Láttam hogy neked alsó felezős a géped és írtad hogy hogy gond nélkül mozgatja a nagyobb súlyokat is az utánfutóval. Felső felezőről lemondtam mert azt olvastam hogy az alsó az kíméli a csigahajtást és nekem ez lenne a lényeg. Nekem egy gyári hódgép utánfutóm van egy mtd 55/6 rotával egybekötve és erő az van benne de 300kg-nál már az elindulás kicsit nehezebb mert visít a "kuplung" de ha megindul gond nélkűl megy szóval ezért is akarok felezőt részben. plussz mivel falun lakom ezért elég egyenetlen az útfelület és 1-es sebességgel tudok maximum menni a 3 sebességből de ott meg nagyon remeg, erölködik a motor és csak szenved ekkora súlynál. Szóval az lenne a kérdésem hogy ha veszek egy ilyen felezőt akkor a sebességem fele akkora lesz és a vonóerő pedig 2x nagyobb? Ahol eddig csak 1-esben mentem ott már 2-esben is tudnék menni mivel lassabb és erősebb lenne a gép? Neked hogy szuperál a felező, bírja még?
Sziasztok! Van egy oleo mac mh197 rk kapám az lenne a kérdésem hogy lehet e kapni hatszögletű tengelyt mert kerekem van hozzá csak az kör alakú tengely. Illetve lehet e vele szántani?
Egy Robi 55-ről lenne szó, és olyan kérdésem lenne, hogy a bejáratós motornak gyengébbnek kell e lennie mint egy bekopott? A kopott hengerű az nyomatékosabb, de magasabb fordulaton már nem igen van benne erő. A bejáratós pont az ellentéte. Az sokkal erősebb magas fordulaton, de alacsonyan nyomatékban szegény.
Sziasztok. Keresek mpm2 es kapálógéphez gyári alternálo kaszát a hozzá valo vas kerekekkel együtt.Ha valaki tud kérlek irjatok a fórumra.Köszönöm előre is.
Szia ivadék!Jó kis géped van!Mi lenne ha amikor kertből kifogy minden,meggépeznéd kapákkal,utána hagynád egy kicsit ülepedni és szántás. Én nyáron mikor kifogyott a kert,megkapáltam.Most könnyen szántottam!
Helló Gábor! Itt az utcánkban a rokonunknak volt egy F-400-as Honda kapálógépe, szőlő beszántásra használták ilyen ekével. Lett az embernek vője és vett neki egy Iseki 14 lovas japán kistraktort! Hogy aztán mi lett a Hondával azt nem tudom.
Lehet másnak is új az információ, de hátha megválaszol pár kérdést, amikre én is most kaptam meg a választ, hogy szinte az összes újabban forgalmazott kerti kapa zongshen, vagy Tenglong gyártmányú, alkatrészeik megegyeznek, és minőségben sincs különbség, csak átcímkézték őket:
Ilyenek az AL-KO, OBI, EMAK, BILTEMA, TEXAS, CHAMPION, HYUNDAI ezek.
A HECHT, MC-CULLOCH, OLEO-MAC, CRAFTSMAN, SR, KAMA is átcímkézett kínai gépek, a teljesség igénye nélkül, oldalakon keresztül sorolhatnám tovább...
Egy ducati mpm 2-esről van szó ami kb 15 éve nem ment és ma sikerült elindítanom de ha kiengedem a kuplungot akkor megáll, pedig 50ccm létére hatalmas komresszió van benne, a motort levéve a hajtóműről a hajtómű kézzel forgatva úgy szalad mint az élet. Az volna a kérdésem miért produkálja ezt a jelenséget?
Sziasztok! Van egy robi 56 kapagépem, sprint 375 motorral, röpsúlyos.
Menet közben ha a gumi kerekekkel használom hirtelen befékez, mindegy neki a tempó, gyors vagy lassú.. Bizonyos időnként teljesen leblokkolja a kerekeket.
Nem szabvány méret. Bár attól lehet, hogy van másba is ilyen. Én csapágy és szimeringes boltba nem találtam még neten sem olyan méretet ami ebbe kellett volna.