Keresés

Részletes keresés

Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.04.04 0 0 35885
Az állam támogatja a tömegközlekedést. Az adóforintjainkból. De a szemetek azt akarták, hogy még egyszer fizessünk (jegyet vagy bérletet vegyünk), mert szerintük elviselhetetlenül sokan vennék igénybe a villamost, ha nem kéne kétszer fizetni (értsd: jegyet is venni) az utazásért.
De ezt szerencsére megoldotta a népszavazás, így most már nem kell napi 8 millió utazást a zsebünkből finanszírozni, jegyet venni. Igaz, így a BKV elesik 2 milliárdtól naponta, ezért követeljük ki, hogy ezt a pénzt az állam pótolja - persze az adófizetők zsebéből...
Most akkor hányszor mennyit fizetünk?
Előzmény: Tecs (35881)
Libera nos, Domine! Creative Commons License 2008.04.04 0 0 35884
Ez igaz, de nem is az eü-finanszírozás módjáról szól az eü-reform, hanem arról, hogy biztosítottak (az eü: "kötelező biztosítás", társadalmi szolidaritási alapon) pénze jobban hasznosuljon: kevesebb legyen a herdálás és nívósabb az egészségügyi ellátás a magánbefektetők ebben való érdekeltsége és a verseny miatt.
Előzmény: Törölt nick (35883)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.04 0 0 35883

Persze, hogy nem.

DE mind a három említett példa, a szolidaritási elvű társadalombiztosítás valamilyen megjelenési formája.

 

Enegm különben is folyamatosan idegesített, hogy a vita az egy vs. több biztosítós modell körül forgott, mert a biztosítók száma önmagában nem határozza meg az eü-finaszírozás módját.

 

Előzmény: sashimi (35871)
kheiron Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35882
Emlékezzünk, hogy az OEP-et csak akkor kezdte érdekelni, hogy ki és mennyit fizet, amikor több-biztosítós szelek kezdtek el fújdogálni.


Emlékezzünk, hogy az OEP-et attól kezdve kezdte el nem érdekelni, hogy ki és mennyit fizet, amióta 1994-ben Kuncze Gábor beszélt a parlamentben.


Szóval ha a politikus azt mondja az apparátusnak, akkor érdekelni fogja, azt' annyi.
Előzmény: Tecs (35881)
Tecs Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35881

"csak annyira hiszin ingyenesnek, mint amikor megvesz egy bkv bérletet majd a bkv vezetése kitalálja, hogy járművön külön is jegyet kelljen venni "

 

Ez is lerágott csont, de nem bánom, menjünk bele: a valódi BKV-bérletet az utas a saját pénztárcájából fizeti, amelyben a saját, ezerszer megsarcolt és megadóztatott fizetésének a kuncogó maradékát őrizgeti. Benyúl, megmarkolja a zizegő tízerest és kihúzza, majd átadja a pénztárosnak. Ezért érzi úgy, hogy a bérlet nem ingyenes. Ha viszont minden budapesti lakos fizetéséből már a munkaadó levonja a bérlet árát, akkor azt a bérletet az emberek ingyenesnek érzik. Hiszen fizetésnek az emberek szemében az számít, amit a markukba vagy a számlájukra kapnak, a természetbeni (értsd: nem kp.) juttatások más kategóriát képviselnek, azokat másnak érzékelik. És joggal, mert a példa szerint a BKV-bérlet árát attól is vonják, aki mindennap gyalog jár a szomszédba dolgozni és havonta csak kétszer ül villamosra.

 

Egyébként a valóságban majdnem pontosan ez történik, hiszen a BKV évi több tízmilliárdos veszteségét adóforintokból fedezi a költségvetés  -- mégsem zúgolódik senki, hogy egyszer már megfizette az utazást, miért kell még bérlet vagy jegy formájában önrészt is fizetnie... Tehát az utazási jegyek (BKV. MÁV, stb.) ellen pontosan olyan alapon lehetne népszavaztatni, ahogyan a vizitdíjjal történt. És ugyanúgy igennel szavazna a többség. Ezért van az, hgoy normális országokban normális AB nem enged ilyen farokságokat népszavazásra. Ebben is Abszurdisztán vagyunk :o(

 

"a gyógyfürdőbe és gyógymasszázsra a tb csak akkor fizet, ha azt az orvos írja fel - ha viszont az orvos felirja, akkor annak szakmai, egészségügyi okai vannak "

 

Jól bírod a nyelvünket, de látszik, hogy messziről érkeztél. Engedd meg, hogy egy bennszülött beavasson a magyar folklórba. A visszaszavazott, önrész nélküli egészségügyi rendszer motorja a vesztegetés. Az orvos felírhat valamit szakmai okokból, attól még nem lesz több a fizetése. Felírhat valamit hálapénz (veszetegetési pénz) ellenében is, az viszont már az ő valódi, adómentes jövedelme lesz. A messziről jött gondolkozzon el, hogy a bruttó 150 ezres fizetésű orvos mennyire áll majd ellen a kísértésnek :o)

 

"a valódi szakorvos által felírt/beutalt gyógyfürdőzést ne keverjük össze a wellness fürdőzéssel"

 

Nem is lehet összekeverni, mert a wellnesst árában kell megfizetni, míg a hálapénzes "kvázi wellness"-nél a "beteg" is és az orvos is jól jár, csak a tb és a nem vesztegető többség jár rosszul. Ez a rendszer lényege. A Marsról nézve tényleg bonyolult, de évtizedek óta működik.

 

"és ezt az igazságtalanságot úgy akarod csökkenteni, hogy aki becsületesen fizet adót és járulékot attól is plusz pénzt akarsz beszedni csak mert mások csalnak?"

 

Nem bonyolult ez, más bolygóról nézve is meg lehet érteni. Eddig (és márc. 9-után ismét) kizárólag a becsületes adófizetők fizették az eü. rsz. költségeit. Volt egy rövid időszak, amikor a becsületes adófizetők adót plusz vizitdíjat fizettek, plusz a nem becsületes adónemfizetők is vizitdíjat fizettek. Márc. 9 után megint kizárólag a becsületes adófizetők fizetnek mindent. Melyik helyzet az igazságtalanabb: amikor a becsületesek a költségeknek csak egy részét fizetik, vagy az, amikor az egészet? Mivel a népszavazás következményeképp megint kizárólag az adófizetőkön van a teher :o(

 

"emlékezzünk, hogy a tb kassza onnantól lett nyereséges (mégha csak elenyészően minimális mértékben is), hogy az állam elkezdett eleget tenni törvényi kötelezettségének és elkezdte ellenőrizni a járulékfizetéseket"

 

Emlékezzünk, hogy az OEP-et csak akkor kezdte érdekelni, hogy ki és mennyit fizet, amikor több-biztosítós szelek kezdtek el fújdogálni. Amint elmúlik a veszély, a monopolszervezet megint visszaáll a számára leghatékonyabb működésre: kényelmes, fix bevételek ellenében minél kevesebbet dolgozni és vesződni. A Marson  a marslakók nyilván nem tudnak nyugodtan aludni, ha nem dolgozták magukat hülyére a munkaidejükben. Öntudatból, lelkiismeretükre hallgatva szolgálják a közjót. Minálunk másképp működik a dolog: teljesítmény csak kényszer hatására születik, a monopolhelyzet viszont kényelmes vegetálásra ösztönöz.

 

"ebben biztos vagy? nem lehet, hogy a fidesz a szocikhoz hasonlóan a szolgáltatásba engedné be a tőkét és nem pedig a tb vagyon elosztásába? "

 

Biztos vagyok benne, mert a Fidesz-vezetők nem hülyék, csak a híveiket nézik annak, teljes joggal. Amint a saját és a haverok, rokonok zsebeit tömhetik, a Fidesz-górék megint versenypártiak lesznek. Akkor majd lemezt cserélnek, akkor már nem vagyonelosztásról fognak dumálni, hanem nehéz, felelősségteljes, értéket teremtő szervező munkáról.

Előzmény: RedDevilAngel (35879)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35880
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35879

"Ha visszaolvasol, láthatod, hogy "ún. közteher-viseléses ingyenes egészségügy"-ról beszéltem. Azért úgynevezett, mert valójában semmi sem ingyenes, csak a sok birka annak hiszi és érzi."

 

szerintem meg nem hiszi ingyenesnek

de úgy is mondhatnám, hogy csak annyira hiszin ingyenesnek, mint amikor megvesz egy bkv bérletet majd a bkv vezetése kitalálja, hogy járművön külön is jegyet kelljen venni nehogy a bérletesek ingyenesnek érezzék - feltételezve, hogy a bérletesek nem tudják azt (hiszen hogyan is fogalmaztál? = birkák), hogy a bérletért a saját pénzükkel fizettek (minden hasonlat torzít, de szerintem ez a lényeget azért jól érzékelteti)

 

 

"Erre szokták a fideszpártiak beírni, hogy senki sem végeztet magán hobbiból agyműtétet. Erre szoktam én válaszolni, hogy az eü. szolgáltatás nem csupa vér és genny, hanem vannak kellemes részei is, mint gyógyfürdő-beutaló, gyógymasszázs, stb., amelyekre csak az önrész bevezetése korlátozhatja az amúgy végtelen nagy keresletet. Az önrésznek mindenhol ez a szerepe."

 

egyrészt nem vagyok fideszes, ezt mellément :)

másrészt egy sérvműtét és egy gyógymasszázs között óriási különbség van, nem kellene a kettőt egy kalap alá venni

illetve, hogy a gyógyfürdőbe és gyógymasszázsra a tb csak akkor fizet, ha azt az orvos írja fel - ha viszont az orvos felirja, akkor annak szakmai, egészségügyi okai vannak (ráadásul a gyógyfürdőknél az sem mindegy melyikbe van beutalva a beteg, mert a fürdők hatása eltérő és ezt a szakorvosnak kell tudnia, hogy az adott betegnek melyik a hatásos és melyik a káros)

vagyis a valódi szakorvos által felírt/beutalt gyógyfürdőzést ne keverjük össze a wellness fürdőzéssel

(prevenciós szempontból a wellnes is jó, de ez külön kategória és máscélt szolgál mint a gyógyfürdő)

 

"Az ingyenesség nemcsak látszatra van meg a járulékfizetőknek, hanem gyakorlatilag is megvan a járulékfizetés alól sikeresen kibújóknak, és az önrész ezt az igazságtalanságot is csökkenti."

 

és ezt az igazságtalanságot úgy akarod csökkenteni, hogy aki becsületesen fizet adót és járulékot attól is plusz pénzt akarsz beszedni csak mert mások csalnak?

képzeld el, hogy bemész a pékségbe 1kg kenyeret venni és a pék a bolti ár mellett plusz pénzt is fizettet veled, mert vannak tolvajok akik kibújnak a fizetés alól és tanulja meg mindenki, hogy egyrészt semmi sincs ingyért, másrészt ez az igazságtalanságot is csökkenti

szerintem erre a te válaszod is az lenne, hogy a pék kapja be és ekkora baromsággal ne próbáljon megetetni :) 

 

 

"Ma 2,5 millió valódi járulékfizető hordja a hátán a teljes egészségügyi rendszert (a másfél millió minimálbéres nagy része valójában a fekete jövedelemrészéből él). Hol itt az igazság? Ezt a gyalázatot kellett visszaszavaznotok a vikkancsotok beintésére? :o("

 

mondjuk úgy, hogy az állam ellnőrzi és bünteti a csalókat, mégegyszer mondom: a csalókat - még akkor is, ha ez a pártok klientúrájának nagy részét is kellemetlenül érinti

emlékezzünk, hogy a tb kassza onnantól lett nyereséges (mégha csak elenyészően minimális mértékben is), hogy az állam elkezdett eleget tenni törvényi kötelezettségének és elkezdte ellenőrizni a járulékfizetéseket

(és mi derült ki? hogy a legnagyobb járulékot nem fizető pont maga az állam: állami vállalatok és hivatalok)

 

"Ne legyen kétséged, hogy egy Fidesz-kormány is be fogja vezetni az önrészt és be fogja engedni a magántőkét az egészségbiztosítókba"

 

ebben biztos vagy? nem lehet, hogy a fidesz a szocikhoz hasonlóan a szolgáltatásba engedné be a tőkét és nem pedig a tb vagyon elosztásába? ez csak a szadesz illúziója, hogy a biztosítok 20mrd ft-ot betesznek a rendszerbe és ez mekkora fejlődést eredményez

ad 1.  a biztosítók eleve 7%-ot terveznek működési ktsg-re használni a tb bevételekből

ad 2. kóka ma reggel hiába nyilatkozta ezt a 12mrd-ot betennének a biztosítók a rendszerbe, ha egyszer az állam a konvergencia programra hivatkozva 270mrd-ot vett ki az eü-ből

Előzmény: Tecs (35864)
mamicska Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35878
nem, de meg kellett küzdeni érte, a főorvosasszony nem kis csapkodást rendezett:)
Előzmény: Törölt nick (35874)
HAL9000 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35876

Azt nem most, gyerekeknek már régebben, még a népszavazás előtt.

 

Nyitottam is róla topikot.

 

Pláne, mióta Mihályi elszólta magát nem kell csodálkozni...

Előzmény: Törölt nick (35874)
kheiron Creative Commons License 2008.04.03 0 0 35875
Nem tűnt fel, én nem foglalkozom efféle dolgokkal.

De az elszámolási nyilatkozat - minden adminisztratív időcseszéssel együtt - nem volt hülyeség. Öntik ki a vízzel a gyereket.
Előzmény: Törölt nick (35874)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35874

OFF!

Nemtudom feltünt-e már valakinek: A vizitdíjjal együtt eltörölték a járóbeteg elszámolási nyilatkozatot is.

breien Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35873
Kedves Tecs.

Ajánlom ezt is figyelembe venni.

"A munkát terhelő adók GDP-hez viszonyított aránya Magyarországon a legmagasabb a visegrádi országokkal összehasonlítva"

Miért és mire fizetünk mi ekkora adót/járulékokat? no és, miért ilyen kevesen fizetjük azt?
Előzmény: Tecs (35872)
Tecs Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35872

"A gyógyszerekért is fizetsz, a gyógyászati segédeszközökért is, és nyilván nem csináltatsz magadnak naponta új szemüveget."

 

Elég nagy disznóság, megérne ez is egy népszavazást: "Akarja-e Ön, hogy 2009. január 1-jétől szűnjön meg a gyógyszerek térítési díja, és ezentúl minden gyógyszert ingyen kapjon meg a gyógyszertárban?"

 

Levonnak a fizetésünkből k... nagy százalékot tb-járulékra, a munkáltató is kib... nagy %-ot fizet utánunk a tb-nek, és van pofájuk ezek után még a patikában is pénzt kérni tőlünk! Kettős adóztatás, dupla sarcolás! :o)

Előzmény: HAL9000 (35865)
sashimi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35871
Koszonom, hogy peldakkal bizonyitottad, hogy a national Plan nem fordithato egybiztositos modellnek.
Előzmény: Törölt nick (35868)
prefixum Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35870

"A szakrendelői hálózat megreformálása viszont kemény dió. Legalább olyan kemény, mint a kórházi ágyszámok csökkentése és néhány kórház bezárása volt 2007 elején. A rendszer egyenetlenségeinek kiküszöbölésére ugyanis elképzelhető, hogy néhány rendelőt be kell zárni, illetve összevonni, másutt pedig újakat kellene építeni. Ha ezt akarja átalakítani valaki, azt aligha lehet majd bársonyos reformnak nevezni. "

 

 

néhány rendelőt be kell zárni, illetve összevonni,

 

néhány rendelőt be kell zárni, illetve összevonni,

 

néhány rendelőt be kell zárni, illetve összevonni,

 

 

Összevonni ????? 

Az ellátandó betegek száma meg majd így a duplájára fog nőni ?????

Várakozási idő is ??????

 

 

 

Rübezahl Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35869
Állítólag valami volt MSzMP -s államtitkár a főnök- vagy háttérember, befektetőről az álábbiak szerint tkp. nem beszélhetünk.
Előzmény: kheiron (35839)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35868

National Plan az fedi.....

Még akkor is ha Angliában Beveridge modell van, Franciaországban sok biztosítós társadalombiztosítás és Kanadában tartományi társadalombiztosítók Beveridge-dzsel vegyítve (OHIP = Ontario Helath Insurance plán)

Előzmény: sashimi (35867)
sashimi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35867
Honnan veszed, hogy a "national health insurance plan" azt jelenti hogy "egybiztositos rendszer"?
Előzmény: mitaki (35862)
sashimi Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35866
Az MSZP főkáderei komolyan hisznek ezekben a baromságokban, míg a fideszes górék magukban röhögnek, miközben sziréndalt énekelnek Kádár népének.


GYF lehet, hogy nem hisz ezekben, de o meg gyengenek es tehetsegtelennek bizonyult.
Előzmény: Tecs (35853)
HAL9000 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35865

Azért minden nem ingyenes, joxabály kérdése az egész.

 

A gyógyszerekért is fizetsz, a gyógyászati segédeszközökért is, és nyilván nem csináltatsz magadnak naponta új szemüveget.

 

A részeleges térítési díj szépen benne vigyorog a szabályozásban...

Előzmény: Tecs (35864)
Tecs Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35864

"milyen ingyenes egészségügyről beszélsz?

a fizum 30%-a + a munkaadóm által pluszban fizetett eho + az szja (hiszen a kórházfelújítások, építések, orvosok, ápolók, laboránsok fizuja mivel közalkalmazottak és a ktsgvetés fizeti őket, illetve a tb kassza hiánya is ebből van kipótolva) levonása után hol van itt ingyenesség?"

 

Ha visszaolvasol, láthatod, hogy "ún. közteher-viseléses ingyenes egészségügy"-ról beszéltem. Azért úgynevezett, mert valójában semmi sem ingyenes, csak a sok birka annak hiszi és érzi. És van is erre valami alapjuk. Leírom sokadszor is, mert újszülöttnek minden vicc új: a Kádár-rendszerben a városi bérlakásokban nem volt vízóra, a vízdíj -- fogyasztástól függetlenül -- az amúgy halálra támogatott, nevetségesen olcsó lakbér része volt. Ezt azt jelentette, hogy a bérlő nem volt érdekelt a csöpögő vízcsap elzárásában vagy megjavíttatásában. Erre szokták a fideszpártiak beírni, hogy senki sem végeztet magán hobbiból agyműtétet. Erre szoktam én válaszolni, hogy az eü. szolgáltatás nem csupa vér és genny, hanem vannak kellemes részei is, mint gyógyfürdő-beutaló, gyógymasszázs, stb., amelyekre csak az önrész bevezetése korlátozhatja az amúgy végtelen nagy keresletet. Az önrésznek mindenhol ez a szerepe.

 

Az ingyenesség nemcsak látszatra van meg a járulékfizetőknek, hanem gyakorlatilag is megvan a járulékfizetés alól sikeresen kibújóknak, és az önrész ezt az igazságtalanságot is csökkenti.

 

Ma 2,5 millió valódi járulékfizető hordja a hátán a teljes egészségügyi rendszert (a másfél millió minimálbéres nagy része valójában a fekete jövedelemrészéből él). Hol itt az igazság? Ezt a gyalázatot kellett visszaszavaznotok a vikkancsotok beintésére? :o(

 

Ne legyen kétséged, hogy egy Fidesz-kormány is be fogja vezetni az önrészt és be fogja engedni a magántőkét az egészségbiztosítókba, csak új néven, amit ti majd lelkesen fogtok ünnepelni. Addig pedig szidjátok még jobban a Gyurcsányt és fizessétek átkozódva a jól megemelt svájcifrank-kamatokat.

Előzmény: RedDevilAngel (35858)
mitaki Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35862

 

 

Meg az  amerikai orvosok tobbsege a magan tobbiztositos rendszer helyett allami egeszsegugyi rendszert akar.

 

 

http://www.reuters.com/article/healthNews/idUSN3143203520080331?feedType=RSS&feedName=healthNews&rpc=22&sp=true

 

A lenyeg:

 

 

"The Indiana survey found that 83 percent of psychiatrists, 69 percent of emergency medicine specialists, 65 percent of pediatricians, 64 percent of internists, 60 percent of family physicians and 55 percent of general surgeons favor a national health insurance plan."

 

A pszihologusok 83%-a, az ugyeleti/balaseti  orvosok 69%-a,  gyerekorvosok 65%-a  a belgyogyaszok 64%-a, a korzeti orvosok 50%-a es a sebeszek 55%-a  kozponti allami egybiztositos rendszer szeretne.

 

"Many other countries have national plans, including Britain, France and Canada, and several studies have shown the United States spends more per capita on health care, without achieving better results for patients.

An estimated 47 million people have no insurance coverage at all, meaning they must pay out of their pockets for health care or skip it"

 

Sok mas orszagban, Nagy Britaniabanm Franciaorszagban es Kanadaban egybiztositos allami eu rendszer van, es tobb tanulmany kimutatta, hogy az -USA-ban nem jobb az ellatas annak ellene, hogy az USA-ban  fejenkent tobbet koltenek az eu-re.

 

Es az szadesz-maszop bunozok ezt akarjak bevezetni. Erre szavaztak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Álomvédelmi twist Creative Commons License 2008.04.02 0 0 35861
Pontosan erről van szó. Az ember falra tudna mászni ettől az "ingyenes egészségügy"-es pimaszkodástól!
Előzmény: RedDevilAngel (35858)
breien Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35860
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35859

ez a szadesz bosszúja, amiért a lakosság (beleértve a szoci szavazókat és a szedeszes reformok ellen háborgó képviselőket is) keresztbe tett a reformjainak és ezt majd úgy állítja be, mintha a szocik csinálnák

ők a szegény meg nem értett szdsz csupán 300ft-ot akart fizettetni, de a gaz szocik egyből piaci árakat kérnének érte

 

mondjuk ha lenne még hitelessége ennek a pártnak, akkor talán el is hinném, csak a hitelességét sok-sok éve elvesztette, és mint kiderült csupán egy virtuális pártról van szó, ahol sok-sok éve nem volt egy tisztességes párton belüli szavazás sem*

 

 

*ugyanis mint kiderült, hogy a párt országos testületeiben már évek óta olyan emberek aláírásaival történtek szavazások, akik nem is tagjai a pártnak és ott sem voltak az adott helyszínnek mégcsak a közelében sem 

kóka csalással való megválasztása (tök mindegy ki kinek az érdekében csalt - ez csupán a párton belüli egymásramutogatás) csupán a bilinek a legteteje volt, amire ráhugyálni annyit jelentett, hogy onnantól már csak kifelé folyik a sárga lé

Előzmény: szedlacsek2 (35857)
RedDevilAngel Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35858

milyen ingyenes egészségügyről beszélsz?

a fizum 30%-a + a munkaadóm által pluszban fizetett eho + az szja (hiszen a kórházfelújítások, építések, orvosok, ápolók, laboránsok fizuja mivel közalkalmazottak és a ktsgvetés fizeti őket, illetve a tb kassza hiánya is ebből van kipótolva) levonása után hol van itt ingyenesség?

 

az hogy befizetek a közösbe és ezáltal egy nagylétszámú kockázatközösség része leszek és ezért várom el, hogy a helyszínen már ne kelljen kp-ban is fizetnem

elég, ha 3x fizetek érte (tb, eho, szja), 4x már nem akarok

 

ezért bukott meg az szdsz reformja a vizit és napidíj, és ezért kell mennie horváth áginak + azért is mert lehülyézi a pártjával együtt az egész ország lakosságát, hogy az eszük helyett a zsebükre hallgatnak

mégis mire hallgassanak? ja, ha a pénz ennyire nem fontos, akkor minek a vizitdíj, napidíj, sok százezres havi minisztériumi fizetések, többmilliós fizetésű igazgatósági tagságok állami vállalatokban

ja, értem már, a nép pénze nem fontos, a nép fizessen adóban, járulékban és kp-ban is ugyanazért a szolgáltatásért

 

tudod, mert akkor lenne korrekt a vizit és napidíj, ha közben valóban csökkene az adó és járulék összege, mert akkor valóban azt jelentené, hogy mindenki a korábbinál nagyobb arányban gondoskodjon magáról és kisebb arányban a közösből (mivel kevesebbet is fizet be)

de most mi van? 2007-re megemelték a járulékokat + adót és ezek után/mellett vezették be a vizit és napidíjat

vagyis nem a közös-egyéni arányt tolták el az egyéni felé, hanem egyszerűen plusz terhet rótta a lakosságra

Előzmény: Tecs (35853)
szedlacsek2 Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35857
A kormány vissza akarja csempészni a vizitdíjat....A kieső viztitdíj helyett azt ajánlja a háziorvosoknak, hogy piaci alapon kérjenek díjat a betegtől kiegészítő vizsgálatokért....
macmester Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35856
álítólag "rég" el lett küldve Ágicától a maszopnak
Előzmény: kheiron (35855)
kheiron Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35855
Rémültében az apparátus elővett a fiókból egy normális javaslatot?
Előzmény: macmester (35854)
macmester Creative Commons License 2008.04.01 0 0 35854

"...A magánorvosnál kapott ellátás díjának 70 százalékát kifizetné az egészségbiztosító, a beutaló nélküli ellátás díjából az orvos is részesedne, a háziorvosok a szűrővizsgálatok után kapnának plusz támogatást - javasolja az április 30-án távozó Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A miniszter javaslatait már korábban elküldta a szocialistáknak és reméli, hogy megadják a támogatást a hálapénz visszaszorítását és a gazdaság fehérítését szolgáló intézkedésekhez..."

http://index.hu/politika/belfold/javha2257/

 

 

na ez kemény lenne...

30% vs. hálapénz a állami rendszerben...

 

komisz cúnya szadeszos néni :DDDDDD

 

Előzmény: S_L (35852)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!