Vovával semmi baja, sőt az egyik bizalmi embere (Eleknek is), aki akkor is 40 perceket játszik, ha nem tud jót csinálni.
Vovával még az első junior időkben haverkodott össze, amikor Golovin belépett az öltözőbe, mindenki felöltözött már, ő meg még a cipőjével bíbelődött, majd elnézést kért. Aztán ez hagyomány lett, vagy babona, mindig ő vette fel utoljára a cipőjét, azután, hogy belépett az edző. Egyébként Elek is elmondta, hogy komoly hajlama van rá, hogy ő jelenjen meg utoljára, amikor már mindenki ott van a pályán. Ekkor Elek általában a maga stílusával "megsürgeti".
Lehet, ilyen junior babonák kellenének, mert valaki csúnya átkot szórt a válogatottunkra, talán Rasmussen volt az elküldését követően, vagy még Tadic mester a pekingi negyeddöntő után...
Fejben van vele probléma még mindig, mert amúgy mindene meglenne, hogy világklasszis legyen.
Sajnos nála is előjönnek a rossz beidegződések stresszhelyzetben, ezt láttuk pl a Buducsnozt vagy a Ljubljana ellen (első meccs), vagy az Eb-n a horvát meccsen (vagy a szerbek elleni olimpiai selejtezőn, és még számos válogatott meccsen).
Ezt kivételesen nem kenném Vovára, eddig nála nyújtotta a legjobb teljesítményt a válogatottban, Eleknél és Rasmussennél rosszabb volt...
Igen, 2/3 körül lőtte, ami nem jó. Mondjuk Kuczora is csak picit lőtte jobban, kb ugyanaz volt a hatékonyságuk hetesből, csak Kuczora mezőnyből sokkal rosszabb volt, kb azt a hatékonyságot hozta, mint most Klujber...
Azért biztosan van arra magyarázat, hogy miért nem tudja megközelíteni se azt a teljesítményt, mint amit nálunk nyújt. Egy lehetőség az, hogy Zizi vagy Lekic még mindig klasszisokkal jobb, mint a válogatott irányítónak kinevezett játékosai. Vagy van valami problémája Golovinnal, amit még maga előtt sem tisztázott. Vagy a válogatott meccsek előtt az ellenfelek kicsi Klujber babákat készítenek, és tűvel szurkálják :-))
Ő a fő heteslövő, csak ez a státusz torzította fel 50 % környékére a hatékonyságát ott is, ráadásul azokat sem lőtte akkor jól, mert a 15/10 (ha jól rémlik) az nem túl acélos ha 3 hetesből fixen kihagy valaki egyet...
Ezért aztán megérte ily messzire utazni. Talán valami gyerekcsapat ellen kéne meccselni hátha jönne némi siker.))
Mondjuk egy Mezőkövesdi X Y gimnázium örülne egy ilyen lehetőségnek szerintem.
Most csak azért 1 valakivel foglalkozok, mert épp ő a frissen választott legjobb magyar játékos, nem fogok megfeledkezni a többiekről sem.
Tehát: a nemrégiben legjobb magyarnak megválasztott játékosunk, Klujber Katrin a német "B" és talán nem túlzunk nagyot, a lengyel "C" válogatott ellen mezőnyből mindössze 23 (!) % hatékonysággal lőtt kapura, és mellette ismerjük a védekezését ugye...
Nem mintha nagy tétje lenne, hiszen ez egy fórum, döntési kompetenciák és felelősség nélkül, ahol a vélemény szabad, de akik Vova kinevezését támogatták, helyeselték, azok közül egyelőre csak codi és hatosfalat írta be (korrekt módon), hogy hát, lehet, hogy ez nem volt jó döntés, pedig a fórumozók döntő többsége szinte őt követelte, mert a gyerekekkel jó volt.
Én már akkor is úgy éreztem, hogy nagy rá ez a kabát (ahogy Mátéfira is az volt), sajnálom, hogy így lett.. Ki kéne nevezni Eleket vagy Gyurkát. Szerintem mondjuk egyik sem vállalná, Vovát nem akarják megpuccsolni, vagy egyáltalán ehhez a nevüket adni, mert jóban vannak vele, illetve a magyar kispad forró krumpli, nem véletlen, hogy Elek eldobta magától, Vova, ez a naiv-szent őrült viszont elvállalta, ami hülyeség volt, élete végéig edzősködhetett volna az MTK-ban. Persze szakmai igazgató még lehet...
Vova mérhetetlen elfogultsága a kapitányi munkája rovására megy, erre jön még a diplomácia teljes hiánya.
Nem biztos, hogy nem azzal járnánk jobban, ha ezen, pl a németek elleni barátságos meccsen, egy komoly, vállalhatatlan, Bietigheim szerű ruhát kapnánk és végre kirúgnák, ahogy a EB-után is célszerű lett volna.
Egyetlen esélyünk, most is az, mint Tokió előtt, néhány idősebb játékost visszahívni.
Tomori,Kisfaludy és Planéta még utoljára segíthetne, aztán utánuk a vízözön, maradnak a TAO-junior bébik és velük az összeomlás.
Egyszerűen botrányos az egész csapat..főleg a kapitány.
Gondolom, beugrónak, jön vissza Elek, meg a Tomori-Kisfaludy páros is, egy ideig még tudjuk húzni az időt, de az nem nekünk dolgozik mert egyre rosszabb generációk jönnek.
Elek meg az öregek, utoljára összerántják őket.
Mondjuk nem ártana Golovin Szilágyi nevű barátját sem kirúgni mert az is egy nagy kókler..
Ha Nonót, Szanit és még Vamoszt dicsérnéd meg, Márton Gréti hibátlanul lőtt, és még Papp-pal is elégedett vagy, akkor hogy a fenébe kaptunk ki kétszer? :D
Hát igen, de így újra összeállt a legendás Klujber-Kiss Niki páros, ketten összesen 4 tiszta ziccert / hetest rontottak el a második félidőben, de Kuczora is rendkívül gyenge volt.
Bezzeg a lottó számokat nem találom így el…. :( Két vereség, ahogy vártam. Marhára remélem, hogy legalább az Izland elleni selejtezőt megnyerik. De az elmúlt 2 napban látottak alapján komoly félelmeim vannak. Ez a csapat biztos nem lesz ott az olimpián, örüljön, ha a VB-re sikerül kijutni.
A szurkolók előtt le a kalappal, a többit hagyjuk! A junior válogatott meccse klasszisokkal jobb volt ehhez képest. Vova cseréit sem értem. A végén nem vitte vissza Vámos Petrát, akivel legalább némi esély lett volna fordítani. Mintha feladta volna idő előtt a meccset... Nonót, Szanit és még Vamoszt dicsérném meg, Márton Gréti hibátlanul lőtt. Sajnos a tegnapi után Niki is hibázott többet, de vele is még elégedett vagyok a két meccs tükrében. Eddig Vova mellett voltam, de ez nagyon vékonyka a vb előtt. Valamit sürgősen ki kell találni. Semmi értelme nem volt ennek a tornának, még a stabilan jól játszóknak is elmenőben van az önbizalmuk... A szlovén meccshez képest még inkább visszaestünk a játékban is.