalog elérhető, míg máshol messze van, ez az adott helytől függ. A legtöbb helyen köztes megoldásként kínálnak a hajók transzfereket is a városba, ami olcsóbb mint a hajós fakultatív programok, de jóval drágább, mintha tömegközlekedve mennétek. A fórumot is érdemes visszaolvasni, sok kikötőről van hasznos infó (két fórum is van, a "Hajo utak" és a "Hajóutak", ezeket jó lenne már összevonni).

A nyelvtudás nem árt, de ha már van egy kis angol, az már talán elég lesz. A napi újságban írt infókat kell olvasni, ha azt értitek, akkor már nagy baj nem lehet. Az étkezések a legtöbb hajón megoldhatók önkiszolgáló büfé rendszerben, ahhoz nem kell nyelvtudás.

Előzmény: hajósutas (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2340

Köszönöm a gyors válaszokat !

Valószínüleg október vége vagy november lenne a kiválasztott időszak , de még csak keresgélés és tapogatózás van :-)

Arentiro Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2339

Mi már voltunk alsó és felső szinteken is, de még soha sehol nem tapasztaltunk zúgást, motorzajt. Persze ettől még lehet valahol.

Nagyon jól vannak hangszigetelve a kabinok.

Néhol előfordul, hogy egyes falburkolat-elemek rezegnek vagy nyikorognak, de kis összehajtogatott papírkával általában kiékelhető.

Amúgy szerintem a hajó orrában és a tatján érezhető jobban a függőleges irányú mozgás (de azért ott sem vészes), a közepén kevésbé, szóval ilyen szempontból azok a jobb helyek. Arra kell jobban figyelni, hogy a kabin környezetében (mellette, alatta, felette) milyen helységek vannak. Egy nagy étterem a kabin felett, vagy egy diszkó (esetleg egy lift) mellette zavaró tud lenni.

Előzmény: Törölt nick (2336)
Index-Neti Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2338

jaa és a 8. szinten, elmondások alapján magasabban nem volt ilyen jellegű 'földmozgás' :)

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2337

én teljesen a hajó végében voltam, az indulás és a kikötés felért egy földrengessél, de ezért kárpótolt a magunk mögött húzott csík :))

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2336

Többször is utazóktól kérdezném :

Melyik kabintípus a legcsendesebb ?

(youtubon van egy video , ahol elviselhetetlen gépház zaj vagy ilyesmi van folyamatosan a lakhelyen)

hajósutas Creative Commons License 2012.08.09 0 0 2335

Sziasztok! Szeptemberre terveznénk egy Costa utat Velencéből, de mivel nem beszélünk nyelveket,( csak egy picikét angolul), félek az úttól. Mivel két kisgyerekkel megyünk nem fogunk fakultatívat fizetni és így nem tudom hogyan tudunk leszállni a hajóról (csónakok visznek partra?) és a városközpontokba betalálunk-e. Légy szíves, ha tud valaki ezekről információt adni, azt előre is köszönöm.

norik Creative Commons License 2012.08.08 0 0 2334

Tényleg teljesen le vagyok döbbenve, hogy ekkora, de EKKORA különbségek lehetnek egy hajó szobatípusai között.Létezhet például az, hogy csak a lakosztályok erkélyeit mossák le, mert mi az utazásunk alatt kétszer vagy háromszor kaptunk olyan hírlevelet, amiben szerepelt, hogy szedjünk be mindent a teraszról mert mosatás lesz, és érdeklődve figyeltük is ahogy a korláton ment végig a mosó. Mi is egyébként egyéni kirándulók voltunk, szerintem a "befizetős" kirándulásokat horribilis áron adták, mi az egész családdal megúsztuk egy akkora összeggel mint amennyit elkértek egy személyért.

És egyébként jeleztétek a panaszotokat az utazási irodánál, kíváncsi vagyok mit mondtak. Akkor gondolom Costa ezentúl kilőve...

Előzmény: Törölt nick (2320)
OXYIFITT Creative Commons License 2012.08.08 0 0 2333

Szia!

Én szeptemberbe megyek a Fantáziával.Hogy éreztétek magatokat?

Egy pár hasznos tanáccsal tudsz e szolgálni?

Andrea

Előzmény: Julia 007 (2236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!