Keresés

Részletes keresés

szicsu Creative Commons License 2003.03.05 0 0 92
Hali!
Kösz Viktor...

15 m3 a fürdő és a WC együttes légtere (de külön helyiség). Úgy érzed, hogy erre már combosabb elszívó kell, mintha csak a WC-t akarnám szellőztetni?

Másik kérdés: Ha a WC elszívója a fürdőből kap légutánpótlást, milyen magasra tennétek a nyílást, ami a fürdőből a WC-be vezet?
Ha lent van, a lábam is fázhat. Ha a fejemnél, akkor huzatot kaphatok. Ha fent van, esetleg nem megy ki a WCbűz. Szóval?
(Az előbbiek persze feltételezik, hogy ez az ötlet működni látszik:)))

Üdv
szicsu

Előzmény: viktor a takarító (91)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.05 0 0 91
szicsu!
Adjak zsebkendőt?
:-)))

Nálam a fürdőben nincs páraelszívó, mert leszereltették a normál (nem turbó) kazán miatt, ellenben az előszoba felé kettő rácsos téglát tettünk (alulra és felülre). Ez elég volt a meonak is, az ajtót nem kellett szétvagdosnunk. Ha zárt ajtó mellett sokat fürdünk, akkor van némi pára, egyébként nincs (ablak van, de nem szoktam kinyitni, mert marha magasra került...valahol 220-nál kezdődik). szvsz ha nem 380 lenne a belmagasság, kéne valami elszívó.

kicsit elkalandoztam, de amit mondani akartam, hogy ha két helyiség elszívását akarod megoldani egyetelen elszívóval, akkor valami nagyon erőset tervezzél be oda, mert az átlag teljesítményűek hatékonysága mondjuk egy wc-hez elég, de a fürdőben max némi huzatot érzel majd.

üdv,
vat

Előzmény: szicsu (85)
szürkesün Creative Commons License 2003.03.05 0 0 90
EZ ITT A REKLÁM HELYE : Csömörön(BP mellett) van egy AUc...an bevásárolós, a baloldali bejáratnál van egy óra(ékszer?)boltocska, én ott vettem a kombi(óra/pára/légnyom)mérőt. Lehet hogy gagyi a 6-7KHufhoz de valamit mutat .)))
Előzmény: kgy2316 (89)
kgy2316 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 89
Szervusz,

én is kerestem régebben, 6-7eFt-ért láttam barométer-páraméröt, amit sokallottam. Fáradt vagyok a rejtvényfejtéshez, legalább magánban irdd meg a bolt nevét légyszives.

Előzmény: szürkesün (88)
szürkesün Creative Commons License 2003.03.04 0 0 88
páramérő - kb 1200-2000Huf(én 1400ért óra-barométer-páramérőt vettem abban a pirosbetűs madaras nagyáruházban)
hasonló bajom van nekem is - én konvektorokkal fűtök és második tél hogy benne lakunk - ömlik az "ablakvíz". A poén hogy a fürdőszoba a legkevésbé penészes.

Neked tervezték/terv szerint építették a fűtési rendszert? tájékozódásaim során olyanokat hallok, hogy : levegőáramlási irány, radiátorok elhelyezése, kW, stb. Ha pénzem lesz változtatok a mostani rendszeren...

Előzmény: 1x1 (87)
1x1 Creative Commons License 2003.03.04 0 0 87
Fűtés elég heterogén, hidegburkolatos helységekben padló (konyha, fürdőszoba, előszoba), parkettásokban radiátor + egy cserépkályha, ami befűti a fél házat és gyakorlatilag minden nap megy. A párásodás minden helységben jelentkezik.

A hőmérséklet soha nem megy 21 főlé, inkább 19-21 között ingadozik, ha otthon vagyunk.

Páramérőm nincs. Hol lehet ilyet beszerezni? Mennyibe kerülhet?

Egyébként párologtatás nincs, csak a természetes nedvességtartalom.

Előzmény: szürkesün (86)
szürkesün Creative Commons License 2003.03.04 0 0 86
milyen fűtésed van ? és milyen hőfokot mutat a hőmérőd? esetleg páramérőd?
Előzmény: 1x1 (80)
szicsu Creative Commons License 2003.03.04 0 0 85
Hali mindenki!
Szellőztetés...
Körberágtam ezt a témát, és kialakítottam egy álláspontot. Nem biztos, hogy ez a legjobb, de működni látszik. Ha most elmondom, majd néhányan mosolyogtok, de egye fene..:)))

Kiindulás:
Jól szigetelt műanyag ablakok.
Intenzív páratermelés pl. fürdőszobában.
Zárt WC (nincs ablaka - így alakult!)

(Vélelmezett) megoldás:
Zárt égésterű kazán a konyhában, hogy mehessen a szagelszívó mellette, ami párát is elszív.
Szellőcsatornás L...er kémény a tartalék kandallókályhához.
WC-ben ventillátor, időkésleltetős.
WC-ből műanyag csatorna bekötve a L..er szellőzőjébe.
Kerámiarácsos nyílás a WC-fürdőszoba közös közfalán.
Szellőzőnyílás a fürdőszoba ajtaján alul.

Ezután a működést úgy képzelem, hogy bárki felkapcsolja a WC villanyt (muszály, mert sötét van benne!), elindul a WC-be szerelt ventillátor. Nyomja kifelé a szagot a L..er szellőzőbe, ki a tető fölé. A pótlevegő a fürdőszobából jön, hozva magával onnan a párát, oda pedig az előszobából páramentes érkezik. Az éppen zuhanyozó ember azért nem fázik, mert a zuhanyfüggöny mögött kellemes meleg van.

Ha most azt mondjátok, hogy ez nem mükszik, sírva fakadok.:((( Annál inkább, mert jövő héten kezdek építkezni!!

Üdv
szicsu

Előzmény: laca bácsi (83)
1x1 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 84
Sajnos minden kémény foglalt:-))) De az ötlet jó, lehet hogy a családban tudják hasznosítani!
Előzmény: laca bácsi (83)
laca bácsi Creative Commons License 2003.03.03 0 0 83
Szellöztetni egy használaton kívüli kéményben is lehetne, csak egy rácsot rakj fel... (Mégsem kell az ablakot bántani)
1x1 Creative Commons License 2003.03.03 0 0 82
Kösz a tippeket, egy szobában kipróbálom a gumimetszést:-)))

A fóliákra tudnál esetleg valami linket, hol érdemes megnézni?

Köszönöm

Előzmény: bp57 (81)
bp57 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 81
a., lehet, hogy túl rossz az ablakod a falak hőszigeteléséhez képest pl. kablak=1,8...2,3 W/m2K ( hoty kell alsó indexet írni?)
b., túl jók az ablakok, ill. azok gumizárása, így egy csöpp levegő sem fér ki rajtuk.
c., ha nincs az ablak kilincsének ( vasalatának) olyan állása, hogy zárt állapotban is szellőztet, vágj ki a gumitömítésből, a szárny felső részén kb. 50 cm-enként kb. 10 centit, hadd huzatoljon ott. Nekem pl a szivem szakadna meg ezért a műveletért, ha má annyiba került az az ablak, de hatásos.
d., Még lehet építési víz a házikóban. Szellőztetni, szellőztetni, szellőztetni!!!
e., Vannak fóliák, amikkel csodákat is lehet tenni ( "3M" cég), de inkább a klasszikus fizika...
1x1 Creative Commons License 2003.02.28 0 0 80
Sziasztok!

Elég lamer vagyok, de remélem érthetően meg tudom fogalmazni a dolgot.

Szóval mintegy másfél éve lettünk kész a házzal, megpróbáltuk a hozzáértésünkhöz képest a lehető legjobban leszigetelni. Szóval 38-as tégla + ...cell szakszerűen felrakva (vakolat, háló,ragasztó ...cell, nemesvakolat). A gond az, hogy szigetel veszettül, de reggelre az ablakok egy része olyan párás, hogy folyik róla a víz. Penészesedés szerencsére sehol nincs, a potenciális hőhidakat megpróbáltuk különös gonddal leszigetelni.

Most mindenféle szigetelő üvegrétegen/főliákon gondolkodunk, hogy az ablakok párásodását megszüntessük

Volt valakinek hasonló tapasztalata? Mit lehetne tenni?

Várom a jótanácsokat:-)))

kgy2316 Creative Commons License 2003.02.19 0 0 79
Köszönöm, felirtam.
Előzmény: bp57 (78)
bp57 Creative Commons License 2003.02.15 0 0 78
Csak megtaláltam a falátvágó cég prospektusát!
Erb és Társai KFT 06-69-354-383, http:ergkft.fw.hu
Ne ijedj meg! Néhol megdöbbentően felületesen használják a terminológiát, de ha magyarosíccsuk, szakmailag korrekt, amit csinálnak. Egyszer megláttam őket az utcán dolgozni, biztos, hogy lesznek még ők az alvállalkozóim. ( Ezt csak a pozitív benyomásaim miatt írtam ide.)
Üdv B.P.
Előzmény: kgy2316 (70)
bp57 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 77
Kösz, tuttam, csak éppen elfelejtettem! :(
Én meg már a schoeck.de - n jártam hiuságomban.
Még1 márka: MEA Polydom GB épipkerszolg kft
www.mea.hu, de itt most nincsenek nyitva, csak itt: 1117, Hengermalom ucca 47./a. tel: 203-52-99

( Hát, hogy ilyet, Táborhegy 21 és ez nekem nem jutott az eszembe!!??)

üdv és KÖSZ B.P.

Előzmény: Szellőke (76)
Szellőke Creative Commons License 2003.02.04 0 0 76
Schöck
Táborhegy 21 Kft. 250-3148
acsth21schoeck@axelero.hu
Egy telefonos érdeklődésre elég jó kis prosit küldtek, árlistával, termékismertetővel, hívd fel őket, hátha tudtak segíteni.
Üdv: Sz.
bp57 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 75
A francba, a Schöck-öt nem találom, pedig meg kell lennie valahol. Egy másik portéka: Betomax Isocon, GBL-Z. Leonhard Weiss Kft, tel: 212-47-00 ( ez nem reklám, hanem adat. Asszem a Schöck az eredeti)
Üdv B.P.
Előzmény: szicsu (74)
szicsu Creative Commons License 2003.02.04 0 0 74
Szia BP57!

Kösz.

Tök jó ez az Isokorb. Láttam a fényképét, meg Veszprémben ilyenekkel építették a lakóparkot. Hazai forgalmazót még nem találtam, de kutatom. Beleszerettem!

Üdv
szicsu

Előzmény: bp57 (72)
bp57 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 73
Ha a házikó nem akar úgy amúgy is összedűni, akkor az átvágás tök jó.
Ha profi csinálja.
Ne ijedj meg, nem kell a kéglinek megmaradni a levegőben egy darabig ( bár ez is lehet, hiszen már megszokta a helyét), szakaszosan csinálják.
( ez nem az én napom, ennek a címét sem találom. :(((
na, majd 1*

üdv B.P.

Előzmény: kgy2316 (70)
bp57 Creative Commons License 2003.02.04 0 0 72
Ha most épül a házikó SCHÖCK Iso(korb?)keményPSH átvezető idomot használj. Van más márkanév alatt is, de annak nincs mo-i kereskedője ( eddig, tudomásom szerint). A SCHÖCK-nek sem ugrik most be, de valahol fent vannak a neten. Szóval ez a legjobb megoldás, de méretezni kell ( statikus!!). Megoldás a csomag is, csináltam már ilyet elfogadható méretben. De jobb az átvezető idom.
üdv B.P.
Előzmény: szicsu (71)
szicsu Creative Commons License 2003.02.03 0 0 71
Hello Mindenki!

Valami, amiről még nem kérdeztem.
Alá nem támasztott erkély esetében, ami a koszorúból nyúlik ki a világba, hogyan lehet (szokás?) megoldani a koszorú hőhídját? Bár a statikához (SEM!) értek, gyanítom, hogy a koszorú vasbetonját talán nem illenék megszakítani valami PS-sel, ha ide kapaszkodik az erkély.
Arra gondolni sem merek, hogy az erkélyt körbe kellene csomagolni hőszigeteléssel..

Üdv
szicsu

PS
OFF
KGY!
Téged se irígyellek!

kgy2316 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 70
Sziasztok,
segitsetek vizszintes vizszigetelés ügyében! Meg kellene csináni, az nem vitás, kérdés az, hogyan. A háznak betonalapja van, ezen vályog vert fal, közte lehetett valamikor kátránypapir, de ez mára több helyen eltünt. Azt hallottam, az acéllemez beütés az, ami legkevésbé viseli meg a házat statikai szempontból, viszont nagyon jó, de ez csak _egy_ vélemény és mivel anyagilag eléggé megterhelö, nem beszélve a lábazat helyreállitásának költségeiröl más alternativa is érdekel. A szakaszos kibontás-visszafalazás szóba sem jöhet, ui. ott kell közben laknunk. A különféle anyagok injektálása sok-sok lyukba tudomásom szerint vályoghoz nem jó. Amit még ismerek és alternativa lehet az a fürészelés és müa. lemez behelyezés lehetne, de ott is 1-2cm rést vágnak a falba, statikailag ez sem túl jó.
Mi van még? Csináltatott valaki már bármi hasonlót?
szürkesün Creative Commons License 2003.01.31 0 0 69
Szia
1-abban reménykedem, hogy most már nem lévén többet vizesítve, csak szárzabb lehet:)
2-a sarkok szakszerüen(egész téglából) lettek kirakva - én inkább a levegő áramlását teszem felelőssé
3-pénzhez egy hétre variálva lesz+tetőtér-valószínü a fűtést is variáljuk, kiszemeltem egy tervezőt aki nyomul a neten(is), remélem beválik.)
A falat pedig minden penészhajlamos helyen kaparom+meszelem. Legfeljebb kissünök bujócska alkalmával fehérednek:))

Páramérés - örököltünk egy dekorativ pára+légnyomásmérőt, ott lakik az előszaba-konyha vonalon. Egész télen 75-85 között mutat(ott), gondoltam hibás, ezért hozattam a mikulásal egy óra-pára-hőmérőt, az is annyit mutat:))) Most bent lakik a szekrénypolcon, 1,35magasságban, válaszfal mellett.

Az érdekes regényeket szívesen olvasom:)

Előzmény: villany100 (68)
villany100 Creative Commons License 2003.01.31 0 0 68
Szia Suni!

Tokeletes diagnozist igy nem tudok adni, de egy ket dolgot meg emlitenek:

1. Egy haz epitesi nedvessegenek teljes kiszaradasa EGY nyar alatt _talan_
vegbemehet (a belso ter megfelelo szelloztetesevel), de ha jol ertettem te az
elmult nyaron vakoltattad be kivulrol, az ezzel jaro nedvesseg meg nem biztos,
hogy teljesen kiszaradhatott a falbol. Masreszrol a korai bekoltozes
(sajnos sokan rakenyszerulnek) lassitja a megfelelo kiszaradast.

2. A falsarkok terbeli helyzetuk miatt mar eleve hohidakat kepeznek a
szerkezeten (Hacsak nem a Szicsu-fele sarokhoszigetelest hasznalod :). Ehhez
hozzajon, hogy a komuvesek altalaban a sarkok kornyeken alakitjak ki a
nem-egesz teglahelyeket eleg hanyag megoldasokkal (km tegla, dirib-darabok,
egy fel vodor malter, stb.) Raadasul a sarkok szellozese altalaban gyengebb
a helyseg tobbi reszehez kepest. Igy itt a hohid fokozottan kifejti hatasat.

3. Hogy a futesi teljesitmenyed elegendo-e azt igy plane nem tudom
megallapitani, mindenesetre amelyik szaki telj./legkobm.-el szamol, az
nem sokat ert a temahoz.

4. A furdoszoba rejtejenek megoldasa _talan_ az lehet, hogy egyreszt ott
(gondolom) nagyobb homerseklet van, masreszt a csempe feluleti tulajdonsagai
miatt nehezebben peneszedik (ahogy az uveg sem szokott...)
Masreszrol a konyhaban atlagosan kb. ugyanannyi para keletkezik, mint a
fsz-ban, csak egyenletesebben, ami folyamatosan nedves feluleteket tart,
igy a peneszgombaknak nincs idejuk kiszaradni, vigan eldegelhetnek.
(A furdoben a zuhanyozast kovetoen a nagy meleg miatt rovid ido alatt
csokkenhet a rel. paratartalom.)

5. A erosen "parazaro" festeked megakadalyozhatta (eddig) a nedvesseg
tavozasat, kizarolag a felulet porusai tudtak felvenni a nedvesseget, ami
lenyegesen kisebb feluletet jelent a fal teljes befogadokepessegehez kepest.

6. Szuleid hazaban a nedves falfelulet valoszinuleg kedvezo helyen van
szellozesi es futesi szempontbol egyarant. (Vagy annyira nedves, hogy
folyamatosan all rajta a viz, a penesz pedig a viz alatt nem el meg. :)

Tudom persze, hogy amiket felsoroltam, azokat nem tudod mind hasznositani
a sajat problemadra, de pl. az 1-es, 3-as, 5-os pontban leirtak vagy ezeken
valo valtoztatas esetleg segithet megoldani a dolgot.

Kivancsi lennek egyebkent, hogy a homerseklet es paratartalom ertekeket
hogyan es hol merted?

villany

UI: megint regenyt irtam? Bocs. :)

Előzmény: szürkesün (67)
szürkesün Creative Commons License 2003.01.30 0 0 67
Villany megnyugtattál, hogy azért minden nincs elb@va.
Penész:mind a dny,dk és ék sarkokban van(Lalakú ház) Nincsa közelében semmi bútor(direkt), ja és a keleti oldalon van egy oldalablak, innen a dk és ék sarkok 1,2mre vannak. jelenleg konvektorokal fűtök, 70m2re jut 3nagy és egy kicsi a fürdőben. A poén hogy a fűrdő párásodik persze zuhanyozáskor, de nem penészedik. Szakik ilyenkor mondanák hogy nem tudják a konvektorok kifűteni a teret ...?(teljesítmény/légköbm)

MÁS: Szüleim háza vályogból épült, 50-es években 5 sor tégla alapal, fa fűtés, meszelés és soha sem penészedik, egyik helyen a talajvíz átjött kb 10 éve(sz@rrá ment a kátrány) állandóan vizes kb 50-60cm magasan és nem penészes.
Szóval én amondó vónék "marketing áldozatai vagyunk".(

villany100 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 66
Szicsu es Suni!

Igen parat zarni belulrol kell olyan szerkezetek eseteben, amelyek nem
kepessek felvenni a bent keletkezo parat, vagy a tulajdonsagaik jelentosen
megvaltoznak.
Magyaran beepitett tetotereknel altalaban belulrol szigetelunk para ellen,
hogy a szarufak vonalaban elhelyezett rengeteg hoszigeteloanyag ne
nedvesedjen at, mert akkor mar nem hoszigetel elegge.
A hoszigetelest viszont kivulrol szelloztetjuk, mert ott altalaban kevesebb
a paratartalom, ezert van atszellozoreteg es ellenlec a hejalas alatt.

Viszont az ilyen egyretegu, vastag teglafalaknal nem celszeru belul megfogni
a parat, hanem engedi kell, hogy a fal "lelegezzen", vagyis letrejohessen a
paradiffuzio, ugyanis ez (jo hotechnikai tervezes mellett) nem rontja a
fal allagat. A porusos teglak rengetek nedvesseget tudnak tarolni, a porusok
felulete miatt es ezt szarazabb korulmenyek kozott kesobb kepesek kiadni
magukbol.

Ezert nem jo, ha bezarom a parat a konyhaba, mivel a erosen parazaro
feluleten a goz lecsapodik, es a rendszeres nedves felulet peneszedni fog.

Mindehhez meg megfelelo szelloztetes is szuksegeltetik. Egy szelloztetes
alkalmaval (telen) joval hidegebb levegot engedsz be, ami (mivel hideg) nem
tul sok parat hoz be magaval. Ez a levego a futestol felmelegszik, es
a sok parat a faladrol elparologtatja. Ha viszont zart ablakok mellett az
elszivo megy, az feltehetoleg a masik helysegbol tud csak levegot
"atszivni", ami, monjduk 21 fokos, 65% paratartalmu, lenyegesen kevesebb
nedvesseget fog majd elszallitani, mint ha a kinti hideget engedtem volna
be.
Csaloka, de bizonyos esetekben a hideg levego jobban szarit, mint a meleg.

Apropo > Hat igen, a hoszigetelo habarcs, a csomopontok (pld. athidalo,
falsarkok, koszoru) minosege, a padlozat hoszigetelese, a fodem. Hogy a
labazati hoszigetelest ne is emlitsem, ami ugye pont az also feluletek
lehuleset csokkentene, ahol egyebkent is alacsonyabb a levego homerseklete,
es kisebb a szellozesi lehetoseg is.
Egyszoval a PTH38 onmagaban nem garacia az energiatakarekos hazra...

Előzmény: szicsu (65)
szicsu Creative Commons License 2003.01.30 0 0 65
Szia Süni!

OFF
Kár, hogy nem vagyok profi ebben a témában, de hadd dobjak fel néhány gondolatot.
ON
Úgy tudom, hogy hőszigetelni kivülről kell, párát zárni belülről. Ez számomra azt sugallja, hogy a belülről felrakott párazáró diszperzitnek VAN létjogosultsága. De mire??? Esetleg arra, hogy ne engedje be a párát falba, aholis kifelé haladva a külső síkban akár már meg is fagyhat! Rontva a teherbíró fal állagát, vagy a hőszigetelő falazó habarcs tulajdonságát. Apropo: ugye a PTH 38-at hőszigetelő habarccsal falaztad. Mert ha nem, akkor előfordulhat, hogy egy kivülről készített hőtérképen vizszintes piros vonalakat kapsz, 25 centire egymás fölött :o((( .
Mész (mármint festék)...
(AMATŐR VAGYOK!!!!!!!!!!!!)
Úgy tudom, hogy a mész jól ereszti át a párát. Lehet, hogy most a próbahelyen BEENGEDTE A FALBA, azért nem penészedik a felület. De ha nem tud kigyalogolni a szabadba a pára, az nem praktikus.
Nem is tudtam, hogy létezik penészölő diszperzit. Lehet, hogy meszet kevernek bele? :o)))
OFF
Árvíz után mésszel takarják az állatok tetemét...

Kérés: sorold fel lszi, merre van a legtöbb penész (égtáj, helyiség, nyílászáró távolsága, bútor mögött...). Hadd tanulságoljak.
Én pl. úgy terveztem a konyhámat, hogy az északi sarkába fogom állítani a hűtőt, hátha jót tesz a mögüle felszálló meleg annak a VESZÉLYES saroknak (hiszen minden oka megvan a falnak, hogy ott legyen a leghidegebb: 65 centire tőle nyitogatjuk a kertbenyíló ajtót, maga AZ hogy sarok, aztán pontosan északra néz, aztán onnan fúj a szél. Szellőzni meg nem tudna egy passzív konyhabútorsor mögött... Szóval frigo oda kerül.
Most bazsajogtok?? :o))))

üdv
szicsu

Előzmény: szürkesün (63)
villany100 Creative Commons License 2003.01.30 0 0 64
Szia Szicsu!

A hotechnikai kihatasra gondoltam, de nem veletlenul tettem oda 3 smileyt... :)

Azert inkabb az izles legyen a donto szempont, amiben isten ments, hogy vitatkozzak. :)

villany

Előzmény: szicsu (62)
szürkesün Creative Commons License 2003.01.30 0 0 63
" De akkor miért kesereg itt a környéken annyi topicos a penész miatt??
Mégiscsak van itt valami baj!
Van. Egyreszrol regebben epult (esetleg igy-ugy felujitott) (valyog)hazakrol
van szo. Masreszrol hanyagul (hozzanemertessel) megtervezett, kisporolt
anyagokkal epult uj hazakrol, ami sajnos altalanosan jellemzo."

Maradjunk a konkrét példánál: sünlak PHT38ból készült,első telet csak belső vakolattal éltük át- ekkor nyugott voltam hogy friss vakolat, blabla. Nyáron kentem még egy réteg diszperzitet(penészgátló adalékkal) és kívülről bevakoltuk. A mostani állapot: nappaliban 21C/60-65%páratartalom, konyhában gyakran 80-85%, pedig főzéskor berreg az elszívó. Penészedik ugyan azon a helyeken.
Az ünnepek alkalmávaal mérgemben lekapartam a glett+diszp a legpenészesebb helyen és bemeszeltem. Most 1 hónap próbaidő után mondhatom: KAPJA BE MINDENKI AKI AZT MERI RÁÍRNI A PORTÉKÁJÁRA, HOGY PÁRAÁTERESZTŐ LÖTTY.(

Előzmény: villany100 (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!