Engem erdekel, szertnem ki probalni. Diosdon vagyok talan holnap be tudnek szaladni ha meg meg van. szivesen felhivom es megbeszeljuk v. az en szamom 20/496 4708
Szia. Ha véletlenül ismét lessz kefir gombád felesleges Kérlek értesíts róla. Vagy ha tudsz segíteni benne, hogy hol lehet beszerezni mond meg. Előre is köszönöm. Marika Az imél cimem csellemari@freemail.hu
Japánkristály és kombucha gomba felesleg keresi gazdáját Salgótarjánban. Hamarosan kefírgomba is lesz. Akinek kell írjon. Email publikus. Posta is megoldható.
ha valakit érdekel kefir kultúra (gomba), 1 liter tej beoltásához szükséges mennyiséget szívesen átadok (ingyen és bérmentve) Budapest XI. kerület Kosztolányi Dezső környékére kell érte jönni.
(nem viszem sehova máshova, csak az jelentkezzen e-mailon akit komolyan érdekel)
Ismét van 1 nagyobb adag lefagyasztott gyönyörű Kaukázusi kefírgomba zuglóban! Kipróbáltan működőképes a felengedés után is. Most helyeztük el a fagyasztóban 20 óra 23 perckor.
Aki szeretné elvinni, írjon bátran a nyilvános mail-emre.
Ja, és még annyit, hogy csak 10 dkg cukorral csináljuk, és egyáltalán nem édes, a szaporulat meg teljesen kielégítő. Sőt. Szóval az aggályom az édes-lötty miatt teljesen eltűnt. Apukám már két hete issza, és az emésztést illetően valóban teljesíti az ígért hatást, de nem kell tőle futni, csak rendben tart.
Azóta megcsináltuk a kristálygomba-italt, teljesen iható, valóban limonádés jellegű. Pár hét múlva lesz annyi szaporítóanyag, hogy már a családi-baráti körön túl, tudok adni másnak is, természetesen pénz nélkül, csak érte kell jönni, házhoz, vagy a bp-i Campona bevásárlóközpontba.
Én kezdő lennék ezen a téren, de nagyon szeretném kipróbálni a kaukázusi kefír készítést, mert a családban is mindenki szereti. Szeretnék érdeklődni, hogy ilyen nagyobb féle kaukázusi kefírgombája van-e valakinek? A combucha-t is szívesen kipróbálnám, ha tudna valaki adni egy kis darabot belőle.. Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy nem kell-e ezeket egy idő után megújítani, nem "merülnek"-e ki vagy ilyesmi, tehát érdemes-e időről időre újakat beszerezni vagy használhatóak maradnak a régi gombák is akár évekig? Budapesten lakom, ha valakinek van esetleg feles gombája, akkor legyen szíves szóljon! Köszönök szépen minden segítséget! E-mailt is várok, azt sűrűbben tudom nézni: pulykakakas@gmail.com
Szia! Amikor én csináltam a japán kristályt,próbáltam előírás szerinti, meg kevesebb cukorral is. Több cukornál a gomba sokkal jobban szaporodott, de az íze is édesebb lett a limonádénak, kevesebbnél fordítva. Valószínű hogy a több cukrot a gomba jobban meghálálja, de arányaiban több is marad a lötyiben, ezért hagytam abba én is.
Valami tapasztalatotok van kristálygombával ( vízi kefír, japánkristály) kapcsolatban? Úgy néz ki kapok egy adaggal a napokban. Ami egy kicsit aggaszt, az a cukor mennyisége, 2 literhez 15 dkg cukor, de állítólag ezt a gomba felhasználja, ez kell a növekedéséhez, legalábbis a jelentős részét.( Egyébként bár szeretem, ezért nem nagyom iszom limonádét sem, a sok cukor miatt) Szóval nem emeli a cukorszintet szerintetek? Olvastam olyat, hogy inkább levitte.???