A Bz-s topikban valaki azt mondta, hogy már csak az Usgyik topikja hiányzik. Ezért most ezt a hiányt pótolom. De mivel ez egy viszonylag új járműtípus, ezért összevontam a 2-esen közlekedő, kedvelt Siemens Deisirokkal. Tehát: 6341-s és 6342-es barátok ide!
019-es is elég hideg szokott lenni de az elhúzós ajtókat nyitva hagyjuk akkor jön egy kis meleg :) Érdekes hogy csukló padlója nem olyan mint a buszokban hanem egyenes lécek vannak és egyszerre mozognak oldalirányban.
Tényleg nagyon tágas a belsejük mert ugye ahonnan hozták ott széles a sín. Itt kapták meg az itthoni kerekeket? 19-es ablakai csak a nyitható üvegei párásodtak be. A klíma nálunk nagyon jó tetszik hogy elhúzhatós ajtajai vannak bent :) WC-t még nem próbáltam ki. Azt néztem hogy a vezető fülke milyen kicsinek tűnik kintről nézve nem olyan nagy mint a M41 vezérlőé.
Tudnak csatolva is menni? Mostanában ismerem meg őket mióta nálunk járnak úgy 1 hónapja. A 19 és 29-es ajtajai nagyon lassan működnek közben sípol míg a Debrecenben lévő 31-es ajtajai gyorsan mozognak lehetséges hogy így vannak beállítva az ajtók egyes járműveknél?
Nem ezekre az extra melegekre gondoltam, hanem a normál nyári napokra, 29-30°C-ban is észrevehetően nem hűtenek annyira. Régebben majdnemhogy hideg volt a vonatokban, ráadásul még folyt az ember nyakába a hideg víz, ami lecsapódott a párából. Most már hideg sincs és zuhany sincs.
11,18-on az ülőlap szivacs meg van vastagítva ,még kényelmesebb. Nem a klíma hatásfoka kisebb, a külső hőmérséklet túl magas. Könyökölj rá a napos oldalon az ablakgumira!
Sokat utazom az Usgyikon, nekem tetszik, annak ellenére hogy az ülés nem a legvastagabban párnázott, kényelmes mert hatalmas lábtér van az ülések közt, ha szembe velem ül valaki nem görnyedni egész úton.
Mostanában azt vettem észre, hogy klímának kisebb a hatásfoka mint régebben, lehet hogy csak a kellő karbantartás hiánya, mert vonatonként változó. Sajnos ezekben is kezd már beázni a dupla üveg, valamelyikben 10-15 cm magasan áll a víz. (Ez általános jelenség szinte minden volán minden busz típusán amin dupla üveg van, viszont az Usgyikon csodálkozom, mert olyan vastag szigetelés van az üvegek körül amilyet még sehol nem láttam.
Debrecenben is láttam usgyit :) 30 valahányas pályaszámú lehet. A zártárcsa eltakarta a pályaszám egy részét. Kijelzős volt épp füzesabony felé indult. A klima jól jön a hortobàgyi pusztaságban. A szélvédőjén egy papair volt valami táv egységről volt rajta nem tudtam elolvasni.
Én ebbe kiegyeznék új motorvonat beszerzése esetén, a régieket el lehetne osztani oda ahol csatolt BZ-ket ki tudnának váltani vele, az újak pedig mehetnének a régiek helyére.
Én szívesen látnék párat belőle, a 81-esen sincs semmi gebasz a régiekkel.
Meglepően sokan utaznak rajta már hétvégén is, nekem úgy tűnik kezdik újra megszeretni az emberek a vonatozást.
Persze az is sokat lendített rajta, hogy ütemes menetrend van és Hatvanban nagyon jó a csatlakozás, sőt még a csatlakozó vonatok vágánykiosztásai kedvez az átszállóknak.
Nem is olyan rossz ez az orosz motorvonat. Ami meglepet hogy tágas klimás a jószág. 101-en 2 dolgozik a 019 és a 029. Az egyiken még a régi osztályjelzés van :)