A Twister XL-t kipróbáltam és tényleg nagyon jól működik, nem tapad, jól szív. kicsit féltem, hogy az XL túl nagy lesz, de nagyon könnyedén mozgatható, sok melyre beférek vele, ahova eddig nem lehetett. Továbbra is azt gondolom, hogy jó döntés volt.
Köszönöm! És még egy szuper dolog, hogy a gyerekeknek is úgy tetszik, hogy játékból porszívóznak! Így aztán pláne megérte! Igaz tudom, hogy minden csoda 2 napig tart.... a Twister fej tetszik, remélem az nem tapad le oly könnyen, mert a hagyományossal nem merek csak max 2. fokozaton szívni.
Szerintem meg jól gondolom. Még annak ellenére is, hogy az írásomból erre tévesen következtettél. :)
Nem a gagyi erős kontra minőségi gyenge kérdést feszegetem, ez a téma nem érdekel.
Sokkal inkább az, hogy mit mutatnak a számok, pl. azonos márka azonos árkategoriájában:Még mindíg úgy látod, hogy 70%-al nagyobb légárammal és 120 %-al nagyobb szívónyomással nem tudnék alaposabban takarítani?
Porzsák: csak a Miele gyárit használd, mert ez a jótállás egyik feltétele! És mert jó. Nem hinném, hogy bármely utngyártott jobb lenne. Miele.huvagy szetei.huDe sietni nem kell, a géppel kapott porzsákot 5 hónapig használtam, már bucira volt szívva, 955 gramm volt, de szívóerő csökkenést nem éreztem, a vákuumjelző alig mozdult ki még a vége felé is.
Minden úgy van, ahogy azt álmaimban elképzeltem. Próbából egyszer kézzel kikeféltem a rövidszálú, tömött padlószőnyeget, és csak utána porszívóztam... Hááát, még a sima fej is kiszedett egy jó adag kutyaszőrt, és nem a maximumon. Csakhogy nem szívta fel, ott hagyogatott nekem belőle szépen csoportosított tincseket. Az elektromos forgókefe viszont mindent kiszedett, minden szépen fel is szívódott. Ég és föld az előző tapasztalatokhoz képest! A szőnyeg így két hétig is szép. (Előző - 10 éves Electrolux - porszívót két naponta használtuk, mellette keféltük is a szőnyeget, és kétnaponta törölgettük a port is, ami nagyon úgy nézett ki, mint a porszívó mellékterméke...). Sokkal hosszabb ideig tiszta a szőnyeg, porszívózas után nem marad semmi, amit széthordanánk, valahogy mindenhol nagyobb a tisztaság, és sokkal ritkább a portörlés is. A pókhálókat is könnyen lekapja a hosszú cső.
Szóval: köszi, hogy nem beszéltetek le :). Sokat segített ez a fórum a döntésben.
Most tartok ott, hogy porzsákcsere ügyben nézelődök.
Mindenkinek hasonló jó takarítási élményeket kívánok, és nem mellékesen Boldog Új Évet!
Végül Miele C3 electroplus vagy valami ilyesmi lett! Nagyon jó, kis fokozaton is nagyon szív, az elektromos fej pedig a szőnyeret szuperen kitisztította. Elég nagy a ház és emiatt nem biztos, hogy az akus bírta volna egy feltöltéssel. Parkettára melyik a jobb fej? A kombira azt mondta az eladó, hogy nagyon durva a sörtéje. Egyenlőre a Miele hozta azt amit vártam. Max szívóerőt sima fejjel nem is használok, mert letapad. Maxot csak az elektromos fejjel használtam. Még nemsok a tapasztalat, de majd később írok!
Azért hoztam be, mert ha már 200e Ft-ot kiadnék porszívóra, akkor eszembe sem jutna egy „morzsaporszívóra” költeni, ha lehet venni rendeset is. ;) :D Tehát én lényegében egy ár/érték arányt vizsgáltam, te pedig két konkrét terméket.
„És azt mondtam, hogy egy hagyományos háztartási porszívót, amilyen a lakosság 99,9,%-nak van, azt kiváltja.”
Igen. Én meg azt, hogy az ugyanannyiért vehető Mielét (vagy igazából ennyiért már bármi más márka termékét is) viszont nem. Tehát az én végkövetkeztetésem: ennyi pénzért egy ilyen terméket venni ésszerűtlen. Persze, ha van della, mint a szemét, akkor mindegy. ;)
Persze, hogy nem vitatkozunk, de én sehol nem beszéltem elektromos fejes Mieleről. Annyit írtam, hogy a hagyományos fejes (vákuum kombifejes) Mielenél jobb a Dyson V8 motoros feje és, hogy kivált egy hagyományos porszívót. Persze, hogy hatékonyabb szőnyegen, mert elektromos fejes. De a háztartások 99,99%-ban sima fejes porszívó van, melyhez nem is lehet elektromos fejet tenni.
Te hoztad be az elektromos fejes Miele gépet, hogy annál biztos nem jobb, meg olcsóbb, stb. Persze, hogy nem jobb. Se elektromos fejes Sebonál, Eluxnál, Mielenel, nem jobb. De én sehol nem beszéltem ezekről. A saját C3 Totalcare gépemmel hasonlítottam össze. És azt mondtam, hogy egy hagyományos háztartási porszívót, amilyen a lakosság 99,9,%-nak van, azt kiváltja. Ennyi.
Nézd, nem vitatkozunk. Váltogatsz a témák között. Én végig azt írtam, hogy az ugyannyiba kerülő elektromos kefefejes Mielét nem váltja ki, te meg a kombifejessel állítod szembe itt is. Persze, hogy a kombifej után egy elektorom kefefej szed még ki cuccot, de lehet, azon meg te lepődnél meg, hogy egy C3 (vagy bármi, rendes porszívó) elektorom kefefejjel mennyi mindent szedne még ki a Dysonod után is. De hogy ne a Mieléhez hasonlítsam. Itt van a Dyson DC65. Az AW értéke ennek is majd’ kétszerese a V8 Absolute-nak.
Röviden:
Te >> V8 elektromos kefefejjel <> Miele C3 kombi padlófejjel
én >> V8 elektromos kefefejjel <> Miele C3 elektromos kefefejjel
Jó sokat visszaolvastam, és megtudtam egy csomó hasznos dolgot. Ezek alapján már CSAK és kizárólag porzsákos porszívót fogok vásárolni és nem ragaszkodom az 1500 W-os teljesítményhez, stb.
Viszont továbbra sem szánok 50-60-70 ezreket egy porszívóra, ezért kérlek ajánljatok márkát, esetleg konkrét típust 30 ezer alatt, ami jó lehet. Nincsenek nagy elvárásaim....
- sima rövid szálú szőnyeget is normálisan tisztítsa (a mostani porzsák nélküli Beez NAGYON sok koszt benne hagy, alig észrevehető, hogy egyáltalán porszívóztam....) - könnyen beszerezhető legyen hozzá a porzsák
- ne essen szét / ne menjen tönkre jó pár évig....
- esetleg legyen 5 m-nél hosszabb zsinórja, de 5 m-el is kiegyezek az alacsony árküszöb miatt
Nézd, külön kategória, mert az egyik vezetékes, míg a másik akksis. Mi a Dyson V8-cal a régebbi Electrolux akksis Ergorapido helyett vettük, mert kihagyhatatlan áron szereztem meg. Bontatlanul 1/2 áron. Mondom konyhába, előszobába jó lesz, úgysem tud kiváltani egy hagyományos porszívót. Ami jelen esetben egy Miele C3.. Tehát a léc sem volt alacsonyan. S figyelj, az a helyzet, hogy kiváltja.. mióta megvan a Dyson a Mielet 1x vettem elő. Nem kell vezetéket húzgálni, dugdosni, lekapom a tartóról viszem-hozom. Van mini motoros fej a lépcsőre, szövet garnitúrára. Bútor fej a portalanításhoz, motoros parketta fej, S motoros szőnyegfej. A szőnyegfej pedig a motoros meghajtás miatt szedett ki liszt finomságú port, atkaürüléket a Miele után bőven. Én is szkeptikus voltam, de az a helyzet, hogy a Dyson V8 akksis gépe kiváltja a hagyományos porszívót. Persze figyelni kell, hogy nagytakarítás előtt fel legyen töltve. De 100nm alatt mindent meg lehet vele csinálni egy feltöltéssel. Szőnyeg, parketta, bútor, lépcső. Marad a Miele is, nem adom el, de el kell ismernem, hogy ez a Dyson remek gép, viszont az ára brutálisan magas..
Semmi baj, de ha már te magad így fogalmazol, hogy „két külön kategória”, akkor nem is váltja ki. Csak magamnak és esetleg olyanoknak írtam le, akik gondolkodnak ilyen gépben. Nincs háború. :D
A „hagyományos fejes” mit jelent? Hagyományos kombi- vagy hagyományos turbókefe? Nagyon nem mindegy. Mert egy jobban tisztító elektromos kefés Miele jelentősen olcsóbb, mint ez a Dyson.
Az elmúlt napokban olvasgattam a porszívókról. Nagyon tetsztett a Dyson is, főként, hogy még aksis is van belőle. Könnyű, modern, de pl a szőnyegtisztításra nem pontozták túl. Miele robosztus, ránézésre tartósnak tűnik, de cserébe nehéz. Dyson és Miele is árban kb ugyanott vannak. Melyik a jobb? Vagy mindkettő ugyanolyan jó csak a maga kategóriájában. Dyson is tisztít úgy mint a Miele?
Rosszul gondolod, hogy egy nagyobb teljesítményfelvételű porszívóval alaposabban tudsz takarítani. Apósom ősrégi Siemens super 521-es porszívója különbül takarít, mint a mai, kommersz porszívók (Samsung, Fagor, ETA gépekkel összevetve), pedig az mindössze 750 wattos.
De az én Vorwerk Tiger 251-es porszívóm is mindössze 700 wattos, plusz ehhez adódnak még a különböző elektromos fejek.
Nem motoros fejre értettem az új fejeket, hanem sima vákumos fejre. Az tény, hogy a motoros kefe sokat dob a porszívó szőnyeges hatásfokán, de ez a 2000w-os időben is így volt. Elektromos kefe annak jó, akinél tényleg minden helységben szőnyeg van.
Akkor szívóteljesítményed nem lesz, ez tény. De totál felesleges akkora. 3 módon javítottak. A levegő útját optimalizálják, az új motorokban a kisebb belső súrlódásra törekszenek, és a legfontosabb, új fejeket tervezték melyek megfelelő vakumot hoznak létre. Egy 800w-os Miele vagy Elux fejét max fokozaton komoly izommunka a szőnyegen tologatni.
Ha jobban bízol a nagyobb motorokban akkor vadássz olyat. Ha nem találsz, bőven elég lesz a 800w-os is!
A Miele porszívók mindegyike, még a legolcsóbb is tömített. Régebben sűrűbben járt erre Lala, akinél a család jelentős része allergiás, de nálunk a tömítettséggel, az eléggé jól szűrő standard porzsákkal és az alap kilépőlevegő szűrővel elég tiszta lett a levegő. Ha mégis a HEPA13-as kell, azt a szűrőt is bármelyik Miele gépbe bepattinthatod.
de valahogy 60-80e Ft környékén kap csak hangsúlyt a leírásokban az allergia téma.
Az azért elég világos, hogy nekem legalább HEPA 13 szűrős gép kell, de az is hogy attól még nem lesz garantáltan antiallergén.
Gondolok itt arra ha pl. a gagyi tömítéseknél kifújja a koszt.
Jól sejtem, hogy amire csak clean-air, pure-air, hygenie vagy egyéb hangzatos feliratot mernek csak írni az nem éri el ezt a szintet?
Még az "allergén filter" feliratra is megkockáztatnám hogy átverés, de minimum megtévesztés, hiszen ha csak a jellemzően 15-30 mikron méretű virágporra értik akkor bármelyik porzsák alapból hozza ezt a szintet...
És akkor a kérdésem, hogy az itt favorizált Miele gépek már alapból megfelelnének nekem, vagy külön kell még slpéci porzsák meg HEPA 13 filtert tennem bele?
Esetleg jó választás lehet egy Philips FC8722/09 porszívó? Elég csábító a kifutó széria 48e-es ára, a következő jelölt már 60e fölött lenne.
A lakásban 100% keménypadló van, amit egyrészt gyakran felmosunk, másrészt napi szinten átjár egy robot is.
Fő cél, hogy a bútorok és nehezen elérhető helyek takarítása során ne permetezzük szét az egész lakást atkakival...
Hát, ebayről tudsz rendelni akvarisztikai szűrőszivacsot. Ezt megpróbálhatja köré tekerni, de nem lesz tökéletes. Elég sok port át fog engedni. Vagy gyári alkatrészt kell rendelni. (Többek között pont az ilyen esetek miatt -pótolhatatlan vagy méregdrága extra szűrők- sem ajánlott a zsáknélki gép)
Sziasztok! Van egy Rowenta porszívó, álló, hengeres elrendezésű. Belül van egy hengeres rész, kb 12-15 cm átmérőjű és kb 20 cm magas, ami belóg a tartályba. Erről lemálott a szűrőszivacs. Mivel lehet ezt helyettesíteni? Van valami univerzális cucc erre?
Mostmár csak a töltőfalitartótartozéktárolókombó helyét kell megálmodni, és kétoldalassal felnyalni.
Meglepő, hogy mit össze nem szed a látszólag tiszta helyekről is.........
70k-ért is sok az ára(120k-ért meg pláne), de sajnos a fejlesztéseket meg kell fizetni, bár ha azt veszem annó mennyibe került egy porszívó/havibér, akkor nem is olyan sok.
A gégecső végéről lepattintható a markolat rész. Ide lehet közvetlen a gégecsőre kefékt, mini turbókefét, gégecsőhosszabbítót, stb. tenni. Kényelmesebb , egyszerűbb így dolgozni vele, és sokkal több helyre, alacsonyabb polcokra is odaférsz. De ez kimondottan Miele specifikus csatlakozás. Ez más porszívóval nem fog csatlakozni, működni. Így néz ki a valóságban:
Köszönöm a választ. Tudtommal léteznek ehhez való átalakítók. Még annyit kérhetek, hogy a közvetlen gégecsőre csatlakozás mikéntjét megírnád? Ott is csak egy meghatározott átmérőjű csőre csúszik rá a kefe, igaz?
Kérem valaki mérje le nekem a Miele SUB 20 kefének a csatlakozó méreteit. Nilfiskkel szeretném használni és jó lenne tudni, hogy barkácsolás nélkül passzol-e. A cső, amivel használnám, 35 mm külső átmérőjű, ami a csatlakozásnál nagyon enyhe kúppal 34 mm-re szűkül. Köszönöm
Köszönöm válaszodat! Miele oldalt is végigpásztáztam, de ott is rengeteg porszívót találtam. Persze szimpatikus a C3 complete electro plus ecoline sgsh2. Igaz nem tudom, hogy ezek körül melyik lenne legjobban hozzánk. A felső szint nálunk parketta a fürdőt leszámítva, és van 3 nagyomm szőnyeg. A lépcsőházban padlószőnyeg van, az alsó szint padlólap. Szerintetek melyik miele lenne ehez legmegfelelőbb? Dysont is néztem, de abban méginkább el vagyok veszve, mert ott is tengeteg fajta van! Jótanácsokat szívesen várok! Szép napot!
Úgy általában a sima ciklonos zsáknélküliről nem sok jót. A nulla előny mellet rengeteg hátrányuk van. Mosogatás, kaparászás, tökéletlen szűrés, poros motortér, fél év alatt tönkremenő Hepa, drága szűrők, azok számítása.... Ha zsáknélküli akkor Dyson, vagy orgonasípos multiciklon rendszer! De a zsákos jobban preferált. Havi 300ft költség a porzsák. Cserébe nulla extra munka, és egy kiválóan szűrő, higiénikus gépet kapsz.
Sziasztok! A fórumon sokan dícsérik a Miele porszívókat. Én eddig porzsák nélkülieket néztem, melyek közül a Rowenta silence force cyclonic 4A-t néztem, mely tetszett is, az árais elfogadható. Talán egy dolog nem szimpi benne, hogy oldalra fúj levegőt, és hogy a szűrő felülete nem túl nagy. Most néztem a Miele Complete C3, melyhez 160 körül elektromos kefés fej is van. Ez is 4A porszívó. vélhetően a porzsák szűrőfelülete nagyobb, mint a Rowentáé, a Miele viszont elég nehéznek tűnik. Van aki tud pro, kontra érvelet felhozni egyik-másik mellett? Köszönöm!
Hali! Gratula hozzá! Nekem a nagytesója van, V8 absolute. Brutálisan jó gép. Már 3 hónapja megvan és hétről hétre rájövök mennyire jó gép. A V8-ról ki merem jelenteni, hogy kiváltja a C3-as Mielemet is. A Fluffy fej mérnöki csoda, a nagyobb motorosfej pedig szőnyegen a Miele után is sok port összeszed. A kocsit is alaposan kitakarítom vele. Nagyon szeretem, az egész lakást, bútorostul, lépcsőstől rendben lehet tartani. Féláron vettem bontatlan dobozban, de annyira király, hogy pont azon gondolkoztam, duzzogva, de még a teljes árat is kiadnám érte.
Ha megteheted, kemény felületre vegyél hozzá Fluffy fejet, akár használtan is. Hatalmas királyság, elképesztően ügyes! Viszont a sima motor fej, amit adnak hozzá, szőnyegre van és kemény felületen harmatosan teljesít. Ott csalódás lesz. A nagyobb darabokat csak tolja maga előtt. Viszont a Fluffy.. az igen 😁
Miért, mennyi a szívóereje? :D Persze ha szerinted egy porszívó minősége a szívóerőnél kezdődik, akkor nem szóltam. Lenne meglepődés, ha egy 650W-os Eluxot, vagy Miele fejét kéne nem is max. fokozaton a szőnyegen tologatni.
Hát, éppen az az apró vesszőcske jelenthet különbséget. Mert vessző nélkül a mondatod jelentheti a régi, sokszor használható, üríthető, textil porzsákot, vesszővel pedig a porzsákos mint technológia hagyományos voltára utal, de utóbbi esetben a mai, modern, 2-3-4 hónapig is használható, aztán eldobandó, szintetikus porzsákokra utal. Utóbbiak szűrése is messze fölötte van az előbbieknek. Régebben sűrűbben volt itt Lala, nálunk szinte az egész család por- vagy valami másmilyen allergiás, de a Miele porzsákja elég szűrést végez, hogy a házi por ne okozzon gondot. Ez a régi, textil porzsákokkal elképzelhetetlen.
- Szerintem a beépített porszívó a legjobb megoldás. Csendes, nem köp vissza port a lakásban, ritkán kell a porzsákkal foglalkozni. Ellenben talán macerás a hosszú gégecsővel mászkálni, nem beszélve a drága kiépítésről.
- A Dyson ciklonos porszívók szintén tetszenek, de itt már van probléma az apró, könnyű porszemcsékkel, amit már nem szűr ki a ciklon és drágák ezek a készülék, ráadásul manapság a tartósságuk kérdéses.
- A hagyományos porzsákos megoldásokkal az a baj, hogy ha nagyon jól szűrő zsákot teszünk bele, akkor nagy a fojtás, gyengül a szívóerő a telítődéssel, viszonylag drága a porzsák hozzá.
Azt a nem kompromisszummentes megoldást találtam ki itthonra, hogy vettem egy belépő kategóriás ipari gépet (Nilfisk Aero 21).
Ennek már külön ventilátor gondoskodik a motor hűtéséről, így egyrészt kis szívó légáram mellett is megmarad a motor hűtése, valamint a szívott levegőt sem muszáj annyira megszűrni (fojtani), mivel a motor belsejét elkerüli, csak a turbinalapátokra rakódhat rá idővel.
Említésre méltó még, hogy van fújó funkciója is. Összegyűjtve távozik a beszívott, levegő a gép hátulján.
Ezeket a funkciókat kihasználva egyszerűen előállítható egy olyan porszívó, aminek a beépített porszívóhoz hasonlóan 0 lesz a beltérben visszaáramló por mennyisége. Más nem kell hozzá, mint venni pluszba egy elegendően hosszú gégecsövet, amit a fúvónyílásra csatlakoztatunk, másik végét pedig a résnyire nyitott ablakon kivezetjük.
Vélt előnyei a következők: - viszonylag olcsón kivitelezhető (akciósan 32 ezer a porszívó + 15-20 ezerből elkészíthető a kipufogó gégecső)
- nincs porvisszabocsátás
- nedves szívásra is alkalmazható
- elegendő szívóerő
- hatalmas porzsákját ritkán kell cserélni.
- egyszerű, tartós szerkezet
Persze hátrányai is vannak:
- 2 gégecsővel és az átlagnál nagyobb porszívóval kell bohóckodni
- nem nevezhető halknak a porszívó
- gyári felszívófejeket nem árt kiegészíteni egy turbokefével vagy hagyományos padló/szőnyeg fejjel
A kérdés már csak az, hogy a hatékonyság, vagy a minél olcsóbb fenntarthatóság a cél. Mert a 20 literes tartálynak nem sok értelme van, egy átlagos családi ház takarításához teljesen felesleges. Ezek amolyan öszvér gépek akarnának lenni, amik elvileg mindenre alkalmasak egy picit, rendszeres használat mellett azonban soha nem fogják tudni kiváltani az otthoni -, vagy az ipari porszívókat. Kapsz majd mellé egy jó nagy papír porzsákot, ami valóban lassabban telik meg, csak épp sokkal sérülékenyebb, és sokkal gyengébben szűr, mint egy szintetikus porzsák. Ráadásul, ezekkel az R2D2 gépekkel körülményesebb is a lakásban történő takarítás, mint egy kisebb, otthoni porszívóval. Anno nekünk is volt, száraz-nedves porszívó is, meg takarítógép is. Utóbbi arra tökéletesen alkalmas volt, hogy 3 havonta kitakarítsuk vele a padlószőnyeget, de a rendszeres porszívózás azzal kész kínszenvedés volt.
Nálunk két kutya van, és úgy nagyjából 2 hetente szoktunk cserélni porzsákot. Darabja 350 Ft, szóval nem olyan óriási nagy összegről van szó.
egy szőnyeg van csak.. de ott vannak az állatok is. többi helységben parketta és járólap. Illetve kocsi takarításra lenne még használva. Most még amit találtam az https://megatool.hu/bosch-porszivo-advancedvac-20-1200w Bátyámnak is Bosch van ennek a kicsit nagyobb változata és nagyon megvan elégedve vele építkezésnél is jól szolgálat, ami nekem is még egy kicsit fontos szempont mert tetőtér beépítés tervbe van és oda nem fog rosszúl jönni egy erős porszívó ami esetleg nem fogja megadni magát utána. És nem kell akár hetente porzsákot cserélni benne.
Az tetszett meg, hogy eddig úgy tudtam, hogy egy jó ár érték arányú márka. De ezek szerint nem az :( Nem értettem félre az ipari porszívó fogalmát, tudom milyenek. És azért gondoltam erre a márkára mert nagy tartállyal rendelkezik. De köszönöm az infókat, akkor még keresgélek.
...És ugyanez igaz az összes többi, ALAP szintű Karcher gépre: gőztisztítóra, magasnyomású mosóra stb. Komolyabb munkavégzésre alkalmatlanok, inkább csak "játékra" valók. Ezt viszont ugyanúgy tudja egy Parkside (Lidl), vagy más noname márka is.
az electroluxom (itteni, korábbi ajánlás: ZSC6910 Supercyclone) úgy tűnik, megdöglött. Egy bizonyos ford.szám felett csak morog és leesik a szívóerő, a szerelő szerint motorhiba, nem javítható. Mindegy is, nem nőtt a szívemhez egyébként sem, mivel 1-2 hónap alatt mindig kilyukasztotta, széttörte (a légáramlás?) a hepa szűrőjét.
szintén itteni ajánlások alapján egy C2 parquet-tel szemezek turbó fejjel, viszont nem tudom, mennyire érdemes vadászni a korábbi, nagy teljesítményű módelleket, vagy okék a mostaniak is. Nem találok modellváltás előtti/utáni méréseket a szívóerőről.
Ezt írtam a prohardveren 3-4 hete: "Van itthon egy Karcher WD3-as száraz-nedves porszívó. Arra tökéletes amire kitalálták. A garázsban, műhelyben stb. takartani. Hatalmas porzsák /20L/. Ugyanakkor elképesztően hitvány minőség. A rövid vezeték, a betonkemény gégecső, a szabályozhatatlan szívóerő, a falslevegő retesz hiánya a markolaton, szőnyegfejet nem adnak hozzá, nagyon kényelmetlen (fáj a csuklóm 20perc porszívózs után), nagyon hangos, brutál erővel tolja ki hátul a levegőt, nincs semmilyen utószűrés, állíthatatlan a cső - s az is ritka gagyi műanyag.
Ezek a gépek arra jók amire kitalálták őket, s ott cseppet sem zavar az igénytelenségük, mert pont arra jók - mocskot összeszívni.
Lakásban viszont totálisan alkalmatlanok. Nem is a mérete és a borulékonysága, hanem az előbbi tényezők miatt. De a legnagyobb csalódás számomra az a hihtetlen hitvány anyagminőség amivel a Karcher ezen az árszinten dolgozik."
De akkor összefoglalom: Miért akarsz szart a lakásba? Ugye tudod, hogy nincs hozzá szőnyegfej alapból, csak egy 5ft-os kefés rész? Ugye tudod, hogy a cső állíthatatlan? Hogy nincs szívóerő szabályozó? Hogy nincs fals levegő? Hogy az egész annyira igénytelen, hogy elsírod magad? Hogy nincs utószűrés? Hogy kb 4m vezeték jár hozzá? Hogy semmi de semmi köze az ipari gépekhez?
"A(z) HOOVER AT70_AT75011 egy javított vagy használt termék. A korábbi tulajdonos a terméket használta és nagyon jó állapot visszaküldte azt. A termék teljesen működőképes, hibától mentes."
Elhiszem, hogy jó a Miele fej, jó érzés volt állítgatni a boltban, minőségi darab. Lehet, hogy szőnyegre még jobb is, mint a Nilfiské, de nekem az nem sok van. Amúgy úgy lehetne igazán összehasonlítani a porszívókat, hogy elkérni 3 esélyes típust egy hétre próbálgatni, és megvenni azt, amelyik a legjobban használható, csak erre nem igen van lehetőség. Csak nekem az is fontos volt, hogy ha ennyi pénzt kiadok egy készülékért, akkor az tetsszen is, ne csak minőségi darab legyen, másrészt komoly kedvezményt kaptam az árából, mivel kifutó darab volt.
Üdv, egy porszívó után nézelődve tévedtem ide, nem kérdés, csak egy tapasztalat:
Kuka mellé rakva találtam egy Dyson DC03-at. Nem voltam rest berakni az autóba, mivel egész jó állapotúnak tűnt, még a tartozékai is be voltak dugva a "fejébe". Egyébként is van egy olyan hobbim (fórumra való firkálás mellett), hogy néha piacon is veszek szimpatikusnak tűnő akármit, amit azután darabokra szedek, mosható részeit elmosom, stb. szükséges karbantartás / javítás után összerakom.
Ennek is ez lett a sorsa. Persze, tartottam tőle, hogy ez is motorhibás lesz, jártam már úgy (zárlatos forgórész a legjobb, rögtön hulladék az egész).
...és tényleg motorhiba miatt dobták ki, viszont ezúttal felcsillant a remény, mert az egyik szénkefe tövig leégett. Még a rugója is, aminek darabját a motor kimenő szűrőjében találtam meg. Noha a kommutátoron is látszott kopás, de azért ezt jó jelnek tekintettem, hátha nincs más baja.
Ezután csak 2 hetet kellett várni, a gyakorlatilag ingyen küldött alkatrészre:
Az eredeti szénkefe 5,5x6, ez 5x6 mm, de arra mindenképpen jónak tűnt, hogy legalább kipróbáljam, működik-e a motor. Viszont úgy néz ki, hogy véglegesre is megfelel. Forgásirányban lett egy kis holtjáték, de nem vészes. A rézvéget kellett még átforrasztani, illetve az új rugó sem fért be, mert nagyobb átmérőjű.
A motor végül elindult. Utána kezdtem átmosni a többi alkatrészt, mert előzőleg nem akartam feleslegesen dolgozni, hátha totálkáros a motor. Egyébként nem néztem volna ki belőle, jó sok alkatrészből áll egy ilyen.
Érdekes mindenesetre, nekem eddig megfelelt a régi porzsákos is (papírral), de úgy látom, ez is hasznos eszköz lesz.
Ez ilyen 2in1 öszvér megoldás. Kerülendő. Sokkal inkább az SVC8 Sencort vedd. Az sokkal jobb gép! A zsáknélküli gépeket engedd el, eldobható, szintetikus porzsákosokat nézz. Gyári Sencor porzsákkal használd. Kb 200Ft költség havonta a porzsák.
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,porszívó vásárlás előtt állok.Nem szeretnék túl sokat költeni rá ( 20ezer) :) Sokfélét megnéztem, az olcsók közül vele szemezek: Sencor SVC 900-EUE2.Véleményt kérhetnék? Tuti a legrosszabbat néztem ki :) Előre is köszönöm a segítséget! :)
Lényegében mindegy, melyik kombi fej, mert nekem egy SBD 290-3-as van, nem fém-, hanem műanyaglapja van, de így is 660 g. Szőnyeg egy darab van, de szerintem azon nem ugrál, mert nincsenek felálló vagy letaposott szőnyegszálak.
Miele 650-3. Ez is fog ugrálni. Szalirany függő. Vagy tolod és akkor ugrál, vagy húzod és akkor ugrál. Főleg ha le van taposva a szőnyeg. Ha turbókefével visszaállítom a szálakat, akkor egészen jól sikik, ha durván le van taposva a rovidszálú szönyeg, akkor sajna ugrál. Elux is, Miele is, Sebo is, ez a szőnyeg függő.
Az a bajom, hogy a relatíve nehéz, fém alkatrészeket is tartalmazó, fém tengelyes (!), kitolható kefés (azaz szőnyeg és padló funkciós) ennek ellenére 1890,- Ft-ba kerülő univerzális padlófej is ugrál a nagyon rövid szőnyegeken. Mindig úgy kell szórakozni, hogy milyen szögben forgassam a csövet.
Egy nagyobb súlyú fej megoldaná ezt a problémát vagy a szőnyeg miatt lehet ez?
Nem véletlenül nehéz a Miele 650-3 fej. Egyrészt van benne anyag és fém bőven, másrészt jobban ráfekszik a szőnyegre, optimálisabb vákumképzésre alkalmas. Nézd meg az olcsó porszívók fejét, néhány száz gramm, tiszta műanyag. A komolyabb porszívók feje pedig fémtalpas, fémtengelyes, tekintélyes súllyal. Az említett Miele pontosan 755gramm.
Egyértelműen Electrolux! A Samsungot felejtsd el. Nem kapni hozzá normális porzsákot, mindegyikkel mellé szív. Az elux fasza s-bag rendszert használ. A Samsung anyagminősége is komoly kívánalmakat hagy..
Az utolsó darab volt a központban, kifutó darab, de bontatlan, a design-ja alapból tetszett, és élőben meggyőzött a minősége és praktikussága, igényessége.
A Kärchert tényleg nem lehet egy napon említeni a Nilfisk-kel, ott is megnéztem a csúcsmodellt, "valami, de nem az igazi" érzésem volt, kidolgozásban, minőségben elmarad a Mielétől és a Nilfisktől is. A Mielénél a szép design-t hiányoltam, a színeik is tudnak eléggé és így utólag a csúcs gép, a Total Care feje meglehetősen nehéz.
Nem tudom, hogy pont az volt-e, de engem az sem zavart volna, ha nem, mert egy Parquet Twister-nyi (talán még az XL ára) pénzmennyiséggel biztos kevesebb volt a rendes áránál.
Nem csoda. Ha akkor látom ezeket, amikor az előző porszívó tönkre ment, azonnal vettem azon az áron. Lehet, nem sokkal korábban rakták ki, mikor először említettem.
Nem szeretnék feltétlenül, de ez van az egyik porszívóban (Nilfisk Elite P), amit kinéztem magamnak. Szerintem is elegendő, nem vagyok egy tisztaságmániás, nem attól lesz szálló por a lakásban, mert H12-es szűrő van a gépben... :-)
Miért szeretnél Hepa14es szűrőt? Az AirClean Plusz még nem Hepa. Valahol az E12 és a H13 között mozog. De légszűrésre A minősítést kapott. Ha nem vagy porallergiás, bőségesen elegendő. Hepát pedig nem mosunk. Ha mosható, akkor RO vízben. De akkor is illik cserélni 1,5 évente.
Továbbá valakinek van tapasztalata HEPA14-es szűrőkkel kapcsolatban? Nem túl macerásak, tehát hogy hamar eltömődnek, tisztításuk körülményes, mert eltömíti még a vízkő is, és csak fojtják a motort, ha el vannak tömődve? Milyen gyakran kell cserélni átlagos használat mellett egy HEPA14-es szűrőt?
Továbbá a Miele AirCleanPlus fantázianevű szűrője melyik HEPA osztályba tartozik?
Ha fontos, hogy halk legyen a porszívó, akkor jó választás az Electrolux. Ha nem szempont, akkor egy parkettafejes (Parquett Twister), vagy XXL parkettafejes Miele jobb választás abból a szempontból, hogy ügyesebb a parketta feje.
Köszönöm mindenkinek a hasznos infókat! Még nem született döntés, csak álmodozás van arról, hogy hogyan fogok majdan pihekönnyű-ultrahosszű csővel pókhálótlanítani, halk, de szupertisztító-erős csodaszép géppel...miközben most már gyakorlatilag egy fej nélküli csővel kínlódok, amit már hosszabbítani sem lehet, mert nem moccan, úgy összetapadt, de azért az az érzésem, hogy az illesztésnél marad hely a kijövő pornak... :(
Miele lesz, vagy Electrolux, az általatok javasoltak közül valamelyik. Jelzek, ha összejön.
Én Miele C1 és C3ról tudok nyilatkozni. Több éve van a csáldban 3ilyen gép. Soha nem húzza szívja össze a gége csövet. Ez valami nagyon fals infó lehet..
Megtudtam, hogy a Miele hajlamos összeszívni a gégecsövét - ettől jelenleg is agyf.szt kapok az ócska Micromaxx (Medion) porszívónál - és ahol összeszívja, ott el is kezd kifehéredni a műanyag (azaz el fog törni) és panasz van a padlófejre is.
Az Electrolux-nál meg a még gyengébb anyagminőségről írnak, meg a fejekből kitörő kerekekről, rövid idő után nehezen állítható teleszkópos fémcsőről.
Azért írtam, hogy ezt ki kell próbálni. Írhatunk ezt azt, de vannak nagyon ragadós, kemény szálú szőnyegek, amibe mint tépőzár ragad a szösz. Abból a turbókefe is nehezen szedi ki. Ezt tapasztalás útján, empirikusan fogja megtudni.
A szüleimnek ugyan nem Miele porszívója van, így csak egy tök "általános" turbókeféről tudok nyilatkozni: a csúcsnyírt padlószőnyegük, vágott szálai közé betaposott kutyaszőrrel az épp nem bírt el.
1, Ha van háziállat, akkor miért nézel C3 Totalcare modellt amihez nincs turbókefe? Neketek a Miele C3 Cat and Dog modell lenne jó. A turbókefe untig elég, bőven összeszedi a szőrt. Ha Fejér megyében laktok, szívesen megmutatom a saját C3 Totalcare gépemet, amihez vettem Miele turbókefét is. Felesleges elektromos fejes gépet venni. Megfelelő gép kell a megfelelő feladathoz.
2, Hepa szűrő akkor kell ha poraellergiás vagy. Azért poros a bútorod, mert a géped vagy hátul fújja ki a levegőt és felkavarja a port, vagy szarul tömít és máshol fújja vissza szüretlenül a levegőt. Egy jól tömített gép esetén felesleges a Hepa, ha nem vagy allergiás. A bútor nem lesz poros E12-es szrőnél sem.
3, Vizes porszívó allegiásoknak van. Amúgy rengeteg plusz munkával és önszivatással jár. Hiába veszel vizes gépet ha nincs turbókeféd, a szőr nem fog feljönni.
Egy normális eldobható-porzsákos, jól tömített gépet kell venni, esetetekben turbókefével és megoldódik a felvetett probléma összes része.
(Megrendelitek futárral neten, s ha nem jön be a turbókefés modell, visszakülditek)
Electroluxunk volt szerintem mindig. Most - egyelőre úgy érzem - válthatnánk. A jelenlegi 10 éves, mondanám, hogy remekül működik... de a feje néhány éves korában eltört. Vettünk nagyon olcsón egy akármilyet, de az szerintem nem passzolt százszázalékosan a nyakba, mindig úgy éreztem, hogy több a por a levegőben, mint porszívózás nélkül... Ebből a porból lett most elegem. Gondolkodtam vizes porszívón is. (Volt egy Karcher gőzporszívónk is, szerettem, bár nehézkes volt a használata, szépen tisztított. A kutyák kölyökkorukban megrágtak valami belső szivacsokat, most az sincs...)
Eszembe jutott, hogy kb.9-10 éve itt, ezen a fórumon valaki feldobta a porelszívó fali valamik ötletét.
Gyerekszobákban padlószőnyeg, nappaliban bolyhos, máshol ilyen meg olyan padló, mindenhol kutyaszőrös (egyik kuty egy loboncos berni pásztor-keverék) hetente kétszer kézzel kefélgetjük :( (mármint a gyerekszoba szőnyegét... sajnos nem a kutyát naponta, bár az is megoldás lehetne :) )
Nekem viszont az lenne a nagyon fontos, hogy egy porszívózás után ne azt érezzem, hogy kezdhetem a portörlést... Innen eredt az a vágy, hogy a Hepa filteres AirClean cucc is legyen benne a gépben.
Így lehet, hogy még lennebb mennék egy fokozattal, és azt a sötétbarna változatot szavaznám meg, ami Hepás, és csak 109 körül van, ha nem tévedek. De annak nincs “elektromos” keféje. Bár a leírások szerint a turbókefe is elég erre a célra. (?)
Nem tudom, mi a Boost, meg az iylen apróságok, még olvasgatok. És jó ötlet megnézni bizony.
Nekem pl. a sötétbarna neten szépnek tűnik, csoki-barna ez, nem egyéb... :)
A csúcs-Miele-ről (ami a szerelmem) most látom, hogy sokkal súlyosabb sok más testvérénél... (Nemcsak árban, hanem konkrétan...)
Voltam MM-ben, megvizslattam a porszívókat. A Miele volt a cél, a többit csak hozzá méregettem. Volt C3-asból sokféle, de a Total Care tűnt a legjobbnak. 106 000 Ft-ért árulják, a fej nagyon tetszik, jó hosszúra ki lehet húzni, minőséginek tűnik a mechanika. Volt egy Philips is 120 ezerért, designos, de csak 650 W-os volt, és nem volt annyira minőségi a feje, mint a Miele-é. Ha jól emlékszem, most ősztől jött valami szabályzás, hogy nem lehetnek erősebbek a porszívók egy bizonyos értéknél, mármint az ezután gyártottak. Nekem az a meglátásom, hogy hasonló gyengítés ez, mint az autóiparban, én az erősebb porszívóban bízok, hogy az tartósabb lesz, mert nem használom ki annyira a teljesítményét, és "meglepő" módon a Total Care volt a leghalkabb a mezőnyben 74 dB-el az 1100 W-jával. A designjuk viszont csapnivaló, mintha a 20 éves régi porszívónkat látnám. :-D A színe valami borzalmas fosbarna, jó lenne valami hasonló minőségű típus, aminek normális színe van, ha már ennyi pénzt kiad érte az ember! :-D
Amúgy mennyi szőnyegetek van? Mert ez csak azon használható.
Neked is azt tudom javasolni, pláne egy ekkora beruházás esetén, hogy (amennyiben lehetséges) menjetek el Szeteihez, Mielehez (MM-be) és tapizzátok meg a C3-as Mieleket. Majd valamelyik Elux márkaboltba https://www.markabolt.hu/uzleteink.html és ott is nézzétek meg a kiszemelt gépet.
Többet ér a személyes benyomás, mint amit a netről összeszedsz.
Kärcherben porzsákos porszívót tényleg nem találok most, ami A kategóriás lenne sok szempontból, ezek valószínű, hogy nagyon tartós gépek, de nem túl szépen takarítanak.
Ti használtatok már nem gagyi és nem olcsó Karchert? Nem túl szépen takarítanak :-))))
Szimpatizálok a Mielével is, megnézem majd, amit ajánlottál, az lesz tényleg, hogy elmegyek egy MM-ba, és megszaglászom a porszívókat. :-)
Kärcherben porzsákos porszívót tényleg nem találok most, ami A kategóriás lenne sok szempontból, ezek valószínű, hogy nagyon tartós gépek, de nem túl szépen takarítanak.
Nilfiskben viszont ez a kis gép felkeltette az érdeklődésemet, egész jó minősítést kapott, ő az első számú versenyzőm:
Karcher, Nilfisk barkácsmárka, műhelyporszívót gyártanak, lakásban felejtősek. Meglehetősen igénytelen az anyagminőségük is.
Parkettára parkettafej kell. A hosszú szálú szőnyeget meg nem fogod mással kitakarítani normálisan mint turbókefével.
Ennyiért Miele C3 gépet vennék. Cat and Dog modellt és ahhoz egy parkettafejet. Vagy fordítva. Először parkettafejes modellt, majd ha meglesz a szőnyeg, akkor egy turbókefét.
Bevezetésként leszögezném, hogy utálok takarítani, és egy olyan új porszívót szeretnék venni, amellyel meg tudnám szeretni, vagy legalább elviselhetővé tenni.:-D
Az fontos, hogy magas vagyok, és meg szokott fájdulni a derekam takarítás közben, ezért valami olyan porszívó kellene, amelynek jó hosszú csöve van, és praktikus a kezelhetősége A lakás nagy része parketta, de tervezem valami jó hosszú szőrű szőnyeg beszerzését is. Az jó, ha rengeteg praktikus feje van, melyekkel minden eldugott zugból, sarokból ki tudom szippantani a szöszöket. HEPA14 szűrő illene bele, a lehető legnagyobb szívóerő, és minél több A kategória, kivéve az energiahatékonyságot, az nem érdekel. Az is nagyon praktikus lenne, ha tudnék vele autókárpitot takarítani. Első körben a Kärcher márka a legszimpatikusabb, mint profi takarítógép gyártó, de szemezek a Nilfisk-kel is, mivel azt nálunk gyártják, talán jobb a szerviztámogatása, de a legjobb egy olyan gép volna, amelyhez erre nincsen szükség. Nem sajnálnám rá a pénzt, de azért 100 ezer fölé sokkal nem mennék, csak kivételesen indokolt esetben.
Szemeztem a vizes porszívókkal is, csak nem igazán tudom, azok mire jók. Olyan, mint egy felmosóval kombinált porszívó, vagy ez után még fel is kell mosni, mert vizesen hagyja a padlót?
Kinek van tapasztalata a fenti márkák valamelyikével? Mit ajánlotok?
Ha valaki jár Dunakeszin az Euronicsban (az Auchannal szemben), ott 3-4 Mielét igen jó áron lehet kapni. Van Complet C3 kétféle is és egy Complet C2, olyan 15000 Ft engedményekkel. A honlapon nincs is Miele felrakva.
Engem nem izgat, mit ír a gyártó az ABC betűiből, csak ne kelljen a viszonylag rövid szálhosszúságú szőnyegekből a csővéggel egyenként, hajolgatva felkapirgálni a szöszöket, mert a padlófej nem szedi fel csak kis részét.
Miele-t néztem ki magamnak, de 45e a készülék+15-19e Ft egy turbó kefe, ezért maradt az Electrolux.
Az Elux ebben az ársávban még számomra nem tetsző megoldásokat alkalmaz (műanyag tengelyen forognak a bolygókerekek, nem fémen, van akinek a padlófej kerekei törnek le rendszeresen), egészében nem tűnik olyan masszívnak a készülék de van minden hozzá és nem túl drágán. Pót fejeket is relatíve normális áron lehet hozzá beszerezni.
Egyelőre várom az újabb leárazást, mert a MediaMarkt rendszeresen tart 20%-os leárazást Electrolux porszívóknál. Szerintem idén már nem lesz...
Nem olvastam , hallottam, hogy (nyílván) nem olyan hatékony ,de két eladó mondta,és ajánlott olcsóbbat hogy nem biztos hogy jól fogja végezni a dolgát.
Amit linkeltél az mitol C minősítésű a szőnyeg ha turbó kefe is van hozzá mindjárt kettő is.:/
Csak remélem hogy nincs igazuk,nekem soha nem volt hasonló ,csak a sima porszívó (10eFt kat.)
Bőven elég a turbókefe a hajszálakat összeszedni. Az elektormos kefe mélységi tisztítást végez. A turbókefe igenis hasznos szőnyegen, nem tudom hol olvastad az ellenkezőjét.
5nm-re teljesen felesleges elektromos fejet venni, mert azok a gépek 150k-tól kezdődnek.
Az elektromos forgófejre simán feltekeredik a hosszú hajszál. Persze, ha nem nagy mennyiségről van szó, akkor nincs semmi gond, utólag ollóval eltávolítható.
Sziasztok,tudtok segíteni elektromos fejes porszívót ami a hosszú hajat szedi össze?megfizetheto áron,mert a sima turbó kefe szerintem nem lenne hatékony.
Bár jelenleg 5nm -en lenne szőnyeg a többi parketta....vagy hagyjam az egész turbokefét és nézzek más vonalon porszívót.
A kiszemelt Electrolux EPF65 volt de mondták páran hogy ez a fajta kefe ha pl magasabban ér a fejbe a szőnyeg szálla, akkor simán meg tud állni és szar se ér...viszont az elektromos még az 5nm-re meg felesleges lenne :( talán a legjobb lenne ha kitudnám próbálni magát a levegős létét,de erre nincs lehetőség
Szóval ne értsd félre, 3A-s porszívót könnyen találsz. (levegőtisztaság, parketta, energia) De szőnyegen A-s minősítést csak és kizárólag az elektromos hengerkefés modell fog elérni. A Hoover elég elítélhető módon egyszerűen hazudik. Ugyanis a gyártó maga méri és adja meg a gép besorolását. A sima hagyományos, vákumos elven működő fej negyedannyi szennyeződést nem szed ki a szőnyegből! Ráadásul a Sebo elektromos fejes modellje is csak B-t adott szőnyegre saját magának. https://sebo-porszivo.hu/haztartasi-porszivok/hagyomanyos-porszivok/sebo-airbelt-k3-premium-890-rd-porszivo?id=248
A Hoover szépen bekamuzta ezt a 4A dolgot. Ettől még lehet egy nagyon jó porszívó, de a szőnyegtakarításban a hagyományos vákumos fej és elektromos hengerkefés fej tisztítási hatékonysága ég és föld!
A Dyson kívülről, illetve megfogdosva tényleg nagyon műanyagos, de azért közel sem annyira gagyi. Elég komoly minőségű műanyagokat használnak, melyek jól bírják az otthoni leeséseket, ütődéseket, stb.
Nekem egy Dyson V8 Absolute van itthon a Miele C3-asom mellett. Vannak rajta furcsa megoldások, de gagyinak nem mondanám a fejet, Különösen a batár elektromotor, hengerkefében való elheyezése tanítanivaló. A parkettára való Fluffy fejen is látszik, hogy van mögötte munkaóra rendesen. Illetve bár ez is zsáknélküli, remekül szigetelt gép, és a multiciklon rendszer itt tényleg jól működik! Mert a mosható szűrőre (amit 2havonta kell kimosni) már szinte semmi por nem jut. 2 hónap után tiszta volt a víz amikor leáztattam, átmostam.
Az viszont tény, hogy a Dyson brutálisan túlárazott. Durván a fele, harmada lenne a reális ár érte. Illetve összeszerelésre, anyagminőségre a Miele sokkal jobb. A Dysonban pedig több az innováció. De a zsáknélküli gépekben a Dyson tényleg egy életképes alternatíva.
meg tudna valaki mondani, hogy mi celt szolgal ez a kutyu(aramkor) egy samsung sc5485-os porszivoban? esetleg ki lehetne iktatni/hagyni es egy egyenes bekotesben gondolkodni? koszi
Nem tudom, nekem kissé kényelmetlen lenne a bútorok alatt vagy mögött, szűk, alacsony helyeken használni egy ilyen típusú gépet, a hagyományos forma jobban alkalmazható különböző helyzetekhez. Az ilyenfajta multiciklonos rendszernek mindenképp megvan az a hátránya, hogy szívóerőt motorteljesítmény állítással nem tudsz rajta módosítani, másrészt a porleválasztás messze nem olyan jó, mint egy rendes, modern porzsákos porszívónak. Ráadásul rohadt drága. A Miele második legdrágább gépe csak 10000 Ft-tal drágább, de elektromos padlókeféje, HEPA szűrője van. A porzsák és a szűrők természetesen cserélendők, de ez havi szinten 7-800 Ft (ha a HEPA marad 1,5-2 évig). A Dyson moshatót ír, de azt azért tudd, hogy a HEPA szűrők nyílásai olyan aprók, hogy azokat már néhány mosás és szárítás után eltömítheti a vízkő egy közepesen vagy erősen vízköves területen. Én a fentinél sokkal olcsóbb Mielémmel kétszer mértem porzsákot. Az első 5 hónap használat után 955 g, a második kb. 4 hónap után 700+ g-os volt úgy, hogy a szívóerő semmit nem csökkent. Egy przsák nélkülit lényegében minden használat után üríteni kell. Ezzel szemben a porzsákos (a Mieléé mindenképp, de más porzsákok is) úgy vannak kialakítva, hogy eloszlanak és tömörülnek a por és egyéb szennyeződések. Nekem a Dyson minősége nagy csalódás volt, mikor saját kézbe fogtam. Masszív, jól összeszerelt műanyag helyett számomra gagyi kinézetű és csörgő-zörgő szívófej.
Ha használt gépek is szóba jöhetnek, akkor ajánlom figyelmedbe valamelyik régi Vorwerk-et (Tiger 250, 251, 260).
A szőnyegre való EB351-es motoros fejet néha 4-5 ezerért is ki lehet fogni. Nálam nagyon hatékonyan dolgozik...ami szükséges is, mert két kutya van a házban, és a pointer keverékünk nagyon hullatja a szőrét.
A motoros fejtől már csak a padlótisztító balerina fej a jobb. Az enyém egy régebbi HD35 típus, de hibátlanul funkcionál az is. Ez egy egészen egyedi kialakítású porszívófej, konkurens gyártóktól nem láttam még ilyet: a fej maga előtt (is) szívja a port, és képes oldalirányba is elforogni (!), így a falszéleknél, bútorlábak mellett is gond nélkül elhalad. Tényleg brutál jó! Itt van róla egy videó:
Ezek a Miele elektromos fejek, amik a vaterán vannak, csak olyan gépekkel kompatibilisek, amiken van ehhez elektromos csatlakozás. Na az meg csak úgy nincs. Talán a nagyon drága gépeken.
Ezeket a fejeket tutira nyugati lomtalanításból szedték össze.
Olvastam az elektromos kefés fejekről, és elég szimpatikusak. Vaterán már lehet kapni 10-20e Ft körül. Ezek működnek bármilyen Miele porszívóval? Már persze a Miele fejekre gondolok.
Ááá... kezdjük előről... van kb. 40m2-nyi szőnyegünk és 2 cicánk. Feleségem allergiás a porra és kicsit a macskaszőrre is. Jelenleg egy öreg DeLonghi vízszűrős porszívót használunk, de az már az utolsókat rúgja... Mit ajánlanátok helyette?
Black Friday - porszívó szempontjából nagy nulla, Electrolux-ból csak az van leárazva, amihez adnak egy játék porszívót is de turbó fejet nem. Így 60e helyett most 48e.
Amikor nem volt Black Friday, 1 hónapon belül 2x is le volt akciózva az összes Electrolux 20%-al.
Most, mikor eltört az univerzális fel, bezzeg nincs leárazva egyik sem ami érdekel.
Electrolux és Miele esetén van turbófej, de 15e felett. Jobb, ha olyat vesz amihez jár, mert az csak 3-4e Ft-tal drágább mint az a modell amihez nem adnak (ez Electrolux-nál igaz).
Samsung-nál is láttam olyat amihez adnak. Philips passz. Bosch-nál nem is létezik ilyesmi, én nem találtam.
Univerzálisból 5-8e Ft körül csak olyat láttam ami nagyon keskeny és az padlóra nem annyira jó, inkább bútorra.
Jól látom, hogy 800 W-tól nincs nagyobb teljesítmény? Az enyém még 1800 W volt
Legalábbis az egyik oldalon a szűrő ezt hozta ki maxnak Ajánlanál valamilyet? A lényeg, hogy a szőnyegből jól kiszívja a port. Elsősorban Samsung érdekel, de jöhet más is. Köszönöm!
Sziasztok! A Blackfraiday hétvégén vennék " normális" porszívót, ami pár évig kiszolgál. Kb max 25 ezer Ft lenne rá, milyent érdemes választani? Tudtok segíteni? Teljesítmény-energiatakarékosság-porzsák v. anélkül....köszi
Mivel nem máról holnapra lett ez betiltva, meg jelentek meg 800W-os gépek, így nem hiszem hogy csak le lennének szabályozva. Ha mégis, nem tudok róla. Barátod a google.
Van különbség az 1200W-os,és a 800W-os gépek között, nem véletlen van a fejek optimalizálása.
A 800W-os géppel az Airteq fej tapad mint állat.
Ám ha átrakom a parketta twister fejet az 1200W-os Mieléről a 800W-os Silence-re, nem csak sokkal halkabb, de kevésbé érzem azt a tapadást, amit az erősebb géppel. Mindig eggyel feljebb kell vennem.
Szerencsére én még időben, a nyáron rendeltem a német amazonról az 1200W-os parkettás gépet, ami még nem C3-as, hanem S8340 néven futott, de amúgy ugyanaz a kasztni.
Porszívó vásárlás előtt állok, és szeretném, ha ajánlanátok porszívót. A legutóbbi Samsung VCC4550V3W porzsák nélküli porszívó volt, szerettem is, de, ahogy nézegettem több oldalon azt írták, hogy kifutott termék, boltba még nem jutottam el. Szóval én ehhez hasonlóban gondolkodom. Ahogy nézegettem a Samsungokat, igaz, még csak most kezdtem el a nézelődést, szinte, mindnek 700 W a teljesítménye. Ezt kevésnek gondolom. Mire figyeljek a vásárlásnál? Max. 25.000,- Ft-ot gondoltam adni érte, de már ez is a nagyon maximum. A legjobb 20.000,- Ft lenne, de ha nem akciós szerintem nem igen találok ennyiért. Köszönöm!
Sziasztok érdeklődnék hogy van olyan porszívó amit ajánlanátok 30-40eFt körül,ami rövid szálú szőnyegbe párom hosszú szőke haját ki tudja szedni, főként parketta . lehet zsákos is vagy a nélküli is teleszkópos vagy sima,lényeg hogy megbízható és hatékony legyen vagy olyan oldal (hozzászólás) ahol vannak ajánlott típusok? Köszi,
Kaptunk a gyerekektől szülinapra egy Ariete 2765 2in1 álló porszívót. (Konyhaasztal környékén hasznosnak tűnik). A kezelési utasításban (mind a magyar, mind a külföldiek - mert néha már láttam ellentmondást:-) ) van két mondat, amit nem tudok összeegyeztetni. Tudnátok-e segíteni akár az értelmezésben, akár a "hogyan is csináljam?" kérdésben?
A kezelési utasításban (ezt a netről másoltam, de a nyomtatott példányon is így van):
FIGYELEM: Minden használat előtt teljesen töltse fel az akkumulátort.
Ne indítsa be a készüléket töltés közben.
Teljesen merítse le az akkumulátort a következő újratöltés előtt.
Az első és a harmadik sort ellentmondásnak látom. Mert ugye 2-3 percig használom a gépet (amúgy állítólag 30 percet tud). Ha másnap megint használnám, akkor előtte teljesen fel kellene töltenem (első mondat). De újratöltés előtt teljesen le kellene merítenem (harmadik mondat):-(.
Szóval? Ez csak akkor működhetne így, ha minden használat addig tartana, amíg le nem merül az akku(kb. 30 perc). De én nem akarom 30 percig használni:-)
megvettem a "madaras" bolt saját márkás masináját akciósan 17eFt-rt. papíron 70 dB, gyakorlatilag is elég halk volt. A dupla áras 75 dB-s márkás masináknál érezhetően halkabb volt.
Nem tudom meddig bírja. Ha 23 hónap múlva "beadja a kulcsot" akkor járok a legjobban, mert visszakapom az árát:) Ha pechem lesz, akkor 25-ik hónapban hal meg...
"két porszívóval bezavarod a delikvenst egymás után"
Egymás utáni napot írtam. Egyik nap az egyik másik nap a másik porszívó. Hidd el nem lesz akkora különbség. Egymás után az olyan mintha feltekerném az erősítőt 3 dB-lel, azt nem nagy kunszt meghallani.
Akkor neked is: összerakom a 100 wattos rendszerem nagy testvérét ugyanolyan komponensekből csak 200 wattos erősítővel és természetesen ugyanolyan érzékenységű hangsugárzókkal. A kettőt teljes hangerőn nem fogja senki észrevenni, hogy valami csalás van?
És ne a memóriára hagyatkozz, mert elég az a próba, hogy ha két szobába, két porszívóval bezavarod a delikvenst egymás után. Ha nem veszi észre a különbséget, akkor azon a frekvencián nagyothall és neki tényleg lényegtelen lesz a 3 dB különbség.
Az auditív memória igencsak csalóka tud lenni. Kipróbálnám veled a következő tesztet: 5 különböző napon hallgathatnál nálam 110 vagy 113 dB-es zenét (zajt). Utána meg kellene mondanod, hogy melyik nap milyen hangos zenét hallottál.
Ezért is nincs sok értelme két ilyen porszívót összehasonlítani. Ha minél halkabb gépet keres, és mondjuk a C3 (74dBA) vagy C3 silence (64dBA) között vacillálna, az már más.
Nem vagyok benne biztos, hogy ha nem egy időben történik az összehasonlítás, akkor egyértelműen megállapítod, melyik eszköznek volt 76dB(A) a zajszintje, és melyiknek 73dB(A).
Válaszoltam a kérdésedre, csak el kellene olvasnod.
A "dupla hangerő" meg úgy jön ide, hogy a kérdező porszívót vásárolna, és vélhetően nem az amplitúdónövekedés mértéke érdekli, hanem hogy mennyivel hallja hangosabbnak az egyik eszközt a másiktól.
Ja, hogy nem számít a hangsugárzó érzékenysége?? Hagyjuk...
A háromszoros amplitúdónövelést pedig nem halljuk háromszor hangosabbnak, ha erre akartál célozni. Nagyjából 10 dB különbség mellett hallasz kétszeres hangerőt.
Van itthon egy régi, de kalibrált Monacor SM-4-es hangnyomásmérőm, amivel relatív jól kontrollálhatóak a különböző eszközök zajszintjének A-súlyzott mérései. Ha gondolod, csinálhatunk egy vaktesztet. Nem vagyok benne biztos, hogy ha nem egy időben történik az összehasonlítás, akkor egyértelműen megállapítod, melyik eszköznek volt 76dB(A) a zajszintje, és melyiknek 73dB(A).
Logaritmikus arányszámnál a 3 dB mekkora hangnyomás különbésget jelent?
A házimozi erősítő meg egy tökéletes példa érzékeltetni ezt az arányt.
Kit érdekel, hogy milyen érzékenységű hangsugárzókról beszélünk? Megduplázod az eszközöd hatásos teljesítményét, minden komponenst beleértve. Elméleti alapon kaptál két számot, szerinted le kell szarni. Szerintem meg állandó, monoton hang esetén cseppett sem szarnám le.
ui.: mielőtt bárki megint belémkötne, a gyártói decibel értékek mindig csalók, de ugyanannál a gyártónál két termék közötti választásnál már számítana nálam.
Nem értem a házimozi erősítős példád. Azt sem tudjuk, hogy hány wattos, és milyen érzékenységű hangsugárzókat szeretnél megszólaltatni vele. Azt meg főleg nem, hogy ez hogy jön ide. A porszívók zajszintjének különbségéről: a 3 db(A) különbséget éppen csak, hogy érzékeled, a különbség szinte elhanyagolható. Aki ez alapján választ porszívót, annak csak gratulálni tudok hozzá.
Az van, hogy a kutya sem ellenőrzi ezeket a zajszinteket. Nincs labor, ahova minden gyártó elviszi az összes termékét beméretni. Ahogy a szívóerőre sincs kötelező független labor.
Nyilván egy rohadt olcsó, szinte noname tartályos porszívó nem lehet halkabb mint az átlag, max ha nem is szív semmit. Kínában készülnek, ott meg látják mi a trend az EU-ban, és szép számokat meg értékeket csomagolnak az olcsón adott gányolt cuccaik mellé. Az a porszívó netto 10 ezer Ft, ebből jön le a bolt haszna, a nagyker haszna, a vám, a szállítás, a gyártó haszna.
Ne is akard magad szívatni ilyen olcsó szarral. Igazából tartályossal se, mert konkrétan az ilyen fajta mind szar. Aki szerint nem, az nem használt még az életben normális porszívót.
Köszönöm, biztosan igazad van, megfogadom a tanácsod. Nekem a megbízhatóság és tartósság elég fontos, na meg szeretnék végre egy "csendes" porszívót. Ezért gondoltam, hogy a tapasztalatok alapján valaki tud ötlettel szolgálni.
Ne az adatok döntsenek. Mindegyikkel kilehet takarítani, ami annyiba kerül.
Menj el nagyobb üzletekbe, fogdosd meg, nyisd ki, stb... látható lesz a gégecső minőségének különbsége, vagy a fejek, vagy a kasztni anyaghasználat különbsége.
Jó tanácsot, segítséget kérek. 60-70 körüli a keret, max.80, de nem szívesen...
A legjobbat szeretném a legolcsóbban, mint mindenki.
Adatlapok alapján A Rowenta Ro6442,6455,6477,6486 tűnik a legjobbnak (AAAA és 66 ill. 64dB), de valahogy feltűnően keveset olvasok róla, talán nem véletlenül... Van valakinek?
Az Electroluxok közt találtam a kis zaj miatt szimpatikus néhány darabot, EUS8x2DB, EUS8Green US Zen, Zusgreen58 (AABA, 58 dB).
Vonzónak találom a magas márkapresztizs (gondolom, ez sem véletlen) miatt a Mielét, de a jó adatokkal rendelkezők méregdrágák.
Persze, mint afféle hozzá nem értő, én is az adatlapok bűvöletében keresgélek, meg aztán olvasgatom a külföldi teszteket, de okosabb nem lettem. Sokszor pontoznak magasan olyan olcsóbb gépeket, amik az adatlapjuk szerint gyengék, az egyik profi tesztelő a másikkal ellentétesen ítél meg valamit, stb,stb.
Most milyen porszívót érdemes venni lakás (mindenhol járólap meg parketta van de túlnyomó részt szőnyegekkel letakarva) takarításához idősebbeknek lehetőségekhez mérten minél olcsóbban (lehetőleg 50k alatt)?
Csodálkozva néztem, hogy a Miele meghagyta a neveket? C1 Powerline, de most már nem 1400W hanem 800W. Tudom a szabályok változtak, de ezt is meg merjem venni, vagy ez már csak árnyéka lesz a réginek? Ahogy néztem az új parquett modellek már nagyon drágák.
Akkus Rowenta Air Force porszívókkal (pl. RH8829) van valakinek tapasztalata? Második gépnek kellene, amit mindig elől lehet hagyni gyors, pár perces porszívózásokhoz. Neten viszonylag jó véleményeket találtam. Egy furcsaság van vele, bár lítiumos akkut írnak, de 10 óra a töltés. Nem világvége - sőt lehet jobb is élettartam szempontjából a lassú töltés - csak meglepett elsőre.
Kb. egy éve már jártam itt, akkor akkumlátoros porszívó miatt érdeklődtem. Vettem, de nem vált be nekem sem mint azt itt többen jelezték, hogy elég speciális helyzetekben érdemes ezt választani.
A "probléma" azonos előtér, konyha-étkező amik szomszédosak terület a legkoszosabb, ennek a tisztítására keresek masinát. Itt ugyebár, por, morzsa, ételmaradék, csomagoló anyag hulladéka keletkezik. Laminált parketta van mindenhol.
Itt a kupon akció, kinéztem egy Bosch masinát az 5 év gari miatt, az eladó azt mondta felejtős. Nem ér semmit a 5v gari az electrolux vagy a Philips ugyanjó, ugyanúgy nem lesz baja azt vegyem.
Azzal érvelt, hogy a porzsák sokkal drágább a Bosch-hoz, ezért nem éri meg választani.
Az lenne a kérdésem, hogy igazat mondott-e az eladó?
Azon túl, hogy kicsit csendesebb és szőnyegen jobb a hatásfoka a drágább porszívónak van-e más olyan előnye ami miatt megéri azt választani?
Illetve a fenti porszívózási feladatra mit ajánlanátok? Fontos lenne hogy könnyű, könyen mozgatható legyen.
Alapvetően 40eFt körül gondoltam rákölteni, mivel van egy "komoly", de 7 év körüli - akkor felsőkategóriásnak számító - Philipsünk, aminek egyetlen baja, hogy nagydarab és nehéz cipelni, mozgatni. "Nagytakarításra" azt használjuk, de az étkezések után - két kicsi gyerek - valami gyors egyszerű megoldás jó lenne.
Az akkumlátoros állóval az volt a baj, hogy a feleségem kezének nehéz volt.
Sziasztok! Egy 2010 körül vásárolt Electrolux Cyclone XL szolgál nálunk, kezdetetktől nagy szorgalommal, de mostanság kezd veszíteni erejéből, kicsit már lehasznált szegénykém.
Ennek tudása, tartálymérete, szűrése elég lenne továbbra is, sajnos a modern leavultatási kifutás miatt ez a típus már nem kapható :-/ Nézegetem az Electrolux márkaboltot, de nem igazán tudom eldönteni melyik az "utód-típus" .. Tud ebben valaki segíteni?
Na, ha megértenéd a hatásfok fogalmát és nem csak dumálnál róla, akkor csak előrelépnél, de amíg ez sem sikerül, addig szajkózod a 2000watt alatt nincs élet hülyeséget...
Kedvesek vagytok, hogy felhajtottatok a netrol egy eros porszivot, koszonom:)
Ezt azert nem neveznem g.cizesnek, es ha nem irtam volna le joparszor, akkor betudnam annak, hogy esetleg "elbeszelunk egymas mellett".
De itt nem errol van szo, jeleztem, hogy nekem fontos a szivoero, prioritast elvez sok massal szemben. Ti akartatok megmagyarazni, hogy a ketharmadnyi szivoereju porszivok (21 vs. 34) az erosebb, mert az "modern".
Reszemrol a tema lezarva, ha uj porszivot keresek, majd az union kivul szerzem be
Igazad van, el kene kezdened tanulni, s akkor megertened, mi a kulonbseg a hatasfok, es a szivoero kozott... akkor talan a szalag mellol is eljohetnel.
Mert Bentleyt hasonlítani egy fostalicska Philipshez teljesen helyénvaló. De érdekes, egy dolgot észrevettél, amit nem neked céloztam, kifejezetten megjelölve, kinek szól, ugyanakkor a másikat, ami szintén nem neked szól ugyan, de a fenti gyakorlatodat figyelembe véve olvashattad volna azt is, hiszen az a gép pont neked való. Sokkal nagyobb a szívóereje, És ahelyett, hogy itt g.cizel, akár meg is köszönhetnéd, milyen jó fejek vagyunk, mit találtunk neked.
Annyi füstöt porszívózol a gyenge mieléddel, amennyit akarsz:)
"Az meg külön vicces"
Inkább az a vicces, hogy egy Verdás rajzfilmből meríted a tudásod. Az előbb a gyengébbek kedvéért, most a funkcionális analfabétáknak is leírom, hogy nem bizserget a készülék hatásfoka, csak a szívóerő érdekel. Továbbra is ezen lovagoltok, ráadásul ti kértek számon rajtam hozzá"nem"értést.
A villamosiparban, energetikai cégnél dolgozom, eléggé képben vagyok, mi az a hatásos/látszólagos/meddő teljesítmény, tudom, mi az a felvett, leadott teljesítmény, hatásfok.
De ebben az esetben ez nem érdekel. Mert egy szar porszívó megkeseríti az életem. Bármennyire hájpoljátok, az 1600-as, de pláne egy 800 wattos akármennyire tömített, csicsás, modern porszívóitokat , az nudli egy 2kw-os porszívóhoz képest. Mert ha csapágyasra pörgetik a motorját, akkor sem lesz benne annyi kráft, hogy megpörgesse tisztességesen a turbókefét. És tisztességesen, pár perc alatt kiganézza a szőnyegeket. Mert nem lesz benne szívóerő.
Ez egy hibás döntés volt, ilyen alapon a hajszárítókat is korlátozhatnák 2kW helyett 1kW-ra.
Végül is, azzal is megszárad a haj, csak duplaannyi időt tölt majd a feleségem a tükör előtt...
Lehet csinálni modern, és takarékos bosch gépeket is, csak rendre elvéreznek terepen, mert oda meg kell az ütőerő, azt meg a hilti megbízhatóan hozza. De a bosch-sal is el lehet szüttyögni, ha valaki egy másfél órás munkára rászán mondjuk négyet:)
De most tényleg utoljára:
Elhiszem nektek, hogy a mai, modern porszívók takarékosabbak, és hatékonyabbak bizonyos paramétereikben, de azt, amit én szeretek egy porszívóban, azt nem tudják.
A Continental GT (amennyiben angol gyártmány) és a Philipsed közötti párhuzam húzás mindenképp rossz, ha a GT-re is igaz, amit a Verdák 2. című filmben mond Matuka az angol autókra, mégpedig azt, hogy amelyik angol autóból nem folyik az olaj, abban nincs olaj. Mert a Philipsedből (persze, tudom, ez 70-es, nem 74-es, de a fentebbi sorban benne van) dől a por mindenhol. Az meg külön vicces, hogy egy luxusmárka sok tízmillióba kerülő járgányát egy alsó középkategóriás porszívóval hozol párhuzamba.
Bár a Mieléknél nem írják ki a szívóerőt, de tesztekben található ilyen adat. Az egyik ilyenben az van, hogy mért 700 W teljesítményfelvételnél 21 kPa-t, turbófokozaton (1200 W) 24 kPa-t tud. Felesleges emiatt ipari porszívót venned.
Ennek kb. annyi értelme van, mintha személyautó helyett Caterpillar dömperrel járnál be a munkahelyedre. Nagyjából ennyi előnyét fogod élvezni az ipari porszívónak is. Nincs 2 hete, hogy kitárgyaltuk a dolgot, és már akkor is szinte mindenki lebeszélt róla téged, de úgy tűnik, hogy hajthatatlan vagy. Teljesen rossz úton jársz, de a te dolgod, a te pénzed. 21 kpa szívóerőre egyébként a legtöbb normális háztartási porszívó is képes...nem csak ezen múlik egy porszívó hatékonysága. Javaslom a Nilfisk CTS40-et 2,5 millióért, annak "már" 23 kpa a max szívóereje. ;-)
Na akkor megegyszer: nem vontam ketsegbe, hogy tudnak hatekonyabb porszivot csinalni, ami hatasfokban kedvezobb kepet fog mutatni. Azt mondtam, hogy ez engem nem erdekel. Tolem kajalhat ket kilowattot, csak szivjon, mint az allat... Amugy a szallitott levegomennyisegben is eleg eros volt ez a kifutott modell, szerintem rohadt nagy kar erte, hogy mar nem valaszthatsz ilyet. Ez azert megsem egy luxuscikk volt, mint mondjuk egy ferrari, hanem egy hetkoznapi hasznalati targy. Aki meg van veszve a kornyezettudatossagert vehetne 800 wattosat, akinek meg az nem eleg vehetne az erosebbet. Ez egy ostoba korlatozas az eu reszerol.
Pont azt néztem, hogy a Philips azon tipusai (FC9071 FC9170, FC9174 FC9176) ami nagy szívóerővel rendelkeznek sajnos már kifutottak. (500 W vagy 34kpa)
Esetleg más márkákból voltak hasonlóan erős termékek?
Természetesen a hülyeségét mindenki úgy képviseli, ahogy szeretné, nem is szerettem volna ezt megakadályozni.
A szívóerő csak egy adat, a szállított légmennyiség pl. sokkal fontosabb és ezen kívül még vagy 4-5 paraméter. Attól, hogy a te motorod kétszer többet eszik, mint az enyém, nem lesz jobb a szerkezet. Egy rendesen megtervezett, tömített porszívó sokkal kisebb felvett teljesítménnyel is beéri, ezt azért neked is el kell ismerned. Többek között a Miele falra akasztott kefés bemutatói ezért óriási parasztvakítások.
Egyszer próbálj ki egy normálisabb 7-800W körüli Elux, vagy Miele gépet a MM-ban, vagy bemutatóteremben. Lesz meglepődés. Ezeket a gépeket max. fokozaton már lehetetlen használni szőnyegen.
Oké, értem, lesajnáló válaszoddal lehetsz népszerű, de azzal mit kezdesz, hogy számomra a szívóerő a fontos? Nem vitatom, hogy hatékonyabb, tömítettebb porszívókat is lehet gyártani, de ez engem nem bizserget, mert nem füstöt, meg teniszlabdát kell felporszívózni, hanem kutyaszőrt, port, kekszdarabokat a padlószőnyegből turbókefével, meg a parklettáról porcicát az ágy alól, vagy a lakásba berepülő poloskákat.
Férfiként utálok mindenféle házimunkát, de fanyalogva megcsinálom. Az utóbbi 7-8 évben a porszívózás volt az egyetlen, amit nem esett nehezemre megcsinálni. Előtte electrolux porszívónk volt, 1600w-os, igazi csoda volt ahoz képest a philips, azóta jópár porszívót láttam már dolgozni (oké, a "nagy" mieléhez még nem volt szerencsém:) de elég szánalmasak voltak, szóval nekem nem nagyon jönnek be ezek a gyenge porszívók. Én elfogadom, hogy másnak ez pálya, de mint ahogy neked is lehet önálló véleményed itt, én is képviselhetem az álláspontomat.
Tegnap megjött az enyém is Németből.Döbbenetesen jó szívóereje van.Nemrég váltottam Miele mosógépre és most pedig porszívóra.Minőségi termékek,kifutó típusokat vettem abszolút jó áron talán az utolsó pillanatban.Érdemes volt itt is olvasgatni hisz olvasótárs linkje alapján csaptam le a porszívóra.
A szívóteljesítmény a közvetlenül a kefénél mért szívóerőből képezik érzek egy kis egyenes arányosságot, a motor névleges teljesítménye pedig a itt konkrétan a villamos hálózatból felvett teljesítmény, maximális szívóerő esetében.
A szívóerőt nehéz lenne vele összekeverni, mivel alapból más a mértékegysége. ;-) Amire Te gondolsz, a motor névleges teljesítménye, és a szívóteljesítmény.
Ez egy tök egyszerű trükkje volt annak idején a Lux porszívóügynöknek: megbeszélt egy időpontot a házigazdával, és megkérte rá, hogy a bemutatóig semmiképp se takarítsa fel otthon a szőnyegét. Aztán házhoz ment, és megkérte a házigazdát, hogy porszívózza fel az otthoni gépükkel a szőnyegüket. A tulaj végigtolta a - kialakításából adódóan - óriási szívóerejű porszívóját, aminek "ideális esetben" amúgy a porzsákja is cserére érett volna. A "vákuumnak" köszönhetően port alig-alig szívott fel gép, viszont nagyszerűen fellazította a szőnyeg letaposott szálait, aminek köszönhetően az látszólag tisztának tűnt. Utána jött a Lux ügynök, aki a saját Lux porszívójával kényelmesen, közepes fokozaton végigment újra a már fellazított szálú szőnyegen...persze úgy, hogy ő ráadásul előtte egy üres porzsákot tett a gépébe. Majd kivette a porzsákot, és az otthoniak legnagyobb elképedésére bemutatta, hogy a "csodaporszívó" micsoda mennyiségű port volt még képes összeszedni.
No, tegnap láttam egy ilyen, HEPA után szivacsos Electroluxot. Kb. az az értelme, amit Teaway ft. írt, azaz dizájnelem. Ezen a fő színt kiegészítő egy-két burkolati elemmel azonos színű, szép narancssárga szivacs volt. Amin nagyjából át lehetett látni. Mondjuk, funkciója is lehet, mert ha kiszakad a porzsák, átenged a motorvédő szűrő és kilyukad a HEPA is, akkor ez hamar koszos lesz. Ha szerencsés a tulaj, akkor még azelőtt, hogy leégett volna a motor. Így csak ki kell takarítani az egész gépet. :DDD
És mégis minek ekkora szívóerő? Egy 1200W-os Miele porszívót képtelenség a szőnyegen használni 5-6 fokozaton, mert valósággal odatapad. Akkor minek is több?
Már megint ez a szívóerő... :-) A cégnél az ipari Metabo szívóereje 25 kPa. A Miele C sorozatánál ez kb 20-25 kPa. Ezzel szemben a korábban favorizált Philips FC9174 szívóereje 34 kPa. Kb. ennyit ér a szívóerő alapján történő összevetés...
Ezen kívül milyen gondok akadtak még a korábbi porszívóiddal?
Azért merült fel mert egyrészt nem vagyok megelégedve az eddigi porszívókkal amiket vásároltunk, másrészt nem üsszehasonlítható a szívóerejük, a minőségük.
Már nem kevés pénz ment el porszívóra az utóbbi 5 évben.
Ipari porszívó háztartási célra?? Nem sok értelme lenne. Nálunk a cégnél, a másik áruházunkban van egy félautomata szűrőtisztítós Metabo. Bár a szűrőkazettája nem olyan könnyen használódik el, a miénk is sokáig bírta, de pár hónapja cserélni kellett. A 2 db kazetta 50 ezer Ft-ba került hozzá. :-) Hogy jobb-e, mint egy háztartási célú porszívó? Attól függ, milyen szempontok alapján kérdezed. Robosztusabb, strapabíróbb, hosszú ideig üzemeltetető, ebben biztosan jobb egy átlag otthoni géptől. De lakásban használni semmi értelme...nem is értem, miért merült fel ennek a gondolata.
Ha jól értelmezem, a porosztály a levegő adott szemcseméretű portartalmára vonatkozik. Ez nem a porszívó elszívó, sokkal inkább a porvisszatartó képességével, azaz az adott porszívó tömítettségével és a kimeneti szűrők tulajdonságaival van kapcsolatban.
A háztartási porszívók is felszívnak minden( szar)t, de ha nem háztartási célra használod, a garit buktad.
Jut eszembe, a multiciklonos porszívókon nincs (mert a technológiából következően nem is lehet) teljesítményszabályozás. A 800 W az fix 800 W. A monociklonos gépek ebből a szempontból jobbak.
Ma megérkezett a megrendelt ETA Canto 3481 porszívó. Ki is próbáltam gyorsan, hát valami nagyon jó a szívóteljesítménye. Én csak ajánlani tudom. 6 féle fej van hozzá turbo kefével együtt és 34 ezer ft ami szerintem nem olyan vészes. 2 év gari sem rossz.
Dehogy! A forgalomba hozatal az adott dátum után gyártottakra, vagyis a gyártó által kereskedelmi forgalomba adni szándékozottakra vonatkozik. Eladni még azokat is lehet, amelyek most még nincsenek a kiskereskedőknél sem. Mivel évek óta tudható ez a lépés, így ne gondold, hogy olyan nagy raktárkészletek vannak.
Ezek közül Ti melyiket ajánlanátok? Parkettásak a szobák és arra van téve szőnyeg tehát mindkettő fontos ilyen szempontból. Amit még szeretnék, hogy fém csöve legyen, meg állítható tehát ne kettőt kelljen összerakni és ennyi. Én ilyeneket találtam mivel olyan 25 lenne a max keret rá. Az olcsó Rowenta nem érné meg annyiért? vagy Ti melyiket mondanátok ezek közül, vagy ha van jobb tippetek. Akár porzsákos vagy anélküli is lehet ami jól szív.
Hogy még érdekesebb legyen, íme a Miele szűrőm 1,5 év használat után szétbontva/kiterítve. Ami durva, hoogy egy kb 25x8cm-es dobozba 2,5m szűrőközeg van behajtogatva.
Amit itt látsz, az szerintem a (kopó) szénkefe pora. Amint lesz annyi eszük a porszívógyártóknak, hogy ezekbe is brushless motorokat tegyenek, ez a probléma megszűnik.
Ez a váltás a komolyabb rc autókban már lezajlott, azóta egy gonddal kevesebb.
A Dyson-Bosch vitába nem látok bele. Annyit tudok csak, hogy kettejük csatározása nem új keletű dolog: http://index.hu/gazdasag/vilag/2012/10/29/perre_megy_a_bosch_es_a_dyson/ Mondjuk, Dyson eleve egy EU szkeptikus, Brexit-párti figura. Szerinte az EU a németek kezében összpontosul, és ott mindenki úgy táncol, ahogy a németek fütyülnek. Mivel ez nem egy politikai fórum, erre inkább nem mondok semmit.
A professzionális célú, hengerkefés porszívók esetében az ugye magától értetődő, hogy jóval strapabíróbbak, szélesebbek és nagyobb kapacitásúak, mint az otthoni porszívók; és hosszabb ideig üzemelnek egy huzamban, több ki-, és bekapcsolási ciklussal. Ezen felül - szemben az otthoni porszívókkal, - itt sok múlik a felhasználás körülményein is. Gondolj például egy hotel folyosójára, egy kereskedelmi létesítményre, irodára stb. Itt nem vetik le a dolgozók a cipőiket,de nem is fekszenek le a szőnyegre, szóval egész más elvárásnak kell megfelelnie, mint egy lakásban. Viszont mivel napi szinten takarítják, fontos szempont lehet az is, hogy a porszívók kíméletesen bánjanak az amúgy is nagy forgalomnak kitett szőnyegekkel (legutóbb egy hévízi apartmanban futottam össze egy Taski hengerfejes porszívóval, amin sokkal finomabb hengerkefe volt, mint az én otthoni gépemen). Ezeket a szempontokat figyelembe véve a C tisztítási osztály szőnyegen itt már bőven megfelelő (a porfelszívás aránya C osztálynál 0,83-0,87; B osztálynál 0,87-0,91; A osztálynál legalább 0,91).
A porszívók esetében pedig James Dyson már 2 évvel ezelőtt az EU bíróságához fordult az energiacímke miatt; azzal a felvetéssel, hogy a tesztek nem életszerűek. Például, hogy a vizsgálatokat minden esetben üres porzsákkal végzik, nem számolva a porfelhalmozódás következményeivel (szívóteljesítmény csökkenése stb.). Dyson részéről egy komolyabb vád is elhangzott: állítása szerint a független tesztlaborok vizsgálatai kimutatták, hogy az energiacímke szerint 750W-os Bosch és Siemens porszívók fogyasztása a "használt" porzsákkal 1600W volt. A Volkswagen botrányhoz hasonlítva, azt állította, hogy a Siemens Q8.0 és a Bosch GL80 porszívókba egy olyan érzékelő került, ami a port észlelve növeli a motor teljesítményfelvételét. Így szerinte ezeknek a porszívónak az E vagy F energiaosztályba kellett volna kerülnie. A BSH csoport természetesen rögtön reagált, hogy a vádak megalapozatlanok és hamisak, és hogy megteszik a szükséges jogi lépéseket. Hogy ebből mi kerekedett ki, azt nem tudom...azt viszont igen, hogy - Dysonnak köszönhetően - idén mégis úgy néz ki, hogy az európai bíróság felülvizsgálja a porszívók hatékonysági tesztjének megváltoztatására irányuló ajánlatot. Dyson javaslata szerint a teszteket porzsákban lévő porral együtt kellene elvégezni. Én mondjuk tovább mennék: gondolom sokaknak ismerős az a helyzet, amikor az olcsó porszívók teljesítménye az első pár alkalom után rohamosan csökken, függetlenül attól, hogy időközben porzsák csere is történt. Szóval én inkább egy független laborra bíznám a vizsgálatot, és csak azután végeztetném el a méréseket, miután egy x hetes időszakot, vagy x ciklusszámot szimuláltak a porszívóval. Amíg ez egy vadi új porszívóval készül, tök üres porzsákkal, addig az soha sem a valós eredményeket fogja mutatni.
Megnéztem, amiket írtál. Érdekes darabok a Lindhausok. A szövegben külön kiemelve a fantasztikus szőnyegtisztítási hatékonyság, ugyanakkor az EU-s adatlapon C és D az érték. Ez hogy?
A szívóerő és a légszállítási adatok nem állnak egyenes arányban egymással. Gondolj csak például egy konyhai páraelszívóra, meg mondjuk egy komolyabb elszívóventilátorra (pl. Limodor): utóbbi esetében hiába harmada-negyede csak a légszállítás, mégis érezhetően jobban "húz".
Ami pedig a porszívók motorjának szívóerejét és térfogatáramát illeti, érdemes megnézni néhány professzionális célú, akár milliós kategóriájú porszívó két jellemzőjét csak úgy találomra:
A légáramuk ugyan magasabb, mint az olcsó, kommersz háztartási porszívók motorjai, viszont a szívóerejük mindössze 23-24 kpa körüli. Ha csak ezt a két tulajdonságot venném alapul, a FC9174-es Philips a többségüket simán lekörözné. De az a helyzet, hogy nem (csak) ez a mérvadó... A hotelekben használatos porszívók (Nilco, Taski, Sebo, Lindhaus stb.) is hasolnó jellemzőkkel bírnak, többségük névleges teljesítménye még az 1 kW-ot sem éri el. Ennek ellenére - köszönhetően az elektromos hengerkefének - hatékonyabban takarítják a sűrű, velúr szőnyegeket, mint a háztartási porszívók többsége.
Annyi az értelme, hogy nagyobb szívóerőnél alaposabban tisztít. Ha nagyobb sebességgel áramlik a levegő, több dzsuvát ragad magával, ha meg még a beszívott levegő mennyisége is nagy, az meg már csak hab a tortán:)
Persze mit tudhat erről az átlagember, meghát minek is használná a józan paraszti eszét, mikor a gyártók a marketingdumával meg is tudják etetni:)
(Kicsit olyan érzésem van, és ezért is hoztam fel a golf-corvette hasonlatot, mintha egy bosch barkácsfúrógépet akarnánk összeereszteni egy TE76-os hiltivel. Nyilván abban nem kételkedik senki, hogy mindkettővel lehet falat fúrni...)
Nem az értelme miatt csináltam, hanem mert sokszor még mindig felmerül a kérdés, hogy az egyre újabb előírásoknak megfelelő készülékek vajon milyen erővel szívnak. Mert a régi „felszedi a padlószőnyeget”. Az új is. :D Pusztán ennek bemutatása volt a cél.
Ha továbbmegyünk, tulajdonképpen fizikai értelemben vett vákuumról nem is beszélhetnénk. De maradva a porszívók működése mellett: a falra illesztett porszívófejnek továbbra sem látom semmi értelmét. Ez ugyanaz az eset, mint amikor valaki maxra tekeri a porszívót, ami aztán úgy felszipkázza a szőnyeget, hogy az elemelkedik a padlótól. Azon kívül, hogy ezzel esetleg leégeti a motort, egyéb haszna nem igazán származik belőle. A teniszlabdás "porszívócsata", a kézzel lefojtott porszívó megemelése, saját súlyánál fogva történő falra illesztése, vagy az USA-ban divatos bowling golyó felemelése is inkább csak egy látványos bemutató. Ha kizárólag csak a motor tulajdonságait vizsgáljuk, akkor a 20 kPa körüli szívóerő, és a ~35-40 dm3/s térfogatáram elegendő kellene legyen. A mai Miele porszívóknál ezek az adatok nem ismertek, de a hasonló teljesítményű gépekhez képest, valószínűleg a C1-esed szívóereje sem lehet több 20-25 kPa-nál.
Persze, angolul lehetne low air pressure equalizer dust cleaner-nek is, de a vacuum cleaner rövidebb. Ráadásul a vákuum nem egy egzakt érték.
És nyilván nem a vákuum „takarít”, hanem a vákuum kiegyenlítésére törekvő mozgó levegő. ;) Egy lezárt térben a papírfecni szempontjából teljesen mindegy, vákuum van-e vagy 1 teraPa, ugyanúgy nem változik a helyzete amíg zárt a tér.
Az érdekes lenne, mivel a vákuum alatt megszűnik a légáramlat. ;-)
Ezt a gyakorlatban is kipróbálhatod: tegyél a tenyeredbe néhány apró kis papírfecnit, és a porszívó csövet fejjel lefelé szorítsd rá a tenyeredre, úgy, hogy ne maradjon sehol sem légrés. Indítsd el a porszívót rövid időre, majd kapcsold ki. Miután leállt a motor, engedd fel a porszívócsövet, és lám: ott maradtak a papírfecnik. Annak idején készítettem is erről egy videót, csak sehol nem találom.
Járólap, laminált padló? Ott eleve nem sok jelentősége van, hogy mekkora a szívóteljesítmény. Nálunk mindenütt járólap van, és simán megbírkózik bele a közel 30 éves porszívónk. Mondjuk hozzáteszem: erre javarészt nem is porszívót, hanem inkább gumiseprűt és gőztisztítót használunk. A porszívót a nyáron leterített futószőnyeg, meg 1-2 darabszőnyeg miatt használjuk. Bár a gép motorja igen szerény: 700W teljesítményfelvétel, 28 dm3/s térfogatáram, és mindössze 15 kPa szívóerő; ennek ellenére a motoros porolófejnek köszönhetően elképesztően hatékonyan dolgozik. Próbáltam már többféle porszívót, olcsóbbat-drágábbat, és így utólag azt mondom, hogy - bár értelemszerűen a légáram és a szívóteljesítmény sem egy elhanyagolható szempont -, szőnyegtisztításra a motoros porolófej megléte többet nyom a latban.
Elég vicces, hogy személyes sértésnek veszed, hogy fikázok egy tök felesleges tartozékot.
Mit kell minek megmagyarázni? Amennyi erőt és bosszankodást fordítottál a fikázásom fikázására, be is láthattad volna a leírtak igazát. De, nosza! Magyarázd meg, mi szükség van a HEPA után egy szivacs szűrőre! És leírom a magam részét: egy normálisan megtervezett porszívónál az első és remélhetőleg a legnagyobb szűrést a porzsák végzi, egy normális porzsák után valójában már a motorvédő szűrőre sincs szükség, mert annyira apró részecskék lépnek csak ki, amelyek a szokásosan használt motorvédő szűrők anyagában véletlenszerűen akad el valami, ezen kis részecskék elkapására a kilépőszűrők, köztük a HEPA szűrő használatos.
1: A nagy teljesítményű motorral félgőzzel porszívóztunk, tök halk, de hatékony volt, nem pörgette magát hülyére, nagyrészben járólapon, laminált padlón. A gyermek szobájában van egy darab szőnyeg, kb 3 nm. Na a turbókeféhez viszont kellett a motorerő. Mert a szőnyegen minden volt, nutellafolt, beletaposott keksz, anya hosszú haja, kiflimorzsa, stbstbstb.
2: ez csak megfigyelés, nem emlékszem, hogy a philips előtti ultragagyi porszívó mit, s hogyan csinált.
Természetesen arra én is rájöttem, hogy ezt az utat Te sem gondoltad komolyan. :-)
Két dolgot viszont tényleg nem értek: 1. Miért olyan fontos számodra a nagy teljesítményfelvételű motor? Ha egy olcsó, 2,2 kW-os univerzális porszívó motort szereltettél volna bele, az sem lett volna rá garancia, hogy annak ugyanakkora a szívóereje, mint a korábbi motorral. Úgy lehet, hogy az 1,6 kW-os Domel motorral jobb eredményt érsz el, hisz a kettő nem feltétlenül áll egyenes arányban egymással.
2. Ezt írtad: "A philips újkorában nagyon erős volt, ha a szívőfejen nem raktuk ki a kefét, alig lehetett tolni a fejet a padlón."
Ezt elég sok porszívóval el lehet játszani, hisz' egyszerű fizikáról van szó: ha a porszívófej és a padló felülete közt szinte egyáltalán nem marad légrés, akkor megszakad a légáramlat, és a vákuum hatására valóban alig-alig tudod mozgatni a fejet. Ez nagyon látványos, csak az az egy gond van vele, hogy így csökken a porszívózás hatásfoka.
Ha nagyon akartam volna, kerülhetett volna bele eredeti motor is, kb 25-30 rongy lett volna szereléssel. Ezt nem tudtam a család torkán letuszkolni. Ezzel az olcsó, 1600-as mocival 11 rogy volt a javítás. A nejem már erre is húzta a száját, rezgett a léc, hogy inkább újat vegyünk.
Ezzel sem lett szar, de ez már nem az a bivaly porszívó így, amit annyira csipáztam.
Azt meg egyszerűen nem hiszem el, hogy egy 800 wattos kis fostubusból kihozhatják ugyanazt a szívóteljesítményt, de ez tök mindegy már, mert ha tényleg újat kell venni, nem nbagyon lesz más lehetőség.
Az optimalizálás alatt én azt értem, mikor a golfot tuningolják, hogy a kis szar motorból kicsikarjanak még 20 lóerőt, a készítés alatt meg mondjuk a hatliteres chevy corvette-motorokat:D
Mielőtt nekivágnál az útnak: lehet, hogy tévedek, de szerintem a kereskedelmi korlátozás csak a porszívókra érvényes, külön az alkatrészekre (motorra) nem hiszem. A Heilmannál pl. ma is találni 2200W-os porszívó motorokat. Talán érdemes lenne megkérdezned a Sini-t, vagy egy kisebb alkatrészüzletet, hátha van náluk elfekvőben a régebbi gyártású motorból. A Philipsnek egyébként - mint ahogy a legtöbb porszívó márkának - a szlovén Domel gyártja a motorokat (Kínában). A 2200W az a motor maximális teljesítménye volt, amúgy az IEC teljesítménye 2000W. Ezt a típust egy 1761-es Domel motorral szerelték. Innen egyébként eléred a szervizkönyvét, és az alkatrészlistát: http://monitor.espec.ws/files/fc9174_253.pdf
Régebbi DvájtMekKlászki nikkemmel írtam ide, egy philips fc 9174 tulaja vagyok a mai napig. Közben a gyermekem nagyjából felnő, már ritka az orrszívózás, de az betett a masinának, kb fél éve motorcsere volt. Sajnos csak 1600w-os motort kaptam, ezzel már nem az igazi. Tudtok olyan helyet, ahonnan lehetne rendelni "normális", tehát nem az unió által korlátozott teljesítményű porszívókat?
Ha lenne még ilyen 9174. újra megvenném, annyira ász porszívó volt. Szerintem vagy 6-7 évig nyüstöltük, de lehet, hogy még többet bírt:(
Jár hozzá egy betét, így ha akarom porzsák nélküli (nem akarom), ha akarom porzsákos (s-bag). Kicsi, (az ütközőgumit, mint egy kontyot, a hajlékonycső rögzítéséhez lehet használni), csendes, teli porzsákkal is felszedi a szőnyeget. A kimenő hepa szűrő után van még egy vastag szivacs, ami tizenév után sem akar szétporlani és felfelé szórja a kifújt levegőt, nem az arcodba és nem kavarja fel a port ott ahol még nem porszívóztál fel. Elvileg 13m a hatósugara, én 3 szobát és mellékhelységeket tudok felporszívózni, anélkül hogy kihúznám a konnektorból. Igazából ha terveznék egy porszívót akkor ez lenne a eredmény.
De azon kívül, amit hallottál, semmit nem tudhatunk, miért ment tönkre. Szerintem ilyen esetben alapból mindenki hazudik, elhallgatva annak okát, miért is ment tönkre az adott eszköz. Végső soron persze az sincs kizárva, hogy egy Miele porszívó csak két évig bírta. Ettől még nem ez lesz az átlag. ;)
Tegnap voltam a Media-ban. Pont jött egy pár hogy porszívót venne évente 2x vedlő kisállathoz. Mondták, hogy a Samsung nem sokat bírt. Electrolux-ot javasolták először nekik, majd a Mielét. Erre mondták, hogy eddig Miele volt, 2 évet bírt. Ahogy láttam, nem is alapmodelljük volt, hanem C2 vagy C3, aminek van kisállatos kivitele.
A király utcai boltot kellene felhívni. Ők képben vannak a szűrőkkel, alkatrészekkel: http://www.porzsakbazis.hu
Ha nem tudnak segíteni, akkor a hivatalos márkaképviseletet kell megkérdezni.
De nagy rá az esély, hogy már nem fogsz kapni hozzá szivacsot.
Az azért lenne fontos, mert előszűrést végez. ha nincsen, akkor az összes kosz berakódik ebbe a hengeres szűrőbe, ahonnan körülményes és nehéz kitakarítani.
Samsung SC7870-es proszívóm van, amit egyébként imádok, eddig soha semmi gond nem volt vele. Most sincs, csak 13 év után a filtert körülvevő szivacs szétjött, és most ezt kellene pótolnom valahonnan. Van tippetek, hogy ilyen régi típushoz hol lehet kapni ilyen szivacsot? A filter nagyjából így néz ki, mint a képen, és ez körül van egy kerek szivacs. Egyébként e nélkül a szivacs nélkül lehet használni a proszívót, vagy inkább ne? Köszi a választ!
Végül 55.000-ért rendeltem egy Miele Complete C2 Powerline-t.
Ha megjön, majd beszámolok róla.
Az Electroluxról azt sikerült kiderítenem, hogy az olcsóbb modelljeik is jó minőségű, innovatív készülékek. Viszont a műanyag tartozékok (görgő, csőrögzítő gomb stb.) direkt ki vannak könnyítve, hogy gyorsan újat kelljen belőlük venni jó áron. Ezt adják egészen 60.000 Ft-ig bezárólag. (típus: EE, CE, ZP, ZS) Hatvanezertől adnak rendes tartós modelleket (típus: ZUO, ZUS). Szerintem ezeket nyugodtan meg lehet venni.
Én az Electrolux-okból műveltem ki magam, de a személyes megtapasztalás egy áruházban mindenképpen szükséges.
Írtam már itt a MediaMarkt-os szétnézésemről. Azt hiszem Bosch-t is megtapogattam talán, csak ahhoz ecset kefét nem lehet még utólag rendelni sem a gyártól, ezért esett ki.
"Eddig ez tűnik a legjobb választásnak: Miele Complete C2 Powerline
Tudtok hasonló gépet ennél olcsóbban?"
A Bosch BSGL5pro5 kb. 70.000-től indul azokban az áruházakban, ahonnan meg merném venni, a C2 Powerline meg 55.000 Ft. Drágán nem kunszt jót venni. Persze relatív, hogy mi a drága, de én sajna nem vagyok milliomos és nem hobbim a porszívózás.
A Bosch GL45 műszaki színvonala hogy viszonyul a C2-höz? A kézikönyve szerint mosható a motorvédő és kimeneti szűrője is ellentétben a C2-vel, ami "csak" cserélhető. Vannak rejtett meglepetései(pl. eltörő kerekek)?
Még annyit, hogy eddig csak a Miele típusszámozásában fedeztem fel átlátható rendszert, és árakat a tartozékokra vonatkozóan is. Pl. a Bosch-nál úgy kell kisakkozni, hogy az egyes típusok ár/szolgáltatás aránya hogy viszonyul egymáshoz és még így is érthetetlen az egész. Egy típuson belül a tartozékokkal és a szűrőkkel játszva kerülnek akár dupla annyiba is a gépek. Könnyen előfordulhat, hogy valaki abban a hiszemben dönt egy drágább modell mellett, hogy egy komolyabb konstrukciót kap, miközben ugyan azt kapja egy drágább szűrővel. Amit ha majd cserélni kell, kiderül hogy aranyáron adnak. Szóval a gyártók többsége totál hülyére veszi a vásárlót. Tisztára mint a nyomtatópiac.
Egy tartályos AEG porszívót szeretnék lecserélni egy porzsákos csodára, mert gyorsan elkoszolódnak a szűrői(HEPA) és emiatt lecsökken a szívóereje. A tartály ürítése külön tortúra, mert fülig poros lesz aki csak hozzáér. Ezt már idegileg és anyagilag is nehezen viselem. Egyébként van benne anyag, rendesen egyben van, de mint porszívó majdhogynem használhatatlan. Mondhatni egy porszívónak nevezett ipari hulladék.
Nekem csak egy egyszerű, de elfogadható áron beszerezhető gép kéne, ami nem tud semmi, de semmi különlegeset.
Kritériumok:
erős, tartós anyagok
gumiszigetelt ház
porzsákos (beszerezhető!)
olcsó (esetleg mosható) motorszűrő
olcsó (esetleg mosható) kimeneti szűrő (Nem fontos a HEPA)
padló/szőnyeg fej, kis(kárpit) fej, rés fej
A színes szagos kikönnyített műanyagalkatrészes csodák (Electrolux?) teljesen elfogadhatatlanok. Továbbá nem érdekelnek a súlyos tízezrekért vesztegetett biturbó fejek, meg HEPA, EPA izék se. Tudom, hogy ez most többekben megütközést kelthet, hogy hogy lehet valaki ennyire igénytelen, de talán valaki megérti a problémámat. Én csak egy egyszerű porszívót szeretnék.
Eddig ez tűnik a legjobb választásnak: Miele Complete C2 Powerline
Ezért veszek mindig a webshop-ból mindent, ha MediaMarkt... Több ezer Ft-tal drágább a bolt mint a webshop.
A vicc az, hogy ha a webshop-on azt választom, hogy boltban veszem át akkor ugyan azt a terméket webshop-os áron adják ide ugyan abból a raktárból (és webshop-os elállási joggal!)... Ha van épp készleten.
Megveszed a Miele C1 Classic EcoLine-t (42e Ft, 700 W), veszel bele 8e Ft-ért HEPA szűrőt, és 52e-ért van egy megfelelő porszívód. Másik videó a tömített és a tömítetlen porszívók közötti különbségről. Amit HEPA-nak írnak, annak ezt kellene tudni, de messze nem mindegyik tudja.
Ja, az ilyen AAAAAAAAAAAA BESOROLÁSOKAT, AMIKET A GYÁRTÓK MEGADNAK A MILLIÓ FÉLE GÉPEIK UTÁN, SZERINTED KI ELLENŐRZI?
Szőnyegen csak turbókefével, leginkább elektromos motor hajtotta turbókefével lehet überjó eredményt elérni. Már ha a szőnyeg szála nem olyan hosszú, hogy feltekeredjen a kefére...
Hidd el jártam a MediaMarktba és az Euronicsba is, de 4A paraméterrel bíró darabot egyik áruházban sem tudtak adni. Viszont ha csak 3A lett volna, ami a tisztítási hatékonyság, és por kibocsátás akkor már jó lett volna, de sajna egyik üzleten se volt. Az energia engem is kevésbé érdekel. Viszont allergiásként fontosnak tartom, hogy ne csak B-s és C-s hatékonysággal szívja a port a padlóról, és a szőnyegről. Lesza...om a márkákat, nem az alapján választok. Lehet hogy rába...ok, remélem nem. Majd beszámolok róla.
Majd amikor üríted a kukába tartályt és belélegzése a portugál, gondolj a 4A-ra! Ami ráadásul kamu, mert független német teszten nem hozta szőnyegen az A szintet. Amit megjegyzem csak elektromos kefe tud, de hát persze a marketing minden szart elad. Te meg felültél a zsáknélküli vonatra ami zsákutca. De hát kérdezni kellett volna előbb..
Teljesen lényegtelen ez az energiahatékonysági osztály, mert senki sem maxra tekerve porszívózik. Nem bírna ugyanis. A kettes-hármas fokozaton meg talán csak leheletnyi különbségek vannak egymás közt.
Kurvára leszarós, hogy mijafrász van írva az adatlapra. A napi takarítást nem az határozza meg.
És nem, itt nem tudok senkiről, hogy lenne ilyen gépe. Az árukereső oldalon sincs róla vélemény.
Nem csoda, millió féle porszívó van. A többség nem a mallról vagy alzáról rendel, hanem bemegy a boltba... és veszi az olcsóbbat.
Ja, és minek car kites porszívót venni? Viszed ki a kocsihoz is?
Összekapod magad, elmész valami MediaMarktba, mert ott nem csak fostalicska gépek vannak mint az Auchanban/Tescoban, és megnézegeted a gépeket, anyagjaikat, porzsákjukat, stb... aztán ami ott bejön, azt megrendeled neten, olcsóbban. Vagy megveszed ott, és veszel ott helyben hozzá extra biztosítós garanciát.
Visszább linkeltem egy piros Mielét, abba egy hepa szűrő, és kész a jól szívó, hosszú távon jól működős, minőségi , allergéneket nem kiengedő porszívó.
Aki kioktatott az te voltál. Talán szerelő vagy, vagy talán szakértő. Annak a véleményére voltam kíváncsi, akinek talán van ROWENTA XTrem power Cyclonic Home&Car 4A RO6963EA porszívója, nem a kioktató fikázásra.
Arra azért kíváncsi lennék tőled, mint szakértőtől miért is olyan jó az a porszívó, aminek energia olyszálya D, és tisztítási hatékonysága is B és C.
Azért mert a neve Miele? Ezt teljes naivitással kérdezem :)
Olvass utána, egyik sem rendelkezik 4A-s paraméterrel, vélemények is jók.
MieleComplete C3 Allergy PowerLine (SGFE1)Energiahatékonysági osztály D Tisztítási hatékonyság kemény padlón B Tisztítási hatékonyság szőnyegen C Por visszabocsátási osztály A,
ELECTROLUX ZUSALLER58 ALLERGIA porszívó Energiahatékonysági osztályA Tisztítási hatékonyság kemény padlónA Tisztítási hatékonyság szőnyegen C Por visszabocsátási osztály A
Porszívó őrületben szenvedek. Kiderült, hogy porallergiám van, ami elég súlyosnak bizonyult, sajnos asztmás lettem. Emiatt sos szükségem van egy olyan porszívóra, ami maximálisan kiszívja a port mindenhonnan, és a porkibocsájtása is jó, és nem porzsákos. Nem mondom, hogy könnyen találtam ilyen példányt. Az összes nagy műszaki üzletet bejárva, ahol gyakorlatilag ilyen paraméterekkel bíró porszívó nem volt, a mall.hu olalán találtam rá erre https://www.mall.hu/klasszikus-porszivo/rowenta-xtrem-power-cyclonic-homecar-4a-ro6963ea, amit már meg is rendeltem. Ilyet kerestem, remélem minőségben is megfelel elvárásaimnak. Van-e esetleg valakinek ilyen?
Sziasztok Lányok, tudom, hogy itt talán segítséget várnátok a porszívókat illetően… én is túljutottam ezen a korszakon. Nagyon fontos a megfelelő, minőségi porszívó. De meg kell hagyni, hogy én bizony kihagynám ezt is. Ti hogy vagytok vele? Én kipróbáltam a Rendit... https://www.rendi.hu/site/rendeles#1 és nagyon bevált! Végre nem nekem kell az egész lakást felporszívóznom!! Igazi álom! Mindenkinek tudom ajánlani! Hogy legyen idő a családra is! :)
Ja igen, kimaradt, hogy a Shaggy szőnyeg szívás. azt nem fogod tisztán taratni. A hosszú szálak közé beül a por, kosz, morzsa, hajszál és azt nem fogja kiszedni a porszívó. Sima vákumfejjel tuti nem. Mutatós darabok a Shaggy szőnyegek, de rémálom a takarítása. Nem is lehet, nem praktikus.
A zsáknélküli nagyon-nagyon nem ajálott kategória, pláne ebbe az árban. Hidde el, sokan végigjártuk a szamárlétrát, én magam is ilyennel kezdem. Soha, még az ellenségemnek sem kívánom ezeket a tákolmányokat.
Erre a méretre bőven elég egy olcsóbb porzsákos!! Bosch vagy Electrolux.
40m2-re keresek lakásba porszívót, parketta és járólap, kanapé és egy 12 m2-es nem tudom mi a neve, de a nagyszőrű ikeás szőnyeg ami fontos tereptárgy :)
Miket javasolnátok ide?
Porzsák nélkülit szeretnék, a keret legyen 20 e ft.
Innen az első kettővel van tapasztalata valakinek?
Takarítógép a neve annak, amit te keresel. Nem porszívó, meg vízes porszívó. Ezeknek van moószer tartályuk is, és azt betudják spriccelni a szőnyegbe, amit aztán egyből ki is szívnak. Arra figyelj, hogy tényleg ilyen legyen.
Állatok utáni szőnyegtakarításra milyen porszívó ajánlott? Sajnos néha rá-rá pisilnek a szőnyegre, vizes-száraz porszívó, vagy esetleg valami gőzölős lenne a jobb megoldás a szagok eltüntetésére? Vizes porszívóval lehet használni szőnyegtisztító szereket, nem ártanak a porszívónak/szűrőnek/motornak?
Az Electrolux jó, megbízható. Ugyanakor nem túl erős és hamar lemerül. Ha csak konyhát, előszobát kell rendbetartani, akkor tökéletes. Ha viszont az egész házat, akkor felejtős. Oda egy komolyabb gép kell, aminek 30+ percet bír az akksija. Egy erősebb Rowenta megfontoladó lehet, illetve én még esetleg berendelném ezt: https://www.amazon.com/Hoover-Cordless-Lithium-Bagless-BH50140/dp/B00IT5L49E
De azzal számolj, hogy az akksik, 3-4 év alatt elhalnak. Még a Li-ion akksi is.
De! Nem azért tettem oda, mert azt vártam, hogy HEPA 15-ös szűrése lesz, ez egy ócska porszívó. Azért tettem oda hogy legyen ott valami, ha már terveztek oda helyet egy szűrőnek és ez volt kéznél. Meg kíváncsi voltam, mit fog meg és most már látom, hogy jön ott ki valami, amit ez a szűrőbetét is megfog és amiről eddig nem tudtam.
Csak ismételni tudom magam. Ha valamit meg is fog abból, amit átmegy a motoron vagy a szénkefék porából, a lepkefing ahhoz képest, mint ami átmegy. Mert ez nem a finom por, hanem a viszonylag nagy darabos cuccok megfogására van. Éppen azért hívják motorvédő szűrőnek, mert a motornak a nagyobb szennyeződések ártanak. Az egészségnek meg inkább a kisebbek, mert az előbbiek elég hamar leülepednek, az utóbbiak meg sokkal tovább lebegnek. Ezért szolgál a motor utáni HEPA-, és nem a motorvédő szűrő az allergizáló részecskék kiszűrésére.
Aki most keres porszívót, annak érdemes most elgondolkodnia. A MM most akciózik, 27.199 forint az Electolux ZPFClassic PowerForce... ingyenes szállítással.