annyit tudok róluk hogy a magyar piacon ezeket nem árulták, tehát kivétel nélkül kinntről lettek behozva, a behozott autók össze lehetséges problémájával
Szeretném tőletek megkérdezni hogy a 2008-tól gyártott kétezres dízellel szerelt autókkal(Kia Ceed) kinek mi a tapasztalata , mit hallotatok? Gondolok a itt a motor körüli problémákra. További szép napot! Kellemes Húsvétot mindenkinek!
a fenebe,erre nem is gondoltam, az a TPMS -az hol talalhato ? rajta van a szelepen ? mar akartam kerdezni,hogy is mukodik ez a guminyomas ellenorzo.. akkor szerintem tenyleg konyebb lesz mindig cserelgetni ..
Szia , én is ilyen verzióban gondolkozom hogy a gyári 10 küllős 16" alufelnire veszek télre gumit , az új kocsin lévő nyári gumihoz vennék egy szebb felnit (ez egyenlőre csak terv , még nem jött meg az autóm , de a gyári felni nem igazán tetszik) Egy kevesebb küllő- számú , jobban tisztán tartható felnit vennék (mostani kocsimon egy 5 küllős AEZ Icon felni van, az is megfelelne), de megtartanám a gyári nyári gumit.
A Marso oldalán elég jó kereső van , az autó képét is megjeleníti a választott felnivel.
Itt a korábbi hsz.-ben láttam azt hiszem szaboandras autóján van egy szép felni , azt hiszem az 17-es lehet , és talán gyári kivitel. Ha jól értem a nyári gumidat eladod , ha 17-es felnit veszel?
Sajnos lehet hogy te is abban maradsz, hogy cserélgeted szépen tavasszal és ősszel a téli és nyári gumikat, ugyanis ha veszel felnit akkor arra kell 4db max 5 évig működő TPMS szett is. Így kb. 80 ezer forintod fog 2 szettben 5 évente 0-ra amortizálódni. (elem merülés)
A most fontolgatott felni kiadásod mellett még sajnos ezzel kell számolnod. Szóval egyzserűbb cserélgetni a gumikat.
HALI. milyen felnit szoktatok nyarra hasznalni ? ugyebar februarban vettem ujan a kocsit,kaptam hozza nyari gumit+ felnit,es teligumit pusztan felni nelkul. azon gondolkozom,h nyar folyaman kicserelem, a gyari felnire menne fel a teli gumi,telre az jolesz,es a nyari gumiknak meg neznek valami 17 es felnit.. csak eleg huzos aruk van ..
Rázd meg kézzel a stabilizátor rudat! A függőleges rúd szokott kikopni, de az egész eleje "visszhangzik". Szervizzel én is így jártam. Ha főleg egyenetlen úton hallatszik, akkor az lesz az. Erős zaj mellett is kicsi a kottyanás. Egy pár ezer forintos tétel, én kicseréltem magamnak. Futóműbeállítással ezen nem tudsz változtatni
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami biztos nem új számotokra. Kia Ceed 1.6 crdi tulajdonosa vagyok. Mint olvastam, a kopogás nem ritkaság a kiákban. Menet közben, rázós úton a kormánymű irányából hallatszik kopogás, mintha két fém lemezt érintenénk össze. Szilent cserélve volt, szereli szerint ez volt a hiba és állítja, hogy a hiba megszűnt. Nos, hogyan tudnám orvosolni szerintetek?
Egy kis segítséget kérek, talán valaki tud segíteni.
A problémám "csupán" annyi, hogy az általam birtokolt Ceed-ben (1.4 benzin, 2009-es évjárat), tipikusan hideg reggeli indulásnál (értsd: 5-8 fok alatt), a kézifék kiengedése után is világít a műszerfalon a kézifék behúzását jelző lámpa. Amikor be van húzva a kézifék, akkor világosabban, ha kiengedem, akkor alig érzékelhetően halványodik valamelyest, de világít tovább. A jelenség nem érzékelhető ha a hőmérséklet 8-10 fok fölé kúszik. Sem 8-10 fokban való indításnál, sem úgy, hogy 5-6 fokban indulok, majd ahogy melegszik az időjárás, 8-10 fok környékén kialszik a lámpa.
Túl vagyok a kötelező körökön, ellenőriztem a fékfolyadékot: rendben. Független szervizben nézték a kézifék kapcsoló lámpát, állításuk szerint rendben van az is. (itt azért lenne kétségem, hogy valóban megnézték-e...)
Kia szervizben nézték, cseréltek egy fém konzolt a kézifék karnál, cseréltek kézifék kötelet, és cseréltek egy (illetve kettő) kézifék állító alkatrészt a hátsó kerekeknél, amely - állításuk szerint - be volt rohadva. Valamint beállították a kéziféket. Nem tapasztalták a fenti jelenséget (fűtött műhely!) próbaút során sem (több mint 10 fok), viszont ma reggel (3 fok), megint világít nekem ez a lámpa.
Egy dolgot elhintett a szervízvezető a legutóbbi szervízeléskor: lehetséges, hogy a vezeték kopott ki, és mivel az testre kapcsol, a vezeték hozzáér a karosszériához, az okozhat ilyesmi galibát.
Egy dolgot nem néztünk még sehol: az első tárcsafékek állapotát.
Két dolog miatt hoztam ezt most fel ide: 1. Okulásul az elkövetkező nemzedéknek... 2. Hátha esetleg valaki más tapasztalt ilyesmi problémát, és van rá tippje, valójában mi lehet a gond, vagy van esetleg konkrét megoldási javaslata...
ha mindenképpen budapest, akkor kia lurdy tudok adni privátban elérhetőséget egy gárdonyi független szervizhez, de gárdony az nem budapest, és egy dolog hogy a rutindolgokat meg a futóművet megcsinálják, de ha a motormorgás valami kiaspecifikus problémát takar akkor ahhoz talán jobb lenne mégis valami kiában kifejezetten jártas csapat ugyanez fennáll persze a budapesti független szervizekre is ha nem ismernéd, a kia lurdy egy határeset a független szervizek és a márkaszervizek közti területen
Sziasztok. Tudna valaki ajánlani egy hozzáértő, megbízható budapesti műhelyt, ahol kicsit rendbe tennék a tízéves, benzines Ceed-emet? Az éves szervizen és a zöldkártyán kívül meg kéne nézni a kopogó futóművet, meg a morgósabban, kevésbé finoman járó motort is. Köszi!!
Nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt belőle. Gondolom a szerelő azt is tudja véleményezni.
Másrészt meg én csak a gyártói ajánlás szerinti olajat raknám bele (lehet, hogy a 10w40 is az), mert nem annyira bonyolult az a szívómotor, viszont nem is faék-egyszerűségű. Emlékeim szerint van benne pl. változó szelepvezérlés (az 1.4-ben nincs).
Szomszédnak van egy ilyen BMW-je.. Ő úgy vette meg, hogy már szar volt a lánc. A lánccseréhez ki kell venni a motort. Az egész mutatvány 580e volt. Szíjtárcsa (meg volt már repedezve a gumiágy, és ha már úgyis ki van szedve a motor...), lánc, vezetők, folyadékok, stb.... Aztán utána a szívósort kellett ganézni a koromtól... Aztán a DPF lett kitakarítva... mindez persze ócsóért... de hát akinek ez kell...